Коментари - Във "войната на ваксините" срещу новия коронавирус вече има 118 кандидати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тези ваксини. Има хора с доказани алергии, при това доста тежки, за които са противопоказани ваксините.Да не говорим за ваксини, които могат да отключат автоимунни заболявания, ако организмът е предразположен към такива. Няма ка да се докаже, дали някой не е презразположен към заболявания от този род. Ваксината срещу COVID-19 трябва да бъде по желание и с изключителното предписание на личния лекар. Личните лекари познават заболряванията на своит пациенти и могат да преценяват. Но решението за такова ваксиниране трябва да си остане на пациента.

Aз също разработвам васкина, на базата на отлежал зелев фреш от тази зима.

Привържениците на конспиративните теории отидоха при Мангъров и малоумните му малтусиански теории, т.е. на майната си!

И защо? Имаш ли аргумент или лаеш дежурно?

На майната си отидоха всички който не се аргументират с медицински факти а предпочитат научната партиина фантастика.

"ЧА-А-А-К през 2020" ???

А не сме ли .вече 2020година?

Производството на една ваксина изисква 10-15 г., 5-7 г. е най-краткият срок!!!

ужас... кво работиш бе? идея имаш ли какво е ваксина? Всъщност нзаеш ли кои клетки образуват интителата? Само да те питам да ти видя капацитета? CD8 или CD4?

Ако не знаеш 10-15 години трябват за малки химични молекули и ако е много надежда може да си ускори за 5-7 години. За ваксините зависи много от принципа. За ваксината на Оксфорд е произведена от ИРБМ В Италия и се базира на принципа използван преди 5-6 години за създаването на ваксина против ебола. Затова развитието на тази ваксина е много по-бързо. Италианската фирма не е посочена но ви го гарантирам защото работя в тази фирма. Собственост остава Оксфордския университет.

Преди да се пробват на хора ваксините що не се пробват първо на руснаци.

Шило

Американците започнаха с изпитанията-белина с хлорна вар. Бил добър коктейл, разправят!

Ваксините са за тулупи. Нормалните, свободни и мислещи хора не разчитат на тях.

Много поздрави на 'свободно-мислещите' - тия необременените от наука и знания.

Ти с подобни изказвания сигурно се опитваш да убедиш себе си, че всичко бъдещата ваксина е наред. Защо няма дебат по темата, да седнат специалисти за и против и да поспорят публично, пред целият свят. Всеки да си каже аргументите. Ти как мислиш?

"Можем да очаквам ваксина, достъпна за всички, чак през 2020 година..." - я чекай да погледна коя година е? Я ми то вече е дошла 2020 година. Деси, в коя аптека се продава таз чудодейна ваксина от бъдещето...така де - миналото.... така де - от твоето време.

В аптеките няма хинин, ти за ваксина питаш.

Колкото повече, толкова повече:)) Дано само не ни изтребят в процеса на кой пръв ще лапне голямата пара и всичките им напъни за филантропски опити :))))

ЧАК ПРЕЗ 2020 ГОДИНА ? Интересно писалият статията вкоя година живее ?