Путин: САЩ се опитват да провалят ”Южен поток”

Съединените щати се опитват да провалят проекта за газопровод "Южен поток", който заобикаля Украйна, за да достави газ на Европа, заяви Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Путин: САЩ се опитват да провалят ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путкин иска за заобиколи Украйна за да може да я нападне след това....едва ли има тъпак , който не го вижда. Ако построи пАтока с парите на европейците ще превземе Украйна...на рашата не може да се вярва... Най-добре далеч от тях

"Нашите американски приятели ... искат самите те да доставят газ на европейския пазар", каза вчера руският президент Владимир Путин на пресконференция във Виена след разговори с австрийския си колега Хайнц Фишер." Да, но няма да е от собствената им територия и няма да го прекарват през океана, а ще го добиват от собствените теритиории на страните, на които ще го продават. Това заедно с колосалните вреди за природата и последиците за населението на страните в които ще се добива този газ е "малката", но съществена разлика в нещата.

Защо лошите американци добиват нефт и газ в Русия?

защо купуват от лошите руснаци а на нас не ни позволяват *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

но не е шистов!!!

Вече е пределно ясно, че "Империята на злото" сега са САЩ.

е пределно ясно?

Очевидно от действията им.

на кого е ясно?

Очевидно на тебе не.

Тук много защитници на Русията. Очаровани,че при нас е най-скъп руския газ, че Русия ни гали с перце, но не се минава и иска скъпо и прескъпо и за ядрени централи и да ги строим като че ли руснаци ще ги плащат, а не нашите деца.Питам аз само едно - защо няма нито един комунист-лидер отишъл в Русия. Верно - това ограбване тук няма да намерите, но децата им до едно на запад.А защо и децата на Хрушчов и те в Америка.Верно времената били такива, а внуците на Хрушчов и те в Америка - мнаго гадна държава.С най-много нобелови медалисти.Абе глупави хора.

Руснаците са единствения народ, който е направил добро на българите, като са ни избавили от турците. Може и да са луди, че са го направили след като тук блуждае толкова неблагодарна пасмина, но тяхната лудост си беше и докато съществува България ще си е в наша полза. А ти като искаш да си умник, хващай гемията и беж оттатък Атлантика.

След като от чудене на кого да се наведат нашите "политици" обръщат лопатата при всеки повей на вятъра е цяло чудо, че въобще ни считат за хора. Нищо й няма на Русия - гони си интересите, както си ги гонят Американците - ние сме глупаци с робско мислене, че все си мислим как успеха се постига с лизане на подметки, а не с работа и достойнство - това ни е проблема, а не Русия или Америка.

Не съм толкова на "ти" с руския. Горе от ума го превеждам на "От ума си тегли" както е известно на български.Прав си - теглим си от ума.

Шапка свалям на културата но на Руснаците, сещаш се на кои и кога. Имаха всичко и композитори и изпълнители и поети и пистели. Но тези които доживяха ВЕЛИКАТА октомврийска революция избягаха - и балетисти сещаш се къде, както и ние бягаме сега, щото са на власт тук и сега болшшевиките.

Болшевиките на власт сега? Ти сериозно ли? Национализация ли ти направиха или те пратиха в Белене щот си напсувал Ленин? Може би те карат да изучаваш партийните пленуми или какво? Обясни на несведующите! Какви комунистически издевателства прилагат над теб сега?

Кои са олигарсите? Кои са "новите руснаци"? Това, че са заменили болшевишката си идеология с тази на панславизма какво променя? Че бившата партийна номенклатура и "бившите" силови структури превърнаха политическата си власт в икономическа прави ли това обществото по-справедливо, икономиката по-развита? Пак живеят от продажба на суровините си и пак най-развитата им промишленост е военната. А руските силоваци, които управляват сега, едно си знаят и едно си могат - пълен контрол над всичко, разрушаване на правовия ред, практикувайки избирателното прилагане на закона, нерекъснато всяване на страх, за да демонстрират генериране на сигурност и т.н. Все познати неща - от миналия век.

Русия е най-олигархичната държава. Ходил ли си не само в Москва, а и в провинциите й. Там хората изпукват от глад.Особено пенсионерите.Те имат само интереси. Сега искат през България да мине потокът - защото е най-късия път до Европа. Имат ни единствено за Троянски кон,какъвто и сме.Отнасят се с нас като последни. Най

Над 45 милиона американци получават купони за храна, защото нямат средства да си я купят. Коментар?

бита и благоденствието на американците и руснаците като цяло е малоумие! Дай Боже руснаците да настигнат (че и да надминат някой ден) американците, но към днешна дата разликата е огромна, а и пътят, по който са тръгнали, не е обнадеждаващ, че това ще се случи!

Австрия строи 50 км за 100млн. България 500км. за над 4000млн. Това е над 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ!

Ето къде е заровено кучето... И оттам мирише, мирише непоносимо... На корупция, каквато няма никъде по света. С една цел - ограбването на България! И от българските, и от руските ОЛИГАРСИ! Не грабят от по-богатата Русия... А от обрулената, бедна изпосталяла България! Това са МАРОДЕРИТЕ, КРАДЦИТЕ на съвременна България!!!

очевидно! Трябва или да си в играта (на хранилката), или да си сляп и безмозъчен за да не го виждаш!

Има ли държава в света,която е доволна от политиката на САЩ.За това навсякъде са мразени,защото където минат има само кръв и разруха.Може ли ние миролюбивите славяни да имаме вяра на тях?

Я, питай Полша. Или Литва, Латвия и Естония. Може и към Япония, Филипините, Тайван и Южна Корея да погледнеш ;)

Руснаците не трябва да разчитат само на приходи от газ. Трябва да изнасят електроника, Москвичи, Волги, Лади. Лесно е да черпиш само от природата и да се правиш на велик. Трябва и малко УМ!!!!

!!!

Ти големия специалист икономист не давай съвети какво Русия да произвежда, ами вземи и се поинтересувай какво Русия изнася и какво внася за да се образоваш малко и да не дрънкаш глупости! А ти в България не москвичи, ами лук и картофи не можеш да произведеш, а внасяш всичко дори и традиционният за българина боб внасяш бе тиквар!

горе от ума.ако и руснаците нямат наука и култура...а като има газ и нефт кво лошо???

И като имаш злато и диаманти, що ти трябва да плетеш мебели от тръстика? А и я иди в сибирската тундра да видиш колко е лесно да се извличат богатства от земята или да се секат дърва в Коми. Освен това руснаците изнасят техника. Най-вече военна, която е в пъти по-прецизна и сложна от хай-тек смарт приказвача в колата, дето ти казва: Остават ти два метра до тротоара. Щот аз не мога да видя колко ми остава ами някаква джаджа трябва да ми го каже и да я имам е много шик и да ми брътви очевидни неща вдигало жизнения ми стандарт. От такива педи повдигации даже к.ра ми не става. Предпочитам техниката да е желязна а не да тичам през два месеца на сервиз щот всичко е на терсене място и не можеш да го оправиш без да разглобиш половината кола или поне без стенд. Имам форд Мондео, Ауди четворка, но си пазя и волгата от соц времената. Купих я на търг от уж издъхнала линейка. Сегменти бутала и газ... Производство1971 година ама е оса. Трудно мога да си представя хай-тек западна машина дето върти гуми по пътищата от 1971 ама волгата не и пука. Може и да не вози като аудито, но е по-добра от тъпото мондео и бачка безотказно дори и в екстремни ситуации и терени. Дори да се случи нещо на пътя, лесно може да се оправи с подръчни материали и там е чара на съветските машини. Аудито му се навлажни компютъра и не мога да си отворя дори предния капак, тотал аут. Трябва да викам пътна помощ да ме тегли. В германия ми се наложи да сменям ремъка на динамото трябваше да ходя на сервиз и да махат почти всичко и ме друснаха с 600 евро. А на волгата става саморъчно за пет минути с две дъски за лост и подложка. Така че далеч не винаги хай-тека е супер особено за зони като в Русия където за стотици километри няма кьорав сервиз, нито пък имаш излишни пари да хрантутиш механици и електроници. За да добиваш от земята трябва да си корав пич, а електрониката могат да я сглобяват и дечурлигоподобни малайки и китайки.

Прибери си вересиите!

Така е Владо. Прав си. В Космоса няма празно. Винаги има нещо :) От теб зависи, кое и къде ще е твое. Не слушай пиздите - ни у вас, ни у нас, ни по света. Как така Австрия може, ние не можем... Прости сме (продажни), вярно е... На едно магаре сламата не можем да разделим, камо ли на две... Но имаме и умни люде. Търси ги, помагай им, те ще разберат. Ще се отзоват и ще сме едно, но вече истинско цяло. Не както беше, абсурд както е сега! Ново, правилно единство! Таковай им мамата на Хамериканците. Те го искат :)

Кагебистчетата могат да "таковат мамата" само на собствения си народ. Или да давят чеченците в нужника...

Само че как руснаците да го отпорят на американците, като за гъза на американските кравари са се лепнали българските гъзолизци и от тях на американския гъз един к*р не можеш отпра като им се полага!

Я, Путя се е загрижил, че ще му отнемат пазара на газ... Тая тъпа Путя няма ли си съветници, да му подскажат, че най-сигурният начин да си загубиш пазара на газ, е като удряш клиентите си с газовата бухалка по главите и като ги изнудваш... Тогава тъпият клиент, проклинащ се, че се е оставил идиот като Путя да му е единствен доставчик, започва да си търси и други доставчици... И ги намира в лицето на "хамериканците", които с цената на "обезлюдената"( ) от шистовите дупки територия, доставят втечнен шистов газ на нежелаещите да бъдат удряни с газовата бухалка на Путя... Удрящия с газова бухалка получава удар по тъпата кратуна с шистова газова бухалка... Егати майтапа... P.S. Ама Путя не е съвсем сигурен, че американският втечнен шистов газ ще бъде по-скъп от руския... Особено като се има предвид на какви бомбастични цени продава Путя руския газ на недиверсифицираните държави, каквато е нашата - над $450/1000 куб... А защо за България цената е такава, е въпрос за Прокурор, а не за форум на Фейсбук... Но де е българската Прокуратура... Де е България...

За цената съм съгласен.

Краска, тъпичък си бе момче. Тъп си - направо! Мълчи! Га станеш как "Путя" - тогаз се изливай, СЕГА МЪЛЧИ!

Правилно, само с една забележка- Американците нямат пустееща вследствие шистовата революция територия. Те много добре са си направили сметката и риска.

"ОБЕЗЛЮДЕНАТА" - в кавички, пич... Иронично... Сложи във скобите и едни три усмивки... Нали слугите на Газпром говорят, че фракинга убива - е, в държавата с най-жестоко еко законодателство не се наблюдава нито литър отровена вода... А Газпром тепърва почва да действа с фракинга... Но в Сибир може, нали...? А, ако зелените разберат какви чудовищни престъпления с природата се вършат в Сибир, ум ще им зайде... Но руската мечка може да унищожава природата и да събира аплаузи за това...

Такива глупости говориш и то с такова самочувствие на всезнайко, че просто нямаш равен по тъпотия! Шистовия газ е вногократно по скъп от естествения газ! Шистовия газ трябва да се пречисти за да може да се използва и при това е по-ниско калоричен! А пък цената на всяка фирма е въпрос на фирмената й политика и никаква прокуратура не може да се меси за цената! Като ти е скъпо не купувай! За твое сведение тъй като компанията на американските евреи Шеврон закъса САЩ правят всичко възможно да я пробутат където могат защото тя в САЩ не може да работи! В Ричмънд, Калифорния, Шеврон е отровила с над 11 милиона паунда токсични отпадъци щата без да предупреди живущите, като в резултат броя на болните от рак в щата се е покачил значително! Шеврон е изляла 18 милиарда галона токсична вода в амазонските гори, което е довело до отравяне на хиляди хора, загуба на посеви и домашни животни, и огромни щети върху дивата природа. Щата Ню Йорк е наложил от миналата година мораториум на Шеврон за нови сондажи за шистов газ. Франция е забранила добиването на шистов газ със закон, а Великобритания е преустановила сондажите за шистов газ поради пропадане на почвите и чести земетресения от слягането на пластовете!

Себестойност на америкаански шистов газ - 70-100 щ.долара... В България - 450... По-скъп викаш?

ЧУК

Кога ще пускат тръбътъ през океана демократорите?

Мечтата на туземните рашофилистици е пусинско-кагебишката шайка да е единствен доставчик на газ за целия свят, а в кремъл да има табло с кранчета и любимото ви котенце да ги върти наляво и надясно, както му скимне, кат разглезено детенце.

Ирчек, мълчи! От теб по-голям ГЪЗ в нашата история - НЯМА! Мечтая си да те е нямало, ама няма как да стане ... Язък!

И аз мечтая все що е комунист или путинист да остане в средновковната история... Да те Е..ВА у историка въшлив, да те Е..ВА баш!!!

Уф, пак са се развихрили... Що няма терминали за износ на газ в Щатите, бе русофилистични шамани? Щатите им били криви, че Путя завоевател тръгнал да анексира чужди територии... Сами си предизвикаха проблемите с ЮП руснаците. И сами ще клекнат за изискванията на Европа. Никой никога не е имал намерение да спира потока, стига да е построен по правилата. Няма да има монопол за Газпром. Забийте си го в главите. И няма да се строи от фирмата на Путин шамаросана от американското правителство. Няма да има другарски капитализъм в границите на Европа. Няма да мине, просто няма да мине... :D

Браво ,така се прави политика и добра икономическа сделка както в момента го правят Австрия Унгария Словения Италия и Сърбия. За жалост ние като най големите дупедавци сме склонни да заемаме партер пред сащ турция и някой евро марионетки на сащ .За това смеси виновни само ние , че ги избираме и търпим цели 25 год .Трябва да ревизираме целият преход и да получи всеки заслуженото за делата си .Съд и комфискация на незаконно придобитите имущества .Това би станало обаче само след кардинални променив съдабната система и мвр иначе шансът е нищожен за справедливост и равнопоставеност . А до сега примери много за безчинствата на олигарси мутри политици полиция и други правоимащи без никакви последствия и наказания .За жалост това е днешна България за коятао са си дали живота хиляди знайни и незнаини бългани ,за да пребъдем до днес във времето.

цяла Европа вижда щатската ръка върху крана и бърза да си прекара нова тръба... ония нека си играят на енергетици

Абе как договора с Уестингхаус го отложиха за подписване, а с изпълнителите по ЮП не успяха? За къде бързаха толкава много подписващите? Не ме е яд за първото, ама за второто ме е яд.

Предсмъртните вопли на кремълския слугинаж, истинска симфония за ушите ми. Продължавайте да виете на умряло, радвате ме.

ЕВПРЕИСКИ ПРОВОКАТОР

Научи се да пишеш, поне!!

оставиха украйна на дърва ей , няма лабоо ...

американец щял да контролира руската газ за Европа ... това може да щукне само в някоя ЦРУ чутура ...той руснака само за вас питаше ...

да дадеш 5 милиарда долара, за да направиш Крим подарък на Руснаците си е умна политика от където и да го погледне човек )))))

Ама мечтата на Путин за евразииски съюз май стана на пух и прах. Щото без Украйна и Молдова евразиискии съюз май няма да има.

А Лукашенко и Нурсултана?

Ivan Nenov

ТИ СИ ПРОВОКАТОР БЕГЕЕЦ --ЗГАН

Абе не е подарък съвсем за руските пенсионери: Властта в Русия отказва да върне $ 8 милиарда долара натрупани от пенсионерите в Русия - тези пари са изхарчени за окупацията на Крим Средствата на не държавните пенсионни фондове са конфискувани за анексирането на Крим, властите в Русия нямат намерение да ги връщат. Власть отказывается вернуть $8 млрд накоплений пенсионеров России - эти деньги потратили на оккупацию Крыма Средства негосударственных пенсионных фондов, конфискованные для аннексированного Крыма, власти РФ возвращать не намерены. От Итар-Тасс: Силуанов: источников для возврата накоплений НПФ за 2014 год нет

казах ви че америк. администрация работи здраво в полза на русия... първо крим, сега ще ускорят и строежа на южен ... сина на щатското вице ще си остане в киев хванал се за изпразнената тръба ... и за кво трябваше да избиват толкова украинец

С или без България "Южен поток" ще го има. Въпросът е: ние ще участваме ли или ще лапаме гаргите, както обикновено!

ли е договорът с който ще се строи "Южен поток" през България?

можем да лапаме и като участваме. Ако безпрекословно правим това, което искат руснаците, непременно ще ги лапаме както обикновено (през последните 70) години.

печелят американците е ДОБРО, ако печелят руснаци (или други) е ЛОШО. Ега ти простотията на мозъци промивани десетилетия от омръзналите на цял свят янки.

Иван печели от своя минимаркет е добро! Когато печели рекетьора Владо от "охранителния" или "застрахователния" си "бизнес" наложил със сила на Иван е лошо!

НароденСъд 2

По принцип си прев, дефакто обаче рекетьорът е МакКейн, който дойде да ни гатваря ЮП за да има хляб за Синчето на неговият човек!

че в България янките имат мнооого малки възможности за участие в машинката за промиване на мозъци. А до 1989 г. в продължение на половин век машината промиваше и мачкаше мозъците на две-три поколения от омръзналите на цяла Източна Европа (и 2/3 от съветските републики) партийните номенлатурчици и силовите структури на СССР.

Набуко? Засега.

Набуко умря в момента, в който Шах Дениз 2 отказа да участва в проекта и да доставя газ за Европа.

не знам кои ,,шах,, е но се строи от азърбеиджан през турция и гърция за италия!!! със задна дата!!! Правителствата на Гърция, Италия и Албания ще подпишат в петък междудържавно споразумение, за да дадат своята подкрепа на проекта за изграждането на Трансадриатическия газопровод (TAP), който трябва да докарва газ от Азербайджан до Европа. TAP е един от проектите за пренос на газ от азербайджанското находище Шах Дениз 2 до Европа. В него с най-голям дял участват британската BP, норвежката Statoil и германската EON Rurgaz.

Всеки руски успех радва българското сърце.

ще е и да ни осъдят за МИЛИАРДИ евра заради Белене! Нещо което Станишев им подписа, а всички ние ще плащаме! Също ни се готви и с тръбата!

Кой те е осъдил и за колко? Русия никогa не е взимaлa пaри от мaлкa Бългaрия. От нея само сме получaвaли, въпреки, че редовно я предaвaме.

че българското сърце трябва да се радва на български успехи, а на руските би следвало да се радват руските сърца!

Освен за Южен поток, руската делегация сключи още 20 икономически договора и споразумения с австрийските представители. Путин посети и търговската камара във Виена, където проведе няколкочасова оживена дискусия с австрийския икономически елит. Австрия играе и ролята на посредник между Русия и ЕС, чиито отношения бяха влошени, поради хамериканската намеса.

И как ще запазите руското влияние и интереси в България, когато младото поколение знае английски като роден език и е на ти с новите технологии и интернета? То хубаво неудобните ги гонехте на запад, както стана и след 1989, но циганска държава ли смятате да правите, за да обслужвате само личните си интереси? Ей, изгонихте българите с вашите разбирания по "същината! "

Аз знам английски /и не само/ като роден и въпреки това знам кой клати лодката в България.Не се тревожи, лъжите на всякакъв език са си лъжи от един момент нататък. Казах ви вече: най-добре се грижат за националния ни /и руския интерес вече в глобален мащаб/ твоите работодатели-американците.

не спори с професора по математика... ще те заклейми като комунист- каскетоносител и ти потънаха демократичните ценности от секъде...

И как така американците са виновни, а ни управляват все хора на Москва? ДПС? Атака? БСП? Кой разруши икономиката ни? Американците? Не бяха ли приватизаторите? Техния капитал в долари ли е или в рубли?

Младите не се връзват на тая глупост за браЦкия съвеЦки народ. Тия напъни дето сега ги гледаме в държавата са последни панически ходове на един потомствен кремълски слугинаж, който е напът да остане без господар. Още малко и ще се очистим от тая смрад.

Искам да знам дали в някоя друга държава цената на тази тръба ще е 7 милиона евро на километър, или само в България?

Червени тролове, а дано по-скоро България се оправи, защото не мога да понасям повече безмерната ви наглост! Колкото повече България обеднява и опростява толкова повече един каскет ще нарича интелигенцията "глупаци" и там какво беше. То не че не я поставиха на колене, но са толкова нагли, че не се трае.

хубаво си застанал на колене, подходяща поза за много неща.. продължавай....

Да ви се чуди, човек, защо сте такива хомофоби, като все на мъжка любоФ ви влече... ;) Това официалната линия и това, какво те тегли от вътре да се разминават, трябва да е голям драма... ;)

Русняците повече от век се стремят да унищожат България включително и чрез "Южен пАток". Така, че в случая националния Български интерес изисква да съдействаме с каквото можем на американците.

Забавни сте. На ред ли ви плащат,че пишете подобни глупости?:-)))

Не,не на ред...на правописни грешки! Виж го тоя,дето се логнал Българин. Написал РУСНЯЦИТЕ...абсолютна кухина,дрънчи му кофата на празно!!Хахахаха.

За долари ли се продаде на американците, щом толкова ги величаеш?

Путин потрива весело ръчички:"Още малкооо....да падне снежец..Да им намажа ските на всичкии,а на американците да им лъсна петълите...3-4 месеца още и ще ми запеят друга песничкааа"!!!!!!

лъжливи и крадливи комунисти, все по малко хора ви вярват

За щастие си прав-на тези,които се представят за комунисти,все по-малко им вярват. Важното е,че на американците /пълновластни господари на политическото пространство по нашите земи към момента/ пък никой не вярва. Народът скоро ще се осъзнае и ще изригне. Надявам се да имате достатъчно войници в тия бази,че българите смe кораво племе;-)

НИЕ НЕ СМЕ КОМУНИСТИ НИЕ СМЕ ДЕЦА На СОЦА ! РУСНАЦИТЕ НИ ДАВАХА ВСИЧКО ЕФТИНО ! НЕ ПЛАЧЕХМЕ КАТО ВАС ЗАЩОТО СИ ГЛЕДАХМЕ САМО ЖИВОТА !!!! А СЕГА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕШ ДО УТРЕ !!!!

защото сте си гледали само живота, затова поколенията след вас ще мизерстват. Студената война бе загубена заради икономиката- просто не бе конкурентна. То вие хубаво си гледахте живота, но за сметка на поколенията след вас. След нас и потоп- позната фраза.

Лъжливи и крадливи американци, все по малко хора ви вярват

Руско-турската война от 1877/78 е просто ПЪРВАТА ПЕТРОЛНА ВОЙНА В СВЕТА, предизвикана от еврейската династия Ротшилдови заради кавказкия нефт - една концесия, отстъпена им от шведските евреи - братята Нобел, десетилетие след Кримската война 1853/56 г. Ротшилдови подготвиха Руско-турската война от 1877/78 веднага след Кримската война, за да овладеят от Османката империя подстъпите към кавказкия петрол, за да охраняват първия нефтопровод в света "Баку-Сухуми", да контролират преноса му през Черно море до Варна, после по ж.п. линията до Русе, а от там с шлепове по Дунав към европейските столици, току-що преминали от свещи към осветление с газолайн. Представяте ли си какво е било в дворците във Виена, Париж и Лондон, когато след Кримската война преминават от лоените свещи за осветление с газови лампи

Говориш за интереси от глобален мащаб. Приемам, че си прав. Но вследствие на тези интереси, на европейската карта се е появила нова държава - Княжество или Румелия, все тая. Държава, населена с българи. Кажи сегашните глобални интереси как се очаква да се отразят на България? Не се ли превръща в територия, населена с друга една, лесно управляема нация?

И ето доказателство чии интереси са най-засегнати от Южен поток: Днес заместник министърът на външните работи на Украйна Данило Лубкивский заяви, цитирам: "Украйна ще ИЗИСКВА ОБЯСНЕНИЕ от Виена по повод посещението на Путин в Австрия и подписването на договора за Южен поток." Не е за вярване, нали.

не е проблема Южен поток, проблемът е , че нищо по него не е ясно и дали няма преплитане на частни интереси с държавни. Това епроблема, затова го спират, а не защото бля-бля.

да не се окаже, че са налети милиони пари на данъкоплатците, а после по стар комунистически обичай се купува за 1 лев от някой червен олигарх.

не е морално, когато държавни субсидии отиват за частни интереси. Публично-частно партнъорство такава дума няма в белите държави.

коя част от "публично частно партньорство" не ти е ясна или различаваш като анти морална или нещо? частния интерес ли е мръсна дума? държавния ли? нещо не си на ясно със себе си...

Напротив, всичко е ясно, ама абсолютно всичко и най-вече, кой колко струва.

Държавните интереси не са ли сбор от частните интереси на заможните частници? Виж, ако става дума за моите частни интереси, те са без значение, защото не мога да влияя на държавата си с тях.

Колкото повече бавим строежа на Южен поток,толкова повече е вероятноста да получиме шистов гас от хамериканците за 600$.Тогава ще бъдем горди,че сме застанали зад нашия голям брат че сме наказали Русия....хахахаха,смешницииииии

ДА БРАТО ТОЧНО ТАКА ! А ТЕЗИ НАШИЧКИ ГЕЙЧЕТА ЗАЩО НЕ СЕ ИЗМЕТЕТЕ ЗА АМЕРИКА БЕ ПОЛЗВАЙТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ БЛАГА НАЛИ ИМАТЕ ПАРИ !!!!!! А И ПИИТЕ ОГАН ОТ ШИСТОВИЯ ИМ ГАЗ !!!!!

Брато, 600 долара от хамериканците май е по-евтино от 700 от руснаците! Или аз нещо бръчкам в сметките?

и къде видя цена 700$, освен в болния ти мозък

Вече 700 ли станаха? Смешковци.

ЗА ПО ТОЧНО РУСКИЯ ГАЗ - НИ ГО ДАВАТ ЗА---- 304 $ ! РУСНАЦИТЕ ГО КАЗАХА ! КОГАТО ПРИ НАС ДАДОХА ЗАПОВЕД АМЕРИКАНЦИТЕ !!!!

не 700 а 380

гордо плащаме най -скъпия газ на руснаците!

Току що разкрих тайният план на Русия ! Te се опитват да ни уморят с преиаждане , препиване и хубав живот! Това силно противоречи на най-модерните медицини като гладо-лечение нищо ядене слънце-ядене и т.н. Затова никакви търговии с Русия! Много са oпасни!

в Русия понеже има много хубав живот- цялата интелигенция избяга. Останаха прости хорица и олигарси. Между другото така стана и в бг-то всичко читаво избяга- останаха някакви мижетурки и червените олигарси. С такъв народ0 такива държави: бедни и безправни.

ПИПО

Личи си, че не си бил никога в Русия.

лигави бахура, за здраве, за протеин и за бита сметана...

Всички свестни бягат кат братя галеви например.

Трудно брато, пък и с мъка! Цялото съблазнително плюскане в България е гаден внос от Русия! Тъй като сме им врагове искат да ни уморят с ядене и препиване! Сичкото рикия у нас се произвежда от нелегални руски казани!

другарите не искат да работят, те искат да управляват.

си останаха другари. Вчера бяха червената номенклатура на България, а днес червената олигархия на България- дружба от векове за векове. Само едно ми се ще - един ден да живеят като поданиците си през времето на всичко червено, та белким еволюират малко.

Не можах да разбера от дискусията във форума какво се обсъжда - проекта южен поток или само си чешат езиците за и против живота в САЩ и Русия.

защо трябва да плащаме за тръба по която руснаците ще си продават газа в Австрия!

тука са всички промити- платени малоумници опитващи се да "градят обществено мнение". Само дето са с интелекта на 3 годишно дете... малоумието е най-характерната черта за тоя форум. Принципа е "като не е вярно и е античовешко това за което ни плащат да пропагандираме поне да задушим всяка логична нормална или поне свестна теза" пък евентуално истинските психопати Сорос и от американското посолство ще докарат още момчета от блекуотар и ще поизгорим и тук няколко бременни жени и баби-чистачки... тогава комундетата ще видят че сме прави...

Никой нормален комунист не вързва на психологическите похвати на капиталистическата пропаганда, другарки и другари. Не човек, а желязо е савецкия комунист. Болхарския - тоже

АБЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ ЩЕ СИ НАМЕРЯТ АДА !!!! РУСИЯ НЯМА ДА ИМ ПРОСТИ !!!! САМО НА РУСИЯ ДА НЕ СЕ ЕРЧАТ ЧЕ НЯМА ДА ИМ ИЗЛЕЗЕ СМЕТКАТА !!!!!

Някой може ли да ме открехне, кви са тизи американци по националност, и защо ги мразят всички некадърници и неудачници, а ползват техните GSM-ми, автомобили, Интернет, GPS, и всички най съвременни достижения на тъпите американци! Що в България няма нищо руско, освен емайлирани чайници и цукала, (продават се срещу зала Универсиада)! Цукалата им са великолепни, стават за варене на смилянски боб! Смилянски боб, сварен в путинско цукало, да си оближеш не само пръстите, ами и изхода!

Разбойници без присъди от всички националности.

Нямат националност, нямат история, нямат морал... Имат жи-си-ем -и, но създадени от хора с националности. Естествено, нямат и национално достойнство. Имат единствено стремеж към хегемония над света. За да го изпомпват по всякакъв начин от към ресурси.

В моя Россия мин заплата е 100 евро, средната заплата е 500 евро, мрем като мухи на 65 години, но парите и дългия живот не са най-важни, другарки и другари. Денгите развалят хората, а дългия жизнь е досаден. Не бягайте на запад, другарки и другари. Там има гейове и туйтър. ОПАСНО Е

ПИПО

Те отдавна не бягат на Запад. Обиковенно ходят на почивки и харчат пари. В Русия има над 10 милиона емигранти (от бившите републики). Не ги мисли тях, собсвеният си гол задник гледай да опазиш.

В США бягат само престъпниците. Иначе невиждам как някой ще избяга от земния рай россия. Няма друго обяснение

То затова в америка има най много затворници и затвори на глава на населенето.....

не пречи на руснаците да заминават натам!

ЕС са гейове, САЩ са масони, а Украйна са фашисти. Ние руснаците сме бели арийци-комунисти-православни-морални. Ние ще победим

Чудя се някой връзва ли се на тези елементарни психологически похвати? Някой освен вас има ли реална нужда от такова празнословие?

Бели арийци-комунисти-православни-морални-ислямисти-уахабити! Да сме по-точни! Рамзан Кадыров, единствената опора на Путин - мюсюлманин уахабит!

В америка бягат тези които ако не избягат от своята страна ги чака присъда,а те като цингите привличат и свой роднини а другите ги чака това:Масов гроб с имигранти открит в Тексас Масов гроб с тленни останки на стотици безименни хора е открит на гробището Свято сърце в Южен Тексас, съобщава Caller Times. По думите на антрополога Лори Бейкър, човешките останки са били в торби за смет, найлонови пликове и пакети за биологична защита.

Официалното изявление на полицията е /не се шегувам!/,че телата са на умрели от жегата мигранти. Толкова по въпроса с толерантността и демокрацията.

от Крим (Таврия) са издавени в Дунав след 44 година! Защото са искали да се преселят в България. Откриха им паметник в Добрич най после! Ето как се прави прочистване по руски!

А в Русия всяка година откриват масови гробове за по 500 души, по цялата територия на бившата Велика Съветска страна! Американците ряпа да ядат с техните 100 души! Само в Крим Розалия Землячка е разсреляла 150 000 души! А колко е Крим, няма четвърт България!

Едва ли с теб ще се съгласят милионите избити от краварите истински американци-индианци....Ама да таква отрепка акт теб едва ли смята индианците за хора!!!

Въпреки, че 2-ро поредно тримесечие икономиката на Россия няма растеж, ние просперираме, другарки и другари. Слава ссср

Какво пушиш днес,че си толкова активен ?

Вувузел

По-видимому, пуши Марихуаната, която се доставя от американците през руско-натовската база в Ульяновск, родния град на Великия Ленин (по баща - волжский Болгар)!