Австрия подкрепя Великобритания за реформата на ЕС

Австрия подкрепя исканията на Великобритания за реформа на ЕС, каза австрийският външен министър след среща с британския си колега.

Обратно в новината

Коментари - Австрия подкрепя Великобритания за реформата на ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а като ни срутиха държавата беше -ок.Сега ще сърбат попара,не може само умно и хубаво и то пак срещу по-малко пари от техните просяци

Британският премиер и неговото правителство искат да получат от ЕС отстъпки, за да ограничават достъпа на мигранти до системата за социални осигуровки За това Камерън е напълно прав. Но не знам след като англичаните не искат по-нататъшна интеграция в ЕС, за какво им е да остават в ЕС.

Като дават помощи, нека да са както в страната на емигранта. Т.е. ако в Б-я му дават 200 лв., в Англия да взема 70 паунда, да видим тогава колко време ще остане.

Циганите вече ставата европейски проблем ... представям си, ако увеличим износа им още малко ...

Ами натиснете по-бедните членки да вдигнат заплатите , като спрат да пестят от данъци и да произвеждат ланд лордове и олигарси, докато плямпат за "евроатлантически ценности" за добро утро и лека нощ!

ЕС , ЕК не се меси в Социалната система на страните членки. Т.е. няма нужда от реформи на ниво ЕС а на национално ниво.....

За какъв съюз става дума, след като има такива огромни социални различия? В закъсала Гърция МРЗ е 700 евро, в Франция е 1200 евро, в Люксенбург е 1800 евро а в БГ е 180 евро. На практика няма ЕС. Има богати страни, които са колонизирали останалите и ги ползват за евтина работна ръка и суровинен придатък. Най-отчетливо това се отнася за БЪЛГАРИЯ.

каква евтина работна ръка?!? българските спецалисти в чужбина вземат на нивото на местните си колеги. а тези които мият чинии - те и в бг за нищо не стават.

Евтина означава, че я получаваш на готово- не си инвестирал 25 години в отглеждане, образование и т.н.

за изнасяне на производството (обувна, текстилна и т. н. индустрии) от богатия запад в бедния изток, където работната ръка е по-евтина и по този начин се качват печалбите на производителя. Прост пример H&M, Joseph Seibel, които имат цехове и в БГ...

Ние пък не искаме да продаваме българска земя на чужденци.

По-добре на чужденци от колкото да пустее. Дори по-добре чужденци като германци, англичани, шведи да се заселят в изоставените български села. Там и без това са останали само цигани и чалгари!

Като са подписвали договорите да са мислили.И ние трябва да преразгледаме редица договори,но ни уверяват че не можело.Ако за едни може,ще може и за други!!!Само глупак като Иво Дрънчев,може да вярва в лъжливата демокрация на дивият капитализъм!!!

Кое му е "дивото" на капитализъмЪ, който раздава помощи без да си ги заработил ??? Абе верно сте много нагли туземните рашистчета, тичайте при путлер да видите к'ви помощи ще ви раздаде.

Дивото му е това че над 300 години е грабил безогледно материални,човешки и трудови ресурси от целия околен свят-Африка,Индия,Азия,Америка и развитието му се основава предимно на това а не само на великото му "трудолюбие". За това и сега страда от приливната вълна на народите,ограбени и затънали в перманентна бедност от него.Самият Д.Смит - основният апологет на конкурентното общество заявява,че няма по-свиреп и жесток обществен строй от капитализма на 19 и 20 век.Дори сега в "човешки образ" и перкръстен на "пазарно общество" е причина за непрекъснати неоколониални войни под формата на "пролети","демократични революции" и т.н. НАЛИ НЕГОВИТЕ ТЕОРЕТИЦИ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОТИВНИЦИ НА РЕВОЛЮЦИОННОТО РАЗВИТИЕ НА ОБЩЕСТВОТО? Защо тогава вместо еволюции правят революции???

Защо всички се правят на ударени и не искат да приемат истината- никой не говори за тези които работят, за специалистите и всички които законно работят и се осугуряват - става въпрос за тези които не работят а само източват пари от социалната система без един работен ден. Прави са -ако искаш да ползваш придобивки от социалната политика то трябва да работиш!

Кавкво да ви кажа ..............като ни нщо не отбирате..... РАЗБЕРЕТЕ...ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС САМИТЕ........ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЪДЕТЕ!

Моля да си приберете тогава всички търговски капитали - не ни трябват. Оставете само производствените - те са добре дошли.

АКО БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛИЗИРА ВСИЧКИ АВСТРИЙСКИ И БРИТАНСКИ АКТИВИ В БЪЛГАРИЯ , АВСТРИЙСКИТЕ ЕФРЕЙТОРИ И БРИТАНСКИТЕ ПЕДОФИЛИ ЩЕ ИЗРЕВАТ ЧЕ НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО :)))

па ти руския педофил рИвеш на път и под път ЕУРОТО КЕ ПАДНЕ :))))) Вече 6 месеца го рИвеш тУва. Па и ни обясняваш как обувки от 5 долара с 20% надценка можеш да продадеш за 12 долара.... абе такивИ мити работи от вашата Обеля :)

Пфу - голяма работа. От гледна точка на поток на хора, ЕС е много по-опасен за нас, отколкото ние за него. Супер - Българите ще седят в България :) Иначе какво? Да станем като Детройт? Призрачна страна? За това ли са се борели Левски, Ботев и т.н.? Да имаме държава и да я зарежем.

да ви информираме пък и ние,че в БГ не искаме да ви плащаме заплатите от по 20 000 евро, дето си ги раздавате всеки месец в евопейския парламент, членове такива!

Западът все повече се ислямизира и вместо да приема европейци от България и Румъния приема все повече и повече ислямисти и ще си тегли последствията.

За всичко ние сме си виновни.

Когато с тъпите си съветници и с помощта на нашите недоучили политици съсипаха държавата ни ни убеждаваха , че в ЕС има свободно движение на стоки и хора, а сега лицемерните европейци се завъртат на 180 градуса. Нали и тогава знаеха, че у нас и в Румъния има твърде много социално слаби хора- най- вече цигани. Но цигани има защото българската държава ги запази и по времето на Хитлер, а толерантния български народ ги запази и през комунизма. Докато демократична Европа ги прати в концлагерите и ги претопи на сапун.

на твое място бих се притеснявал повече за тия уроди и психопати в политиката, и после за циганите

по-добре късно отколкото никога ....после , какво ще правим с толкова много сапун !??

ами пожелашам им на тия мазни австриец и англичанин да ми се връща ! не разбраха ли тия бе, че няма как да има безгрижен живот вече и за тях, докато хаоса в света расте със скоростта на светлината и вече е всепомитащо торнадо. да се радват, че не ги е гръмнала още някоя ядрена бомба.

Тези подлеци искат да източат младата и образована работна ръка на изтока да им бачка без пари, а когато те (Зап. Европейците) трябва да платят нещо на други хора от тези страни казват - а тези са престъпници.

комай към разтурия е тръгнал съюзът, да си взимат веригите и да изчезват от наште ширини, ние тук и с бакалии ще се справим, а домашен майстор и без икеа и практир пак става, а да и може да произвеждаме дори и криви краставици, даже...

изнася тези хора са евтина работна ръка и добре дошли, но когато не ми изнася същите тези са "социални туристи". Нищо ново под слънцето, крадците викат дръжте крадците.Европейски 2-ни стандарти.

И да добавя, господин селяко: що не въведеш подобни правилца за докторите, ИТ специалистите и т.н, а само точиш интелектуален потенциал от България и Румъния, ама като трябва да вземеш и глистите, нещо се дърпаш? Как я мислите вие? Да приберете всички млади и образовани, а тук да станем вашето гето? Всички боклуци да останат тук да спират разни сирийци, сомалийци, либийци, докато вие си тънете в разкош? Ако не ги искаш тези животни, не ни нареждай как да ги третираме тук.

"минималните социални плащания в Австрия са значително по-високи от средната заплата в страни като Румъния..." А... ето го всъщност къде е проблемът! И ако Великобритания и Австрия имат някакви основания да се притесняват, то държави-донори на работна сила като България, Румъния, Полша, имат три-пъти повече основание да негодуват от сегашното положение, което на практика съсипва тези държави. От нашите правителства не виждам обаче някои да се замисля за това... Обаче преди години, когато Гърция, Ирландия, Испания, Португалия са се пресъединили към ЕС те много бързо са дръпнали и скъсили разликата с "богатите" в съюза. След последното разширение не само, че не стана така, но и отново се появи огромно разделение север-юг... И което е по-трагично, страни изжън съюза като Турция и Русия имаха последното десетилетие по-висок растеж от новите членки на ЕС...

Че нали вие ни убеждавахте да ги инетгрираме, да не им събаряме къщите, да махнем смъртното наказание? Нали някакви хистерици от българския хелзингски комитет под ваше давление твърдят, че този добитък имал равни права, заедно с тези, които спазват законите? Нали според вас да родиш на 11 години е културна особеност на етноса и не трябва да се преследва от закона? Хайде да не си разваляме шапките. Тъкмо при вас дойдоха тези, който най-много защитавате. И, а да. Много внимавайте, че като ги върнете, ние ще дойдем при вас. И тогава повярвайте ни - за вас работа няма да има. Интелигентното БГ население, колкото и да е малко, ви превъзхожда в пъти....

humfry

Нали затова има условия. Щом хората отговарят на условията, значи ще получават помощи. Променете си условията. Ама те искат да имат едни условия за удобните и други за неудобните. Ама това е дискриминация. И сега, кой да защити дискриминираните, защото няма да е Запада? Към Русия и Китай /БРИКС/ ли да се обърнат?

Точно така. Щом отговарят на условията, там трябва да си ги отглеждат. Щото износът на мързел към другите общества тръгна от техните "социални" системи. Писна ми да плащам на здрави и прави тарикати, а да гледам как болните и старите хора живеят като кучета.

humfry

Да, и аз знам такива, дето са напълно здрави, ама са в болнични по една година и са на високи заплати...

humfry

"Курц припомни, че минималните социални плащания в Австрия са значително по-високи от средната заплата в страни като Румъния." Това за никому не е тайна. Особено за България, където половината население живее с доходи до 130 евро/месец. И забележете - статистически не се водят бедни! Останалите живуркат с доходи до 800 лева и една много малка част с по-високи доходи. Сега е момента всички да си избират държава и да щурмуват. Що се отнася до ЕС. Къде изчезна равенството, единния съюз и глупостите? Май винаги е било с двоен стандарт! В момента, в който нещо не е изгодно за "богопомазаните", веднага започват да искат промени. Ама не може така, заграбеното си върви с активите и пасивите, не може да взимаш само активите.

Нека изясним понятието "социален турист". Ако дадено лице отговаря на условията за получаване на помощи или изравнителни пенсионни вноски - тот това лице трябва да си ги получи във всяка една страна от ЕС. Но тези двамцата искат да изкарат всички тези лица " социални туристи" или престъпници и просто да не платят! Това е истината.

На запада постепенно започва да му увира главата, че граждански и човешки права са различни неща и ползването на гражданските права зависи от гражданския принос на личността към обществото. Когато приложим този аршин и вътре в България, на циганите ще им се наложи да нормализират поведението си.

Запада не иска ромите и няма да ги храни, но орките от Азия и Африка поема на румсървис. Още повече,че ромите си бачкат, просят, проституират ,крадат...

"орките от Азия и Африка " бачкат повече от теб.

или може би ги сравняваш със себе си.

Ами деца, като искате извън ЕС много е лесно - милиони на улицата, референдум и вън! Ето, англичаните ще го направят - стига сте ревали по форумите! Истината е, че за нищо не ви стиска, нямате нергия и потенциал да докарате нещата до край! Лаенето по форумите само показва безсилие - безкрайни тиради ден след ден, години наред без реално действие и промяна! Видяхме ви на протестите - слаби, малобройни и разединени! Увяхнахте за 2 месеца - друго е блеенето по форумите, така до живот!

Щом коментираш, и ти си една овца...

овца , но е осъзната и е доста прав(а) !!!

Прав си! А питам: КЪДЕ СА НОВИТЕ 116 000 БЪЛГАРИ- НАПИШЕТЕ КОЛКО ОТ ТЯХ ОЩЕ СА В БЪЛГАРИЯ.? ? ДАЛИ ВСЕ ОЩЕ ИМА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ТУК ТОВА Е ПРОСТА ДЪРЖАВА С АЛЧНИ ЧИНОВНИЦИ ЗА РУШАВЕТИ . ДО КОГА ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТЕ "нови" БЪЛГАРИ,ГОСПОДА?

Първо да започнат да ограничават правата на мюзюлманите. Ако погленете навсякъде е пълно с "униформени" арабки: кърпа на главата,3/4 палто с колан, панталон-в ръцете количка или деца. Това е религиознайдемонстрация. Сега всеки ден "спасяват"по няколко хиляди "бежанци" (икономически емигранти) - а вече са пълни с араби,турци,бурки,забрадки. Та ние сега сме им проблема НАЛИ?

А що мислиш, че се отнася за тебе? Помощи ли цоцаш там! Виждам, че си страшно умен и не вярвам да се унизиш да ходиш да работиш при простите, противни европейци! България е най-доброто място за работа и живот - създадено от такива юначни българи като теб! Хвала!

Не-отдавна съм пенсионер. Но като бях в работоспособна възраст работих съвестно. Питам се "Господин " ДАЛИ НЕ СИ ЕДИН ОТ ПЛАТЕНИТЕ ПАРТИЙНИ ДРАСКАЧИ ?? Сега по вестниците повечето,поради липса на друго препитание,повечето сте такива.! ТОВА ВЕЧЕ И ПРОСТИТЕ ЦИГАНИТЕ ДОРИ ГООСЪЗНАХА . А ТИ СХВАНА ЛИ НА КЪДЕ Е ПЪТЯ,СКЪПИ?? ВИЖДАШ МИ СЕ СХВАТЛИВ,СИНКО.

Да ти добавя още малко щрихи,Скъпи. В далечната 1957 завърших инженерство и отидох по разпределение. Да ти съобща че заплатата на инженер ми беше 72 лв(по курс 72 долара = 60 сегашни евро) Няколко години по късно като рък.група (20 инж.и техн.и 4 черт.)- заплата 106 лв( прибл.95 евро)в голяма проек.организация с проекти за стотици милиони. ТАКА ЧЕ Е СРАМОТА ДА ГЛЕДАШ В ПАНИЦАТА НА ПЕНСИОНЕРА,СИНКО !! В НЕЯ ПОЧТИ НИЩО НЕМА!? ГЛЕДАЙ КЪМ ТЕРМИНАЛ 2,АКО ТИ СТИСКА СКЪПИ!!? САМО С ГОВОРЕНЕ НИЩО НЕ СТАВА,СИНКО ДЕЙСТВУВАЙ И ИДИ НА ЗАПАД ДА НЕ ИЗПУСНЕШ КЕЛЕПИРА,КАКТО СЕ ОЧЕРТАВА-ПОБЪРЗАЙ СИНКО

Как са се зализали, все едно са на гей - симпозиум. Боли ги "ония" за проблемите в "задния двор" на ЕС.

Колкото тебе те боли за техните проблеми! Ти ли им гради държавата? Хем си се осрал вкъщи, хем държиш сметка на чуждото!

Проблем ми, че тая демокрация дето ни я създадоха тук сега не я щат при тях. И не аз съм се осрал вкъщи, а тия дойдоха да го снесат ОГРОМНО. Ама на теб ти мирише на рози, щото е вносно, нали брат?!

рязкото ни обръщане на Изток, може да ги стресне. Не искат нашите цигани да ги цоцат, а ни крат да ги дискриминираме..

Накъдето и да се обърнеш, все си надупен!

Какво разбират под реформа францйосифовите фрицове от Австрия? Да орежат правата на българите за Шенген? Да затвърдят Европа на две скорости и на различни трактовки? Да затвърдят перфидната и двулична западноевропейска политика спрямо източно европейците? Те можаха да ни разбият икономиката и да настанят монополите си у нас, но нашите станали безработни работници нямат право да търсят работа в техните страни. Лицемери от измислената Европа на двойните стандарти.

Доста си злобен! Става дума за безработни търтеи, които отиват там да цоцат помощи! Май лицемерите сме ние - хем ревем, че циганите ни доят, хем искаме да правим същото на запад!

И те ми действат злобно, като ми дават акъл да ги храним тия "търтеи" ТУК! Щото, разбираш ли, имали права?! Ами да им дават права там или да мълчат завинаги, като ги броим и тях за българи тук = да плащат това което консумират!

Е до кога ще ни бавят,разбира се,че са против "европейския" проект!в техните мотиви има исконни права,а всякаква източно-номадска паплач,ги ограничава да живеят в своя ритъм и традиции!

Виждал съм десетки български имигранти в Западните страни. Всички българи работят. Само долната мангуста се е впила като пиявица и смуче 'социални'. Същите хлебарки, каквито са и тук в България.

Какво ви е виновно ЕС? Че ни дава пари, които отиват у джобето на някой незаслужил ли? Да не говорим откъде идват частните инвестиции и работни места с високо заплащане от частния сектор.. не всичко е смотана държавна работа!

Малко ни подхвърлят. Защото сме глупаци да допуснем корумпирани политици и агенти да ни набутат в съюзи, където само ни оплюват и ни командват. Питам аз кога беше референдума за ЕС и НАТО? Кога българите бяха питани какво искат? Или както каза Борисов, който така послушно прави каквото му подсвирнат, българите не можели да решават. Можело да искат да излязнат от ЕС и НАТО. Значи българите не може да решават как да живеят. Те само трябва да плащат данъци за да може този некомпетентен човек да се изцивява като премиер, така ли? Е каква е разликата с турското робство?

нещо не си разбрал ! Много хора, както и аз самия искаме ЕС, работиме в него и си плащаме данъците където работиме. В статията става въпрос за по-тъмните ни съграждани, които идват тука раждат деца за което им се плаща и не работят ....... Аз съм в Германия и го виждам със собствените си очи. Срам ме е, защото манговците се представят за Българи с БГ паспорти и са паразит, който където и да отиде е в тежест. Тук е момента нашите политици да реагират адекватно и да кажат на Англия, ето ви ги, интегрирайте ги за да ни покажете как, защото ние не знаеме как, за да спрът да ни плюят !? Но ти ако не искаш ЕС и НАТО, аз и много като мене ги скаме, така че не слагай всичко под общ знаменател !!!!!!!!

Първо: ти и много като теб искат, а очевидно и много не искат ЕС. Нали това е демокрацията - каквото каже мнозинството - това е и малцинството слуша. Та е естествено да има референдум, нали? И каквото се реши от мнозинството - това. А така - беше взето политическо решение. Второ - за циганите - че не ги искат е ясно. Това, което дразни обаче е, че не ни дават да се оправим с тях, а чрез разни НПО-та ни насилват да ги толерираме и да беснеят като отвързани кучета. ей това двуличие ме кара да беснея. Когато тези две неща се оправят - каквото стане - такова. дотогава не ги защитавай, защото на практика западняците живеят за наша сметка. Както и винаги през историята.

Е да , но България не подкрепя!

там не ползват циганите за платени гласоподаватели

Щото такива като теб не гласуват... затова циганският глас струва повече!

Много са прави да не искат. От къде на къде някой смята, че без да си влагал (плащал данъци) можеш да теглиш? Да не говорим че същите тука дето реват сигурно са против те самите да издържат сирийските бежанци примерно

крайно време е да се преразгледат договорите. ние например не искаме да ни заливат със субсидирани нискокачествени хранителни продукти от техните държави и да задушават българското производство. много ви е двон европейския стандарт. значи по нашите магазини може а по вашите една българска стока не може да се намери.

имаше български стоки, но постепенно ги махнаха заради качеството. Точно българското в повечето случаи е некачествено!

Имаха голям късмет да попаднат от западната страна на стената. Дали щяха така да разсъждават при попадане от източната страна на стената след Втората световна война....

къде да бъдат. Малко по различно е от късмет!

Ама защо всички бягат на запад? Дори и дъщеря ми е там.

ами щото са несъзнателни граждани, товариш путлер, че и нашите дечица и те се оказаха несъзнателни, а пък ние се прувим на патриоти и народа призоваваме да е такъв.

затова ставаме роби на запада

800 ЕВРА! За това заминават на запад!

Е, щом ще се преразглеждат договори и ние ще си отворим 3-и и 4-и блокове на Козлодуй. Не може богатите държави да ти взимат пазарите, закриват печеливши отрасли и после да преправят договори.

си искате, ама върнете $350 милиона, дет ви дадохме за закриването, а вие ги раздадохте на рашистките фирмички.

и как ще отвориш нещо, което е унищожено?