Върнаха на работа уволнения реставратор, критикувал Рашидов

По искане на министъра на културата Вежди Рашидов на работа е върнат реставраторът от Националната художествена галерия Владимир Руменов, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Върнаха на работа уволнения реставратор, критикувал Рашидов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе какъв е тоя гений-реставратор който 38 години търка цървули и стои чинно на гърба на държавата. Търтей.Ей такива дразняг правещите и значимите хора като Вежди! Даже незнам защо им обръща внимание. Да е жив и здрав. Не бих ги коментирала дори. Провокации евтини.

ЕЙ,ОРЕВАХТЕ ДЪРЖАВАТА! ВЕЛИК РЕСТАВРАТОР,,, ТО КОЛКО ДА Е ВЕЛИК?! НА ДЪРЖАВНА РАБОТА!!! ИСКАМЕ ДА МУ ПОКАЖАТ РЕСТАВРАТОРСКИТЕ РАБОТИ, ЧЕ ДА ВИДИМ ЗА КАКВО РЕВАХТЕ ТОЛКОВА!!!

като е толкова велик реставратор защо се е хванал за тази държавна длъжност като удавник за сламка, ами щото за нищо не става освен да квичи на умряло

да не настъпите някои журналист - всички са черпвени боклуци. Имаше един Инджев - изритаха го НА МИГА, че попита - верно ли Първанов получил апартамент от някои престъпник. А беше ерудиран журналист - верно ченге, но той и Първанов първо ченге на републиката. А що не питат Първанов с какви пари построи хотелите на синовете си - това са ХОТЕЛИ , НЕ КЪЩИ.

Голем смях, Индже бил комунист. Едно голямо л.но , естествено боядисано, кой праща за него пише.

Защо не попиташ Плевньо как си купи вилите в България и Гърция и на законна земя ли са.

без да защитавам Рашидов и дори не коментирам случки, на които не съм свидетел, но използвам възможността да коментирам друга важна тема - състоянието на културата в бг - ситуацията е плачевна, дори повече отколкото си представят хората, които живеят там. НЕ ЛИПСАТА НА ПАРИ, а основно липсата на всякакво вдъхновение, както и това тъпо социалистическо мислене, че държавата трябва да продуцира всичко - тва не го разбирам, както не разбирам и защо всяка липса на естетика се оправдава с липсата на пари. защо културните институти никога не се опитват да намерят собствено финансиране? защо в бг хората гледат някакви абсолютно траш риалити с танци и песни и пращат смс-и, харчат стотици по дискотеки, а 50лв билет за опера или 10 лв за музей им се виждат много. Но да за всичко е виновен някъв министър. като по тоталитарно време той контролира всичко. Защо никоя от големите български фирми не е осъзнала приливелгията да помага на някой от големите театри. Единствените за които се сещам, че от десетилетия подкрепят операта в София са м.тел. Въобще защо всеки изтрещява с едни и същи кухи фрази, а не се замисли какво той може да направи за да подобри ситуацията.

В самото ти изказване се намират и отговорите на въпросите които задава. Смешно е, особенно като набъркваш и политика. Не социалистическото мислене е проблем, един от проблемите е масовата комерсиализация. Какво изкуство търсиш при парите????

този минеков като го слушам и гледам сутринта дошуш прилича на персонажа но предаването " съдебен спор" радвам се винаги и все по-малко угризения имам, че овреме напуснах абсурдистан. .

Рашидов е прав. Аман от т н културни дейци на държавна софра...

боже, боже у седераст култура? Да ги изритат по селата им от Софето да копат на бостана да им доди акъла и кухите кратуни.

умрат да го нападат рашида, че бил прост, а мекичките интелектуалци абонирани за държавното и го приватизирали бетер РМД... Ай марш навън и конкурси всяка година и борба за финансиране

Г-н Рашидов другия път преди да кажете на някого, че държата му плаща заплатата. Си задайте въпроса, а на вас кой ви плаща заплатата. И дали вие и колегите ви министри и депутати заслужавате високите си заплати. И дали вършите полезна работа за обществото? Дали, на един ровещ в кофите за боклук му е необходим министър на културата? А ровещи в кофите за боклук в България поради мизерия имаше при всички управлявали досега, включително и при социалните БСП. Дали на родител, който не може да си позволи да даде 2 лева на ден дожобни на детето си, му е необходим министър на културата? И дали въобще му минава през ум да мисли за култура? Това, че вие ГЕРБ сте по-добри от БСП, не означава, че сте от добрите, може и да означава, че просто сте по-малкото зло.

murena

право в десятката!

хахахахаха ......По повод искането за оставката му заради намеса в работата на журналист от БНТ обаче главният прокурор защити министъра: "Аз внимателно проверих имената на хората, които искат оставката на Рашидов. Това са хора, които се занимават само с искане на оставки, хора, които не са направили и една десета от това, което Рашидов е направил и хора, близки на министър, който седи в същата зала, в която седи и Рашидов"..... хахахахаха пак се обаждал американския посланник хахаха

Dimi

А главния прокурор на чия хранилка е? По очевадно некадърен главен прокурор не е имало до сега... Защо не каже как е тръгнал да се издига в кариерата... затворил си е очите и е покрил който трябва при едно дело в Асеновград и изведнъж е започнал да се издига в йерархията...

Този реформаторски задник, този мазник за нищо нестава освен да прави сплетни и протести мрежи...Тези вредители на народните интереси трябва веднага да бъдат идухани...

Това сте,вие,бе,хора,в по-голямата си част!защо за вас няма значение,че Вежди е МУЛТАК,че парите му са от престъпна група,че си позволява да уволнява,да заплашва и т.н.!Защо??? Гаф след гаф!Имате ли реална представа какво се случва в Министерство на културата?Неправомерни назначения,пълно е с плагиати,пари летят наляво и надясно,ако някой попита-веднага го уволнява!до шия е затънал!

Налага се представата, че не само руснаците но и американците и турците водят хибридни войни на наша територия.

А как хубаво е било на времето с принцесата начело......никакви скандали,никакви възражения и всичките с чупка в кръста под 90гр.........подлогите си остават такива за цял живот и винаги много са завиждали на успелите хора......няма друга държава с такава поговорка за дяволския казан но си заминавате вече всички бивши култур трегери и политически лизачи

Лошото е че всички си мислят, че са неоправдани, а тези които управляват и мисля,т че по-тъпи и неблагодарни от пези под тях няма.

Честно казано НЕ симпатизирам и на двамата.Единия се изживява като бащица на културата,но си е Мултак.Другия като е толкова велик реставратор защо се е хванал за тази държавна длъжност като удавник за сламка.

Този Велислав Минеков стана банален с неговите протести по всевъзможни поводи...колкото и да се пъни, не може да стигне Вежди Рашидов като скулптор, той просто ще си остане като син на Величко Минеков, който направи паметник на Тодор Живков!!!!!

Не става дума за скулптура Рашидов, а за министъра Рашидов. Надявам се, че схващате разликата. И, да, ако имате предвид, че не може да стигне простотията на министъра - скулптур, права сте.

Рашидов склуптур. Я кажи една негова склуптура или картина! Кажи мол,, за да я видя!

При Карамански

Ами явно във вашето село няма негови творби но защо не кажете на павиана вместо да ви подхвърля само копейки да ви заведе и на една изложба та поне да видите и вие нещо различно от зомбираните си мутри в мазето

Не ми бе известно, но не се изненадвам. Истински задник.

Странно, разрах че е раставратор, май има доста голяма разлика между склуптор и реставратор.

Не си спомням кой го е казал - Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра. Та, и в случая тъй. Колкото до Божо Димитров, той, човекът толкова си може. Пази Боже, такива хора да са културния "елит" на България.

Ако гледаме, кой как говори, да вземем да сложим Местан, ходи винаги с тълковен речник в ръка. Това протестърите, май нещо сте се объркали.

Много лесно кмалифицирате някой, когото не познавате като "протестър". Нищо общо нямам с помиярската мрежа, а това, че мнението ми не Ви изнася, можете поне да направите опит да дискутирате и да изложите Вашето. Ако имате такова. Иначе е много лесно да кажете протестър, и да се почувствате "победител" в несъществуващ спор.

колко много приятели по чашка има "културния" министър!

Който не пие умерено, си губи чувството, за хумор и се взема много на сериозно.

Софиянци си уреждат личностните проблеми чрез националните медии! Нема друга такава държава!

Това че са уволнили Владимир Руменов е само една брънка във веригата от уволнения! Просто този път Рашидов направи грешка, като уволни един от агентите на "Реформаторския блок"! Знаете ли колко кадърни хора се уволняват от тъпунгерските "калинки" назначени от бандата ГЕРБ-РБ и за тях нийде нищо не излиза като информация!

Странно що за агент им е, след като се се запознах с Владо на живо на протест срещу решение на Реформаторския блок.

Може на тоя протест да не е бил на работа!

А знаети ли че 90% от уволнените от Веждю са завели дела и са ги спечелили, осъждайки Държавата. Та да попитам някой носи ли отговорност и кой плаща?

няма как 30-тина платени клакьорчета да махнете Вежди,жалки сте смешни сте никому неизвестни сте

Много интересно: Държавата плаща заплатата на журналиста, който пък плаща данъци за да му са плати заплатата. Тези министри съвсем се оядоха.

"Рашидов беше подкрепен и от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров." Мултаците се подкрепят! Вижте кои са подкрепили Рашидов и ще разберете кои са агенти на ДС и мултаци!

Конфликта межди Проф. Велислав Минеков (скулптор), шеф протестър и Вежди също (скулптор) е описан в трагетията на Пушкин, "Солиери и Моцарт". Дори да убиете Вежди, той, ще остане във времето. Минеков е класически задник. Може ли да наречеш аязмото в Плиска извор на фекалии?

Владо е един невероятен човек. Много хора са големи отворковци във форумите, но нямат куража да застанат с името си и да променят системата. Колко от вас имат смелостта да се изправят срещу незаконно строителство, осъществено от хора с големи финансови възможности или биха жертвали нещо, което са градили 38 години в името на справедливостта и защитата на културното наследство и свободното слово?

"момчето" е един никому неизвестен плачлив лигльо

Можеш да видиш само това, което наблюдаваш, а наблюдаваш само неща, към които гледаш. Ако гледаш БигБрадът, няма как да знаеш кой е Владо Руменов.

Не е реално един човек да бъде 38 години на една длъжност. Просто няма такъв експерт и такава работа.

Вероятно той не е работил нито един ден от тези 38 години, защото ако правиш това което обичаш, ти никога не работиш така както работи шофьора, сервитьорката, общия работник.

картината "Селянин люпи семки" не се продава.

Бате Владе, друг път не прави така.Ще получиш шут в задника.Пък и ти не си кой знае какъв художник.

Кой не помни гордото изказване на Веждито: Аз съм мултак (Мултигруп ) ?! Не сме забравили и ветото му в/у премахването на "12-опръстния Пето*уйник" на бездарника Старчев, сквернящ градинката пред НДК.

Dimi

Дали уволнение е кадърен или не както пишат много "информирани" индивиди тук не мога да кажа... НО министъра ни на културата ако беше в една бяла страна досега щеше да е изхвърлен от министерството и щеше да бъде подведен под отговорност за това, че злоупотребява с поста като заплашва журналисти с уволнение затова, че имат позиция различна от неговата... Ама в бяла държава такъв откровен простак никога не може да стане министър на културата...

Ако бяхте нормална държава, щяхте да имате култура! Гущер зелен!

такива отворени мунченца и момиченца - дръвени философи ..... като мърляви котета един шут и извън фирмата!

Аз пък ще се оплача на Рашидов, защо държи пенсионери на работа, а не назначава млади и работоспособни.

Дикога ще държи Директора на НИМ, Божидар Димитров. Навършени 70 г., още лежи в покойте на бившата резиденция. Веждьо щеше да прави Тиквата, заслужил художник, а тоя хубустник му ми главата/тиквата/ с лайняна вода. Нашия от Банкя им се радва, щото хем е прост, хем е шмекер, та обича разни ШУТОВЕ, като тия двамата, да му се умилкват в краката.

Не държавата, а народа, с данъците, плаща заплатата на водещия, та и на министъра.

Министъра не е опрял до заплатата, това поне е сигурно.

тОВА НЕ Е СЪВСЕМ СИГУРНО.

хубави вижте и запомнете "актьорите" на които мутрите плащат за да са културни. за да няма после ама какво стана с тая на'щата култура. след като издигаме в култ просташки халтури като рачков и прочие халваджии никой не ни е виновен. пада ни се.

40 години на този пост това "момче" нищо не може да работи и за това нададе тоя рев при уволнението си докато се държат такива мързеливци и некадърници на разни червени постове в държавата няма да има оправия и ред

и аз това се чудя - като не ставаш за нищо друго - защо се обаждаш и се правиш на мъж, като очевидно не можеш да понесеш последствията....

Dimi

А какво ще кажеш за министър, който заплашва журналисти с уволнение защото имат позиция различна от неговата... нали уж имаме свопода на словото и уж няма цензура?

министъра не е заплашвал той отговори на лъжите им всеки има право да се защити когато го клеветят и опетняват името му грешката на Вежди Рашидов е че не го направи в съда, а тия които го плюват са най големите некадърници с нищо и никому неизвестни "творци"

Ограниченото ти мислене прозира от всякъде. Има професионалисти, които се специализират в една или друга област. Оттук това "момче" очевидно може да стане нощен пазач, чистач или дори депутат, но пък от друга страна е добре всеки да работи това за което е инвестирал време и е учил. Самото лъжливо министърче уж не можеше да го уволни и беше довел онази кикимора да маже след наглите му лъжи, а после се оказа, че може да го върне на работа отново. Не е проблема в подобряването на ефективността на работата на една или друга институция захранвана от парите на данъкоплатците. Проблема е в реваншистките действия на властимащите и това, че считат за бащиния това което им е поверено да управляват.

ако бяха наистина професионалисти щяха да си намерят и друга работа това са пълни некадърници какво развитие да стоиш 40 год. на този пост какво си направил за тези години да каже несменяемото "момче" с какво е толкова ценен на институцията която му плаща

Ако открито ме плюе някой в мойта фирма - директно го уволнявам. Не мисля че е по-различно и с държавните служители.

И аз така правя в моята фирма. Моята е даже по-голяма от твоята, работя с клиенти от чужбина, имам готина секскретарка, висока, руса.

За твоята фирма е ясно, но тук става въпрос за публични структури. И проблема е точно в това, че МВР, МК, МО и другите там ведомства са обърнати на фирми и някои хора си ги припознават като собствени.

Точно в изброените от теб държавни структури не може да се "плюе" наляво и надясно. В нормалните държави не само ще те уволнят, но и ще те осъдят.

И двата варианта са страшно тъпи. Вежди уволнява, Вежди назначава, все едно му е частен бизнес това министерство. Вие не го ли виждате? Порочно е всичко това, не може Веждито да казва публично на някаква директорка да назначава човек просто ей така. Сещате ли се колко (некадърни) човека са назначени на работа по тоя начин само защото за българина такава злоупотреба със служебно положение е нормална?

не може да си критикува началника. колкото до рашидов и той е като ББ и роско и цялята банда там-ядене пиене и сблъсък с културата сутрин. У нас всичко се изкриви,както пееше Висоцки едно време -"Все не так как надо"

Не съм момче, а обикновен соросоид. Добре, че от фондацията дават по някое грантче, та не се налага да разчитам на заплата в Националната Галерия. И да не ме бяха върнали на работа, от фондацията щяха да ме назначат в някое от многото им НПО-та.

Защо цъкате минуси, мръсни комунисти?

Егаси какво ограничено мислене

А не е ли време "момчето" да се отдаде на заслужена пенсия и да освободи мястото за някой по-млад колега?

Виждали ли сте някога "творби" на Рашидов? И за хелуин се явяват отвратителни. Идете в нета и вижте!

Dimi

Той "твореца" Рашидов изобщо не е случаен човек... още от комунистическо време...

Слушайте стенограмите от заседанията на МС. Ще ви стане ясно какво представлява Рашидов, когато говори с Борисов. Никога не забравя кой дава парите!!!!

И каква друга причина може да имаш за да уволниш човек работил на едно мято 40 години? Тези съвсем изнагляха. А резняка Рашидов пък се изживява като Господ и раздава правосъдие и напътствия наляво и надясно. Ако наистина беше Министър щуше да накаже шефовете на "момчето" за неправомерно уволнение. Ама той министър и на оная си работа не може да бъда с тази празна тиква.

И да припомня на защитниците на брадатия алкохолик. Той не е работодател на журналист или на художник, че да ги заплашва и да ги уволнява. Рашидов е служител на българския народ, който му плаща заплатите, пурите, уискито и телевизионното време.

Май тези около него не знаят тази проста истина. Казва - увалняват, после пак казва и назначават. Е сега трябва веднага да си ходи шефката на Владимир Руменов. Каква е тази безпринципност и нагаждачество!!!!

И какво иска българският народ всеки некадърник да сипе обиди и ругатни неоснователно и да се радва колко е смел че критикува един човек /министър/ които мисли за култура повече от него и разбира повече от него

Ти гледа ли предаването? Щото аз го гледах и нямаше ругатни и обиди, а критики. Това първо. Второ - министърът НЯМА ПРАВО ДА ЗАПЛАШВА държавни служители с уволнение, заради отправени критики. По конституция всеки български гражданин има свободата да изразява мнение.

Вежди прави много гафове,а после някой го кара да се извинява,но никой нищо не му прави и този малоумник продължава да е министър.

Вежди е великан, колкото и да го плюете от яслите, нагаждачи и преди и сега. Да чепат характер е не се нагажда и най-важното поне, за мен обича си държавата и е по-голям българин от тези в ДСБ , първи дружки на Места, ротежето на Ердоган неоосманлията.

Местан- протежето. От клавиатурата.

Помниш ли кой превеждаше на Борисов при разговора му с Ердоган през 2013? Не бил нагаждач! Освен това, човек, който е работил за и с Мултигруп, не може да милее за България.

Ако аз говоря с Реджеп, бих искал да ми превежда човек на когото имам вяра, превеждал е на Борисов не на Ердоган.

Може да е великан като творец, но за управник??? Не бъркайте моенето в едно и некомпетентността в друго, е и като прибавиш егото( и то великанско), нещата се наместват.

Вежди е един обикновен дри.льо. Бойко го пусна на софрата да се радват турчолята и той си повярва, че е някой.

Може ли линк към няколко от творбите на Веждито ?

Даа, качествен мултак и виден агент от ДС. Все хубави хора управляват...еххх ако бяхме Румъния къде щяха да са сега тези!

тоя пън си кюта на шкембе чорба и банички от 1976 г.....и сега го върнали

Кратка автобиография Име: Владимир Руменов Професия: художник-реставратор Владимир Руменов работи като художник-реставратор от дълги години. Участник във всички граждански и протестни действия от 1989г. насам. Радетел и изявен обществен деятел за опазването на природното, културното и историческо наследство на България, съхраняване и развитие на културните институции, връщане на духовността в живота на българите. Интересно, как е протестирал от 1976 до 1989г.?

...това от досието му от ДС ли го извади?

Другояче казано "професионален протестър". Защото явно не е "роден протестър". Май протестирането стана по-печелившо от реставрирането.

Браво, комундета, много сте умнички вие. Сега доказахте без съмнение, че заради вас беше уволнен. Честито, Боко на следващите парламентарни избори - зилч.

Каквато ни културата, такъв ни и министъра. 1. Най-успешния ни филм - за мутри със слаб като артист главен герой. 2. Най-успешния концерт - чалгата на Слави, който ще става политик. 3. Простащината в изказа е характерен за всички политици. Най-добър български говори турчина Местан. 4. На изпитите в училище две двойки направиха тройка. 5. По география ни обясняват как ракетна площадка в Полша ще пази НАТО от Иран. И много още. За такава култура този министър си е лика-прилика

Хвърлих си спокойно яйцата. Полицаите обсъждаха дали да ме арестуват. Нищо не направиха. След това си взех велосипеда. Тогава ме настигнаха някакви оператори и ми предложиха интервю. Десетина минути по-късно се появиха двама униформени и ме задържаха. Но това, което направих, не е хулиганска проява. Не е и героизъм. Съдът, в който по бързата процедура бях заведен, реши, че съм невинен. Той призна, че е симпатизант на ДСБ. Прекрасната, макар и утопична идея на комунизма, която беше изкористена в СССР и България, доведе до нелепия абсурд, в който в момента живеем. Аз протестирам още от 10 ноември, но никога не съм викал, не съм казвал на никого, че е червен боклук, но на предишния ден ми дойде много. Дадох си сметка, че срещу това, което се случва, съм безсилен. Затова реших да хвърля яйцата като символ на своето отвращение, сподели художникът. Съдът реши, че не съм виновен по обвинението за дребно хулиганство. Беше унизително, че определят хулиганството ми като дребно. Аз съм голям човек, а срамота е да определят делата ми като дребни, каза още Владимир Руменов. Той прогнозира, че след следващите избори партията на Бойко Борисов, след някаква симбиоза с други партии, ще вземе властта, но ще бъде отново свален, ако пак не играе почтено. 14.11.2013 г.

Все не ми се иска да повярвам, че артистите, чиято работа е да правят изкуство, да извисяват с идеите си, да извеждат отвъд делничното политическо джафкане, могат да сътворят такова епистоларно клише. И не е въпросът в това взели ли са половин стотинка" от държавната ясла", както е модерно да се казва - харесва ли ни като продукт или не, трудът на тези артисти е видим. Не ме интересуват парите на нито един от група Мелпомена", както не ме интересуват мултигруповите скулптори на министъра и хонорарите за тях. Изумително е обаче умелото избягване на конкретния повод за искането на оставката и пакетирането на защитата от страна на групата известни артисти" на принципа окепазявате добрия човек". Да си готин пич, не е професия

Така и така стана ясно, че Вежди Рашидов няма да си ходи, група известни" артисти реши да съчини писмо в негова подкрепа. Да вържем гащите по-здраво, защото знае ли се в тия смутни, културни времена кого и накъде може да го отвее вятърът.