Свикването на ВНС е задължително, смята Борисов

Освен, че ще подаде оставката на кабинета в първия работен ден на парламента, премиерът Борисов обяви, че свикването на ВНС, според него, е задължително.

Обратно в новината

Коментари - Свикването на ВНС е задължително, смята Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боко седни та научи процедурата за свикване на ВНС...защото всичко искаме ВНС ама вие от мнозинството в това нс не си мърдате пръста да подготвите свикването му защото боко да ти кажа че за свикването му има предварителна работа а не избори дето си свикнал да ''правиш''

Абе боко защо преди това не се допита до ''професионалната юристка'' как става това свикване та после да плямпаш..Ако си искрен в приказките си защо тогава съботираш и рекетираш България след като това нс трябва да подготви свикването на ВНС???

30 години реформи и след всяка поправка по-зле става, представям си какви панаири ще настъпят ако вземат да реформират Конституцията. Един път барнат ли я после няма оправия още 30 години.

отдавна трябваше и трябва да ви разкараме.Политическите партии и подкрепящата ги Конституция, това са злините за България.Прав е Слави Трифонов с референдума, но и него го фалшифицираха,защото свикнахте 27г. на удобства,разкош и за това държите кокала с нокти и зъби,всичките политически партии.Но през 2017г. вашето царство ще свърши и политическото ви благополучие също.Мислете си от сета ,как ще плащате?

още един луд

Добре и като го свикат ВНС какво от това ? Пак може би ще има лобистки текстове в него и които години наред ще си стоят ли стоят.Всички но всички партии от "прехода" та до днес бягат от един много съществен закон-Закон за ЛОБИЗМА и никой не иска да го приема защо ли ? Изредиха се много управляващи но никой не го внася.Ако има такъв закон както го има в доста страни ще се знае кой на кого дава и защо ще се знае за какво лобира а сега политическата корупция е огромна и никоя не иска да я пипа сериозно !

МЕЛАНИЯ ТРЪМП ЗА ДА СТАНЕНАВРЕМЕТО МОДЕЛ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е МИНАЛА КОШАРАТА НА БЕЛГРАДСКИТЕ МАФИОТИ :)) .... А СЕГА ТАЗ ЖЕНА ДЕТО ЖИВЕЕ В БЕЛИЯ ДОМ И ПСУВА НА ЧИСТ СРЪБСКИ ПО-ДОБРЕ ОТКОЛКОТО НА АНГЛИЙСКИ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ УСЛУГАТА НА ЙОЦА АМСТЕРДАМА :))

КОЛКО ЖАЛКО..... АБЕ ЕЙ, ПЕДАЛИ, ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НЕМА СРОК НА ДЕЙСТВИЕ. До изпълнение на поставената му цел. Може и 10 години.... и ако след 1989-та имаше всде пак, некво основание, СЕГА НЕ ВИЖДАМ НИКАКВО! КОЛКО Е ТЪЖНО ДА ВИДИШ 2-3 ВЕЛИКИ НАРОДНИ СЪБРАНИА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ. Говорат не за РАЗПАДАЩА СЕ ДЪРЖАВНОСТ, а за пълна липса на такава. Айде следващите 20 години в режим на велико.... ТРЪМП ШЕ ВИ КАЖЕ: НЕМА ДА ИМАТЕ ВРАМА ДА СИ НАМАЖЕТЕ ФИЛИА С МАС!

КАК ДЕЙСТВА МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ: Представете си парламентарни избори. Има 240 избирателни района. Всеки ще гласува за района в който живее. Примерно на изборите се явяват 6 партии. Всяка партия има своя листа с кандидати. Вие не можете да определяте кандидатите, те се определят от партиите. Вие трябва да гласувате за партия на която симпатизирате. На балотаж отиват две партии с най-много гласове, (това се отнася за всеки един избирателен район). Вие трябва да изберете една от двете партии. Партията коята спечели ще вкара в парламента всички свои депутати от своята листа, а другите партии няма да имат нито един депутат. Изводи: Да предположим , че в цялата страна една партия получи 51% от гласовете, то тя ще вкара в парламента всичките 240 депутата и започва тоталитаризма и диктатурата. При пропорционалната система, тази партия би имала примерно 121 депутата а опозицията 119 депутата и демокрация ще има. В по-добрия случай, няколко избирателни района ще са от друга партия и ще има известно противопоставяне, но опасността от тоталитаризъм е много голяма. Вижте картата на изборите и ще разберете, че тя винаги е почти цялата в един цвят. Тава означава че с мажоритарния вот, демокрацията приключва. Но най-голямата опасност е тази, че партията спечелила изборите ще има достатъчно депутати да може да променя конституцията както си поиска и когато си поиска. СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ВИ СЕ ГОТВИ СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗА ТОВА Е ЦЯЛАТА РАБОТА - И АЗ НЕ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ТАЗИ СМЯНА ЩЕ Е ЗА ДОБРО

абе ти луд ли си...написал си куп глупости...на мажоритарния вот се гласува за кадидати(издигнати от партия , комитет или подписи или незнам си как още) за даден избирателен район и от този район ще бъде излъчен един народен представител ... прочети преди да пишеш глупости...и какво се пенявите. нали гласувахте 3 млн. за референдума на онзи цървул - сега защото ни е мажоритарния вот. Да ще стане голяма каша. но нека има още гърч за това тъпо племе

НЯМА ТАКАВА НАГЛОСТ - ВЪН И РАЗПУСКАЙ ПАРТИЯТА БЕЗ ДА СЕ ОБЯСНЯВАШ И ДАВАШ АКЪЛИ КАКВО ДА ПРАВЯТ ХОРАТА!

Да живее БКП/БСП с хубавата гладна зима и Луканов. Тогава започна бягството от БСП-България. Да живей БСП-хиперинфлацията начело с Жан Виденов, който ни взе всички спестявания и ни докара червени кредитни милионери и милиардери. Да живее тройната коалиция БСП-ДПС-Атака с целувките на Орлов мост и красавците Орешарски и Пеевски заедно с фалита на КТБ, далаверата Белене, заменките и т.н. Радвай се народе, иде БСП, дето си е БКП, партия на червената буржоазия.

да отидем на нула лева, мажоритарен вот и да се намали броят на депутатите и по трите въпроса ще действаме с цялата си мощ Тиквата дори и въпросите от референдума не е разбрал, а ще свиква ВНС. За намаляване броя на депутатите не сме гласували.

хаха на курнелия от бсп май не и се говори за нулева субсидия . намаляване на депутатите и прочие

Червенотиквеници! Тиква от шоплука, цвят Москва,. нюанс Хасково. Комунделите може дори да свитнат РР ако реши да прави разумна и независима политика. ВНС сега за какво?

Дааа бе. Ще ми свиква тиквата ВНС, нали турците само това чакат та да отменят неща като традиционната религия на държавата, официалният език и териториалната цялост и кой знае какво още. Продажбата на зема на чужденци вече я направи пак тиквата, незаконно, но ердоган точи зъби и за още. В никакъв случай не трябва да се позволява на какъвто и да е парламент да пипа конституцията, освен ако не е доминиран от българи-патриоти, ако искаме да я има тая държава. Иначе сегашните еничари, от почти всички партии са готови да продадат и подарят на ердоган всичко, което си поиска. Пожарникаря не става и за кмет на Банкя, а стадото го поставило държавата да води, той няма акъл и колкото овцете дето ги е пасъл държавникът, който е охранявал.

Една мутра не може да ни казва, какво е задължително и какво не. Айде в пандиза ...

Боко, бокооо, тикво проста, пак се насра, казваше големия Маргин, чукайки го по главата с чембери. Ами прав е бил. Нали?

задължително е за всеки генерал или за всеки първановец който иска президентска республика

Борисов е заплаха за националната сигурност на България. И ще продължава да бъде такава заплаха, докато е министър -председател. Този боклук трябва да си ходи, но не в пенсия, а в затвора. За доброто на всички ни.

Ама Радев и БСП не са, нали?

Ей, я, мутрата, сега по тая струна засвири, само и само пак да се добере до властта. Сънува вече ВНС, където Бойко, барабар с Цвъко, Цецка и Фидоска пишат нова конституция с чл. 1 и единствен: "Цялата власт произхожда от Б.Б. и пожизнено принадлежи само и единствено нему". Няма да се учудя да се прегърне и със Славето (прекрасна коалиция Тиква и Цървул), за да набутат мажоритарна система и кухите кратунки да пускат за личности, до една аватарчета на бате ви Боко!

Добре си го казал. Браво.

не можеш. Другите партии няма да разрешат ВНС, а и ти нямаше ако беше победил.

"Мисля, че вече свикването на Велико Народно събрание е задължително." Няма възможност и подходящо време за това. Референдумите са подходящ и ефективен инструмент за конституционни поправки по аналогия с такива в други страни и конституции. Сегашният референдум успя да институционализира поставените въпроси и с още много малко гласове можеше да ги направи задължителни като правна норма.

се опитва да мисли като свинска глава. Ако беше победил щеше ли да предлагаш да се приемат такива неща? Я се скрий по-бързо и не говори глупости.

По-скоро - препиканото мушкато.

Задължтелно е Борисов да се върне в пожарната, ако не се окаже зад рештките.

Как не разбраха,че най-важна е стабилността в държавата.. сега какво следва, пак няколко загубени месеци в разправии и уговорки за ново правителство.. пак загубени еврофондове,пак несигурност.. Докога ще се лутаме в нищото?!?!?! Тъп народ.. факт

умната тиквичка на баба - много е ПЕЧЕНА. късно е чадо, резето щракна. и къде беше досега, толкоз години от крадене не можа да сколасаш в държавната политика. и аз с кожата си усещам -м -м - м ..... не знам какво усещам, не ми се е случвало таквоз кат твойто!

да подаде оставка. ВНС не е задължително особено ако го иска назначения от А. Доган генерал другаря Б. Борисов.

Майко мила, комуняги пак ще променят конституцията... от 70 години комундета управляват и решават... а нацията загива...

Шило

Така излиза. Докъде я докарахме, единствената дясна реална сила да е ГЕРБ, която партия пък, е пълна с комунисти. Страната на парадоксите.

Каква дясна сила? Всичко планирано и изпълнено от БКП-ДС. Няма партии - има една единствена - БКП. Всичко е имитация на демокрация.

Аз ГЕРБ очаквах да се разпаднат още на предните избори. Вероятно ще изчезнат на по-следващите. След това ще ги видиш преродени в поредната партийка - НДСВ, ГЕРБ... калинки прелитащи от една формация в друга по партийно поръчение.

Шило

Май Радан е надценил Боце. Държи се не като БХ, а като БГ

Абе за Велико Народно Събрание не знам, но съм убеден, че имаме нужда от Народен Съд! А после ВНС ще си дойде като естествено продължение.

Да, трябва да изсъдим и разстреляме всички съветски агенти! Да изчистим народа от болшевишката сган, която Красната армия инсталира на власт.

Но заедно с тях и американските агенти да разстреляме - как мислиш?

Sm3hurk0

Той по инерция дава акъл... Да, ама сега си БХ и никой няма да те пита !

От Борисов вече нищо няма да зависи!От тук нататък ще има само падение, предателства, бягство на членове и преминаване на кметове към други партии. И всичко това си го направи сам!!??

Шилo

Явна нужда от ВНС има още от 2008-ма, ама всички някак се скатаваха от този въпрос. Днес другарката КУРнелия каза, че нямало как да стане, защото нямало условия - нямало 2/3 навити депутати, нямало и проект за нова Конституция. Еми то така никога няма да има условия за ВНС и ще продължим да нямаме съд и прокуратура.

При сегашната излъскана система за натиск и подкупи, едно ВНС най-много може да приеме набързо антибългарски промени в конституцията или други подобни. После ще има оправдания "ами ние си ги избрахме". Я ние, я "системата". Май е планов целият цирк с ЦЦ, оставки и т.н.

Sm3hurk0

БХ пак си прави пъклени планове ! Важното е, че не е безидейно .опеле ! :)))))

Този нормален ли е? Каква злоба, че е загубил. Готов е да съсипе държавата. Ама който е гласувал за него досега, дано е разбрал докъде докара България.

И защо да е задължително сега? Защо не беше през 2009?

О боже! ТОЙ мисли!!!! Да го беше ползвал тоя мозък до сега бе, другарю титан на мисловния труд!

да нареждаш какво трябва и какво не! Обирай си министрите и подавай оставка...Следващия парламент ще се произнася по всички важни за държавата въпроси...особено за Велико народно събратие

БОЙКО УСЕЩАШ ЛИ КАК ЛУКАНОВ И ИЛИЙКАТА ПАВЛОВ ТЕ ЗОВАТ ОТ ОТВЪДНОТО :)))

Гледай ти да не го изпревариш, че другите мурзилки много ще скърбят!

БАТЮВОТО ГЛЕДАЙ ТИ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕШ В ПЪРВАТА РЕДИЦА .

Да хваща Цв. Василев и да заминават и двамата. Макар че има и много други кандидат-пътници.

"Виждам много грешки в ГЕРБ, но ние се учим от грешките си. Усещам всеки сигнал с кожата си, заяви Борисов." Това изказване показва, че ГЕРБ няма как да се промени. Има и трети път. Вместо избори да поканим холандците да ни управляват 10 години.

глупости,на малоумник.и да,казваме хуьемидах на обяд.аз не искам това,да върнат парите.това е!

Няма кой да го направи. Прогнилата съдебна система ли? Или Цацаров? За да стане трябва да се промени политическата система, а това води до революция

Този Човек, Тиква да беше, трябваше да разбере, че МНОГО Негативна енергия и емоция е набрал в Хората от Страната със своето Поведение. Трябва да си Абсолютен Гьонсурат да даваш съвети, като си "глътнал водата", като за удавник. Вече Не го и Съжалявам. Започва да ми става Противен.

Нямаш вече думата да казваш кое е задължително и кое не, Борисов!

Цялата политическа класа у нас е корумпирана и престъпна, всички трябва да бъдат съдени и опандизени. Да се забранят партийте и инициативните комитети на лумпени като рускинята Елена Йончева.

Кой си ти бе мутрофон, че да кажеш, кое е задължително и кое не е? Марш към обора.

Трябва Народен Съд за цялото политическо статукво!

Какво е това народен съд??? Някакъв вид събрание на цяла България ли? Или говориш за измишльотината която легализира избиването и ограбването на България след 2-рата световна? Защото ако е второто ставай и се махай и повече не се обаждай!

не брато, сега не само ще станат и ще се махнат, а ще дойдат и ще стоят....но нека , на този народ му трябва още гърч. трябва му още такива като Беров, Виденов, Храбрия дървосекач, Станишев, Орешарски...ааа Луканов го забравих

И какво точно ще оправи ВНС? Ще намали депутатите примерно, и какво променя това? Или как ще направи съдебната система да работи? Или как ще повиши качеството на живот? Или ще върне 20 млрд заеми?

Бочко, почва да ме хваща яд. Нахъса си пинчерчето Плевнелиев да обяви разпалено, че 120 дУпетати е против конституцията, сега, обаче си за тази точка.

Трябва, трябва си ВНС! Ама не велико народно събрание, а ВЕЛИК НАРОДЕН СЪД! И всички политически партии да минат през него, да видим кой как ще се оправдава за престъпленията и грабежите през всичките тези години. Играехте си на управляващи и опозиция, А КРАДЯХТЕ ЗАЕДНО!

Sm3hurk0

++++++ яко !

Вижте сега, политици от ВСИЧКИ партии- дори с Велико НС да направите гласуването задължително, НЕ МОЖЕТЕ да задължите гражданите да гласуват за някой ваш кандидат! Едно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО УПРАЖНЯВАНЕ на избирателното право- дори и с недействителна бюлетина, друго е гласуването със зачертаване на квадратчето за определен политик, щото ЛЪЖЕТЕ народа, че задължително гласуване = задължителен избор на политически кандидат! Така, че борисов- И ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ЛЪЖА ще развенчавам ВИНАГИ, когато мога! Щото политиците сте най- некадърната, лъжлива, корумпирана и гадна прослойка на българското общество, най- голямата утайка на народа!

Коогато одйде истински бг политик ще премахне тази диктатура задължителния вот,защото ще ни убеди с демократични средсва да го подкрепим.