Въпреки много условности, референдумът той ясно показа, че над 3 милиона и половина желаят промяна. Мисля, че вече свикването на Велико Народно събрание е задължително, каза лидерът на ГЕРБ на пресконференция следи загубата на президентските избори.

Явно е, че политическата класа в този начин на управление нещо не е добре, хората се чувстват неудовлетворени, добави той.

Считам, че субсидията за политическите партии само ще даде възможност след това олигарсите с черни пари да участват в изборите. Нека да знаем в коя партия кой олигарх какви пари е дал, коментира Борисов.

Затова – нула лева. Където е един, там и нула. Така че да отидем на нула лева, мажоритарен вот и да се намали броят на депутатите – и по трите въпроса ще действаме с цялата си мощ, каза още Борисов.
Ще подкрепим трите въпроса да станат закон, добави премиерът и допълни, че ГЕРБ дори е за намаляване броя на депутатите.

Виждам много грешки в ГЕРБ, но ние се учим от грешките си. Усещам всеки сигнал с кожата си, заяви Борисов.

Темата за Велико народно събрание остава отворена, ще водим разговори, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в НДК. Нинова обясни, че за да се стигне до това, сегашният парламент трябва да има проект за нова Конституция, който да е подкрепен от две трети от народните представители.