Консервативното мнозинство във Върховния съд на САЩ отмени расата като критерий за прием на студенти

По-рано днес Харвардският университет заяви, че ще се съобрази с решението, с което бяха отменени програмите му за прием на студенти, съобразени с расовата принадлежност, Байдън категорично несъгласен

Обратно в новината

Коментари - Консервативното мнозинство във Върховния съд на САЩ отмени расата като критерий за прием на студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно !! Удри тъпата бяла сган !!!

Има само една човешка раса - Хомо Сапиенс.

Викторчо , ти за кук лукс клан чувал ли си ??

Най-после.

Т.е до сега расата е била критерии за прием в US университет така ли? Това не е ли расизъм?

В нба също трябва да има квоти... Там нещата са много монолитни в расово отношение...

САЩ сами си вкараха таралежа в гащите. Какво ги мислим тях. Тук не е ли така ? Една група привилегировани живеят на гърба на държавата, не плащат данъци и осигуровки,плодят се като мухи и най-нагло се опълчват навсеки. Бият бабички за 2 лева, бият лекари, полицаи и военни дори. Примери много. За това този американски модел не върви.

Първо "позитивна" дискриминация няма.Има тестове.Като не можеш да ги вземеш отпадаш. Това е все едно аз да съм на 50 място на маратона,но понеже първите двама са винаги афро-американци , аз да го спечеля пинеже да имало и един бял с първо място.Нали черните са против расизма? Ама май-се оказва,че са самите те расисти в случая.Привилегии на основа на расова принадлежност са в чист вид расизъм.

Дохарахме я до там, обижданите на "бели супермасисти" да се борят за расово равенство. Докато "либаралите" да настояват за узаконена дискриминация по пол, раса, националност, политически виждания и възраст. Мечтата на Мартин Лутър Кинг е в калта, защото тези които веднъж са се възпозлвали от нея, сега искат много повече.

Дискриминацията винаги е негативна -- иначе как изобщо може да се говори за дискриминация? ,,Позитивна дискриминация" е противоречие в определението, нонсенс и оксиморон -- от гл. т. на логиката, смисъла и езика. В конкретния случай решението не е да се прилага този сбъркан подход, а да бъдат осигурени равни възможности и еднакви правила за хората от различни раси. Защото тук състезанието е на полето на интелекта; ако е на лекоатлетическата писта, напр., там как би била проведена ,,позитивна" дискриминация? Може би на чернокожите спринтьори ще им сложат някакви ограничители на краката? А какво да правим с отсъствието на чернокожи скиори? И там ли ще бъде приложена ,,позитивна" дискриминация? Всъщност и тук става дума за умишлена злоупотреба с демократичните принципи, но в самата същност на демокрацията е активното гражданско участие в постоянен дебат по различни проблеми, като по този начин се търсят успешни решения. Но има едно важно условие: за да има гражданско общество, трябва да има хора с гражданско съзнание. А ,,позитивната" дискриминация създава точно обратното -- следователно е инструмент на скрита диктатура, облечена в левичарски одежди. И излиза, че ,,консерваторите" са по-демократи от ,,демократите" в САЩ. Затова Спасителят е казал, че ще ги познаем по делата им.

Позитивната дискриминация е като позитивно престъолкение. Когато ти отърва на теб е положителна, когато не тои отърва е отрицателна. Т,е. ония не се борят за равенство, а за правото си да дискриминират другите!

В ЮАР е така.Ако има двама кандидати за работа или за длъжност задължително се взима черния па макар и по нискоквалифициран.Разултатите са налице( т.е видими). Там на улицата не можеш да се разхождаш- забранено е.Ако си бял има 100% да бъдеш убит или ограбен и пребит.Ако си черен е сигурно 90%. Ранда беше най-скъпата валута по време на т.нар. "апартейд", а Южна Африка една от най-развитите икономики в света.Сега е типична африканка мизерия.Това искат и в САЩ.

Сега Германците и АнАлена ще поканят бедните негра да заповЕдат да учат у Немско за сметка на лошите немски пенсионери.

Употребени и захвърлени. Електората пак го отсвириха и така до следващите избори.

Кого са употребили и захвърлили, бе гений? Никой гласувал за републиканците не е против това решение на съда! А електората, който риве за "праивлна дискриминация" си гласува за другите. Там поне си спазват предизборните обещания и не се пребоядисват вечерта след изборите.

Русия трябва да нанесе ядрен удар по сащ и дая заличи от лицето на земята това е измет събрана от целия свят . Така светът ще си отдъхне

Това беше като в един виц за грузинците:Отива грузинец на интервю за работа.Там го питат:Какви умения имате? Той отговаря:Имам великолепна брада.Те:Приет си! Та,така и с негрите...

Най- после нещо смисленно.Аман от черни нагли боклуци,цели вериги от магазини закриха клоновете си в някои градове заради масовите грабежи на чернокожи.Ютуб е пълен с такива клипове,влизат пълнят колички или грабят с ръце и бягат навън...Негърът винаги си е бил тъпо животно.Защо не се връщат в Африка като са онеправдани?

И в ОК под предлог за равенство набутаха тъпи печки в Кембридж и къде ли още не. За какъв расизъм говорим, когато точно черни ги вкарват по втория начин, защото са по-тъпи. Тяхната образователна система създава кретени. Тестовете с готови отговори и процент за успех само прави учениците още по-тъпи. Просто съм имал възможността да се сблъскам с продукти на западната образователна система и мога да кажа, че са светлинни години пред нас по плащанията през телефон и намиране на нещо за купуване.

Съдиите, които Тръмп назначи, гласуваха за това решение - че всички раси са равни. Но в САЩ черните гласуват за демократите и затова Байдън не е съгласен. В случая белите бяха дискриминирани, а това е забранено по американската конституция. Така че Върховния Съд е прав.

Много правилно. Това си беше чиста проба расизъм. Главния проблем на американската образователна система са основните и средни училища. Качеството на образование в тях се определя от квартала и благосъстоянието на родителите. Децата от по-бедните и средни семейства имат несравнимо по-лош старт в живота.

Правилно. И тука при болшевиките имаше списъци на турци, преди да решат да ги гонят, и "активни борци" отделно от останалите, които влизаха с тройки. Като си некадърен няма да учиш висше, бе. Всякакви привилегии и др. подобни водят до печатане на дипломи! Да не говорим, че нисшите така или иначе трябва да са най-много общи работници. Жалко, че "Богоизбраният народ" няма да бъде ударен от това решение, както останалите унтери.

АВТОГЕТОТО е проблема а не цветът на кожата.

Затвори американският РабФак.

Думата позитивна е неточно преведена в случая. Освен "позитивен", в английският език тя има и значение на "задължителен".

Може би по-точно е "принудителен".

Позитивна дискриминация, взаимоизключващи се думички.. в случая позитивна е само за черните, за бледоликите им връстници си е доста негативна.

""погрешно са смятали, че най-определящото за идентичността на даден човек не са предизвикателствата, през които е преминал, или уменията и опита, които е натрупал, а цветът на кожата." Щом в САЩ са измислили такива прекрасни наименования на отвратителни течения, които доскоро ни ги натрисаха насила, значи нещо може и да се промени в позитивна посока. За сега се говори само за цвета на кожата, следват половата, сексуална, етническа положителна дискриминация. Дано да го доживеем и в България.

Трагедия за всички нас е, че във върховният съд на САЩ има човек, който не може да даде двфиниция на думата "жена". Това е трагедия. Няма как да е трагедия отмяната на избор на студенти заради ьвета на ложата им. Това си е рассистко изначално. Всички хора са равни пред господ и държавата. Цвета на кожата не може да дава каквито и да са предимства в едно развито демократично общество.

На прост език, досега негрите ги приемаха с тройки, а белите не можеха да влязат и с петица, което означава че белите бяха расово дискриминирани.

В Европа така приемат за комисари. С позитивна дискриминация на кандидати без пишки.

Това нещо наречено позитивна дискриминация, е негативна дискриминация към пренебрегнатите хора с други расови белези. Кой нормален човек ще каже, че това е нещо добро?

все едно чета Джордж Оруел: Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. а вече има и дискриминацията е позитивна .

Сега се изЯсни на какъв принцип шайката умнокрасиви е изкарала курсове в Харвард :-)

Квотата за аутисти?

Позтитивна дискриминация ?!? Що за идиотия е това ?

Е как каква? Това е най хубавата, справедлива дискриминация на света. Знанията нямат значение, важен е произхода. Направо съм изненадан, че няма такава и по полова индентичност.

ако си гей джендър си приет

А тук се молим циганите да изплащат децата си на училище, че поне да научат елементарна грамотност. Да ме прощават ромите, които обичат и настояват децата им да учат, но са съвсем малко.

навремето в родопите всички ахрянки ги приемаха в учителския и ставаха учителки! днес все още 80 % от учителките в родопите не знаят литературен български!

По бай Тошово време имаше специална квота за турците да стават учители и лекари и ги приемаха в университетите с 3. Много лекари не можеха да четат и да пишат, както и учители.

Единствения въпрос е следния. Като идеш на лекар, кое е по-важно за тебе? Дали е най-добрия в професията си или какъв му е произхода.

За да станеш лекар в САЩ трябва да имаш или много богати родители или да изтеглиш 500 хиляди долара студентски заем. Да не мислиш, че става на въпрос за националност?

Добро утро како Сийке. И? Как това е свързано с моя коментар?

Че най-добрите стават с практика, а не със знания. Дали ще е цял или черен е все тази. Ако няма пари, може и най-умният и способен да е, но няма да стане лекар.

Е нали това казвам де. Кое не разбра? Университетите трябва да подбират най-добрия материал, бе значение на произход и раса. От най добрия материал, ще се получи най добрия продукт. Без значение на произход и раса.

Ти наистина си зле. Всеки може да влезе да учи медицина стига да има 500 хиляди долара да плати. Ако не учи и няма знания, няма да завърши медицина. Тук расата няма никакво значение. Кое не разбра? Просто от сто богаташа в САЩ, 99 са бели, а един е черен, поради тази причина има квоти за да може и чернокожи без достатъчно пари, но искащи да учат и да практикуват тази професия да имат шанс.

Ако си черен и искаш да учиш за лекар, теглиш заем. Позавам бели, които го правят. Проблемът е, че не блестят с голям ум и рядко не завършват. И тогава казват, че народчо ги дискриминират защото са черни.

Не ме интересуват черните, но в България от край време има полова дискриминация за прием в университет. Тя е позитивна и абсолютно необходима. Ако не беше така, то нямаше да имаме медицина въбще.

Значи, ако пренебрегваш черните, това е "дискриминация" (лошо). Ако пренебрегваш белите това е "позитивна дискриминация" (добро). Чиста проба американско словоблудство. Остава само да направят гейството задължително!

Това важи за всякакви националности, не само за раса. Май не разбираш, че ако има квота от 10 българи, това означава, че тази квота отпада и просто няма да има приети българчета.

Ами чудесно! Видяхме ги българчетата от Харвард какви ги вършат.

решението на върховния съд възстановява справедливостта...дано и занапред да бъдем свидетели на подобни нормални прояви...

всичко това благодарение на ТРЪМП затова глобалистите не го обичат - щото им бръкна в мозъка и им обърква плановете

Това важи и за студенти от източна Европа, ако не знаете, а не само за бели и черни.

Дреме му на съда за законноста и справедливоста. Проблема е че ако студентите ги приемаш не по знание, а по цвят те така и ще завършат - по цвят. И то хубаво, политици и бизнесмени от тех ше станат. Но некой требва и да бачка, трябват инженери и лекари......... И когато нямаш достатъчно грамотни спецове, то държавата запада (даже и да печата парите на света), а силата отива в Китай. Та затова съда "внезапно" е прозрял че "позитивната" дискриминация не е мноо добра за държавата.

Спокойно, то и Китай печата пари, ама никой не им иска валутата. Мога да ти кажа и как ще си привлекат хирурзи и инженери ако случайно нямат (а те имат). Хирург в САЩ получава между 1 и 2 милиона годишно заплата. Едва ли някой ще се замисли дали да приеме. Току-що завършил инженер започва на 170 хиляди долара годишна заплата. Смяташ, че не могат да привлекат инженери срещу пари, които другите държави не могат да дадат? Човече, изобщо не разбираш как функционира света и колко е важен бизнеса и инвестициите. Както и не разбираш, че хората сме крайни.

Точно тия дето завършват Харвард, не ги чакай да бачкат като лекари и инженери.

И тия нещастници твърдят , че имало американска нация !!! Целият свят им се смее ! Кук лукс клан още не е забранен в южните щати !!

Не само ККК не е забранен. Не са забранени фашизма, нацизма дори и комунизма. В САЩ подобни забрани противоречат на Конституцията. В САЩ има най-много фашисти и нацисти процентно на глава от населението им. Не случайно укро Нацитата са ОК за САЩ. И в Канада е така.

Националсоциализмът е най-великата човешка идеология, шибани подхора! Затова Щатите са велика държава, защото по техните сайтове мога да пиша, че с цялото си сърце и душа вярвам в победата на националсоциализмът и те трябва да ме търпят!

Те и Британците мислели като тебе преди до около 250 години, ама си изяли боя и се прибрали. Ти бой искаш ли? Иди да им кажеш какви са.

Дискриминацията в която и да е посока е грешна.

Расизъм бе обучават се най-умните,нема бял,нема черен.Никакви привилегии нито за едните,нито за другите

Кажи го на тия дето имат квота за жени шефове

Когато 200 годините едната раса се е ползвала с предимство, колко години трябва другата раса да се ползва с предимство? 50 стигат, нали?

Значи нямаш проблем в Българските университети да има квота за цигани?