Оланд: Няма втори ”Мистрал”, ако руснаците се държат зле

Решението дали Франция ще достави втори хеликоптероносач "Мистрал" на Русия ще зависи от подхода на Москва в украинската криза, заяви Франсоа Оланд.

Обратно в новината

Коментари - Оланд: Няма втори ”Мистрал”, ако руснаците се държат зле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато няма Мистрал Русия ще ги замести с най-ново поколение атомни подводни лодки, мобилни ракетни установки, стратигически ракети Булава и др.

Русия може да ви продаде и купи 100 пъти бе глупаци. Не виждате ли, че тези така наречени западни сили са в дълбока рецесия. С един кораб повече или по малко, дреме му на какалашката на Путин. Смотаняци

на Путин и кликата около него не им дреме. Ще го отнесат обикновените руснаци, които по някаква причина не са успели да се ометат от тази клоака.

magit@abv.bg

Винаги и на всякъде жертвите са обикновените хора. Нима не е така в цял свят?

Всъщност, предната част на авионосеца Мистрал се конструира в Русия. Т.е., няма Мистрал-и и за Франция. Иначе, Русия сама си произвежда самолетоносачи, например. А ако Путин не се съобрази с волята на народа си, ще си отиде безславно. В момент на световна икономическа депресия олигарсите и магнатите не са "на мода"...

За пореден път показваш колко тъпо и ограничено човече си което си мечтае да е изтривалка на Путин. Много си смешен... ще ги купил 100 пъти... какво ще им купи? Сладолед ли? Ще купи с какво? С рубли ли? Смешник.

Самите руснаци казаха ,че могат да не купуват от Франция. В случая обаче те вече да предплатили и ако французуте се откажат и им върнат парите няма да е голям проблем.( за руснаците) Мистралите са поръчани 2001 сега 2014 геополитическта обстановка е друга. И не е ясно калко в момента им трябват.

Що не спрат англичаните търговията на руски компании на лондонската борса? А? Почтенно е да въртиш едни пари на олигарсите, а на френските кораби били ужас... Въртят на франсетата шенгенски номера... между партньори де...

си внасят тръбите за газопроводите от Германия....част от тях ползват и за ракети

"Тръбите за газопроводите от Германия" като ракети?! Не са ли малко тежички за ракети?

Е, там не е като у нас. Тук "великите български инДженери" не могат да произведат една джанта за автомобил, но иначе са "много хай-тек"...

ОЛАНД, НЕ ТАКА , НЕ СМЕ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА! АПРОПО, РУСКИТЕ МЕДИИ ПОДНАСЯ ТАЗИ НОВИНА БЕЗ ОКРАСКА КОЙ КА СЕ ДЪРЖИ... ОЛАНД - И БЕЗ ТОВА ЦАРИ ХАОС И БЕЗРАБОТИЦА ВЪВ ФРАНЦИЯ, НЕ ПОДЛИВАЙ МАСЛО В ОГЪНЯ!

С нетърпение очаквам Оланд да се изправи пред 1000та работника в Сен Назер ( корабостроителницата) и да има каже : Другари ( така си говори пролетариата в Франция ), защото Руснаците се държат зле (?!)ще ви уволня всичките. отгоре на това кажете на 10 000те ви хиляди дружки в 2000 фирми под изпънители че и техния хляб хвърлям в морето ... защото така нареди големия брат отвъд океана .... И тогава всички ще се прегърнат и ще се разцелуват защото идиотокрацията ще отново победител .... а дано .... ама надали ....

Понаучил сте нещо от теорията на дезинформацията, ама явно сте бил слаб ученик... Руснаците не се държат просто зле - те се държат много зле - опитват се да анексират чужда територия! Донецк и Луганск са на територията на Украйна! Нищо че там има повече руснаци - това е ЧУЖДА за Русия територия! И твойте работници корабостроители много добре го знаят - на тях комундета не са им промивали мозъците близо 60 г! А прадедите на тия работници бяха написали едно време на един площад "Либерте, Егалите, Фратерните"! Колкото и да ви е трудно на вас комунетата да го разберете хората имат принципи, чувство за солидарност и елементарна почтеност! Така че Оланд няма да има проблем - Русия ще клекне доста преди това! Щото се оказа на всичкото отгоре, че германци обучават руси войнци, а французи има доставят техника и самолети! В Русия има само куци военни "експерти" и криви ракети, които не различават украински военен самолет от малайзийски граждански! Аре марш!

Мале, мале... А по конкретно по темата ? В представената от мен ситуация не се дава оценка нито на руското "държание" или "поведение", или не ? Освен глупавата препратка относно чии деди къде какво написали, се бълват само нескопосано написани опорни точки. Само ми отговорете на въпроса, знаете ли какво в Франция ако се спре строителството на корабите ? Аз имам предположения... а вие и идея си нямате ... Външнат политика е толкова далеч от заварчика в Сан Назер колко хайвера от масата му ... но това е трудно да се проумее с наличния капацитет , или по скоро с липсата на такъв. Сполай ... ода и за да не си помислиш че съм сноб и че те взимам отвисоко , ще сляза на нивото ти ... аре марш виках на майка ти като и давах двата лева за дюдюк :) за друго не ставаше ...

Popokatepetala@abv.bg

Русия анексирала чужди територии -ще ме умориш от смях .Къде живееш бе човек и какво си учил щом пишеш такива глупости ?Нали ако не беше продажника Горбачов и пияния Елцин (който дори е правил опит да се самоубие когато е бил пиян)цялата тази територия си беше една страна и един народ.Балтийските републики се изключват те винаги са били нещо по-различно както и района на Калиннград (Кьонингсберг)

чужда е -американска:)!за какво му са на путин 10 милиона гладни украинци?те руснаците вече си взеха каквото им трябва!

Е какво от това. Французите да не единствени. САЩ и ЕС не са единствени производители на нищо. КОгато те не искат да продават нещо друг ще го продаде. Китайците само и това чакат. Да има повече глупаци като Оланд. Само,че "Бореца" срещу френската безработица какво обеснение ще дава на френските производители не знам. На последните избори Френската социалистическа партия е трета ,явно Оланд е решил,че е време да стане четвърта.

ТОЧНО ТАКА - ПУТЛЕР ДА ПОРЪЧВА НА КИТАЙЦИТЕ. ТЕХНИТЕ КОРАБИ ИМАТ ГАРАНЦИЯ 6 МЕСЕЦА. НАПРАВО СИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМА. НА НАТО СЪЩО - НЯМА ДА ГИ БРОИ ЗА СЛИВА..........

ХА ХА,комуноидите се разтревожиха за френските работници.....смях в залата...нали руското оръжие беше най-могъщо бе тролове смотани,що си ненаправят корабите ами ги поръчват......ОСТАНА ВИ САМО ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПИЩИТЕ И ДА ХРАЧИТЕ,ТОВА ПРЕДИ НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАХТЕ НА ДРУГИТЕ НО ПОНЕЖЕ СТЕ ПЪТНИЦИ.........ХРАЧЕТЕ И ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ!!

Защото да се проектира и да се построи нещо, е по-скъпо от колкото само да се построи. Очите ти са замъглени от омраза, към Русия, към българите и вероятно към самият себе си. Откровенно те съжалявам.

Изключително смислен и интелектуално задълбочен коментар. Невероятен цивилизационен принос. :)

И "Мистрал"-ите ще купим и Южната тръба ще прекараме през Стамбулграда ...за Рим! ... И няколко джамийки в Крима ще струпаме!

И Резан Лидеров е наш Пророк, а партия Хатака наша хранилница.

Чифут си ти , а не българин!

само на мен ли ми се струва че няма нищо общо между статията и заглавието ? няма сладолед ако не си изядеш зеленчуците е риторика която трудно се поддържа срещу голяма държава и при сделка за милиарди ( имам в предвид компенсациите при неизпълнение) ... както и да е стадо е просто ... може да му се блее по желание

Ха-ха, и аз това се чудех. Заглавието трябва да бъде: "Спазарили сме 2 Мистрал-а и ще ги продадем на Руснаците с кеф, после искаме и още, дано ЕС да не измисли някоя глупост"!

Този оланд не е добре- руснаците им изкупиха фирмите,замъците и футбола дори, но не развалят сделките за това.Кво да говорим за добрата англия бореща се срещу изпирането на мрасни пари-абрамович е бог за тях.

ще го построите и още как.

Доставките на газ трябва да се сигурни от страна на Русия,-така е в Европа.А договор от страна на Франция може да не се изпълни.Страшна дилема кой е по-точен по договорите?

Господин Холанд, не продавайте никакво оръжие и никакви кораби на другаря Путин (Сталин), защото после ще изпитате силата на тези оръжия върху себе си. Време е за тотална изолация и прекъсване на всякаква политика с Путиновата Хунта КГБ.

По-скоро е време да изолираме Франция и Великобритания, които продават оръжия за милиарди на терористични държави като Саудитска Арабия и Катар.

Много си жалък,Путин и без мистрали има си оръжие,ако реши да напада.Само не му в планове точно това.Сештам се за една басня,-за едно куче Моська,като чета твой коментар!

май си разгонена рускиня

давай за Моська, собаката

Ах непослушковци такива! Няма втори "Мистрал" за вас.

1-я Мистрал 100% ще го доставим. 2-я на 99% защото иначе ще трябва да връщаме парите на руснаците + неустойка и кофти имидж на оръжейния пазар ... Възможни са бъдещи санкции, ако се договорим на МНОГО високо ниво ... ама надали - руснаците си плащат точно, други клиенти за такъв тип кораби Франция няма. Във Великобритания такава сделка е 100% невъзможна - британците отдавна не произвеждат конкуретнта военна техника - купуват от САЩ и Европа.

за да разработиш трябва време и акъл . путин няма и двете .най вече второто !

те и без тебе,ще ги доставят !!!Ха хаа,че ме разсмя този палячоо,нали ,ще платите неустойки и съвсем ,ще го залапатеее икономически!

И без това се коментира в Русия, че тези кораби са грешка, така че франсето може да плати неустойки за "нероден Петко" и да влоши отношенията на Франция с Русия. Оланд повече няма да бъде президент, това му беше за първи и последн път.

Одавна вече се изговори , че този Мистрал изобщо не е нужен като кораб на Русия. С неговата покупка, Русия си осигури по законен начин най-новите технически спесификации и изисквания на НАТО по отношение на бойна живучест, вътрешна ординация и т.н. Това е целта - да се видят част от тайните на натовските съдове. Оттам нататък , всичко останало е политика и икономически връзки.

живучест ,викаш ?! дебил !

....не бе, викам вътрешна ординация

Умничките ми зелени чорапки,те всичко знаят и даже др.путин се съветва с тях по въпросте на въоръжаването.......нещастни попикани старци,на тия които не са били на времето в БНА може да им разказвате и как сте се били в Афганистан но има ЖИВИ ХОРА които са служили и знаят за какво става дума.....умрете си с мераците и....наблягайте на киселото мляко:)))

Ингилизите са много отворени ама ако им поискат да закрият офшорните си зони от които се възползват предимно руски олигарси ще се наачка в гащите немедленно хахааахха. Страшни лицемери са съвременните еропейски и американски политици направо ужасни.

За руснаците няма да е зле развалянето на тази сделка.Ше изгорят само тези с комисионните.

Новината: Първият мистрал ще бъде доставен в срок, за втория още нямаме решение, но санкциите могат да се отнасят само за бъдещи сделки. Прочита го оставям на вас.

Ако не беше гермаския консорциум за производство на тръби и газопроводи немаше да има Пу-кин. Да му спрат доставката на тръби е по-добрата санкция

И консорциума ще умре от глад. Май си тъп по рождение. :))

не е тъп ! руснаците могат да правят само три неща :самовари , валенки и проблеми !

РасПутин ги ''оправи''. Сега е ред на Путин да ги довърши. Руснаците освен тръби, друго не могат да правят. Тръби за ракети и тръби за газопровод.

трабите за газа са Германски и те не са руски

Тоя запъртък опозори максимално родината си/ако може да се опозори страна известна предимно с минетите си/.

Това доказва цинизма и арогантността на европейските политици, както и духовната извисеност на олицетворението на човешките права и свободи в европа - францизите (поне те така твърдят". Рано или късно ще настъпи революция - събитие което циклично и изчиства временно света или отделни части от него от арогантни лъжливи политици

bobo, за съжаление "революциите" са планирани, оргаризирани и извършени от евреи, в полза на еврейството. Обичайно голяма част от населението е унищожена. Такива са и двете френски революции и английската буржоазна революция и всички за които се сетиш. Същото е и в Украйна, окупация на властта с непозволени средства от евреи-хазари в сътрудничество с задокеанските евреи от САЩ и евреите от Еврейския съюз. Това е начина на действие на евреите и е чудно, че народите до днес не намериха ефективен начин за противодействие и унищожение на еврейската чума.

Така е селски,и тук евреите ще дойдат и ще изметат комуноидите защото такъв е големият конспиративен план......а гея не беше ли украински евреин или вие слабоумните нещо не си спомняте????

ТИЯ ЕВРОПЕЙЦИ СТАНАХА СМЕШНИ!!ДЪРЖАНИЕТО ИМ Е НЕАДЕКВАТНО,ВСЕ ЕДНО ,ЧЕ НАКАЗВАТ МАЛКО ДЕТЕ ,КАТО ГО ЛИШАВАТ ОТ ЛЮБИМАТА МУ ИГРАЧКА ,АКО НЕ СЕ ДЪРЖИ ДОБРЕ СЪС ДРУГАРЧЕТО СИ ГОШКО!!! МНОГО СМЕШНО !!!

Високо технологичните руснаци купуват остаряла военна техника от Франция, ще падна от смех, хехехехе.

Кажи го на френския посланик за остарялата техника на Франция.

В Русия имаше огромен скандал заради тези кораби,защото не отговаряли на изискванията на руските военни...Сделката за тях е била чисто политическа с цел да се задълбочат външно-търговските отношения между двете страни и ролята която изигра Франция по време на Грузинската криза ....Самият Путин им каза че ще му направят услуга ,ако не ги доставят ,защото още търпи критики за тези "Мистрали"

Какви ли може да са руските изисквания? 1) Да има склад за водка и тръби, които да я свързват към чешмата 2) Кораба да е ръждясал още от излизането от док 3) Кораба да потъне трагично след 2 дена в морето

викаш путин , какво име само , търпи критики ????

Отново подвеждащо заглавие на дирещите. Оланд е казал: "На този етап няма решение за санкции, което да ни задължи да се откажем... от втория Мистрал". И петлето, разбира се, няма да се откаже от доставянето му, защото: 1. Ще трябва да плати жестока неостойка, ако не го достави. 2. Руснаците могат и сами да си построят хеликоптероносачи - сделката с петлите беше, за да покажат добра воля към тях. 3. Петлето се върти и скача нападателно, но с половин уста си признава, че не може да се изправя срещу мечката, защото..., абе, вие ще се сетите какво би последвало. То, завалийчето, иска и на него да му обърнат внимание.

"...което да ни задължи да се откажем..." Кинтите са си кинти, нали франсета :-)

Що ли ми прилича като да ида в магазина за обувки и да ми дадат единия чепик, а другия - ако гласувам за техния любимец?! Но нещата се подреждат - с неустойките за втория първият ще им излезе без пари! Колкото до това могат ли руснаците да строят кораби - половината от тоя проект се строи в Русия! Въпросът е в сътрудничеството, не във възможностите!

Французите да си наврат мистрала който с е позлва за декодиране на рускяи боет флот в ЖОПУ на руските нарко предатели в кремъл подава Петър Първи

РАШКИТЕ ВЕЧЕ И КОРАБИ НЕ МОГАТ СИ ПОСТРОЯТ, ХАХАХА

Могат, но защо да го правят, като могат да си го купят? Американците не могат ли да си направят двигатели за ракетите- носители, че купуват руски? Могат и те, ама така е по-евтино. Пазарна икономика.

ФРЕНСКИТЕ ПО-ЕВТИНИ ЛИ СА ОТ РУСКИТЕ.......?

Не се учудвайте защо Франция е това, което е днес. Знаят как да си гледат интереса. България трябва да взима пример от тях вместо президента ни да бръщолеви глупости наляво и надясно. Утре виж руснаците станали по-силни от другите, питам къде ще се деним тогава след всичките обиди?

Оланд да отиде да види на място в Украйна какво прави хунтата там.Как избива погловно мирното население.Как по-най гаден и варварски начин отрязаха главата на шефа на полицията пред жена му,директно го заклаха.Да не си затварят очите за ставащата трагедия,която до момента отне живота на най-малко 1000 души,колкото 3 самолета,като този ,който падна.

Французите да спрат да се правят на идиоти!! Следващият самолет може да е техен, а и озоптяването на неофашиста Путин ТРЯБВА ДА Е ПРИОРЕТЕТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ!! СТИГА С ТИЯ ДРЕБНАВИ КРОЕЖИ ЗА ПЕЧЕЛБИ, И ОПРАВДАНИЯ ЗА ЛИПСА НА САНКЦИИ!! ДОРУ ПУТИН-ЗА СТРАСТБУРГСКИЯТ СЪД ЗА ВОЕННО ПРЕСТЪПНИЦИ Е!!!

А бре, ти от сутринта ли си метнал стероидите и пиячката? Тжва поведение не ти ли говори за нещо друго? Че набаза наличната информация тези хора не виждат нещата такива, каквито ти, аз, или който и да е друг? И че май наистина спора е САЩ и Великобритания срещу Русия. А Европа е просто мястото, където се развива всичко това, и тук се нанасят пораженията?

Значи Русия остава само с ЕДИН перколетоносач? "Магистрал"! Ми те щеси купят като Бойковите дисагите, тип "Ташаконосач", дето се ги понамества с лева рЪка в десен джоб, като един важен джепчия?

Що бе старци попикани като ви е толкова мила русия не си стегнете багажа и.....ей го на..Сибир е близо но се говори,че скоро щял да стане китайски......език учите ли???

Руснаците вече имат плановете на първия Ми`срал и могат сами да си правят още

По последни данни първият Мистрал им трябва за да покажат на техните корабостроители какви кораби НЕ ТРЯБВА да правят. Също и срещу какви кораби ще трябва да правят техните си. Елементарно Уотсън.

вярно говориш...те един автомобил не могат да направят с купен патент но виж за кораби и най-вече подводници са много добри...е с кратък животец но какво е живота за такава една империя на злото...гайки и болтчета