Порошенко: Ще се защитаваме, ако примирието се провали

Украйна е готова да се защитава с военни средства, ако мирният процес с проруските сепаратисти се провали, заяви президентът Петро Порошенко.

Обратно в новината

Коментари - Порошенко: Ще се защитаваме, ако примирието се провали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава Украйне!

Този се оказа нашенче от Болгарда по този повод да го предупредим има целенасочена инвазия на опасни извънземни.Откакто е подставен на власт всички убииства и загуби з а народа населяващ тази територия с е пишат на името Порошенко...Има много около него обсебени от убиици след нарочно наркоманизиране и зомбиране.

Една ядрена глава на ракета "Булава" = 4 Хирошими. Х 10 глави на ракета =40. Х 10 ракети на подводница =400. Х 10 подводници = 4000 ХИРОШИМИ. И туй само на подводниците... Еми, МИРЪТ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО БЛАГО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Какво ще заштитаваш Потрошенко ? Една продала се страна на евроилюзията и на американците ли? Политиката Потрошенко не е фабрика за шоколад и пасти.Погледни България на какво дереже е и ако имаш акъл си направи извода.Аз не вярвам да имаш акълр но можеби да вденеш.

браво пъструшке, трий трий.... Само твоите хора ще вилнеят и плюяъ!

Преди около четири месеца, Поросьонко щеше да завладява Донецк за 3 дни. Сега говори, че ще се защитава. Поросьнко се е объркал. Сигурно е искал да каже "Ще нападаме". По обърканото и безсмислено говорене, Поросьонко ми напомня за Генерал Борисов.

А ти ни напоняш, за неграмотен руски трол,платен от кгебишките сатрапи...

В това изречение имаш "само" 2 правописни грешки!

Потрошенко май няма да може да си запази статута на олигарх, като гледам как се заяжда с по-големи от него акули : )

Ще се защитавате но къде?Някъде много на запад от Киева рус само да дойде зимата и украинците да дегустират от "реформите"!

преди нападахте градове сега ше се защитавате, шо така ве джул проклет?!?!!

"... Порошенко разкри също, че по време на прочиствателната операция в източна Украйна е унищожена 60-65% от военната техника" Тези проценти не са ли множко за загуба на редовна армия с някакви си терористи? Затова ли ви е примирието, да "минете през банята"?

Г-н Валцман имаше два пътя.Поражение, или Мир. Опълченците направиха на таратор сборището от престъпници, наречено армия.Престъпници, защото с право мерене убиваха жени и деца. Пак мошенничества, ще се защитавал.От кого ? От Руската армия ? Защо в Минското споразумение няма и дума- да се изтегли Руската армия, а ? Мир ще настъпи в Украйна само, когато опълченците превземат Киев и смачкат лигльовците на Бандера.

Руската армия е там ,преоблечена като сепаратисти -терористи и тероризира мирното население в Донецк и Луганск...А Украинците се борят за независимост от Путинландия!Хиляди руснаци в Масква призоваха Путлер да изтегли войските от Украйна!

каквото и да си, ЗАЩО се проваля примирието, абе защо и предишните примирия се провалиха, защо бяха кървищата и в Киев. КОЙ, КОЙ ти шепне на ухото????????????

Шепнат им към 10 000 натовски (разбирай щатски) "експерта", базирани в Киев.

Те нещо и съветниците от време на време дават фира. Край мариопол двма застреляни от снайперисти, край харков няколко взривени в автомобил единият от които с генералско звание. Изглежда по навик не са очаквали, че и другата страна ще стреля

Петрошенко, защо нищо не се казва за наемниците? Те изтеглиха ли се? Това не беше ли по споразумението? Чуваме само, че си щял да увеличаваш военната мощ на Украйна. Няма ли да кажеш нещо за зимуването на украинците? Това май е извън интересите на господарите ти, а!

Зима иде,украинците ще рупат шоколад поради липса на друго ! Явно Пешо Марципана не се замисля за собствения си народ ,а се води по акъла на американците, А те вечни приятели нямат ,имат само вечни интереси !!!

Като дойде зимата, нещата ще си дойдат на мястото.. като помръзнат няколко дни, ще разберът откъде изгрява слънцето...

И какво постигна Путлер?? Унищожи единственият район където имаше рускоезично население???? И сега Украйна ли му е виновна ,че той изби хората на 1/3 от Донбас??

И какво постигнаха в Шотландия? Направи ли някаква връзка? Не? Не се учудвам.

Е как така, хем руско езично, хем го е унищожил.

На тоя нещастник на снимката и психиката му е комунистическа! Луд за връзване!

По луд от Путлер не е!!!

Украинците са смели и достойни хора. Сбъркаха, че се довериха на договор, подписан от кагебистки подлеци. Зад руснаците няма никой. Явно само те се самозаблуждават, че могат да правят, каквото си искат. Скоро ще изтрезнеят под натиска на мизерията и изолацията. Щели да си произвеждат всичко. Затова се иска много повече мозък, отколкото имат.

Не знам какъв е тоя кеф, че САЩ щели да обучават украинската армия. Американците обучиха и ВЪОРЪЖИХА иракската армия и ислямистите ги сгънаха за няколко месеца.

Владе, че САЩ са обучавали и въоръжили и двете формирования.

Имперска Русия се провали: 1. Обедини украинците против външния враг - себе си 2. Новороссия е едно петно 100/120 км по руско-украинската граница 3. ЕС започна да се отърсва от руската енергийна зависимост 4. Светът видя руската опасност 5. В самата Русия се надига гласът на ХОРАТА - СЪВЕСТТА НА РУСИЯ. Нищо, че Политковская в Кремъл решиха да я застрелят

Ха засега виждам само да печели шибаната Русия, не само територий / които никак не и липсват / а,и и уважение и респект .. А какво спечели нашият Шушляк ... смях и подигравки :) Накратя Русия пак ще спечели .. засега става точно това което тя иска :)

Забележете, това го казва човека, дето на 20,09,14 заповяда удар с тактическа ракета по завод в Донецк, при които загинаха цивилни работници. Мисля, че на всеки нормален му е ясно, че властта в Киев , която дойде с фашистки преврат , платен от САЩ, трябва незабавно да се отстрани. И не е проблема , че в Москва има Марш на мира, ГИГАНТСКИЯ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ В КИЕВ НЯМА МАРШ НА МИРА! А Еврoпа, овцата проста, гледа и чака заповеди!

Това беше преди, или след закуската с трите пеленачета?

Опитвайки се да дебилизираш ситуацията, се превръщаш в дебил! Срещу фактите ли ще риташ?

Великата украинската олигархичната революция приключи.

Именно! Народът на Украйна взе съдбата в свои ръце. Няма вече да решават в Кремъл. Украйна се освободи от 300-годишна "братска' восточна прегръдка!

А, десните подкараха друга песен... Сега не нападат, а се отбраняват. Ако се отбраняваш, значи си отстъпил, по-слаб си, житейската правда не е на твоя страна. Поразително е магарешкото упорство на западните украйнци, щоито така и не се научиха, че когато вървиш против народа си в услуга та САЩ и прочее кърлежи, ще те бият, докато мърдаш. и с право.

А ако вървиш в услуга та на Русия си правоверен?

Отбраняваш се защото на твоя земя вероломно е нахлула руската армия!!!! Това не те прави слаб или неправ. Това прави руснаците фашисти.

Уважаеми Дир Името съм го взаимствал от много значим за мен писател бай Алеко Константинов , написавйки шедьовъра "До Чикаго и на зад " той не усмива а прави антропология не на един народ а на хората . Много мога да Ви говоря за Алеко актуален преди , днес и в бъдеще . За мен ника ми е подходящ за такива като мен и хората от моето племе - да се присмееш сам над себе си не е лошо откриваш и отстраняваш неща за да станеш малко повече Човек . Надявам се да сте ме разбрали правилно .

Десетки хиляди руснаци протестираха срещу войната на Путин срещу Украйна!А Украйна има пълното право да се защитава от агресията !И целия демократичен свят е със нея,и против политиката на жужетата...

Десетки хиляди руснаци протестираха срещу войната на Путин срещу Украйна!....и в Руссия има предатели с неудържим устрем за "дороволно" усвояване безкрайните простори на Далечния изток !!!

Ти вземи първо се ограмоти,че сте егати и неграмотниците дето защитавате Путинландия...

ОЧЕВАДНО Е, чеТози, от фашистката хунта плаче пред фашистките хунти във Фашингтон и колониал-фашистките режими на ЕС, за оръжия, с ЦЕЛ " ДЕМОКРАТИЧНО" ИЗБИВАНЕ НА НОРМАЛНАТА ЧАСТ ОТ СОБСТВЕНИЯ МУ НАРОД

Има само една фашистка хунта и тя е в Кремъл, даже руснаците на вчерашния марш за мира в Москва го потвърдиха.

Факт:Бай Петро изПерка! 

Чужденци в Националната гвардия на Украйна снимат кървави зверства .Кадрите, направени от Грек, не е трябвало да се показват на екраните на телевизорите и никога не биха били излъчвани, ако операторът, оказал се чуждестранен наемник, бе останал жив. Защитниците на Донбас свалиха от каската на боеца камера и извлякоха от нея флаш-памет, съдържаща архива на наемника - пособие, нагледно показващо как не трябва да се воюва нито по съвест, нито по закон. На кадрите се вижда главният инструктор белгиецът Джерико. Опълченците са поразени не чак толковаот видеото, колкото от снимките на чуждестранните наемници в Азов. Почти на всеки кадър има усмихващ се боец, позиращ на фона на пепелище. В арсенала на бойците има и скъпоструващ апарат квадрокоптер за снимки от въздуха. Той се използва не само за разузнаване. След жестоките разправи с мирните жители наказателите снимат от птичи поглед кървавото клане. Ясно е, че бойците са подготвяни от американците, те контролират цялата тази операция. Това се вижда и от наименованието на групите, на които са разделени бойците. Има и викове, преговори с началството по радиостанцията на английски език. Видеозаписите са необходими, първо, за отчет пред работодателя, и второ, за отчет на военния опит, казва военният експерт Борис Юлин.При това чуждестранните кукловоди са останали недоволни от работата. На същата флашка на загиналия Грек има документ със заглавието Report (Доклад). Докладната е предназначена за командира на батальона Азов. Съдейки по подписа, докладът е съставен от Майк. Той пише, че войниците на Азов се нуждаят от допълнителна специална подготовка, защото те допускат твърде много грешки. В същата флашка е намерена и папка с името Fun (забавление). Там е открита и снимка на лидера на батальона Донбас Семьон Семенченко, който позира гол с оръжие, което, видимо, все още не е на въоръжение в украинската армия.

Тъпа руска пропаганда, дай да го видим тоя клип или само ще лъжеш??? какви глупости измислят тъпите руснаци и русофилите им вярват.

Напиши в гугъл следният текст и гледай видеото . текста : Чужденци в Националната гвардия на Украйна снимат кървави зверства (ВИДЕО)

И кво излиза, Порошенко се оправдава че примирието не се спазва с това че той може и да заповядва нещо си на някои хора, които може пък и да не изпълнят дадените заповеди, просто защото паравоенните формирования разрешени от Аваков си имат съвсем други господари-По думите му обаче в условията на война се получава така, че "днес има немалко лица, нарушили заповедта (за спирането на огъня), те се разследват".

Няма как украинците да са подготвени. Мобилизират ги и след кратка подготовка ги пращат са пушечно месо. Отрядите им не са професионални бойци, не са обучени добре. Така, че ще гледат само като на кино какво се случва пред очите им. Лесно им е да се правят на мъжаги само пред цивилното население.

Това не точно така, имаха желание да съкратят числеността на въоръжените си сили и затова през есента на миналата година трябваше да бъде последния набор, като в армията срочнослужещите служеха по 12 а във флота по 18 месеца. Върховната рада обаче прие че заповедта на президента е преждевременна, и решиха да продължат с наборната служба. Като войските на Министерството на вътрешните работи не са спирали да вземат срочнослужещи така че Украинската армия разполагаше с необходимите кадри, но и в армията, както и в полицията и вътрешни войски, голяма част от състава просто сложиха георгиевски ленти на униформите си и се присъединиха към сепаратистите. Апропо, Гелетей беше обещал че летния набор няма да го пращат срещу сепаратистите.

Гледах 1 видео в което офицер даваш интервю за CNN се оплаква ,че воюват не с бунтовници ,а с елитни руски части.На въпрос на журналистката дали имат доказателства ,че това е така каквито и да са те,офицера отговаря" Да имам- само за 5 мин. танк на опълченците порази 6 наши танка.Това не може да го направи необучен опълченец,това са обучени руски спецназ.Те имат 20г опит в военни действия.Нормално е да са по добри от нас"

Ми значи необучените са украинските войници.Добре е Киев да се замисли за състоянието на армията си.

Кога е било това интервю?? Ха ха, един танк да порази 6 други?? Това в кой сън става?? Явно другите са били заспали? Или са били болни от паркинсън?

Горивото им свършило. Нали въглищата останаха от другата страна.

И канала веднага го разпространи това по цял свят. Не действат ли доста избирателно, какво ще покажат? То имаше репортаж на същия световен канал от бомбандирания Донецк и хората обясняваха, че буквално обитават мазетата, защото непрекъснато са обстрелвани от украинците. Показаха разрушенията, но дотам.

Не че нещо, ама украинската армия все още е донаборна, едва през тази година трябваше да премине изцяло на кадрови принцип. Та в тоя ред на мисли командирите на танкове са все момчурляци на по 20-на години-)

Украинската армия е изяло професионална. Там наборници няма. Чети глупако преди да лъжеш.

Днес Мошето е дежурен, тоест на хранилка. Пише и брише, та пушек се вдига. Старае се еврейчето.

Аз съм български патриот и родолюбец!На който не му харесва да отива при Путин...Няма нищо по силно от истината!

Вярвам ти, обаче тоя наблюдател не е нито патриот нито дори българин как да те разбере?

Всеки луд би успял в идиотските си каузи, ако има достатъчно последователи. Такъв пример от историята е Хитлер. За малко да успее, понеже имаше много от тях. Ето защо спечелването на хората за каузата е от съществено значение. Това обяснява масираната пропаганда и изкривяване на фактите в медиите. В такава объркваща обстановка човек има едно сигурно нещо за което да се хване: Светото писание, божият закон и принципи. Само те дават абсолютният непреходен морален стандарт без който обществото ще се разпадне и ще владее хаоса и правото на силата вмеси силата на правото. Там където има насилие не може да има справедливост. Хубавите неща винаги стават на доброволна основа.

държава да се защитава от собствените си граждани! Политиците не са за да избиват собствения си народ, а да му служат.

Защо русия се сражава с Дагестанците или ингушетите или чеченците??? Или защо държи още 20 народа в робство???

Проблема е, че повечето от "опълченците" всъщност подозрително мълчат.

Мълчат защото не са украински граждани ами са руски наемници. Украйна се сражава с руската армия и наемници. Не с народа си, то и какъв народ остана там??

До преди една година Петро Порошенко беше министър в правителството на Янукович. После според накъде духа вятъра. Нещо много познато от България. Е как да му се вярва. Утре ако нещата се променят той пак ли ще се преобърне на 180 градуса.

Кой искал да завладее Украйна, малоумие някакво го е налегнало. за разлика от америка в която телефоните и часовниците вече не се правят япония, а в китай където вече най купуваните коли не са американски, а германски и японски армията им е от испанско говорящи, лекарите им са индиици, а астронавтите им летят с руски ракети, та за разлика от тази държава където нищо не е американско освен печатането на пари, за разлика от тази държава в украйна не е нужно да баде завладяван някой там хората са си в болшинството проруски настроени, около 70 процента у дома говорят руски, тоз до вчера комунист интернационалист днес се пребоядисал на капиталист глобалист, като наш плевньо

Разбрахме те тъп руски!!! Пиши си по руските форуми, не тука.

Поздрав за това прозрение!

Абе тия идиоти в Киев не разбраха ли, че докато редовната им армия не иска да се сражава с братята си и комшийте си нищо немогат да направят! Само с Наемници и ултра-десни фашисти ентусиасти не става и то това се вижда. Освен още повече региони да поискат да се отделят друго няма да стане. 60-65% от техниката е унищожена ?!? А жертвите са основно цивилно население и боици от т.н. "национална гвардия" ?!? Тия заслужават да се съберат Украинците в Киев да ги извадят от Радата и да ги обесят на полщада заедно с все американски и НАТО консултанти и съветници!!! Щеял да обгражда Донбас ... ми че там живеят същите тези хора бе идиот. Ще видите вие как САЩ ще ви помогне на болните мозъци ... то се вижда вече де :)

Защото сигурно Руснаците горят от желание за бой! Глупости пишеш! Кой освен извратените психопати наемници иска да се бие??

Бият се и то навсякъде в момента. Бият се я Донецк, Дебалцево, преди Мариупол.

Що помия, що ругатни само защото Порошенко декларира намерение да защитава Украйна. Засрамете се, бе изроди рускоподобни!

Това беще Украина преди да почнат да бомбят наред и да горят живи хора !!! Сега вече не е

Украйна си е винаги там. Разликата е, че сега се опитва да бъде независима от омразната Русия държава. Всъщност точно на днешната дата преди 106 години България е сторила същото и днес отбелязваме с гордост този ден. Защо украинците да не могат?

На украинците няма кой да им вярва, казват си това, което им е изгодно. А какво искат САЩ и другарчетата им, да не се взема под внимание мнението на Русия и на други, които се противопоставят на тоталното налагане на мнението и желанията на САЩ и компания? ООН-то вече не е това, което е било. Най- добре да оставят САЩ и слугинчетата да си правят там каквото си поискат. Руснака и някои други няма да им пречат да дерибействат и в тази организация. И без това е сколонила отдавна главица пред американците. В тяхната страна е и те диктуват, какво да се случи в световен мащаб. Останалите са пионки.

На руснаците няма кой да им вярва, казват си това, което им е изгодно. А каквото и да иска Русия не трябва да се взема под внимание.

И кой го твърди това? Повтаряне на думите на американците, които така и не представиха никакво истинско доказателство срещу Русия?! Само като папагали повтарят - просто ни вярвайте ние сме правдата, истината и т.н. Хайде без такива, всеки може да мисли все пак. Американците не трябва да се оставят да си правят каквото си искат и както си искат и защото иначе ще ни унищожат всички ни. Нужен е солиден противник срешу тях, а не безгласни букви. Спомнете си даже какви апокалиптични фентъзи филми ни предлагат! Целият свят е унищожен , само те по някаква случайност са останали живи. Случайно ли е това? Даже само това да вземем като пример!

Kalin

Проблема на Украйна е кой ще я защити от външните интереси които превърнаха тази територия и хората живеещи там в заложници на геополитически международни интереси.Вместо да си гледат интереса те станаха марионетки на САЩ и приятели в техния опит да омаломощят Русия с конфликт до нейните граници за да не допуснат намесата на Руснаците в игричките които си играят в Близкия изток.Сирия беше капката която преля и задави самочувствито на САЩ като световен жандарм и псевдодемократ и ги унижи жестоко.Те бяха свикнали последните 25 години да си пранят квото си искат където си искат и като си искат без някой да ги спира или да им пречи.Е нещата се промениха яко и сега.......нищо чудно да запалят и следващата глобална война но далеч от тяхната територия примерно в Европа за да си начешат крастата.Украинците и ние всички живеещи в Европа ще го отнесем ако не внимаваме какво правим особено нашите продажни правителства.

И тогава Русия нападна Украйна. Анексира Крим и унищожи част от Донбас. Показа фашистката си същност.

Тези действия са характерни за болшевиките. Само си припомнете какво прави Сталин, когато Хитлер напада Полша! Подлостта и липсата на морал в политиката са характерни за болшевишка Русия.

Абе какво стана с антитерористичната акция на Порошенко,хвана ли вече терористите?

Хвана ги, и затова русия вкара своята армия, щото терористите бяха го закъсали. Въпреки цялата руска помощ.

Съдейки по ентусиазма, с който неуморно пишете, правя скромния извод, Русия си е Русия, център на Вашето внимание. Правилно, та тя е единствената 1/6 -та част от земния свят, събран в единно цяло, не подлежащ на външно влияние. Останалата част от света са няколко суверенни държави и държавици и сборища от временни колониални струпвания в процес на разпад. 

Не е едно ,цяло състои се от много поробени от Русия държави. И е време да им направят референдум както в Крим и Донбас. И да им дадат независимост.

Първото и най-важно условие за да има мир в Украйна е да се разкара Порошенко. Той започна тази война против собствения си народ. Той заповяда на армията да стреля срещу цивилни обекти и да бомбардира. Ясно е че разбира само от бой и трябва да му се обяснява дълго.

Той заповяда на Путин веднага да раздаде руски пасспорти на кримляни. Аве пич е!

Невероятно тъпо умозаключение! Човекът, който пречи най-много на мира в Украйна се казва В.В. Путин. Това е безспорно за всички мислещи логично, но не и за обсебените от него русопростаци!

Киев. На заседание на Общото събрание на ООН на 25 септември ще се обсъжда въпросът за лишаване на членовете на Съвета за сигурност на ООН от правото еднолично да налагат вето. Това заяви украинският министър на външните работи на Украйна Павло Климкин, цитиран от УНН. Това касае на пръв ред постоянния член на Съвета Русия, която постоянно налага вето на неизгодни за нея решения за ситуацията в Украйна, каза Климкин.

През крив макаров Другарю Климкин. Много си далеч от истината!

Киев. В неделя в центъра на Рим се проведе шествие в подкрепа на световната акция Шествие на мира. Целта на акцията е подкрепа за обединена Украйна и осъждане агресията на Путин, съобщи председателят на Християнското общество на украинските в Италия Олес Городецкий. По данни на организаторите, в шествието са участвали около 2500 души, предаде Радио Свобода. Освен това около 800 души са участвали в Шествие на мира на централния площад в португалската столица Лисабон. Организаторите съобщават, че повече участници са били украинци, но към тях са се присъединило португалци и туристи. В някои градове на Турция също са се провели митинги в подкрепа на Украйна. В Истанбул, Анталия и Измир в тях са участвали украинци, кримски татари, руснаци и турци.

Какво ще кажат русофилите за американските наемници??? Москва. Доброволец от американския щат Илинойс, представящ се като Хънтър, вече около месец се сражава за Новорусия в състава за бригадата Восток. Във видеоклип, публикуван от РИА Новости, той разказва за целта на присъствието му в Източна Украйна. Дойдох тук да помогна на Новорусия да получи независимост. Правителството в Киев иска да контролира Донбас, но жителите на Донбас искат да са независими от Киев. Ситуацията е проста. Киев не се съобразява с мнението на народа на Донбас, в резултат на което и възникна конфликта, казва той. Хънтър допълва, че би искал съставът на бригада Восток да се попълни с военни специалисти от Запада, включително от САЩ. По думите му, това ще помогне за настъпването на преломен момент в конфликта в Източна Украйна. Според него, признаването на Новорусия за нова държава ще доведе до мир в региона. Оказа ,се че американците се биели на страната на терористите.

Ами има и добри американци явно... не всички са изперкали и зомбирани. Кокото до т.н. президент на украйна - обикновен шемет.

какво чакаш да ти кажат, промит мозък? Хората по света вече схващат как стоят нещата, както и този американец-чест му прави. Французите, например, в по-голямата си част вече се смеят на примитивната пропаганда на западните им управници -"Путин бил казал еди какво си, Путин бил казал, че за 2 дни ще вземе сума ти страни..." Хората се обиждат вече от тази манипулация и примитивна пропаганда, драги, само такива като теб търсят още под вола теле без да разсъждават...