МОН иска криминализиране на фиктивното записване на ученици

Министърът на образованието проф. Тодор Танев предлага да се разгледа възможността как да бъде криминализирано деянието "фиктивно записване на ученици".

Обратно в новината

Коментари - МОН иска криминализиране на фиктивното записване на ученици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ престьпленията трябва да са криминализират едно по едно да не би случайно някой "наш човек" да влезе в затвора.За всеки случай сме сложили и порьчкови сьдии, ако случайно стане издьнка.

Да се криминализира! Пореден смях в МОН!Кой ще е криминалният престъпник --- директорът или класният ръководител?Преписвачите на матурата/пълнолетни граждани,които ще получат държавен документ / са нежни души,учителите им --потенциални клиенти на Цацаров!ПОредното унижение на българския учител!Време е за чистка в МОН!Всичките проблеми в българското училище идват от чиновниците в МОН, които са достигнали върха на тотална некомпетентност и неуважение на труда на редовия учител!

Глупако, докато има система на "делегирани бюджети", в ББългари образование няма да има! Проблемът не са "мъртвите души", а в компромиса с качеството, който учителите са принудени да правят постоянно, за да имат заплати.

Sm3hurk0

Този ми звучи, като Москов ! Все едно са правени в един ....ъз !

Образованието е скъпо струваща дейност. Който плаща парите е длъжен да контролира ползването им ! Ползата е за обучавания и неговия спонсор-родител , затова трябва писмено да се документира, че са получили тези суми за обучение и да се забрани на други лица да ползуват сметка, предназначена за обучение, но тогава за всеки учебен срок от тази сметка ученикът да е длъжен да заплати таксата си на съответното училище като важното е - ПАРИТЕ ЗА ОБУЧЕНИЕ ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ ПО БАНКОВ ПЪТ В НАЧАЛОТО НА ВСЕКИ СРОК , а КОНТРОЛЪТ в края на срока да се прави от банката отпуснала парите по писмено разпореждане от учебното заведение. Така по финансовите закони веднага ще е ясно дали някой нарушава финансовата дисциплина и подлежи на наказание.

Без да съм юрист си мисля, че съставянето на неверни документи с цел набавянето на облага за себе си или за другиго си е престъпление и сега... Така че МОН какво иска, дедовия ли? А МОН не е споменало и още една причина за отсъствие на деца от училище - забременяването им и раждането на 13-14 годишна възраст... Кръга обаче е затворен - момичето "учи" и майка и получава детски, училището отчита присъствието на "ученичката" и взема "делегиран бюджет", "ученичката" - и тя взема детски и всички си траят... Ако мислите, че тази схема не е подготвена и за редица частни училища и това беше единствената причина да им се дадат държавни пари - жестоко се лъжете...

Искал МОН. То си е криминализирано. Достатъчно е прокуратурата и съдът да не четат наказателния кодекс както дяволът евангелието. Закони в държавата има, правоналагането е слабо. С промяна на закони положението няма да се подобри. Трябва политическа воля.

Абе стига ревахте като вдовици за х. Почнете да си вършите работа и като има такива нарушения - първо не пускате парите на училището и второ - задължително лична глоба за директора, ама поне с 5 цифри, за всеки един фиктивно записан ученик. А да видим дали ще смеят дълго да го правят (освен ако наказанията се налагат избирателно и се пропускат "нашите")

До тук се стигне след "компетентното" управление на образованието от Даниел Вълчев и "наказването на тъпите учители" от Станишев по време на неговото управление под командването на Доган. С лека ръка тогава разбиха едно що годе добро образование, а сега мислят какви ли не щуротии. Всичко тръгна от даването на безгранична свобода на учениците да не ходят на училище, да плюят и обиждат учителите и дори да ги бият/ защото имало в някои ТВУ-та тогава издевателства..../ и така всичко се обърка, а тогава, ако на някои му е много къса паметта учителите стачкуваха не за големи заплати, а за връщане доверието в учителската професия, но Станишев изкриви нещата и ги изкара най-алчното племе- учителското и настрои всички срещу тях. Сега какво си мислят, че като подхвърлят някой и друг лев повече и ще върнат престижа на учителската професия- да ама среден пръст, просто в момента се домогват какви ли не некадърници подмамени от повечето пари, но достатъчно некадърни, за д ане могат другаде да работят и резултата е налице- пръква се едно малоумно, неграмотно поколение/ не са всички такива, но повечето/, което устройва нашите тъпи политици....., но прост народ, слаба икономика и държава- ето това е!!!!!!!!!!!!!!!!

Само че първо трябва да се започне с премахването на уродчето, наречено "Делегиран бюджет", обезличило цялото учителство така, че не смее да гъкне, и развързало ръцете на директорите за макаренковска разправа с тях, круизи на "квалификация" , всеобщи подигравки с професията "учител" и същевременно непосилни изисквания, а и подаяния, странно защо /може би от кумова срама/ наричани от държавните влъхви "заплати"!! А честито! Другото е вятър и мъгла, колкото да му се чуе думата. На 15-ти - никакви цветенца!!!! Стигао унижения и византийщини! Учете си ги сами, като сте недоволни и се олбърнете не към потърпевшите роби, а към робовладелците!

Оплескахте системата,а сега някой ви е виновен!!!Зградният фонд има едни и същи разходи за ремонт независимо от броя на учениците!!!Как директорите да се справят с бюджета при невиждан до сега демогравски срив!!!Тези"умници",които сътвориха тази абсурдна ситуация са за затвора!!!

Не трябва да има фиктивни ученици. Какви са тези нередни неща!?

Това, че иска, новина ли е???

Някога, училищата и черквите са били гръб в гръб и строени от дарения. Богатий с парите, сиромахът с трудът, учений с умът. Днес училища и църкви са сарафски офиси. Докато има система за преразпределяне на "едни пари" - ще има и сарафи.

Всичко струва пари. Щом е така, значи финансовият контрол може да регулира положението - не са нужни други приказки!

МОН иска криминализиране на фиктивното записване на ученици За криминализиране е системата, въведена от министър Вълчев, да се плаща на брой ученици, а не въз основа на определени качествени критерии и изисквания.

Ако се криминализира, 99% от училищата ще останат без директорки! Не че са им изтрябвали бог знае колко или вършат нещо.....

директорите са недосегаеми, като работодатели в държавна/общинска структура. Най - вероятно ще се окажат учителите, родителите, дори учениците, че са виновни, но... диреккторите - ни-ко-га!

От кога институцията Министерство на образованието еднозначно се отъждествява с това недоразумение? Винаги съм си мислел, че правителството е колективен орган и решава цялостния процес на управление на страната Оказа се, че предложенията, касаещи други ведомства, се обявяват чрез медиите

Как е възможно хора с най-най-примитивно разбиране за правото да станат чак министри ? Ами то и сега си има престъпление "съставяне на документ с невярно съдържание". Хайде сега да почакаме 2-3 години да приемат специален закон - за подправка на дневник за 6-ти клас, друг закон за подправка на дневник за 7-ми клас и т.н. докато станем правова държава. В това време се приема закон за прехвърляне на общите пари към частните училища. А за тези, от които се взимат парите - прах в очите и странни предложения.