Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

Месинговият кръст от паметника на актрисата и съпруга й Нейчо Попов е бил изкъртен и откраднат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако гроба беше на бат Сали, на Азис или Софи Маринова, това нямаше да се случи.

Изроди са тези. Изроди обаче са и в законодателната власт (парламента), защото отказват да наложат законодателни промени, с които прекупвачите на метали да треперят, а само поощряват кражбите. Защо в Австрия не се краде? Защо не нападат стари хора самотноживеещи? Какви са санкциите там, ако се установи търговия с крадени вещи? Защо нямат заложни къщи?

Гробищни паркове са много даже наясно кой краде, защото са вътре в играта с циганската гробищна мафия и си делкат парите, а сега се правят на ударени. Ще оберат гроба на някой мафиот, ще дойдат едни мутри и ще ги пребият.

Само не разбрах защо кръстът е бил католически ? А не източно православен .

Няма ти да нареждаш кой какъв кръст да си сложи на гроба.

Ти па как разбра, че е католически, като го няма?! Да не би да е у тебе! Даже съм убеден, че по-скоро е китайски (тия правят всичко - от части за совалки до части за гробове).

Циганите усетиха, че идат избори и засилиха с безобразията и набезите, щото знаят че ГЕРБ няма да ги закачат..

niki_leo

Искаш да кажеш, че е имало някакво намаляване на циганските безобразия? Нямам такива наблюдения. Всичко си тече по старому.

В село без цигани таквиз случки нема. В София има доста металисти, логично и цветното се бере на поразия. А на кой е гроба е през кура му на мангала...

Не на кой, а на КОГО! Ей, не можахте да научите български език!

Съучастниците в това са всички продажни ченгета и съдии, които оставиха паплачта да се вихри последните 30 години.

е това вероятно е защото тя приживе се определя като атеист! не и е нужен кръст на гроба

Спрете се!!! Кремация и където си искате си разхвърлете праха... П.п. колко от този месингов елемент за 500лв. е ползвала Стоянка???

може, защото Църквата го отрича! Смята го за остатък от езическите времена.

Защо оскверняването на гроба от Тумба Мангали на баща ми не е новина !? Там всички са равни !

След 1989-та разрухата на държавата е пълна. Американците ни дадоха на циганите. А проблемът е лесно решим - да се стреля на месо по тези т.нар. вандали.

НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНИ са го откраднали! Едва ли знаят коя е Стоянка Мутафова! КОГА най-после тези ПАР.ЗИТИ ще свършат нещо полезно за държавата и народа?

сее неграмотната,бездуховна,най-тежко опростачена чалгализирана пасмина,която масово вилнее из тази земя,в която някога е имало култура и светлина.Простащина до пълно дъно и уродливост!

То ...крадецът едва ли знае коя е Ст. Мутафова. ? Събирал простакът вторични суровини.А тези ,,пазачи" на гробищата са пълни търтеи. Затова пчеличките ги убиват.Съдебната пък система ще си го прехвърли от единия крачол в дугия, защото нямало закони....

Измет балканска българо-циганска!

Печатна грешка: да се чете "мангали", а не "вандали"...

ако изделието беше от дърво,нямаше да се случи.Българин министър краде от ЕС,та манговци ли ще се спрат.ѝ?

не пишете соросоидни заглавия!Вандалите са арйции,христяни и не крадат метал от гробовете!Трябваше да пишете ,че цигани са обрали гроба на Мутафова!В гробищата всички български гробове са били обирани от цигани и държавата ги толерира! В наказателният кодекс до 1944 това е описано като престъпление което се наказва строго!Ако някой съдя или полицай не спази закона веднага е попадал по ЗЗД който е бил безпощаден за такива престъпрения!

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875

Че е циганска постъпката спор няма.Но трябва да отбележа ,че и между тях има хора.Покрай нашият блок често минава възрастен циганин, който няколко пъти съм го наемал да свърши някоя работа по почистване на тревните площи ,алейката пред блока,детската площадка зад блока , мазетата ,някое боядисване на коридорите в мазето,най-вече около моето и трябва да кажа ,че върши работата много качествено ,никога не иска повече от това,за което сме се разбрали.С гордост декларира ,че е бил български войник в един от далечните южни гарнизони, като водач на БТР. Съжалява ,че няма строителни войски ,за да могат , ако трябва и насила младите цигани да научат занаят

стига сте хвалили тези мангусти,ако на снимка ги видете ударете им шамар.

Може и така да е, а може и да не е. Може да са наши родни наркоманчета. Едно нещо е сигурно обаче; извършителите са толкова тъпи и неграмотни,че няма накъде. Те не знаят нито коя е Стоянка Мутафова,нито кой е Нейчо Попов. Допускам, че не могат четат и пишат.

Какво може да се очаква от простия български народ. Галош до галош, стадо маймуни.

нали знаеш че това може еда се тълкува като насаждане на расова омраза към българите? Дали сме "прост български народ", дали сме "галоши" и "стадо маймуни", аз поне се гордея че съм българин. Който не харесва България и българите, може да се премести някъде другаде. Но там да не казва че е българин, защото точно от такива които ходят по света, вършат престъпления и казват че са българи, целия свят смята че българите са дребни, мургави същества, миришещи неприятно, ходещи на тумби, и занимаващи се със просия, джебчийство, кражби и обири.

егати гнусния народ

Не кръста, ако ще и мраморната плоча да откраднат, немгоат да осквернят името на великата Стоянка Мутафова.Една НЕВЕРОЯТНА жена! Единствено оскверняват себе си, собствената си душа и доказват за пореден път, колко различни сме хората.Има едни, които са величия, има и такива, които са нищожества, такива които няма да има никаква разлика дали са живели или не. Живейте така, че да е имало смисъл.Дори да не постигнете велики неща, живейте достойно!

Не си събирайте съкровища на земята, където молец и ръжда ги разяждат и където крадци подкопават и крадат; а си събирайте съкровища на небето, където нито молец, нито ръжда ги разяждат и където крадци нито подкопават, нито крадат.

а дом за вечен покой,сравнението ти е глупаво!

Мангалите страх от Бога няма.

Как ще имат "страх от Бога", като знаят със сигурност, че няма Бог. В това отношение са по-осъзнати от което и да е религиозно стадо...

Не вандали, а мангали.

Такива работи, които са ежедневие в България в много страни по света са немислими. В гробищата в София се разхождат бездомни кучета като телета. Боклуците не се извозват редовно. Ако се остави храна тя изчезва. Алейте са трагични. Да и какво като знаем, че ромите оскверняват гробове? Толкова ли сме безсилни да ги спрем? Какво е тази охрана? Или всичко е за пари. Гробищните паркове не се ръководят добре, а целта на охрана е някоя фирма да взима пари. Без желание за промени в ръководството нищо не става. Какво дъно трябва да стигнеш, че да крадеш от мъртвите?

Веднага ти казвам какво дъно. По-голямо дъно е да крадеш от парите на болни деца, които се борят за живот, а ти им го отнемаш... Има вече не един и два случая.Щото умрелите са си умрели... пука им за кръста или цветето отгоре...

мръсни мангали ДЕПМ изроди долни

niki_leo

Чак "поругаха"... Това са обикновени крадци на метал, които нямат морал и страх от Бога. Не са го направили за да осквернят умишлено гроба. Едва ли са и грамотни и хал хабер си нямат на кого е гроба. Неграмотни безработни безделници, които крадат всичко, което е от бронз и месинг по гробищните паметници, за да го предадат за стотинки на някоя фирма за вторични суровини. Просто трябва да се организира по-добре охраната на гробищния парк, но явно както навсякъде у нас и там парите не стигат. И да се засили контролът и санкциите на фирмите, които приемат метални отпадъци. Ако никой не изкупува явно краден метал, няма и да се краде. Това е просто и лесно решение, явно няма кой да го приложи.

"Вандали" се римува със?

или чисти цигани

вандали-педали

Кавали

циганите масово имат телк ,карат коли ,а нямат книжки ,не пращат децата на училище .виновни ли са за това .? сами ли си правят телк, сами ли да се глобяват и влизат в затвора .

Не са вандали, една глутница цигани са.

Смятам, че сме много сбъркан народ. Смятам, че това което е важно, е че има осквернен гроб и повредена чужда сабственост. Смятам, че няма значение дали гроба е на Стоянка или на Иванка. Еднакво грозно е и в двата случая. Само дето за осквернения гроб на Иванка никой не иска да пише и никой не иска да чете. И никой "журналист" не пише за основния проблем за това, коя е фирмата охраняваща гробищата и колко пари е взела за тава. И кои са хората които са го извършили и защо? Нито пък пише за пазача, който вместо да обикаля и пази, спи на стола в будката. И взима мизерна заплата за това, че спи на работното място. Никой не пише за робите и робовладелците у нас: "Они не могат ми плати толко малко, колко малко я моим да работим."

Нали не сте забравили за - Фенерите от паметника на Апостола - Буквите от паметници от алеята в центъра на София -Ръцете с измръзнали пръсти от гроба на алпиниста търсил Хр. Проданов на Еверест И още СТОТИЦИ ХИЛЯДИ !

Едни мургавки българи дерибействат по гробищата. И берат метали всякакви. А месингът се цени.

Фирмите за вторични суровини защо изкупуват очевидно крадени неща? Ако ги проверяваха тях и те нямаха възможност да изкупуват съмнителна стока, нямаше и да се краде такава. И в тази посока може да има ефективен контрол, ако се иска такъв.

Ако ви кажа, че ме е срам, че съм бъклгарин, и че по-долни от нас няма, ще ми кажете ли, че не съм българин?

Това не са българи, нито хора. Това са животни, от онея... боядисаните.

Има по долни: циганин; мурзилка рубладжия; евро-доларов брюкселско-вашингтонски лъжедемократ А най-долно е да си: български политик / еднакво долни са, независимо дали са депесари, гербаджии, бесепари, седесари, хора на Марешки, Сидеров, Костадин Костадинов .../

Мръсни расисти!!!! Мангали! Посягат на гробовете на славните българи!! Мърши

Трябва да се върне смъртното наказание и всичко ще бъде като някога

А други вандали, неграмотни и прости, оскверняват българската държава и българския народ вече 30 години. Политическите измекяри, престъпници и неуки мекерета от Герб, Бсп, Дпс, Воля, Атака, Нфсб, Вмро. Какво сте седнали да промивате мозъка на хората с това, че някой просяк откраднал кръста от гроба на Мутафова? Откраднал го е, за да си купи хляб! А откраднатите 5 милиарда от КТБ? Мълчите като бити евгениминчевци.

Васко, виждам, че си се научил да пишеш, това добре! Донякъде би се интегрирал! Темата тук е такава, за КТБ с ъщо се пише, но не тук.

В Гербландия искед смъртта не те оставя мафията. Този проблем не е ор вчера и нито полицията, нито управата, нито общината не си направиха труда да го решат. Защото са част от схемата.

Добре де, нали пише, че има охрана?!?! Сега ще има ли уволнен или поне наказан пазач? Ако не, значи от фирмата директно признават, че те също са в играта и също печелят от предаденото на вторични суровини желязо! Ако е така, наистина много жалко за държавата ни!

Има един пенсионер, който е пръднал в гащите. Ако рече да се прави на охранител ще запълни някой свеж трап.

По време на антициганския бунт в Габрово министър-председателят на България призна пред медиите, че 92% от престъпленията у нас се вършат от роми. Този факт означава, че ако няма цигани, то България ще се превърне в държавата с най-ниска престъпност на планетата.

niki_leo

"...ако няма цигани, то България ще се превърне в държавата с най-ниска престъпност на планетата." Ако, ако, ако... Първо: използваш условно наклонение. Второ: не мислиш комплексно. Ако един ден ромите магически изчезнат от Б-я, което няма как да стане, редица сектори ще останат без работна ръка - на първо място фирмите за поддържане на чистотата в градовете, на второ място - строителните фирми, които се занимават основно с поддръжка на пътищата - запълване на дупки, подмяна на мантинели и пътни знаци, на трето място: фирмите, които имат за основна дейност поддържане на чистотата в големи офиси, на четвърто място: социалните дейности - една немалка част от санитарите в болници и старчески домове са жени от ромския етнос и т.н. Та решението трябва да се търси другаде, защото нито ромите ще изчезнат, нито е добре да изчезнат. Има прекалено много работни места на които никой българин не би се съгласил да работи точно, както в Западна Европа и САЩ има работи, които работят само нископлатени емигранти, защото никой от местните не иска да ги работи.

Да се сключат договори с най-бедните страни в света, за да приемат български граждани срещу определена сума - плаща им се тригодишната (или договорена) издръжка на един циганин, който доброволно се откаже от гражданство (срещу заплащане) и се изсели в гореспоменатите страни, без право на завръщане. Резултат: прогресивно забогатяване на българите и намаляване на престъпността в България с 92%.

Да се върнат в родината им Индия, но там няма от кого да крадат, няма и помощи и безплатен обяд.

niki_leo

Приятелю, ти си по-голям утопист и от Томас Мор щом фантазираш такива неща.

През 1725 г. пруският крал Фридрих Вилхелм I направо обявява всички цигани на възраст над осемнадесет години за престъпници (Ludwig von Bar, C., A History of Continental Criminal Law, стр. 232) . Защо ли?! Със сигурност не е бил последовател на Хитлер, макар на някой „начетен“ либерал първо това да му минава през главата.

niki_leo

Защото е можел да го направи. Днес никой не може да го направи освен Ким Чен Ум. Обаче в неговата държава роми няма и Ким има съвсем други проблеми за решаване.

Циганите нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че циганите не обичат хигиената, не искат да учат и мразят да работят. Затова пък вършат 92% от престъпленията, издържат се от помощи и се оплакват. Такива създания са мъртъв товар върху икономиката, обществото и държавата. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.

Ти Мизерски как точно допринесе за това да не се родиш циганин? Наистина ми е интересно ако можеш да се обосновеш...

Те като са се родили цигани, какво точно направиха, за да станат хора?

Колко пари ни струват циганите? Като изчислим загубите от неработене, невнасяне на данъци и осигуровки, всички видове помощи в брой, щетите от безбройните кражби и покриването им, разходи за арести, следствия и дела, престоят им в затвора, гледането на изоставените им деца, болничното им лечение, разнасянето на болести, неплащането на ток и вода, програмите за интеграция, делата в Страсбург и т.н. Сметката от преките и косвени разходи за издръжката им е на стойност милиарди лева на година. За нас това е двойна загуба, защото тези пари вместо да се добавят към стандарта ни, те излизат от джоба ни.

Гарангирано от герб

Тя, я пак да пробвам в духа на традиционната ми нетолерантност, па дано е за добро... Викам, че не са вандали, а чангара - племето, дето ни дойде на гости преди 6 века от долното течение на р. Ганг, нали. Сега, с кое не сте съгласни, не схванах идеята на модераторските друзья - с името на племето, с името на реката или с датировката на събитието?

Шило

+1000

Питеците които берат баакър правят това защото полицията и съда не си вършат работата.

Шило

И това го има, ама де е охраната, че да не ги допуска вътре?

Шило

добре де, тези гробища, оргади нямат ли? Какво прави охраната? Със сигурност, площта е голяма, ама досега един ли не са хванали и натрошили костите?

Ааа, не може да пишем чангара, така ли? Ашколсун бре, търкайте тогава, ама като и вас ви затъркат, да не ревете сетне!

Шило

кажи го направо- цигани!

Бае Ганя

Не мога бре, търкат ония хаирсъзи, да ги отнесе рогатия, тц, тц!

Шило

Прав си, мамка му! Тая "коректност", пуста да опустее.