Втори американски ескадрен миноносец влиза в Черно море

Корабът "Доналд Кук" от американските ВМС по график трябва да влезе в Черно море не по-късно от четвъртък, 10 април.

Обратно в новината

Коментари - Втори американски ескадрен миноносец влиза в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАТО вън!!! НАТО e агресор!!!

Ами Украинците трябвая де се изръсят малко за да си купят стари американски кораби. Ако нямат пари ще им датат пари за ипотеката, макар че е ясно че няма да я платят. След това ще им разпродадат каквото имат за да си вземат парите.

Да дойде целия им флот. Но да дадат работа на хората по морето. Както в Гърция и Испания, където цели градчета живеят покрай базите.

На практика американският разрушител "Доналд Кук" може да има до 56 ядрени ракети Томахоук способни да достигнат Москва (разстоянието Варна-Москва е по-малко от 2000км). Според известни международни съглашения, кораби на държави без граница на Черно море не трябва да влизат в Черно море и самопо изключение може да се пропускат от Турция, но може да престояват за много кратко време. Американските военни кораби с опасни оръжия за нападение не спазват тези международни съглашения, както и определеното време за престой и може да провокират война с Русия! Нужно ли е това на България??? Малко повече информация: ru (.) wikipedia (.) org/wiki/ЭсминцыУРОтипаАрлиБёрк "На вооружении каждого эсминца типа Арли Бёрк находится до 56 крылатых ракет BGM-109 Tomahawk Block 3 (с дальностью запуска до 1250-1609 км в тактическом (неядерном варианте) и 2500 км в стратегическом (ядерном)." "Корабли данного типа использовались при нанесении ударов по Югославии в 1999 году и Ираку в 1996 и 1998 годах. Наиболее значительной на 2008 год военной операцией, в которой были задействованы эсминцы типа Арли Бёрк, стала операция Свобода Ираку, проведённая Вооружёнными силами США в марте-апреле 2003 года. В войне против Ирака приняло участие 11 эсминцев типа Арли Бёрк, в том числе 9 из них (DDG-51, 56, 60, 69, 7579) участвовали в нанесении ракетных ударов по Ираку с первого дня операции[56]."

Е, те и руските атомни подводници са покрай бреговете на САЩ, а стратегическата им авиация с адрени крилати ракети патрулира денонощно покрай бреговете на Великобритания, тъй че нищо ново за паритета на силите...

Тя каква е и каква ще става? Защо? Като те гледам толкова хубава ще те навала? И като се развикаш/.Ще дойде мажото и единия в граба другия в затвора! Каква ще става?

Сбъдва се мечтата на чехлю ''NATO NATO & more NATO''. Нямам такъв смотан президент с малка буква кат сегашния.....

Те влизат и трудно излизат.Затова без уаууууу защото към бреговете на Куба две атсмни подводници и три ракетоносеца на Русия.Много скоро оБАМа ще види що е зор.Защо медиите си траят по този въпрос.

МНОГО СКОРО ЩЕ ИМА И ДЕСЕТИ И ОЩЕ ДРУГИ!

Плевнелиев да помисли, че ако НАТО тръгне срещу Русия, Турция ще ни пази гърба, а те не пропускат случай :)

.....сега остава една руска подводница да си покаже шнорхелите около Бостон, голям смях ще падне...

ударете го бе потопете го бе

Добре е, че тук са два кораба на Нато, да ни пазят ат някои натовски държави в региона.

като гледам двете антики, които са пратили (това са доста стари корабчета) май ще има 'атентат' и после поръчка на два нови кораба. Дано не пострадат пак български граждани.

Като ще гледаш отбележи въоръжението и комуникацията с другите бойни части наоколо.

Пишете го бегал!

Задачата му е вероятно да изследва флората и фауната на Черно море?

Бе изсипете ги всичките,кво ги цръцкате един по един ! Да станем най-сетне щат на Америка !

Когато долу има два американски "червея", разбира се че в небето ще се появи руска "кокошка". Те шпионирали България - каква наивност и себелюбие!

Руската противокорабна ракетна система Бастион, използваща свръхзвукови крилати ракети със скорост 2,5 Мах може с един залп да унищожи цяла ескадра на разстояние до 300 км само за няколко минути. Затова и америкосите се държат засега далече от Крим! А томахавките им имат път до Москва 2-3 часа. До тогава я камилата, я камиларя!

Русия има 10 пъти по малък военен бюджет от САЩ. Русия е една регионална сила със затихващи функций. През настоящата година военният бюджет на САЩ ще бъде 487,7 милиарда долара. Цпоред Центъра за стратегически и международни изследвания сред десетте държави с най-голям военен бюджет освен Съединените щати са Китай (65 милиарда долара), Русия (50 милиарда долара), Франция (45 милиарда долара), Великобритания (42,8 милиарда долара), Япония (41,75 милиарда долара), Германия (35,1 милиарда долара), Италия (28,2 милиарда долара), Южна Корея (21,1 милиарда долара) и Индия (19 милиарда долара).

А защо им е на тази миролюбива, демократична и хуманна държава такъв военен бюджет. Не виждам да са им застрашени собствените граници. Дали пък с мускули не рекитираме останалата част на света?

ЗПД "САЩ" ЕАД

То и iphona струва повече от самсунг, ама резултата му е същия, да не кажа и по-малък. А и голяма част от тези средства са за спортни игрища, кино и други лиготии на американските военни, които нямат нищо общо с реалното въоръжаване и учение.

...химически тоалетни, тоалетна хартия и пластмасови чашки за вода.

Първи ус кораб влезе в Черно море... Втори ус кораб влезе в Черно море... 6-ти ус флот влезе в Черно море... ..... ..... Никой не излезе!? Ех туъ пусту Черно море!

Ама много стари тез кораби бе ! На фона на новите руски подводници ( за последните четири нови подводници ) тези корита са направо смешни . Атомните подводни крайцери със стратегическо предназначение в състава на руския военноморски флот са на върха на ядрената триада на Русия . Министерството на отбраната на Русия ще предаде на ВМФ на страната повече от 40 кораби и подводници през 2014 година, съобщава представител на ведомството. Отбелязва се, че на флота ще бъдат предадени подводници от ново поколение от типа Ясен и Лидер, които притежават много точен удар и оръжие против подводници.

Ракетен крайцер "Москва".

Най после един умен ход на американците.Трябваше досега целия 6 флот да е в Черно море...

Мислете логично. За к'во им е на американците (или на ЕС) Украйна? Склонен ли е някой да започне конфликт (който може да прерастне в ядрен) заради хора, които не знаят още какво точно искат (нека ме извинят) ? А на управляващата върхушка в Русия? Че на тях сметките им са в Щатите, Англия, Швейцария и са с по 9, 10, че и 11 цифри (годишно от Русия се изнасят над 50 милиарда $), а поотрасналите дечица си развяват байрака от Лос Анджелос до Маями, като не оставят без внимание и Лондон, Париж и т.н. Те ли искат война с НАТО? Но между другото не е зле за чичо Владимир Путин да се понаправи на мъж и да повдигне рейтинг, а пък господата, които печелят от производство на оръжие да си понапълнят сметките. Естествено, щом има печеливши има и губещи - това е и руския, и украинския и американския, и европейските народи. Няма на КАКВО да се радвате глупави русофили, русофоби, американофили, американофоби и всякакви други фили и фоби.

ТОЧНО! ТОВА Е ПЪТЯ НА ЗАПАДА --КОРУПЦИЯТА!! ЧРЕЗ СЪЗДАВАНЕ НА ЕЛИТ В ЕДНА СТРАНА И ПОДКУПВАНЕТО МУ!! КАТО НАШИЯ!! НО С РУСИЯ НЕ ЯСНО ДО КЪДЕ СА СТИГНАЛИ!!

Ега се издавят

САЩ пищят срещу руснаците да си махнат воиските от границите, а те къде се набутват до границата на Русия? Че и в нашето море. Абсолютни наглеци! То така е лесно, далеч от тяхната територия. Кога ли ще си получат каквото заслужават?

ДОНАЛД ДЪК

Още един кораб изпратиха американците - да си играе с нашия военен кораб Дръзки и с румънския военен кораб.

Pesh0

И пак ли в наше пристанище ще се натресе втория кораб на американците ? От 2 кораба , Руснаците много ще се изплашат . Страх на бучки и други формички. За нас ще остане само че сме гъзоблизци и овиличаването цената на газта , до месец.

таквиз ги прая на швейцарско сирене оттам нататък както стане...))))

Ако Иджис не ти мине път. ;)

и Напальон.

jizast

Ъхъ..накрая руснаците с 27 000 000 жертви. Кой кого е пребил?

Срещу милион и половина афганцки жертви...

Да се радваш на това, че нещо лошо се е случило на някого (в случая, че 27 000 000 милиона човека са загинали) е симптом на шизофрения.

jizast

Много добра новина. Световната империя отново ще шамаросва москалите. Алкашите винаги се изприщват и става истерични когато Америка приближава границите им. Трябва да са свикнали вече де, американците си правят каквото поискат навсякъде по света. Москалите да внимават да не направят някоя глупост само, че ще играе дебелата тояга.

Като гледам в тоя Холивудски филм, наречен Украйна за пръв път друг раздава шамарите.

еждудругото наближава Деня на Победата!Гадовете ще си го получат много здраво този път боя!

Абе JIZAST осъзнаваш ли ,че с това не трябва да се шегуваш дори!Мре ли ти се вече братко?Защото ако не си забравил на територията на България има четири американски бази!Ние ще сме едни от първите които ще го отнесат!Засрами се!

След войната, ако има такава, ние влизаме в Руската федерация, а НАТО престава да съществува,демек, това ни е шансът.

Интересно какво и е доброто на новината!?Може би е добро,че България като основен гъзолизец ще се набута във възможна война!?Американците са дълеч,ще ни ползват като пушечно месо.Аз съм от Варна и тръпки ме побиват какво ще се случи ако пламне война!Тогава вие русофобите как ще реагирате!?Ще ръкопляскате на безстрашните американци или ....!?

НароденСъд 2

"Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света". Ванга, 1979г.

Не му се връзвайте на тоя.

Време е да го торпилирам!

Ти представяш ли си верно някой шегаджия да им пусне по 3-4 торпедца на тия гемии? Такъв вой ще се разнесе и такъв купон ще стане, че... набързо ще си припомним сигнала за въздушна опасност, както и къде бяха противоядрените укрития...

Едва ли два кораба са някаква заплаха за руските ВМС и ВВС, но за нас лошото е че всичко това става не къде да е а в Черно море! При не дай си Боже военен конфликт между НАТО и Русия последиците за България ще са катастрофални!

Уважаеми Мичмана, ако Руснаците продължат в същата посока и без война, последиците за Тях ще са катастрофални! Нямай притеснения, господин Путин ще си седне на дупето (или по-богатите Руснаци, ще го сложат да си седне). Лек ден.

не ги чаткаш щот си 7,62 требе да ти се стори учение

Руският дух е несломим. Ако трябва хляб и сол ще ядат, но на американците евала няма да направят.

Не носи мини , а ракети! Ракетоносец е това!

то на американци може ли да се вярва? както и да им викат, все ще им потопят кораба.

Хитлер в интерес на истината е влезнал в СССР, като нажежен нож в масло. и ако не са били САЩ сега руснаците щяха да говорят на немски и да поднасят цветя на паметника на един мустакат австриец.

Финландия също са пребили руснаците

:-) 'аха'. токива са били сталинските 'тренировки' на армията и 'изпробване' на нови образци оръжие. но като пишеш 'също', я довърши си мисълта кой е другия?

Според Езоп глупаците се делят на две групи- такива, които държат на всяка цена да покажат невежеството си пред хората, и такива, които го прикриват дълбоко и може да ги разкриеш само в директен разговор. Ти очевидно си от първата група.Тъй, като очевидно си безнадежден случай няма да ти давам съвети да прочетеш малко историческа литература, а ще ти кажа, че единствената възможност съвременните руснаци да говорят немски, е била ако в началото на ВСВ са разчитали на помоща на САЩ. И един въпрос за по-напреднали:Защо САЩ и Великобритания не са открили втория фронт, когато Хитлер обсажда Сталинград и Москва, а след като съветската армия размазва Вермахта при Курската дъга и окончателно обръща хода на войната.

щот са усетили че мечка кат ти стъпи на ташаците много боли

Те и САЩ влязоха във Виетнам като нож ама....! И Русия влезе като нож в Авганистан и Чечня ама....! Не това е решаващо.

БРЦК

Както Наполеон преди него и Хитлер е разбрал по трудния начин ,че да влезнеш в леговището на мечката 'като нож в масло' е лесно. По-трудно е излизането...

То и Наполеон влезе в Москва,ама...

Много холивудска помия гледаш...

Хайде хаирилия да е, дето се вика! А дано скоро и трети да дойде!

ТАЯ МОГЪЩА ФЛОТА ЩО НЕ ОТИДЕ В КРИМ, КВО ПРАВИ ВЪВ ВАРНА

НЕ БЕРИ ГРИЖА И ДО ТАМ ЩЕ СТИГНЕМ !!!

Толкова ли не ти стига пипето да си измислиш никнейм, ами използваш този на друг човек?

в кой холиуудски филм това?

Защото явно си в дълбоко заблуждение относно военната доктрина на НАТО. А тя е отбранителна, а не нападателна. Затова корабите пристигат във Варна и обикалят по нашето родно крайбрежие - да ни пазят от агресивни военни сили като руската армия. НАТО няма нито намерение нито желание да напада Крим, Украйна или Русия. Но посмее ли да нападне страна член на НАТО (което е доста вероятно)... ще бъде кардинална грешка!!!

Разбрах! Това войните срещу Сърбия и Либия (неодобрени от ООН) се водиха на територията на натовски държави, нападнати от споменатите две.

че има ли 'избор' Русия? :-) колкото Сърбия, Либия и Ирак са те 'нападнали'... я иди до магазина да се запасиш с продукти, че я някой руски танк вземе да прелети насам, я накоя руска атомна бомба.................

БРЦК

Така , така , много хубаво. Я сега отиди и питай гърците как им помогна НАТО като турците им окупираха половината Кипър.

Ти не си добре, знаеш ли...

Сериозно ли говориш или се шегуваш?

Доста странна ситуация.Американски военен кораб на 8500 километра от бреговете на УСА,а се предявяват претенции за руски войски на Украинската граница.Може би руснаците трябва да се изтеглят от собствената си територия,що ли?Доста странна логика.

ИЗПЪЛНЯВА СЪЮЗНИЧЕСКИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ ТУРЦИЯ !!!

Не думай!Цццццц!

Кой заплашва Турция??

НЕЗАВИСИМА И САМОСТОЯТЕЛНА УКРАЙНА Е УЖАС И ЛИКВИДАЦИЯ НА КРЕМЪЛСКАТА ШАЙКА !!!

България над всичко. Не на русофилството и всички останали видове филства !

По-добре да кажем: Не на американофилството и разните сруги филства!

Не съм нито русофил, нито американофоб, обаче като се замисля - ако трябва да вземем оръжие, срещу кого ще го насоча? И си давам сметка, че няма да е срещу руснаците... Каквито и да са - някак си по-близки ги чувствам...

Топ новината ще е реакцията на Русия, ако Турция допусне този кораб да мине Босфора, а този който е в момента , вече е трябвало да е отплавал. ха, че интересно...

За добро или лошо босфора е турски и могат да пускат през него който си искат без да питат москва ...

magit@abv.bg

Значи, Турция като като страна-домакин на проливите трябва да контролира и спазва конвенцията от монтрьо :)

Тревожното е, че първият кораб не е отплавал, а осдтава на рейд във Варна "за неопределено време". Т.е. ковбойците искат да установят постоянно присъствие в Черно море.

Сега вече има кой да ни пази от путя... може да мачката братската си украйна ама България не може да я пипне вече.

BG я пипнаха вече, че я сцепиха,сега цял свят избира място за почивка, кой луд ще си докара децата в черно море

Важното е русняците да се разкарат, все ще е печалба. Да си продават апартаментите и да се пръждосат оттук.

Чета из пресата, че и Турците са го отнесли от Москва :)))))

как са го отнесли?

magit@abv.bg

прочети Конвенцията от Монтрьо. Не бях чувал, че има подобна конвенция :)

Някой говори за изтегляне на войски и в същото време струпва той войски. ОБАМА СИ МИСЛИ, ЧЕ В КРЕМЪЛ СА БАЛАМИ КАТО НЕГО!

ами един ум е казал навремето, че на всяко действие има противодействие,

Стара американска тактика, изпитана и приложена неведнъж- Испания, Куба...Сега този кораб ще се взриви, ще има разследване и след 24ч ще бъде обявено, че руска ракета го е цапнала и ето потвърждение колко са зли русите и хайде на война.

False Flag му се вика на това. Не мисля, че някой ще се хване на тоя номер, вече е толкова изтъркан, че и децата в училище го научиха.

Ми супер, кво?

Хапчетата...пак си забравил...бегом при сестрата, да ти даде двойна доза...

тъй като наще ракети са Руски, най-вероятно пак ще ни ударят. Този път ред е на Варна :))))

Едно време с Руснаците бехме срещу американците, сега с американците сме срещу руснаците. Кой би уважавал такава страна и народ?

Две войни бяхме срещу русняците и сега та три. А с тях само веднъж. Значи за да ни уважават трябва да пазим традицията и винаги да сме срещу русия.

А съм на страната на Русия.

Виж сега: срещу Русия са били нашите правителства. Българите - никога.

Една английска кралица е казала - Англия няма вечни приятели, има вечни интереси. Така че Българската държава ни е по-важна от уважението на путин :)

Казала го е английската кралица, не българската. Има разлика. Ясно!

Напред братя янки ! Да защитим всички американци, които са в черно море. НАТО да защити Украйна, макар че тя не е член на НАТО и нямаме такова задължение. Но все пак, да защитим руснаците в Украйна от Руснаците в Русия ! Урааааа ! Накрая да видим кой ще изяде хурката !

Ами, че то в черно море няма американци, освен ако не се броят двете им гемии. Аааа, сега разбирам. Досега е нямало, а сега вече има и те са точно на тези гемии. Заначи затова отива кораба "Доналд Дък" да защитава другите дето маат мръвки във Варна !

А така де ! Да има по кого да си пробват оръжията и Руснаците! Ние с нашия Дриски не сме им интересни. Румънците имат и те 2-3 гемии. Друго си е американско пушено.

Мама ти руска, сибирска, монголоидна. Стига сте обиждали българската армия. Дръзки е национален символ какъвто простите руснаци никога няма да имат, щото нямат българският характер, боен дух и мъжество :)

Каква армия бе малоумник. Като не си ходил в казармата и не знаеш. Освен въздушна пушка друго сигуно не си хващал. Армия имаше в България преди 20 години. Тази армия можеше да се опре на всеки, меко казано. Едва ли си запознат с това, че на тактическо ниво всяко планирано учение включваше за 2 дни Дарданелите, а за седмица Цялата азиатска част на Турция. А на стратегическо ниво, няма какво да те отварям. Сега, благодарение на Американците имаме един Дриски и 2-3 Руски самолета пред разпадане и президента им следи всеки час от ресурса. За армия и боен дух не може да се говори изобщо, защото такава няма. Платената армия, нито е армия, защото е по-малко и от феновете на Левски например, а за боен дух в платена армия пък изобщо не съм чувал. Промити мозъци и продажници сте вие.

Вие може и да имате дрисък, като всеки правоверен атакист. Ние имаме Дръзки размазвача на кацапски морди.

НЕКАКЪВ РУСОФОБ МИ КРАДЕ НИКА, ЗА ТОВА ЩЕ ШМРЪКНА МАЛКО, ЩЕ ИЗКЛЮЧА САМОВАРА И ОТИВАМ ДА НАНКАМ. ЩЕ ДОЙДЕ ДРУГ ИСТИНСКИ ДЕТРОЙТ ОТ СЪСЕДНОТО ЛЕГЛО, КОЙТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДЕЛОТО МИ. А ОТ РАЗНИ ГАРГАМЕЛОВЦИ, ТУТКОВЦИ, ИРЕЧЕКОВЦИ, АЙКЮТА НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ, ДАВАЙТЕ ТЕ ИМ ДОСТОЕН БОЛШЕВИШКИ ОТПОР.

Дедото, кво стаа? Да не падна самолета?

И ВСИЧКИ ИЗБРОЕНЕ ПИШАТ ОТ ЕДИН И СЪЩИ АЙПИ АДРЕС, ТОЛОКОВА ГОЛЯМА Е СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ???

Браво. Много хубава новина