Български учени създадоха салам против рак

Български учени създадоха салам, чиято консумацията съдейства за профилактиката на онкологични заболявания.

Обратно в новината

Коментари - Български учени създадоха салам против рак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото си спомням, червеният цвят на домати и моркови се дължи на съдържанието на Каротин (Провитамин А). За който знаем, че е полезен за кожата, очите, и че е антиоксидант, тоест свързва свободните радикали, които са предпоставка за развитието на карценоми. А този "Ликопин, определящ червения цвят на доматите" ми е нов в базата данни...някой по-знаещ може ли да осветли темата? Или сме свидетели на новото название на Каротина?

Моя дядо е бил голам бунак,като е правил салама от месо.Хвала на българските учени!НОБЕЛ,НОБЕЛ за тях!

С вносна мърша ли ще се произвежда, или от нашенска ? Какво е становището на министър Миро и Органа БАБХ на д-р Данчо Войнов ??

A Блатечки ще ги краде ли и тях?

Сега очакваме следващото колосално фундаментално откритие на УХТ - получаване на вкусна и питателна храна от овчи екскременти! Хвала, хвала на нашите мъдри учени мичуринци!

Sacho

Игуменката към монахините: - В кухнята докараха краставиците. - Урааа... - Да, но ще ги ползвате нарязани...

Прекрасно знам за какво служат добавките в саламите. Затова и не ям колбаси. И месо избягвам, понеже знам какво има и в "месото". И в никакъв случай не съм вегетарианец. Ама то кой да чете MSDS за всяка добавка, освен мен?

деер

доматеното пюре няма домати!!!!!! Като пишете, не лъжете хората!!!!

В скоро време очаквайте салам против хемороиди,маясъл и хомосексуализъм.........вече изобретихме специалната грес............

Като гледам точно ти няма с какво да се гордееш - копчето Shift ли ти е заяло? Май не си чел добре новината? Предлагат се оцветители от домати. Оцветителят е най-малкият проблем на колбасите. По-добре прочети съдържанието и се замисли дали тия нитрити са по-полезни? Щото има вещества, дето са опасни, например нитратите. Да, ама нитритите са подобни на тях и много по-опасни. Мене не ме грее дали съм българин или не - ако бях китаец трябваше да се срамувам ли? И не знам думата "сплав" да се използва за друго, освен за метали.

аззз

брей ти голям гений се извъди бре..

А, то и ти едва ли си чел добре новината, пък си тръгнал забележки да правиш! Първо: червеният цвят на доматите едва ли се предопределя от люспата им (каквото и да съдържа тя) - те и обелени (без люспа) пак са си червени!!! Второ: съмнявам се изобщо дали си наясно за ползите и вредите на нитратите и нитритите върху човешкия организъм - по-скоро си запомнил нещо, от рекламните кампании на някои продукти, демонизиращи тези вещества, така, както рекламите на перилните препарати демонизираха фосфатите и всички останаха със заблудата за вредата им върху тялото (а не например върху флората в канализациите, когато бъдат изхвърлени)!!! Нали не си забравил, че всяко едно вещество в прекомерни концентрации е токсично (дори и важните ни витамини)??? Нали не живееш със заблудата, че произведеният по съвсем екологосъобразен начин зарзават, не съдържа нитрати??? И трето: ти какво създаде полезно за другите (а не само за себе си), та толкова те дразнят позитивните неща създадени от другите??? Нямаше да изглеждаш толкова ..., ако например беше казал "Е, тези създадоха това, но аз пък създадох още по-добро - еди какво си" например! А то май се получи: "Създавате или не, на нас търтеите-хейтъри хич не ни дреме"!