Горбачов: В Европа може да избухне война заради Украйна

Бившият съветски ръководител Михаил Горбачов предупреди, че напрежението между Русия и ЕС около украинската криза може да доведат до конфликт или ядрена война.

Обратно в новината

Коментари - Горбачов: В Европа може да избухне война заради Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а шесте милярда долара дадени на превратаджийте за какво са -за наемна армия от подкупни украинци

Тоя предател още ли е жив? Па смее и да се обажда!

Го,бачов и в АДА му е тясно!!!! ЮДА!!!ЮДА!!!

В Украйна воюват само украинци и руснаци. Американците се интересуват много малко от тази война. Къде точно и за какво ще падат тези ядрени бомби?! Тези предсказания са по-скоро личен проблем на Горби.

Защо обиждаш американците, бе смешник ? Ти частната американска армия за нищо не я броиш. Ами т.н. логистична подкрепа от натовци -поляци, литовци, латвийци, англичани и французи. Тях за туристи в Украйна ли ги броиш?

Частна американска армия няма, бе тъпак! Може да има наемници, ама надали. Просто Путлерастки блянове за оправдаване на зелените човечета и заграбването на територии от суверенна държава.

Сега най-важното е да се направи тъй, щото ислямските борци за свобода и руските антифашисти да се изтрепят взаимно.

Точно това е политиката на САЩ вече 35 години- отглеждане и финансиране на терористи, които да вършат мръсната работа вместо тях. За това най-напред се появи "Ал Кайда", след това "Тора Бора" и "11 септември", а сега и "ИДИЛ". Но "демократизаторите" от Вашингтон забравят едно основно военно правило на коренните жители от които отнеха земята и които затвориха в резервати - когато мяташ бумеранг трябва да знаеш, че той винаги се връща при теб и ако не си внимателен може да ти отреже главата.

Е то КГБ цели пък обратното да сбие "ислямските борци за свобода" и Европейските демокрации и засега успява доста по-добре

Г-н Горбачов, нищо в живота не се връща обратно, а само се преглъща. Не искам да съм на негово място сега. И ада ще му се стори рай.

От Синедриона зависи, другарю Горбачов, от Синедриона. Ако той поиска и водата на пепел ще стане. Да му мислят заблудените. Но ти това го знаеш перфектно, нали аим изпълняваше нарежданията :) Покайте се! Имате шанс!

Бог наказа жена му, която си отиде от рак.А него са го белязали по главата с този белег.Но за това което казва има право. И недай си боже това да се случи. Ние сме гола вода и кал по ушите..нямаме си армия, разграден двор сме. И атентат може да стане, защото нямаме полиция..Те от циганите не могат да ни опазят, та камо ли от джихадисти..

Може, може. А атомната бомба, разправят, не можела да различи кой е русофил, кой е русофоб - всички минавали под атомния нож.

Това изкопаемо докога ще се показва? Дали е разбрал вече как е сгрешил и предал Съветския съюз? На края на живота си още коментира и ще плаши хората, да вземе да изчезне вече.

"Умрялата лисица" накаквато се правеше тази руска ... си мисли че тъпия номер пак ше мине. Глупаците свършиха тикво тъпа. Сега и бебетата знаят че руснак нормален още не се е родил и което е по-лошо едва ли някога това ше стане.Преди 25г успя да спасиш империята на злото.Сега обаче това просто е невъзможно. Никой не може да я спаси.Да плашиш цивилизованите хора с война вече няма кой да ти се върже.Щом трябва война, така да е.Унищожаването на ВАРВАРИЯ заслужава всяка цена.

Това цивилизованите сте много агресивни.Ти знаеш ли какво е война, господин дрисльо?Тази "Варвария" 12 века все я унищожават, а тя все си стои. Тя все възкръсва, не защото е силна военно, а защото Бог я пази. Но ти си безбожник и няма никога да го разбереш., защото комунизма те възпита на атеизъм.Такива като теб псуват комунизма и комунистите, а се държат като заклети комунисти.Едно време за наказание стрижеха на младежите косите, а сега синовете и внуците на тези младежи си стрижат доброволно кратуните.А тъпаците като Горбачов ще плащат и в следващите няколко живота греховете си докато се превърнат в бели червеи.И ти ли на там си се запътил?

ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА ДА СПРЕ ДА ПОДКЛАЖДА СВОЯТА ПОДРИВНА ПОЛИТИКА. НА БОГ ЛИ СЕ ПРАВИ? Е, СВЪРШИ Я КАКВАТО БЕ, СЕГА Е РЕДНО ДА ЗАМЪЛЧИШ!

Докога ще цитирате тази персона? Историята вече му е отредила полагаемото му се място и сега всякакви приказки, може би плод на гузна съвест, са излишни.

Западните мошенници, генетични убийци и бандити просто излъгаха Горбачов. Но въпреки че подписан договор в Малта няма, устните договорки между държавни глави, на база водените стенограми се приемат за 100% перфектен междудържавен договор. Това го каза Геншер и то много точно./Дипломатически закон/ Защо НАТО е в Украйна, когато трябва да е в Германия. Защо има бази на САЩ в Европа, когато трябва да ги няма.Защо изтевропа влезе в НАТО?? За Крим, западните свини квичат като обрязани евреи....

Вън от Европа на американската мафия !

износвай си последните вратовръзки и и изяезвай !

добро утро,другарю Горбачов!Ако не бяхте вие нямаше да се сетим.

В края на живота си Горбачов стигна до положение да разбира каква непоправима грешка е направил съсипвайки СССР и Варшавския договор без да получи гаранции за съответното за НАТО и неговото неразширение на изток! Не само в Русия а даже и в германия го смятат за предател на интересите на руския народ!

Горбачов спаси Русия. Ако не беше тръгнал с измислената си перестройка, ги чакаше Югославския сценарий, но с много по-голям мащаб. Подтисканите и присъединени насила държави щяха с бой да се отделят и щяха да опоскат Русия отвсякъде. Със сигурност кавказките републики щяха също да се отделят, а там е нефта. Като нищо и околни държави можеха да се опитат да намажат. Но най-големият му грях е перестройката, която тече в Русия, България и още няколко страни и им пречи да тръгнат по истинския път на демокрацията и пазарната икономика.

Ти си сменил дилъра!Просто през 1986 г. страните отВаршавския договор трябваше постепенно да променят плановата с такава икономическа политика която провежда сега Китай.И тогава Запаните страни щяха да рухнат както това се случи през 2009г.Напрактика 2009г. Западния свят фалира.И се наложи Империалистичния Капитализъм лил по точно Агресия и заробване.Сега това са плодовете на онази агресия.

Major Payne това на инструктажа ли ви го четат?Стига скудоумно плоскословие.

Германците ги интересуват интересите на руснаците! Ходи се скрий някъде!

а как хубаво си живеехме по времето на социализъма колехме, бесехме и изнасилвахме колкото и когото си искаме. а ако някой ни направи проблем, другаря живков беше на едеин телефон разстояние и всичко си идваше на местата.

То за това състояние на нещата в Европа носиш най-голямата вина ти др.Горбачов.Може би беше много права рускинята във Владивосток дето ти зашлеви шамар пред толкова хора!Напълно я оправдавам.Нали щеше да я съдиш?

Аз пък такъв заврат бих ти отпрала! Уж си българин, а пърпъриш като руско мекере, не те е срам!

Няма значение кой кой е. Истината трябва да се казва за където и за каквото и да става въпрос. Някои истини рефлектират и върху нас независимо какво си мислим. ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА.

В края на живота си Горбачов стигна до това, да повтаря като папагал реплики подадени от Кремълския диктатор от КГБ, Путин.

Абе от къде се пръквате идиоти такива сигурно и на училище не сте ходили?

руските велможи да пуснат ракети срещу страни в които живеят децата и внуците им?

Ами всеки диктатор, Хитлер, СТалин, Милошевич, Кадафи, Саддам Хюсеин и т.н., са готови да въвлекат във война всички около себе си, само и само да опазят безппределната си власт!

4oko kakvo znae6 ti za moamar kadafi-siguren sam 4e ni6to.samo sedna duma 6te ti kaja kokvo napravi kadafi s darjavata si;rai.v kakvo j prevarnaha americancite;ad '. taka napraviha i sas sarbij nooo nali sa amerikanci tehnite bombi sa ''mirotvorni''po sa6tij na4in i nas ni ''omirotvorjha''predi 71 g.

Горби пор мръсен, от както се изсра още се премитат лайната ти. Земи си яж пенсията и не наливай повече акъл.

удри с ядреното. Стига праши. Ако щатите им земеш само един остров ше те изпепелът, на вас ви взеха тексас и още само заплашвате...... Посерковци.

Към Мексиканците ли се обръщаш????? щото не съм чувал САЩ да е отнел Тексас от Русия))))

Тексас ли? Да не е Донбас, бе? И карай по-кротко, недей с ядреното, че сме много близко и ще ни закачи!

sps_hrsf@abv.bg

ма аз говорим за 3000 адрени бойни глави. И край на човешкия род. Щело да ни закачи......мижитурките са неживи. остава да се види дали посерковците са. или ше клекнат и сибир ше стане поредния щат на САЩ.

И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПСИХАРИ-ПОЛИТИЦИ ЗНАЯТ НА КАКВО БУНИЩЕ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НЕ САМО ЕВРОПА,А ЦЕЛИЯ СВЯТ,АКО СЕ СЛУЧИ ТОВА, КОЕТО МАСОНА ГОРБИ ПРЕДРИЧА ! НАВЯРНО САМО ХЛЕБАРКИТЕ ОТНОВО ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД ЕДИН ТАКЪВ КОНФЛИКТ...?!

Казаха: ще оцелеят само хлебарките и българите. Ама след два прехода насам-натам не е сигурно това за хлебарките!

Благодарение на тази кратуна, която разби стабилността на света сега се намираме в това положение.

До кога ние българите ще търпим подигравките на ,,приятелите ,,от запад.Всичките БЕЗУМИЯ В СВЕТА идват от тях и САЩ.Откакто ни ,,освободи ,,господинят с цапаницата по главата/сигурно баща му го е цапардосал за непослушание/страната ни страда.

Никога не е късно да станеш за резил. Кой анексира чужди територии, Няма голяма разлика межу ислямски тероризъм и руски (постсъветски) империализъм.

ne znam kak da zapo4na, ili si mnogo prost ,ili si mnogo dobre platen za da pi6e6 gluposti sre6tu rusij ,a za id tova e produkt na amerikanskata ''mirotvornost''taka ,4e nedei da stava6 za rezil

КЪМ Даааа! Чия територия беше Крим докато Хрушчов я даде на Украйна? Имаше ли държава Укайна? Русия никога няма да допусне на нейна територия да стъпне американски войник!

Путин сега е немислимо могъщ. Той не се нуждае от ядрени бомби, той притежава ядрена икономичеса бомба, предупреждава известния като Мистър Злато борсов анализатор Джим Синклер, една от живите легенди на Уолстрийт. По думите му петродоларът е единствената истинска ценност на САЩ , а Русия може да я срине, ако поиска за своя нефт не долари, а евро или юани. При това положение американската икономика ще рухне

че тя иска :))))) и още как!

А рублата-непоклатима като паднал плет! :)))))))

"Могъщият" Путин да внимава бомбата да не му гръмне в ръцете ;)

Щом ЩАТИТЕ през ВСВ помагат на Русия, значи тя е била губещата страна, нали такъв е бил коварният им план, да застанат зад губещия !!!

Този е най-добре да мълчи!

Никаква война няма да има а само бунтове на гладни руснаци. Рублата е подгонила 70така. Но, важното че сериозни мерки се взимат- на транссексуалните им е забранено да шофират.

Но да се върнем в Москва. През август 1939 в Москва се провеждат преговори между военните мисии на Англия, Франция и СССР. Целта на СССР е мисиите да подпишат военна конвенция за организиране на военната отбрана на Англия, Франция и СССР срещу агресия в Европа. Западните делегации обаче са водени от второстепенни лица, без пълномощия за подписване на каквото и да било, с инструкции, че Англия не желае да поема върху себе си никакви определени задължения, да се водят преговорите много бавно, военната спогодба да гледа да се ограничи с общи формулировки Има достъпни стенограми (напр. От 15.08.1939, от 17.08.1939) от тези преговори и може да се види точно кой какво е казал, кой какво е искал.

А нещо за Сталинската гениална 'кадрова политика' в армията ?

човека е изтребил няколко десетки генерали след войната с Финландия, ама страна голяма и шапкари много. Кой ги брои за сливи.

Ха ха ха...към август 1939 в Европа са налице две неща експанзията на Хитлер и неспособността (нежеланието?) на Европа да го спре. По-скоро е нежелание. Инак как да си обясним тоталното им бездействие, когато Хитлер влиза в Полша, с която те(запада) са имали договори за взаимопомощ. Йодл, началник щаб на оперативното ръководство на германското върховно командване, заявява в Нюрнберг: Ако ние още в 1939 не претърпяхме поражение, то беше само защото приблизително 110-те френски и английски дивизии, които стояха по време на нашата война с Полша срещу 23-те германски дивизии на Запад, останаха съвършено бездейни...истината е страшно нещо драги НПО-миризливци))))

Защо пишеш по българските сайтове?

така му плащат, а времената са тежки.

110-те фр. англ. дивизии завършиха на плажа при Дюнкерк....

Този висш представител на петата колона в Кремъл, който унищожи всичко и остави сателитите на бившия СССР да се гърчат в предсмъртна агония с разрушени индустрии, обезверяло и лумпинизирано население и абсолютно безверие с бъдещето, този политически труп, който след като си получи комисионните за послушното си поведение посредством "лекции" в американски университети, и който сега рекламира куфари и чадъри, този продажник, който сега го използват фашистите отвъд океана за да подготви общественото мнение за черния и пъклен американски сценарий, си позволява да прави предупреждения и да дава експертни прогнози. Анатема за него и за всички, които подкрепят неофашизма англосаксонски! Опомнете се хора! А САЩ заслужават само едно - международен трибунал са престъпленията си към човечеството, проклети да са и те и всички техни подлоги!

докато децата на руските вождове са в Западна Европа!

в.с.в.завършва успешно за демократичния свят,благодарение и особено с ресурсите на USA.това се знае дори и от интелигентните рашани.тези които казват обратното,по-малко да пишат,повече да четът и не се излагат по форумите.

Десантът в Нормандия на 06.06.1944г. е най-голямата военно-морска операция в човешката история, дебаркират над 3 /три/ милиона войници и огромно количество техника. Плюс огромната военно-техническа помощ за Русия, Щатите, Австралия, Нова Зеландия и Англия водят жестоки морски битки срещу Германия и Япония. Само едно формално обявяване от Япония на война срещу Русия и нещата за Сталин приключваха !!!

Всъщност, участниците в десанта в Нормандия са около 156 000 души от страната на америнакците и канадците. Няма ли да се спрете да пишете глупости в тоя форум?!!!

само французите на де гол са повече!

160 хиляди, след туй се изсипват йощ 3 /три/ милиона.

Моля Ви бе, поне към конкретните факти и цифри имайте малко уважение! Има го: "Десантът в Нормандия в цифри" - прочетете го, преди да пишете! ТРИ млн - откровенни глупости, или ...

тоя още ли диша? (каква несправедливост)

тоя е егати нещастника, :)), не го е срам от ла.ната които изтропа ами седнал да дава акъл!

"Русия не започва войните. Тя ги завършва."

Ако не бяха милионите англичани, французи, канадци и американци, отворили втори фронт срещу Хитлер, Русия днес нямаше да я има!

Свещена простота, за да не кажа простотия. Войната започва 1941 г., обсадата на Ленинград е 1942г. , Сталинградската битка е февруари 1942 г., септември 1944г. съветската армия е още на линията Полша-България. Четири години война без втори фронт!!! Вторият фронт започва 1945г. от англосаксонците, за да спрат СССР и да участват в разделянето на Германия. ЧЕТИ,ЧЕТИ ИСТОРИЯ И МИСЛИ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ РАЗУМ, СЪПОСТАВЯЙКИ ДАТИ И СЪБИТИЯ!!!

Ако не бяха стотиците хиляди (а не милиони) американци, канадци и англичани, сега Германия щеше да се казва ГДР. Това е разликата.

настрахнах, тва путлерастията тряа да се лекува със закон

Войната е страшно нещо. Който не е бил, не знае какво е. За "настръхване" е леко да се говори - по-скоро трябват памперси.

ПРИЛИКИ между ХИТЛЕР и ПУТЛЕР 1. Хитлер: Под предлог, че правата не немците системно се нарушават Хитлер анексира през 1938 Судетска Област в Чехия (мюнхненско споразумение) Путлер: Под предлог, че правата не руснаците се нарушават Путлер анексира през 2014 Крим. 2. Хитлер: по време на изборите през 1936 партията на Хитлер NSDAP печели изборите с 98,8 % Путлер: 90% от руснаците подкрепят Путин 3. Хителр: През 1939 войници на СС преоблечени преоблечен в полски военни униформи, инсценират нападение от страна на полската армия срещу немска радиостанция Глайвиц, което слага началото на Втората Световна Война. Путлер: през 2014 сепаратисти, които според Путин не са руснаци, а само са си купили руските униформи в магазини, тормозят една суверенна държава и избиват местното население А ЗА ДЯДО ГОРБИ РУСИЯ Е ЖЕРТВА! РУСИЯ Е ТОЛКОВА ЖЕРТВА, КОЛКОТО И ХИТЛЕРИСТКА ГЕРМАНИЯ БЕ ЖЕРТВА!

4 Хитлер: е пратил всички негови политически противници в концентрационни лагери Путлер: организира съдебни процеси срещу негови политически противници и ги вкарва в затвора 5 Хитлер: е на власт от 1933 до 1945 (12 години) като други кандидати намат никакви шансове Путлер: е на власт от 1999 (вече 15 години) като други кандидати нямат никакви шансове

А замислял ли си се ЗАЩО Хитлер е подложил на масово гонене евреите. Попрочети малко повече това което се е случвало в Германия от 1933 до началото на Втората световна война, имал ли е намерение да напада изобщо Русия ... а после, после всички сме чели и гледали какво се случва ...

Няма да се занимавам с напълно НЕПРИГОДНИТЕ ти демоКРАДски доводи и сравнения!?!? между Хитлер и Путин,които могат да впечатлят само НЕВЕЖИ и ЗОМБИРАНИ демоКРАДци от твоя тип.Нормалните хора знаят, че КРИМ е РУСКИ от времето на Екатерина Велика с неизменно МНОЗИНСТВО на РУСКОТО население до сегашно време.За Крим Руската империя е водила ВОЙНИ, но с турците, а не с украинци.Във времето на СССР ,в който по-скоро като области, а не като ОТДЕЛНИ САМОСТОЯТЕЛНИ държави Хрушчов разпределя Крим към Украйна,но това е ВЪТРЕШНО разпределение в рамките на единния СССР и естествено НЕ променя неговите ДЪРЖАВНИ граници.Сега Русия и Украйна са ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ и Русия е в ПРАВОТО си да си върне Крим,който е с мнозинство от руско население, а не да чака профашисткото слугинажно на Запада украинско правителство да предостави Крим като база на западните крокодилски хищници за нападение срещу Русия.Това е ясно и ОПРАВДАНО за всеки разумен човек,но не и за зомбираните демоКРАДи,които упорито, но без успех папагалстват официалната теза на западните лицемери и крадци!!!

ПРАВИЛНА Е ФОРМУЛИРОВКАТА Горбачов: В Европа може да избухне война заради РУСИЯ и ПУТЛЕР! Украйна никога не е атакувала Русия! Украйна се бори за живот! ПУТЛЕР И ТЕРОРУСИЯ Е АГРЕСОРА

Горбачов: В Европа може да избухне война ако не оставите Путин да си окупира чужди територии на спокойствие!

Що не ходиш да рекламилаш куфари и чанти в Лондон или да гепиш стоки от германските магазини дорогой Михал Сергееевич!

Гроби плаши гарга

"Бившият съветски ръководител Михаил Горбачов предупреди, че напрежението между Русия и ЕС около украинската криза може да доведат до конфликт или ядрена война. "-Ако Русия нападне ЯВНО Украйна естествено че ще има война.За сега само пращат нелегално криминални типове и солдати в отпуск(с пълно бойно снаряжение).Само в Русия е така.Солдат излиза в отпуск-взима танка със себе си.

Моля Ви, Щерев спрете да анализирате.

Моля Ви, Щерев спрете да анализирате.

Горби, нали хвалеше таварищч Путкин, сега пък щял да отвори ядрена война, много пиете вие мужиците и вършите много глупости.

Когато видидим, че децата на руската олигархия започнат да се прибират от ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ в Русия, тогава може да си кажем : Ще има вАйна!

Няма ги Рони и Маги да видиш ти една война! Сега са едни путьовци, които служат за показ по демонстрации и дефилета.

Де по-полека бе, гумения ! Нещо много сте се "наточили" мераклиите за война. Не бъркай Фолклендските острови някъде на г.за на географията, със война в Европа.