Лекарство срещу Ебола даде надеждни резултати

Канадски изследователи съобщиха, че експериментално лекарство ZMapp срещу Ебола е дало положителни резултати при изпитанията върху животни, предаде Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Лекарство срещу Ебола даде надеждни резултати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маймуните в лабораторията ги излекували. Ами да започват с лечение и на маймуните в Африка, че да се свършва с тази гадна болест

Те ще лекуват хора, не маймуни.

И пак да кажа: мисля си дали пък операция "Ебола" не е заплануваният летящ старт на "експерименталното" лекарство, който и да го прекара ударно през контролните лекарствени бариери, през които иначе би се бавило доста дълго и вероятно с основание.

някъде се случило нещо, което можело да ме засегне евентуално... сега сигурно трябва да се трогна от това, а не от нещата които реално ме засягат, нали.. !? това пентагонците не се умориха да въртят един и същ идиотски сценраий, но пък е вярно, че и идиотчетата съвсем не са на привършвне

Да заобикаляш естествената защита на организма, особено при неукрепнали физически и неврологично бебета, вкарвайки му някакви рискови субстанции директно в кръвта ми се струва, че не е най-интелигентният подход за превенция на заболяванията и в никакъв случай не може да се нарече естествен. Още с раждането си , човек има всичко за да се развива както пълноценен организъм, а имунитета получава с кърменето. Човек никога не е еволюирал и е снабден със всичко необходимо за живота му на тази планета.

Абсолютно точно и логично!

Интересно какъв имунитет имаш ти, Райчо, към едра шарка и тиф. Дали организмът ти, ей така, съвсем самичък би се справил с тях. Аман от празнословци.

Защо си мислиш, че като си ваксиниран против едра шарка имаш имунитет срещу то заболяване? Истински имунитет имаш , когато си го преболедувал. Но дори и да правокира някакъв имунен отговор една такава ваксина, какви са страничните ефекти и кое е повече? Плюсовете или минусите? Знаеш ли какво съдържа ваксината и дали няма вредни съставки? Би ли рискувал здравето на детето си, имунната му система или интелекта му?

Вместо да си правят пробите на животни, можеха за тези дни опити да спасят, така и така обречените хора ,нуждаещи се от помощ.Но явно не това им е целта!

Това с елитни учени и вероятно са преценили че рисковете са по-големи от шансовете, примерно че могат да умрат от ваксината, е не от болеста. Лично за мен трябваше да дадът възможност на заразените да изберат като им разяснят какъв избор имат. Прекланям се пред таланта на тези специалисти които са създали лекарство и се надявам че с него ще бъдат спасени много човешки животи в бъдеще.

Този вирус са го създали в САЩ с цел икономически ползи за фармацевтичната индустрия. И сега започват ПР кампания по медиите. Аман от тези идиоте.

ОТ РУСОФИЛСКОТО НИКОЛАЙ ЛИ Е НАСАДЕНА СЛЕД 1944 С ЦЕЛ ДА ИЗМЕСТИ ХУБАВОТО ИМЕ НИКОЛА?

Пак започнаха със своите ваксини. Ебола сигурно е вид малария, нищо ново няма, винаги в Африка, особено в Нигерия, хората се разболяваха от малария (и нашите специалисти) заради ухапванията от коамри. При мен един съсед преди години почина, т.като е работил като готвач в нашето посолство и там се е разболял. Отишъл си е горкия човек, защото пиеше. А лекарите му казаха, че може с малко да си удължи живота, ако спре да пие. Ала той предпочете да не спира. Обичаще хубавото уиски (Джони Уокър от Кореком го купуваше) с малко кока-кола. Сега пак от Канада са създали "Нова ваксина"!!! И хем ще вземат миллиони от фондациите, хем ще изпробват ваксината. Дано тук на бебета да не я слагат. Като нищо ще я сложат в имунизационния календар. И бебета вече ще са с унищожен черен дроб. Това целят САЩ и др.

Ударението е, че е създадена ваксина. Да се плаши населениет, да се прави реклама - да се ползват все повече и повече ваксини. Детето току-що родено, на практика почти без имунна система и му праскат 3 ваксини - нещо за което организмът принципно трябва да е здраво подготвен от майката чрез храната - млякото преди даже и да се помисли да се прави, защото това е имунен отговор - отнема много енергия и ресурси на организма за да го изработи, да не говорим, че отровните вещества и биологичните боклуци са неоспорим факт, колкото и да лаят производителите, че не е така. Чакай малко, бе, ние толкова ваксинации имахме общо за целия ни период като деца и ни стигаха. Пак и прави чест на авторката на статията, че се коригира и извини - не е малко, други и за това нямат смелост и възпитание. За това вече - браво. Важно е да се знае, че разработеното е лекарство и действа СЛЕД заразяването.

Няма какво да се извиняваш. Идиота като чуе за ваксина и почва старата плоча за оловото което пълна простотия. токсични били разболявал си се от тях...еее.. да ва псевдо биолозите.

Ако за гве*та като тебе е все тая дали ще пише ваксина или лекарство, за нормалните хора не е. Ваксината принципно би трябвало да е препарат с превантивно действие, за да се развие имунен отговор, а лекарството принципно трябва да подпомага организма да се излекува, когато вече е заболял. Така че недей се обажда неподготвен. Жената си е взела бележка и даже се е извинила, което е културно, професионално и прави наистина чест - не разваляй това!

абе мойто момиче. ти на вирусолог ли ще се дървиш ма?

Абе дираджийски списвачи, правите ли разлика между ваксина и медикамент?! ZMapp не е ваксина, а серум от моноклонални антитела, които свързват вируса. Ваксината е нещо, което се поставя предварително с презумпцията да предпази от заболяване, макар че много често не го прави, пълна е с всякакви токсини и биологично опасни вещества, а и в някои случаи самата тя може да разболее човека, на когото е поставена.

Zmapp е лекарството, не ваксината.

Една добра новина! Как бих искала да си пожелая човечеството да впрегне силите си и енргията, НЕ да воюва и руши, А ДА ГРАДИ и УСЪВЪРШЕНСТВА ( Вярно, че звучи утопично на фона да агресията обхванала света, НО НЕ Е ЛОШО ДА ПОМЕЧТАЕМ заедно и тогава и Бог може да ни помогне, вярвам...)!

Не! на опитите с животни! Да! На опитите с цигани!

Ето пак тъпанар те го обърнаха на политика. Вместо да се радвате, че някой е отнел било лекарство или ваксина. Ама като гледам си имате доста Нигерийци, така че се молете да не плъзне някоя Е била в България....

Някой пак не е направил разлика между лекарство и ваксина.

В случая няма разлика. Това не е ваксина за предпазване, а за ЛЕКуване. Т.е. ЛЕКарство. В крайна сметка това са изкуствено синтезирани антитела с който се справяш с вируса.

Чудя се защо СССР , а след него и Русия, нямат и ЕДНО изобретено лекарство, срещу рак, инфаркт, инсулт, сега ЕБОЛА и т.н. То отговорът е ясен - там отделния, редовия човек е НИЩО. Там се хвърлят средства само за военната промишленост. А и как да изобретяваш лекарства, когато ти един свестен битов уред или лека кола не можеш да направиш. Грамадна, мощна империя, но за жалост без каквато и да е грижа за човека, без демокрация, граждански свободи и др. подобни. Западът също не е вода ненапита, но е на светлинни години напред в свободата и грижата за населението си.

Не е зле да се запознаеш с ликвидирането на едрата шарка.

цитирай това което искаш да ни кажеш.

Какво едрата шарка? Руснаците ли я ликвидираха? Приготвил съм ти пистолет да се гръмнеш!

щото имат водка...лечебна.

А, изобретили са! Валидола Руските баби умират за него като котка за Валериан. Лекувал всичко - кръст, г*з, сърце, че и нерви! Големо лекарство разбери!

Защо толкова ви е грижа за руските баби. Пият си валидол. И карвалол. И не умират.Нека да си го пият. Какво ви засяга. Вие пийте американските илачи и умирайте.

Пак Русия и Путин са ви криви. За всичко са виновни. Абе, хора, вие сте с промит мозък.

Животни ли ще лекуват с тая ваксина? Кажи че сега не били расисти западняците!!!! Направиха животинска ваксина за африканците!

БОЛШЕВИШКИ ЕЛЕМЕНТАРИЗЪМ НО ТУК НАПРАВО ПРЕЛИВА!