Над 6000 души са убити в Украйна за година

Над 6000 души са загинали от април миналата година в резултат на боевете в източна Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Над 6000 души са убити в Украйна за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е що не кажат "повече от един човек"?! Ще е също толкова вярно!

Сергей Лавров за ситуацията в Украйна, където "в резултат на организиран преди една година антиконституционен държавен преврат рязко се активизираха ултра-радикални сили, включително и открито изявяващи се под нацистки лозунги и призоваващи към етническо прочистване". Днес в Украйна Степан Бандера е култ и пример за подражание на украинската върхушка, която боготвори убиеца и в негова чест му издигна 20 паметника с надпис герой на Украйна. Бандера е известен със своето етническо прочистване през 1943-1945 г. и убийство на 36 750 души-неукраинци, с установени имена и място на смъртта, както и 23 000 с неустановени. Питайте гугъл за - ВОЛЫНСКАЯ РЕЗНЯ если я забуду о них, ты, боже на небе, забудь про меня - и ще видите документални снимки и списък с 64 начина за убийства на жени, старци, деца и бебета, прилагани от бандеровците (снимките и текста са шокиращи, тези със слаби нерви да не отварят). Украинците са странни: молят се на Бандера, работят за евреите, умират за САЩ и за всичко това обвиняват Русия.

До 9п98 : Бате, аз имам огромно доверие на "един бурят", но имам по-голямо доверие (както и ти) на началника на Генералния щаб на Украйна. Той каза: Ние до сега не сме се сражавали с редовна руска армия.

О руски войски в Украйна изобщо няма!! Разказа на един ранен бурят на Независимая газета: Мы все знали, на что идем и что может быть Интервью с российским танкистом, который вместе со своим батальоном был командирован сражаться за Дебальцево

Ешелони ,след ешелони е пратила Русия за да вземат Дебалцево!! Неговия батальон е бил от 31 танка и 300 човека!! И към 10 бтр!! Това ли са "опълченците" и миньорите??

Къде ги виждате тези ешелони, така и не стана ясно в крайна сметка... В Донецк и Луганск е пълно с бивши военни, ама кой да се интересува. Много от пишещите тука знаехте за Украйна до февруари 2014 само от песните на Мишо Шамара.

Танков батальон е от 100-120 войника,зависи от модела на танковете....как ще събереш 300 човека в 31 машини:)) Дори да сложиш и още 100 войника в 10-те БТР-а пак не ти излизат сметките.....на страха очите са големи.

До Бегейския малоумник: погледни анализа на "Шпигел", който излезе наскоро. Украинската армия и икономика са в пълен колапс, назрява нов майдан, а Путин и Меркел... май в крайна сметка ще се окажат верни слуховете, че са стари бойни другари и цакат негрото лека-полека.

Аз

Прав е. 60 000 е повече от 6 000. Десет пъти повече.

Waw!!

Това нямаше да стане, ако руснаците не бяха нападнали Украйна и ще продължи, докато не се изтеглят обратно.

Вероятно имаш предвид до като стигнат полската румънската и унгарската граници

Това са активите на Путин! 6000 човешки живота за него са нищо...на него му трябва територия

Според мен 6 хил. жертви са актив на краварите и подлогите им от украинската хунта! Демокрация сме и всеки има право на мнение! включително и гарги, като теб!

Според тебе ако не беше Майдана щеше ли да има толкона жертви. Да не би Украйна да я приеха в ЕС или в НАТО. Американците как биха реагирали ако руснаците спретнаха един преврат в Мексико или Канада

5. Путин се разкри като световен агресор, като мафиотска фигура и всички знаят с кого си имат работа. Санкциите са най-малкото, което ще се случи на Русия. Кой може да има доверие на мафията и да инвестира в Русия? Да, светът гледа да не разруши Русия, защото никой не иска на мястото и да възникнат 10, 20 или 50 държави, повечето от които с ядрени оръжия и воюващи помежду си. Но доверието на световния бизнес към Путин клони към нула.

Какъв е резултата от Майдана питал ли си се. Украйна не я иска нито НАТО нито ЕС. Икономиката и рухна. Загуби Крим , който руснаците никога няма да и върнат. Най богатата част Донбас пиши я бегала. Скоро ще и Запаражие и Харков ще си намерят мястото. Пролетта коридора от Донбас до Крив ще е факт. Сещаш се какво ще стане с Мариопул. После е Одеса, а като стигнат руснаците до Дунава сигурно ще си направиш никнейм "Здраствуйте братушки"

А като нападаш държави на над 10 хил км. от твоята граница - Либия, Ирак, Сирия, Афганистан - какво е! И КОЙ е аграсора в случая! Дори няма ДОКАЗАТЕЛСТВА за руски войски и техника в Донбас, но това не ти пречи да с.реш глупости във форума, нали!?

Каквото и да прави украинската хунта аз вярвам, че Русея и Украйна рано или късно ще намерят общ език, но преди това да стане ще обесят Потрошенко, Яйценюк и Турчинов и то на Майдйна и ще ги обесят самите украинци.

3. Путин обедини Украйна, но срещу себе си и срещу Русия. Никога досега Украйна не е била така обединена около каузата СВОБОДА ОТ РУСКАТА ИМПЕРИЯ 4. Украйна е в тежко финансово, икономическо, социално, енергийно и политическо положение, но това е и уникалния шанс за бързи радикални и необратими демократически реформи. Труден е разводът с една мафиотска държава като Русия, но всички знаят, че е война и сега е моментът за изчистване на батака на Кремълския сатрап Янукович и създаване на истински демократична държава.

Украйна никога не е била така разединена. Рано или късно тя като държава ще изчезне или ще се свие до Галиция и части от Волиния яка не си ги приберат поляците. Относно икономическия срив в Украйна най добре го чувстваш ти с два чувала украински гривни който са ти под кревата и никоя не иска да ти ги обмени. Събирай си ги скоро ще стават само за тапети. Няма по фалирала държава от Украйна. Дори зимбабвииските долари можеш да обмениш за твърда валута не и украинските гривни

2. Вследствие на безумната путинска агресия в Русия избухна безпрецедентна анти-украинска истерия. Украинците вече не са кръвни братя, а са гадни укри, които трябва да бъдат вградени в асфалта и руснаците да минават по техните тленни останки с колите си. В ДНР и ЛНР децата рецитират с плам стихотворението "Гласът на детето"на Ю.В.Карпека, в което се говори за: украински изроди, бъдете проклети киевски нацисти Порошенки, Тимошенки, нека нашата земя гори под краката ви, нашата Родина е Новоросия и тн

Украинците не са лоши хора. Лошото е че властта благодарение на петте милиарда налеги от американското правителство в Украйна започна да се управлява от безродни изроди, за които животът на обикновения украинец не значи нищо.. Не както и нашия Тиквун са готови да продадат майка си и баща си за жалките американски пари

Така, време е за междинни резултати от Руско-Украинската Война: 1. Путин загуби войната - вместо да възстанат Одеска, Сумска, Харковска, Херсонска, Днепропетровска, Донецка и Луганска области, Путин успя да заграби Крим и да разруши Донецка и Луганска области. Хиляди загинаха, десетки хиляди останаха осакатени, милиони избягаха. Процъфтяващите преди Донецк и Луганск са в руини, пълни с оръжия и без население. Крим е в разруха. Богати туристи от Запада, ежедневни круизни лайнери НЯМА. Вода няма, пари няма, има само безкраен руски произвол, закриват се неконтролируеми телевизии, руските варвари горят публично украински книги, унищожават татарското наследство, разрушават паметници

Войната си е гражданска. Ако имаше хипотетична Руско-Украинска война руската граница щеше да опира в Полша.

Бай Ставри

Войната е хибридна и тотална: пропагандна, терористична, активно използване на 5-та колона, използване внимателно на собствената армия, финансова, енергийна, икономическа - тотален натиск

Май най ти е тъжно тебе за татарското наследство и после върви разправяй че си българин. И не си съчинявай макар че е типично в твой стил да измисляш.

както винаги бегееца обича да преиначава нещата и спори, този път с началника на Генералния щаб на Украйна, който каза: Ние до сега не сме се сражавали с редовна руска армия.

Киевската хунта изби над 6000 човека! Няма връщане назад, Донбас и Луганск не са Украйна и никога повече няма да бъдат!

Русия е такава защото винаги е била мразена. От самото си възникване, досега тя е трън в очите на запада.Друга култура, друга политика. Плод на напъните за нейното унищожаване през вековете виждаме една мощна във военно отношение държава, и един народ, който може да жертва личното благоденствие както никой друг. Всяко посегателство върху културните и етнорелигиозните ценности води до такъв резултат. Ислямска държава , колкото и уродлива да ни изглежда се роди по същите причини..

правилното заглавие е: ПОРО УБИ 6000 души в Украйна ......!

Що? П. няма ли пръст в тази работа?

Вчера, оня ден убиха Немцов. Вярно, че е трагедия, не споря, но всички западни медии, че и българските, ореваха орталъка. В Донбас убиха хиляди, в това число и стотици деца, унищожиха инфраструктура за милиарди, но на никого на запад и в България, не му пука. Ей на това, му се вика истинска демокрация.

Хората в източна украйна не изповядват атлантическите ценности и за това са само статистика. На никой на запад не му пука за тях.

Т.е. искате да кажете, че в истинската демокрация, хората, които "не изповядват атлантическите ценности", не са хора?

Като тръгнат да бесят бандерите - Праха, Турчина и Яйцето на бесилката ще им турят една табелка с имената на всичките тези 6000 жертви, които убиха като едни истински украински фашисти.

Впрочем, за заинтересованите - хвърлете един поглед на анализа на "Шпигел", който излезе наскоро. Цитирам основната идея в него: "Украинската армия е в разпад, украинската държава също."

какво....украинска държава? Няма такова нешо , бе! На тази територия върлуват крадливи банди, който една друга се избиват и крадат. Има оранжева банда на Юшченко, газова "принцеса", шоколадов Порко, боксьори, бандата на Яйцето".......и мноооооого други! Сменят едни след като гИ отровят, други ги застрелва чужди легионери, някой падат от прозореца......! Е КАКВА ДЪРЖАВА Е ТОВА? МАРСИАНСКИ СТАНДАРТ,!

Така е, украински братя! За да станете демократична и прецъфтяваща държава като България се искат много жертви! Ако си мислите, че сте дали достатъчно се лъжете! Лошото едва започва за вас!

Тоя хусени счетоводител от погребалното ли е За това ли им плащат щури пари?

По данни на германското разузнаване жертвите на войната в Украйна са около 50 000 (петдесет хиляди) !!!

От втората световна война ли :)

Бате, работата не е за подигравка. Там хората мрат като мухи, а ти се хилиш като п... на витрина.

6000 души намерили смъртта си в Донбас . Ранените са близо 14 000. А Шарли Ебдо се подиграва Жертвите . Къде те Еврогейове за 20 000 човека става дума и защо Няма Изявление на Кошарков , Маймунски , ... и другите Шарлита . Цитирам : Шарли Ебдо се изгаври с примирието в Донбас . След прекратяването на огъня в Донецк се възцари скука, гласи текст под карикатура

бе не че е много по темата... но колко са жертвите по пътищата ни? спомням си, че обикновено винаги водим в подобни статистики...

А фашизмът винаги губи. Киевската фашистка хунта също няма да се отърве ...

Рашизмът вече е изпята песен. Скоро ще се разпадне на 50-100 държавици с по 1-2 милиона. Едва тогава светът ще отдъхне. Впрочем думата фашизъм произлиза от Италия, но идеологията е именно рашизъм и то не от цар Ленин, а от неговите предшественици 3-4 века по-рано.

Мануел

Ти си толкова историк колкото Асен Генов е българин. Май и ти чакаш да паднат на коча мъдете като чакала ама пусто не падат. Приемаш мечтите за действителност. Ти турско знаме ли ще носиш на митинга на соросоидите. След митинга всички присъстващи ще отидат на джамия и ще почетат падналите турски войници в битката с руснаците. Слава на аллаха Слана на коалицията БОСТАН

По-скоро САЩ ще се разпадне на 50 малки и смешни щатчета. Те ще се бият по между си и ще молят Русия за газ и нефт.

Слаб историк си. Да Русия винаги се е управлявала по вертикала от 17 век насам. Но там демокрация не вирее , цитирам ти Русо и Волтер по ред обстоятелства. Времето на Горбачов и Елцин е време на анархия и обикновенния руснак предпочита такава Русия. На теб и на мен може да не ни е приятно, но тя е факт. И всеки разумен човек ще се съобръзява с нея защото е силна... иначе всички вкупом ще се изпепелим..

Негодници, убиват старци, жени и деца само защото Проклет Потрошенко им плаща и кой после бил винорен ?!?! Рудско говорящите, които защитават домовете си били "сепаратисти" !!! Европейци, не виждате ли недоубития фашизъм или искате пак да ви смачка "Руският ботуш" ??! Украйна не иска да плаща газ, тогава кой ще им я плаща, Вие ли? Да пукне Потрошенко и всички като него !!! ПОБЕДА за ОПЪЛЧЕНЦИТЕ ! АМИН

Тоя път САЩ няма да ви държи за ръка... Може и да ви е по-трудно да стигнете до Европа. Такива като тебе, ако са "обикновените" хора, май наистина трябва да ви редуцират.

Ханеее, до кога ще ползваш шлема си за цукало ? И после да го налагаш на главата си ...

Хана се храни от него ...

Да не би да имаш по високи очаквания към този татарин.

С цел масовост на митинга на соросоидите да бъдат задължени всички чиновници от партия ГРОБ да го посетят размахвайки турски и български знаменца. С цел масовост да бъдат докарани няколко автобуса от кърджалийско и разградско които да поздравят новата коалиция БОСГАН. Бойко Борисов и Лютви Местан задължително да се целунат в устата както Тиквуня го направи с Юнкер в Брюксел

Бойко окуця. Не се препоръчват никакви усилия ...

Мануел

Добре де допуска се боко да приема митинга седнал. По изключение

+60 000 безследно изчезнали!!

Един въпрос към глупендера с ... точките; Ако "дядото" направи нещо голямо за теб, няма ли да имаш поне мъничко уважение към внука му? Пък дори и да няма олимпийски медал? Всъщност, чакай, по-редно е да кажем; Няма ли, явявайки се внук на въпросния, за когото "дядото" е направил нещо голямо, да уважаваш поне малко неговия внук?

Не и когато внука ти е счупил стъклата, изпил водката и натиснал жената в ъгъла, докато негови приятели са те държали затиснат в ъгъла.

А, да ме прощаваш, тези изпълнения ги прави задокеанският побойник.

Верно бе заради тебе и Асенчо Генов може митингуващите да размахват и една проскубана конска опашка за да се напомни татарския произход на тюркоизичните прабългари

А Демократите по Шарли Ебдо се подиграха с Жертвите ЦИТИРАМ : Шарли Ебдо се изгаври с примирието в Донбас. След прекратяването на огъня в Донецк се възцари скука, гласи текст под карикатура . Ето какви Рисуващи подкрепихте - рисуващи Жадуващи Смърт , за да могат да продават и печелят Кинти !

Митинга да бъде в подкрепа на Отоманската империя и против Русия а Асен Генов и приятели да носят турското знаме поне колкото украинското на проваления митинг на протестърите на 21.02.2015. На митинга да се редуват мюсюлмански маршове и маанета. Бойко Борисов и Лютви Местан да поздравят митингуващите на български и турски език. Да бъдат заклеймени руските войски освободили България

Утре всички Аги от Агов Асен, Инджи... Иво , Кошарлъков ще говорят гадно против руснаците , защото са спряли гаврите и не са дали да се доизгаврят с Народа !

За големия брой жертви са виновни воюващите помежду си квартали в Донецк(фенове на различни футболни отбори)както и на рискови операции и материали използвани в клуба на младия химик в Одеса.

путин изяде Бахурата

Аз предлагам утре да честваме 3 март като ден на сърдене, за да изразим колко сме им сърдити на турците, че не са успели да спрат нашествието на лошите руснаци.

не са тези които те освободиха. Бяха пра-дедите им. Или ако дядо ти е с олимпийски медал по плуване, то и ти си шампион.... тъпа, логика, а? А ако дядо ти е убиец, ти трябва да стоиш в затвора... това само в Русия го има, но явно добре си прехванал от тях.

Мануел

Предлагам Асен Генов и останалите платени соросоиди да водят колоната на митинга и да развяват огромно знаме с бял полумесец на червен фон. Парада да приемат двамата нови коалиционни партньори Бойко Борисов и Лютви Местан. Слава на аллах Слава на коалицията БОСТАН

По твоята логика, умнико, не трябва да се чества нито един исторически празник.

Правдоподобни съобщения от още по-правдоподобни източници показват,че виетнамската агресия всекидневно застрашава демокрацията в Украйна и застрашава националната сигурност на САЩ.Сенатът и Конгресът на САЩ трябва да предоставят законова възможност на президента да изпраща срещу виетнамските варвари американски военни части,които да защитят националния интерес без обявяване на война!...Упс-с,тука нещо стана объркване!Виетнамски да се замести с руски!

Благодаря Дир-а за поредната безсмислена статия с която ще изкараме още малко пари от Кремъл. слава на Кремъл, Слава на Путин динг динг динг... 5 рубли заработих.

Реално жертвите са десет пъти повече и гадното е, че са сред цивилното население ! Доста висока цена за да имат в Украйна Била и Кауфланд - нали ? Но е демократично да бъдат избивани всички, които не подкрепят терористите от Майдана ! Високият стандарт на запада е потънал в кръв - докога ?

Според доклад на германското външно разузнаване /BND/ цифрите са далеч по-страшни. Според германците в бивша Украйна убитите са над 50 хиляди души. Но не само на фронта ситуацията е трагична. Националната валута е девалвирана 300%. Цената на енергоносителите е скочила 2-3 пъти, стипендии и пенсии не се изплащат, средната работна заплата в страната е по-ниска от тази в Замбия и Гана... Все прелестни резултати, постигнати под мъдрото управление на хунтата, след осъществения държавен преврат в страната по пътя към светлото европейско бъдеще!!!

И именно за това и забраниха россиската преса да се намира на територията на Украина - никои нищо да не знае - даже вчера ЛИСЕНКО КАЗА ЧЕ ИМА РУСКА АРМИЯ С ПОВЕЧЕ ОТ 60 ТАНКА !!! ТОЙ ГИ ВИЖДА А САТЕЛИТА НА АМЕРИКА НЕМОЖЕ - АМЕРИКА ИМА ПЪЛНОТО ПРАВО ДА ГО СЛОЖИ В КОСМОСА С ДОСТОИНА КОСМИЧЕЧЕКА ЗАПЛАТА ВМЕСТО ВСИЧИТЕ СИ САТЕЛИТИ

БЪЛГАРИ УВАЖАВАЙТЕ СЕБЕСИ И НЕ ДАВАИТЕ ДА ВИ ПРАВЯТ НА ПОБЪРКАНИ С ТАЗИ ХАМЕРСКА СГАН

НЕ МИ Е ЯСНО КАК МОЖЕ ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА БЕГЕЕЦА(ЩЕРЕВ )И КОМПАНИ ! ПЛАТЕНАТА СВОЛОЧ СИ ИСКАРВА ХЛЯБА С ДИАЛОГА КОИТО ДОПУСКАТЕ

КОЙ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКО ??? КОГАТО ЗАПАДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ГИ НЯМАШЕ ОСВЕН ЕДИН ИТ-НЕЦ!!! А САМО ОТ ПЪРВАТА ВОИНА В ДОНБАС ОТ ДУМИТЕ НА УКРАИНЦИТЕ КОИТО ТЪСЯТ ТРУПОВЕ НА УК- ТА АРМИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 12000 ЗНАЯТ САМО ТЕ! НЕ СЛУЧАИНО НЕМСКАТА ПРЕСА ПИСА ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 50 000 !!! УК- ТА ПРЕСА Я НЯМА! ТЕ ГИ Е СРАХ ДА КРИТИКУВАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩОТО ЩЕ ПОПАДНАТ В ЗАРВОРА НА 15 ГОДИНИ !!! В ОДЕСА УБИХА ОКОЛО 200 НАПМСАХА 48 ПОЛУЧИЛИТЕ РАНИ С ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ! ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ КУЛИКОВО ПОЛЕ А СЛЕД ТОВА ПРЛОФСЪЗНИЯ ДОМ А ДОНЕГО БЯХА КОЛИ С БЪРЗА ПОМОЩ!!! ПОРОШЕНКО СЕ ОТКАЗА ОТ ДЕБАЛЦЕВО И ЕТО ТИ ОЩЕ 3500УБИТТ САМО ОТ УК-ТА АРМИЯ НО УМИРАТ И ОПЪЛЧЕНЦИ (ИЛИ ПРАВИТЕЛСВОТО НЕ СМЯТА ЗА ХОРА И ТЕ НЕ СЕ БРОЯТ ! КОЛКО НАЦГВАРБИЯТА УБИ МИРНИ (В МАЗЕТАТА ХВЪРЛЯТ БОМБИ И ТЕЗИ КОИТО СА КРИЛИ КОЙ ГИ ЗНАЕ КОЛКО СА БИЛЕ- ЗВЕРСТВАТА НЯМАХА ПРЕДЕЛ ДЕЦА МАИКИ СТАРИ ХОРА - ИТОВА ВСИЧКО ЗАРАДИ ТУРЧИНОВ ЯЦЕНЮК И ПОРОШЕНКО

Който кaзвa,че Русия е aгресор дa е честен и дa ми кaже военнaтa нaмесa бa СAЩ я Сърбия,Либия,Ирaк,Сирия,кaкво беше откритa военнa aгресия или,кaкво според вaс ????

Ся. Нещо си противоречиш. Как може хем някой да казва, че Русия е агресор, хем да е честен? Това е нон сенс.