Примирието в Украйна влезе в сила от нощта на 15 февруари

Примирието в Украйна влезе в сила от полунощ. Тогава и двете страни спряха огъня, но по-късно съобщиха за многократни престрелки.

Обратно в новината

Коментари - Примирието в Украйна влезе в сила от нощта на 15 февруари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Положението на Петро Порошенко е доста сложно. По време на преговорите той излизаше да се обажда на своите истински стопани. Владимир Путин, Ангела Меркел и Франсоа Оланд вземаха решения самостоятелно, а Петро Порошенко през цялото време се обаждаше някому. Мисля, че се е съветвал не с народа на Украйна. И в същото време във Върховната Рада вече беше подготвено постановление за обявяване на импийчмънт на Петро Порошенко. Преговорите бяха успешни. Интересът на САЩ е да разпалят война в центъра на Европа, докато Русия и европейците се стремят да не я допуснат. Времето ще покаже, дали ще се изпълняват минските споразумения, поне Новорусия ще прави всичко за установяване на мир. Ако Русия и Европа окажат натиск върху Киев и САЩ, и това бъде тяхна обща позиция, в този случай войната може да бъде прекратена.

Гледах кадри от бойните действия в Донецка и Луганска област от независим источник.Поторесаващо!!! Но нашите слугинажни телевизии мълчат ...

с комунисти не може да има примирие, трябва да се избиват като хлебарките

Днес даваха по новините, как пуцат руските фашаги, колкото Хитле подписа и спази мирните договори на време, толкова и сега руската империя ще спази нещо.

За руснак споразумението не струва и колкото хартията, на която е написано. Но след като знаем, с кого си имаме работа, трябва да вземем мерки. Отстъпките само окуражават агресорите. Ще има санкции и отпор. Ако искаш мир, готви се за война.

А за къде пътуват 650 те тона боеприпаси от приятелски натовски държави, от пристанище Бургас? Като има примирие?

Разбира се, на теб ти ги отвохира и ти показаха какви са боеприсатие.... А иначе боеприпаси сигурно текат и в двете пососи, в Русия им викат "гуманитарен конвой"

Ако има повече хора като националния им треньор по футбол, война няма да има!!!! Няма да стигнат затворите на хунтата!!!!!!! "Тренер сборной Украины по футболу отказался воевать за хунту на Донбассе Русская весна Легендарный футболист киевского Динамо и туринского Ювентуса Александр Заваров заявил, что не собирается воевать за преступный режим против своей малой родины Донбасса. Могу сказать только одно: я никогда не буду воевать там, где живет моя семья и мои дети, где похоронены мои родители. Так и напишите. Война в Украине? Просто хочу, чтобы наступил мир, сказал Заваров. "

Pesh0

Порошенко дефакто казва , че примирие няма да има . Ако имало и един изстрел ... ами че то всеки може да пукне 2 пъти и порошенко прекратява примирието. Интересно Германия и Франция , пак ли ще обвинят Русия и бунтовниците . Ако го направят , значи че с тези преговори са заблуждавали Русия , за да отвроти капана на Украйнската войска .

Поредната лъжа на долен Путлераст. В статията ясно е написано: Ще кажа само: ако получим удар по едната буза, другата няма да подлагаме. И нека Господ да ме прости", това че путлерастите са изключително тъпи и не разбират написаното на БЪЛГАРСКИ е наистина голям проблем, затова е добре да им се пише на руски за да разбират изродите

Баба Меркел , Оландчо, а и Кралицата .. май прозряха , че това ще е Третата Европейска война?!? Дреме им на хуя на хамериканците за Европата - оушъни около тях отвсякъде!

млад и толкова задръстен - това атакист ли е ?

млад ебач, бе бате,..може да те ощастливи!

Ма, този .толкова . ли е задръстен?...Не ми се вярва. Абдал, ама и много го сърби!

Браво! Другите тролчета и "общественици" -да бистрят подробностите!?

порошенко на международният трибунал в Хага хунтата в киев провежда операции без осигуряване на хуманитарен коридор за извеждаве на цивилни,използва касетъчни авиобомби,фосфорни снаряди,с-ми за залпов огън с-у гъсто населени цивилни обекти в нарушение на протоколи 1 и 2 на Женевската конвенция-Articles 51 and 54 outlaw indiscriminate attacks on civilian populations, and destruction of food, water, and other materials needed for survival. Indiscriminate attacks include directly attacking civilian (non-military) targets, but also using technology such as biological weapons, nuclear weapons and land mines, whose scope of destruction cannot be limited.A total war that does not distinguish between civilian and military targets is considered a war crime.Защо маяка на човешките права ЕС и разните хелзински комитети не реагират

Нормалните хора в българските форуми пишат на български и се обосновават. Ти преписваш нещо и го хвърлящ в простраството и после питаш защо ?? Кое защо приятелю ?? Украйна суверенна държава ли е или не ?? Русия анексирали ли Крим или не ?? Това защо и как няма значение агресията си е агресия както и да я погледнеш

европа

Човекът съвсем нормално ти е написал на български мнението си и добавя цитат за потвърждение. Съвсем демократично и по европейски. Ако на това му викаш "хвърляне в пространството", тогава твоите твърдения трябва да изглеждат като сигнали от Космоса.

Украйна не е държава от ЕС нито Северна Америка - четете,НАТО чии граници може да защитава.Всички останали военни конфликти в които участва НАТО- са терористични спрямо другите държави. Украйна може да нее СССР, но не е НАТО. Така че украинци ируснаци се самоопределят и наистина Хунтата в Киев и всички които ги подкрепят са за Хага за съд

Няколко русофили казват, че случилото се на Майдана е предизвикало завземането на Крим от Русия. Майдана в Киев ли е или в Русия ?? Украйна суверенна държава ли е или протекторат на Русия ?? Русия и Украйна една държава ли са ?? Има ли право Украйна да си сменя корумпираните проруски президенти или трябва да иска разрешения за това от Москва ?? Къде избяга с милиардите си семейство Милошевич и къде неговия корумпуран брат Янукович ?? В кой век живее Европа и в кой Русия ??

Европа се опитва да живее в 21 век. Но задокеанските й господари не я пускат от каишката. А сащ живеят в 18 или 19 век - времето на империализма и колонизма. Врат си носа навсякъде из цял свят, смучат ресурсите на безброй народи и си присвояват правото на единствен носител на истината. И по причина, че са обявили Русия за главен противник, Русия е длъжна да им противостои. Това и прави.

Представи си, че си украйнец. Как е?

Major Payne

Говориш пълни глупости и безсмислици! Ако САЩ разглеждаха Русия като враг, нямаше да и помагат да си стъпи на краката след разпада на СССР. За отношенията САЩ-ЕС няма да говорим, защото ще ти е много сложно.

Време ти е за 'колонизъм' малко звучиш задръстен ;)

затова не признава суверенитета на Украйна ? Анексира Крим в противовес на подписните от самата нея договори ? Малко в повече ми идва тази тяхна доктрина ?/ как е при теб ??

Порошенко, примирие, паспорти, престрелки, санкции. И после пак: Порошенко, примирие, паспорти, престрелки, санкции. И така до Киев, Лвов, че и оттатък ...

Стой си на задника, че огъня може да се обърни.

На български е правилно да се напише "огънят може да се обърне", а не "огъня може да се обърни".

Rusiq, с бомби не може да се победи, ще трябва да се възпитава, както проблемно дете в семейството.

Има ли загинали след прекратяването на огъня?

прогноза: русия - фалит - дълбока икономическа криза - дълбока политическа криза - териториален разпад - смяна на режима - 50-100 години опити за демократизиране и несигурен успех

Златно покритие на световната резервна валута , както е заложено в Бретън-Удс ? Не изглеждайте по-глупав отколкото сте.

в прогнозата ти липсва едно нещо - 100-те години опити за демократизиране са нереални по две причини. първо - при така мечтания от запада разпад на Русия - държава с най-големия ядрен арсенал, вероятността червените копчета да попаднат в луди глави, които да ги използват е над 80% - което означава, че просто светът ще приключи. 2. каквото и да става с Русия, идилията на запада свършва. безумната манипулация със печатаните зелени хартийки не може още дълго да крепи сегашната система. тя е се сгромоляса най-вероятно още в нашия живот.

тая песня я слъйшам от 50г насам..

Франсоа Фийон: САЩ са болни от слепота и липса на здрав разум. В опитите си да разреши украинската криза през последните две години Западът направи много грешки. Това заяви в интервю за телевизионния канал "Франс 5" бившият френски премиер Франсоа Фийон. Франсоа Фийон е министър-председател на Франция през 2007-2012 г., при управлението на президента Никола Саркози. Американците допускаха грешка след грешка и днес просто дискредитират себе си, каза Франсоа Фийон. Той подчерта, че САЩ се стремят да разпалят война в Европа, която да завърши с катастрофа, от която Америка да се разграничи напълно, както неведнъж е било в миналото. Тотална война, предизвикана от украинския конфликт, е абсолютно недопустима. Реално няма никакви основания за нея, отбеляза бившият френски премиер. Европа също допусна редица грешки, смята политикът. Първо, тя обеща на Украйна, че без никакви проблеми ще влезе в Европейския съюз, което беше абсолютна неистина тя така и не стана негов член. По същия начин ѝ обещаха членство и в НАТО, посочи Фийон. По думите му Западът днес се опитва да представи Русия като заплаха за целия свят, при това умишлено се пропуска фактът, че тя е огромна и истински велика страна, а освен всичко друго, и ядрена държава. Недопустимо е да се унижава Русия, подчерта Франсоа Фийон. На Запад съществуват сили, които възнамеряват да доведат ситуацията до война в Европа само защото не желаят да признаят многобройните си предишни грешки, отбеляза той. Фийон разкри, че не само подкрепя сегашните инициативи на Франция и Германия, но и в продължение на много месеци е убеждавал френския президент Франсоа Оланд в необходимостта от именно такива действия. Да се излезе от така създадената ситуация е възможно единствено по начина, по който постъпиха Франсоа Оланд и Ангела Меркел, тръгвайки на преговори с Владимир Путин, коментира още Фийон.

брех, много си писал. по твоята формула всички трябва да оставят психично разстроения путин да се гъзи на целия свят

Освен вас, ДА!

По долу един е написал, че Украйна произвеждала атомно оръжие. Едва ли. За атомно оръжие трябва обогатен уран а хохлите нямат такава технология. Дори ядрено гориво не могат да призвеждат а го купуват от Русия.

резълтатът ще бъде какъвто беше при ссср, много лесно е да се прогнозира

тук минусът значи, че си съгласен

но дори "империята на злото" СССР не постъпи като порошенко и олигарсите му. не удави в кръв опитващите се да се отделят. а можеше - определено. може да беше слаба, фалирала, но украйна сега каква е? дори при този исторически паралел се вижда кой какъв е.

нали? Според теб и руските 'патриоти'

Ако беше истински украински президент, а не олигарх и маша на задокеански интереси, при ситуцията в собствената ти страна отдавна щеше да направиш следното: 1. ако наистина смяташ, че страната ти е нападната отвън, щеше да обявиш военно полжение и състояние на война. 2. ако това е гражданска война - което значи, че две части от народа ти имат различно мнение за това как искат да живеят, щеше да си първия, който да поведе преговори между двете страни и да се опита да ги помири. щеше да си първия, който да помисли за федеративно устройство или нещо друго като изход. а ти какво направи - избиваш и прочистваш системно едната страна, обяви ги за терористи и създаде такава локва от кръв, че вече никога двете части да не искат да живеят заедно. Това ли е президент? Това ли е обединител на нацията? Не те ли смущава как 80-90% от собствения ти народ бяга и дезертира? замислил ли си се защо? Сега може националната гвардия да те пази, но един ден ще се изправиш пред един друг Съд, не човешки, а Божи. Тогава ще ридаеш горко!

ТОЗИ ОТ СНИМКАТА МИ ПРИЛИЧА СЕВЕРНО КОРЕЙСКИ РЪКОВОДИТЕЛ.

Драги идиоти ( в мед.смисъл ) войната е срещу Европа. Силна и независима Европа е крайно нежелана от САЩ. А Европа би била такава само и единствено ако не определя Русия за свой враг. Според Меркел в Европа не може да има сигурност без Русия. Четете какво казва Саркози и т.н.

Европа е най-големият политически,икономически и военен съюзник на САЩ.Идиот(в медицинският смисъл на думата)си ти.Защото това са елементарни неща.Които всеки който може да чете и мисли ги знае.

Сбъркал си идиота в С. коря с Е.С.

Няма вечни приятели ! Има вечни интереси ! Твоята преданост към западните ти покровител граничи с глупост!

СМ

Украйна навлезе в нова фаза на ожесточено примирие.

Ако не знаете Украйна имаше а и както очаквах продължава да има атомно оръжие,което ПРОИЗВЕЖДАШЕ,но след 1990 г. ЗАПАДА ги натисна заедно с РУСИЯ и им го отне.Оказа се че имат мощности за производство на АТОМНО оръжие. И СЕГА следва изявлението ,,БОГ ДА МЕ ПРОСТИ".

Господ ще те накаже за хилядите невинни жертви.

Пръдлюшенко се прави на интересен с военната униформа

ТОй не се прави на интересен, а утре заминава да ръководи еднолично военните действия.

СМ

Какви военни действия ? Протоколът от Миснк2 не предижда такива !

Няма битка за Украйна, има война срещу Русия. Войната срещу Русия е война срещу Европа, за окончателното омаломощаване и покоряване на Европа от САЩ. Войната на САЩ е война срещу всяка възможност Европа да се превърне в геополитически субект, да си върне изначалната роля на истински, а не привиден, сомнанбулен фактор на световната сцена. Войната на САЩ е война срещу всяка мисъл, срещу всяка стъпка за нормално сътрудничество между Русия и Европа - не лицемерно, не рекетьорско, не колонизаторско, не използваческо, не високомерно. И най-сетне - войната на САЩ е война срещу Европа като цивилизация, история и култура. Който не разбира това, нищо не разбира. Европа съучаства във войната на САЩ срещу Русия с патологична смесица от паника, алчност, колониална корист и подли надежди. Надежди, които замъгляват погледа на Европа още от времената на ливонските и тевтонските рицари, които Светият Благоверен княз Александър Невски срази преди близо 800 години.

Затова ли Русия не става част от ЕС и НАТО?

Бай Ставри

Руско-Украинската Война продължава! Минава в друга фаза - руски терор и бомби Но Раша загуби войната Украйна тръгна по пътя на Свободата

Не знам дали на този етап е реалистично да си представяме създаването на едно общо хуманитарно и икономическо пространство от Лисабон до Владивосток. Но дори самият факт на обявяването на тази идея, направено от Ангела Меркел, е положителен . Това означава, че в Европа все пак има политици, които мислят логично, че в Европа има държавници, а не просто изпълнители на презокеански нареждания. И тези държавници разбират, че Русия е напълно естествена част не просто от европейския континент, а и от европейското духовно пространство. Така че ако Европейският съюз иска да просперира, да бъде наистина световна сила, а не момче за повикване, е длъжен да си сътрудничи с Русия, да задълбочава контактите с нея, а не да я отблъсква. Всички европейци ще имаме полза от това. Относно НАТО . Или добро или нищо. Ако разбирате , какво искам да кажа.

СМ

Добра шега или изключително малоумие. НАТО е военен съюз създаден от САЩ за въоръжено противопоставяне на военната мощ на СССР. След края на студената война и разпада на СССР съществуването на НАТО губи смисъл. С подпалването на редици войни по целият свят САЩ се опитват да възродят НАТО. Идеята на НАТО е с управление от САЩ и чужди ресурси да се удовлетвотяват интересите на САЩ.

И какво тооооолкова има в Русия което което САЩ нямат или не могат да придобият другате че искат да я 'завладяват'? Това което е в най-голямо изобилие у руснаците а и най-големия им проблем е несъразмерното им и неоправдано чуство за превъзходство- че Светът е длъжен да ги почита като велики. И дълбоко се засягат когато самооценката им не споделя.

И като няма нищо чак толкова в Русия, защо мине се не мине и хоп някой западняк започне поход на изток?? Или не си чел историята? Руснаците я помнят историята, защото им струва милиони убити хора и колосални разрушения!!

Самото заглавие на статията е нонсенс. Няма как "примирието да е влязло в сила" след като има престрелки. Престрелките означават, че на практика няма примирие.

БИНГО пич, как позна???

Краварчета не се косете, руснака и вас ще обслужи с по един пълнител ка-ла-шни-ков!

аз стрелям по-точно

След загубата на Украйна Рассия е обречена територия на ментални холопи. И ако Иван Грозни Путлеров се спомине, холопите ще изпаднат в смутни времена - междуцарствие

глупак.

Според сайта на Руската Централна Банка - руският външен дълг надвишава 750 милиарда долара, а резервите са 1 трета от това, но тях никой не ги е виждал.

Ти и българския резерв не си виждал , нали троле ?

750 милиарда даже и да са верни са 1/20 от 18-те трилиона на говедата.

освен дълга , отчети и активите ;)

Те правят същия фокус, като Олигарски у нас. Държавните дългове са само бюджетните, а дълговете на ДЪРЖАВНИТЕ РУСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ не са държавен дълг. Но дефакто са! Защото в Русия повечето банки са държавни, най-големите предприятия са държавни, 10% от населението си получава доходите от държавната ГАЗПРОМ и тн Икономическото състоянив на Раша е ужасно, но има накъде и да се влошава. Тепърва ще започват сътресенията

и като се обърна, видя кафявата миризлива следа...

Ако някога сте се чудили как се пуска пералнята за информация в едно разтърсено от интриги, скандали и дясна политика общество, не се чудете повече. Четете коментарите ГРАНТОВЕТЕ ( децата на капитан Грант ) във форума. Цялата виртуална мрежа от протестъри в абстиненция (тоест, неканени за период по-дълъг от четири дни в сутрешен блок и живеещи с тежкото усещане за абсолютно безсмислие на живота) с нетърпение дебнат точния час на появата на информациите по сайтовете за да започне с платените коментари.

Чета новините от години в БГ и разбирам, че тече пълна деградация.

Украинци и руснаци ще повоюват и ще се сдобрят накрая. Русия, ЕС и САЩ ще си стиснат ръцете. По традиция "дебелия" ще остане за булгаристан. Лошо няма. Булгаристанската продажна измет е свикнала да страда заради собствената си простотия.

БОКЛУК!!! като името , което си си избрал!!!

време е междуособиците да спрат в северните територии на Българи,и измислените руснаци и украйнци да се захващат за работа

ДОБРЕ ДЕ, КАТО СПРЕ ВОЙНАТА, КАК ФИКУСА, ПАМПЕРСА ЧУКОЛОВ, И СТААААААРАТА ИЗНОСЕНА ЧАНТА ТАШАКОВА, ЩЕ СИ ЗАРАБОТВАТ КОПЕЙКИТЕ. НАПРАВО ВИ КАЗВАМ, НЕ СТЕ ПРАВИ. ФИТНЕСЧИИТЕ ИМ ТРЯБВАТ ПИЦИ, ИНАЧЕ КАК ЩЕ ПОДПИРАТ МАСАТА НА ФИКУСА!!

Не ги мисли тях и другите дето сигурно от ЕГН-то пропускаш,те ще се оправят но ти надали :-)

Защо в САЩ, Австаралия, Канада и донякъде в ЕС хората живеят нормален живот, без значение от каква националност са, а в посткомунистическите стани се трепят като животни?

Защото болшевизмът води до оскотяване на масите!

Major Payne

Води и до измисления враг и до умишленото противопоставяне на хората в обществото за да не си задават други въпроси, освен тези за оцеляването.

Омразата между тях се насажда от Америка и Запада... копеле непросветено!

И твоята ли?

Бегай в ройтерс да маймутиш хората, че на запад нема бедни, нема гладни, нема бездомни... там ти е мястото.

И защо толкова мразиш бедните и бездомните?

търси БОМЖИ

И те си имат проблеми - днес Русия,утре Китай- не им завиждай;-)

е ясно, че вложените от САЩ 200 милиона долара в България за пропаганда дават резултат.

И точно в кво се състои пропагандата? Не виждам някой да ни убеждава, че сме братя с американците и че сме длъжни да им правим свирки, че са ни освободили от нещо!

Ако резултатът са писмените брътвежи на няколко олигофрена, не съм сигурен, че това им е една от добрите инвестиции.

Това ме разсмя най - много.:)))) Да му мисли министър Москов, как ще ви лекува.

трудно е срещу башибозук, на които предводителя има психично разстроиство и комплекс за малоценност - много дребен

Прочети "Журналистически разследвания.Коментари.Анализи.Политика"Там е обяснено за събитието от 11.септември.

Най-гадното е, че Пу-лер няма да спре агресията срещу Украйна. Неговите башибозуци например считат Дебалцево зая своя територия и си я бомбардират. Това е показателно за рассияните: всичко мое мога да си го разрушавам. Вчера поредната доставка на хуманитарни снаряди на Пу-тлер пристигна в Донбас. Питам - защо Пут.ер продъллжава да вкарва оръжия в Донбас?

Нали ти казах малко да освежиш темата. Повтаряш все едно и също. Помъчи се помисли си вкарай нещо свежо. Ако онези дето ти плащат следят това, което пишеш рано или късно ще ти резнат паричките.

Не се коси, всичко е под контрол..руснака си знае работата!

Да помисли Бегееца ,ама с кво?То трябва някоя гънка на сивото ,добре ,че има коректор форума!С Пъстрата са на една вълна!Те са прави ,другите са :"путлеристи,мурзилки,мръсни руснаци " и т.н.Предпочитам го пред това да съм горд европеец -Кончита Вурст!

Руската дезинформационна машина дълго време почиваше и в момента бълва изфабрикувани новини на конвейр - жалко че нито едно друго производство и дейност в Росия не е така добре развито :):):):)

Жалкото е друго, че платените протестъри дето са тук са събрани от кол и въже. Повечето са тотално неграмоти като тебе. Пишат се простотии и се набляга на клозетната тематика и псувните. И друг път съм го писал на Асен Генов да Ви събере да Ви направи някой курс да Ви ограмоти малко. Не може направо от младежкото ГРОБ и хоп да правите пропаганда

Русия подготвя публикуването на доказателства, които разкриват, че правителството на САЩ и американските разузнавателни служби са замесени в атаката от 11 септември 2001 г, при която бе ударен Световния търговски център в Ню Йорк, пише руската Правда. В доказателствата ще бъдат включени и сателитни снимки, предава още сръбския Телеграф. Както посочват от руският вестник, в доказателствата ясно се вижда, че американското ръководство стои зад атака.

Много сериозни доказателства ще са- толкова години са ги събирали. Има 1 филм с нацисти на луната -сигурно ще ти допадне..

да не са от тоя вид доказателства дето ги имаха за украйнското су, свалило боинга. яко са се активизирали от министерството на дезинформацията на пу

Сигурно ще си поискат обратно и паметника за жертвите, който Путин лично им подари...

Порошенко е украински олигатх от котилото на КГБ както всички руски олигарси друг вид богати и влиятвлни украинци просто няма ,все пак страната има се източваше и експлоатираше от Москва в продължение на 30 години

И в България е същото.

На терористите не може да се вярва. Със сигурност както и преди великодушно даденото им премирие ще бъде нарушено. Ето защо са приятелите. За да се избегнат излишни жертви от бойците на демокрацията на ще бъдат доставени съвременни оръжия между които и ПТУРС Джевелин. на тубата можете да тогледнете това Fii0QzyKxX8

Горд европеец не се става с декларации, Ганъо

След всеки опълченски "котел" следва примирие

Два сандъка Стингъри през 90 потрошиха съветската бойна машина и доведоха до края на СССР.

Гледай руски танкове след попадение на Джавелин watch?v=wfm93yU_3K0

та тоя танк е две поколения назад бе, глупчо!

Наистина, на видеото е показано оръжието което украйна заслужава. От мене +

Порошенко е д еврейски корени, американски гражданин ,така че той и господарите му нямат интерес от мир в Европа.На него не може да му се вярва.Неговите жизнени интереси са в Америка.Това което ни спасява в Европа е ,че всички си дават сметка ,че след трета световна война няма да има викой на планетата земя.

А на твоите деца жизнените интереси що са в Америка?

Как ще стане това? Ще им вземат оръжията ли? А как ще им ги вземат? Като ги нападнат първо ли? Очевидно е, че Лугандонците от Кавказ нямат никакво намерение да спират войната. Единствено може да ги спре масирани бомбардировки и огромни загуби. Тогава вече няма да могат да се прикриват като опълченци, а ще си лъсне, откъде са.