Коментари - Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете | Днес.dir.bg

Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете

Варненският окръжен съд постанови условни присъди на двама лекари от МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина" за смъртта на 2-годишния Данаил Донев преди година и половина. Медиците са допуснали немарливо изпълнение на лекарския си дълг, съобщиха от съда.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете | Днес.dir.bg

Коментари

Треперила съм да не се случи същото , заради немърливо отношение към детето , гонейки лекарите из коридорите със банкноти. Четири дни бяхме във стая със дете болно от Мононуклеоза , защото лекарите не се сетиха да изследват детето за тази болест. Чак когато взе да се влошава сериозно се размърдаха малко - товаса престъпници със високи титли , които не ги заслужават по никакъв начин. Нас ни приеха със астматичен пристъп - в каквото състояние влязохме във болницата във такова ни изписаха - със свирещи гърди и прочие . Визитацийте бяха някакъв театър , а за да нахраниш детето си трябваше да слизаш на първият етаж и да се редиш на опашка със болно дете на ръце . Беше студено във стаите и имаше топла вода само вечер по половин час- във кой век живеем ..............

Едно много точно уточнение "на фиш". Някъде да сте видял, че говоря за документирано възнаграждение, напротив, точно обратното - дразни ме вземането на пари под масата. Не ме интересува колко получава един лекар, ако иска и 15000лв да взема, но това да се вижда и да си плаща данъците за тези пари. А и визирах служебния паркинг на болницата, там ен си оставя колата кой да е.

Стига с тези ниски заплати на лекарското съсловие. Просто се разходете до служебния паркингна една болница и вижте какви са возилата там. Нали се сещате, че тези коли не се купуват със заплата от 700 лева. Който е имал по-сериозен досег със здравната ни система ще ме разбере за какво говоря. На хартия заплата може и д е 700лева, но под масат се дават няколко пъти по толкова.

А, ти можеш ли да станеш свидетел в съда, за това което говориш? Ако не можеш - тогава по-добре си мълчи, защото точно такова отношение към проблема доведоха нещата в българското здравеопазване до тук. "Те заплатите са ниски, ама те лекарите взимат под масата. Те взимат под масата - значи са корумпирани. Щом са корумпирани - Защо да им вдигаме заплатите?" И така до безкрай!

И какво точно ще се лучи в съда според вас - не се познаваме, не сме си дружки, така че не е умесно обръщетието "ТИ"? Гарван гарвано око не вади.

до един от тъпия народ,ми то кадърни доктори не останаха,само наглите и пенсионери които лекуват на магия

ПО НК ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ПРИСЪДАТА Е 5-10 Г.ЗАТВОР, ТЕЗИ СЪДИИ НЕ СА СИ НАУЧИЛИ УРОКА...УВОЛНЕНИЕ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕ С ВЛАСТ И ОТНЕМАНЕ ПРАВАТА НА ПРАКТИКА...!!!

За докторите нищо не каза?

За смърт на дете, условна присъда ??? Дано господ накаже съдиите произнесли са за тази безобразна присъда - да им се случи същото и на тези гадини с техните деца !!!

Нищо няма да им се случи,живеем в България.

не бързай да ги успокояваш, като казваш какво ще се слуюи и какво няма, не забравяй че Господ разполага !

щом ги осъждат значи съда признава, че те са убийци. явно в България за убийство се полага условна присъда. тогава предлагам да излезнем с нож в ръка по улиците и да изколим всичките си политици като започнем от Милиционер Пожарникаров Режилентов. една условна присъда не е болка за умиране...ах, колко сте прости в корумпираната ни съдебна система....

Абе Абдула, дай сега ти като си порязан да режеме наред.... не може така

Ще става и по лошо.Не останаха вече лекари в българско.Тези който останаха ги смазват от дежурства и им заплащат колкото чистачките в съда.Съжалявам за детето но кризата в здравеопазването е благодарение на Б.Б- с бюджет 1/2 от МВР какво очаквате.

Проблемът не е само в условните присъди, а че този екип ще продължава да лекува децата на Варна.

Ами това вече си числя е въпрос на администрацията. Административни наказания няма ли да се приложат по въпроса. Защото: Чл. 190. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 190, бр. 25 от 2001 г.) Дисциплинарно уволнение може да се налага за: 1. три закъснения или преждевременни напускания на работа в един календарен месец, всяко от които не по-малко от 1 час; 2. неявяване на работа в течение на два последователни работни дни; 3. системни нарушения на трудовата дисциплина; 4. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) злоупотреба с доверието на работодателя или разпространяване на поверителни за него сведения; 5. ощетяване на гражданите от работници или служители в търговията и услугите чрез измама в цената, теглото, качеството на стоката или услугата; 6. (нова - ДВ, бр. 51 от 1999 г.) участие в хазартни игри чрез телекомуникационни средства на предприятието и се възстановяват направените разходи в пълен размер; 7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 51 от 1999 г.) други тежки нарушения на трудовата дисциплина особено т.5 и т.7

8 Месеца!!!! Условно!!!! - СРАМ

Защо не им отнемат лекарските права!???????????????? Смешни присъди.

От хуманни причини. В онази нощ е имало един детски хирург, но ако му отнемат правата след месец ще има вечери в които няма да има нито един. Ще трябва да се въртят телефони да се пита по Добрич, Русе дали има лекар, па после таксита ... няма да е по-добре.

и в Русе вече няма такъв, ама за какво ли ... гледам тук из форума спецове много- все някой ще помогне- оказва се, 4е хирургията е проста работа

Каква справедливост....

Аз живея извън българия.Ако такова нещо се случи тук в Испания, на госпожата за фалшифициране на документи от това естество са между 1 и 3 години и отнемане на лиценз за работа и на другите доктори според вината , направо ще реват и ще си ближат цифките. Корумпирано съсловие

Дааа, за циганите нямало закони. Ами 1000 лв глоба за подправяне на документи от такова естество не е ли беззаконие? Като не може да се промени нищо в тази държава който може да бЕга навън.

д-р Анна Гочева е фалшифицирала документи и само 1000 лева глоба? За такова престъпление в САЩ ти отнемат лиценза доживотно! Срам за лекарското съсловие са тези доктори

Щом съдът е признал двамата хирурзи за виновни следва да осъди и тези дето са им отредили 700 заплата

То и 5000 лева да получават пак няма да са по кадърни. Случаят е срамен за съсловието ни от гледна точна на прецизираната от МЗ лекарска небрежност !

Не си прав. При 5000 чисти просто няма да са същите лекари. Ако лекарите получават заплащане за труда си, тогава ще има конкуренция. Ще се състезават лекари за свободните места, а не свободните места за лекрите. При 5000 заплата много хора в чужбина ще се завърнат, а там такива неща няма, няма да има и тук, ако се върнат. Не може да ловим маймунис трици. При сегашните заплати лекарите или ще са некадрни или корумпирани или и двете.

Никой никому не е "отреждал" заплата. Определили са 700 лева щат и за тези пари, такива хора са намерили. Нито кадърен човек би работил за такива пари, нито такъв който за нищо друго не става би ги отказал.

непутизъм -връзки има на много места вкл в Англия например -съкращават се англичани и европейци,а се назначават току-що завършили в Пакистан,Индия, уж,защото били по същата система на обучение,но в Индия това може да е съкпатено до 4.5 год и без специалност или опит ..Много от лекарите и там умират млади или в средна възраст,както и тук,или мигрират в Австралия,САЩ,Канада ..И така има и с отличен успех,и международен опит и специалност ,дори в Спешна помощ,или безработни ..В Англия вече имат и първия професор в извън-блоничната Спешна помощ ...Възможностите за развитие не са много за не-азиатците в момента

няма заплати по 700лв, една сестра в хирургията зима 1500 , а хирурзите най-малко 4900лв. Прости хора , а има и лекари по 20 000-60 000 лв ...????

Заслужават ги

Присъдите звучат смешно просто! С пари не се връща живот. Трябва да започнат да се отнемат разрешителните за практикуване на докторската професия. И стига сме говорили за държавата. Ние българите сме държавата и е време да станеме непримирими към това, което се случва и да си търсиме правата. Време е да почнеме да се държиме като нация и да се подкрепяме взаимно. Днеска е това детенце, утре може да е някое от нашите деца...

Лили, ади събери цялата рода да се разправя с един лекар. Не можеш. Защото ние сме заети хора имаме свой бизнес или ако днес не идем на работа ще ни уволнят. Сещаш ли се? Хората имат какво да загубят ако защитят една кауза, ако и да не е тяхна. А мангалята нямат почти нищо за губене. Даже в затвора са на далавера щото папкат пак от нашите парички. Когато на българин се събере целия род да вдигне панаир или цяла българска махала застане зад един човек, тогава ще има закони. До тогава, Бай Гатю ше си гледа мача и новините по телевизията и ше псува на воля смело, щото няма кой да го чуе.

срам не по стехан данаиловски!!! Истински срам!! За заслужилите - слава, за виновните - наказание! Стига сте ревали че е човешко да се греши! Да, човешко е, но не е човешко да се преправят медицински данни и да се измъкнеш с условна!! Извън това - моите уважения към лекарската професия!!

Не е ясна историята на заболяването и защо детето е прехвърляно от болница на болница. И защо отговорност се търси само от последно лекувалите го лекари. Ами тия, дето са го прехвърляли по болниците, вместо да го лекуват навреме? Разбираме само факта, че има съдени лекари. Обаче в какво се изразява "немарливото изпълнение на лекарския дълг", не става ясно. А е важно!

Простичко - лекарят е бил в друга болница и вместо да я закрият варненската болница поради липса на кадри са направили някаква врътка лекарят по документи да се води там. Малко преди това по същия начин почина детенце в Ямбол. Родителите го завели в болницата, ама не били чели вестници и не знаели, че лекарите са напуснали. Някакъв педиатър опитал да направи каквото е по силите му, ама УНГ нямало, дески хирург нямало, анестезиолог нямало и детенцето си отишло. Много важно е да знарият болниците за да не си мислят хората, че там някой ще ги излекува.

За икономиста всичко е просто-разкарваш болните докато не си платят или не умат!Прав си ,простичко е!!

Ако е така, както казваш, тогава като видят, че вече няма нормален екип за операции, лекарите масово ще почнат да напускат оголените болници. И болницата ще не ще, ще се закрие. Понеже никой няма да иска да се окаже в ситуация като тази. А закритите болници са резултат от социалистическото мислене - българите искат лечението нищо да не им струва. Няма пари за заплати на лекарите, понеже плащането на лечението не е на реални цени. Изкуствено са занижени цените на операциите, а здравната каса е менте. С две думи, като се изпозакрият болниците, ще дойдат западни лекари и ще лекуват по техни цени. А когато някой осъди западен лекар у нас, да ми се обади.

Донякъде това си е и предизборен трик. Накрая нищо чудно и да ги оправдаят, все пак имат още две инстанции.

Това не може да бъде?!!!! Държавата ни търпи еволюция! И лекарите станаха подсъдими. Срам ме е, че живея в тази глупава и корумпирана държава. А медиците ни...за тях думи нямам, пожелавам на всички неосъдени и причинили нечия смърт Господ да ги накаже, защото друга сила срещу тях май няма.

Ти какво очакваш, да ги потупат по рамото ли, та се възмущаваш, че лекарите ни станали подсъдими? Няма някой, който да не е подсъдим! Щом злоупотребяват и извършват престъпления, трябва да си берат гайлето.

Имаше един американски филм в който поради лекарска немарливост почина дете и баща му въздаде справедливост убивайки доктора и беше оправдан в съда. До там ли ще стигнем?

Около 90% от обкръжението ми са образовани, интелигентни и успели хора. И когато си говорим за подобни случаи като този, винаги мнението е едно - няма да се стига до съд, защото ще са оправдани, а всеки един от нас би се заел лично с наказанието, независимо какво ще му коства това.

Много филми гледаш!

Както няма условна смърт,така не трябва да има условна присъда.

Много си прав...!!!

ех, нали не е тяхно дете, можело и само с мамрене! тези касапи се интерисъват само как да ти ъчъчкат джоба. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нашите лекари ,след като не си сигурна дали са наши,защото в много от случаите става дума за афганистански,иракски ,пакистански,сирийски и т.н. не винаги учили дори тук!!!!!!!!!!!!Има и такива азиатски лекари и по света ,напр един хирург -доктор смърт от азиатски произход в Австралия ! УСТАНОВЕНО СЪС СИГУРНОСТ,ОБАЧЕ,Е ЧЕ ПРИ ПРЕТОВАРВАНЕ С МНОГО ЧАСОВЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО КАДРИ И ПРИ НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ ,СЕ СТИГА ДО ПОВЕЧЕ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ И "СИНДРОМ НА ИЗГАРЯНЕТО ",като това е и тема на дисертация в САЩ, и вече и в ЕС часовете на лекарите са намалени до нормалните човешки работни часове месечно от 2 години само,като заплащането предвид и растящото натоварване расте в ЕС, а тук 390 лв/брутно, а нетно -290 лв плюс разходи за членски внос към лекарски съюз,учебници,химикали за работата,пътни до работата,ток,вода,телефон,телевизия,продължаваща квалификация,дрехи,обувки ,ами ?отопление,.....,ами жилище или наем на жилище -къде и как при тази рз???????/ не могат да осигурят дори поддържане на живота в норма,и следователно може да заведе дело за нео-робско заплащане

А бе то е имало лекар, ама понеже е бил един за цяла Варна не е бил точно в тази болница. А от специализантите знаете кои остават в България ...

която е средната работна заплата за страната ,МОЖЕ ЛИ ДА ОСИГУРИ НОРМОЛНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТА -ЖИЛИЩЕ-НАЕМ/ЗАЕМ -ОТ 300 ЛВ НАГОРЕ ИЛИ РЕМОНТ НА СТРАРО/Забелязвате ли,че предимно безробтните роми и техните лидери имат нови жилища и то често палати?/ ,ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ /и социално слабите роми имат дори/, ами дрехи и храни,ток и телефон ,вода,отопление,учебници -???? Ами това,че минималната заплата е 270лв ??В повечето държави лекарските са поне 3 средни заплати ,освен за стажантите -2 минимални ,а със специалност раста с по 100 %,не със 100 лв . НА СПЕШНО ПРИЕМНО ОТДЕЛЕНИЕ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 340ЛВ/ ЧИСТО 260 ЛВ/ БЕЗ И 370ЛВ СЪС СПЕЦИАЛНОСТ В МНОГО ГРАДОВЕ ...!!!!!!Ами ромка с 4-5 деца получава повече чисто ! пО оон КАКВО Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ЗА ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД,ЗА РОБСКИ ТРУД,ЗА НЕО-ЕКСПЛОАТАЦИЯ? Т Това не са мръсни думи,а актуални за съвременността ни термини !Тези определения ги има на страницата на ООН , и в Бангладеш има спечелени дела по робство и увеличени двойно заплати в текстила !

Железен коментар! Браво!

KGB къде сиииии ? Форумът е силно аматьорски и само с Аврора и Аз нещо не върви... Бързо да идваш ! Дошло е време за Съд Народен....

леката телесна пример шамара е до 2 години Правете сметка колко струва датския живот и "особената грижа" на Конституцията на РБ

Такива случаи има в цял свят,и в Европа също.И са много повече от нашите.ама тук се изнасят преди избори ,за да отклонят народния гняв от истинските проблеми.и темата е рай за Аурора.

Даа,всички сме слепи и не ги виждаме ежедневно!И изборите имат връзка само с това,че и Тези ,като Предишните и Попредишните си гледат себе си ,а хората са оставени да ги Убиват кой както свари-къде "доктори",къде шофиори,къде цигани и прочие...А Престъпната Темида да оправдава всичко това година след година...

Моя позната води детенцето си по спешност във Варненска болница. Там и казват, че трябва да изчака, понеже идвало за преглед циганче с 20-30 придружителя. Явно предимство се дава на многото неша /придружители, финикийски знаци и т.н./. Не насаждам расова омраза, защото в този случай, циганите не са виновни. А мойто Джи Пи, 10 години ми вземаше потребителска такса за преглед на всяко от децата ми /под 16 години/. Имаше една огромна табела на вратата си, че всеки дължал такава такса. Докторите станаха дилъри на фармацефтичните компании. Нека да почнат и наркотоци да раздават, за да се избистри картинката до край, ама тогава полицията и НАГОРЕ от къде ще цоцат????

интересно.......не кога да е, ами тъкмо днес сутринта си направих втората имунизация против хепатит. сега, като се сещам, личният ми лекар тук (извън бг) не ми взе никакви пари за инжекцията...... а само преди месец, когато направих първата имунизация в софия си платих таксата, 2.50 май беше.....защо така?

Чл. 325б. (Нов ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Кучето може да те наръфа, доктора да не ти обърне необходимото внимание, но това са дребни нещица. Внимавайте да не стъпите накриво, и да нараните някой от тези, които те унищожават, защото за нас е правото да ТЪРПИМ и нямаме право да се защитим....

Осъдили на 8м. затвор отложени с три години сиреч условна присъда!!!! Поне лишаване от право да практикуват да имаше като са виновни за смъртта на 2г. дете. Гръмко заглавие никаква присъда и най-вече силна автоцензура се усеща от тая статия........

Току-що чета,че осъдили на 4 години крадец на вещи от плажа!Е,това ако е правосъдие-мамка им и съдии!

8 месеца затвор и то условно ...ами и аз да съм лекар и аз ще трепя ...какво ми пука от условни!

Да пази Господ от среща с български лекари и с антибългарския антисъд! Едните ти убиват детето, другите след това или не намират никакъв проблем в убийството на дете, нито на възрастен, нито в осакатяването от ненужни процедури, водещи до ампутация на крайници на здрави хора, заразяване, смърт, а за всички тези потресаващи медицински постижения, които са нашето ежедневие, съдът накрая дава няколко месеца условно и една докторица глобена с 1000 лева, които тя обжалвала! Резилиада-а--а! Срам и позор, и кал по гърба, и отгоре на всичкото имат наглостта да реват, че заплатите им били малки, а на сестрите - още по-недостатъчни, и изобщо всички са им длъжни, а те на никого не са задължени дори да си изпълняват най-обикновените задължения!

Такива случаи има в цял свят,и в Европа също.И са много повече от нашите.ама тук се изнасят преди избори ,за да отклонят народния гняв от истинските проблеми.и темата е рай за Аурора.

А тъй! Бий,бий! Громи врага в бяло.

Аврора,ако Господ те опази от среща с български лекар,при попа ли ще ходиш,душо,да се оперираш?Що така поставяш всичко под общ знаменател?Ти с какво се занимаваш?Голям специалист ли си?Колко време си се обучавал?Колко пари и усилия ти струва това?Мислиш ли,че парите които получаваш,както и отношението към теб са адекватни?Разбира се,че има некадърни лекари!Но кое наричаш наглост?Наясно ли си ти,а и всички други "големи" разбирачи,че само след 2-3 години максимум,тук в България няма да има кой да ви лекува...защото ще останат само най-смотаните по държавните болници...другото ще е навън или на частно!!!

Докато не почнем да ги отстрелваме,барабар с наглите съдии,няма оправия,справедливост и въобще надежда...Драстично,но вярно,до там ни докараха управляващите с години крадене,защитени богопомазани касти и замазване на всички проблеми с побой на протестиращи.Бог да го прости детенцето и всички следващи които ще убият...

Бог да прости детенцето! Никой да не изпитва болката от загуба на детето си... Присъдите са смехотворни на фона на причинените щети!

Ако някой открадне дъвка от магазин, препоръчвам да убие магазинерката, та присъдата му да е по-лека!!!

ЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

У нас,предстоят ли избори,намират назатааачин да обвинят лекарите за всички беди.Че кой няма близки,"?объркани от докторите'.Това се казва пренасочване на омразата.Елементарен предизборен ход.А сега ,Аврора ще напише хиляди глупости за детското здравеопазване и т.н.

Е как ще са ги осъдили??? Това присъда ли е?

Само да припомним за какво ставаше дума. Поради ниското заплащане и емиграцията във Варна останал един детски хурург да дежури в няколко болници. Тъй като умните момчета и момичета завършили медицина или специлизират в чужбина или се занимават с нещо друго, в болницата останал дежурен един от по-слабичките суденти щото акъла му не стигал да стане примерно таксиджия и заплатата от 390 лева му се сторила доста добра възможност да преживява. Само месец по-късно почина детенце в Кърджали, ама там ни лекар имало ни некадърен специализант. Свиквайте с тези работи. Лекарите ще са малко и ще са далече. Ще ни лекуват специализанти и то само тези, които са толкова тъпи, че никъде не могат да си намерят работа за повече от 390 лева. И да ги съдим и да ги бием, за тия пари няма да дойде никой по-кадърен на тяхно място.

Виж, сега... Ако е въпросът в 390-те лева, то по- добре да беше станал таксиджия - всякак ще ги изкара! Въпросът е по-скоро морален! Ако знаеш , че си некадърен лекар, занимавай се с каквото искаш, но не и със здравето на хората. Излиза, че тези са не само некадърни лекари, но и нямат дори идея какви трябва да бъдат! Има хиляди инженери, които не работят като такива, но са намерили свое местенце някъде! Ти за колко доктори се сещаш, които са направили компромис с дипломата си! Излиза, че лекарите ни не стават за нищо , поради което практикуват медицина , защото имат диплома за това!

Е това е въпросът. Защо имат дипломи. На практика тези които остават в България не заслужават да имат дипломи. Щом остават тук, значи никъде другаде не ги искат. Щом никъде другаде не ги искат, на нас за какво са ни?

bira_more

Ми да ти се представя. Имам си диплома ама практикувам програмиране. Познай защо.

Стига комунистически глупости-всяка година емигрират почти еднакво количество лекари и с малки изключения и на запад не се изпотрепват за тях.А университетите бълват 3 пъти повече "лекари",но дали стават за нещо,камо ли да лекуват-всички се съмняваме..

Абсолютно вярно. Всяка година емигрират едно и също колиество, точно равно на тези които стават за нещо. Приеми, че 2/3 от студентите със сигурност и за чеп на каца не стават. Добрата новина е, че повечето не се занимават с медицина, но най-некадърните все пак го правят.

Много от нашите "лекари" са като нашите "икономисти". Но това както всички останали професии в тази държава - монтьор, електротехник, стоматолог и т.н. Затова и хората като попаднат на свестен, ходят само при него, защото иначе е пълно с плява. Пази боже! Е, има и добри специалисти, но е изключително трудно да попаднеш на тях. Та, Икономисте, ти наистина ли вярваш, че лекар специалист взима 390 лева заплата или просто ни мислиш за толкова прости, или ти си по-прост? Утре като ти дойде на главата, друга песен ще запееш!

bira_more

Една колежка със специалност, работи в Исул, та нейния фиш е под 700 кинта. Бруто разбира се. Е бачка сигурно поне на още едно място, и вероятно си докарва 1000 - с 300 работни часа месечно. А тъжното е че каквато и песен да пееш - утре медицинското обслужване в Бълагрия ще е по зле от днешното.

Докато не влезе лекар в затвора с наказание ефективно излежаване на присъдата ще има и други пострадали. Какво наказание е условната присъда?

Права си! Но и 200 000 лв глоба не е малко. Това ще накара болниците да внимават дали лекарите не претупват нещата. Болниците не им пука дали лекар ще го осъдят. Тях ги боли от глобите..

Не бързай - има друга инстанция, която задължително ще намали глобите. Помни ми думата!

Ако бяхме нормална държава, лекарите щяха да са застраховани. Така застрахователите биха изхвърлили от системата накадърните, защото на тях ще им предложат толкова висока цена на застраховката, че те няма нито да могат нито да искат да я платят.

Предлагам песента на Слави Трифонов "Нема такава държава", да стане химн на България

има по-подходящи - повечето са на Азис.

Най-после осъдени "доктори". Не че на родителите ще им е по леко но шапка им свалям, че ги осъдиха. А за най-виновната само глоба, ако все пак беше пуснала изследването детето можеше да е живо

ЗА УБИЙСТВО НА ДЕТЕ-ВОЛНО ИЛИ НЕ-ПРИСЪДАТА ТРЯБВА ДА Е НАЙ-МАЛКО ДА ЖИВОТ, А НАЙ-ДОБРЕ -СМЪРТ!

Та тези присъди са подигравка със страданието на родителите.200 000лв.Сие нищо за кръвнина.И нищо не се споменава за прекратяване на лекарската практика на тия демони.Така е докато се тачат адвокатите,нищо добро не ни очаква в тази държава.Срам и резил отново за Българските съдилища.

Коментари - Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете | Днес.dir.bg

Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете

Варненският окръжен съд постанови условни присъди на двама лекари от МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина" за смъртта на 2-годишния Данаил Донев преди година и половина. Медиците са допуснали немарливо изпълнение на лекарския си дълг, съобщиха от съда.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха двама лекари за смъртта на 2-годишно дете | Днес.dir.bg

Коментари

Треперила съм да не се случи същото , заради немърливо отношение към детето , гонейки лекарите из коридорите със банкноти. Четири дни бяхме във стая със дете болно от Мононуклеоза , защото лекарите не се сетиха да изследват детето за тази болест. Чак когато взе да се влошава сериозно се размърдаха малко - товаса престъпници със високи титли , които не ги заслужават по никакъв начин. Нас ни приеха със астматичен пристъп - в каквото състояние влязохме във болницата във такова ни изписаха - със свирещи гърди и прочие . Визитацийте бяха някакъв театър , а за да нахраниш детето си трябваше да слизаш на първият етаж и да се редиш на опашка със болно дете на ръце . Беше студено във стаите и имаше топла вода само вечер по половин час- във кой век живеем ..............

Едно много точно уточнение "на фиш". Някъде да сте видял, че говоря за документирано възнаграждение, напротив, точно обратното - дразни ме вземането на пари под масата. Не ме интересува колко получава един лекар, ако иска и 15000лв да взема, но това да се вижда и да си плаща данъците за тези пари. А и визирах служебния паркинг на болницата, там ен си оставя колата кой да е.

Стига с тези ниски заплати на лекарското съсловие. Просто се разходете до служебния паркингна една болница и вижте какви са возилата там. Нали се сещате, че тези коли не се купуват със заплата от 700 лева. Който е имал по-сериозен досег със здравната ни система ще ме разбере за какво говоря. На хартия заплата може и д е 700лева, но под масат се дават няколко пъти по толкова.

А, ти можеш ли да станеш свидетел в съда, за това което говориш? Ако не можеш - тогава по-добре си мълчи, защото точно такова отношение към проблема доведоха нещата в българското здравеопазване до тук. "Те заплатите са ниски, ама те лекарите взимат под масата. Те взимат под масата - значи са корумпирани. Щом са корумпирани - Защо да им вдигаме заплатите?" И така до безкрай!

И какво точно ще се лучи в съда според вас - не се познаваме, не сме си дружки, така че не е умесно обръщетието "ТИ"? Гарван гарвано око не вади.

до един от тъпия народ,ми то кадърни доктори не останаха,само наглите и пенсионери които лекуват на магия

ПО НК ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ПРИСЪДАТА Е 5-10 Г.ЗАТВОР, ТЕЗИ СЪДИИ НЕ СА СИ НАУЧИЛИ УРОКА...УВОЛНЕНИЕ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕ С ВЛАСТ И ОТНЕМАНЕ ПРАВАТА НА ПРАКТИКА...!!!

За докторите нищо не каза?

За смърт на дете, условна присъда ??? Дано господ накаже съдиите произнесли са за тази безобразна присъда - да им се случи същото и на тези гадини с техните деца !!!

Нищо няма да им се случи,живеем в България.

не бързай да ги успокояваш, като казваш какво ще се слуюи и какво няма, не забравяй че Господ разполага !

щом ги осъждат значи съда признава, че те са убийци. явно в България за убийство се полага условна присъда. тогава предлагам да излезнем с нож в ръка по улиците и да изколим всичките си политици като започнем от Милиционер Пожарникаров Режилентов. една условна присъда не е болка за умиране...ах, колко сте прости в корумпираната ни съдебна система....

Абе Абдула, дай сега ти като си порязан да режеме наред.... не може така

Ще става и по лошо.Не останаха вече лекари в българско.Тези който останаха ги смазват от дежурства и им заплащат колкото чистачките в съда.Съжалявам за детето но кризата в здравеопазването е благодарение на Б.Б- с бюджет 1/2 от МВР какво очаквате.

Проблемът не е само в условните присъди, а че този екип ще продължава да лекува децата на Варна.

Ами това вече си числя е въпрос на администрацията. Административни наказания няма ли да се приложат по въпроса. Защото: Чл. 190. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 190, бр. 25 от 2001 г.) Дисциплинарно уволнение може да се налага за: 1. три закъснения или преждевременни напускания на работа в един календарен месец, всяко от които не по-малко от 1 час; 2. неявяване на работа в течение на два последователни работни дни; 3. системни нарушения на трудовата дисциплина; 4. (изм. - ДВ, бр. 25 от 2001 г.) злоупотреба с доверието на работодателя или разпространяване на поверителни за него сведения; 5. ощетяване на гражданите от работници или служители в търговията и услугите чрез измама в цената, теглото, качеството на стоката или услугата; 6. (нова - ДВ, бр. 51 от 1999 г.) участие в хазартни игри чрез телекомуникационни средства на предприятието и се възстановяват направените разходи в пълен размер; 7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 51 от 1999 г.) други тежки нарушения на трудовата дисциплина особено т.5 и т.7

8 Месеца!!!! Условно!!!! - СРАМ

Защо не им отнемат лекарските права!???????????????? Смешни присъди.

От хуманни причини. В онази нощ е имало един детски хирург, но ако му отнемат правата след месец ще има вечери в които няма да има нито един. Ще трябва да се въртят телефони да се пита по Добрич, Русе дали има лекар, па после таксита ... няма да е по-добре.

и в Русе вече няма такъв, ама за какво ли ... гледам тук из форума спецове много- все някой ще помогне- оказва се, 4е хирургията е проста работа

Каква справедливост....

Аз живея извън българия.Ако такова нещо се случи тук в Испания, на госпожата за фалшифициране на документи от това естество са между 1 и 3 години и отнемане на лиценз за работа и на другите доктори според вината , направо ще реват и ще си ближат цифките. Корумпирано съсловие

Дааа, за циганите нямало закони. Ами 1000 лв глоба за подправяне на документи от такова естество не е ли беззаконие? Като не може да се промени нищо в тази държава който може да бЕга навън.

д-р Анна Гочева е фалшифицирала документи и само 1000 лева глоба? За такова престъпление в САЩ ти отнемат лиценза доживотно! Срам за лекарското съсловие са тези доктори

Щом съдът е признал двамата хирурзи за виновни следва да осъди и тези дето са им отредили 700 заплата

То и 5000 лева да получават пак няма да са по кадърни. Случаят е срамен за съсловието ни от гледна точна на прецизираната от МЗ лекарска небрежност !

Не си прав. При 5000 чисти просто няма да са същите лекари. Ако лекарите получават заплащане за труда си, тогава ще има конкуренция. Ще се състезават лекари за свободните места, а не свободните места за лекрите. При 5000 заплата много хора в чужбина ще се завърнат, а там такива неща няма, няма да има и тук, ако се върнат. Не може да ловим маймунис трици. При сегашните заплати лекарите или ще са некадрни или корумпирани или и двете.

Никой никому не е "отреждал" заплата. Определили са 700 лева щат и за тези пари, такива хора са намерили. Нито кадърен човек би работил за такива пари, нито такъв който за нищо друго не става би ги отказал.

непутизъм -връзки има на много места вкл в Англия например -съкращават се англичани и европейци,а се назначават току-що завършили в Пакистан,Индия, уж,защото били по същата система на обучение,но в Индия това може да е съкпатено до 4.5 год и без специалност или опит ..Много от лекарите и там умират млади или в средна възраст,както и тук,или мигрират в Австралия,САЩ,Канада ..И така има и с отличен успех,и международен опит и специалност ,дори в Спешна помощ,или безработни ..В Англия вече имат и първия професор в извън-блоничната Спешна помощ ...Възможностите за развитие не са много за не-азиатците в момента

няма заплати по 700лв, една сестра в хирургията зима 1500 , а хирурзите най-малко 4900лв. Прости хора , а има и лекари по 20 000-60 000 лв ...????

Заслужават ги

Присъдите звучат смешно просто! С пари не се връща живот. Трябва да започнат да се отнемат разрешителните за практикуване на докторската професия. И стига сме говорили за държавата. Ние българите сме държавата и е време да станеме непримирими към това, което се случва и да си търсиме правата. Време е да почнеме да се държиме като нация и да се подкрепяме взаимно. Днеска е това детенце, утре може да е някое от нашите деца...

Лили, ади събери цялата рода да се разправя с един лекар. Не можеш. Защото ние сме заети хора имаме свой бизнес или ако днес не идем на работа ще ни уволнят. Сещаш ли се? Хората имат какво да загубят ако защитят една кауза, ако и да не е тяхна. А мангалята нямат почти нищо за губене. Даже в затвора са на далавера щото папкат пак от нашите парички. Когато на българин се събере целия род да вдигне панаир или цяла българска махала застане зад един човек, тогава ще има закони. До тогава, Бай Гатю ше си гледа мача и новините по телевизията и ше псува на воля смело, щото няма кой да го чуе.

срам не по стехан данаиловски!!! Истински срам!! За заслужилите - слава, за виновните - наказание! Стига сте ревали че е човешко да се греши! Да, човешко е, но не е човешко да се преправят медицински данни и да се измъкнеш с условна!! Извън това - моите уважения към лекарската професия!!

Не е ясна историята на заболяването и защо детето е прехвърляно от болница на болница. И защо отговорност се търси само от последно лекувалите го лекари. Ами тия, дето са го прехвърляли по болниците, вместо да го лекуват навреме? Разбираме само факта, че има съдени лекари. Обаче в какво се изразява "немарливото изпълнение на лекарския дълг", не става ясно. А е важно!

Простичко - лекарят е бил в друга болница и вместо да я закрият варненската болница поради липса на кадри са направили някаква врътка лекарят по документи да се води там. Малко преди това по същия начин почина детенце в Ямбол. Родителите го завели в болницата, ама не били чели вестници и не знаели, че лекарите са напуснали. Някакъв педиатър опитал да направи каквото е по силите му, ама УНГ нямало, дески хирург нямало, анестезиолог нямало и детенцето си отишло. Много важно е да знарият болниците за да не си мислят хората, че там някой ще ги излекува.

За икономиста всичко е просто-разкарваш болните докато не си платят или не умат!Прав си ,простичко е!!

Ако е така, както казваш, тогава като видят, че вече няма нормален екип за операции, лекарите масово ще почнат да напускат оголените болници. И болницата ще не ще, ще се закрие. Понеже никой няма да иска да се окаже в ситуация като тази. А закритите болници са резултат от социалистическото мислене - българите искат лечението нищо да не им струва. Няма пари за заплати на лекарите, понеже плащането на лечението не е на реални цени. Изкуствено са занижени цените на операциите, а здравната каса е менте. С две думи, като се изпозакрият болниците, ще дойдат западни лекари и ще лекуват по техни цени. А когато някой осъди западен лекар у нас, да ми се обади.

Донякъде това си е и предизборен трик. Накрая нищо чудно и да ги оправдаят, все пак имат още две инстанции.

Това не може да бъде?!!!! Държавата ни търпи еволюция! И лекарите станаха подсъдими. Срам ме е, че живея в тази глупава и корумпирана държава. А медиците ни...за тях думи нямам, пожелавам на всички неосъдени и причинили нечия смърт Господ да ги накаже, защото друга сила срещу тях май няма.

Ти какво очакваш, да ги потупат по рамото ли, та се възмущаваш, че лекарите ни станали подсъдими? Няма някой, който да не е подсъдим! Щом злоупотребяват и извършват престъпления, трябва да си берат гайлето.

Имаше един американски филм в който поради лекарска немарливост почина дете и баща му въздаде справедливост убивайки доктора и беше оправдан в съда. До там ли ще стигнем?

Около 90% от обкръжението ми са образовани, интелигентни и успели хора. И когато си говорим за подобни случаи като този, винаги мнението е едно - няма да се стига до съд, защото ще са оправдани, а всеки един от нас би се заел лично с наказанието, независимо какво ще му коства това.

Много филми гледаш!

Както няма условна смърт,така не трябва да има условна присъда.

Много си прав...!!!

ех, нали не е тяхно дете, можело и само с мамрене! тези касапи се интерисъват само как да ти ъчъчкат джоба. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нашите лекари ,след като не си сигурна дали са наши,защото в много от случаите става дума за афганистански,иракски ,пакистански,сирийски и т.н. не винаги учили дори тук!!!!!!!!!!!!Има и такива азиатски лекари и по света ,напр един хирург -доктор смърт от азиатски произход в Австралия ! УСТАНОВЕНО СЪС СИГУРНОСТ,ОБАЧЕ,Е ЧЕ ПРИ ПРЕТОВАРВАНЕ С МНОГО ЧАСОВЕ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОСТАТЪЧНО КАДРИ И ПРИ НИСКО ЗАПЛАЩАНЕ ,СЕ СТИГА ДО ПОВЕЧЕ ЛЕКАРСКИ ГРЕШКИ И "СИНДРОМ НА ИЗГАРЯНЕТО ",като това е и тема на дисертация в САЩ, и вече и в ЕС часовете на лекарите са намалени до нормалните човешки работни часове месечно от 2 години само,като заплащането предвид и растящото натоварване расте в ЕС, а тук 390 лв/брутно, а нетно -290 лв плюс разходи за членски внос към лекарски съюз,учебници,химикали за работата,пътни до работата,ток,вода,телефон,телевизия,продължаваща квалификация,дрехи,обувки ,ами ?отопление,.....,ами жилище или наем на жилище -къде и как при тази рз???????/ не могат да осигурят дори поддържане на живота в норма,и следователно може да заведе дело за нео-робско заплащане

А бе то е имало лекар, ама понеже е бил един за цяла Варна не е бил точно в тази болница. А от специализантите знаете кои остават в България ...

която е средната работна заплата за страната ,МОЖЕ ЛИ ДА ОСИГУРИ НОРМОЛНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТА -ЖИЛИЩЕ-НАЕМ/ЗАЕМ -ОТ 300 ЛВ НАГОРЕ ИЛИ РЕМОНТ НА СТРАРО/Забелязвате ли,че предимно безробтните роми и техните лидери имат нови жилища и то често палати?/ ,ЛИЧЕН АВТОМОБИЛ /и социално слабите роми имат дори/, ами дрехи и храни,ток и телефон ,вода,отопление,учебници -???? Ами това,че минималната заплата е 270лв ??В повечето държави лекарските са поне 3 средни заплати ,освен за стажантите -2 минимални ,а със специалност раста с по 100 %,не със 100 лв . НА СПЕШНО ПРИЕМНО ОТДЕЛЕНИЕ ЗАПЛАТИТЕ ЗА 340ЛВ/ ЧИСТО 260 ЛВ/ БЕЗ И 370ЛВ СЪС СПЕЦИАЛНОСТ В МНОГО ГРАДОВЕ ...!!!!!!Ами ромка с 4-5 деца получава повече чисто ! пО оон КАКВО Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ЗА ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД,ЗА РОБСКИ ТРУД,ЗА НЕО-ЕКСПЛОАТАЦИЯ? Т Това не са мръсни думи,а актуални за съвременността ни термини !Тези определения ги има на страницата на ООН , и в Бангладеш има спечелени дела по робство и увеличени двойно заплати в текстила !

Железен коментар! Браво!

KGB къде сиииии ? Форумът е силно аматьорски и само с Аврора и Аз нещо не върви... Бързо да идваш ! Дошло е време за Съд Народен....

леката телесна пример шамара е до 2 години Правете сметка колко струва датския живот и "особената грижа" на Конституцията на РБ

Такива случаи има в цял свят,и в Европа също.И са много повече от нашите.ама тук се изнасят преди избори ,за да отклонят народния гняв от истинските проблеми.и темата е рай за Аурора.

Даа,всички сме слепи и не ги виждаме ежедневно!И изборите имат връзка само с това,че и Тези ,като Предишните и Попредишните си гледат себе си ,а хората са оставени да ги Убиват кой както свари-къде "доктори",къде шофиори,къде цигани и прочие...А Престъпната Темида да оправдава всичко това година след година...

Моя позната води детенцето си по спешност във Варненска болница. Там и казват, че трябва да изчака, понеже идвало за преглед циганче с 20-30 придружителя. Явно предимство се дава на многото неша /придружители, финикийски знаци и т.н./. Не насаждам расова омраза, защото в този случай, циганите не са виновни. А мойто Джи Пи, 10 години ми вземаше потребителска такса за преглед на всяко от децата ми /под 16 години/. Имаше една огромна табела на вратата си, че всеки дължал такава такса. Докторите станаха дилъри на фармацефтичните компании. Нека да почнат и наркотоци да раздават, за да се избистри картинката до край, ама тогава полицията и НАГОРЕ от къде ще цоцат????

интересно.......не кога да е, ами тъкмо днес сутринта си направих втората имунизация против хепатит. сега, като се сещам, личният ми лекар тук (извън бг) не ми взе никакви пари за инжекцията...... а само преди месец, когато направих първата имунизация в софия си платих таксата, 2.50 май беше.....защо така?

Чл. 325б. (Нов ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

Кучето може да те наръфа, доктора да не ти обърне необходимото внимание, но това са дребни нещица. Внимавайте да не стъпите накриво, и да нараните някой от тези, които те унищожават, защото за нас е правото да ТЪРПИМ и нямаме право да се защитим....

Осъдили на 8м. затвор отложени с три години сиреч условна присъда!!!! Поне лишаване от право да практикуват да имаше като са виновни за смъртта на 2г. дете. Гръмко заглавие никаква присъда и най-вече силна автоцензура се усеща от тая статия........

Току-що чета,че осъдили на 4 години крадец на вещи от плажа!Е,това ако е правосъдие-мамка им и съдии!

8 месеца затвор и то условно ...ами и аз да съм лекар и аз ще трепя ...какво ми пука от условни!

Да пази Господ от среща с български лекари и с антибългарския антисъд! Едните ти убиват детето, другите след това или не намират никакъв проблем в убийството на дете, нито на възрастен, нито в осакатяването от ненужни процедури, водещи до ампутация на крайници на здрави хора, заразяване, смърт, а за всички тези потресаващи медицински постижения, които са нашето ежедневие, съдът накрая дава няколко месеца условно и една докторица глобена с 1000 лева, които тя обжалвала! Резилиада-а--а! Срам и позор, и кал по гърба, и отгоре на всичкото имат наглостта да реват, че заплатите им били малки, а на сестрите - още по-недостатъчни, и изобщо всички са им длъжни, а те на никого не са задължени дори да си изпълняват най-обикновените задължения!

Такива случаи има в цял свят,и в Европа също.И са много повече от нашите.ама тук се изнасят преди избори ,за да отклонят народния гняв от истинските проблеми.и темата е рай за Аурора.

А тъй! Бий,бий! Громи врага в бяло.

Аврора,ако Господ те опази от среща с български лекар,при попа ли ще ходиш,душо,да се оперираш?Що така поставяш всичко под общ знаменател?Ти с какво се занимаваш?Голям специалист ли си?Колко време си се обучавал?Колко пари и усилия ти струва това?Мислиш ли,че парите които получаваш,както и отношението към теб са адекватни?Разбира се,че има некадърни лекари!Но кое наричаш наглост?Наясно ли си ти,а и всички други "големи" разбирачи,че само след 2-3 години максимум,тук в България няма да има кой да ви лекува...защото ще останат само най-смотаните по държавните болници...другото ще е навън или на частно!!!

Докато не почнем да ги отстрелваме,барабар с наглите съдии,няма оправия,справедливост и въобще надежда...Драстично,но вярно,до там ни докараха управляващите с години крадене,защитени богопомазани касти и замазване на всички проблеми с побой на протестиращи.Бог да го прости детенцето и всички следващи които ще убият...

Бог да прости детенцето! Никой да не изпитва болката от загуба на детето си... Присъдите са смехотворни на фона на причинените щети!

Ако някой открадне дъвка от магазин, препоръчвам да убие магазинерката, та присъдата му да е по-лека!!!

ЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

У нас,предстоят ли избори,намират назатааачин да обвинят лекарите за всички беди.Че кой няма близки,"?объркани от докторите'.Това се казва пренасочване на омразата.Елементарен предизборен ход.А сега ,Аврора ще напише хиляди глупости за детското здравеопазване и т.н.

Е как ще са ги осъдили??? Това присъда ли е?

Само да припомним за какво ставаше дума. Поради ниското заплащане и емиграцията във Варна останал един детски хурург да дежури в няколко болници. Тъй като умните момчета и момичета завършили медицина или специлизират в чужбина или се занимават с нещо друго, в болницата останал дежурен един от по-слабичките суденти щото акъла му не стигал да стане примерно таксиджия и заплатата от 390 лева му се сторила доста добра възможност да преживява. Само месец по-късно почина детенце в Кърджали, ама там ни лекар имало ни некадърен специализант. Свиквайте с тези работи. Лекарите ще са малко и ще са далече. Ще ни лекуват специализанти и то само тези, които са толкова тъпи, че никъде не могат да си намерят работа за повече от 390 лева. И да ги съдим и да ги бием, за тия пари няма да дойде никой по-кадърен на тяхно място.

Виж, сега... Ако е въпросът в 390-те лева, то по- добре да беше станал таксиджия - всякак ще ги изкара! Въпросът е по-скоро морален! Ако знаеш , че си некадърен лекар, занимавай се с каквото искаш, но не и със здравето на хората. Излиза, че тези са не само некадърни лекари, но и нямат дори идея какви трябва да бъдат! Има хиляди инженери, които не работят като такива, но са намерили свое местенце някъде! Ти за колко доктори се сещаш, които са направили компромис с дипломата си! Излиза, че лекарите ни не стават за нищо , поради което практикуват медицина , защото имат диплома за това!

Е това е въпросът. Защо имат дипломи. На практика тези които остават в България не заслужават да имат дипломи. Щом остават тук, значи никъде другаде не ги искат. Щом никъде другаде не ги искат, на нас за какво са ни?

bira_more

Ми да ти се представя. Имам си диплома ама практикувам програмиране. Познай защо.

Стига комунистически глупости-всяка година емигрират почти еднакво количество лекари и с малки изключения и на запад не се изпотрепват за тях.А университетите бълват 3 пъти повече "лекари",но дали стават за нещо,камо ли да лекуват-всички се съмняваме..

Абсолютно вярно. Всяка година емигрират едно и също колиество, точно равно на тези които стават за нещо. Приеми, че 2/3 от студентите със сигурност и за чеп на каца не стават. Добрата новина е, че повечето не се занимават с медицина, но най-некадърните все пак го правят.

Много от нашите "лекари" са като нашите "икономисти". Но това както всички останали професии в тази държава - монтьор, електротехник, стоматолог и т.н. Затова и хората като попаднат на свестен, ходят само при него, защото иначе е пълно с плява. Пази боже! Е, има и добри специалисти, но е изключително трудно да попаднеш на тях. Та, Икономисте, ти наистина ли вярваш, че лекар специалист взима 390 лева заплата или просто ни мислиш за толкова прости, или ти си по-прост? Утре като ти дойде на главата, друга песен ще запееш!

bira_more

Една колежка със специалност, работи в Исул, та нейния фиш е под 700 кинта. Бруто разбира се. Е бачка сигурно поне на още едно място, и вероятно си докарва 1000 - с 300 работни часа месечно. А тъжното е че каквато и песен да пееш - утре медицинското обслужване в Бълагрия ще е по зле от днешното.

Докато не влезе лекар в затвора с наказание ефективно излежаване на присъдата ще има и други пострадали. Какво наказание е условната присъда?

Права си! Но и 200 000 лв глоба не е малко. Това ще накара болниците да внимават дали лекарите не претупват нещата. Болниците не им пука дали лекар ще го осъдят. Тях ги боли от глобите..

Не бързай - има друга инстанция, която задължително ще намали глобите. Помни ми думата!

Ако бяхме нормална държава, лекарите щяха да са застраховани. Така застрахователите биха изхвърлили от системата накадърните, защото на тях ще им предложат толкова висока цена на застраховката, че те няма нито да могат нито да искат да я платят.

Предлагам песента на Слави Трифонов "Нема такава държава", да стане химн на България

има по-подходящи - повечето са на Азис.

Най-после осъдени "доктори". Не че на родителите ще им е по леко но шапка им свалям, че ги осъдиха. А за най-виновната само глоба, ако все пак беше пуснала изследването детето можеше да е живо

ЗА УБИЙСТВО НА ДЕТЕ-ВОЛНО ИЛИ НЕ-ПРИСЪДАТА ТРЯБВА ДА Е НАЙ-МАЛКО ДА ЖИВОТ, А НАЙ-ДОБРЕ -СМЪРТ!

Та тези присъди са подигравка със страданието на родителите.200 000лв.Сие нищо за кръвнина.И нищо не се споменава за прекратяване на лекарската практика на тия демони.Така е докато се тачат адвокатите,нищо добро не ни очаква в тази държава.Срам и резил отново за Българските съдилища.