”Гардиън”: Лидерът на ИДИЛ е тежко ранен при въздушен удар

Лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал-Багдади е получил „сериозни наранявания” при въздушен удар в Западен Ирак, съобщи британският вестник "Гардиън".

Обратно в новината

Коментари - ”Гардиън”: Лидерът на ИДИЛ е тежко ранен при въздушен удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който и да е създал или допуснал от някакъв "стратегически" интерес да се създаде ИД - сего е дошло време да бъдат унищожени... въпросът е защо продължават да се водят войни и операции с невинни жертви??? Ето това трябва да им изяде главите на всички "самозвани демократи"... "Националната сигурност" на някой си оправдавала всички средства...Докато това не престане да се прави така всички ще ядем дървото.

О,да. Паднала муй чалмъта и мусай откъснало голяааааамо пърче ут окосмената част на брадата...

А овчарят с ямурлук и калашник през рамо събори кулите - близнаци в Нев йорк, а Либия имаше атомна бомба, а Ирак- химически оръжия, а Сирия- химически оръжия.... А един мармот завива на май-ка си пут-ката във фолио... ха-ха-ха-ха- Боклуци. Промивачи на мозъци.

Г-ДА ОТ ГАРДИЪН

Обама е ранен? Вай, вай, вай.....

Tani4ka69

Разби ме с този коментар....много си прав......но за съжаление не е ранен той........

Тези идилци ми напомнят ранните революционери - червеноармейци в Русия преди 100г. И на интелект го докарват и на идеология.

а ирак, сирия и либия имат атомни бомби, а путин яде пеленачета, а един мармнонт завива шоколад...

Типична руска физиономия, но с брада!

А Миналата и По Миналата година написахте следното . ЦИТИРАМ : Nov 15. 2014 . Снимка на убития главатар на ИД Абу Бакр ал-Багдади . Потвърдена е смъртта на военния командирна джихадистите в Сирия Омар ал-Шишани .

Сигурно тоя са го изпуснали от синджира, затова сега на негово място ще сложат някой още по-лоялен на сащ, дето няма да се разширява много-много в аганистан и ирак, а повечко в Сирия и ще опитват да навлизат и в Русия.

Много ще е добре ако КГБ или ЦРУ са създали ИД, ама ако не е никоя от тях положението е страшно - пръква се някакъв и решава да създаде мюсюлманска империя с еднолично ръководство, връзват му се хора по целия свят и ходи се оправяй. Според мен митовете , че зад ИД стои някое разузнаване ги пускат за да живеем спокойно, че положението е под контрол. А ТО НЕ Е. В крайна сметка така се живее по-лесно. Едни вярват в извънземни, други в бог , а трети в това, че САЩ и Русия могат да контролират всичко по света. Та вярвайте си, че Путин или Обама могат да решат проблема щом така ви е по-спокойно.

Викаш създали са се от нищото, въпреки, че щатите са от над 10 години в района. И оръжията сами са си ги измайсторили сигурно.

че е много добре ако някой ги контролира, защото ще има граници, които не преминават. Викам, че щеше да е много добре ако животът е като по филмите и руския и американския президенти могат да решат всеки проблем. Ама знам, че животът не е филми и Путин и Обама са обикновени хора, които не знаят къде се намират и не могат да направят кой знае какво.

майсторят сами?

мъ ни гу ли утрепаа бре ? и ся квооо ? лежи в болница зарад драскотина на веждата ?

Всички знаем, че кгб създаде идил с бившите си протежета в ирак за да ударят опозицията на асад в гръб.

Ако ЦРУ се е сляло с КГБ значи си прав.

Това е запазена марка на ЦРУ. Те си създадоха Ал Кайда. Има снимки на Осама със Збигнев Бжежински. А и Хилъри си призна, че САЩ са създали Ал Кайда. След 2002-ра уж се бореха с тероризма, но добивът на наркотици в Афганистан се увеличаваше. ИДИЛ произхожда от ислямистите, които ЦРУ организира и въоръжи, за да свалят Кадафи в Либия. След това Вашингтон прати същите ислямисти да свалят Асад в Сирия. Това го твърдят американски политици. Не случайно ключовият съюзник на САЩ в свалянето на Кадафи - Абдел Хаким Белхадж , се обяви за ръководител на ИД в Северна Африка.

от Афганистан се контролира(ше) от ген. Достум когото Путин назначи в Северния алианс. Достум е стар ортак на офицери от КГБ-ФСБ за контрабандата на наркотици (вкл. на Путин)!

Поредния проект на кгб е пред края си. И този главорез ще отиде при другите кгб дружки садам и муамар. Следва - асад

медия ли е? Друго си е ИТАР-ТАСС. Нищо, че Съветски съюз отдавна няма...

Те и по CNN даваха как този на снимката се срещаше със сенатор Маккейн преди 1 година. Ама си затваряш очите за това.

И Осама е елиминиран, но не и проблема.

Пуснали са го от затвора, обучили са го, сега могат да го убият ако решат. Винаги могат да си създадат нов лидер и нова терористична организация. ЦРУ си ги държат в резерва терористите. Такива като Ал Багдади ги "убиват" и "съживяват" по 10 пъти. Спомняте си Бин Ладен колко пъти го "убиваха".

може и още да е жив

единият бивша дясна ръка на Саддам, а другият от службите му за сигурност... А всички помним, че Саддам си е 100% съветска креатура. Пък ИДИЛ се командвал от Ленгли? Дезинформацията (лъжата!) си остава основен прийом в пропагандата на Лубянка и Кремъл!

sawo

Явно добре са те дезинформирали защото си нямаш идея за какво говориш :)

Къде е "дезинформацията"? За Иззат Ибрахим ад Дури? За Абу Бакр ал-Багдади? Или за Саддам Хюсеин?

И какво правеше Джон Маккейн при този на снимката тогава? И го освободиха не от руски а от американски затвор.

този неверник е.в.турция-на хотел с благословията на реджепа.доктор му е мосадчо а мед.сестра обамка.за санитарка сауд.арабка.

Сега няма ли да го лекуват в ЦРУ болница както лекуваха Осама в такава през 2001-ва?

Само един ли е? Тези нямат ли си Политбюро?

БATKO

Не е този лидерът. Истинския лидер е израелски офицер.

А истинския шеф на израелския офицер е малко космато човече от Алфа Кентавър ;)

Гардиън: Лидерът на ИДИЛ е тежко ранен при въздушен удар Как пък разбраха това.Да не би някой американски лекар да го е прегледал и да е установил тежкото му състояние.

a сега бавно се възтановява - :)))) кеде в американска болница ли

За последната година, според Държавния департамент, Али Баба го раняваха смъртоносно три пъти и два пъти беше убит. Да вземат да питат Маккейн, какво прави другарчето му, с което се ръкуваха миналата година.