Коментари - Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката | Днес.dir.bg

Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката

Казусът с по-добрите пътища и по-скъпите винетки е като този с яйцето и кокошката – или събираме по-високи такси и поддържаме пътната мрежа, или не.

Обратно в новината

Коментари - Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката | Днес.dir.bg

Коментари

Кококошката Лилянка си напънала яйцето и сметнала, "че 8 лева ще излиза на месец винетката на този, който реши да си купи годишна." А колко е на месец великодушната "индексация" на пенсии и заплати гарантирана ни от БРОБ не сметмала!!! Около 2лв. е Лилянке, да не се мъчиш!

ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТУПАТ БРАШНЯНИЯ ЧУВАЛ,И НАГЛО ЩЕ ГО ТУПАТ ЩОМ ИМ ГО РАЗРЕШАВАМЕ!!!ДА ПО ЦЕНИ ВИНАГИ ЩЕ НИ ДАВАТ ЗА ПРИМЕР ГЕРМАНИЯ,НО СЪОБРАЗНО ЗАПЛАТИТЕ МЪЛЧАТ КАТО РИБИ!!!

Караш много, караш малковинетка! Правиш боклук, не правиш(изхвърляш) боклуктакса! Къде по-лесно е да обереш всички, отколкото да отмериш кой колко ползва и така да се плаща! Лакомията на управляващите няма граници и само от нас зависи дали да им сложим един по-голям чеп и да им запушим гърлата, иначе нямат насита! Всичко друго са празни приказки!

Тая лъже та се къса и окото и не мига. Където има ремонтиран път, има и табела, че е ремонтиран с финансиране по някоя програма. Замислете се само- ФАР, Пътни инфраструктури, Коридор 8 и т.н. Всички сме ги срещали. И тези пътища са съществували и преди Боко и Лилето, ще ги има и след тях.

Преди няколко дни писах по този казус. Сега пак ще напиша - НЕ МОЖЕ, АКО ДВА ПЪТИ В МЕСЕЦА ПЪТУВАМ ОТ СОФИЯ ДО КОСТИНБРОД ПО НЕ ДОБЪР ПЪТ, да си купувам винетка, равна по стойност до пътуващите до Варна, Бургас, Сливен, Русе, Шумен и други подобни бизнес и туристопътуващи. Добър вариант е следният - вкарайте ги в цената на горивото и всичко ще бъде точно. С моята бракма не ме сравнявайте с поршетата и мерцедесите. 1000 километра годишно не ги сравнявайте със 100000 и повече!

Sm3hurk0

Аз мисля, че яйцето е първо и че с тази кокошка не може да се спори !

Стига, лъжи, кражби и измами.

лошо няма да се плащат магистрали,но трябва според стандарта на бг.а тези изедници искат да се плаща и за селските пътища,до нивите,до язовирите и то 97лв. пътищата са отвратителни дупки. дали тази мома е ходила да огледа пътищата в бг? грабят здраво тези ,не си играят,мачкат народа и се угояват!

А ..значи сега се изясни, че Европа дава пари само за СТРОЕЖ , но не и за ремонт.Вероятно затова повечето строителни дейности се извършват така , че съвсем скоро започва пък да има нужда от ремонт.И като резултат недостиг пак на някакви стотици милиони.А защо не ги вземем в заем пък от същата Европа?Тази дама е крайно време да се замисли върху правилния граматичен род на Индира Ганди и да не бърза с нови милиони оферирани като недостиг.

Лошо няма ама айде този път да е обратното, понеже ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, държавата да даде назаем на гражданите си 600 млн. и като видим резултати ще почнем да купуваме по-скъпи винетки, доста ни лъгъхте за 25 години.

Къде бе моме в Германия събират пари за магистрали? Имат пътен данък който е 150 евра и толкова. А българските коли карат без плащат и лев. И тук не става въпрос за 30 лева за винетката, а за това че коли които минават по 20-30 х.км. плащат толкова колкото и тези които минават 2-3 х.км. Нали казвате - ползваш-плащаш. Ама ви липсва умствен багаж да решите правилно въпроса. И още нещо. Нали по-закон такса смет не трябва да е според данъчна оценка? И за там не ви стига акъл как да го направите. Или може би като в Министерството на земеделието чиновниците получават заплати ( 2 х.лв)за ходене на работа а като трябва да свършат нещо искат да им се плаща

Казусът Павлова пък е като праската и прасето взети заедно. Намери ли се дипломата ти, ма моме? Тати написа ли ти я?

ПО-МАЛКО ЩЕ КРАДЕШ ДЕБЕЛАНО, ЗА ДА ИМА ЗА ПЪТИЩА! КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ ДОСЕГА - ИЗПАПАХТЕ ЛИ ГИ ПО СКЪПИ ДЕСТИНАЦИИ?

Ами Моме събираш парите за 3 години за винетките и оправяш пътищата , Ама КАКТО ТРЯБВА С ГАРАНЦИИ ПОНЕ 10 Г , а не както го правят ваще фирми до другата година ....

Тая Патка не знае, че преди яйцето и кокошката първо е петела.

Е дано на народа му се изясни, че не е маловажно колко са прости управляващите. Може всички да са крадци, но простите и нагли крадци са къде по- зле! След тях нищо не остава. Вече крадат и от неродените с тези заеми, дето потъват като в бермудския триъгълник. Непрекъснато гледат да одерат на бедняка скъсаната кожа и на босия цървулите да вземат. Данък ракия, данък градинка, данък сланинка, идиотски винетки(за крадене, то е ясно), данък комин, данък въздух...До кога!???

До като комунистите са на власт.

Kато държава на пътя между Европа и Азия, добре се ориентирахме към инфраструктурни проекти. Но не се ориентираме правилно към осребряването на геополитическото ни предимство. Правителството спешно трябва да увеличи драстично таксата за транзитно преминаване на България, с цел не само да се получат достатъчно пари за поддръжка и изграждане на нови пътища, но и да останат пари за попълване на бюджета като печалба. Това трябва да освободи почти напълно поне леките автомобили от винетни такси. Мисля, всички разбират и са съгласи, че пътищата най-сериозно се ползват от трафик на стоки и товари с товарни превозни средства и същите са единствено виновни за постепенното разрушаване на пътищата и генерирането на необходимост от ремонт. В този ред на мисли, аз не бих бил съгласен да плащам за поправката на пътища, повредени от чужди превозни средства. Дори моята кола, която тежи около 1500 килограма, което е по 375 килограма на гума - доста малко, за да повреди нещо на пътя - да трябва да плаща за това, че минава по пътя, събираемостта на дадена такса или данък обикновено се повишава, ако сумата се намали и обратно. Всички видяхме как с един плосък данък, който намали данъчната тежест близо с 50% на почти всеки български гражданин, всъщност вдигна събираемостта и нетните приходи на хазната. На същия принцип, ако направят винетката примерно 45 лева, много повече хора ще си направят услугата да не мислят до кога им важи винетката, като просто си купят годишна, отколкото сега. В крайна сметка след като вдигнат винетката единствено хората, които постоянно са на път ще си ги купят. Всички останали, които излизаме по 5-6 пъти в годината ще минем на седмична винетка и парите няма да стигнат даже за крадене, какво остава за ремонт или нови пътища.

Тия много са се объркали ако си мислят, че 2018г. ще са на власт. Не е толкова просто, не е да сложим пет бариери и след това да ви събираме такси. " София - Бургас с 200 км/ч за 2 часа ще е по евтино отколкото за 4 часа със 100 км/ч : Регионалният министър обясни, че електронните винетки ще са за време, а не за изминато разстояние. По думите й, ако се плаща за изминато разстояние, ще бъде много по-скъпо.

Тъпата Павлова вместо да ръси глупости да вземе да премахне винетките .Парите за потдръжка на пътищата да се калкулират в цената на бензина и всичко ще си дойде на мястото.

Гошо, те тези пари са калкулирани там. Официално акциз плащаш заради екологията и пътищата. Че и ДДС плащаш върху акциза.

Тя не е тъпа, тя е джофра!

По принцип не съм злобен човек,но тая нагла свиня не мога да я понасям.Такова отвратително и нагло същество не съм срещал.

Тя не е нагла свиня, а едно малко лакомо заоблено от към врата сладко прасенце!

Да се откажат от субсидийте за партийте по 11 лв за глас, да се откажат от индексирането на заплатите си всеки път, да си плащат всичките осигуровки всички държавни служители и всички бюджетни в България и даже ЩЕ ОСТАНА ПАРИ!!!!!!!!!!!!!! И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ РАЗХОДИ ,ЗА ТЕЗИ СЕ СЕЩАМ, НЯКОЙ ДРУГ МОЖЕ ДА ДОПЪЛНИ................

Лъже. Магистралите ги плати ЕС 80%, а народът плати с мизерията си останалите 20% Пътищата са по останалите европроекти. Сложили са едни броячи, а нямат задължителния втори път, по който да се извършва движението. Който е гласувал за ГЕРБ сега да му е хубаво на касите!

Нито яйцето, нито кокошката! Първичното е кравата Лилка Минетката. Защото това българо-руско ГМО, само за едно тримесечие се изгаври с цялото народонаселение, изпаднало в дълбока мизерия, именно от такива ГМО-та! Първоначално заявката през септември беше, че Минетките няма да се вдигат, а в Обора на Бочко-2 се "обмисляли" тол такси! Веднага след изборите обаче Кравата Лилка анонсира нова "иновация" -Минетките да достигнат 145 лв. И накрая ни "пожалиха само с 97 лв." Харесва ли ни или не, но тези скотове се изплюха в лицата ни, вместо да ударят паразитите от МВР, от чиито протести Боци направо беше пожълтил боксерките си!

Те и здравните вноски са САМО за здраве, но 1.5 млрд ги опоскахте! Лайняна Попова!!!!!!!!!!!!

До такава степен ни омръзнаха вашите /умишлено не в учтива форма/ постоянни лъжливи оправдания за непрекъснато нарстващите налози и ставки, че това вече преля чашата на търпението ни и е лебедовата ви песен! Усещате ли се какви ги мъдрите и сучете та постоянно ни изкарвате едва ли не последните наивници и глупаци от които вечно може да квате недостигащите ви пари?! Защо не признаете пред хората че основната причина за недостиг на пари в хазната е липсата, или почти нулево ниво, на произвеждаща БВП икономика и постоянно нарастващите разходи за държавната администрация, политически партии и сега, като капак, издръжката не само у нас а в цяла Европа, на тези навлеци дето ги наричате бежанци а са си чисти мошеници дето искат да живеят на чужд гръб?!

защо не въведете тол такси? Монтирането на датчици и стартиранета на системата няма да отнеме повече от 3 - 4 месеца, но тогава някои ще останат на сухо, мътната вода ще се поизбистри и... има ли нужда от още обяснения и така е ясно.

Вече ги въвеждат ако не си разбрал,но няма да махат винетките.

В българия има 3,5 млн. автомобили х 97 лв. винетка = 340 000 000 лв. х 30 лв. пътен данък = 150 000 000 лв. + завишение за товарните автомобили поне 50 000 000 лв. + приходи от чуждестранни превозвачи пак милиони, не знам колко, + други приходи; ------------------------------------------- и резултатът е много близо до 600 000 на година приходи. Пътищата обаче са в дупки, зле маркирани, неосветени, непочистени .... да не изброявам НО парите ги няма!!! Лили ??

нулата че инак сам омаловажаваш написаното си.

това лесно се вижда

Първо си изял много нули накрая Второ-тунеядците не отчитат че колите които се произвеждат вече са много по-мощни от 101к.с. поради което данъка е над 100 лв. Кола 1600 кубика вече е 110 к.с. е не като Ладата 75. Трето-Тировете за 600 км плащат 20 лв. винетка. На село за 3 х.км. - 97 лв. Кой амортизира повече пътищата? Четвърто-ремонт на км. път нашите фирми го калкулират като направа на нов път Пето-в тази държава държавниците не си вършат работата. Ходят само за заплати

Държава ли? къде я видя?

Лиле, като те гледам една кокошка няма да ти стигне! Май ще ти трябва пуйка.

Парите не достигатат и пътищата са разбити. Не защото винетките са евтини, а защото има кражби като батко и братко на предишните управляващи. И защото има "привилегии" хора се стимулират да се изкарват инвалиди/симулират/ за да взимат пенсии и винетки. А който е честен палаща и за "хитреците". Павлова вместо да ми обяснав как трябвало да поскъпне винетката, да почва да следи за разхищения и кражби в повереното и министерство.

Павлова може ей така, причтелски да сподели как един 2 км. тунел на "Струма"/макс. 5 км с подстъпите към него/ струва 250 мил.лева,а 24 км тунел в Норвегия -136 мил.евро?С лъжици ли го дълбаха този тунел?Едно време се се дажаха 10%,а на сегашните за под 60% изобщо не става дума!!!Та "батко и батко" с мед да ги намажеш....

И как да си намали авантата от тези кражби с таквиз проверки????

Обичам те Лили.

това е ирония бе, не му пишете минуси на Пешо!

Абсурдни такси, абсурдна държава.

Като си признавате ,че строите боклук магистрали как да ви гласуваме доверие? По дискавъри показваха направа на пътен възел в САЩ. Покрай другото стана ясно ,че за ремонт и дума не може да става там. Трябвало да издържи 40 (четиридесет) години. Явно тук критерия е 4 зимни месеца....За да Освоявате едни пари. Да бяхте вложили повечето от парите по предназначение ,а не ...

В тази държава се говори само за пътища, а са народни избраници..., народни изедници.... Никой не го интересува за народа и държавата, само за собственото облажване...

не продавате месечната винетка по 8 лв тогава? Партизанска внучка - гледа те в очите и лъже.

Лилинце пиленце за кокошката и яйцето го знаем,ти знаеш ли че кокошка дето си яде яйцето и режат канчето.На такива като вас дето крадат парите от винетки ,какво да ви правим ?С високата цена ще попълните парите,които не можахте да спестите,защото не ви стисна да съкратите некадърните полицаи.

Сядала ли си малко да посмяташ ? В момента имаме 760 км магистрали и вече сме изпреварили Гърция, Италия и Англия по показателя километри магистрал на глава от населението. Ако постоим (построите) и останалите планирани 540 км, тога по този показател ще изпреварим и Германия, Белгия, Чехия, Унгария, Францияи Холандия. А знаеш ли колко е техния БВП на глава от населението ?! А ако добавиш и факта, че строим за повече пари отколкото те, как смяташ да се поддържат тези пътища ????

И кое сега е дошло първо на този свят,яйцето или Кокошката???

винетката...

...такива вмирисани яйца само кокошки като вас политиците могат да снасят .... изедници, пладнешки обир....

По-скъпи винетки да плащат в южна България.Защото имат много магистрали.А в северна България няма нито една.

И СЪЩО ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА!!! Я НИ КАЖИ ДРУГАРКО ПАВЛОВА, ЗАЩО СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ДА ПРАВИТЕ ОТКЛОНЕНИЕ НА АМ ЛЮЛИН???????????? И КОЙ, ЩЕ ПЛАЩА ЗА ИДИОТЩИНИТЕ ВИ????????????????????????????? КАЖИ И ЗАЩО МРЕЖИТЕ ОКОЛО ТУНЕЛИТЕ СА СВАЛЕНИ И Е ПЪЛНО С АЛПИНИСТИ????????????? КАЗВАЙ БЕ, НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!

Да се вкарат винетките в пътния данък и да се приключи сагата. Българина рано или късно, все ще разбере, че притежанието на автомобил не е за всеки.

Pesh0

Те винетките , като ги вкараха , щяха да заменят с тях , пътния данък , който е труден за събиране . Ама забравиха , да го махнат .

То и с тол таксите ще стане така,като почнат да ги събират ще забравят да махнат винетките.Така ще станем първата държава в света с пътен данък,тол такси,винетки за републикански пътища и винетки за общински пътища за всеки отделен град.

Пеше, или нямаш МПС и не знаеш или просто си лъжеш (което подозирам). Пътен данък в РБългария няма. Това, което се плаща и дължи в общината е местен, общински, имуществен данък. Чийто размер зависи от възрастта и цената (макр и косвено и не винаги точно) на МПС собственост на жител на съответната община.

600 млн. са само част от откраднатите от Цв. Василев. Сега за кого ще събирате? Оправдавате тези които са откраднали милиарди, а взимате от залъка на почтения нещастен българин.

Малоумна кокошка. И вредна, като началника си с мозък, колкото едно яйце.

Да, ясно- министърката само за папкане мисли- яйца и кокошки са й в главата!

че само с винетки ще ги подържат пътищата.В Гърция като няма винетки с какво подържат пътищата.Кажете,че на всеки литър гориво взимате около 80ст. и какви средства се генерират за една година?

Някой дочете ли мислъта на ЛьильитУ до край? "...С парите, събрани от винетните такси, се ремонтират основно пътищата от първи и втори клас..." Тоест за третоклсните пътища ПАК никой не обещава нищо!

Ами то и първокласните и второкласните не се раличават много от третокласните така че логично парата ще да отиде по дебелите задници и дълбоките джобове ПАК на управляващите,,

от РЕФЕРЕНДУМА НА МАРЕШКИ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ, а от РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ /който е само популизъм/ ще спечелят отново само управляващите. От аптеките на Марешки досега семейството ми е спестило около 1500 лв и затова му вярвам, а от шоуто на Слави - простащина в изобилие. Мислете кого да подкрепите!!! А тая не стига, че се оля с лъжите за саниране, ами сега почна и с винетките: истината е, че ще събираме по високи такси и НИЩО НЯМА ДА ПРАВИМЕ. То си личи.

Коментари - Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката | Днес.dir.bg

Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката

Казусът с по-добрите пътища и по-скъпите винетки е като този с яйцето и кокошката – или събираме по-високи такси и поддържаме пътната мрежа, или не.

Обратно в новината

Коментари - Павлова: И винетките са като яйцето и кокошката | Днес.dir.bg

Коментари

Кококошката Лилянка си напънала яйцето и сметнала, "че 8 лева ще излиза на месец винетката на този, който реши да си купи годишна." А колко е на месец великодушната "индексация" на пенсии и заплати гарантирана ни от БРОБ не сметмала!!! Около 2лв. е Лилянке, да не се мъчиш!

ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТУПАТ БРАШНЯНИЯ ЧУВАЛ,И НАГЛО ЩЕ ГО ТУПАТ ЩОМ ИМ ГО РАЗРЕШАВАМЕ!!!ДА ПО ЦЕНИ ВИНАГИ ЩЕ НИ ДАВАТ ЗА ПРИМЕР ГЕРМАНИЯ,НО СЪОБРАЗНО ЗАПЛАТИТЕ МЪЛЧАТ КАТО РИБИ!!!

Караш много, караш малковинетка! Правиш боклук, не правиш(изхвърляш) боклуктакса! Къде по-лесно е да обереш всички, отколкото да отмериш кой колко ползва и така да се плаща! Лакомията на управляващите няма граници и само от нас зависи дали да им сложим един по-голям чеп и да им запушим гърлата, иначе нямат насита! Всичко друго са празни приказки!

Тая лъже та се къса и окото и не мига. Където има ремонтиран път, има и табела, че е ремонтиран с финансиране по някоя програма. Замислете се само- ФАР, Пътни инфраструктури, Коридор 8 и т.н. Всички сме ги срещали. И тези пътища са съществували и преди Боко и Лилето, ще ги има и след тях.

Преди няколко дни писах по този казус. Сега пак ще напиша - НЕ МОЖЕ, АКО ДВА ПЪТИ В МЕСЕЦА ПЪТУВАМ ОТ СОФИЯ ДО КОСТИНБРОД ПО НЕ ДОБЪР ПЪТ, да си купувам винетка, равна по стойност до пътуващите до Варна, Бургас, Сливен, Русе, Шумен и други подобни бизнес и туристопътуващи. Добър вариант е следният - вкарайте ги в цената на горивото и всичко ще бъде точно. С моята бракма не ме сравнявайте с поршетата и мерцедесите. 1000 километра годишно не ги сравнявайте със 100000 и повече!

Sm3hurk0

Аз мисля, че яйцето е първо и че с тази кокошка не може да се спори !

Стига, лъжи, кражби и измами.

лошо няма да се плащат магистрали,но трябва според стандарта на бг.а тези изедници искат да се плаща и за селските пътища,до нивите,до язовирите и то 97лв. пътищата са отвратителни дупки. дали тази мома е ходила да огледа пътищата в бг? грабят здраво тези ,не си играят,мачкат народа и се угояват!

А ..значи сега се изясни, че Европа дава пари само за СТРОЕЖ , но не и за ремонт.Вероятно затова повечето строителни дейности се извършват така , че съвсем скоро започва пък да има нужда от ремонт.И като резултат недостиг пак на някакви стотици милиони.А защо не ги вземем в заем пък от същата Европа?Тази дама е крайно време да се замисли върху правилния граматичен род на Индира Ганди и да не бърза с нови милиони оферирани като недостиг.

Лошо няма ама айде този път да е обратното, понеже ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА, държавата да даде назаем на гражданите си 600 млн. и като видим резултати ще почнем да купуваме по-скъпи винетки, доста ни лъгъхте за 25 години.

Къде бе моме в Германия събират пари за магистрали? Имат пътен данък който е 150 евра и толкова. А българските коли карат без плащат и лев. И тук не става въпрос за 30 лева за винетката, а за това че коли които минават по 20-30 х.км. плащат толкова колкото и тези които минават 2-3 х.км. Нали казвате - ползваш-плащаш. Ама ви липсва умствен багаж да решите правилно въпроса. И още нещо. Нали по-закон такса смет не трябва да е според данъчна оценка? И за там не ви стига акъл как да го направите. Или може би като в Министерството на земеделието чиновниците получават заплати ( 2 х.лв)за ходене на работа а като трябва да свършат нещо искат да им се плаща

Казусът Павлова пък е като праската и прасето взети заедно. Намери ли се дипломата ти, ма моме? Тати написа ли ти я?

ПО-МАЛКО ЩЕ КРАДЕШ ДЕБЕЛАНО, ЗА ДА ИМА ЗА ПЪТИЩА! КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ ДОСЕГА - ИЗПАПАХТЕ ЛИ ГИ ПО СКЪПИ ДЕСТИНАЦИИ?

Ами Моме събираш парите за 3 години за винетките и оправяш пътищата , Ама КАКТО ТРЯБВА С ГАРАНЦИИ ПОНЕ 10 Г , а не както го правят ваще фирми до другата година ....

Тая Патка не знае, че преди яйцето и кокошката първо е петела.

Е дано на народа му се изясни, че не е маловажно колко са прости управляващите. Може всички да са крадци, но простите и нагли крадци са къде по- зле! След тях нищо не остава. Вече крадат и от неродените с тези заеми, дето потъват като в бермудския триъгълник. Непрекъснато гледат да одерат на бедняка скъсаната кожа и на босия цървулите да вземат. Данък ракия, данък градинка, данък сланинка, идиотски винетки(за крадене, то е ясно), данък комин, данък въздух...До кога!???

До като комунистите са на власт.

Kато държава на пътя между Европа и Азия, добре се ориентирахме към инфраструктурни проекти. Но не се ориентираме правилно към осребряването на геополитическото ни предимство. Правителството спешно трябва да увеличи драстично таксата за транзитно преминаване на България, с цел не само да се получат достатъчно пари за поддръжка и изграждане на нови пътища, но и да останат пари за попълване на бюджета като печалба. Това трябва да освободи почти напълно поне леките автомобили от винетни такси. Мисля, всички разбират и са съгласи, че пътищата най-сериозно се ползват от трафик на стоки и товари с товарни превозни средства и същите са единствено виновни за постепенното разрушаване на пътищата и генерирането на необходимост от ремонт. В този ред на мисли, аз не бих бил съгласен да плащам за поправката на пътища, повредени от чужди превозни средства. Дори моята кола, която тежи около 1500 килограма, което е по 375 килограма на гума - доста малко, за да повреди нещо на пътя - да трябва да плаща за това, че минава по пътя, събираемостта на дадена такса или данък обикновено се повишава, ако сумата се намали и обратно. Всички видяхме как с един плосък данък, който намали данъчната тежест близо с 50% на почти всеки български гражданин, всъщност вдигна събираемостта и нетните приходи на хазната. На същия принцип, ако направят винетката примерно 45 лева, много повече хора ще си направят услугата да не мислят до кога им важи винетката, като просто си купят годишна, отколкото сега. В крайна сметка след като вдигнат винетката единствено хората, които постоянно са на път ще си ги купят. Всички останали, които излизаме по 5-6 пъти в годината ще минем на седмична винетка и парите няма да стигнат даже за крадене, какво остава за ремонт или нови пътища.

Тия много са се объркали ако си мислят, че 2018г. ще са на власт. Не е толкова просто, не е да сложим пет бариери и след това да ви събираме такси. " София - Бургас с 200 км/ч за 2 часа ще е по евтино отколкото за 4 часа със 100 км/ч : Регионалният министър обясни, че електронните винетки ще са за време, а не за изминато разстояние. По думите й, ако се плаща за изминато разстояние, ще бъде много по-скъпо.

Тъпата Павлова вместо да ръси глупости да вземе да премахне винетките .Парите за потдръжка на пътищата да се калкулират в цената на бензина и всичко ще си дойде на мястото.

Гошо, те тези пари са калкулирани там. Официално акциз плащаш заради екологията и пътищата. Че и ДДС плащаш върху акциза.

Тя не е тъпа, тя е джофра!

По принцип не съм злобен човек,но тая нагла свиня не мога да я понасям.Такова отвратително и нагло същество не съм срещал.

Тя не е нагла свиня, а едно малко лакомо заоблено от към врата сладко прасенце!

Да се откажат от субсидийте за партийте по 11 лв за глас, да се откажат от индексирането на заплатите си всеки път, да си плащат всичките осигуровки всички държавни служители и всички бюджетни в България и даже ЩЕ ОСТАНА ПАРИ!!!!!!!!!!!!!! И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ РАЗХОДИ ,ЗА ТЕЗИ СЕ СЕЩАМ, НЯКОЙ ДРУГ МОЖЕ ДА ДОПЪЛНИ................

Лъже. Магистралите ги плати ЕС 80%, а народът плати с мизерията си останалите 20% Пътищата са по останалите европроекти. Сложили са едни броячи, а нямат задължителния втори път, по който да се извършва движението. Който е гласувал за ГЕРБ сега да му е хубаво на касите!

Нито яйцето, нито кокошката! Първичното е кравата Лилка Минетката. Защото това българо-руско ГМО, само за едно тримесечие се изгаври с цялото народонаселение, изпаднало в дълбока мизерия, именно от такива ГМО-та! Първоначално заявката през септември беше, че Минетките няма да се вдигат, а в Обора на Бочко-2 се "обмисляли" тол такси! Веднага след изборите обаче Кравата Лилка анонсира нова "иновация" -Минетките да достигнат 145 лв. И накрая ни "пожалиха само с 97 лв." Харесва ли ни или не, но тези скотове се изплюха в лицата ни, вместо да ударят паразитите от МВР, от чиито протести Боци направо беше пожълтил боксерките си!

Те и здравните вноски са САМО за здраве, но 1.5 млрд ги опоскахте! Лайняна Попова!!!!!!!!!!!!

До такава степен ни омръзнаха вашите /умишлено не в учтива форма/ постоянни лъжливи оправдания за непрекъснато нарстващите налози и ставки, че това вече преля чашата на търпението ни и е лебедовата ви песен! Усещате ли се какви ги мъдрите и сучете та постоянно ни изкарвате едва ли не последните наивници и глупаци от които вечно може да квате недостигащите ви пари?! Защо не признаете пред хората че основната причина за недостиг на пари в хазната е липсата, или почти нулево ниво, на произвеждаща БВП икономика и постоянно нарастващите разходи за държавната администрация, политически партии и сега, като капак, издръжката не само у нас а в цяла Европа, на тези навлеци дето ги наричате бежанци а са си чисти мошеници дето искат да живеят на чужд гръб?!

защо не въведете тол такси? Монтирането на датчици и стартиранета на системата няма да отнеме повече от 3 - 4 месеца, но тогава някои ще останат на сухо, мътната вода ще се поизбистри и... има ли нужда от още обяснения и така е ясно.

Вече ги въвеждат ако не си разбрал,но няма да махат винетките.

В българия има 3,5 млн. автомобили х 97 лв. винетка = 340 000 000 лв. х 30 лв. пътен данък = 150 000 000 лв. + завишение за товарните автомобили поне 50 000 000 лв. + приходи от чуждестранни превозвачи пак милиони, не знам колко, + други приходи; ------------------------------------------- и резултатът е много близо до 600 000 на година приходи. Пътищата обаче са в дупки, зле маркирани, неосветени, непочистени .... да не изброявам НО парите ги няма!!! Лили ??

нулата че инак сам омаловажаваш написаното си.

това лесно се вижда

Първо си изял много нули накрая Второ-тунеядците не отчитат че колите които се произвеждат вече са много по-мощни от 101к.с. поради което данъка е над 100 лв. Кола 1600 кубика вече е 110 к.с. е не като Ладата 75. Трето-Тировете за 600 км плащат 20 лв. винетка. На село за 3 х.км. - 97 лв. Кой амортизира повече пътищата? Четвърто-ремонт на км. път нашите фирми го калкулират като направа на нов път Пето-в тази държава държавниците не си вършат работата. Ходят само за заплати

Държава ли? къде я видя?

Лиле, като те гледам една кокошка няма да ти стигне! Май ще ти трябва пуйка.

Парите не достигатат и пътищата са разбити. Не защото винетките са евтини, а защото има кражби като батко и братко на предишните управляващи. И защото има "привилегии" хора се стимулират да се изкарват инвалиди/симулират/ за да взимат пенсии и винетки. А който е честен палаща и за "хитреците". Павлова вместо да ми обяснав как трябвало да поскъпне винетката, да почва да следи за разхищения и кражби в повереното и министерство.

Павлова може ей така, причтелски да сподели как един 2 км. тунел на "Струма"/макс. 5 км с подстъпите към него/ струва 250 мил.лева,а 24 км тунел в Норвегия -136 мил.евро?С лъжици ли го дълбаха този тунел?Едно време се се дажаха 10%,а на сегашните за под 60% изобщо не става дума!!!Та "батко и батко" с мед да ги намажеш....

И как да си намали авантата от тези кражби с таквиз проверки????

Обичам те Лили.

това е ирония бе, не му пишете минуси на Пешо!

Абсурдни такси, абсурдна държава.

Като си признавате ,че строите боклук магистрали как да ви гласуваме доверие? По дискавъри показваха направа на пътен възел в САЩ. Покрай другото стана ясно ,че за ремонт и дума не може да става там. Трябвало да издържи 40 (четиридесет) години. Явно тук критерия е 4 зимни месеца....За да Освоявате едни пари. Да бяхте вложили повечето от парите по предназначение ,а не ...

В тази държава се говори само за пътища, а са народни избраници..., народни изедници.... Никой не го интересува за народа и държавата, само за собственото облажване...

не продавате месечната винетка по 8 лв тогава? Партизанска внучка - гледа те в очите и лъже.

Лилинце пиленце за кокошката и яйцето го знаем,ти знаеш ли че кокошка дето си яде яйцето и режат канчето.На такива като вас дето крадат парите от винетки ,какво да ви правим ?С високата цена ще попълните парите,които не можахте да спестите,защото не ви стисна да съкратите некадърните полицаи.

Сядала ли си малко да посмяташ ? В момента имаме 760 км магистрали и вече сме изпреварили Гърция, Италия и Англия по показателя километри магистрал на глава от населението. Ако постоим (построите) и останалите планирани 540 км, тога по този показател ще изпреварим и Германия, Белгия, Чехия, Унгария, Францияи Холандия. А знаеш ли колко е техния БВП на глава от населението ?! А ако добавиш и факта, че строим за повече пари отколкото те, как смяташ да се поддържат тези пътища ????

И кое сега е дошло първо на този свят,яйцето или Кокошката???

винетката...

...такива вмирисани яйца само кокошки като вас политиците могат да снасят .... изедници, пладнешки обир....

По-скъпи винетки да плащат в южна България.Защото имат много магистрали.А в северна България няма нито една.

И СЪЩО ТОЛКОВА ПОЛЕЗНА!!! Я НИ КАЖИ ДРУГАРКО ПАВЛОВА, ЗАЩО СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ДА ПРАВИТЕ ОТКЛОНЕНИЕ НА АМ ЛЮЛИН???????????? И КОЙ, ЩЕ ПЛАЩА ЗА ИДИОТЩИНИТЕ ВИ????????????????????????????? КАЖИ И ЗАЩО МРЕЖИТЕ ОКОЛО ТУНЕЛИТЕ СА СВАЛЕНИ И Е ПЪЛНО С АЛПИНИСТИ????????????? КАЗВАЙ БЕ, НЕКАДЪРНИК!!!!!!!!!!!!

Да се вкарат винетките в пътния данък и да се приключи сагата. Българина рано или късно, все ще разбере, че притежанието на автомобил не е за всеки.

Pesh0

Те винетките , като ги вкараха , щяха да заменят с тях , пътния данък , който е труден за събиране . Ама забравиха , да го махнат .

То и с тол таксите ще стане така,като почнат да ги събират ще забравят да махнат винетките.Така ще станем първата държава в света с пътен данък,тол такси,винетки за републикански пътища и винетки за общински пътища за всеки отделен град.

Пеше, или нямаш МПС и не знаеш или просто си лъжеш (което подозирам). Пътен данък в РБългария няма. Това, което се плаща и дължи в общината е местен, общински, имуществен данък. Чийто размер зависи от възрастта и цената (макр и косвено и не винаги точно) на МПС собственост на жител на съответната община.

600 млн. са само част от откраднатите от Цв. Василев. Сега за кого ще събирате? Оправдавате тези които са откраднали милиарди, а взимате от залъка на почтения нещастен българин.

Малоумна кокошка. И вредна, като началника си с мозък, колкото едно яйце.

Да, ясно- министърката само за папкане мисли- яйца и кокошки са й в главата!

че само с винетки ще ги подържат пътищата.В Гърция като няма винетки с какво подържат пътищата.Кажете,че на всеки литър гориво взимате около 80ст. и какви средства се генерират за една година?

Някой дочете ли мислъта на ЛьильитУ до край? "...С парите, събрани от винетните такси, се ремонтират основно пътищата от първи и втори клас..." Тоест за третоклсните пътища ПАК никой не обещава нищо!

Ами то и първокласните и второкласните не се раличават много от третокласните така че логично парата ще да отиде по дебелите задници и дълбоките джобове ПАК на управляващите,,

от РЕФЕРЕНДУМА НА МАРЕШКИ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ, а от РЕФЕРЕНДУМА НА СЛАВИ ТРИФОНОВ /който е само популизъм/ ще спечелят отново само управляващите. От аптеките на Марешки досега семейството ми е спестило около 1500 лв и затова му вярвам, а от шоуто на Слави - простащина в изобилие. Мислете кого да подкрепите!!! А тая не стига, че се оля с лъжите за саниране, ами сега почна и с винетките: истината е, че ще събираме по високи такси и НИЩО НЯМА ДА ПРАВИМЕ. То си личи.