Коментари - Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток” | Днес.dir.bg

Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток”

Руският газов гигант "Газпром" се съгласи да извърши проучване за осъществимостта на българския сегмент от проекта за газопровод "Южен поток", съобщи агенция Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток” | Днес.dir.bg

Коментари

До всички коментиращи:"Северный поток и Южный мы построим, когда нужно, и пойдет весь их Набукко между прочим на три буквы" - YouTube, частушки на Путин и Медведев.

Южен поток е необходим на Русия, за да може да изнася повече газ и за да може да държи Украйна в зависимост. Дали ние можем да спечелим нещо. Не знам защото всички енергийни договори с Русия са тайни. Във всеки случай ние имаме газопровод по който Русия ни снабдява. Дали можем да печелимот от транзитни такси. Сигурно да. Но може и да сме на загуба, ако строежът на нашия участък излезе скъп , а таксите са ниски. При тези тайни договори нищо не е ясно. Същото важи и за НАБУКО, но там няма тайни и освен това доставката на газ по конкурентен газопровод създава условия за падане на цената на газа, който купуваме , а и получаваме такси от два газопровода или понасяме загуби от два газопровода. Според материали публикувани в интернет , някои оптимистични прогнози предполагат, че Англия можела да произвежда биогаз еквивалетен на 50 % от потреблението на земен газ в момента в страната, което било 103 милиарда куб. метра през 2050. Прави впечетление , че и западняците се научиха да говорят и обещават , както правеше другарят Тодор Живков в миналото, но те все пак държат на обещанията си. Германците , кото са лидери втази област, имат реалистични прогнози за 100 милиарда киловатчаса от биогаз. до 10 - 20 години, но не ми стана ясно дали това е енергиен еквивалент или електричество. В първия случай става дума за 10 миларда кубически метра биогаз ( биометан), а във втория за над 16 милиарда. Освен от отпадаци , основна суровина е всякакъв вид биомаса. И като съпоставим територията на България с тази на Германия или Англия, можем да считаме ,че производството на 3 до 5 милиарда биогаз годишно в Бъгария е напълно възможно и това е нещо което би ни дало истинска енергийна независимост.

Ъ ? Нащо правителство е за изграждане на НАБУКО.Поне по тази линия работеха с цялата си енергия доскоро.Даже и (капацитетите) твърдят , че РУСИЯ няма достатъчно газ. И все пак трябва да се знае, че от РУСНАЦИТЕ няма по толерантни на този свят!

Този на снимката с азиатската физиономия ли наричате "братушка"?

Знаеш ли какво е чист ариец? Естествено не. Не знам дали ти е братушка, ама Алексей Милер е немец. Прочети малко, па после пиши.

Извинете, НикиБ, но не е хубаво да се жонглира с историята .(дори и на само една от фамилиите, на които от векове им се създават проблеми в отвъдчерноморието /// Да се надяваме, че у нас все още има от тях ; И ще говорят помежду си с цитираната . )

Евала !!!!

Наминах само да видя как сте тука в Дира. Жалка история. Все едни и същи, вече не си доскучахте? Интелигентните хора отдавна са се изнесли от Дира. Няма да правя реклама - потърсете.

Да, убеден съм, че някъде сте се събрали титани на мисълта. Ама аз съм си свикнал тук, пък и тук няма почти никаква цензура. Ни чифутска, ни каква да е друга. Което прави чест на модераторите.

За Какво ни е ТОЗИ газопровод, след като НЕ ни ТРЯБВА?! Колко е нашата консумация и КАКВО ни интересуват Италия и Франция - за 5-тата им АЛТЕРНАТИВА - и нито ЕДНА алтернатива - за НАС?! Франция, Италия и Германия ни интересуват дотолкова доколкото им трябва Южен Поток". А от това следва, че и на нас ни трябва, иначе всяка от тези 3 държави е в състояние да спре евросредствата за България и от това ще последва умирането на държавата!... Набуко" не се знае дали ще бъде построен някога. Ако както някои казват, че е приоритет за ЕС, то този газопровод щеше досега да е започнат, а не само да се говори за него и все още да се говори за него в бъдещо-далечно" време!... Засилва се УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни, изостанали империи, в България..Дава се възможност на тоталитарни режими (путински) отново да имат ГОЛЯМО влияние в България. Не само икономическо, но и ПОЛИТИЧЕСКО! Мечтата на старите фуражки отново е на дневен ред!.. .Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо, отколкото си мислим!... Двете империи скоро ще си я поделят!... И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитетът на България, а само собствените им интереси!... Трябва ни и втори доставчик на газ (освен Русия), а не само втора тръба! Не знам друга стана в ЕС да няма алтернатива на доставчика на газ - може и да има! Трябва ни втора тръба, за да не плащаме транзитни такси, които да вдигат цената на газа. И също така се избягва възможността транзитните страни да врътнат кранчето (Украйна). И като погледнеш картата на страната ни, освен от север, газ можем да получим и през Гърция и Турция. В един военен блок сме с двете вече 6 години, а с Гърция сме и в ЕС от три години!... Защо с тези наши братя по оръжие не можем да решим такъв елементарен проблем?! Нали е НАТО, нали е ЕС?! Защо Путин, който не ни е никакъв, решава проблемите ни за дни (спомнете си газовата криза) или за часове (резервните части на АЕЦ Козлодуй), а когато трябва да решаваме проблеми с т.н. съюзници, всичко се точи с години?! Те са ни съюзници за дрънкане на оръжие и са спецове по събаряне на икономики!... Пък и нямат газ, ако не се лъжа!... Ами Путин да не би да го прави за хубавите ни очи? Просто той се нуждае от нещо, което на бойните ни другари не им трябва!

Драга ми Сийке, естествено, че Путин не го прави за хубавите ти очи /както се вижда на малката снимка - наистина са хубави!/ Прави го , защото има изгода - икономическа , най-вероятно и политическа. Аз наблегнах на СКОРОСТТА, с която разрешава проблемите. Знаеш ли какво стана с хората в Русия, чийто домове изгоряха в августовските пожари? Не знаеш. Ще ти кажа. 95 % от тях са в нови къщи , просторни, с пълно обзавеждане - хладилник, баня, пералня, плазмен телевизор, та и лъжици и вилици даже. всичко, за което с помислиш. Безплатно, ама напълно безплатно! Нали се сещаш, че преди пожара повечето от тях не са и сънували подобни удобства. Не знам само дали им са дадени клечки за зъби. Така се действа , приятелко Сийке. Престави си, ако това бе станало у нас как хората щяха да мръзнат по роднини и фургони барем пет години и ще чакат обявяването на поредната държавна поръчка за доставка на одеяла . Та ние два газови байпаса не можем да направим с дружеските нам Гърция и Турция. Въпреки, че и тук става въпрос за пари... за пари, не за хубави очи.

Разбрахме,твоето мнение по темата.Заключението е,че не си пил лекарствата, по бързо отивай в болницата на 4 км.

Нали знаеш , че за лекарства , сте руските агенти - построили комунизЪма, а сега= продали всичко българско ?? :))) по принцип , на фуражки , червени дебили - не отговарям..Мууууууу.. Къде ви е комунизЪма , ДЕБИЛ ??? ::))))

Пак се е отвързал BIG ALL . Сега си го прибираме , веднага.

Ей либерастите, стига ревахте. Нали Боко договори и газ от САЩ, поне тук така пишеше преди седмица. Така че ето има и алтернатива :)

Бившият комунист ни продаде на империята на злото.

О, свещена тъпота, ма ти още ли не си в Афганистан - run there, shit, run there - Uncle Sam wants you.

ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от герб...Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси ..

Пий си хапчетата редовно, пич, че можеш да станеш опасен за околните...!!! Какви империи, какви 5 лева???

ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от герб...Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси ..

А уж нямаше? Значи ГЕРБ не са по - различни от ДОГАНСКАТА мафия! А дали не са едно и също!?

Липсата , забраната , лишаването от ПРАВОТО на ИЗБОР , е нещо старо и не забравено ..Няма нужда , според телетата тук , да ИМАМЕ алтернативен внос и ДРУГ газопровод- за да имаме ИЗБОР на цени . .ТЕ не искат избор ,,Искат си батюшката цар...ЗА Какво ни е ТОЗИ газопровод , след като НЕ ни ТРЯБВА ?? Колко е нашата консумация и КАКВО ни интересуват Италия и Франция- за 5-тата им АЛТЕРНАТИВА и нито ЕДНА алтернатива - за НАС ?? Борисов , ти си също толкова руски агент , колкото и Р.овч. и гея ..Защо не сте вече в коалиция ??? По какво се различаваш от Тройката ??..))

Франция, Италия и Германия ни интересуват дотолкова доколкото им трябва "Южен Поток". А от това следва, че и на нас ни трябва иначе всяка от тези 3 държави е в състояние да спре евросредствата за България и от това ще последва умирането на държавата. "Набуко" не се знае дали ще бъде построен някога. Ако както някой казват, че е приоритет за ЕС, то този газопровод щеше досега да е започнат, а не само да се говори за него и все още да се говори за него в "бъдещо-далечно" време! П.С. При положение, че няма алтернативен доставчик на който да сме отказали да си построи газопровод през България незнам за какво толкова се "пениш" и какво толкова имаш против хората които искат да построят газопровод?

Руският слуга , борисов, реагира на подсвиркванията по ТЕЛЕФОНА от кремъл , по- БЪРЗО и от тодор живков .. Той и за това е програмиран - да бъде СЛУГА.. СКОРО и АЕЦ-а ще ни натресат - с обещания до 10 години, да 'построим " комунизЪма " /евтиния ток и т.н. //

значи пак козируваме ?

И не ми защитавайте ВЕЧЕ, нормалните във форума , Б.Б... До тук беше, поне от моя страна ..Този тип вече тръгва СРЕЩУ европейския ПЪТ на България....Той не е нито ПРЕЗ кремъл , нито през Цариград ...

Ти нормалните във форума не ги мисли. Теб и Хането Путку какво да ви правиме. Колкото и да е демократична лудницата, няма да ви вземат там.

Руските агенти, за стотинки , продадоха поредните около 120 КВАДРАТНИ километра от златната българска земя , за да си има империята алтернативен маршрут за износ.. Пътят към тресавището, винаги е послан , с добри, руски намерения ,. за България !!??? И преди , и сега , ПРОСТОЛЮДИЕТО управлява България..То запълва резервите на руските агенти , у нас .. Иии Цветанов, заври си някъде 100-те милиона за подслушванеИ за това ще плащате..по- скоро. , отколкото си мислите..Все пак , скоро ще има край на управлението , на червените се , в нещастна България ..)

Драги ми Биг. не ми стана ясно къде точно е тая "златна българска земя" Може би имаш предвид дюните между Несебър и Слънчев бряг? Тази година се наложе доста км. из България да мина, та се нагледах на тръни и буреняк. Пък и теб не те видях - нито беше на комбайна из Добруджа, нито береше чушки из Пазарджишко.

Трябва ни и втори доставчик на газ (освен Русия), а не само втора тръба! Не знам друга стана в ЕС да няма алтернатива на доставчика на газ - може и да има.

Абсолютно прав/а/ си: трябва ни втора тръба. И като погледнеш картата на страната ни освен от север, газ можем да получим през Гърция и Турция. В един военен блок сме с двете вече 6 години, а с Гърция сми и в ЕС от три години. Защо с тези наши братя по оръжие не можем да решим такъв елементарен проблем? Нали е НАТО, нали е ЕС? Защо Путин, който не ние никакъв /да не говорим , че някой искат да го обявим за кръвен враг/, решава проблемите ни за дни /спомни си газовата криза/ или за часове /резервните части на АЕЦ Козлодуй/ , а когато трябва да решаваме проблеми с т.н. съюзници, всичко се точи с години!?!

Те са ни съюзници за дрънкане на оръжие и са спецове по събаряне на икономики. Пък и нямат газ, ако не се лъжа. А ти не си от най-умните, да ме прощаваш!

Прав си, че ни трябва втори доставчик. Но и втора тръба ни трябва, за да не плащаме транзитни такси които да вдигат цената на газта. И също така се избягва възможността транзитните страни да врътнат кранчето (Украйна).

Коментари - Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток” | Днес.dir.bg

Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток”

Руският газов гигант "Газпром" се съгласи да извърши проучване за осъществимостта на българския сегмент от проекта за газопровод "Южен поток", съобщи агенция Блумбърг.

Обратно в новината

Коментари - Подписахме с ”Газпром” за ”Южен Поток” | Днес.dir.bg

Коментари

До всички коментиращи:"Северный поток и Южный мы построим, когда нужно, и пойдет весь их Набукко между прочим на три буквы" - YouTube, частушки на Путин и Медведев.

Южен поток е необходим на Русия, за да може да изнася повече газ и за да може да държи Украйна в зависимост. Дали ние можем да спечелим нещо. Не знам защото всички енергийни договори с Русия са тайни. Във всеки случай ние имаме газопровод по който Русия ни снабдява. Дали можем да печелимот от транзитни такси. Сигурно да. Но може и да сме на загуба, ако строежът на нашия участък излезе скъп , а таксите са ниски. При тези тайни договори нищо не е ясно. Същото важи и за НАБУКО, но там няма тайни и освен това доставката на газ по конкурентен газопровод създава условия за падане на цената на газа, който купуваме , а и получаваме такси от два газопровода или понасяме загуби от два газопровода. Според материали публикувани в интернет , някои оптимистични прогнози предполагат, че Англия можела да произвежда биогаз еквивалетен на 50 % от потреблението на земен газ в момента в страната, което било 103 милиарда куб. метра през 2050. Прави впечетление , че и западняците се научиха да говорят и обещават , както правеше другарят Тодор Живков в миналото, но те все пак държат на обещанията си. Германците , кото са лидери втази област, имат реалистични прогнози за 100 милиарда киловатчаса от биогаз. до 10 - 20 години, но не ми стана ясно дали това е енергиен еквивалент или електричество. В първия случай става дума за 10 миларда кубически метра биогаз ( биометан), а във втория за над 16 милиарда. Освен от отпадаци , основна суровина е всякакъв вид биомаса. И като съпоставим територията на България с тази на Германия или Англия, можем да считаме ,че производството на 3 до 5 милиарда биогаз годишно в Бъгария е напълно възможно и това е нещо което би ни дало истинска енергийна независимост.

Ъ ? Нащо правителство е за изграждане на НАБУКО.Поне по тази линия работеха с цялата си енергия доскоро.Даже и (капацитетите) твърдят , че РУСИЯ няма достатъчно газ. И все пак трябва да се знае, че от РУСНАЦИТЕ няма по толерантни на този свят!

Този на снимката с азиатската физиономия ли наричате "братушка"?

Знаеш ли какво е чист ариец? Естествено не. Не знам дали ти е братушка, ама Алексей Милер е немец. Прочети малко, па после пиши.

Извинете, НикиБ, но не е хубаво да се жонглира с историята .(дори и на само една от фамилиите, на които от векове им се създават проблеми в отвъдчерноморието /// Да се надяваме, че у нас все още има от тях ; И ще говорят помежду си с цитираната . )

Евала !!!!

Наминах само да видя как сте тука в Дира. Жалка история. Все едни и същи, вече не си доскучахте? Интелигентните хора отдавна са се изнесли от Дира. Няма да правя реклама - потърсете.

Да, убеден съм, че някъде сте се събрали титани на мисълта. Ама аз съм си свикнал тук, пък и тук няма почти никаква цензура. Ни чифутска, ни каква да е друга. Което прави чест на модераторите.

За Какво ни е ТОЗИ газопровод, след като НЕ ни ТРЯБВА?! Колко е нашата консумация и КАКВО ни интересуват Италия и Франция - за 5-тата им АЛТЕРНАТИВА - и нито ЕДНА алтернатива - за НАС?! Франция, Италия и Германия ни интересуват дотолкова доколкото им трябва Южен Поток". А от това следва, че и на нас ни трябва, иначе всяка от тези 3 държави е в състояние да спре евросредствата за България и от това ще последва умирането на държавата!... Набуко" не се знае дали ще бъде построен някога. Ако както някои казват, че е приоритет за ЕС, то този газопровод щеше досега да е започнат, а не само да се говори за него и все още да се говори за него в бъдещо-далечно" време!... Засилва се УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни, изостанали империи, в България..Дава се възможност на тоталитарни режими (путински) отново да имат ГОЛЯМО влияние в България. Не само икономическо, но и ПОЛИТИЧЕСКО! Мечтата на старите фуражки отново е на дневен ред!.. .Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо, отколкото си мислим!... Двете империи скоро ще си я поделят!... И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитетът на България, а само собствените им интереси!... Трябва ни и втори доставчик на газ (освен Русия), а не само втора тръба! Не знам друга стана в ЕС да няма алтернатива на доставчика на газ - може и да има! Трябва ни втора тръба, за да не плащаме транзитни такси, които да вдигат цената на газа. И също така се избягва възможността транзитните страни да врътнат кранчето (Украйна). И като погледнеш картата на страната ни, освен от север, газ можем да получим и през Гърция и Турция. В един военен блок сме с двете вече 6 години, а с Гърция сме и в ЕС от три години!... Защо с тези наши братя по оръжие не можем да решим такъв елементарен проблем?! Нали е НАТО, нали е ЕС?! Защо Путин, който не ни е никакъв, решава проблемите ни за дни (спомнете си газовата криза) или за часове (резервните части на АЕЦ Козлодуй), а когато трябва да решаваме проблеми с т.н. съюзници, всичко се точи с години?! Те са ни съюзници за дрънкане на оръжие и са спецове по събаряне на икономики!... Пък и нямат газ, ако не се лъжа!... Ами Путин да не би да го прави за хубавите ни очи? Просто той се нуждае от нещо, което на бойните ни другари не им трябва!

Драга ми Сийке, естествено, че Путин не го прави за хубавите ти очи /както се вижда на малката снимка - наистина са хубави!/ Прави го , защото има изгода - икономическа , най-вероятно и политическа. Аз наблегнах на СКОРОСТТА, с която разрешава проблемите. Знаеш ли какво стана с хората в Русия, чийто домове изгоряха в августовските пожари? Не знаеш. Ще ти кажа. 95 % от тях са в нови къщи , просторни, с пълно обзавеждане - хладилник, баня, пералня, плазмен телевизор, та и лъжици и вилици даже. всичко, за което с помислиш. Безплатно, ама напълно безплатно! Нали се сещаш, че преди пожара повечето от тях не са и сънували подобни удобства. Не знам само дали им са дадени клечки за зъби. Така се действа , приятелко Сийке. Престави си, ако това бе станало у нас как хората щяха да мръзнат по роднини и фургони барем пет години и ще чакат обявяването на поредната държавна поръчка за доставка на одеяла . Та ние два газови байпаса не можем да направим с дружеските нам Гърция и Турция. Въпреки, че и тук става въпрос за пари... за пари, не за хубави очи.

Разбрахме,твоето мнение по темата.Заключението е,че не си пил лекарствата, по бързо отивай в болницата на 4 км.

Нали знаеш , че за лекарства , сте руските агенти - построили комунизЪма, а сега= продали всичко българско ?? :))) по принцип , на фуражки , червени дебили - не отговарям..Мууууууу.. Къде ви е комунизЪма , ДЕБИЛ ??? ::))))

Пак се е отвързал BIG ALL . Сега си го прибираме , веднага.

Ей либерастите, стига ревахте. Нали Боко договори и газ от САЩ, поне тук така пишеше преди седмица. Така че ето има и алтернатива :)

Бившият комунист ни продаде на империята на злото.

О, свещена тъпота, ма ти още ли не си в Афганистан - run there, shit, run there - Uncle Sam wants you.

ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от герб...Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси ..

Пий си хапчетата редовно, пич, че можеш да станеш опасен за околните...!!! Какви империи, какви 5 лева???

ГЕРБ и тези там , вече стават опасни , за бъдещето на България ..Засилват УМИШЛЕНО влиянието на ретроградни , изостанали империи, в България..Дават възможност на тоталитарни режими / путински / отново да имат ГОЛЯМО влияние в България..Не само икономическо , но и ПОЛИТИЧЕСКО..Мечтата на старите фуражки , отново е на дневен ред- благодарение на недоразвитите от герб...Разпродажбата на българска земя , върви много по- бързо,отколкото си мислим ..Двете империи, скоро ще си я поделят..И двете НЕ са членове на ЕС и не ги интересува просперитета на България, а само своите си интереси ..

А уж нямаше? Значи ГЕРБ не са по - различни от ДОГАНСКАТА мафия! А дали не са едно и също!?

Липсата , забраната , лишаването от ПРАВОТО на ИЗБОР , е нещо старо и не забравено ..Няма нужда , според телетата тук , да ИМАМЕ алтернативен внос и ДРУГ газопровод- за да имаме ИЗБОР на цени . .ТЕ не искат избор ,,Искат си батюшката цар...ЗА Какво ни е ТОЗИ газопровод , след като НЕ ни ТРЯБВА ?? Колко е нашата консумация и КАКВО ни интересуват Италия и Франция- за 5-тата им АЛТЕРНАТИВА и нито ЕДНА алтернатива - за НАС ?? Борисов , ти си също толкова руски агент , колкото и Р.овч. и гея ..Защо не сте вече в коалиция ??? По какво се различаваш от Тройката ??..))

Франция, Италия и Германия ни интересуват дотолкова доколкото им трябва "Южен Поток". А от това следва, че и на нас ни трябва иначе всяка от тези 3 държави е в състояние да спре евросредствата за България и от това ще последва умирането на държавата. "Набуко" не се знае дали ще бъде построен някога. Ако както някой казват, че е приоритет за ЕС, то този газопровод щеше досега да е започнат, а не само да се говори за него и все още да се говори за него в "бъдещо-далечно" време! П.С. При положение, че няма алтернативен доставчик на който да сме отказали да си построи газопровод през България незнам за какво толкова се "пениш" и какво толкова имаш против хората които искат да построят газопровод?

Руският слуга , борисов, реагира на подсвиркванията по ТЕЛЕФОНА от кремъл , по- БЪРЗО и от тодор живков .. Той и за това е програмиран - да бъде СЛУГА.. СКОРО и АЕЦ-а ще ни натресат - с обещания до 10 години, да 'построим " комунизЪма " /евтиния ток и т.н. //

значи пак козируваме ?

И не ми защитавайте ВЕЧЕ, нормалните във форума , Б.Б... До тук беше, поне от моя страна ..Този тип вече тръгва СРЕЩУ европейския ПЪТ на България....Той не е нито ПРЕЗ кремъл , нито през Цариград ...

Ти нормалните във форума не ги мисли. Теб и Хането Путку какво да ви правиме. Колкото и да е демократична лудницата, няма да ви вземат там.

Руските агенти, за стотинки , продадоха поредните около 120 КВАДРАТНИ километра от златната българска земя , за да си има империята алтернативен маршрут за износ.. Пътят към тресавището, винаги е послан , с добри, руски намерения ,. за България !!??? И преди , и сега , ПРОСТОЛЮДИЕТО управлява България..То запълва резервите на руските агенти , у нас .. Иии Цветанов, заври си някъде 100-те милиона за подслушванеИ за това ще плащате..по- скоро. , отколкото си мислите..Все пак , скоро ще има край на управлението , на червените се , в нещастна България ..)

Драги ми Биг. не ми стана ясно къде точно е тая "златна българска земя" Може би имаш предвид дюните между Несебър и Слънчев бряг? Тази година се наложе доста км. из България да мина, та се нагледах на тръни и буреняк. Пък и теб не те видях - нито беше на комбайна из Добруджа, нито береше чушки из Пазарджишко.

Трябва ни и втори доставчик на газ (освен Русия), а не само втора тръба! Не знам друга стана в ЕС да няма алтернатива на доставчика на газ - може и да има.

Абсолютно прав/а/ си: трябва ни втора тръба. И като погледнеш картата на страната ни освен от север, газ можем да получим през Гърция и Турция. В един военен блок сме с двете вече 6 години, а с Гърция сми и в ЕС от три години. Защо с тези наши братя по оръжие не можем да решим такъв елементарен проблем? Нали е НАТО, нали е ЕС? Защо Путин, който не ние никакъв /да не говорим , че някой искат да го обявим за кръвен враг/, решава проблемите ни за дни /спомни си газовата криза/ или за часове /резервните части на АЕЦ Козлодуй/ , а когато трябва да решаваме проблеми с т.н. съюзници, всичко се точи с години!?!

Те са ни съюзници за дрънкане на оръжие и са спецове по събаряне на икономики. Пък и нямат газ, ако не се лъжа. А ти не си от най-умните, да ме прощаваш!

Прав си, че ни трябва втори доставчик. Но и втора тръба ни трябва, за да не плащаме транзитни такси които да вдигат цената на газта. И също така се избягва възможността транзитните страни да врътнат кранчето (Украйна).