Военната техника за учението в Шабла по ”Хемус” през нощта

Колоните с военна техника за учението „Шабла 2015“ ще се придвижват по АМ „Хемус“ само в тъмната част на денонощието, а не от 18 ч. днес, както бе предвидено.

Обратно в новината

Коментари - Военната техника за учението в Шабла по ”Хемус” през нощта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За мен това не е учение, гласят се да воюват със Русия

Може да сЪм сбьркал името на ракетата с--75 това е грешка в писането

Тези ракети са волхов и днева а с300 одавна ги уволниха под заповед на с.а.щ и да не се пишат глупости без компетеност

Ти се научи как се пишат имената на ракетите, и тогава дрънкай глупоститие за които ти е платено. С-75 Двина се казва, днева ракета няма!

Не мога да разбера, какъв е този негативизъм към руското оръжие.С-300 е от средата на 70-те, началото на 80-те и за времето с и е бил модерен. Проблемът е следният - наште комплекси не са модернизизрани, в руската армия почти всички са модернизиране. А за руското оръжие изобщо не може да се казва, че отстъпва на натовското и американското!

от КИТЯЙ ПВО зенитни комплекси за 3,5 милиарда долара, защото бяли убедени, че са по добри и с по-добра електроника, и не без значение, по-евтиви.

Доста стари комплекси са това, Двина Волхов това са антики. Но за толкова имаме пари. С-300 е най-модерното кето имаме. За съжаление след 45 години социализъм, икономиката ни е на такова ниво, че за толкова ни стигат парите.

Марс ще видим толкова голям, колкото и Луна. Богът на войната идва...

Отново медиина истерия и още един повод да се плюе по това, което все още е останало от армията. Всяка година, по същото време и маршрут, се предвижва същата техника. Просто това не се обявяваше в медиите. Всеки може да потърси в нета информация за ученията на Шабла за последните десетина години.

че 70-те години от там са пуцнали една от ОТР, предшественик на СС300 и американите, като я засекли в свободен полет бяха напълнили гащите на 6-ти американски флот в Средиземно море.

Дрън дрън, техниката е вече там.

На волен ще му побелее косата от страх да не би някой танк да иде да завладее великата русия.

Каква техника бе? Какви колони? Какъв полигон? Какво учение? Навярно и то ще е "нощно" да не плашат гаргите....

значи да ти припомня, вашият човек Първанката, като беше на учебните стрелби на Шабла, се взриви ракета изстреляна от самоходният ракетен комплекс "Куб" (2К12). Двигателите на нашите ракети не са на течни компоненти, а са пресовки. Тия вещества стареят доста бързо и могат да детонират както стана на няколко пъти с най-различни боеприпаси у нас. Тия руски дараци са сделани преди повече от 50г. Това е все едно армията да се окомплектова само със запасняци на по 50/60 години. Стана време руското въоръжение да се подменя. Един ЗИЛ да го държиш 50 години в гаража, гумените му съединения ще станат на прах. Или ще купиме западни комплекси, или ще пазиме Козлодуй с противоградови ракети.

Спор няма, че всичко е тотално разкапано. Армия няма! Пари за нова техника също! Само гръмки лозунги и дитирамби ....

Тази техника ако руснаците не я потрошат в Украйна ще дойде време управниците/ за да си осигурят спокойствие/ ще я употребят срещу недоволните тук .

не върви към добро. И ние с тези метли отзад се мислим за райски птици.

Тия ще изпотрошат новите магистрали и гаранцията отива на кино!

са яки. Ти да видиш "коловозите" по пътищата, направени от камионите с дървесина.

Е една от главните "цели " на "армията" ! Ташааак !

Чета и се чудя, винаги ли Боце трябва да се намесва за да коригира някоя щуротия, абе тия неговите министри глави носят ли на раменете си ? В най-натовареният трафик в петък от 18:00 ще транспортираш бавноподвижна военна техника по магистрала !

Още веднъж бб показа че няма грам мозък.В петък през нощта е най-натоварено движението по посока морето.

обаче лично премиерът Бойко Борисов е разпоредил

Военната техника ще се предвижвала в тъмната част на денонощието.Те нормални ли са?Създава се предпоставка за катастрофи.Пътищата до морето са оживени и през нощта.Пътуват и много чужденци.Проблема явно е друг.Страхуват се да не се получи ,като в Чехия.Американските танкове са ги замервали с яйца.Мор,който ходи в тъмнина-псалом23.Учения в най оживеният период на курорта по морето.

баце, ти съвсем изкука. Какви танкове кви пет лева в тва слънчаво време? Това е полигон за ракетни войски и артилерията. Стреля се навътре в морето. Татковите полигони са на съвсем друго място. Там се тренират дивизиона защитаващ София и АЕЦ Козлодуй. Аскера трябва барем една ракета да пусне. Ако въобще стартират тия руски дараци С300. Ти искаш кат вашия шеф Болен - да не изтрелят и един пътрон.

танковите- грешката е моя, но от Татово време Шабла си е за ракетни войски

Само дано не се обърка колоната при Белокопитово. Или да не вземат да срутят пътния възел. Че е само на 2 седмици.

Ако колоната я води военния министър никога няма да излязат от възела. Поне докато КАТ не ги изгони

След поражението през зимната кампания на Източния фронт, сега НАТО се опитва да събере разпокъсаните си сили и да удържи завладените през последните години позиции. НАТО е в твърде неизгодни позиции, защото цяла Европа е обградена от съюзните стратегически сили на противника. Времето на политическия и военен натовски дебилизъм изтича.

NATO нямат никъв шанс. Генерал Зима ще ги победи

Затова стои магистрали нашия Фулхенсио Батиста,за да се движи американската техника. Такси в 10-торен размер ще платят ли?

Добре де, ама ХЕМУС не е една цяла отсечка, а са ДВЕ отсечки, раздалечени на стотици километри. Между тях има далеч по-тесни пътища. Щом магистралата щяла да се задръсти, какво ще стане с пътя през Севлиево за Търново и оттам Шумен, където пак да стъпят на Хемус ? Защо не се предупреждава, че по тия пътища също ще има задръствания?

Разглеждайте това учение в контекста на войната в Украйна. Всички сводки от фронтовата линия сочат, че ЦЯЛАТА украинска армия се позиционира окло Донецк и руската граница. Вероятна дата за мащабна операция се сочи краят на август. Хайде да анализираме: ракетите С-300, които сега се придвиждат към нови позиции, колко пъти са били на учение в Шабла? Правете анализ на обстановката в международен мащаб.

ти не можеш ли да си направиш сам анализа та чакаш ние да ти го правим? С300 са руски ракети от седемдесете години. Миналия месец руския флот гърмя в Крим и ракетата падна на 100 метра за голям срам пред събралото се множество. Нашите и те са некачествени руски боклуци, и да им сменяш позицията по десет пъти на ден се тая.

Как мислиш? Страна от Нато разполага СССР ракети СС300, от преди 40 години, с обсег 2000 км, носещи ядрени и химически бойни глави за да Плаши / пази Украйна от Донбас ? Сънуваш трета световна война ли, що ли? Айде стига глупости де!

И могат ли да развият изискуемата за магистралата минимална скорост?А могат ли да се движат с поне 70 километра в час? Влекач с 40-тонна машина, която ако е заредена може да стигне и 60 (танк)

А случайно да ти е известно, че това е военна колона? И дали знаеш какво значи това?

А защо да не могат? Ще се предвижват самоходни ракетни комплекси, а не танкове, артилерия и друго тежко въоръжение... По данни максималната скорост на движение на комплекса С300 по гладък път е 100км/ч, не че нещо ама много пъти именно по Хемус съм засичал по-бави леки коли...

Военни учения насред най-отпускарския месец, бравос?! Последния пирон в ковчега на морския ни туризъм?!

На Шабла не е като да е бъкано с туристи. Да не говорим, че точно това учение се прави почти всяка година още от преди 89-та, винаги там и винаги по това време.

И преди 89та имаше толкова туристи по черноморието и те щъкаха така безконтролно навсякъде, както сега? Ей зат'ва стават белите - щото ня'кви недоучили недоразумения с власт симулират няк'ва дейност, ама разсъждават, като преди 40 години. .

Една вечер се заговорих с един американец в един нощен бар. Оказа се военен. Колкото и да не могат да проумеят тъпите червени кратуни сега за разлика от времето преди 1989-та сме СВОБОДНИ ! Говорих си с него съвсем спокойно за глупостите на техния президент, както и тези на нашите политици, като съвсем спокойно си разказвахме вицове един на друг по въпроса, без изобщо да се притеснявам че на сутринта ше спре черна волга с перденца на прозорците пред вкъщи и ще ме отведат в неизвестна посока... Преди да се освободим от комунистическия геноцид тов апросто нямаше как да се случи. Нито един съветски войник не смееше дори да гъкне срещу режима, защото щепе да отиде завинаги в Сибир, както и тук хората не смееха да говорят против БКП, защото щеше да ги сполети подобна съдба....Който не оценява СВОБОДАТА си и предпочитта да живее в затвор, какъвто представляваше соц. блока навремето просто е некадърен сам да се грижи за себе си, липсват му надзирателите, които да муказват какво да прави, кога да го праив и как и да му подхвърлят трохички...малко, но редовно да е спокоен че утре пак ше има .....трохички....

сега има свобода да се друсаш, да пилиш гуми, да не работиш до пенсия,да се изхранваш само от социални помощи,да псуваш на обществени места , да парадираш с лявата резба ... абе СВОБОДА

свободата ти дава възможността да управляваш сам живота си съобразно собствената си воля и в рамките на законите приети от обществото, така щото отделната личност да не уврежда интереса на останалите хора. Но ако си ТЪПО парче, никаква свобода не може да ти помогне.

Пропускаш,че имаш и правото да работиш БЕЗ ДА СЕ НАДЯВАШ НА ПЕНСИЯ!

Сттига лъга бе. Свобода изобщо няма. Такова нещо не съществува. Дори една улична котка не е свободна в краткия си живот. Тя е ДЛЪЖНА да се пази, длъжна е да си намери храна, задължена да си отгледа котетата. И го прави. А, за човек няма и никога не е имало свобода, който говори за свобода лъже.

ремонт на магистрали и пари пари пари И ще си трепят изпилените мозъци и отново жертви и така докато освободим територия за "бежанци" които да продължат да хрантутят нашите "богопомазани "

В САЩ военните колони се движат с мах. 50м/ч. Понякога са,километрични. Без полицейски ескорти. Никой граждански шофьор и не смее да влезе в колоната, да "пили гуме" и подобни джигитлъци. Между другото, гражданите имат много добро отношение към военните и с разбиране търпят трафика. И когато задминат военната колона започват същата джигитовка както в Лесидрен, България :( Демек, хората по светът са,еднакви и само бъркането в портфейлът им оказва превантивен ефект.

са за нормални МПС, а не за свръхтежка и бавна техника.

Ами сега среднощните участници в магистралните гонки ще се нацепят с 250 км/ч в някой военен влекач.

Говедата /овенните/ пак се размърдаха,че и по магистралите вече тръгнаха- НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ???ДВА РУСКИ САМОЛЕТА КАТО МИНАТ И ЩЕ СЕ ИЗПОНАСЕРАТ ВЕЛИКИТЕ НАТОВСКИ ГЪЗОЛИЗЦИ...

Руските самолети падат сами повечето пъти.Но за по сигурно ще проведем учения със американските ни съюзници.Да знае ботокса,че ще го посрещнем както подобава!

сте го направили в българския сайт, ами поне да подбирате де го правите.

US Army скоро ще марширува по изпепелените улици на Москва, а американските тюлени ще издирват престъпника Пу за да го предадат на меж. трибунал в ХАГА !!!! Аз казах ХАУ ....

не смеят да влязат в бой никъде по света. Много ги надценяваш. Да си чул за сухипътна операция този век?

и френските гренадири на Наполен бяха най голямата армия и влязоха в опожарена Москва, но скоро след това се света се сдоби с още едн думичка в речника - БИСТРО.

Ами Наполеон е от остров с палми! САЩ имат земя Аляска :D

Спечелиха всички битки в Русия!Руснаците нито веднъж не ги победиха.Лошите климатични условия и големите разстояния унищожиха армията на Наполеон.НИКАКВА ВОЕННА ПОБЕДА на Русия.При това загубите им се оценяват на над милион загинали.

Слаба утеха - битките спечелени войната изгубена

Каква утеха?Като съпоставиш жертвите сред цивилното население и разрушенията?!Ама кой гъ е..е?

е да се транспортира по магистрала . В нормаланите страни се ползва ЖП транспорта!

E па ше изкриват релсовия път. А здравия асвалт по магистралите нема да мръдне!

86,87 година от София до Генерал Колево на ешалона и от там до Шабла

Много е евтино по ЖП - то. Няма как да се усвоят толкова пари