Путин подозира политическа връзка в срива на петролния пазар

Руският президент Владимир Путин изказа предположение, че спадът на световните цени на петрола се дължи частично и на политическа манипулация.

Обратно в новината

Коментари - Путин подозира политическа връзка в срива на петролния пазар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин признава "в цената на нефта винаги има политическа съставка". Същото и с цената на природния газ от Газпром. Но защо за нея мълчи, че е надута. Мълчи защото руснаците живеят охолно на гърба на Източна Европа.

Няма какво да подозираш, пич! Не може хем х.я до края, хем душата в рая, келеш. Хем с природна даденост искаш да слагаш финансова патерица на една окуцяла от век насам нация, хем да ти я купуват, хем да газиш лука на комшията, който отдавна не ти е роб, но ти се иска. Сега видя ли, като си най-влиятелният човек на планетата, какво са искали да ти кажат? - че само толкова влиятелен може да потопи 150 милионна нация в лайна за 2-3 години. Келеш!

С парите, които получават от Запада, Саудитска арабия, Китай, Русия и малка група подобни държави работят за унищожението на САЩ и ЕС. Не е далече времето, когато всичките тия ще правят само козметика от петрола и влиянието им ще отслабва. Путин няма какво да подскача, защото все повече електрически автомобили се появяват от конвейрите и влиянието на износителя на суровини остава с по- малко значение.

критикува САЩ за намерението им да създадат Транстихоокеанско партньорство! Какво ще остане за евразийския съюз?

КАТО ГЛЕДАМ ВЪРХУ КАКВИ НЕЩА РАБОТЯТ УЧЕНИТЕ В АМЕРИКА И КАКВО ИМ Е НИВОТО,МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ЗА ТЯХ ФИЗИЧЕСКАТА ВОЙНА Е НЕЩО МНОГО ОТМИНАЛО.РАБОТИ СЕ ВЪРХУ ИКОНОМИЧЕСКА И ПСИХИЧЕСКА ВОЙНА.И ЩЕ ИМАТ КОМУНИСТИТЕ ОЩЕ МНОГО ДА СЕ ЧУДЯТ КАК СТАВА ТАКА?ЩОТО ЕДИН КУП УМНИ ХОРА БЯХА ПРОПЪДЕНИ В АМЕРИКА ОТ ТИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОЛИГОФРЕНИ....ПО АМЕРИКАНСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ УЧАТ,ЧЕ КЪДЕТО Е ИМАЛО ДИКТАТУРА НАРОДЪТ Е ПРОСТ,НЕРАВНОПРАВЕН И ПОДАТЛИВ НА КОРУПЦИЯ...

НЯКОЙ ПОЗНАВА ЛИ НЯКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК,КОЙТО ИСКА ДА ЕМИГРИРА В РУСИЯ?ЗА АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ СТРАНИ СЕ СЕЩАМ ЕДИН КУП...В РУСИЯ ИМА МНОГО СТРОГИ ЗАКОНИ,КОИТО СЕ ПРИЛАГАТ СТРИКТНО,НО САМО ЗА НЯКОИ.......

единственият ответ е ограничаване на експорта

Така е, приятел, има противоруски сговор на американците, но вярвам, силно вярвам, че ще излезеш от ситуацията успешно и с чест.

на крива ракета космосат и пречи. да го разберем все пак миля - трудно е да се издигнеш от низов ка ге беишик до варха на велика дарява и запазиш ниво вав всяко отношение, дори и в изказванята си. руско селянче все пак. аз сам русофил, но харесвам онази руся, която се е ваздигала благодарение на царете си, а не в резултат на поскапването на газта и петрола. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПУТИН: Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света. Вдигна средната заплата в Русия от 80 долара през 2000 г. до 700 долара сега. Увеличи средната пенсия 14 пъти. Национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост. Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Увеличи военните разходи 30 пъти. Издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно. (САЩ са на 4-то място). В момента строи няколко нови автомобилни завода. Забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина. Национализира ЮКОС и така защити интересите на държавата. Премахна закона "Споразумение за дележ на продукцията", приет от Елцин, за забогатяване на олигарсите Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н., и за заграбване на руските нефтени залежи от американски и британски нефтодобивни корпорации. Развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия. Изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, и възстанови исторически истини. Организира най-пищната олимпиада в световната спортна история. Унищожи радикалните ислямисти. Смаза грузинската агресия. Предотврати американското нападение срещу Сирия. Върна Крим на Русия, тоест възстанови направеното от княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите на Севастопол през 1856 г., героите на Севастопол през 1941 г. Има най-висок рейтинг на политик в света...

и прецака руснаците поне за 1-2 десетилетия напред

Атакисти, путлеристи - все отбор ФАШИСТИ!

Трябва да обявим война на Русия.

"Сравнения между Владимир Путин и Росен Плевнелиев: - Путин има най-висок рейтинг на политик в света, Плевнелиев има най-висок рейтинг сред българските мафиоти. - Путин увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти и издигна Русия от 36-то на 6-то място в света, Плевнелиев увеличи своите пари. - Путин национализира 65 % от нефтената и 95 % от газовата промишленост, Плевнелиев си направи офшорни фирми. - Путин върна 256 залежа на полезни изкопаеми под руска юрисдикция, Плевнелиев раздаде още български находища на чужденци. - Путин увеличи военните разходи в Русия 30 пъти, Плевнелиев доунищожи българската армия. - Путин издигна Русия на 2-ро място в света по износ на зърно, Плевнелиев хариза Златна Добруджа на янките. - Путин забрани на депутатите в Държавната дума да имат банкови сметки в чужбина, Плевнелиев насърчава българските депутати да изнасят парите си в чужбина. - Путин развали договорите с американски фирми по нефтените залежи "Сахалин-1" и "Сахалин-2" и ги върна на Русия, Плевнелиев развали договорите за построяването на Южен поток и Белене. - Путин изгони от Русия хиляди чуждестранни съветници, внедрени от Елцин, Плевнелиев мишкува с шефовете на енергийните монополи по тъмни доби. - Путин организира най-пищната олимпиада в световната спортна история, Плевнелиев организира пищни запивки с Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и пр. мафиоти. - Путин унищожи радикалните ислямисти, Плевнелиев стисна здраво ибрика на Ердоган и мюфтиите. - Путин предотврати американското нападение срещу Сирия, Плевнелиев подкрепи кръволоците на Киев. - Путин върна Крим на Русия, Плевнелиев раздаде българска земя на турци, янки и евреи. - Путин забрани на чужденците да притежават руски медии, Плевнелиев раздаде всичко на чужденците. - Путин милее за Русия, Плевнелиев служи на янките..."

Няма място за сравнение - Величините са несравними! Впрочем Плевнелиев ми е трудно да го назова "величина", да не би някой да си помисли нещо погрешно. Просто в науката така е прието, извинявам му се за набеждаването.

Всяко негово действие, е в унисон с целта ... ДА МУ БРЪКНА В ПРОЦЕСОРА и да се запали като на 15.03.2010 г., сървърите. БТК: "Пожарът в Телефонната палата не е умишлен" Това вместо да ми "трови" животът, го прави щастлив, и защото ми става ясен МЕХАНИЗМЪТ НА ТНЕ МАТRIХ. На всяко действие, има равно и по-голямо противодействие. Всяка позиция на злоба е по-слаба, КОГАТО ИМА НАРОДНА ЛЮБОВ. Примерно: Най-влиятелният човек за тази година според ФОРБС / Forbes / в света, най-много в Русия е обичан.

каде е рублата бе, каде е рублата? верно, в русия варви истински само долара.защо?

КОЙ ? се готви да тегли пореден изгоден заем, за да си закърпи пореден продънен бюджет? КОЙ? е под надзор от МВФ, ЕС , ... и във валутен борд? КОЙ? няма собствена армия на практика? ... и т.н. Когато започнем да се справяме сами с финансите, сигурността си, проблемите си, интересите си., ..може да даваме акъл на тези, които се справят

най скъпия газ на България? КОЙ продаде на България заводи-скраб? КОЙ подписа за Белене - та сега Путин иска 2 МИЛИАРДА неустойки? КОЙ трови жителите на Бургас с нефтохима и внася горива без акциз? КОЙ?

Путин и неговите първообрази, Хитлер и Сталин са показателни колко разрушителен може да бъде един режим, както към другите народи, така и към собствения си.

Путлер много бързо вдига благосъстоянието на хората, скоро всеки втори руснак ще бъде милионер (в рубли).

руские девочки дешовье нефтьи :-)

мразим диктатори комунисти безплатно, отрови ми целия живот

всички ние още отдавна, отдавна "подозираме", че ""свободният" капиталов пазар" е една управляема машина за манипулации, но разни мега-либерастко-семитски шамани ни "доказват" с измислени формули, че именно хаосът е оня "прагматичен" "разум", които движел "демократично" света..(на парите/чрез парите). същата тази формула с/по която бе стопен ссср, която от своя страна, обаче, ако беше сталин - нямаше да съществува. хахахахаа

Що за ИЗРОД си да плачиш за сатрапа Сталин? Ами плачи тогава и за приятеля му Хитлер!

на нефта, на златото и т.н. падат и ние сега да плачим ли? Каквото посееш, това ще ожънеш - казва народа.

След разпадането на соц лагера и падането на берлинската стена света се озова в еднополюсен модел и така 25 години. Една държава решаваше кое е добро и кое лошо, налагаше и продължава да налага свойте си морални и културни ценности на цял свят без да се съобразява с местните културни, религиозни и други дадености, разпростирайки свойте си национални интереси над всички останали и над целия свят. Абе аджа ба другите немат ли си и те национални интереси, ....очевидно не. На много дупедавци явно им харесва еднополюсния модел, но природата не търпи еднообразието, когато има и други алтернативи.

Преди това една друга държава налагаше ТУК своите "ценности"! Тази държава се наричаше Русия!

Да беше развил някаква дуга индустрия, освен газвата и нефтената - нямаше толкова да зависи от цените им! Ама руснака не е свикнал да се пъне, като може и по - лесно .... Дал господ нефт и газ

Ако Щатите не бщха почнали операцията с Украйна с апетити да се настанят в Крим никой немаше да я закача. Русия просто нямаше избор и беше принудена да реагира и да спре Американската инвазия в района. Просто за сравнение, някой може ли да даде информация колко войни са направени в света след 1945 та от Русия и колко от Щатите за да видим кой е агресора и кой е миротворец.

А бе тъпанар, стига си повтарял руската пропаганда и лъжи. Истината за Украйна е ясна - болшинството граждани на тази държава искат да бъдат в ЕС а не в путлеровия Евразийски съюз!!!!!!!!

Разпада на СССР!

Янукович беше избран с обещание за европейска ориентация. По средата а мандата си излъга и поиска да вкара Украйна цялата в лоното на Русия, не само Крим. До онзли момент САЩ нямаше никакви акции в Украйна! Нито една! Беше си мирна страна със собствен избор на мнозинството. Янукович измени на нацията си, поради това стана революция, Украйна отслабна и Путин се подведе да завземе Крим. А мога да ти обясня защо го напави. Защото от 2 и нещо години насам икономиката на Русия е в регрес. При това в такъв устойчив регрес, че не може да го спре. Политическите джуджета, попаднали на чело на държава, в такива случаи правят военен кофликт, за да прикрият неуспха си. Това направи и Путин. Само че това не разхубави положението, днес рублата е 60 рубли за евро, а беше едва 40. Представяте ли си какво направи Пътин на нацията си? Описанието е хронологично и аз изтъквам мошеничеството в политиката на комуниста Янукович не само като повод, но и отчасти като причина за позора, който Русия извърши. Гнусняри като тебе са склонниу да изрежат началто она филма, за да заблудят останалите кое защо се случва. Но началото на филма е една поднмяна на изборна платформа по средата на мандата - при това базата а платформата, нейната най-съществена за ацията част. Янукович и Путин са онези, които направиха Кримгейт. САЩ са поддръжници на мнозинството украинци, което ясно показа и нс предишните мирни избори какво предпочита, но и по време на революцията, а и на избори след това. А Русия вече отново е докзан имеприалист. САЩ т столетия не е посягал на чужда територия, макар намесите им с война да са съмнителни като цели, но на територия не е посягала. Тя и Русия се опита в Афганистан на времето, но днес е вече империалист за сметка на благоденствието на нацията. А нацията днес вече плува в лайната на Путин.

Аз съм сигурен че колкото и да е България има файда от падането на петрола. Макар и мизерно цените падат!

а увеличението на цената на газта на държавната газпром и мегакопупционния проект южен паток въобще не са с политическа връзка.

Подяволите, казах им на тия араби да увеличават пройзводството на петрол, и да продължат да го продават на безценица за жълти центчета!! А тия чернилки не ме слушат! Абе я да пратя 6 краварски флот на "приятелска визита" в Саудитска Арабия!!!!

Путин е мноого "подозрителен" откакто взеха да му намаляват ДОЛАРИТЕ... а рублите се множат всеки ден :) ... Скоро трябва да отварят нови печатници :)

... да има как петрола и газта да скочат десеторно---само Путин да е добре! Нали сме "братя" защо плащаме двойно по-скъпо от Германия газта на "братска" Русия?

Защото са ни "братушки"! Едно време нашите възрожденци по указание на руския посланик в Цариград - турския султан е изпращал в Диарбекир!

при немците цената е 1,40евро дизела,явно не са разбрали че петрола е поевтинял,или си правият оглушки....

Да сравнявате изобщо България със страна като Русия, трябва да сте слабоумни. И да не виждате ръката зад всички конфликти, протести, фалити на банки, 3500 долара за 1 лев и прочие, трябва отново да сте слабоумни. Кой според вас има полза всичко в България да стане западно, каквото е днес? Кой има полза да изкупи цяла България с глупавите роби за жълти стотинки? На кого сте роби бе, роби? Може ли да не знаете кой ви е господар!

3500 долара за лев...????кога е било това.значи 200 лева заплата е много добре,какво се оплакваме тогава. от 70 год сме роби на русия и положението в което се намираме в момента е благодарение на тази зависимост и бездеиствието на българите.всички от соц лагера протестираха срещу комунизма и мразят руския окупатор,а 10% българите продължават да се кланят на руските пияници.срааам.

КО ЛИ ШЪ СТАНИ АКО ПУТИН ОБЯВИ МОРСКА БЛОКАДА НА САУДИТСКА АРАБИЯ ? 2 АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ СА ДОСТАТЪЧНИ .

Нема се плашите само ! Сега император Путя Късий ще си го премести из крачолите, а после ще напише два декрета : 1. Декрет за Единна Световна Цена на петрола - 500 долара за барел ! 2. Декрет за фиксиран курс на рублата - 1 рубла = 50 долара ! Венсеремос, нопосеран и наздаровя!

НАЛИ СТАВА ЗА КАРЛУКОВО И БЕЗ МЕД ПРЕГЛЕД !!! ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО

На джужан му спретнаха хибридна война, но не със зелени човечета , а със зелени гущери. Скоро властелинът на ядрената бензино-колонка ще бъде пребит с камъни от озверелите гладни руснаци...

humfry

Явно всеки, който не слуша западния шепот, го грози гладна смърт. Вече ще знам, че храната е измислена на запад и единствено запада произвежда и е способен да произвежда храна, както и че хората произлизат от запад.

Според германското разузнаване, Русия може да изкара така 4-5 години. Което никак не може да се каже същото за САЩ. По една проста причина. Ниските цени на петрола не са им изгодни. Те вече произвеждат не малки количества и цената убива техният добив. Гарантирано ще умре шистовото производство, особено добива на шистов нефт, понеже става нерентабилен. И САЩ ще трябва да кажат довиждане на шистовата револщция. Другия играч, Сауситска Арабия ще обеднее значително по-рано. САЩ не купуват толкова петрол от тях и вече цената му има голямо значение. Не случайно вече те и други производители са ограничили добива. Не го обявяват публично, за да не си развалят далаверата. В добавка, САЩ имат дълг, който гони 19 трилиона и не са в състояние да играят игри. Заедно с игнорирането на долара, което прави дълговете на САЩ съвсем реални. Можем да кажем, че играта с цената на нефта ще убие първо САЩ. Бозите ти са стандартни пиараджийски изцепки.

humfry

Спекулантите и политическите игри в световен мащаб правят живота на определени нации черен.

Е то това му остава на простата милиционерска пръчка - да подозира с пръст в ...уста

Ндааа то и в България имаше един момент в който 1 долар се разменяше срещу 3 000 лева пък гледам че от това събитие нито България е изчезнала нито пък някой от тук-присъстващите хейтъри е примрял...и тази буря в чаша вода предизвикана в Русия ще отмине...и ако Путин се огъне(в което не вярвам) Сергей Иванов му диша във врата...и тогава американофилчетата ще видите какво означава СТРАХ...

ЗАБРАВЯШ, КОГАТО ЛЕВЪТ СЕ СРИНА, ПАДНА ВИДЕНОВ. ДА НЕ ПАДНЕ ПУТИН?

баце Коко

Повтарям за не много умните(глупаците), че зад рамото на Путин се подава страховитият профил на Сергей Иванов...а там не се играят игрички на дребно...веднага се започва с изпращането на къси и далечни дестинации на едни вежливи хора с камуфлажни костюми , които първо стрелят и после питат (" Ти русофоб ли си или наш")...

Шило

Не желая да изпадам в празнословие, но България през времето 1996-1997г. няма нищо общо с Русия през 2013-2014г. Вижте, не могат да се правят аналогии, най-малкото защото условията не са едни и същи. Ако трябва да бъдем справедливи, то действително Русия изпитва някакви трудности в момента. Не мисля, че са толкова от санкциите, колкото от това, че се налага интегрирането на Крим. Това са още поне 2 млн. човека, за които трябва да се отделят средства за осигуряване, пенсии, стипендии, интегриране на инфраструктура, образование и т.н. Дори стокообмена да беше същия, дори отношенията с ЕС и САЩ да бяха същите, то отново разстежа щеше да е забавен. Аз очаквам нулев разстеж през тази година, известно увеличение на инфрацията, както и трудности в янкои области, но погледнато в недалечното бъдеще, всичко това ще отмине. Интересното предстои в дългосрочен план

няма какво да предполага , то е сигурно ,че е работа на Америка.

ДОБРЕ, ЧЕ Е АМЕРИКА ДА НАБИЕ КАНЧЕТО НА ПУТИН, ХАХАХА

Шило

? Сего ни обяснете, как ще стане това! Явно сте стратег, пред който Бжежински и Кисинджър са като деца от детската градина. Просветлете ни.

Усещаш ли го? Не случайно американските фирни са подновили добива на петрол!

Шило

Ама май имат забрана да изнасят. Пъс "съюзниците" от арабския свят вече свиват добива заради ниските цени. Просто информирам

48 USD! Просто информирам.

ДНЕС НОВ АБСОЛЮТЕН РЕКОРД В ПАДАНЕТО НА РУБЛАТА.

Шило

А украинската гривна как е? Просто питам.

провери, нямаш ли интернет? не е там върпоса. когато газпром вдига цените избирателно за отделни страни, било само бизнес и икиномика. когато цените не петрола по всички борси падат, било анти руска конспирация.

ПУТИН ЩЕ РЕВЕ С КЪРВАВИ СЪЛЗИ, ХАХАХА

Абе тъпи русофили, цял народ се радва на по евтините горива. Вие сте хора без родина!!

ТЕ СА ПРЕДАТЕЛИ НА РОДИНАТА ЗА ЖЪЛТИ ОБЕЗЦЕНЯВАЩИ СЕ КОПЕЙКИ.

В Русия смятат, че към Нова година долара ще е 100 рубли , а на пролет ще е към 200 рубли.

ААА, ТОВА САМО ГОСПОД ЗНАЕ, МОЖЕ И 1000 ДА СТАНЕ, ХАХАХА

"Рубли се възстанови, след като централна банка заяви, че може да се предприемат действия" ББС, 15:34, 7 Ноември

Ха Ха, за 3 дни в Москва са хванати 23 банкери спекулирали с рублата. Велик играч е Путин !! От днес банката предприема интервенциите.Залъгаха ги и ... Същото е и с Америка.Ще има зелени човечета и там... Пада нефта !Ха Ха това не е СССР през 1990 г. Макакът бърка цифрите...

Злото си има име...

Тук бъка от родени измекяри.Тези плебеи-антируснаци са 100% антибългари! Янки вън от Европа ! На Кийив!

Само русофилите са антибългари, защото поставят Русия пред Българи!! Разбра ли!!

Хегемонът на света, Великият комбинатор САЩ ? Избил народа на Америка ! Ограбил народа на Америка ! Затворил остатъка в резервати ! Държавният резерв на Америка е частен! Нямат пряк избор на президент ! 270 г. експлоатираха роби ! _ ЦИРК !!!

моля ви успокоите се. няма смисъл от толкова истерия.

агресивен, въоръжен, гол

А Путин разпокъсва Украйна и ежедневно убива там хора от братска любов.

звездите му го говорят

ДА НАПРАВИМ БЪРЗА АНКЕТА: КОЙТО ВЯРВА, ЧЕ НЕФТЪТ СИ ПАДА САМ И ЧЕ РУБЛАТА ПАДА САМА, БЕЗ НАТИСК ОТВЪН - ДА НАТИСНЕ МИНУС. КОЙТО МИСЛИ, ЧЕ ТОВА СТАВА НАРОЧНО И Е РЕЗУЛТАТ ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА - ТОЕСТ ОТ ДЕЙСТВИЯ НА САЩ И САУДИТИТЕ - ДА НАТИСНЕ ПЛЮС.

а който се радва, че петролът пада и сметките са му по-леки... къде да натиска?

това е вън от КОНСУМАТОРСКОТО ПОВЕДЕНИЕ.Ама то освен да консумирате............. .

На средния ми пръст.....

ако отидеш в пакистан и ги анкетираш дали има алах, не само сте загубиш но и ще те убият. това не значи че са прави. тази анкета няма смисъл. тя покава че хората на форума не мислят, не анализират и не знаят, а вярват в някакви свои представи за света.

това показва че вярваш в абсолютните морални ценности.. а такива няма! моралът и ценностите са плод на обществото и затова нямат никаквъв смисъл извън тях. ние може да считаме ценностите на някое общество неправилни, но това подсказва че се имаме за по-велики.. това ли е обаче истинската същност на демокрацията или по-скоро плурализмът и отчитането на различията?!

Отвратителен антибългарин! Който ми даде + значи е съгласен и мисли че Путин е герой!

Намаление на цената на бензина у нас също има, но тя е доста по-малка отколкото в САЩ. В момента литър бензин в САЩ струва около 80 цента, което в български левове се равнява на 1.25. У нас цените на горивата доскоро бяха двойни. Аналитици предвиждат, че зад Океана цените на петрола ще продължат да падат, като е възможно един галон да стигне цена под $3 (1 галон = 3.78 литра). В България обаче това рязко поевтиняване едва ли ще се отрази сериозно. Та за пореден път се питаме: Кога ще ги стигнем американците?

там не се плащат акцизи , а и цените им са без ддс, купуваш си мляко ама то е без ддс, та цената е гледат без ддс, ако не сe палащат акцизи тук ще е по евтино , за пример Великобритания, която е с една от най-скъпите цени на гориво , ти излиза 50 пенса литъра, аконе плащаш такси и ДДС. което в долари е 0.79 цента, като на места можеш да го купиш и за по малко.

извиняваи но не си прав. има акцизи, на федерално ниво и на щатско, от 1з% до около 27%.