ГЕРБ: Ваканцията е параван за политическа репресия

ГЕРБ излезе с позиция до медиите, че политическите уволнения в страната продължават поголовно. Очевидно управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и „Атака” ще използват парламентарната ваканция като параван за продължаващата политическа репресия в администрацията, смятат от партията на Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Ваканцията е параван за политическа репресия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да има политически уволнения, значи ГЕРБ признава, че е имало политически назначения - навсякъде. Защо реват сега.

Бастуни,бастуни!

а защо не коментирате "назначенията" на герб и чистките им???

Аз не съм политически ангажиран човек. Работя в администрация и мога да кажа от първо лице - никога не е имало такива чистки и подреждане на парашутисти без знания и опит както при предишното правителство. Всички предходни поставяха свои хора доедно достатъчно високо ниво и оставяха служителите да си вършат рутинната работа. През 2009-2013 г. се стигна до ниво началник сектор в градчета и паланки. Следващите просто се възползват от вече истановената практика и слизат до нивото на предишните на калинките.

Абе жалки,дребни комунистически драскачи и пишещи глупости.Още ли неможете да разберете,че др.Станишев ще Ви разкаже играта не само на Вас, но и на Вашите правнуци, ако сти и управлява.Той одвен собствения си джоб друго не знае.Човек, който няма един дин трудов както трябва.Продължавайте да го подържате. Той ще Ви се отплати.

Съгласен, ГЕРБ-рите по места ... ВЪН. Така както те направиха, когато дойдоха на власт и назначиха "калинки", които са им "верни". И квооо... па'им, така - до кога.? Кога вместо хора с доказани професионални качества и не принадлежащи на политическата мафия, ще бъдат вън от управлението, а ще ни управляват неграмотни идиоти и откровенни тъпаци, но принадлежащи на някоя "партия" или са бивши ченгета, коието знаят "кое, как става", т.е. как се прибират пари под масата.

Тъпанар и то голям!!!!!!

боба, искам да ти тегля един голям. защо се огъна? виждаш ли какво прави терориста доган???

Само така, всичкото ГЕРБ на баламатума!

Само така, браво на управляващите , нека им припомнят на герберите как дойдоха на власт вси чки тези мухльовци от села и паланки със заплати по 4 - 5000лева за сметка на уволнени кадърни хора!!!

Такъв безпардонен натиск върху Президента е прецедент в Българската история. Независимо как се казва той, Президентът е ИНСТИТУЦИЯ. А изказвания на лекета, като Христо Бисеров, Вигенин, Станишев, Чобанов и цялата тази банда, узурпирала Бъларският парламент са ДИРЕКТНО РУШЕНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА, В ИМЕТО НА ЧАСТНИ, ОЛИГАРХИЧНИ ИНТЕРЕСИ. ЯВНО ИМ Е БЕЗКРАЙНО НЕОБХОДИМ ТОЗИ ЕДИН МИЛИАРД НА ТЕЗИ ХОРА. И СА ГОТОВО ДА СЕ БИЯТ ЗА НЕГО, СЪС ЗЪБИ И НОКТИ. А съдбата на милионите бедни и болни българи е последната им грижа - ще им хвърлят по 40-50 лв., за да им запушат... още устата. После ще си разпределят останалите 960 000 000. ТАКОВА БЕЗОБРАЗНО ПОВЕДЕНИЕ НЯМА АНАЛОГ, ДОРИ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ. На Орешарски, Станишев, Местан и цялата тази клика, много им се иска сега да е 1947 г. И се държат, сякаш току що са спечелили Втората световна война и могат да си разпределят баницата, безнаказано... Никога не съм очаквал, че мога да бъда свидетел на такова падение.

Т.н. Президент е жалък гейбераст.

Ти пък си пълен идиот.Или участвуваш в разпределението на милиарда?

Каквото повикало-такова се обадило, казва народа.

Нали твърдяха управляващите, че имат неотложни дела и оставката би била безотговорна?? Какви са тези ваканции сега, кой ще им приема законите ? Нали имаше спешна нужда от промени в законодателството?? Оставка!!

Не се блъскайте моля! Чалми, фереджета и потури ще има за всички - БЕЗПЛАТНО! Както се казва УЖАСНА УЖАС

ПРАВИ СТЕ - ГЕРБЕРИТЕ ДОЛУ!! НО ПО МЕСТА ИМА ОЩЕ МНОООГО ГЕРБЕРСКИ КМЕТОВЕ ... ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ КАК ДА ГИ БУТНЕМ !!

Ха ха ха ! Това е много добра новина за ГЕРБ. Управляващата коалиция с тази чистка режат клона на който седят. Уволнените ще се присъединят към протестите, а на изборите това са сто процентови гласове за опозицията. КККоето човек сам си направи, никой не може да му направи.

Кой ще се присъедини?Та нали те са протестиращите?Уволнени или не те са по улиците на София.По-добре вън ГЕРБ от властта.

Егати наглеците. Та те смениха дори чистачките в тоалетните със гербажийски дупедавци а сега плачат

те същите са по митингите. погледнете броя и ще стане ясно кой протестира

Изнесе си Буда паричките с чартърни полети извън Бг. , а сега митинги организира!Нагъл маркуч!!!

Той и като пожарникар беше некъдърен.Няма нещо за което да става!

Всички назначени от Герб трябва да се уволнят дисциплинарно!Профилактика бате!

Е те тая улица я разкопахме.Имам по едно паве за всекой от ГЕРБ!!!

Това правителство е единствената алтернатива на Герб.Нека си свърши работата!

След пладнешките обири и постановки на Герб-трудна работа!

Става,става!Бой по Герберите да се морат по жегата!

Като им гледам ''експертите'' ми става едно мъчно за ''калинките''...

От Герберунгелите по-зле няма!Повярвай!!!

Тия ЛУМПЕНИ не ни ли разбраха. Глухи ли са, слепи ли са, не знам. Не разбраха ли че Оставаме, Оставаме, Оставам!

ДОРИ И ПАТРИЯРХА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ САМО КОМУНДАРИТЕ ИМ СА ЗАПУШЕНИ УШЕТЕ!!! ОС-ТА-ВК-А ОС-ТА-ВК-А ОС-ТА-ВК-А ОС-ТА-ВК-А ОС-ТА-ВК-А!!! ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ НЕ ЧУВАТ ЛИ И НЕ РАЗБИРАТ ЛИ ЧЕ НАРОДА НЕ ГИ ИСКА!!! ЕЙ ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ БЕ!!!

Какво ни интересува нас в Партията кого подкрепя някакъв поп! Ние имаме само един вожд, чиито стъпки следваме - Другарят Сталин! Слава, Вечна Му Слава!

По-големи БОКЛУЦИ от Герберите НЯМА!!!

А ПатриАрха не каза ли да се върнете в началното учлище? Привържениците на ГЕРБ са неграмотни, или защото са неграмотни, са привърженици на ГЕРБ?

О, вашият електорат е много грамотен - цигани и пенсионери (не, че имам нещо против пенсионерите, но просто хората са живяли в други времена и тогава образуванието е било друго)

ще има и политически уволнения. И в случая става въпрос за хора, които са били съвсем наясно, че съответното им политическо назначение ще е мандатно. Независимо дали са калинки, малинки или доказани професионалисти. Да, има политически реваншизъм, имало го е, и ще го има, той си е следствие на политическата система, а тази политическа система, както и да я променяме, все ще си е политическа. Не можем да искаме отмяна на всички политически уволнения и назначения вкупом. Насочете я тази енергия вместо срещу БСП + еди кой си или срещу ГЕРБ + някой си, за нещо конкретно, но стойностно. Подкрепете личности и работещи институции, а не всички уволнени шефове на всички Агенции за броене на мухите, образно казано.

кой го казва

Политическата чистка започна още от самото начало! Уволнения, и шуробаджанашки назначения, това се случва сега! Кадърни хора, експерти в своята област бяха уволнени безпричинно! Сега трябва да се потърсят правата в съда!

Всички от Герб трябва да бъдат уволнени!Така правеха и те.

ГЕРБ отново ще излязат прави!

Герб никога не са били прави!!!

По-големи БОКЛУЦИ от Герберите НЯМА!Това е!

При смяна на всяко правителство е имало политически уволнения и това се приема като нещо "стандартно". "Хубавата" страна на назначените мутри (предимно от ДПС, разбира се), е че политическите уволнение постепенно ще се изместят от нещо доста по-демократично: хората сами ще си подават оставката и то само с намекване, без задължителните дълги законови процедури

в грешка си пич... правилно каза всичко за мутрите- ам бе излишно пояснението ДПС ....

milena_gm@

Може и да съм в грешка, но по мои наблюдения и скромен опит, "душа" не ми дава да им го спестя

Който не е виждал - плачещи мутри за власт- да бяга в България ... Ронят се крокодилски сълзички за "кокала"... Направо са бесни Герберунгелите...- бяха наводнили цялата държава с техни "кадри"0 калинки на всяко ниво във властта.. - СЕГА-НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ДА СЕ СЛОЖАТ ХОРА -КОИТО ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ... ТИЯ "ЕКСПЕРТИТЕ " ДЕТО тИКВАТА ГИ СЪБИРАШЕ ПО ОКОЛОВРЪСТНОТО... Е ВРЕМЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ ТАМ ОКТЪДЕТО СА ДОШЛИ , И ДА СИ ПРАВЯТ ПАК , ОНОВА ЗА КОЕТО СА РОДЕНИ ... МУТРИИ КАЛНИКИ- НЯМА ДА СПОМОГНАТ ИЗОБЩО ЗА НЕПРЕДЪК И РАЗВИТИЕ НА СТРАНАТА. ВОЯТ Е ГОЛЯМ- КОКАЛА Е СЛАДЪК ...- А И ЗАЩО КАТО СА СЕ ЗАГРИЖИЛИ ЗА 'ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ"- НЕ ЗИ ПАЗИХА КОГАТО ДОЙДОХА НА ВЛАСТ.. КАКТО ТЕ СИ СЛОЖИХА ТЕХНИ ВЕРНИ ХОРА - ДА КРАДЪТ ЗА ТЯХ- СЕГА РЕД ДА СЕ ОБЪРНАТ НЕЩАТА..КОЙТО Е НА ВЛАСТ-СИ ИДВА С ЕКИПА... БИЛО ТО И ОТ КАЛИНКИ... КОГАТО СЛАГАХА КАЛИНКИ-0 НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕШЕ.. А СЕГА ......??????? ВОЙ - АМА ЗА КОКАЛА А НЕ ЗА ДРУГО...НО Е РЕДНО НИКОЙ ДА НЕ ГИ СЛУША...ЗАЩОТО -ОТ ТЕХНИТЕ ЕКСПЕРТИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ НАРОДА СЕ ПАЛЕШЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ .... ЩОМ ВИЯТ ОТ ГЕРБ- ЗНАЧИ НЕЩАТА ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ ...... КОФТИ ЩЕ Е КОГАТО И ТЕ ЗАПОЧНАТ ДА БЪДАТ ДОВОЛНИ... ТОГАВА ЩЕ ПАДНЕ КРАДЕНЕ ЗА ДВАМА...А СЕГА-ПОДКРЕПЯМ ДЕЙСТВИЯТА НА ВЛАСТТА...

от цялата работа какво ще намажеш, на теб ще ти дадат ли новите или само така се пениш, случайно погледнах новината и попаднах на такъв коментар, много луди хора пишете тук, откъде е тая злоба и омраза, ще си оправиш ли сега нервите следващите 4 години, а дано, че не си наред, булгаристанците сте изтрещели от два месеца под всяка новина за пожарникаря пишете по няколко хиляди излияния, едно време се чудех защо след като падна костов, два мандата го плюваха, а по негово време някакси нещата се поуспокоиха, сега виждам пак мааалко потръгнаха към по-добро и пак след това едни подивели, зомбирани, озлобени хорица изпълниха всичко, нз какъв народ живее вече в бг, но е гнусно всичко, а злорадстването на повечето тук в момента е смешно, че управляващите взеха поотделно по-малко гласове от лошия, но в бг е така, всички се обединяват, когато трябва да се връща някой в казана

Ех тии , куха лейко нещастна , що не вземеш да се застреляш бе заспалец... какво е било потръгнало при Тиквеняка бе луд... колко разорени и закрити фирми ..колко замразени и понижени заплати ... колко безработни .. колко самозапалили се бе идиот нещастен .. смотаняк- ти май си намазал а не аз - след като само за теб е било добре .. наистина за няколко хиляди мутрафона и калинки бе доста добре ..ама не просто доста ..-ами считай- забравиха се от пари .... а народа обедня в пъти ... ай сиктир бе боклук продажен .. срамувам се , че си ми съгражданин и , че си изобщо- българин .. ти си срам за цялата ни нация.. и си или калинка или мутра ..или си обикновен заслепен идиот.. от най-тъпите и простите ...

БСП+ДПС+АТАКА=политическа олигофрения. Опасна симбиоза.

Бате Боко и Цецко какво са?

Kакви комунисти ,какви 5 лева бре??комунистите ги избиха в миналия век.A вие в кои век сте???всички са национални измекярски предатели. аман от олигофреня.

БОЙ ПО ГЕРБЕРИТЕ! СИГУРНО СА СЛЪНЧАСАЛИ ОТ ПРОТЕСТИТЕ! ЯВНО ИМАТ ОЩЕ ПАРИ В ПАРТИЙНАТА ИМ КАСА! ТОГАВА ВЗИМАЙТЕ НАРОДЕ!

Не обиждай протестиращите, никой от тях не е от ГЕРБ! Информирайте се малко повече преди да пишете и да дразните хората...

ГЕРБ правеха същото. Да не се правят на ощипани.

Абе, що не се скриете и вие? Писна ми от писукането ви!

всички гербаджии до последния да бъдат уволнени със задна дата

разбира се, че трябва да има смени.няма как просто.в последните четири години,единственото условие за работа в държавната администрация,беше човека да е "наш"./разбирай от герб/без значение на опит,образование,стаж,квалификация,знания,умения и т.н.точно както беше при комунизма.ако си партиен член си добър,ако не просто нямаш шанс.

Калинките и любониците да ги изхвърлят до крак

властта не е порок само за интелигентния човек,герб е синоним на наглост и глупост

а защо никой от ГЕРБ не коментира за мръсните тайни от тефтерчето

България от страна на розите стана страна на склерозите . ГЕРБ да си спомним като дойде на власт, сега да не ревунчат

Я да си припомним за герберсаката метла, яко въртене падна

Мразя комунисти. Много мразя комунисти. И колкото повече слушам и чета за тях, толкова повече ги мразя. И докато са във ваканция ще продължавам да ги мразя.

Кво мразиш бе -а Бойко къв е! Комунист от горе до долу, че в комбинация с мутра и простак

не бе ..не . бате му бойко е комунист .. ама е "по-друг"- комунист .. той е тъп, нагъл , прост и циничен ... явно е -обаче , че такива се харесват на подобните си ....

ДОБЪР ДЕН.КОМУНИСТИТЕ СА БЕЗКРАЙНО ОТМЪСТИТЕЛНИ,А ПОТУРНАЦИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.ВЪРНЕТЕ СЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД И КАРТИНАТА ЩЕ БИ СТАНЕ ЯСНА.

А помните ли когато дойдоха Герб на власт как всички си слагаха портрета на вожда по бюрата и това беше задължително, а сега кадри на партията на Бойко заедно с неговите портретчета по домовете и по-бързо, че няма време вашето вече изтече.

Ама големи свободни съчинения в тези коментари!От къде го измисли това?

а я да помислим какво ще се случи см тия дето сега ги назначават на техните места. След няколко месеца все едно ще има избори. И ако има нещо сигурно, това е че БСП няма да ги спечели. Тогава ще започне чистката. Ама яка чистка на кадри на БСП в цялата държавна администрация. МВР, ДАНС - всичко вън. Чистка, която трябваше да започне още през 1990. И която ББ задължително трябваше да направи преди 4 години. всъщност повечето галсували за ББ искаха от него точно това - чисътка на кадрите от номенклатиурата на БСП. И когато не го направи, хората се разочароваха. Трябваше да действа Бб с голямата метла. всичко свързано с БСП - вън. а той ще ми се прави на демократ. Ето ти сега демокрацията. БСП и комунягите разбират само от твърда ръка. И от бой. Другарят Хитлер и сеньор пиночет са го доказали по безспорен начин. И в Германия ив Чили още им държи влага на комундетата. И я вижте къде е победена Германия. на светлинни години мпред "победителката" Русия. Която така и не можа да докрета по-нататък от Москвича. Затова и ние трябва да изпълним упражнението по декомунизация. ако искаме да вървим по пътия на Германия. иначе - занзибар, сев. Корея и Русия - това ни чака. Или накой Мадуро или мадурко като във Венецуела.

Колко точно и обосновано....БРАВО! Това е трезвомислещ човек!Дано повече хора изтрезнеят!

Зомбито си остава ЗОМБИ, но поне ни забавлява!

Винаги съм се възхищавал на уменията на Цв.Цв. да се изразява по юридически категории. Затова той напълни МВР-то само с милиционери и прангаджии които имат образование от Симеоново.Затова правилно ги сменят и те трябва да отидат да пазят овошните градини и лозя.

До Аре ъ лево кой откъде е. Е, веднага си личи герберската ти мутра.И ти и твоя патрон-Тиквата сте само за ,,в Искъро.. Научете се да пишете и четете и тогава може би ще можете да кандидатствате за някоя държавна позиция. Дотогава само бой по милиционерските кратуни.

До Аре ъ лево кой откъде е. Е, веднага си личи герберската ти мутра.И ти и твоя патрон-Тиквата сте само за ,,в Искъро.. Научете се да пишете и четете и тогава може би ще можете да кандидатствате за някоя държавна позиция. Дотогава само бой по милиционерските кратуни.

Абе, драскачи, тия вашите и за едно море ли не ви падоха парици да посетите. Лелееее, Лелеее. Те не плажчета разни, а вие дамой, фронта браните. Егати тъпаците. Само БСП, а? Да ви го ... Ама нема на къде повече, те яко са ви го .... И без вода, а. Луди сте вие, акъл нямате.

Когато герб подкрепяше Ахмед Башев тогава беше добър,но когато пак се върна към дпс стана лош.Относно калинките на герб дори е много закъсняло уволнението им.Като някакъв аргумент ми посочват кой бил на този пост от 15 кой от 20,а някои и от 23г.Е то затова цъфнахме та вързахме щото 23г. некадърници стоят във властта сменяйки само партийните си книжки.Ако тези хора са били читави и способни то те са щели да отидат да работят в частният бизнес за повече пари,а не да си плюят на сурата и да ми сменят по 4-5партии само за да останат на топлите кресла.Докато България затъва вече 23г. шефските постове за тях станаха бизнес.

Не зная защо хленчат герберите? След калинките,бръбарите и цецо-шлифера идва ред на: Райта /инсекцид за всякакви партийни твари. ПП ГЕРБ в кошчето за боклук или забрана със закон.

Е нали за това драпат да излезат герберчетата от кошчето за боклук дето ги пратихме след "успешното" управление