Самолети на НАТО гониха руски Т-160

Кралските военно-въздушни сили в база в Североизточна Шотландия са били вдигнати тази сутрин по тревога заради приближаване на неизвестен самолет.

Обратно в новината

Коментари - Самолети на НАТО гониха руски Т-160 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защитават хората потънали в бедност и корупция в България и от кого?

Pesh0

f16 МАКСИМАЛНА СКОТОСТ 2 145 km/h ТУ 160 Максимална скорост:2220км/ч Дали са го хванали като са го гонили

само 16 самолета от този тип, не е ли малко за Русия? Ако се развалят 3-4 от тях, кво правят? Няма да стигат то Бенелюкс, а само до Киев?

И от ауспуха на кралските пърдялки са хвърчали памперси в стремежа си да избягат с пълен форсаж!!!!!

а са треперали да им изстине службицата.

Руснаците станаха пак велика сила,защото намериха сили да си съберат историята-с концепцията за руски свят обединиха Ленин и Николай Втори,белогвардейци и казаци,болшевики и мюсюлмани,всички,които за които Русия е свята,така че старо и ново оръжие,всичко е в боя,от нищо старо не се отказват,всичко ново приемат и модернизират,връщат в строя и уникалните съветски екраноплани-кораби,които летят от десет до петдесет метра над вода с голяма скорост

сме малки. Винаги се нагаждаме. То не бяхме с велика Германия, СССР, сега ЕС и САЩ. От всичката тая политика като си сритат шапките големите и ние опираме пешкира.

символите на Русия, САЩ и България. Лък със стрели - гол човек. Бедни и голи но въоръжени. Загниващ мушмол. Загниващ строй но много много сладък. Хипопотам в тиня, блато с отворена уста. Колкото повече приказваме толкова повече затъваме.

Британците отново са боядисали гащите от страх!

Новина от 15.01.2018 се появява днес като актуална. Ингилизките служби пак се оплетоха като с новичока....

Уж един, пък били два, уж неизвестни пък руски, и като са ги гонили хванали ли са ги поне за дедовия?

"Със сигурност самолетите са разпознати в 52 случая като руски, но нито веднъж те не са навлезли във въздушното пространство на Обединеното кралство." И как тогава са ги "гонили"? Откъде? От планетата Земя???? Това са нормални проверки на готовността на врага. Правят ги и НАТО и руснаците. И никой не"гони" другия, просто показва, че е готов и не е за подценяване.

Когато руски самолети летят над международни води, и натовски самолети ги прихванат - това е голяма новина. Когато натовски самолети летят над международни води, и руски самолети ги прихванат - това също е голяма новина. И всеки път руснаците са лоши.

F-16 и Тайфуни гонили Т-160, който (единствен) може да лети в стратосферата... Успех им пожелавам на нашите! Ще им е нужен, но няма да им е достатъчен...

МиГ-31 с "Кинжал" на пояса - и той, де :) Брекзит-а им е позамътил главите.

новина от януари, и излиза на централна страница ????

Поредна демонстрация на пуска простотия!Провокират по просташки начин показвайки остаряло технологично оръжие с което по скоро се излагат и събират негативизъм от колкото да вдъхват респект

Каква демонстрация? Самолетът е летят над неутрални води. А остарялото технологично оръжие все още няма аналог. Около 3-пъти е по-бърз от тайфуните и F-16ките, но дори да не беше - пак нямаше да могат да го стигнат, защото Ту-160 ЕДИНСТВЕН може да лети в стратосферата. Няма друг самолет, който да лети на такава височина.

има и се казва Миг-31

Руски самолет Т-160 няма, има Ту-160! Тайфуните могат да го гонят, но не могат да го стигнат, защото неговата максимална скорост е по-голяма от тяхната. А и какво толкова е станало? Летял си някъде (в международното въздушно пространство) самолет, такива летят със стотици! На страха очите са големи!

Няма нищо интересно в такива новини.Такива неща се случват поне два три пъти месечно,ако не и седмично. Интересното ще е, когато се сбият и започнат да се обстрелват.Твърдо се надявам все някога някой да си изтърве нервите и да започне най-накрая голямата патаклама!

Ама надали. Шубето е голям страх. Империалистите вече загубиха илюзията, че ще водят война на руска територия с крилати ракети и самолетчета.

Като му мушнат натовските изтребители по един сайдуиндър в двете дупки под крилата нищо няма до остане от лебедчето.

ще ги поеме дълбоко като рускиня дебел хуй...

Това е самолет с четири "дупки". И къде ти е гаранцията, че като усети, че му го "мушват" няма да изака товара си - Кинжали и други бодли?!

Тоя лебед за да изпълни бойната си задача трябва ли да навлиза в британското въздушно пространство

Не, и именно за това го пресрещат много преди това. Влезе ли във въздушното им пространство вече е късно.

Аууу, голям страх, голямо шубе и параноя ги гони НАТО-вците!... Ама тоя рев до небесата, май само ги излага още повече...

Заглавието си е много на място - гониха. Малко самолети могат да стигнат модернизирания ТУ-160. Не 2200, а с 2500 може да лети в продължение на близо един час. Иначе крейсерската скорост е 1000 км.ч. Някой долу писа, че една ракета му трябвало за да го свалят. Това не е толкова лесно, тушката има мощна система за РЕБ. ТУ-160 носи 40 тона въоръжение и

Всички факти са верни..... но не едновременно. Никой никога не е тествал Тъ-160 за 1 час при 2500 км/ч. Откъде знам ли? Ами ако бнеше така това щеше да е рекорд за такъв клас самолети. И няма как руснаците да не се похвалят. И поне останалите руско-съветски самолети на максимален форсаж не издържат и 10 мин. Просто изходните им дюзи прегряват (справка за МИГ25). Скорост от 2200 км/ч Ту-160 също не може да поддържа много време. Поради две причини. Едната е огромния разход на гориво, другата почти никавата маневреност при тази скорост. Системите за РЕБ са хубаво нещо. И наистина Ту-160 е снабден с такива системи. Но какво от това? След като не е СТЕЛТ, това е огромна цел и даже и при силно зашумяване не могат да го скрият - пак ще се вижда. А високата скорост при нулева маневреност може да му изиграе само лоша шега - съпровождането може да става по предвидим курс. А както добре знаем за ракетата дали целта ще се движи с 1000 км/ч или 2500 е едно и също. Все едно не може да избяга. С 3 ракети съдбата на този самолет е решена. И последно, конструкцията на тези самолети е такава ( имам пред вид изменяемата геометрия на крилата) че даже и минимална повреда ще свали такъв самолет.

И с какви ракети ще го стрелят? Ако както в случая не ги предизвиква с нищо и го свалят, ракетите ще идват от другаде. Ако е с реална бойна задача не е нужно да им се навира, ще ги ликвидира от Баренцово море например. Целта на такива самолети е да са мощна бойна единица като избегнат наземно унищожение.

Наблюдават от далеко белите лебеди някой да не вземе и да ги стреля. Полагат грижи като възпитани поданици на нейното величество. Не като нашите диваци бракониери. Ако имат бойна задача на ТУ-160 изобщо няма да им видят крилете, стрелят от хиляди километри.

,а не ГОНИХА ! Един пише 1е американците не можели да го копират !? Те не произвеждат експонати за музеите, бе Мунчо !

Да си чул руснаците да плачат, че някога са ги прихващали и съпровождали в МЕЖДУНАРОДНОТО въздушно пространство? А за НАТО и САЩ - честа практика, наскоро един американски разузнавателен С-30 напълни гащи на 50км. от руската граница, защото е бил с изключен транспондер и го инспектирал руски истребител - голяма олелия вдигнаха ...

Е оти тогива само като го видят отдалеч и се насират от страх???

Руснаците са объркали навигацията или са искали като Виктор Беленко приз 1976г да избягат със самолета от русия.Няма да им е за първи,нито за последен път.

америк.филми гледажш.Даже и тогава скопените американци и тоя самолет не можаха да изкопират.Китайците ако не друго поне умеят да копират ,а американците и това не могат.Фон браун им даде всички техногологии и отвлякоха го с чертежите и антуража и накрая го убиха и пак -зеро.

И какво толкова е трябвало да изкопират ве деби путиноидно? Когато са го разглобили са припаднали от смях, виждайки колко са изостанали във великото сесесере! Всичко във магучаята е блъф, фантазии и несбъднати желания! Същото е и с този таралясник от осемдесетте години на миналия век. Данните, които четете за него - скорост, радиус на действие и др.п. са подвеждащи. Да, може да лети с около 2000 км/ч, но за съвсем кратко време, около 10-15 минути, в момента, когато преодолява ПВО! Но за една съвременна ПВО това е излишно старание. Да, лети на 12000 км, но с т.н крейсерска скорост, която е колкото на един пасажерски Боинг!

"Самолети на НАТО гониха руски Т-160" ХААААААААААААААААААААААААА ГОНИЛИ ВЯТЪРА!:)))))))))) Не могат да го пипнат дори над Лондон да лети!!!!!!!!!!!! ....ами ако го свалят и на борда има АТОМНА БОМБА......КВО СТАВА????? ХАААААААААААААААААААААААА

Буря в чаша с вода! Едните наближили, ама не влезли във въздушното пространство, другите ги вдигнали да ги посрещнат, ама не излезли от своето.....Бла-бла....

Прав си, нищо не е станало, пиолотите са били с памперси .

...натовските!!!

Е, стигнаха ли ги???

С такива фъшкии как да стане.

Ако Русия има някакви лоши намерения, самолетите на НАТО, изобщо няма да могат да излетят от базите си !

Pesh0

Eurofighter максимална скорост 2 495 km/h

маршова скорост мах-1,5

Ту160 - крейсерска скорост - 760 км/ч

Pesh0

и как са го догонили като максималната скорост на ту 160 е 2200 километра в час ??????????? освен ако руския самолет , не е намалил да го догонят . с колко повече са летели от него .... да скъсят дистанцията :) коята несъмнено е имало

скорост са карали ,а амириканците на 6-та и едвам са го стигнали, за да помахат с кърпички на руските пилоти.

Е хванали ли са го....тъпанари....е все пак са показали че все още имат гориво за самолетите си.... Те руснаците ако са тръгнали да Ви бомбардират тоя самолет ще е придружем поне от няколко руски изтребителя....абе да има с какво да се пълнят рубриките във английските вестници и да отклоняваме вниманието от Брекзит.

Не е било самолет, а новият танк с вертикално излитане Т-160.

Че е игра на нерви - игра на нерви е. Че тестват реакцията на НАТО - тестват я. Но ми е чудно защо Турция (член на НАТО) сваля руски самолети, докато европейската част от НАТО - не? Ами нова Руско-Турска война нямаше ...

Вероятно летят по-далеч и няма да мине номера с навлизане в територията. Ама пък нито един път да не приближат до границата ...

Темата за Русия и Запада стана по-вървежна от спора София - Провинцията...

Западналите самолетчета са до звукови, а Белият Лебед е свръхзвуков. Как мислите,че са ги изгонили от международното пространство, освен ако руснаците не са им надушили лайняните памперси.

Не забравяй РОЗОВОТО ХАПЧЕ

как са го гонили смотаните ингилизи от неутрално небе? Как?

А като ги гониха, стигнаха ли ги? Това не е изяснено от статията. Искам по-подробен и точен превод от ББС! Не става само с подхвърляне на реплики!

Абе ако всичките летци сте толкова неграмотни като Лайньо Радев...... Кой и за какво точно да гони Ту-160? Когато просто може да го гръмне с рекета въздух-въздух. Така, както не е СТЕЛТ това е елементарна задача. От 100 и повече км може да го опукат. Този самолет не е маневрен и е лесна плячка за всякаква ракета (а това че може да вдига 2200 км/ч хич няма да му помогне.). Любовта към съветската техника (защото руска техника има съвсем малко) е една от основните характеристики на родните руско-съветски мекерета. И кой знае защо повечето не карат руски автомобили. Може и да има сред тях 80% дебили, но не са чак такива дебили че да си купят и руски автомобил. И за разлика от руснаците, в НАТО знаят много добре характеристиките и бойните възможности на всеки съветски самолет. Да не забравяме че това е самолет на 40 години. Някога, руснаците са изкопирали В1В (Ту-160 има точно същия силует, но е малко по-голям) с 9-10 години закъснение. Уж да го направят по-добър (в някои отношения той наистина е по-добър), а всъщност толкова им е отнело да го изкопират. И 16 бр са смешна цифра.

деер

А, ти по география колко си имал? Как е възможно самолет да прелети незабелязано до Великобритания от.... Русия?

Хахаха...абе бе пич това е стратегически бобандировач....да не ти е консервена кутия да го свалиш....най-вероятно дори не е бил въоръжен....а ако е пратен на бойна задача ще е придружен от изтребители...а между другото именно тоя самолет също може да изтрелва крилати ракети така че по-полека със свалянето. А и това със стелта го разправяй на баба си...няма такова нещо като невидим самолет...руснаците имат едни от най-добрите радарни системи, в което са убедени и самите американци....

...баи Mиле,руснаците HE копират!!!

Неговите ракети със сигурност са по-далекобойни. Вирек, дай си малко почивка на бедния мозък.

Аман от неграмотници и преписвачи!

Руснаците може да си сложат един транспондер на самолетите и да си спестят проблемите. Много добре знаят, че всички вече са настръхнали от неизвестни самолети.

мен пък колко ме гонят ако знаете))))

Гонили или са били засмукани от руските двигатели и не са могли да излязат от вихъра на танца.

те убиуу ги гониа ама фанаа ли ги или им видеа соплата само

Значи самолетът бил неизвестен, пък той бил руски! Как познаха, че е руски, като е бил неизвестен! Или пък ингилизите съвсем са изперкали, щом не могат да разпознаят свръхзвуков тежък бомбардировач! Как не са се досетили, че други в Европа нямат такъв клас самолети? На страха очите са големи!

глупости говориш - британците имат също голям стратегически бомбардировач с реактивни двигатели. Малко прилича на Б-2 ама не е по стелт технология. А и на радара не пише какво е намерил. Има само точка.

Ушанкаджиите продължават да си играят с огъня. Със своите "страшни" 3800 самолета как ли ще се справят с 25000 на НАТО. Ще има "Ох, мамаша, Ох Наташа".

а ты смешной такой один....

видяхме го НАТО в Сирия. Появи ли се истинска армия и НАТО се изпарява

ушанките са на тренировъчна мисия. Докато са в международни територии проблеми няма, въпреки, че културните хора си слагат радио идентификация. Особено като говорят само руски.

НАТО има същия проблем като Вермахта навремето....спираш им доставката на тоалетна хартия и са капитулирали.

...ама ти си верно "калпак"

лайнари ДИР, оправете си заглавието. Никого не са гонили НАТОвски самолети!

Говорете си вие, ама Ту-160 е много голямо нещо, наживо е много по-впечатляващ! По-впечатляващ даже от 500+ коментари под тази неновина, повече отколкото под важните новини...

Да бе да, най-впечатляващо е като тръгне да излита, че размахва яко крилата, а за пушака зад него може да му съперничи само Кузнечика...! Нема само да си говориме, това да се види е нещо голямо>>>

те твойте еърпьейни как са...май с прашки ги засилваш ама йок

пуши щото двигателите му са за друг режим на работа.. SR-71 и той пуши, Конкорда и той. Пък и в крайна сметка горят нафта по не най-ефективният начин.

гони трамвая.

Западът започва да прекалява........