Цигари се продават и рекламират масово край училища

Тютюневи изделия се продават и рекламират край повечето училища в София, показва проучване на коалиция „За живот без тютюнев дим“.

Обратно в новината

Коментари - Цигари се продават и рекламират масово край училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може ли да се подходи по друг начин. Ако спипат ученик, дето пие или пуши - глоба. Просто и ефикасно.

Проблемът е, че в България има голяма толерантност към пушачите. Плащат еднакви осигуровки, получава т еднакви заплати с наравно с хора, които не пушат(а реално работят по-малко, защото докато пушат, другите работят), хвърлят фасове навсякъде и никой не ги санкционира. А за това, че тровят околните не искам и да коментирам.

Толерастията ни я насадиха с едни други цели. Това е само един от плодовете.

Лафка - цигари, хазарт, алкохол, "енергийни" напитки, презервативи и между другото вестници и голи списания. Непосредствено до всички училища и спирки на градския транспорт. Държава в държавата.

...НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА... за евреите

СЪДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА АКО БЕШЕ ПИЧ СЕГА ТРЯБВА ДА ЗАТВОРИ ЛАФКИТЕ НА СВИНЧО ПЕЕВСКИ - НЕЗАКОННИЯ СИН НА ДОГАН :)) ... ОБАЧЕ КАК ДА НАВРЕДИ НА ЧИЧО СИ ДРЪНДАРСКИЯ СИГАНИН ???

А че FB не спира да ни залива с информация колко полезно е пушенето и как нямало никаква разлика в риска от рак на белия дроб за пушеч и непушач... Не е ли гадно? Кои са основните им потребители - нашите деца. Кои са потенциалните пушачи - пак те, вече мотивирани, че има смисъл да го правят. Кой за момичетата е светъл пример за подражание? Всички каки с надути устни, цици и перфектен маникюр, който показват с поемането на всеки фас... Тъжна история.

Добър ви ден! Събуждате ли се вече? По това време?! Хората из нормалния свят отдавна се усетиха. Но вие си спете! Срамота е да се буди дълбоко заспал народ.

Ако се спазва закона няма да има проблеми. Пеевски си монтира поредната Лафка до входа на ПЧМГ в София. Спред закона, не може да има продажба на цигари и алкохол на разстояние по-малко от 200 метра до училище, но за Пеевски закона не важи.

SS-Nebel

Факт.

Е и, кво от тва. Важното е бизнеса да върви. Ние само им предлагаме. Те си купуват само, ако искат. Даже, те сами си искат. Ние просто им даваме.

SS-Nebel

Еми за съжаление е така. Има търсене, има предлагане. Основите на капитализма! Не ти изнася ли?

Естествено когато детето ти се разболее заради отровите дето един капиталист слага за да максимизира печалбите си тогава ми обяснявай... Диабет тип 2 вече има епедимичен характер от гадостите които капиталистите рекламират и децата ядът

Личи си тук, лично засегнатия от подобни новини.

Абе какви цигари, край училища дрогата продават, тези за цигари говорят.

SS-Nebel

Какво разбираш под "ДРОГА"? Аз само за трева знам. Знаеш ли кой я раздава? УЧЕНИЦИТЕ! Няма някакви стаховити дилъри с капчулки, дето те привикват да ти вкарват оферти за амфети. Тревата, от която толкова се страхуваш се пласира от УЧЕНИЦИТЕ! Бил съм ученик, Цвети и Ванката носеха трева понякога, не разни брадати разбойници зад басейна!

абе ти седиш още в 20 век, а отдавана сме 21 . слез на земята, ама тревата ти е изсушила мозъка и не виждаш реалността. Трева..о боже,кой ти я брои тревата...

SS-Nebel

И още нещо: Никой не ме е зарибявал и после да ми иска пари. Въпросните "дилъри" (ученици) те канят на дръпка понякога, ако си пич. А те от де вземат трева? От дилъри, който я продават У ТЯХ, а не в околностите на училището! Никой дилър с капка мозък няма да застане до училище и да прави оферти на произволни деца! Ще до хванат още същия ден, гаранция!

казва се чадър когато дилъра си продава необезпокояван, целия град ги знае поименно , а полицията се прави ,че нищо не се случва и нито чула ,нито видяла.

ЛАФКААА Е НАВСЯКЪДЕ В ГРАДОВЕТЕ И ДО СПИРКИТЕ ЗА ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ КЪДЕТО ЧАКАТ И СЛИЗАТ СТОТИЦИ УЧЕНИЦИ ВСЕКИ ДЕН. Цигари,пури,тютюн,защо не и малко марихуанка без реклама, бира,водка......в 200мл шишенца и то на двойни цени.Ама затова мълчат защото а познайте.

SS-Nebel

Е по тая логика хайде да забравин цигарите и алкохола изцяло! Виж в Щатите сихия режим колко добри резултати даде... или бяха ЛОШИ? Не съм сигурен...

Това наблягане на "край училищата" е не само дразнещо, а и дискриминационно към маса зрели хора.Значи, ако живееш в близост до училище, трябва да обикаляш като гламав надалеч за кутия цигари или бутилка питие?Ако имаш собствен магазин, не можеш да продаваш това, което води куп възрастни, защото наблизо имало детско заведение.А същевременно децата са млади, подвижни и надали им е проблем, като няма на 200 метра до училището цигари да отидат до 201-вия.Не е това начина да се предпази младото поколение от пороци, а предлагане на достъпни алтернативи - спорт, извънкласни творчески занимания, които да са в унисон с новото време и интересите на учениците.Да, ама то е по-трудно за чиновника, че за да е достъпно ще иска и субсидиране, къде по-лесно е да лепнеш една проста забрана, която не струва нищо.То толкова и върши работа, не е в реална полза на децата, а пречи на хиляди други.

SS-Nebel

Така е. То до някое училище може и да има оръжеен магазин, ама не виждаш от него да излизат ученици с пищови Браунинг!

Достъпа до Табекс е още по-лесен. Във всяка аптека го има.

Абе оставете хората, да пушат, да пият, каквото искат да правят. Легализирайте и наркотиците!

SS-Nebel

Легализираните вещества могат да се РЕГУЛИРАТ от държавата, така че предложението ти е добро, ама никога няма да стане, заради истерични майки и консервативни бащи. Трябва обаче, ако се друсаш, осигуровки да не получаваш. Не може да си унищожаваш здравето, а държавата да плаща да ти го оправя.

здравната каса да плаща за лечението на редица заболявания доказано предизвикани от тютюнопушенето, така ли?

SS-Nebel

Аз говоря за твърди вещества, пич. Не ме изкарвай боклук, моля те!

Цигарите са проблем, но ми се струва, че децата напоследък минават направо на трева. Редовно забелязвам групи от 13-14 годишни, от които се разнася миризма на трева. Да не говорим, че това се случва обикновено в двора на училищата...

На 23 ще са вече без един зъб в устата и пътници от този свят. Поне ще са си поживели.

SS-Nebel

Не са ни цигарите проблема. а ниската култура и високата простотия. Всеки ден, на път за работа, минавам покрай едно училище. Главно разни тъпи курвета курвеят с цигара в ръка, за да изглеждат като бунтари. Имат и по 2-3 натегача с тях, и те пушат и се мислят за много "тежки" ...

Хм А тази простотия от къде дойде...... Тя да не се появи от въздуха .Тази простотия е насаждана от 27 години.... Тя се бълва от телевизора от рекламите... От НПО-та итн......... Това му се вика контролиран хаос. за 27 години от 95-96% грамотни вече имаме 25% неграмотни

най-лошото е , че полицията знае всичко ,но прикрива пласьорите, вместо да си свърши работа . И за капак протестира ти искат и още и още от народа, чийто деца спомагат да бъдат тровени.

SS-Nebel

Какви пласьори бе? На кого му трябват дилъри на цигари? Просто отиваш и си купуваш. Все още не съм видял тиинове да се боцкат в училищния двор, или да пудрят човките. Или може би говориш за трева? Аууу! Големият БИЧ на 20ти век! Тревата... Плийз! Пушачи обаче бол. Не знам от къде вземаш тези тъпи конспиративни теории, но те съветвам да не се излагаш с тях.

май ти е трудно да четеш дори като е написано с големи букви,а?

иначе ес ни критикуват за какво ли не, ама за цигарите и алкохола си траикат

Защо не се забрани употребата на цигари и алкохол със закон до 20 годишна възраст ?

SS-Nebel

Защото няма да се спазва примерно? Дето е 18 там е и 20. Вся тая.

То и алкохол се продава, ама за него - ни дума! Не съм пушач, но ме дразни подетата кампания - за цигарите с омраза, за алкохола - нищо! Според моя скромен житейски опит алкохолът е разрушил много повече животи, отколкото цигарите. Сестра ми беше омъжена за алкохолик - той с алкохола разруши не само собствения си живот, но и на сестра ми и децата си - трябваха и 10 години, за да си стъпи на краката не само финансово, но и емоционално. Според мен алкохолът е по-голям убиец на човека от цигарите, ама като сте казали цигарите, та цигарите... Иначе какво като се продават? Те на деца не трябва да се продават! А като гледам децата през междучасието - забраниха продажбаха на нездравословни храни, а те всяко голямо междучасие се измъкват от хранителния магазин с чипс, безалкохолно, вафли, шоколад.... да забраним и хранителните магазини, а?

Ароматна пуричка и едно малко малцово уиски в ликьорена чашка са чудесен завършек на вечерята.

Мисля, че това е началото на бютифъл френдшип. Апропо, нашето уиски е по-добро от оригиналното.

Така е, обаче това са удоволствия за възрастни, които ги разбират и усещат по друг начин. Пура и уиски ги пушиш заради вкусовете и ароматите. Докато една 13 годишна п*кла пуши "щот' е гъзарско и щот' така си иска"