Окончателно: Референдумът на Слави не е задължителен

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) реши, че референдумът, иницииран от "Шоуто на Слави", не е задължителен.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно: Референдумът на Слави не е задължителен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей умнико ..виждаш че този див народ не цени доброто за него само ятаган и шибане от това разбира и желае умните духнаха остана измета.

Затова Бг се нарича Мутреландия - най-долнопробната държава в Европа!

I za tova lajnari kato teb se spukvat da oblizvat posranite guzove na komunistite i specialno na Tupungela borisOff,da vi eba na sichkite majkiata! Bokluci!

I za tova lajnari kato teb se spukvat da oblizvat posranite guzove na komunistite i specialno na Tupungela borisOff,da vi eba na sichkite majkiata! Bokluci!i ne spiraj da te eba u bokluka!

I za tova lajnari kato teb se spukvat da oblizvat posranite guzove na komunistite i specialno na Tupungela borisOff,da vi eba na sichkite majkiata! Bokluci!i ne spiraj da te eba u bokluka!

Слави бил отвратен?След толкова натиск срещу Съд и Парламент ......наистина и аз съм отвратен от тоя шоумен и съдружниците му!Уважавай съдебното решение Славчо и нямаш друг път освен да лазиш към задниците на Боко и Цвъки - те ти обещаха уж подкрепа за да допуснат мутрите с широко отворени врати на Парламента!

Познайте за кой работи чалгаря. За комунистите и путин. Българите не са прости и разпознаха на къде ги водят и им подрязаха крилете още в началото. Трябва да се създаде комисия и въобще да не допуска до референдум въпроси, които могат да застрашат нашата ориентация и демокрация.

"Осведомения" , явно си някакъв герберски боклук , за да ръсиш такива простотии!Само мутрите имат полза от тия славчови простотии!

Съжалявам ,но явно е точно така.

Завалията, ти май не знаеш, че от тоя мажоритарен вот ще спечели единствено ГЕРБ. А зад Славчо стоят БСП. А "правата" за които се бори Дългия е да строи в градинката пред Японския. Почна на плюе Тиквата след като му отряза мераците за строеж.

Всички мутри, включително и Слави, са дело точно на комунистите и затова са дупе и гащи с тях.

Провал на Учиндолския шериф - това е добре за държавата като цяло!

Щом на Мафията казваш Държава, и че е добре, халал да ти е и държавата и мафияата...

Волята на народа е ясна - референдумът се е провалил. Никой не е длъжен да се съобразява с резултатите от него! Съдът на две инстанции постанови, че референдумът се е провалил. От това е ясно, че чалгарят Слави също се е провали! Глас народен, глас Божи!

Не го боли за референдума нито за хората а само за свещения си рейтинг и имидж. Доказателство е че никога няма да влезе в политиката защото чак тогава ще се разкрие че е фалшив герой. Помните ли сакскобурга

Към "тц" И защо не каза, че си против на самия референдум? Когато няма изградена култура на гласуване, май най-добре е да е задължително. Така ще си кажеш за или против си, а не да седиш в къщи и някой да интерпретира вместо теб. Единственото оправдание за не ходенето е, ако при отрицателен вот ти броят гласа за субсидиите. . "тц ( нерегистриран ) 30.05.2017 15:32 . нищо подобно. негласуването е протестен антивот. много хора в българия не гласуват, защото няма за кого, според тях. съответно, аз съм против задължителния вот-избирателят трябва да бъде убеден, а не принуден. насила хубост не става.

айде пак да обясня- за да не се разиграват такива сценки като сега. елементарно е- ако достатъчен брой гласоподаватели НЕ гласуват на референдума, вместо да гласуват с "не" , той автоматично отпада- даже няма нужда от разглеждане в НС. сега ясно ли е или ? Съвсем добре сме си информирани вече и вече имаме достатъчно политическа култура, не спекулирайте с това.

- комунистко-турско-циганско-герберастко поселение! Не очаквайте докато изброената сволоч е на власт, да има оправяне в България!

"Каквото и да ти говорят, знай ,че става дума за пари."

Слави като е много способен да се яви на избори ама не му стиска.

бах ти лимонката,чакаш Слави ли да те оправи бе, баси нещасника си чесно. Тъпак!

Ти недей така, че ако се яви ще отвее и патриоти, и воля, и няма да има моля. То Азис да се яви ще надмине доста партии. И тогава няма мила родино а напипай го.

Отиде Цацата при Чайката в Масква и ВАС се разбърза да изработи Славиту.

Тази скапана държава е пред загиване , ако продължи по същия начин и със същите политически помияри. Българите НЕ БЯГАТ в чужбина от хубавото, разберете го прости овце !! Мрънкате за 2500000 българи, а КОЛКО гласа ВИ управляват сега 1600000 НАЛИ !! И ще Ви съдерат кожите съвсем скоро, да ВИ е ясно, ЩЕ си напънят ДЖОБОВЕТЕ и ще ви натирят още повече в КАЛТА !! Само след няколко седмици се започва с пенсионерската реформа, а след това с увеличението на ТОКА !! Долно робско племе, ти го ГРАБИШ всекидневно, ТО ТИ СЕ ЛЕЗИ ДОВОЛНО !

Само скапаняк можв да обижда българите Долно плвме...това го казват сутрин в 05 00 часа по телевизора и до 22 00 ч го повтарят 80 пъти Всеки ден ! Дтмата българин се употребява само в негативна светлина

Това си мазохизъм Като ни мразиш българите защо стоиш при нас ? Куфар гара самолет в Скопие всичко е на ред !

Гордея се че съм в фрупата тези 11 хил. мислещи българи.

Ако е казано 100 това значи 100, а не 99.9999999. Това е.

Закона е ясен. Референдума не е задължителен. Точка. Да си разглеждат резултатите в НС.

За онези умници които продължават да повтарят, че не можело 3 500 000 души, изразили гласа си на референдума да решават за целия народ, да ги питам - тогава откъде на къде едни 121 депутата решават за целия народ? И нито една партия не е избрана с 2,5 млн гласа (толкова гласуваха ЗА)!!! Така че решението взето от общо 3,5 млн гласували (ЗА или ПРОТИВ) е с много по-голяма тежест от това на продажните депутати, марионетки и олигарси. С това ви затапвам и ви затварям тролските усти.

нищо не затапваш- 1 млн се подлъгаха да дадат легитимност на референдума. от останалите 2.5 млн поне 1 млн не са разбирали за какво точно гласуват. освен това, референдумът естествено има повече гласове от една партия. елементарно.

и 1 млн да са гласували пак е достатъчно пак са хиляди пъти повече от 121 депутата, ти си мислиш че депутатите знаят за какво гласуват ли, гласуват по команда за каквото им каже лидера, т.е. даже не решават 121 човека, решават го няколко олигарси, дето си гледат частния интерес, не твоя и на народа, за тях народа е работна ръка - роби, и то най-евтините в цяла Европа.

Ами ако на следващия референдум въпросите са много ясни и всички разберат за какво гласуват?

Е, как да няма значение дали е "добър или лош"? Има, разбира се!-Ти ще идеш ли на хирург с "две леви ръце"? А пък, колкото до партиите- не стига, че те влизат с минимален брой гласове, ами сега искате и референдум да мине с минимален брой гласове- щото 2,5 млн от 6,5 млн си е 30%, откъдето и да го погледнеш!!! Не е редно.

Извинявам се, от 7,5 млн.

С това образование след 10 години ще имаме голям брой хирурзи с две леви ръце. Трябва нещо да се промени.

Да им се отреже едната, така ще останат само с една лява. Говоря за депутатите.

Добър или лош, чалгар или не, това няма значение. Събра от гласовете на електората повече отколкото всяка партия в парламента. И сега си помислете какъв ли ще е следващия му референдум. Има въпроси за референдум дето ще надмине четири милиона. Тогава пак ли няма да е задължителен?

С оглед МАЖОРИТАРНИЯ характер на референдума Слави е събрал ЕДНА КРЪГЛА НУЛА! Вдяваш ли? 48% от британците искаха да останат в ЕС, но е техния глас е равен на ЕДНА КРЪГЛА НУЛА! Мажоритарност! Хубаво е, ама не е за прости глави, камо ли балкански камо ли български, камо ли чалгарски!

С оглед, че нищо не си разбрал ще ти дам пример. Референдум за минималната заплата да стане 1500 лева 90% ще са за и какво правим тогава? Обосновката е, че депутатите не си замразиха заплатите, цените ни са европейски, ние сме член на европейския съюз и трябва да има някаква равнопоставеност на всички граждани. Е тогава ще е КРЪГЛА НУЛА ли? Ми да спомена, че има поне 20 такива неудобни въпроса които печелят над 90%. Тогава какво правим?

Абе не знам, ама плакатчето му е измислено от същите, които измислиха тениските на царските юпита "Срам ни е от вас", и ни натресоха бай цар, който ни разказа играта, и чието пряко продължение е Борисов.

Във форума са се навъдили много платени тролове, които са поръчани да плюят Слави. Плюйте Слави, не съм му фен, но не осъзнавате ли вие партийни боклуци, че по този начин обиждате и се гаврите с гласа на 2.5 милиона българи, които все още се борят да изправят държавата на крака. За сравнение Герб спечели властта с 1 милион гласа, партии влизат в парламента с по 350 хиляди гласа..

Стой си в Германия мангал. Ако изобщо си там ...

Разбери бе човек, не всички в БГ слушат чалга.

Е добре де, за тези 2,5 млн, които са казали "ДА" на референдума, разбрах какво искаш. А за онези, които са повече от 2,5 млн и са казали "НЕ" на референдума, за тях какво? С тях ли да се гаврим? Ха, де?

Абе от 6,5 милиона избиратели, "ЗА" Референдума гласуваха едва 2 милиона. Ами както и да го смятате .. останалите, които не искат "промяна" са повече. Така че не се палете толкова

НЕ, останалите които не са гласували се счита по всяка нормална логика, че резултата им е безразличен, не означава че са против, как ги определи че са против, против са тези, които отиват и гласуват с НЕ, те със сигурност са против, останалите които не са декларирали дали са ЗА или ПРОТИВ, гласувайки, няма как да се определят и те нямат никакво значение, дадено им е право да гласуват, като не са се възползвали си е за тяхна сметка, ако решението не им харесва впоследствие.

Пълна манипулация. Самото гласуване на определен брой избиратели референдума го прави задължителен. И, ако една малка, но достатъчна част са гласували съответно за/против- тяхното решение се приема за меродавно. Проблемъте, че не се изисква максимален брой избиратели принципно да са гласували, за да има легитимност (мин 80%-90%).

Напротив, приятелю. Когато питаш 100 човека "Искате ли промяна ? " и едва 1/3 от тях кажат "да, искаме", а останалите си замълчат ... значи им е добре така и не искат промяна.

Ей...да не вземете да стачкувате или да правите опит за сваляне на правителството! Трайте си "ОВСЕ" ... умиране, изселване има, ама промяна на правилата в ТЕРИТЕРИЯТА-БГ няма И няма да има !!! ЩОТО!!!На мен ми харесва как мъ таковат и няма да ида да въЗставам....Хубу мииий....и на ВАС ли вий хуйчко!? Аз лично първо гласувах за Боко, после гласувах за промяната-Сидеров, после гласувах за проевропейката Миглена Ку...ва, после за патриотите....все с надежда,че нещо ще се промени! Обаче накрая се оказа, че те всичките в един казан пърдели и от него крадели...ами за кого да отида да гласувам другия път бе братя!? Предполагам, че и с вас е така! Тъй че единственото спасение според мен е нова форма на революция...Ами всички на площада...ха да видим как една шепа крадци ще победят народа! Но виждам пак се питате: за кого го правя...за Слави ли, За боко, или за някой друг....Ами правите го за децата си и за вас самите БРАТЯ...иначе с право ще се наричаме "ОВЧИ НАРОД"

Само дето забравяш, че тва с революцията вече е играно, с печален резултат при това. Не нам.

E трай си трай си....аз ти пиша от чужбина....изкарал съм 100 евро днес и няма да се върна в кочината БЪЛГАРИЯ....пък ти я карай по твойта стратегия....децата ни затова напускат територията Б-г. Добре предложи и ти нещо за да живееш по-добре...

Референдума е пряка демокрация, т.е. пряко ти, аз и всички ние, да вземем управленско решение. Но явно не го осъзнавате. Решението не го взема Слави, вземаме го всички ние, можем да решим ЗА или Против от нас зависи, но явно искате ония в Парламента да решават вместо вас - и те решиха - ще си вземат тлъсти субсиидии от нашите данъци, бачкате 6 месеца в годината за да си платите данъците - под формата на здравни осигуровки, ДДС (скрития данък), за социални осигуровки, данък върху дохода - и ония ви ги вземат ... не гласувайте на референдумите и ще е все така!!!

Слави не е моят човек, т.е. човек, на когото мога да гласувам доверие. И, както се видя, цум-гейт има нещо общо- срещи по офиси и пр. Съжалявам, но това никак не ми харесва и не говори в негова полза,нито в полза на "каузата" му.

Забравих и за акцизите - бензин, цигари, алкохол ... Това са скрити данъци от вашия труд, дето ходите да се блъскате цял ден те ви ги прибират ...

явно си пенсионер и разбирането ти за данъците са комунистически...."глей" си пенцията и ЧЕТИ ПОВЕЧЕ за да разбереш какви са данъците и за какво отиват(и за твоята пенсия дори макар,че аз не съм съгласен)

Довечера ще се късат снимки, утре със столчето пак там...

ама тоя път трябва и масичка...

Ако Волен се усети, и му занесе една маса ще падне голям смях :)

Ах, как гали ушите ми воят на чалгопитеците! Споко, бре! Слави ще ви направи един концерт за да успокоите! Ще има - "7/8 ти ще паднала, 7/8 ти ще си легнала", " За крадец не ставаш сине, ти си будала". Ще отпуснете душите си чалгарски! Ама ще си платите билетите! Приятно прекарване!

Ей, един човек да се заеме да промени нещо, пък бил той Слави, Иван или Драган и тая сган, вместо да се вдигне и да го подкрепи, да изтрепе гнидите, които го смучат от десетилетия, да си подобри живота и бъдещето на децата си, почва да плюе и измисля интриги. Слави може да е всякакъв, но си сложи главата в торбата и излезе с името си. Не се скри зад псевдоним в интернет.

Ами ние затова сме на този хал, защото "всякакви" хора правят всичко у нас. За всяко нещо си има хора, които стават и такива, които не стават. И между тях трябва да се прави разлика по същество, не по интереси.

Жална ти майка, ако мислиш, че шоумени са в състояние да подобрят бъдещето на децата ти. Не си ли чувала, че това го правят университетски възпитаници?

си тъп Гоше, ако бе минал референдума на учиндолският капут и всички точки в него бяха изпълнени щеше само да затвърди властта на тия дето Ви смучат:)

Чалгарят Слави стана жертва на МАЖОРИТАРНОСТТА!ФАКТ! Слави, хубава ли е мажоритарната система? Хубава ли е? - Хубава е само като си от страната на 50%+1 глас!

Продажни съдии, прости боклуци!!Искате само да се гаврите с нас-ще ви изметеме!!

Слави,с теб сме.Подкрепяме те!Тези които плюят по теб са платени и не здраво мислещи.

Нездравомислещи е една дума. Не сме платени, но сме образовани и не желаем престъпно управление да заменим с чалгаджийско такова!

Абе цървул, леко да не пукнеш от злоба. Нали беше за демократичния избор бе сельо. Ще се регистрирам или не е твоя работа. Освен това с едноклетъчния мозък да не ми мислиш, че като си се регистрирал си цунал макя си ...

няма значение колко имат право на глас и колко са гласували, който е заинтересован той гласува, съответно ЗА или ПРОТИВ, който не гласува значи му е все тая какво ще се реши, демокрацията е за активните, така че и 10% да гласуват решението от референдума пак трябва да е задължително за всички!

Славиту, недоучилият чалгар, ще казва как да се управлява държавата. От къдя на къдя?

откъдето и Боко Мутро-Тиквата и останалата измет в Парламента, Славито и много над Боко по интелигентност, това къде си роден не ти дава акъл, ти може да си роден пред НДК ама да си прост като гъъз

От къдя накъдя ще изключваме Бойко. Че нали него гледат и си мислят, че туй да управляваш държавата е нещо като фасулска работа. Та и Славиту и той. От къдя на къдя?

Аз, СУВЕРЕНЪТ, казвам, и те са длъжни да ме чуят. А ти си глист...

Закона е ясен. От къдя на къдя ша та слушат?

Страхотно смислен и обоснован аргумент извади! Мислиш ли, че като ти липсват първите 7 години и наречеш другомислещия "глист", някой изобщо ще се занимава с теб!

Депутатите се страхуват - утре някой ще предизвика референдум за излизане от ЕС и народа ще се юрне да гласува И готово

Дерзайта тогава. Излизайте, какво чакате?

Викаш им ти "Хайде!", ама не тръгват. Само си стят дома и притягаш шийки нагоре да грачат за Слави, "щот' хубау им гу казва на всичкити".

Щом мнението на 2 милиона граждани не е задължително, каква държава е това

Останалите сме повече бе пич!Нормално, не всички слушат чалга, има и умни хора

Останалите нямате мнение понеже нямате мисъл и затова не гласувате на референдума, тук не става дума за партиите, а за референдума, това е пряка демокрация, т.е. пряко ти аз и всички ние, да управляваме и да вземем управленско решение. Но явно не го осъзнавате.

Не казвам, че въпросите са правилни, но... Кои останали? Тези с отрицателния вот или онези, които не са гласували? Щото последните са и от двете групи. Не може да кажеш, че са само от едната.

Като те гледам как си се тропнал на това столче не само акъл, но и въдичката ти липсва, умно учиндолче. Дерзай Славчо, дерзай, че от такива лентяй има много ГОЛЯМА НУЖДА!

Знаеш ли каква е разликата между лентяй и лентяи?

Слави е пълен смешник ! С толкова много подкрепа от народа, да не се кандидатираш и направиш партия си е право смешно. Който има власт ток командва парада. За простите кратуни като Слави Трифонов остава да лапат въздуха. Яд ме е че тоя глупак си проигра шанса, че покрай него и целият български народ. А тия отгоре са се самозабравили много отдавна. Но ако глупака Слави си мисли че те ще направят публично харакири, жестоко се лъже. Власт се взема и дава с бой и кръв.

И к'во прайм с'а? Ще го внасят ли в парламента? Довечера ще бъде голем сеир.

И откъде-накъде решението на един референдум да е задължително, ако за/против не са гласували минимум 80% от всички, имащи право на глас? Ще ти гласуват /имат си причина и право на това/ само 60%, от които 52-53% ще са за/против едно решение и това мнение на де факто 30% после ще бъде задължително за всичките 100%?! айде де.

няма значение колко имат право на глас, който е заинтересован той гласува, съответно ЗА или ПРОТИВ, който не гласува значи му е все тая, демокрацията е за активните, така че и 10% да гласуват решението пак трябва да е задължително за всички!

нищо подобно. негласуването е протестен антивот. много хора в българия не гласуват, защото няма за кого, според тях. съответно, аз съм против задължителния вот-избирателят трябва да бъде убеден, а не принуден. насила хубост не става.

Какво значи "не подлежи на протест", тия манипулатори медиите искат да ни втълпят, че от нас нищо не зависи, зависи, ако има кой да ни води, може много да се промени. Всичко подлежи на протест и гражданско неподчинение!

Вероятно искат да кажат, че не подлежи на протест по мирен начин.

ПРИ ПРЕБРОЯВАНЕТО ЛЪЖАТ! ТВА Е.

Все се чудя защо търсим причините за липсата на напредък в областите, които касят подобряване живота на гражданите, там където не са? Основополагащи принципи на едно нормално, желаещо да просперира общество, са равенството пред закона, стриктното му прилагане и спазване, включително от Държавата. В това да насочим усилията си и ще постигнем резултат. Чалгата си е чалга. На който му харесва да се забавлява. Но чалгата в политиката вече надявам се всички сме убедени е пагубна за стараната ни.

за 28 годинки ви сложиха тотален хомот и ви заробиха, приспаха ви, а бъдещето ви е отнето! мълчете си още!!

всъщност доказа, че има начин да мине, което е нещо. сега остава да намери начин за съставяне на точната платформа, която ще мине! слави не знае, че само търсенето на такъв начин е отрова за статуквото, истинската отрова. но даже и да се сети, по-вероятно е да го убият, отколкото да допуснат развитие в тази сфера.