Украински военни са изгубили контрола върху ключов град

Украински военни признаха, че проруските сепаратисти са поели контрола върху украинския град Вуглегорск. Надя Савченко е приета в болница заради гладна стачка.

Обратно в новината

Коментари - Украински военни са изгубили контрола върху ключов град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе какво търсят тези бандеровци на територията на двете народни републики? Та този град си е толкова навътре в тяхна територия! Та опълченците трябва да си очистят земята от нашественици! Да си изнасят въглища и да си внасят каквото искат си е тяхно право! Или такова имат само тези дето излизват американските за...ци, като косовари и турчоля в Кипър.

и там да си умре тая подкупена гад.....щом е с крадлата Тимошенко е ясно.....

Украинските военни никога не са имали какъвто и да е контрол над каквото и да е.Те самите преди години бяха под контрола на СССР, а днес са под прекия контрол на САЩ.

Браво на Савченко.Има убеждения,бори се.Ама в листата на Тимошенко?!

Дано скоро превземат и Киев.

Надя Савченко била Гладна ! Да викнат ЦРУ да я понахранят малко ако ще ...

Бай Любене ако ти и оная лудетина Ботьова искате да докарате руския ботуш в Българско ей на с тия двете кунки ще ви откъсна чепките

Човешко е да се греши! И защо нищо не е казал за краварите?!

АПОСТОЛА АПЕЛИРАШЕ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА ,А СТАМБОЛОВ ДОКАРА КОБУРГИТЕ И ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ ,А БОТЕВ ВЯРВАШЕ В ЕДИННИЙ КОМУНИЗЪМ .....

си е ПАВЕ!

Да се готвят Киев, главоча с камуфлажа, Яйценюк, Кличко и вся остальная украинска сволочь.....

Да си русофил това означава да си национален предател.

ДА НА АМЕРИКАНСКАТА НАЦИЯ....

трудно разбираемо е че има хора които подкрепят де факто военни деиствия на редовната руска армия и специални части без отличителни знаци към съседна държава.......после защо не можем да си оправим държавата.....цяла европа и наи вече бившите соц републики осъждат тези безотговорни деиствия на русия но в бг нееееееееее-прави са руснаците,да се прилага закона на джунглата:по силния има право.....

Да, представи си, подкрепям ги, след клането в Одесаот майдановските бандити ги подкрепям!Нещо против???

в тоя свят има закони и е редно да се спазват.не може да русия да прави каквото си иска-подписвала е международни споразумения .ако за тях те не значат нищо това е показателно за нивото на развитие на руското общество като цяло.очевидно е че е избрана за евродепутат за да я измъкнат от руския затвор в които се намира в разрез с всякакви международни закони.а дали е убиец на руски журналисти трябва да се докаже.ако е заловена като военнопленник следва да се прилага женевската конвенция.руснаците са нарушили поне няколко члена на тази конвенция:член 2: към военнопленниците трябва да се отнасят с човещина,да бъдат предпазвани от псувни и да не бъдат излагани публично. член шестдесет,член деветдесет и шест,член 1 които е и наи важен а именно:русия не е в състояние на воина поне официално с украина и неиното извеждане от територията на украина представлява отвличане.тя не трябва да е в русия изобщо.но хаиде да плюем на международното право както правят руснаците:ще трябва да я освободят под натиска на световната общественост.няма къде да вървят.ще я осъдят на някакъв затвор но не за това за което я обвиняват и в последствие ще я пуснат че да си измият лицето.

Много се запени бе! Ще получиш апоплексия, че не минават на Самчо разпоредбите и хората си пишат по съвест! А на теб това понятие ясно ли е? Или просто обичаш да си лижеш говедарски неизтрити г...ве!

Бойци на 24-ти отделен щурмови батальон на Въоръжените сили на Украйна Айдар направиха опит да нахлуят в министерството на отбраната в Киев. Сега те блокират движението на транспорта край сградата, трупат автомобилни гуми срещу централния вход. Медиите, с позоваване на прессекретаря на батальона Юлия Евдокимова, бяха съобщавали за намерение да разформират Айдар, но пресслужбата опроверга информацията, като каза, че Евдокимова не е прессекретар на батальона. Айдар е един от многобройните батальони със собствено име, задействани в бойните действия в югоизточна Украйна.

Браво ПУТКИН яка лъжа!

За да Загубиш нещо, първо трябва да го Имаш. А Донбас, както се видя Никога не е бил техен, а от м.Май 2014-та пък Хептен не е техен. Да вземат и да се прибират о време по бандеровските хутори, че хептен ще останат без "армийка".

И аз питам : Синовете на украинските депутати и министри дали са мобилизирани за фронта, както мобилизират нашите българи там?

Шарлитааа?

СЛЕД ПОСЛЕДНАТА МОБИЛИЗАЦИЯ--УКРАИНСКАТА АРМИЯ ТРЯБВАшЕ ДА ЖЪНЕ САМО ПОБЕДИ.А КАКВО СЕ ПОЛУчИ САМО ЗАПЛАХАТА ЗА ПРЕВЗЕМАНЕ НА МАРИОПОЛ НАКАРА УРКО АРМИЯТА ДА СЕ чУДИ НА КЪДЕ ДА ПОБЕГНЕ.БЪРЗАТА ПОБЕДА НАД ОПЪЛчЕНЦИТЕ СЕ ОТЛАГА НЕИЗВЕСНО ЗА КОГА..........

Когато почти преди една година започна геноцидът над населението в източна Украйна, Прасенко обещаваше бърза победа - за няколко седмици. Къде му се объркаха плановете не знам, но от тогава изминаха много седмици!

"Прасенко обещаваше бърза победа", а ма и "со друго" тя му убягва.

Ще загубят целия исток докато си свържат територията с Крим.

Опълчението на ДНР и ЛНР практически е завършило обкръжението на украинските войски в района на гр. Дебелцово. Град Дебелцово с население около 45 хил. жители се намира в източната част на Донецка област и беше взет под контрол от воени части и Националната гвардия през м. Април 2014 г..По данни на различни източници обкръжената групировка е между 8-10 хил.човека. Тази групиравка значително се вклинява в териториите, които се владеят от упълченците и поставя под заплаха редица градове, като Горловка, Енакиево, Шахтьорск, Алчев и Стаханов. Опълченците започват операцията по обкръжаването на тази групировка в края на месец Януари тази година. Превземането на град Углегорск ( не Вуглегорск) е изключително важно за опълченците, защото той се намира на контролна височина. От него може да се обстрелва гр. Енакиево и гр. Дебелцово. Едновременно опълченците водят настъпление и от Изток от страната на ЛНР. Там бригада "Призрак" с командир Алексей Мозговой води боеве за гр. Попасная и селцето Санжаровка, като предните отряди на опълченците вече са излезли в покрайнините на Дебалцево. гр. Папасная се намира малко на север и неговото превземане ще направи обкръжението на Дебалцево още по- сигулно, а освен това се поставя под удар гр. Артемовск. Превземането на гр. Дебалцево от опълченците ще позволи няколко неща: 1. Да се съединят териториите на ДНР и ЛНР( сега тях ги свързва само един път южно от Донбас през гр. Снежное); 2. Ще бъдат защитени от обстрел Горловка, Шахтьорск и др. градове на ДНР. Лидерът на ДНР Захарченко вече е призовал обкръжените украински сили да предадат оръжие, като им се гарантира живота. От своя страна лидерът на "Десен сектор" Ярош е обвинил украинското командване, че не е направило правилните изводи от поражението под гр. Иловайск и е допуснало ново обкръжение.

Този развой на събитията в Източна Украйна ми припомня за една друга новина. Неотдавна в английски и др. медии беше публикувана информация, че клубът на ветераните от специалните английски части SAS е провел сред своите членове анкета за ролята на водените в различни точки на земята бойни действия през 2014 г. и за войсковите подразделения които те считат за най- добри при тези бойни действия. Гласуването се е провело на сайта на организацията. Гласувалите са посочили на първо място като най-добри бойни единици отрядите на проруските опълченци - "Спарта" с командир "Моторола" и Сомали " с командир " Гиви". На второ място е поставена израелската специална част - ЦАХАЛ. Ветераните от SAS са изразили своята оценка , като след резултатите от анкетата са поставили следния текст : "Ние ветераните от SAS не бихме желали да се срещнем в реален бой с тези момчета".

Мисля, че Цахал не е специална част, а съкратеното име на изр. армия, както при нас беше БНА.

Защо супените, десни медии веднъж не дадоха ужасите на войната в източна Украйна, хилядите убити и ранени невинни деца и жени, унищожените жилища, този Потрошенко е нагъл, стреля срещу мирните хора, после пищи през западните малоумници, че Русия е виновна.Позор, Русия много търпи, трябваше да защити руското и българско население в източна Украйна

Яко... откога Путлер-Путя, се е прекръстил на петя??? Има нещо... Ей сега като забие с репликата си още една летяща кокошка срещу капитализъма, ще разберем какво:)

Ало защо БТВ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, РАДИО ХОРИЗОНТ, са слепи за истината, зашо плащат за киевските фашисти, А НЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАТ И ЗАЩИТЯТ ПРАВАТА НА НАШИТЕ СЪБРАТЯ РУСНАЦИ.позор ЗА МАНИПУЛАНТИТЕ, ИЗДИГАТ В КУЛТ КИЕВСКАТА ХУНТА И ФАШИЗМА!!!!

А ти издигаш в култ рублата, но тя се срина и те е яд! Та затова.

Укра нацистите се движът към логичния си край! ПУТИН ПОБЕДА УРА! УРА! УРА!

БATKO

Убиец на журналисти да представя украйна в европа. Ей, европа, нали беше против да се убиват журналисти? Значи когато убиват френски журналисти, са против свободата на словото, а когато са други, значи е прекрасно. Това ли ти е демокрацията, европо, теа у мастията.

Западни специалисти предричат военна развръзка в Украйна през март и парад на победата над украинската хунта съвместно със 70-годишнината от 9-ти май 1945. Дебалцевският котел обезсмисля пропагандната мобилизационна кампания на Посраненко и ускорява хода на събитията.

Явно путин е пуснал в, отпуск"нови хиляди руски военни с танкове и артилерия.

Дори и така е... Ти долен боклук защо не идеш да помагаш на украинците срещу проруските сепаратисти. Щото си един нещастник, един мишок дето дращи глупости за някой друг евроцент. Мизерник.

Боли го марципана на ПетРУШЕНКО за този град.

над Украйна и за това е тази вийна. Скоро ще загуби контрол и над България и за това е този вой тък!

Украинските "военни", т.е. 8000 човека ограден башибозук, до седмица ще свалят гащи и ще започнат да се предават на групички от по 1000. Затова Кери бърза другата седмица към Москва, да "договаря" опълченците да не ги избият.

Дирници,не наричайте тези касапи "украински военни".

Смъртна присъда за Надя Савченко! Както убиха терористите във Франция, същата мярка и за убийцата на руските журналисти!

Още една новост от днес - опълченците са обградили в "котел" голямо военно формирование на укропитеките край Дебалцево!

Синовете на украинските политици дали са на фронта?

Турчинов и Ярош направиха по едно кръгче с бронирани автомобили близо до фронтовата линия, получиха "ранявания" в меките части и сега раздуват по медиите какви герои са...ама от много далече :)

Защо тези бандити от Украйна начело с марципанения бос и оня с цайсите дето е труден за рисуване не разберат , че Донбас и Луганск вече никога няма да са територия на бандеровци неблагодарници или каквото те си харесат а пращат разбойници за пушечно месо!!!!

Града е Углегорск! Жирналистите да гледат точното название на грабовете да не си ги насосват!

Тази Саламалапаченко, защо е била доброволка?Може би подгонена от сивотата на живота, моногамията и под влияние на водката тя е търсила истинската тръпка и емоционалната възбуда на войната?!

Радвайте се на новината,другари и...си пазете,гащите!...

Да ви прилича на една мобилизация? В резултат на "Указ на фюрера за всестранното използване на мъжете и жените за задачи по отбраната на райха" от 13 януари 1943 г. във войската са призовани както нови набори от невръстни юноши, така и мъже до 50-годишна възраст.

Не?? Защо?? Прилича ми на приниждаването на руските наборници насила да подписват договори и да ги пращат в Украйна на "командировка"!! На това ми прилича, а те са по на 18-19 години!!

Украинският президент Петро Порошенко подписа закон за нова мобилизация в страната. Съгласно подписания указ, в окопите в момента могат да се озоват дори и жени, заявиха от Генералния щаб на Украйна. В същото време състоятелните граждани не са застрашени да се озоват на бойното поле, тъй като във Върховната рада се обсъжда идеята за внасяне на закон, позволяващ откупването от военна служба. Поредната мобилизация в Украйна ще продължи до септември и ще премине през три етапа. Според указа, да воюват ще бъдат призовани не само мъжете до 60-годишна възраст, но и жени до 50 години.

Ти много, извънредно много лъжец. Пробвай се като телефонен измамник: Началник Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко призна, че в бойните действия в източна Украйна не участват редовни части на руската армия. Той направи това заявление на брифинг в Киев. В същото време Муженко каза, че Генералният щаб разполага с информация за участието в боевете на отделни граждани на Руската Федерация и военни на руската армия. На 21 януари президентът на Украйна Петро Порошенко на Световния икономически форум в Давос заяви, че в източна Украйна се намирали над 9000 руски военни, поддържащи опълченците.

Началник Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко призна, че в бойните действия в източна Украйна не участват редовни части на руската армия. Той направи това заявление на брифинг в Киев. В същото време Муженко каза, че Генералният щаб разполага с информация за участието в боевете на отделни граждани на Руската Федерация и военни на руската армия. Аналогично, при украинците има доброволци от НАТО. Да видим, какво още ще признаят...

Можеш ли да цитираш оригинала и да не лъжеш?? Той казва буквално: "На този ден ние не воюваме с руските подразделения, воюваме основно с руските наемници!! Да там има руски военни които им помагат!!" И го казва това защото наистина , руските подразделения стоят по назад "скрити" на 2 или 3ти ешалон!! Регулярные войска РФ воюют на Донбассе во втором эшелоне, - представитель Минобороны

Да те, седят скрити. И само ти си ги видял и Порошенко. Докато дори Псаки призоваваше руските войски да се изтеглят от границата с Украйна във вътрешността на Русия. Кого се опитваш да лъжеш ти бе, боклук. Подиграваш ли се на нас, българите? Ние не сме аборигени, моше тъповато.

42 хилядна тежковъоръжена руска армия стои на границата с Украйна от началото на конфликта(граница в същност няма)и периодично прехвърлят тежка бронирана техника и войници...а някои ги наричат сепаратисти;)

Който плаща, той поръчва статията...

укропите пак ги заградиха като овце в кошара, кога най-после ще уврят картуните на хунтата в Киев, че всеки ден в който поръдължава войната я приближава към собствената и гибел? Ама какво питам, то примери в историята много - нали така си духнаха под опашката и аржентиските фашисти като рапалиха фолклендската война.

Ами няма как да ги заврат в кошара, щото украинците там са два пъти повече!!! Ама ти си пишеш каквито глупости са ти спуснали на тебе!! Я с 4 човека , вкарай 8 в кошара?? Пробвай се!! Русофилски некадърник!! Руските фашисти се опитват , ама всеки път си чупят зъбите!!!

Иловйск бяха даже три пъти повече. Видя се когато прекараха през центъра на Донецк после. Не се прави на стратег, даже украинските генерали са по-добри от тебе.

Все едно да ме мобилизират , да се бия срещу Априлските въстанници!

В Украйна война няма, но в Русия има член от закон за държавна измяна ако разкажеш за войната в Украйна??

И какво разказват?

можеш да намериш не само в еврогейските и вашингтонските глави. Сигурно и в Русия ги има колкото щеш, но това дето си го написал що трябва да ти вярваме, че точно така2 Защото Джен Псаки го е прочела прелиствайки снощи руския наказателен кодекс ли?

Я дай пак - "Уголовный кодекс Российской Федерации" от 13.06.1996 N 63-ФЗ (ред. от 31.12.2014)( с изм. и доп., вступ. в силу с 11.01.2015)" - там са членовете и разделите за държавна измяна. Странно, проверих - такъв текст, какъвто цитираш, НЯМА. Дай отново, но с линк например!?

Статията е доста несвързана. Не разбирам защо при военна сводка е необходимо да се отдели 60% информация за здравето на някаква бандеровица.

Разследват я за убийството на репортер, отразяващ събитията в Донбас, доколкото си спомням. Но на хората, европейците имам предвид им е слаба паметта.

Та кое е вярно от цялата ви новина? Вярното е, че се опитвате да манипулирате България!

не може все пак това, което на тебе ти се иска всички да го повтарят като мантра. Има обективни истини. научи се да се съобразявш с действителността и да я приемаш каквато е.

Почти нищо не е вярно!!! Ама за ДИР става!! Като руски подлоги.

При тази ниска ефективност на тролирането, защо им плащат изобщо на известните форумни активисти. Това дори не е сива икономика, а анти икономика на лъжата и ниските страсти. .