НАП, ГДБОП и ДАНС в бензиностанция на Марешки

Сцециализирана полицейска операция се провежда на бензиностанцията на бизнесмена Веселин Марешки на входа на Горна Оряховица.

Обратно в новината

Коментари - НАП, ГДБОП и ДАНС в бензиностанция на Марешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марешки е заплаха за статуквото и затова мафията иска да го отстрани. Очаквам платените медии да напишат, че Марешки закусва с бебета, а разследващата правителствена журналистка даже да го докаже.

ГДБОП, ДАНС, Областната дирекция на МВР във Велико Търново, Икономическа полиция, НАП и Агенцията за метрологичен и технически надзор - всички институции в държавата са се заели с тази бензиностанция. Да обявят военно положения и да пращат и армията.

Да се прати и самолета, кораба и подводница. И много дронове.

И дрона.

В хазната на Австрия от акциз и ДДС влизат общо 0,574 евро на литър В хазната на България от акциз и ДДС влизат общо 0,499 евро на литър Какво излиза? В бюджета на Австрия от акциз и ДДС влизат повече пари, отколкото в България, но цената на литър си остава по-ниска. За качеството изобщо да не отваряме дума, че ще стане мътна и кървава.

Ето как се образува цената на горивата в различните държави. Във всички е цена+акциз+ДДС. Защо в България е толкова висока цената, акцизът нисък, 20% ДДС и накрая много скъпи горива към всички нас. Имаме рафинерия, "Лукойл" си имат пристанище, работната ръка е слабо платена и въпреки всичко крайната цена е по-висока от почти всички държави в ЕС. Този път няма да сравнявам заплатите, за да не става твърде депресиращо. Цена на дизел в Австрия 0,322 евро Цена на дизел в България 0,515 евро Акциз в Австрия 0,425 евро Акциз в България 0,330 евро ДДС в Австрия 0,149 евро ДДС в България 0, 169 евро Крайна цена за литър дизел в Австрия 0,896 евро Крайна цена за литър дизел в България 1,014 евро.

Акцизът върху горивата в Германия е 1,20 лв./литър. В Гърция е 1,40 лв./литър. В турция дори 1,80 лв./литър. С тези пари, прибирани от всеки литър в тези държави се увеличават пенсии, строят се болници, училища, пътища. В България акцизът е само 65 стотинки/литър. А крайната цена е еднаква с тази в Германия 2,10 лв. От всеки литър в германската хазна влизат 1,20 лв., а в българската само 65 стотинки. Горницата до 2,10 лв. я прибира организирания картел като свръхпечалба. В Германия в рамките на останалите 90 стотинки влизат цената на петрола, преработката му, транспортните разходи и печалбата на търговеца и рафинерията. В България в цената за всеки литър тази сума в момента е 1,45 лв. Разликата в цената на 1 литър е 1,45 0,90 = 55 ст. на литър отгоре. Дори да се увеличи акциза само на 1 лев, в хазната ни ще влизат годишно над 2 милиарда лева повече. Просто тези пари ще ги прибира държавата, а не организирания картел. А казват, че нямало пари за пенсии?! Има, ама отдавна са заминали в Русия, както и за най-скъпия руски газ, който България плаща.

А искам да питам защо всички ловно-рибарски магазини работят с контрабандна стока? Никога не ми издават бележка, където и да отида...Но никой явно не ги проверява...

Трябва да се проверят всички бензностанции. По другите не само, че бензинът не струва, но е и скъп. Нещо не се връзват нещата и по-скоро Марешки е неприятен за партийците от ГЕРБ и БСП

Когато заредя на гореспомената бензиностанция на Марешки, колата ми гори 5.6 л. на 100 км. на дълъг път. След последното ми зареждане на Лукойл в Ямбол разхода на дълъг път стана над 7 на 100. Направете си извода къде горивото е качествено.

Откога ви пиша , че само да падне боко от власт , тоя ще иде в затвора, той е проект на Падишаха и има подкрепата му , а е за панделата още преди години за ддс -то на лекарствата, сега и с ддс 9то на бензина , от където дафаше парички на гроб.

100 и най големия престъпник в държавата.

Последни напъни преди изборите да покажем, че нещо правим.

зад всеки успял мъж стои ДС

Държавата има изгода от високи цени на горивата. Акцизи и ДДС саглавните пера на бюджета. А Народа не е важен. Той е дойна крава.

Мафията също има полза и също не я боли з народа. То при нас държава и мафия са едно и също

Акциза е 0.65 лв/литър! Няма значение колко струва литър продукт на бензиностанцията! Руската ферма реализира огромни печалби, които скрито изнася чрез своя швейцарска фирма на входа и изхода на рафинерията! Здравствуйте, братушки! Милиарди и милиарди не са внесени в бюджета на Република България! С тези откраднати от българския народ кървави пари плащат и на тук пишещите тролове чрез разните му руски фондации, разрастнали се като тумори из цяла България!

Прав си. И не само не спят, те искат да те унищожат, защото им разбърка картите и размъти водата, под която си въртяха далаверите. А това е наказуемо и непростимо в тези среди. Само една добавка - това не е картел, това си е направо мафия /чети Марио Пузо - трилогията "Омерта"/. Знаем, че не си светец, никой не е, пък и ти не си го твърдял, но все пак поемаш страшен риск. Но имаш жесток аргумент да продължиш - народът е доволен и кара по-евтино, на по-нормални цени за джоба на нещастния българин, по-поносимо е. Ето затова е всичко - в крайна сметка този народ трябва да се държи в постоянно напрежение и вечен недоимък, за да не мисли за други работи, а ти си позволи да му дадеш глътка въздух. Ах, ти, лош човек такъв, не те е срам!

Безплатен обяд няма, ако не си ги разбрал жалко за теб. А този господин краде от теб, а не от държавата.

Вълчанов

Този господин не краде, а просто реализира по-малка и разумна печалба. За разлика от твоите "братушки" и "авери"!

Защо в тази страна един път не излезе новина с цените на горивата по бензиностанциите из останалите държави в ЕС? Подлатена със снимки на касови бонове! Най-малкото, прогнозирам, че коментарите под нея ще ударят тавана.

Днес заредих за 1,37 евро а преди два дена за 1,42 евро литъра в Германия

Тва за оцет или за вода.

данс не са ли със аналитични функции по контраразузнаването.?

"НАП, ГДБОП и ДАНС в бензиностанция на Марешки" Много съкращения, много нещо. Трябваше простичко и ясно да напишете "Копоите на мафията в бензиностанция на Марешки"

що един път тези институцийки не реагират срещу нереално високите цени на горивата, да ги е-ем по дупетата да ги е-ем.

Марешки, дай им на селяндурите по- евтини кебабчета и гориво и им гледай сеира. Може и за президент да се издигнеш.

Нагледах се на хора, дето сочеха техни конкуренти и ги хулеха, че са неморални, дотогава докато отсраняваха конкурецията и я съсипваха п сядаха им на стола на моралните според тях престъпници, и правеха дори по-лоши неща от тези, дето ги обвиняваха в какво ли не. Аре стига с това театро. Марешки поне печелеше,ама не толкова на гърба на клиентите. Явно е неудобен.

Някой дали вярва, че БАЦЕ се лишава от НОВАТ СИ ЯНКА МАГИСТРАЛКА.. ЗА ПАТЕРИЦА.. Щото от сегашните - тез дет са му предани, са под охрата от 4%.. Па си спомнете - ЛОКО ПЛОВДИВ.. Спонсора МАГАРЕШКИ как бе отведен за ръчичка... Пък после - нелегален внос на горива, неплащане на акциз, СРС-та с варненските мафиоти.. Май мафиотските изпълнения са ЧЕРНА ТОЧКА за тоз, който са пъне да са коалира с него.. Дойдоха в мнооооого повече.. ЗА УЖ ЧЕСТНИО БИЗНЕСМЕН..

Интересно в групата борци за правда липсват ЦАЦАРОВ, ФБР И ЦРУ ! Пропуск, можело е да има и военни !!!!!!!НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ! ГНУСНА , МНОГО ГНУСНА ......

Бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово VM Petroleum е затворена на 21 ноември 2016 г. заради неплатен акциз на горива, съобщиха от Агенция "Митници" пред "Труд". Прочети още на: link

14,04,2014-та.. Няма връзка кщъм поста..

FuckTheEU

хайде някой да каже най-накрая по колко го дава бензина марешки? Товаа лято бях във варна и нарочно се отбих да видя, беше с 3 стотинки по-евтино от лукойл. Струва ли си да обикаляш да търсиш негова бензиностанция за 3 стотинки?!

е не може да си толкова прост

Сигурно си ял от оная лютеница като си гледал разликата в цените.Разликата беше18- 20 стотинки.

Стига жалки истории. На всички е ясно, че това е поредната пушилка на едно отиващо си правителство, което използва службите си като политическа бухалка. Това ли е проблем ! на българският народ - качеството на горивото. А милиардите, който той надплаща чрез цените са дребулия. Още малко остана. Баламите и търпението вече свършват.

Марешки какъвто и да е бил според клюките,но това е единствения бизнесмен в полза на народа,и на бедни и на замогнали се.На практика аптеките му са претъпкани от болни и благодарни хора,а опашките пред бензиностанциите му са като за мача Баселона-Реал.Той е само за ПРЕМИЕР,да живне малко прецаквания и ЛЪГАН от всички/СЛЕД 1989 ГОД./ след изборите ЕЛЕКТОРАТ.

от както финикийците са измислили парите, бизнес в полза на народа няма.Има конкуренция в полза на пазара -т.е. на потребителя.

FuckTheEU

Претъпкани са с пенсионери, които са готови да обиколят целият град и да чакат по три часа на опашка за 10 стотинки по-евтино нещо... Налага ми се понякога да влизам в неговите аптеки и винаги се нервирам от охльовската скорост на фармацевтите вътре.

Я прочети по закон колко аптеки има право да притежава ? Неговите са над 180. Всъщност Марешки е пионка,зад гърба му стоят яки и дебели гърбове на политици. А Магарешки съсипа фармацевтичното съсловие - хора,които са учили и работили като магистър-фармацевти и са открили с големи лишения и заеми свои аптеки. Сега този престъпник ги наема за жалки заплати в неговата верига от аптеки.

Този Марешки още ли си държи виличката на самия пясък на плаж Кабакум въпреки , че министърката Павлова му каза, че е незаконно ? Има ли нещо, което Марешки да върши законно се питам аз.

Продава законно лекарства и горива.

Вместо да го наградят ,че продава по- евтино,го обвиняват .Ще открият....топлата вода, или че в балоните има топъл въздух,евентуално водород или хелий.

BREME BESH!!!!

Май подкрепата на марешки за цецка не беше достатъчна и сега мутрата борисов трябва да си върне част от разходите по изборите ...

МАРЕШКИ Е ЕДИН ГЕРОЙ В НАШЕ ВРЕМЕ..... ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА..... ПЪТНИЦИ !!!

Специално срещу бензиностанцията на Марешки е трябвало да изпратят и танковете. Толкова е опасен тоя тип. Говори лоши неща за мафията, която изсмуква кръвта на собственият се народ. Къде дават така? Евтино ще ми продава той. Защо да е евтино, когато може да е скъпо.

Щом шъ има танкове...., трябват и самолети....., то първия президент Пешо Танкиста отдавна се спомина, сега идва Петия.....

Междуведомственият координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари е създаден през месец април 2015 г. с постановление на Министерски съвет и не се състои само от ГДБОП, ДАНС,, НАП и Агенцията за метрологичен и технически надзор, а камо ли от Областната дирекция на МВР във Велико Търново, Икономическа полиция. Центърът осигурява координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари. Състои се от представители на следните държавни структури: 1. Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" при МВР; 2. Главна дирекция "Национална полиция" при МВР; 3. Главна дирекция "Гранична полиция" при МВР; 4. Държавна агенция "Национална сигурност"; 5. Агенция "Митници" при Министерството на финансите; 6. Национална агенция за приходите при Министерството на финансите; 7. Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

"НАП,ГДБОП и ДАНС са в бензиностанцийте на Марешки" - добре де, а къде е прокуратурата.....

Цацааров се е залостил между тепетата в Пловдив и наблюдава кметството, а говорителката Му е на инструктаж в Лукойл...

Зареждал съм и винаги ще зареждам на бензиносдтанциите на Марешки!Напук на лакомниците!

Gacony

Жалко, че в София нямаме бензиностанция на Марешки! Бих зареждал резервоара само от неговата + 100 литра в туби, за да си имам резерв.

дали си заслужава да си караш БОМБА от 100 литра в туби, в колата??? След като го разкриха за нелегалния внос - НУЛАТА от стотинките по-малко ИЗЧЕЗНА, чадо беспросветно..

Доган кога ще го арестувате бе нещасници ????? Бил доктор ,този мазен циганин Меди Доганов ! Коя друга държава ще търпи такава свинщина и безнаказаност ?? ЩЕ СТАНЕ СКОРО ЛОШО, МНОГО ЛОШО ..........

Ще се оправи! Нали е човек на Борисов. Нали Борисов с него ще прави Правителство като влезе в Парламента. Този не го мислете.Когато опожариха гаража на Баневи с автомобили за около 1 милион в него; на другия ден госпожа Банева каза,че им правят проверки всеки месец. Това е положението. Плащаш си и бизнеса ти процъфтява. Нищо,че по закон всяко физическо и юридическо лице има право на 4/четири/ аптеки!

КЗК каза, че има договорки на пазара за горива -> резултат от това няма. ДЪРЖАВАТА С ВСИЧКИ МЕТОДИ, ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА СТАТУКВОТО.... / да унищожи конкуренцията в лицето на ефтините Бензиностанции..

Ето за това тази шибана държава няма да се оправи.До като има мафиоти младите ще бягат от тая проклета държава в която само некадърна паплач ни управлява. Как за последните близо 30 години не можяхме да станем предпоследни по бедност а сме винаги на опашката. По това си личи какви прости тикви ни управляват.

Ние сме монопола , кой е Марешки ? Не може народа в Бг да кара евтино гориво.

Алоо, щатския тролетариат, дето го апате с надежда да ви капне некой цент. Гориво може да се внесе от всякъде, кво ви пука Лукойл на колко го продава?

Проблемът е, че цената на ЛукОйл е най-ниска. Наслушах се на глупости как въпросният господин е един вид Робин Худ, как взема от гадните богати за да даде на бедните хорица. Обаче, що никой не си зададе въпроса - как се формира цената на горивото, каква е цената на ЛукОйл и каква е себестойността на 1 л дизел или бензин. След като се направат прости сметки някак не се вързава цената на, която горивото се продава в бензиностанциите на въпросната личност. Най-обичам аргумента за 2 стотинки и обема.

що така бе, Миме?! той нали подкрепи Цецка за втория тур?

Магарето си изигра ролята на изборите като патерица на ГЕРБ и сега тиквата с мутренските си приоми ще наруши договорката въпреки парите от продажбата на аптеките, които Магарето му е платил за да не закачат бензиностанциите!

След като ги направиха "Стара планина" не се промени вкуса , само цената

Защо няма такива акций в лукойла? Кой каквото и ще да говори този човек засега е в услуга на народа, а всеки който е в услуга бива натискан това са ФАКТИТЕ! Сичко друго е празнословие

След като изчетох голяма част от коментарите стигнах до извода, че масовия българин обича да бъде лъган. Значи продават му мляко, сирене и кашкавал направени от растителни мазнини - той си умра от кеф да го купува и да се радва на буклука, който яде. Продват му нафта разредена с терпентин и други вещества и той се радва колко е ефтина и гласува за един "честен" човек. Една сламка - сравнете цените на аспирина в аптеките на Марешки и други аптеки и след това говорете или ако имате познати в Софарма питайте колко пари им дължи въпросния господин.

Само ФБР и КГБ липсват .

Ако обвиненията се окажат неоснователни и са предприети точно преди избори и ако държавата бъде осъдена плаща КОЙ ? Не - правоохранителната система .