OMV и ”Газпром” подписаха за ”Южен поток”

Руската “Газпром“ и австрийската OMV подписаха днес във Виена акционерното споразумение за съвместната компания South Stream Austria, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - OMV и ”Газпром” подписаха за ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като чета коментарите в този форум се убедих ,че българското общество е пред тотална морална , духовна и образователна разруха .Липсата на интелект в много от пишещите е стряскащ.По никакъв начин не може да убедиш простака,когато той не иска и не може да мисли .Каквито и факти,статистики от икономически и световни институти,справки и данни да им изнесеш те освен да плюват по тях и да пишат глупости друго не могат. Кога ще ви влезне в главите, че ЕС е против Южния поток не по принцип, а заради условията на изграждането му В БЪЛГАРИЯ - без конкурс, без да се знае кой ще го строи и как, без прозрачност, без обществени поръчки и т.н. и т.н...Къде е документа, където е написано кой строи какво, на каква цена, защо го строи и какво ще стане после, как ще се разпределят печалбите, колко газ ще получават заинтересуваните страни и на каква цена? То е ясно, че червените дементи са мобилизирани да вият там както са им казали господарите, ама ние нормалните хора, къде ни е акъла? Кремълските маши се мъчат да ни отклоняват вниманието с плюене по Запада, което е ничего нового, така си е от 1917 година, ами ние? Добре ете им майката на "западните монополи" грабители, дайде да видим какво ни предлагат "източните монополи", ама черно на бяло, с цифри, пари и срокове. Или пак ще има "търговска тайна", която ще е "тайна" само за българите...

Червените олигофрени по форумите никога няма да ти кажат, защото не знаят. Те вият против ЕС, защото така им е заповядано. И после, защо нас ни третирали различно... Защото сме подлоги, затова. Газпром преговаря с нас по един начин, а с Австрия по съвсем друг начин. Сметката за Южен поток в България е "надписана" с 2 млрд., които да се делнат сещай се помежду кого... Затова договора е ТАЕН и тия дето се дерат по форумите не са го и виждали. А в Австрия договора е ОБЩЕСТВЕНО ДОСТОЯНИЕ и там такива номера не минават. Затова и отношението е различно.

Газпром третира нас по един начин, а австрийците по съвсем друг. Там е цялата разлика - защо няма ОБЩ РАМКОВ ДОГОВОР ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ЮЖЕН ПОТОК? Защото със всеки партньор преговорите са водени зад гърба на другите, особено с нас. Така че някой наистина ще се облагодетелства от Южен поток, ама не и ние, обикновените българи... Газта и безплатна да стане в цял свят, в България цената ще се качва.

Трябва национализация на всичко взето от народа, за да се оправим!Помащта за наводненията показа, че ни има като българи!По всички важни въпроси трябва референдуми.Във властта нови хора и специалисти!Гласуването - задължително!

Австрийците са подписали, щото не им дреме! Те много добре знаят, че газот няма да стигне до Австрия, ако европа каже НЕ! Т.е. все едно, че нищо не са подписали! Така Путин може да подпише и договор за доставка на газ с Хондурас, например! Голям успех, мъ газ няма да има! Путин е най-големия цар да издава нищо не значещи и неизпълними укази и да подписва нищо не значещи хартийки! Химикалки от по 20 ст. бол!

Ако не премине през България, ще премине през Турция и Гърция! Много е просто, както са прости политиканите ни! Южен поток е заплаха само за финансовите интереси на САЩ. Ако не ползваме руски газ , американците ще надупчат Добруджата за шистов газ и ще отровят водата и природата ни.

Мдаааа, някои бизнесмени не ги интересуват хамериканците, а бизнеса и парите които ще влизат в хазната на техните държави, а съответно и в техния джоб... а ние ще пак ще пасеме овцете. Това българите, ни управляват прости "политици" до вчера ходещи с цървули!

ХОРАТА ПРАВЯТ БИЗНЕС. А ЙОТИНГЕР И НЯКОЛКО ЖАЛКИ СЕНАТОРЧЕТА С ГЪБИЧКИ ПО КРАКАТА НИ УЧАТ КАК ДА НЕ ПРАВИМ БИЗНЕС

Ченгето Путин е най-големият бизнесмен ол оувър дъ уорлд!

Браво! Честито на австрийците и руснаците разбира се! А ний? Ний ко праим? Ще дойде зимата. И не само тая...

Е как ко? Ще смучем среднио, то друго ако питате мен и не заслужаваме!

Ще правим това, което сме правили досега без да го има "Патока". Рикийца и кисело зеленце бол, свинско и винско бол! Да му мисли Путин, как ще я кара само на червен хайвер (Европата спря вноса), щото той не пие!

Русия не изнася хайвер в Европа, хайвера в Европа е от Иран, това са яловите санкции на ЕС - забраняват вноса на нещо, което не внасят

Така е! Австрийците са нация с национално достойнство, висок стандарт на живот и държат на страната си! Затова са и име и авторитет в ЕС! За разлика от едни балкански нещастници, които освен само да коленичат и да козируват на господарите си и при комунизма по-рано, и при капитализЪма сега, да мислят само за лесните пари и за далаверата, за нищо друго не стават!

Който каже името на подписалия договора з а Южен поток-печели джак пота !

Името на подписалия от българска страна.

Какво се умълчахте,като пръднали?

"ЕС обмисля създаване на циганска държава в Европа, на територията на България! Работното име е Ромелия." Това повече ли ви допада от "Южен поток"?

!!!

докато не публикуват пулнят текст на подписаното, всичко е само блуф. поредните путинови лужи. този човек, като геиката, само луже и блуфира!

Забележете - не е ясно какво написа човека, но пък злоба личи. Бравос!

Немалко Българ(к)и - Имат да оправят Вересии с Вашата държава, Колега. Лични !, освен ОбщоНационалните-Ни. И ! - с оглед на Реалностите - намирам че Колегата - Е дори сдържан. Казвате че Сте Рускиня, Колега. А както Цял Свят Знае - Кремъл Не е Русия. И понеже Българи ви Дадоха Писменост Навремето - бихте ли упътили Нас-Всички Българ(к)ите как да ви Помогнем на вас Руснаците/кините Отново Днес ?

тиквени израстъчета на голямата родна тиква да ми кажат дали австрийците и унгарците обичат Русия. А ние трябва да я обичаме задължително, за да могат родните овци да си плюят тук против явно нужния не само на нас газопровод !:((( Малки сме, малки и всеки ще ни стъпче. Въпроса е как ще си изиграеш "ръката" :) Който не го разбира "айде" право към Т2 да го издържат ЕС и "(х)американците" !!

Я, американските сенатори забравили да посетят Австрия

Не им стиска, там се е родил един от патроните им - Хитлер.

Този път руснаците го изиграха тънко! Със Сърбия договор, с Австрия договор, с Италия договор, с нас също договор. Щом има договори, има и международен арбитраж и маса последици за нарушилите го. Тъпите амери и гъзолизците от ЕС решиха да ударят най-слабото звено по веригата, при това в корена на газопровода. Обаче ще духат супата! А родните платени кресльовци да продължават да обясняват, че Русия нямала газ, че това и онова!

Къде е договорът с България? Ти виждал ли си го? Кой го е подписал от българска страна? Що си трае? Орешарски що не го е виждал? Ама тъпите кремълолизци продължават да вият колко бил изгоден... Те видяли ли са го... А българите ще духат супата заради тях...

ОМV : - E Вертикална структура -- Е Акционерно Дружество с Неясен собственик ---- Е функционираща в Централна и Източна Европа ------ Е подвластна Само на Австрийското законодателство и/или Бизнес норми ------- Е Замесена в Поредица от Сериозни СКАНДАЛИ (Hyppo, в Румъния, в Австрия, в/с Либия)

Така ли, колега? Това е описание на всички западни фирми "инвестирали" в България. Неясен произход, нечисти сделки, офшорни акционери. Та къде е трагедия?

Представих просто Данни, Колега. .... Дали Ще се окаже Трагедия или Нещо И-по-Голямо - Ще се разбере. ... Всъщност - бихте ли позволили Отново да Ви помоля Вас-Лично да Помогнете ЗА осъществяването на Директните-Ни Дискусии с Президента на РФ г-н Путин, Колега ?

ОМВ не са рубладжии от БСП. Това е достатъчно основание да се счита, че техният договор следва всички европейски правила и защитава австрийския интерес. И обратното - рубладжиите от БСП не са ОМВ...

Австрийците са гадни рубладжи. Те са червени тикви. Продадаха демократичната американски идея. Те не може да имат собствен интерес. Те може да имат само американски интерес. Като българските глупаци.

lu4ka

Не ги е срам.

Частната OMV ( снеясен собственик) подписва договор и русогъзолизците квичат във възторг... Правителстовто мисли друго, а договорът м/у 2 компанни не означава, че ще получат лиценз....

ОМВ е с неясен собственик, защото си злостен злобар и тъпунгер! 32% от акциите на ОМВ се държат от държавата, а 51% се търгуват свободно на борсата! Компанията има и частни акционери! Какво неясно има в собствеността й бе урунгел смотан?! ОМВ възниква в 1956 г. като държавна компания! После се приватизира като държавата си запазва контролен дял от 32%!

Ооо, дървоисекач, ти май си могъл да пишеш и нормално. Защо ни заблуждаваш. Като лъжеш толкова, какво искаш да ти вярваме.

ЕЙ ЗАТОВА ЛИ БОЙКО ХОДИ ДО АМЕРИКА ?????

този договор е част от икономическите санкции срещу путин.

Е КВО СЕГА НЯМА ЛИ ДА ИМАМЕ ЮЖЕН ПОТОК ?????

Ще имаме среден пръст! Австрия се е предложила да поеме половината от допълнителните разходи, които ще се направят, ако българите продължават да пречат на Южен поток и ако се наложи газопровода да мине през Турция, Гърция Сърбия и т.н. до Австрия, като заобиколи България! Австрия, а не България ще стане главен разпределител на руски газ за европейските страни!

остава да ни разкажеш и за договора, който е сключила България за тръбата! Защо този договор се пази в пълна тайна?

ГЛАСУВА ЛУСТРАЦИОНЕН ЗАКОН!!!ОСТАВАМЕ САМО НИЕ БЕЗ ТАКЪВ И ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!!!!

Причината да сме на това дередже е наличието на екземпляри като тебе бе урунгел! Герберасто седерастките соросоиди са напастта дето съсипва страната, защото вие сте генетични предатели на страната си в чужд интерес бе американогъзолизци!

на вниманието на лобистите в еп, ек, и тов. йотингер - нещо, което не е дописано, но трябва да се спомене: този договор отменя всички правила и закони в ес. понеже е в интерес на австрийската омв.

ПОРОШЕНКО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ВОИНАТА НО И НЯМАТ ПАРИ ДА Я ПРОДАЛХАВАТ А КОЛОМОЛСКИ КАТО ИСТИНСКИ ЕВРЕИ ПРАВИ ПАРИ НА СМЪРТА НА ТЕЗИ ИЛИ ОНЕЗИ (ЗНАЕТЕ ИКАЗВАНЕТО НА ТРУМАН )ЕТОВИ ДЕМОКРАЦИЯТА !!!

Евреина Коломойски е главен снабдител с керосин и други петролопродукти на украинската армия. Украински журналисти са се добрали до договорите и се оказало, че Коломойски продава с 50% над цените на пазара. През банката на същия идва финансирането на майдана и избиването на населението от Израел.

ЧУК

Като говорим за дълг и задлъжнялост се чудя що за лицемерие се изповядва специално в икономиката! Еврозоната е с пари назаем на стойност близо 28 трилиона долара!

Няма да се учудя, ако OMV се отчете с десетина милиарда $ на Щатското правосъдие...

Защо ОМВ ще плаща на САЩ, какво точно откуп живот или откуп бизнес? Ние знаем, че са терористи, но не знаехме че са и рекетьори.

ЗА СВЕДНИЕ В ДНЕЦКАТА ДОЛИНА ИМА ШИСТОВ ГАЗ ОКОЛО 1И 2 ДЕСЕТИ ТРИЛИОНА КУБОМЕТРА ГАЗА ! ТОВА Е И МНЕНИЕТО ТНА Ф-ТА ШЕЛ

НО ТОЗИ ГАЗ Е 10 ПЪТИ ПО СКЪП ОТ ОБИКНОВИНИЯ СИН ГАЗ ТАЧЕ БЕГЕЕЕЦ СОРИ МОЖЕШ ДА НИ ЛЪЖЕШ КОЛКОТО ИСКАШ

ЧЕ С ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ ОТ НАШАТА ЗЕМЯ СА ИЗТОЧВАНИ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА УРАН ЧРЕЗ СЯРНА КИСЕЛИНА ЗА БЕЗ ПАРИ ОТ РУСНАЦИТЕ НАРЕЧЕНИ ТОГАВА СЕСЕСЕРЕ?КЪДЕ БЯХТЕ ТОГАВА ДА ЗАБРАНИТЕ И ЗАЩО СЕГА НЕ ИНФОРМИРАТЕ ?

Изгодният южен поток ще направи австрийците и българите по-богати.

С тази разлика, че австрийците ще станат по-богати, а българите по-бедни...

Защото американците ще се опитат да ни рекетират ли? Спокойно те вече са се разкрачили до разчекване да плашат половината свят за нас няма да им стигнат нито парите нито времето.

Прочетох добрaтa новинa ,че хрaбрите опълченци свaлили хеликоптер нa укрaйнските фaшaги с 9 души нa бордa ! "Победa будет зa нaми "

но в Украйна беше обявено примирие! Всички знаем кой стреля, когато е обявено примирие!

Обстрела на Славянск с Град и артилерия не е преставал нито ден, вече 3 ден, след обявяването на примирието. Опълченците отдавна са се оплакали. Всеки с поне 2г мозък, който следи новините знае това. Защо лъжеш.

С таксите от патока ще погасяваме заробващия чизмарски кредит, ако нема трафик - нема такси, с кво ще погасяваш кредита ?????

Като лъжеш толкова много не ти ли расте носът сигурно и краката са ти къси.

А КАЖИ ЧЕ СИ НОРМАЛЕН ! СЪВСЕМ ТИ Е ИЗКОФЯЛ МОЗАКА

Готов съм за газ без пари да изритам всички натовци и прочие навлеци от нас.

..да се включи в ЮП на местото на България,ако се откажем.Да почваме ЮП,защото американците ще ни го ,,нашистят,, отзад!

Те още двадесет години имат да изплащат Син поток, че сега и за Южен се натискат. Хайде стига елементарна рашанска пропаганда предназначена за малоумници...

Турците са готови на чудо да се докопат до южен поток, така че манипулацийката ти не фърфи!

ЧУК

Пол Солански-Луканов е нашият човек! Той ще бъде опозицията на комунистите!

Човече, не ти ли омръзнаха теа лъжи ? Точно Полански отказа на л.гоцев и му каза, че с комунистите няма да работи, а ще търсят нови хора. Но за съжаление 'новите' бяха инфилтрирани от бкп-дс-кгб-кпсс.

Не лъже, освен това Луканов наливаше милиони на Сорос. Дори в Русия беше пълно с американски експерти по министерствата.

ЮП ЩЕ СТАНЕ КАТО БЕЛЕНЕ! А МОЖЕ И ДА Е ЗА ДОБРЕ! КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИТ КОИ ЩЕ СА СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРИ/ ИЛИ ЦИГАНИ/. ЗАЩО ДА НЕ СИ ИЗХАРЧИМ ПАрите ,ами ще ги влагаме ЗА ТЯХНОТО БЪДЕЩЕ!!

Браво младежо, най-после един смислен форумец - носете си новите дрехи момчета.

Тоя път няма да се дадем на краварите не мечтайте! Ще си направим първият голям проект от 30 години, това ще е началото на нашето освобождение от агресорите.

И освобождението от техните подлоги!

3евзек

Няма да СИ го направим, а ще НИ го направят. Ако щяхме да СИ го направим, то нямаше да има две мнения по въпроса. Нашите хубавци ако са подписвали нещо, то е изцяло в руски интерес и затова няма да ни го покажат.

Брей, то в Австрия било пълно с комунисти бе! Според наште "демократи", всеки който си има работа с Русия е комунист. Който си защитава националните интереси - също. Апропо, де го Йотингерчето сега да им спретне на австрийците някоя санкцийка, да им спре някое фондче или да им открие наказателна процедура? Мълчи като пръдня в нови гащи, той е ербап само пред нашите продажници...

ЯВНО ТАМ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ НА МАСАТА! КОМШИИ СА И СЕ ЗНАЯТ! А НАШАТА ПРАПЕЗа ИМА СВОБОДНИ МЕСТА! КАТО ИЗБУТАТ С ЛАКТИ НЯКОИ И ДРУГИ , И ЩЕ СЕ ВРЕДЯТ!

Сигурен съм, че във Виена не цапат с боя паметник на съветските воини-освободители (така е написано там на паметник). Защо ли непрекъснато се излагаме с тази хулиганска проява. Никога Русия не е правила лошо на българия. В отличие от САШ.

Ако не беше СССР, (Русия) сега можеше да имаме стандарта на Дания или Холандия или Белгия или Финландия или Норвегия или ... да изреждам ли още?

...не само на Сталин,ами и на Рузвелт и на Чърчил,не знаеш ли историята? И да беше станало както казваш едва ли щяхме да заприличаме нва Дания с нашия мързел!Нали вече сме към Запада от 25 г. - голям стандарт постигнахме с простотията си!

che nie imahme predi demokraciata

Много точно си избрал името си, подхожда идеално на човек с умствения ти багаж...Я ми кажи как точно се съотнасяше България с Дания, Холандия и пр. ПРЕДИ комунистите и колко беше цъфнала и вързала... Разстоянието между развитите европейски държави и балканска България, допълнително закопана с 3 национални катастрофи от напълно "некомунистическите" си управляващи беше още по-потресаващо от сега ...

Винаги ще имате само "български стандарт", защото сте ветропоказатели, и се въртите според вятъра. За съжаление обаче обикновено бъркате посоката на вятъра.... И затова винаги ще бъдете на това дередже.

ама забравяш че ако я нямаше русия, още щяхме да сме провинция на турция!

Никога американски шистов газ в България! Не позволявайте да ви отровят водата и хляба! А Южен поток е несравнимо по-добър и имаме национален интерес.

VIPER

Иречек , не разбрали че ЮП ще има. ТРЪБА ЩЕ ИМА !!! Колкото и да напъваш лайномета си - това е! Гледай си децата и внучетата и стига си ръсил глупости.

Той знае, че ще има южен поток, просто му се плаща да внушава комплекси и мазохизъм на българите. Понеже не му се вързваме няма да си вземе платата и това го тревожи сериозно.

А заплати по-високи от африканските и пенсии по-високи от пенсиите в Нова Гвинея ще има ли? Млади и образовани българи учещи и живеещи в българските градове и села ще има ли? Защото ако българите нямат бъдеще за чий к*р ти е южен и източен и не знам си какъв поток? За да има кой да плаща нови милиарди кредит на руските банки? Защо един всезнайко тук не каза ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА ЮП ? С каква лихва и колко години ще се плащат? И за какво и е на една умряла икономика и на едно население с африкански стандарт толкова газ?

ПО ДОБРЕ РУСКИ ГАЗ -ЕЙ САМО ШИСТОВ ГАЗ НИ ТРЯБВА ГОРКИТЕ НИЕ ЩЕ НИ ИЗДУХАТ ЗАЕДНО С ВОДНИЯ ПОТОП ОТ ДОБРУДЖА !!!!!! САМО ДА ПОЧНАТ ДА ДУПЧАТ ЗЕМЯТА НИ ПИШЕТЕ НИ БЕГАЛИ !!!!

И без туй за нищо не ставате, по-добре територията да се засели с качествени люде, а то с теа мизерници само една мъка.

Тезите на турския шовинизъм ти май не си американче, а съседче? Виж кво пич имаме си харна и красива Родина. Имало я е хиляди години и ще я има хиляди години. Турция е яко притеснена защото е заграбила български, арменски, гръцки и кюрдски територии, а знаеш, че несправедливостите рано или късно се премахват. Турците треперят какво ще им влезе през границата и от къде. България ще я има когато се е забравило какво е Турция, САЩ и много други ...........

Толкова сме нищожни, направо мухльовци. Имам предвид нашето правителство!!!

Нашето провителство има странни подходи за пазарлък с руснаците, но нашият народ е страхотен интелигентен и коректен.

Не виждам защо трябва да обвиняваме нашето правителство излишно, за неща за които няма вина. То се опита да направи максимално възможното и устиска година и половина на чудовищен и безпрецедантно нагъл шантаж и открито изнудване от страна на Брюксел и Вашингтон. То беше публично смачкано от американските и брюкселските ни "приятелчета", да не говорим за българските им слуги. Политиката на правителството по въпроса не беше идеална, но беше в интерес на България и нацията. А мекеретата от дясно, ГЕРБ и РБ цяла година плюха и интригантстваха срещу Южен Поток, само и само да ги забележат господарите им...Сега ще се правят на ни лук яли , ни лук мирисали.

че те хабсбургите ако не прецакат незалЭжните кой друг ..тия смешници "украниците" подобно на наште "македонци" май са позабравили кой изкуствено ги създаде...)))) той и ще ги нахендри...

Това е положението. Унгария и OMW им дреме за ЕС. Гледат си интереса. Само нашия орех си дава за.....ника. Всъщност дава нашите зад....ници.

ЧУК

То на кой ли му пука вече за европейският съюз! Италианците пък си искат новият Енрико Матеи и го намират в лицето на Ренци! Енрико Матеи създателя на петролната индустрия на Италия след войната! Основателят на ЕНИ-Италия! Основоположника на италианската нефтена индустрия въобще! Газифицирал страната.Подписал договори с държавите Иран, Египет, Индия, Марокко, Тунис, Судан за търсене на петрол и концесии за добив! Човекът разрушил монопола на седемте велики нефтени компании в света по онова време-наричани Седемте СестриСтандарт Ойл оф Ню-Джърси (Ексон), Соконай-Вакуум Ойл (Мобил), Стандарт Ойл оф Калифорния (Шеврон), Тексако и Галф Ойл и британските Англо-персийска нефтена компания (Бритиш Петролеум) и Роял Датч Шелл . !До тогава се е смятало ,че правото на добив е педесет процента за концесионера и педесет за собтвеника на територията в която се добива! След като подписва значителен договор с СССР по него време Матеи успява да прокара решението сред монополистите,че седемдесет и пет процента от добива са за притежателя на територията на която се извършва добива,останалите двадесет и пет са за концесионера! Матеи създал от разрухата на компанията на режима на Мусолини- АДЖИП-Великата компания ЕНИ. Матеи става влиятелна фигура в Италия бивш участник в съпротивата срещу нацизма-ляв социалдемократ и член на парламента от 1948 до 1953 година! Загинал при самолетна катастрофа при неизяснени обстоятелства -вероятно бомба в самолета!

ЧУК

Запомнихте ли сега -едно важно условие за концесиите? Вадиш петрол -75 процента са за държавата в която се осъществява добива а останалите 25 процента са за концесионера,който дупчи и добива нефт!

естествено че бомба те жидовете не прощават като им бръкнеш в джобето

На стотици хиляди Българи, които учат, работят, живеят, отглеждат деца в Европа им пука за Европейския Съюз, ла.но миризливо.

lu4ka

Не им.

берачите на ягоди и миячите тип Теди УСА напарво умпрат от пукане шъ знаиш...

ЧУК

Чети бе хитроумник! Учи се! Л...но ще викаш на себеподобните си от близкото ти обкръжение! Докато външният дълг на страните от европейският съюз нараства стремиглаво гледай поне децата ти там да не станат прекалено длъжници на системата! И недей ги разправяй тея ,че щели сме ние да задлъжнеем с южният поток...

Хубавите новини идват бързо с дира. Разбрахме, че и ОМВ ще участват в южен поток голяма компания която работи в България. Това е хубаво. Сега и нашите политици като потвърдят продължаването на строежа у нас - пей сърце!

Мечтата на сички гламаваци е да имат газ, петрол,..., абе въобще нещо на готово от природата, та да си полегнем и живеем илядо години. Сичко става с пипе тъпунгерчета, ама к'во съм виновен, че го немате, пак природа, генетика.

lu4ka

Е шистовия газ не е ли и той от природата? Защо на Шеврон, това им е мечтата и драпат, да си я осъществят на наша територия?

pmotikov@abv.bg

Личи си, че нямаш технологично образование. Енергия се получава не само от въглеводородите, но така са се развили нещата, че сега драпаме на тех, щот ако се смени парадигмата се едно че пада неутронна бомба, помисли си само що народ е ангажиран във въглеводородния бизнес. А чизмарите са елементарни, достатъчно е САЩ да намелят 10% потреблението и те загиват, същото е и с чинизийците, ако НАТО си затвори пазарите за техната ширпотреба и те са аут. Имам 40 години в хай тека, от 1970 до 2010, участвал съм в купища национални и международни проекти, сега гледах Уругвай-Италия, трагичен, грозен футбол.

Много им се иска на шистовистите да ни скапят минералните води на каквито България е пребогата и да ни отровят черноземите, но уви няма да им се отвори чадърченцето.

VIPER

Агента мечтае да произвежда собственоръчно газ и да не закача природата :)

pmotikov@abv.bg

АгентЪТ, неграмотнико, земи се застреляй, толкоз си зле.

Южен поток е тръба за пренос н агз, тя ще бъде построена за да подсигури преноса на газ от Русия до 9 европейски страни. Ролята на България в него е ключова, това ни позволява да заемем по-добра позиция и да се пазарим за по-добри условия. Успех на българите преговарящи за нашата кауза.

Къф южен паток ви е в чизмарските кратуни ? джуджето се разхожда да прави имидж, че съвсем закъсват, забранило е на държавните служители да почиват в чужбина, щот са закъсали с второто направление.

VIPER

Туй днес го писа вече.Дай нещо ново.

lu4ka

А кога викаш ти е имения ден?

pmotikov@abv.bg

Харесва ли ти атлетичната ми фигура на фона на Кьолнската катедрала ?

Ти си тук за да убеждаваш хората в необходимостта от ЮП с елементарните си злобни разсъждения. Атракция и показател за елементарността на част от българското население.

хапечетата, хапечетата, че иначе има електрошок

Потвърждаването на участието в южен поток от страна на Австрия е добра новина, ще строим развитието на темата. Радваме се че България също ке участва в този проект.

На Австрия не и пука от Европейските чиновници, Йотингер и Барозу. Гледат само своите интереси. А какво прави България? Дойдоха трима сенатори и клекна Орешарски.

гъз ли ще даваме или ще взимаме газ. или и двете