Лекари: Амбулаторен лист не може да се дава в училище

Представянето на амбулаторен лист за извиняване на отсъствия в училище е незаконосъобразна мярка, според националното сдружението на личните лекари у нас.

Обратно в новината

Коментари - Лекари: Амбулаторен лист не може да се дава в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след като може пръстов отпечатък защо да не размахат и амбулаторен лист - всичко е незаконно "Амбулаторният лист е неизменна част от личното здравно досие на всеки пациент и носи лична информация за неговото здраве, до която могат да имат достъп единствено и само самите пациенти, лекарите, на които са поверили здравето си и оторизирани за това институции, сред които не са училищните власти, посочват още лекарите в становището си."

МОН се управлява от доказани службогонци, а нивото на Стаматов си е "училище", но не и "директор" - много му е!

А какво става,ако детето се разболее след училище,през нощта или в почивен ден или ваканция и родителите го заведат на преглед при частен лекар,който не работи със Здравната каса / има и такива лекари,които не са толкова луди да работят с тази престъпна каса/. Тогава какво?. За това помислили ли са патиците от Министерствата на образованието и здравеопазването!

Както е тръгнал Менгеле, следва чипосване на учениците и четящо устройство на вратата на школото. Да ни е честит НСР!

А с писането на амбулаторни листи няма ли да затруднят излишно лекарите?

Dimi

Отидеш ли на лекар с оплаквания за здравето си, той задължително ти издава амбулаторен лист - попълва го на компютъра и го разпечатва... Друг е въпроса, че това е поредната глупост... ако проблема е кочаните с извинителни бележки да минат на електронна система за извинителните бележки до която да имат достъп и училищата...

Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха............В това министерство на образованието има ли образовани хора? Това ли ви е проблема? Децата бягали от час. Помъчихте ли се да си отговорите на въпроса .... Защо децата бягат от час? Може би тогава ще разберете че причината не е в децата а във Вас и вашите училища в които дори и възрастен човек не може да издържи и 15 минути. Някой от вас бил ли е скоро време 40 минути в една класна стая. А да е стоял 6 астрономически часа? Ако не сте го направили съветвам ви да го направите. Тогава може и да разберете защо децата бягат от училище.

В МОН само глупости измислят,то от екскурзии /наречени семинари/ нямат време да седнат ,да проучат законодателството и да измислят нещо законно и свястно! Това се отнася и за стандартите ,пълни тъпотии,ама кой смее да каже,всеки ръкопляска и шушука.Големи умове,големи професионалисти,няма що.

За престъпници ли става въпрос ?!?

Нели Борчева да спре да се натяга на Евденова! Шефката на РУО Враца е тарикатката, измислила номера с амбулаторния лист, плюс медицинска бележка, подписана от родител и заверена от училищното медицинско лице. Има си и специална заповед за това, в която за основание е записано, че това е според заповед на РЗОК Враца. Такива ми ти работи из нашия див и налудничав Северозапад :(