Барозу: Няма да преговаряме повече с управниците в Киев

Лидерите на Европейския съюз, събрали се на последния за тази година Европейски съвет в Брюксел, втвърдиха позицията си срещу украинския президент Виктор Янукович. ЕК не смята, че има основание да продължи преговорите с настоящите управници на Украйна за подписване на споразумението по асоцииране.

Обратно в новината

Коментари - Барозу: Няма да преговаряме повече с управниците в Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всички които поне малко разбират от търговия и преговори стана ясно как от ЕС увиснаха и сега се правят на недостъпни. Чухме украинците хората искат да пътуват спокойно както заподняците пътуват, но им готвят егати секирата за това, каквато получхме и ние.

Турция е 80 милиона, Украйна 46 милиона. ЕС не ги иска наистина, защото са твърде големи и важни, а само им размахва морковче и ги лъже да си загърбят интересите. Ако видят Българския опит, по-скоро ще откажат.

"Ние потвърждаваме щедрото си предложение към Украйна за политическа асоциация" казал Х.в Ромпой. Е къде точно е тук щедростта, че не разбрах?... Русия показа щедрост, не ЕС - и това просто са обективните факти. Лицемерие и двоен стандарт - това идва от ЕС. (Само Оланд е бил малко по-умерен)

Абсолютно подкрепям, каквото и да се говори за Русия и каквито и недостатъци да има, те изсипаха торбата с парите. Какво ще предложи ЕС на Украйна- затваряне на ядрени реактори, срив на икономиката и прeврущане на страната в заден двор и дестинация за евтин алкохол и к..ви. Звучи познато?

нЯКОИ ДА ВИ КАРА

Мужикът още не си е свалил ципа, а нашите ганчовци вече са свалили потурките и са плонжирали на четири лапи :)) От страх да не ги обявят за американофили/еврофили даже и вазелин не си слагат... Само у нас има говеда ,които очичат да ги оправят ''братушките'' им...не ви ли стигна 45 години окупация ?

Къде бяха дислоцирани окупационните войски, глупако, някакви проблеми с руски войски и съпротива имало ли е? Посочи ми...

нЯКОИ КАРАЛИТЕ

Все повече и повече форумци, разбират как ЕС ни превърна в нов вид колония! Колония на едрият международен капитал, а не на отделна държава, както бе в миналите векове!

За провала на преговорите с Украйна Барозу ще трябва да отговаря пред господарите си.

Ако Янукович успее да опази Украйна от ЕС след време целокупният украински народ ще му вдигне паметник за благодарност! От тези консуматори от Брюксел не идва нищо добро и полезно за бедните народи - само такси и заливане с фалшиви стоки и храни!!!

Този крадлив ЕС е мазно гримирана с демокрация и парфюмирана с пазарна икономика мутра на гигантски хищни монополи ,които смучат кръвта на баламосаните народи набутани за унищожение в съюза.Това е причина честни хора патриоти от целия политически спектър да искат най-малкото напускане на съюза.ЕС е машина,с която свръхбогатите експлоатират и то,мозят всички надолу.

Яко опорни точки и глупости. Само ми е много чудно ако излезем от ЕС (недай Боже) как точно мислите, че ще се оправим с тия 5 кв. М жалка територийка, лишена от каквито и да било природни ресурси и безкрайно мързелив, необразован и ограничен народ?! Убеден съм, че и шепата останали читави хора ще изчезнат с 200, а останалите ще си останете да си мрънкате в мизерия как всички са лоши.

свирака си другия път яко се напиня ама получи между очите както винаги когати се пъхал носът натам западът!!

тоа па клоун барозу се вема май насериозно а?)))голем ташак г-жа Птерова...

Украинците могат да си отдъхнат.

Новина от днес, доказваща калното лицемерие и злоумишленост на ЕК: "Британският премиер Дейвид Камерън заплаши да наложи вето върху бъдещите планове за разширяване на ЕС, в това число присъединяването на страни като Сърбия и Албания, освен ако не бъдат не бъдат приети нови мерки за спирането на мащабната миграция." Значи, докато будалинчеха Украйна, можеше да си трае, а тя е 42 млн. души. Сега като не стана мошенничеството, внезапно му стана тревожно заради Сърбия и Албания, общо към 9 млн. души. Браво на Русия, че спаси Украйна!

ВЯРВАМ, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТОВА ЕВРОПЕЙСКО - ЕВРЕЙСКО РОБСТВО В КОЕТО НИ ВКАРАХА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ!!!!! ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВСЯКА ЕДНА ПАРТИЯ КОЯТО ОБЯВИ ЯСНАТА СИ ПРОГРАМА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТОВА РАКОВО ЗАБОЛЯВАНЕ НАРЕЧЕНО ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ !!!!!!!!!!!!!!!

ЕС не е нищо повече освен един КАПАН в който като стръв се ползват ИЛЮЗИИТЕ, че ще се присъединиш към клуба на БОГАТИТЕ !!! РЕЗУЛТАТА от присъединяването ни към ЕС: ЗАТВАРЯНЕ НА БЛОКОВЕТЕ НА АЕЦ КОЗЛОДУЙ, СКОК НА ЦЕНАТА НА ТОКА, СРИВ В ПРОИЗВОДСТВОТО И РАЗБИРА СЕ НЕПОЗНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ БЕЗРАБОТИЦА !!!!!! ТОВА ЛИ ИСКАМЕ ???

правилно само обаче д а не тръгнат да плащат на терористи и диверсанти д а ни подпалят едвам стабилизиранат а родина подава Иля Муромец порасвал преди хиляди години по тия краища...

Vibudhi

Прави са Украинците че са пренебрегнали "европейско-еврейските ценности! Трагедия! Съдейки по нашия български опит с ЕС, тия ценности са безработица, престъпност, бедност и гладория, съсипана индустрия, унищожено селско стопанство, съсипано образование и здравеопазване, ограбване на държавата от Запада и пълна липса на суверенитет. И кой се отказва от такива благини?! Чудни украинци, що ли се дърпат...

Как плачат само "европейците", не им се получи евтината игричка и сега ронят сълзи. :))) За празни обещания и еврог*йски ценности вече никой не си сваля гащите, както казваше най-великият ни държавни от съврееменната ни история- Тодор Живков: Решава този, който има пари! Като нямаш пари нищо не можеш да решаваш! :))) Къш, европейски хитреци на дребно. :)))

когато Турция е владеела Крим западът е разбрал и е знаел за руските планове. Впрочем Русия е взела доста неща от Украйна в исторически план. Но сайтът няма да стигне да бъде изброена историята. Затова руснаците държат марионетките си здраво.

Какви турци и западняци,когато първата столица на Русия е Киев.Чети историята,после си пиши глупостите!

Не му обръщай внимание,той е от т.н. българи с турско самосъзнание...

В прибалтийските републики ако не знаеш руски - забрави да намериш читава работа.

ЕС не може да предложи нищо освен празните приказки.

Тия с всичкия ли си са били да преговарят досега с комуноиди и русофили от правителството. Изтегляйте качествените украинци в ЕС и ги оставете другите да мрат.

Подполковника дава много правилни сигнали, но дали са само сигнали? Дали не са за заблуда? Не трябва да забравяме миналото му, но и не трябва да подценяваме еволюцията и негова и на средите, от които произлиза - техните интереси и маниери няма как да не са коренно променени спрямо налудничавия болшевизъм - общото, което със сигурност остава е намерението да останат най-отгоре. Все пак като говорим за такива неща не трябва да забравяме това, което руснаците наричат естейблишмент в US - то може да не е родено от ЧК, но има подобни интереси, но има и разлики причинени от произхода - едно е корена да ти е в организация, друго е да се създава организация от установилите се. Кое е по-добро? Това не е лек въпрос, а става и още по-труден, ако трябва да дадеш отговор не за днес и утре, а за дълъг срок напред. Аз бих казал - важно е да наблюдаваме фактическата персонална свобода - как се развива и на Изток и на Запад. Свикнали сме да твърдим, че тя е запазена марка на Запада, но самата идея за запазени марки вече е несвобода - в тоя променящ се свят никакви догми и щампи от миналото не могат да ти дадат смислен отгвор на никакъв въпрос - трябва да сме мъдри, но за съжаление по форумите предимно се делим на леви и десни кви, правим го доброволно приемайки темата и начина наизказване, загърбваме собствената си същност пренасяйки разговора за националното в изтъркани теми за филии и фобии, за участия в административни евро-семейства или имперски мрежи. Ние имаме свобода сега, но вместо да я използваме впрягаме цялото си същество в мечтание за робство и се упрекваме едни други за избора си на господар, а поне в тоя миг почти нищо не ни струва да бъдем наистина свободни.

а чего хочет раб? Свободы!! да дававайте тогда дадим ему иллюзию свободы - например примем в ЕС))))))

Товарищи , нали до вчера плямпахте че украинците били боклуци бе, особено като гледахте демонстрациите . Сега изведнъж , много мъдър ход били взели...Нали шляхи ги наричахте

да тези от майдана, но не боклуци а зомбита, а шляхите са няколко села на западната граница

В България вече е назрял моментът за референдум , трябва ли рубладжиите да бъдът наритани в Русия . Реално те стоят по-ниско от циганите, сред които все пак има и работещи хора. Но пък лъжат значително повече. Сургут , Магадан, Петрозаводск - нека това да е по техен избор, нали там било много хубаво. България ще мине и без тази измет.

а доларджиите без покритие в Детройт )))

що рубладжиите имат ли покритие бе . Държава която изнася втечнени лайна и пръдня и от това се храни дълго няма да я бъде .Кунюктурата се променя бе пич

Ще си изненадан от резултатите на референдума с 80% напускане на ЕС :)

ЧУК

Мада Раша е велика!Богата страна с много ресурси!Има денги!Мада Раша е номер едно!

"Ние не сме търговци на килими", добави премиерът на Люксембург Ксавие Бетел, - еле па тия от люксембург с манталитет на магазинери не били търговци тоа е бая забавен

С две думи Украйна се оказа ку*ва, която се продава на търг. На нас(България е част от ЕС все пак) такива определено не ни трябват, така че като не щат, не щат.То не е задържително да си в ЕС...

мъчно ли ти е че нещат?

като опапат 15 милиарда ще щът почакай и после на теб ще ти стане мъчно и на путкин и на него доста ще му е мъчно

Има ли още някой, който да се събужда сутрин радостен от мисълта за капитализъм, неолиберализъм, равнопоставеност, МВФ,ЕС, демократични цености, евро-антлантически права и всякви такива л.на

Европейските курви не ги пускат в хутора, а тия нагли шафрантии за поповата къща питат!

ЧУК

Путин политик номер 1!Мада Раша голяма сила с много пари!

Олекна ли ти на соросоидната бедна душа?

имаш ли възможност да заведеш харема си на рожден ден на Варадеро като вожда си или си прост тъпак?

А той соросоида гузен негонен бяга. Хахахаа

Русия - Владимир Путин КГБ. Диктатор от 2000-та година. Смазал всякаква демокрация. Всички партии са контролирана опозиция. Беларус Александър Лукашенко Диктатор от 1994-та година. През 2013-та обявава 7-годишния си син за бъдещ Президент. Персона нон грата в нормалния свят. Украйна Виктор Янукович Диктатор от 2010-та година. Окървавил се със смазване на протестите 2013-та година. Построил си дворец със златна тоалетна чиния. С 2 присъди, лежал в затвора в СССР за изнасилване и грабеж. Бивша мутра. Азърбейджан Илхан Алиев наследил баща си Гейдар на поста Диктатори от 1994-та година. Казахстан Нурсултан Назърбаев Президент от 1991-ва година. Националният празник на Казахстан е 6-ти юли рожден ден на диктатора. Киргистан Аскар Акаев Президент от 1991-ва година. Националният празник на Киргистан е 10-ти ноември рожден ден на диктатора. Таджикистан - Емомали Рахмонов Президент от 1994-та година. Източен сатрап на Русия Узбекистан Ислам Каримов Диктатор от 1991-ва година. Туркменистан Курбангули Бедирмухамедов Диктатор от 2007-ма година

И какво е това диктатор. Ръководител на държава, която не слуша САЩ. Путин за пример е избран с 65% при реални избори, потвърдени за нормални от редица европейски наблюдатели. Втори в класирането с 15%. На теб нещо понятията за диктатура и демокрация не са ти ясни. Диктатура има в САЩ. Има две партии, лица на една и съща еврейска клика. И все едно може да избират. Пълно лицемерие. Това дали е по силите на един глупак като теб да го разбере. Или си лъжеш за който се хване.

Недей така да подценяваш ЕС. Пропусна най-важното - правата на ЛГТБ, демек "обратните".

Украинците пренебрегнали европейските ценности! Трагедия! Съдейки по нашия български опит с ЕС, тия ценности са безработица, престъпност, бедност и гладория, съсипана индустрия, унищожено селско стопанство, съсипано образование и здравеопазване, ограбване на държавата от Запада и пълна липса на суверенитет. И кой се отказва от такива благини?! Чудни украинци, що ли се дърпат...

Барозу-Няма да преговаряме повече с Киев....... Да се разбира - Яко ни оправи руската мечка и ще си избършем устата и ще се вдигнем гащите

если надо то посадим ещё тополь у Белого дома с черным парнем

Това, че ЕС няма достатъчно пари, за да компенсира икономическите сътресения, които Украйна би понесла при евентуално асоцииране, е ясно. По-лошото за него обаче е, че ценностите, за които говорят европейските политици все повече започват да избледняват. Ударена от кризата Европа изглежда все по-малко социална, солидарна, единна и толерантна. Европа гиби хоризонти и изглежда все по-малко привлекателна.

Европа може да си напечати колкото ПАРИ й трябват и колкото ПАРИ си иска, което азиатболшевикия никога няма да може. Колко милиарда евро получи Гърция ???

the_name_of_the_game@

А що не го направи тогава?:) Не мисля, че има някаква база за спорове. Мачът се игра и резултатът е известен. Това, което казвам за Европа, го казвам със съжаление, а не със злорадство.

Дедка, приготвяй си рубли, ще ти трябва за руско лепило за ченето

Съчувствам ти. Доста си унил. Но не губи кураж, ще има нови цветни революции-стига да съберете малко долари, че бая се поохарчихте покрай Украйна

Най-накрая някой преговаряш трябваше да покаже, че ЕС не е центъра на вселената, а нейното бунище!

ЧУК

Барозъ в цайтнот!Не знае на къде да гледа!Украин аш колсун!

"Ние не сме търговци на килими", добави премиерът на Люксембург Ксавие Бетел, визирайки опитите на Украйна да направи офертата на ЕС за асоцииране по-приемлива. ПО-ЛОШО ВИЕ СТЕ КОЛОНИЗАТОРИ!!!

Браво! Украйна показа среден пръст на Европа! Сега да видим Сърбия! Нямам нищо против ЕС, но да Ви кажа честно мисля, че чиновниците трябва да оредеят с около 70%. Бахти бюрокрацията и лобищината в този съюз. Защо мислите, че затворихме АЕЦ предсрочно - заради лобиски интереси. Моето лично мнение е, че нито ЕС, нито САЩ, нито Русия трябва да слушаме и да ни се месят. Първо трабва да се справим с корупцията и после нещата ще се наредят от само себе си. Ако имаме възможност да изнасяме стоки за Русия - добре са ни дошли руските пазари. Ако имема възможност за САЩ - също са добре дошли, същото да важи и за ЕС. Но ми писна от мазни политически марионетки облечени в скъпарски костюми да ме учат как да живея и да ме убеждават колко е полезно за мен да си внеса парите в частен пенсионен фонд например. Да ме убеждават колко е вредно свинско с кисело зеле и пелин и как ще умра от домашната ракия, която си варя при казанджията на селото. Запомнете - ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО с обезумялия от алчност свят за печалби от всяко нещо!

ъъъ, а бе ти си направо мъдрец, бибитко пухкав

А ти си Путьо Маринкин.

Ти да си чул някой да говори за 1,2,3 и 4-ти блок ! Тъй на пускат по пързалката, че си нямаме представа. Хеле пък оня с неговото саниране. Санираните сгради и следово куче да пуснеш, нищо няма да намериш, дето викаше, че няма да ни трябва ток.

АЕЦ го дадох само за пример (може би малко пресилено)...

Нямам нищо против държавите в ЕС, дори мисля, че Германия е за пример, но ме дразнят политиците, които май във всички държави са еднакви. Само наглостта им зависи от уредбата в държавата от която са. Тук в България например са особено нагли, защото корупцията се пука по шевовете. В държва като Германия си имат едно на ум и т.н. ЕС е полезен, че можем да пътуваме и да внасяме култура и т.н.

негоден драскач си ти

Абе, аланкоолу, като няма да преговаряш повече, Путин ще си го премести от единия в другия крачол.

гледам в Панорама Огнян Минчев свинята който говори глупости и лъже!

Докато не бъдат разчистени авгиевите обори в БНТ(Вяра Лафчис, Бойко Василев и компания отявлени седесари) прасетата като Огнян Минчев все по-често ще ви развалят настроението на вечеря.

Сегашното украинско правителство си помисли, че може да изтъргува влизането си в ЕС. Каква наивност! И по- голяма обида от това да те сравнят с "килим", на които се ходи или препикава от котета, кученца, не бях чувал. И то публично! Жалко за украинския народ. Или по-точно за оная половина от него които са грамотни, мислещи и творци!

Жалко за Украинците или жалко за нас, че нашите са дупедафци. Ти в тая България освен кифли, баници, пици и гевречета да си видял да произвежда нещо? Ти можеш ли да ми кажеш поне един случай на ученик завършил някакъв техникум (особенно т.н. механотехникумите, електротехникуми, а корабостроителните) да си е намерил работа "по специалността"?

И що писа минусчето бе чиляк? Ти чул ли си приказката: - Бате, дай ми работа! Та вече 23 години да си видял на България като държава да и се дава работа. Как не дойде нито един европеец да РАЗВИЕ завода, който е приватизирал, ами го продава за старо желязо и строи МОЛ отгоре. Само не ми пробутвай номера с липса на хора, квалификация, дисциплина, образование и т.н., ами ми говорят купешки думи за туризъм и други глупости. Ама айде другата година ще продължим..... , че ми писна да ни ловят за канарчета....

Вълната вече е към празниците. Въпреки това, ще отбележа нещо. Аз гледах пресконференицията на Путин оня ден. Според нашата преса такова животно не е имало. Той изброи доста от промишленоста в Украйна, което произвежда стоки за Русия - двигатели за вертолетите, стоки за космическата програма, разработки заедно с Антонов(самолети) и т.н. Аз за себе си си зададох един въпрос - Дали като Украйна влезе в ЕС, няма да е първата работа да им затворят военните заводи и почнат да произвеждат велосопеди, тенджери и тигана (също както при нас - изтриване от лицето на земята завода за дискове, с военните заводи знаете). Не съм фен на Путин, обаче Украинците (правителството им) явно не са като нашите дупедаФци. Украинците просто си поискаха цената.