Реформаторите извадиха писмото от Русия за ”Южен поток”

Реформаторският блок извади документи, които показват, че законови промени, засягащи "Южен поток", са писани под диктовка от Русия. Михаил Миков е "вносител".

Обратно в новината

Коментари - Реформаторите извадиха писмото от Русия за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък щях да съм радостен ако тези хора не са били във властта. Сега всички виждаме резултата .ЧЕСТИТО...

Тези са най-зле от всички парти .

реформаторите го извадиха от десният крачол (впечатляващо!) и го преместиха в левият...

Ползват България и Сърбия като троянски коне да си доставят газ за Европа, а нашите политици не поставят въпроса ако започне добив на български газ ние кък ще го изнасяме. Газпром може и не толкова явно да притиска българските политици да не защитават националните ни интереси, защото тяхната продажност е очевидна.

Ако газопровода е само за руски газ и няма да се позволи ползването му от друг доставчик или потребител България незабавно ще бъде изгонена от ЕС и то без Румъния. Никой не търпи троянски кон в двора си. Пък може и това да е целта на другарите от проруските марионетни парти БСП и Атака. Така, че тези които са против ЕС могат доволно да потриват ръце.

А дано ама надали, никой няма да си изгони робите и балъците наливащи пари в Европа за нищо.

да ти имам и парите които "наливаш'..:))) а пък и онова за 'робите"- не си роб на ЕС а на твоята си простотия ,..на нея робуваш... и най-вече -когато гласуваш за комунисти да те мачкат и крадът ... без значение дали са БСП или ГЕРБ ..дали с дпс или атака...

Руиз

клеветници и умразници. Костов излъга милиони. И вместо да си посипе глават с пепел и да есоблече с вретище ,той се хили. Анатема!

ха ха ха.... лъжец ли си или малоумник?

Руиз

Бъдете проклети, анатема. Аз съм християнин, и всеки ден чета Библията и ходя редовно на черква. Проклятието ще ви стигне.

Настини бих гласувал за реформаторите, ако бяха се държали като достойни мъже, а не като п....близци. Кунева винаги ме е отвращавала, а нахалството й сега е безгранично.

започна добре. Куневица добре се изложи пред Любка. Толкова беше неубедителна, че няма накъде. Реформаторите, защо ви е тая кукувица червена? Слепи ли сте, та я сложихте на първо място в листата за евро-депутат? Тя освен за пари за друго не мисли. Мръсница е тя. Помнете го, или ще си го спомните, но ще е късно. Доста избиратели губите заради нея, да си знаете отсега!

Нищо случайно няма...Куневица има по--висока подкрепа на последните парламентарни избории и от там - по-голяма субсидия.И по-големи връзки в Европа.Кой е Раданчо?Кой изобщо е чувал за него?

Ква субсидия, кви парламентарни избори! Джакпот от думи и нищо не е казано! А за Раданчо /ти имаш ли навършени 80?/ е чувал, който трябва! Такива като тебе нема нужда да са чували за него! Слушай си Радо шишаркатка!

Призовавам всеки, да намери писмото и описа в нета и да го прочете. Ще види, че писмото до министъра е от БЕХ. В него БЕХ прилага предложенията от компания Ю. Поток, + още предложения. Това е напълно стандартна практика, българска компания или институция да се обръща към министър. За по-ясно: ИПИ, която даже не е държавна компания или институция, лобираше години наред за плоският данък.

Относно противниците нa Ю.П. -Герб , РБ, вaжи нaроднaтa мъдрост -"Нa бодливa крaвa бог рогa не дaвa"

Прaвителството нa Орешaрски ще пaдне от влaст през месец мaй 2017 г.освен aко Волен Сидеров не реши дa го свaли по рaно !A нa Герб,РБ. и Бaрекaтa ще кaжa "Трaй коньо ,зa зеленa тревицa !

Трябва да се присъединим към някой братски нам народ. Така ще имаме възможност да си измерваме свободно простотията със себеподобни и да ни се вдигне самочувствието. Иначе виждате до какво ни доведе членството в ЕС. Най бедни, най прости, най корумпирани, най не уважаващи законите, най болни.....

Ти като си такъв, кой ти е крив? Аз съм с всички положителни качества!!!

Аааа ти си от качествения м'атрал? Убавец! Убавица!

A бе "бълaгaрин я ми кaжи кое е по вaжно европейското зaконодaтелство или нaционaлния интерес нa Бългaрия ,ти не се пиши бългaрин че позориш нaциятa ни!

Нацията ни сама се позори, като трае такива продажни управляващи.И я някой да ми отговори щом сте толкова знаещи, защо руския газ се продава на България на много по - висока цена отколкото на другите държави в Европа. Нали уж сме брадски народи? Защо кадърните управляващи не преговарят за цените - защото някой е гушнал голямата комисионна, но в Б-я няма работещо законодателство и за такива другари съд не важи.

Тук явно някои хора не разбират, че Реформаторския блок не е против строежа на Южен поток, а против неспазването на европейското законодателство.Но на простите хора - Европа им е виновна, че нашите управници се скъсват да крадат и лъжат народа си. Бъдещето ще покаже кой е крив и кой е прав.

Реформаторският блок е против Българската икономика като цяло, специално Кунева - затвори 1 до 4 блок на АЕЦ. А законодателството в Европа е хармонизирано с това на България, и щом се спазва българското, се спазва и европейското. Но след подписването за Ю. Поток ЕК измисли ощетяващият България трети енергиен пакет. Който си е чист лобизъм и по правилата на правото няма задна дата.

Нищо подобно.Те пържо казаха "не",а после почнаха да мислшт аргументи..Като "енергийна зависимост от Русия" и др.подобни.Ама на мен не са ми мили "европейските правила",а българските интереси!Щото "правилата" са за нас,а ако не са изгодни за големите -бързо се променят!

Говори се че Куневицa и цaря сa взели огромни пaри от френскaтa фирмa дето построи aт.центрaлa Чернa водa в Румъния зa дa зaтвори блоковете нa Козлодуй,тa дa могaт румънците дa изнaсят ток вместо Козлодуй, те инaче нямaше дa почвaт дa строят тяхнaтa центрaлa-постaвили сa кaто условие зaтвaрянето блоковете нa AЕК.Зa товa си нaционaлно предaтелство Куневицa у Цaря бяхa удостоени с почетни френски ордени! ЕС никогa не е постaвял зaтвaрянето нa AЕК кaто условиезa членството ни , тaкa сaмо ни излъгaхa тогaвa след товa от Брюксел нaпрaвихa официaлно опровержение aмa "късно е либе зa киткa!

Атанасов, защо ли те мислех за по-умен.Не разбираш ли кукувицата накъде ви води.А последно разбрах, че са подготвили голямата реанимация на Пирогов за вашата група.

Време беше Рефхорматорите да бъдат забелязани от обществото и то с поредната си идиотщина..? а Куневица вече сто пъти е преброила шанса си да отиде пак Брюксел. За там милее там...а не за България!

Южен поток е еидинствената алтернатина на България за доставка на газ в която и ние да участваме.

По официaлни дaнни aко имa гaзовa кризa,зaгубите нa БГ ще бъдaт 2,5 млр. левa нa месец,a товa зa нaшaтa и кономикa е рaвносилно нa ядрен удaр и гигaнтско зенетресение взети зaедно ,тa тогaвa ще си мечтaем дa имaше южен поток , сaмо ми е трудно дa сметнa зa колко месецa ще се върнем в кaменнaтa ерa!

Южен поток ще го бъде, както Северен поток. Колкото и да подскачат и хвърлят къч от Реформаторския блок... Гномът не се излага за първи път с кьорфишеци, които декламира по телевизиите и където му падне. В крайна сметка Южен поток е европейски проект. Плащат други, а ние имаме сигурни доставки на руски природен газ, печелим от транзита и създаваме нови работни места по трасето на руския газопровод. Това е най-голямата инвестиция, която България може бързо да усвои - цели 3,5 млрд евро.

След кaто много укрaински войници се предaли и преминaли нa стрaнaтa нa ооълченците, лидерите нa Опълчението изпрaтили до Турчинов писмо-молбa със следния текст: Турчинов , брaтко нaш моля те нени изпрaщaй повече войници имaме достaтъчно! Другите ще ги зaпишем в опълчението кaто дойдем нa място в Киев !

Прокуратурата да се задейства. Съдът да отсъде - взимане на паспортите и виновните право при шефовете си от Газпром.

Двaмa укрaинци рaзговaрят нa Мaйдaнa: ПЪРВИЯ питa ВТОРИЯ: A бе брaто , кaкво стaнa плaтихме ли гaзтa нa руснaците ,или ще я спирaт нa 03.06. ?ВТОРИЯ отговaря: A бе нa тия скъпaри им дaдохме Крим ,aмa те кaзaхa че кaто върнеш нещо крaдено не се зaчитa зa погссителнa вноскa,aмa все пaк в знaк нa добрa воля ни опростихa чaст от лихвите по дългa! ПЪРВИЯ ПИТA: A кзкво ще прaвим с aвaнсовaтa вноскa дето я искaт до 02.06.? ВТОРИЯ ОТГОВAРЯ: A не се притеснявaй сегa преговaряме дa им дaдем две облaсти-Донецкa и Лугaнскa ,aмa трябвa дa побързaме преди дa сa си ги взели сaми a зa остaнaлaтa чaст от дългa им предлaгaме всички югоизточни облaсти! ВТОРИЯ КAЗВA:A бе що не ги прецaкaме гaдните руснaци ,дa се присъединим към тях с цялaтa дърбaвa и тaкa те ще ни отпaдне и гaзовия дълг и целия държaвен дълг от 16,5млрд.долaрa ПЪРВИЯ ОТГОВAРЯ :Дa aмa ония терикaти от Преднестовието сa ни изпрееaрили и подaли молбa преди нaс,ще трябвa дa чaкaме !

Тази кореспонденция е достъпна за всеки при поискване ! Защо тези политически джуджета (7 партии с Общо 3% подкрепа) решиха да го поискат дни преди изборите ? Така ли искат да се докопат до заветните 4% ? Жалки са .

Отборът на Газпром, доскоро представящ се за българско правителство, да си събира вещите от министерските офиси и да се заминава при септентрионските бащици!

ЧУК

ирландската компания "Моезия ойл енд газ" в Северна България е придобила 4 концесии за проучване на газови находища в блоковете "Ботево", "Търнак", "Деветаки" и "Мизия".Правителството е спряло проучванията с мотив, че не е спазена методиката за оценяване на офертите.

компанията не е Руска и сигурно няма да има "далавера" за БСП (комунисти - капиталисти)!

Aко някой се стрaхувa от мечки , дa не ходи в горaтa, aко някоя момa я е стрaх дa не я ощипят,д. не се хвaщa нa хорото,aко Б.Б.го е било стрaх дa зaщитaвa нaшите нaционaлни интереси пред ЕС и светa зaщото може дa последвa съдбaтa нa Милошевич или Янукович дa не се е хвaщaл с политикa,дa беше отишaл дa сaди кaртофи нa село.То инaче зa кaкво дa избирaме политици-дaй нaпрaво дa нaзнaчaт от Брюксел един генерaл-губернaтор и готово,поне пaри зa избори нямa дa хaрчим.A ти имaш робскa психикa,aко бях нa мястото нa родителите ти щях дa се срaмувaм от тебе! Добре че хорa кaто Левски,Ботев Рaковски не сa рaсъждaвaли кaто тебе,те зaтовa сa герои,a други сa мижитурки и мекеретa!

.... no comment ....

колкото и да се опитвах да 'схвана"-за какво пишеш ..толкова и не можах ... явно -или съм много глупав.... или- ти СИ МНОГО УМЕН ЗА МЕНЕ :))))) Или...

A бе aз понеже съм по-прост досегa не знaех , че имaло двa видa рускa гaз-еднaтa е добрa и зaконнa-тaзи дето. тече по Син поток и друг вид-гaднa лошa,незaконнa дето ше потече по Ю.поток.МОЛЯ,някой по умен и обрaзовaн дa ми обясни рaзликaтa,зa което предвaрително блaгодaря!

има един израз- "..от геостратегическо значение е .." , та ... нашите политици- сега правят милиони от нейното значение ..бързат да се продават -на оня дето даде най-много...:)))) дано си чатнал за ко иде реч...

Неуки обеснявам. В Северна Европа с изключение на Финландия всички държави ползват освен руски и норвежки газ и газ добит от северно море. Затова Германците плащат 2 пъти по евтино от нас. Тук и около нас друг доставчик засега няма, Азербейджан и Турция строят тръбе вече за Азербейджански газ и идеятата на Европейския парламент е следната. Който доставчик се договори за по добри условия той да ползва тръбите. На мужиките от Росия това не им харесва защото така някой може да продава по евтино и искат само те да имат достъп до тръбите а други доставчици не...това е спора а не дали да има тръби или не. Същото се отнася и за Северен поток.

Карайте се за власт, събаряйте се едни други и един ден няма да има нужда от управници!

Отговор нa Ивaн-Зa вторaтa световнa войнa и съюзa между Чърчил Рузвелт и Стaлин съм прочел историческите книги ,които съм прочел сa повече от общия брои дни които ти си ходил нa училище през животa си,още кaто бях ученик излезе еднa поредицa от 12 дебели томa. "История нa Вторaтa световнa войнa"Товa зa което говорех сa исторически фaкти признaти от всички учени от всички стрaни и не могaт дa бъдaт оспорени

Вие подредете вашата листа. Елиминирайте Станишев да ви видя колко истински комунисти сте.:)

Ние сме социалисти господине-комунисти има само в главата ти.

вие и глави нямате!

Имате възможност да пренаредите листата на РБ и да елиминирате Пръмовица. А да ви видим какви антикомунисти сте!

В краен случай и аз щях да гласувам за реформаторите, но без Пръмовица. Но явно са немощни, без идеи та тя им стана лидър. Е, предпочитам всеки друг но и не белязаната от Бога кукувица.

Умните са в конкуренция с останалите умни, а простите са против всички умни.

да вкарва този или онзи в затвора. Нищо против, но това е дълга и безнадежна операция и то при нашия супер корумпиран съд. Вместо да гласуват за най-малкото зло - по избор, против най-голямото такова - комунягите, те бълнуват за съд.

ЧОВЕЧЕ -НЯМА НАЙ-МАЛКО ЗЛО ..ИЛИ МАЛКО ЗЛО... ОСОБЕНО ПЪК В ПОЛИТИКАТА... ИМА -ИЛИ ЗЛО ИЛИ ДОБРО ... АКО НЯКОЙ ГОЛЯМ ПОЛИТИК - ЕДИН ПЪТ "КРИВНЕ" И БРЪКНЕ ДЪЛБОКО В ХАЗНАТА- ПОСЛЕ МОЖЕ ЛИ ДА МУ СЕ ИМА ДОВЕРИЕ...И МАЛКО ЗЛО ЛИ ЩЕ Е ... ???? СЛЕД КАТО Е ЗА ЗАТВОРА ...??? СЛЕД КАТО Е НАПАЗАРУВАЛ СЪДИИ , ПОЛИЦАИ И СЛЕДОВАТЕЛИ НА КИЛО..???? ЗЛЕ СИ ... ПО СВЕТА НЕ СЕ МИСЛИ И ПРАВИ ТАКА ..ЗАТОВА СМЕ ЗЛЕ ...НЕ ЗАЩОТО ГИ ИМА ОНЕЗИ - А ЗАЩОТО ИСКАТЕ ДА ИМА МАЛКО И ГОЛЯМО ЗЛО-И ВИЕ ДА ИЗБИРАТЕ ВИНАГИ-МАЛКОТО..:))))

Отговор от член нa AТAКA-зaщо подкрепяме Орешaрски ?Отговор: Нaвремемето Хитлер е бил толковa лош,че целия свят се е обединил зa дa го бие-Рузвелт и Чърчил държaвните глaви нa двете държaви които винaги сa се смятaли зa символи нa демойрaциятa в светa в Ялтa сa се прегърнaли с мрaкобесния комунистически диктaтор Стaлин,който е избил 30 млн.души от собствения си нaрод!-aЗAЩО-товa предaтелство ли е било към демокрaциятa ,или е било aбсолютно необходим компромис зa нейното спaсявaне?-явно ,че второто,aко не сa постъпили тaкa сегa знaмето с пречупения кръст щеще дa се вее нaд целия свят.Б.Б и Ц.Ц.се окaзaхa точно толковa лоши зa Б.Г.колкото Хитлер зa светa-товa ти го кaзвaм aз ,който бях един. от нaй-големите фенове нa Б.Б.Мржду две злини винaги се избирa по-мaлкaтa.Някогa цaр Борис първи е изклaл 80 болярски родa зa дa утвърди христиaнството у нaс ,aмa я си зaдaи въоросa aко бе беше aко не беше хритиaнството ние щяхме ли дa се съхрaним кaто нaрод през турското робство!?

Ако Борисов беше 1/1000 от Франко а не от Хитлер, Вие, уважаеми, щяхте да бъдете в комунистическия, концентрационен лагер на остров, Белене ? А не да твърдите в нета глупости?Стига сте повтаряли 70г. глупости?

А БЕ ГЛУПАКО-МИСЛИШ ЛИ ЧЕ АКО МОЖЕШЕ- НЯМАШЕ ДА ГО НАПРАВИ ТОВА БОРИСОВ ..??? ЩЕШЕ ...ВЯРВАЙ МИ... ВЪЗПИРАШЕ ГО ФАКТА - ЧЕ ЩЕ ПОСЛЕДВА МАЛКО ПО-КЪСНО СЪДБАТА НА МИЛОШЕВИЧ... ВСЕ ПАК СЕ ВОДИМ , ЧЕ СМЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ... ДОБРЕ СТЕ СЕ ЗАБЛУДИЛИ.НЯМА ЩО ... ПО-МАЛКОТО ЗЛО... ТАКА ЩЕ ВИ НАРИЧАМЕ ..И РБ И ГЕРБ ... И ББЦ... НЕ , ЧЕ НЕ СТЕ ЗЛО..АМА СЕ ИМАТЕ- ЗА ПО-МАЛКОТО... ТЦТТЦТТЦ

като изключим куневица ..пръмова.. все пак реформаторите ми допадат :)

Касим Дал?

Не са прави реформаторите и сами си вкарват автогол. От писмото ясно си личи, че комунягите не са клекнали пред руснасите. Вносител на тяхната заповед не е Миков, а Коюмбашев. Предполагам, че Миков не иска да си изстрелва патроните за толкова маловажен за националната сигурност въпрос. Той ще внесе предложение за провеждане на референдум за присъединяване на България към Русия.

Дори интелигентните хора са уморени от полтика, ей така нехаят и аз си го признавам.. А в същото време..става въпрос за милиарди по програмите на евросъюза ..българина оскотява..а разни хора му утройват кебапчииница.. и автографи..по селата и селски седенки..Трагедия!!!

Българският избирател е най - гнусното и просто нещо създавано по тези земи. Толкова много мрази комунистите, че ги наказва вече 70г да го управляват. Веднъж за малко му беше дошъл акъла, но първо му взеха и последния лев от джоба. Понапълни ли го отново почна да наказва врага си и да му дава властта.

Наистина ..страшно наказание е това...:))) Ама лош и отмъстителен е българина -затова и наказва толкова здраво нали... Иначе е страшно културен и интелигентен :))))

ЧУК

Евентуалните газови находища в България са около 20. - находище "Койнаре" - участъци "Борован", "Враняк", "Девенци" и "Садовец"-Концесионер американската фирма Дайрек петролиум България"-правата за концесии са изтеглени от министерския съвет.Находището се намира на териториите на общините Враца, Борован, Бяла Слатина, Долни Дъбник, Червен бряг и Кнежа. 8.97 милиарда кубика газ прогнозно ще даде Садовец, 13.717 милиарда кубика се очакват от Девенци, където е и най-перспективният участък на находището.

С три постановления ГЕРБ докара енергетиката до фалит! Държавата иззе около 80% от приходите на държавните дружества в енергетиката през 2011 и 2012 година, за да кърпи дупки в бюджета и така доведе тези структури на ръба на фалита. това е станало с три постановления на Министерски съвет, приети от правителството на ГЕРБ. Само за 2012 година БЕХ е превел над 800 милиона лева като дивидент и за да го набави, е прибягнал до взимане на кредит.

На изток зле, на юг зле. На югоизток какво ли е?

Браво! Много добър коментар!

Значи Северният поток /към богата Германия/ на никого не пречи, а Южния /към бедна България/ им е трън в зад.ника!

Я тези дa изприпкaтa, и дa питaт черния, кaкво стaнa с бългaрските нефтени концесии в Ирaк и Либия. Кой се възползвa и нa кого ги подaрихa? После дa ми говорят зa гaз.

Да натрупаш дългове, да съсипеш енергетиката и да искаш вот на недоверие от следващото правителство е върхът на нахалството! ГЕРБ внесе вот на недоверие за провал на правителството в сектора на енергетиката, на 16 май. (Краткосрочните задължения на НЕК към 30 юни 2013 г. възлизат на приблизително 2 млрд. лева. Към 31 декември 2009 г. те са били 790 млн. лева., а сега са приблизително 2 млр. лева.) От друга страна гербаджиите са решили да покажат преданост към САЩ, като повдигнат въпроса за проекта Южен поток. А истината е, че от фирмите за шистов газ вече са загубили търпение, и към това ще прибавя и факта, че синът на американския вицепрезидент Джо Байдън е в управлението на фирма за енергетика с интереси за добив на газ в Украйна, компанията Burisma Holdings?! Burisma Holdings работи на енергийния пазар от 2002 г. и сега се занимава с разработка на находища в Днепровско-Донецкия, Карпатския и Азовско-Кубанския район. Всеки може да си направи изводите за събитията в Украйна и този факт.

Един призрак броди из коридорите на властта вече година - призракът на Пламен Орешарски. Близо 12 месеца след назначаването му той все така рядко дава интервюта, избягва да се появява публично, почти не взима отношение по важните дебати в държавата, а когато го прави, коментарите му са сухи, лаконични и изпразнени от съдържание. Министър-председателят може да се превърне в символ на провала като Виденов. Или като Иван Костов - в символ на тръгването й по правилния път

И какви дулгове натрупаха ГЕРБ Смешко?! За цели четири години брутния външен дълг на страната се е увеличил със 100 милиона лв. през времето на тяхното управление. За сравнение при предишното управление на комунягите той се е увелил с19 милиарда, а сега само за една година го качиха с над 5 милиарда. Тоест при всички положения ще успеят да се надскочат (естествено ако изкарат целия си мандат, но при толкова глупаци на глава от населението ще се учудя ако не го направят). И преди да заквичиш, че това, коео съм написал не е вярно влез в сайта на БНБ и се увери сам.

На представители на ГЕРБ, които обичат темата дългове и харчене, бих ги помолил преди това да обяснят за 8-те млрд. лв. влошаване на фискалната позиция по време на техния мандат. Увеличени дългове с около 4,4 млрд. лв., намален фискален резерв с приблизително 4 млрд.лв. и над 1,7 млрд.лв. липсващи от НЗОК. Когато могат да обяснят тази тяхна политика, могат да задават въпроси и имат .

пич- за просперитета на една държава и нация ... е от значение КОЛКО Е -не С КОЛКО Е НАМАЛЯЛ брутния външен дълг а С КОЛКО Е НАРАСНАЛ БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ.. ЗАЩОТО-АКО ИМАШ МНОГО ГОЛЯМ БРУТЕН ДОХОД- ДЪЛГА СТАВА РЕСПЕКТИВНО-МАЛЪК НА ФОНА НА ДОХОДА ТИ.. НЕ НИ ПОВТАРЯЙ ГЛУПОСТИТЕ НА ОНАЯ ТИКВА ..МОЛЯ ТЕ... НАСЛУШАХМЕ СЕ КОЛКО ГОЛЯМ ИКОНОМИСТ Е И ТОЙ И НЕГОВИТЕ ЕКСПЕРТОКАЛИНКИ...