Върховният съд отмени забраната за безплатно ин витро след 43-годишна възраст

Според адвокатите на ищцата ограничението за възраст е дискриминационно, защото игнорира индивидуалните репродуктивни способности на жените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като влезе в третия месец, какво като изследванията покажат, че има малформации- ще абортира ли? Или ще го роди (евентуално успешно) и ще го хвърли на държавата?! От кога медицината стана точна наука?! Никой тука не оспорва метода инвитро и ползите за много двойки. Става въпроса за една много малка част, за които процедурата ще е с много малък ефект или дори с отрицателен такъв.

Ще имаме бабички родилки.

Не съм лекар, но е факт, че с напредването на възрастта на майката, шансовете за раждане на здраво бебе намаляват. Пък и на 50 дали ще ви се разправя с детски градини, кандидатсвания и висене по паркове и площадки с други стадни индивиди ..... Не съдя никого, просто казвам яко да си направите сметката първо дали имате родителския капацитет, второ дали здравето ви ще позволи да износите плода без риск за живота си, и трето дали сте готови да приемете последствията. Щото и здравото бебе също изисква грижи, любов и условия, за да порастне здрав физически и психически човек. Мене мисълта за бременност ме ужасява, пък ако вие сте смелчаци, дерзайте!

Абе чети статията, а не коментирай по принцип.

Четох! Става дума за отпадането на една дискриминационна забрана, което обаче не отменя съществото на проблема!

Жена, ти си болна от злоба! Изобщо вярваш ли в нещо?! Ако питаш мен, на такива като теб трябва да забранят да имат деца, независимо на каква възраст са, защото твоите деца ще станат същите изроди като този, за който четем последните два дни

Познавах една такава, с инвитро на 40 години, с диабет. Вече не е между нас, износването на плода я довърши, но успя да сбвъдне мечтата си! Не знам дали е за добро или за зло ...

Частен случай. В България има над 200 000 деца родени чрез инвитро метод

Именно за частните случаи става въпрос. Както виждаме масово хората са безотговорни. Българинът от край време е хванал господ за шлифера и на него ли точно ще му се случат лошите неща!? Като се роди с малформации или други проблеми ще го шитне на държавата, нали?

Браво! Поздравления за ищеца водил и спечелил тази битка!

Показвайте русенската психиатърка дето роди над 60 г и детето и.

Пари ли ти иска? Да ѝ гледаш детето ли иска от теб? Що не се завреш в бълогата си и не се обаждаш по личните въпроси на хората, а? Гнида нещастна!

А нарастването на риска за раждане на дете с малформации от майка в напреднала възраст, когато износва и ражда за първи път????

По - малък е риска , от раждащата за преден път 15 г. наркоманка .

Само човек, който никога не се е сблъсквал с този проблем може да изкаже такова неинформирано мнение. Истината е, че двойките подложили се на такива медицински процедури са обстойно изследвани, дори и за генетични проблеми и наследствени болести (пр. муковисцидоза) . Отделно при проследяване на бременността се правят регулярни скрининги и допълнителни изследвания за евентуални генетични заболявания на плода. С една дума да не ти се налага да се сблъскаш с този проблем, но ако се случи ще имаш здраво дете!

Генетично изследвани - грънци. Имаме прекрасен син, който беше заченат с ИКСИ, обаче никой не ни е правил допълнителни генетични изследвания. Правила за ХИВ, хламидии, щитовидната жлеза и т.н. После скрийнинга за Синдром на Даун и т.н. (кръвния) си го правихме по наше желание. Като изключим в наблюдението в началото и дуфастона, друга разлика с нормална бременност нямаше.

Хайде да си навираш носа в твоите ти проблеми, а? Не се научихте да седите по-ниско от тревата, където ви е мястото!

хайде, поне малко да се образоваш, че положението е зле.

Дебиле :) степен в образованието доктор на науикте притежавам :) С един камон научни публикации. Вземи ти се образовай малко, а? Дебил! Идеше реч да не се бъркаш във въпроси, от които нищо не разбираш! Ама ка да знаеш като си с 4ти клас?!?!?!? Сган с мение! Няма по-опасно нещо от такива като теб!

Доказателство, че да имаш диплома не означава, че си образован и грамотен!