Гневни учени: Спрете 10-годишния геноцид над нас

Около 1000 учените от БАН отново излязоха на протест пред Министерски съвет с искане за повече пари за наука и достойно заплащане на техния труд.

Обратно в новината

Коментари - Гневни учени: Спрете 10-годишния геноцид над нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аве учени - типични мързеливци - я да плетат арматура кат мен по цел ден на строежо - търтеи, че и пари искат

Тези хрантутници, плужеци и паразити, комунистически копелдаци не са свикнали да работят и сами да си изкарват парите, настояват народа да им плаща за пиене на кафета, секс и вършене на лична работа през БАНското им работно време

в балгария се инвестира в обществени порачки там се лапа над 50% .в наука не се инвестира няма интерес. мутри и наука ме варвят рака за рака.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

академичен търбух :)) Освен откритието на Георги Наджаков, което е направено преди да стане "академик", има ли с какво да се похвалят мизерните тролчета тук? :)

за наука глух, учен, учен - ще го отучим - български фрази

са седнали да убеждават крадливите аналфабети - сит търбух за наука глух. Соросоидните тролове също. Голямата част от неграмотниците са такива, защото са с ограничени умствени възможности, но силно ненавиждат можещите и знаещите и компенсират с измами и далавери. В САЩ хиляди заможни хора постоянно правят дарения на научните институти, но се отделят и значителни средства от федералния бюджет. Във всяко научно звено се води строг отчет на даренията, има и списък на дарителите и всичко това е явно. Тук повечето дарения потъват пак в джоба на ниско моралните и често силно веграмотни.

БАН е наследник на Българското книжовно дружество, което възниква още преди Освобождението. През всички тези години БАН е получавала дарения и в момента разполага с изключително много имоти - сгради, земя и др. Тези дарения не бяха отнети през т. н. "комунизъм", напротив - БАН тогава получи още. Единствено в новия ни, демократичен период, вероятно не получава нищо освен държавната субсидия. Но, реално, ако се изчисти от всички паразити, с приходите от тези активи и с настоящата субсидия от държавата, учените там ще получават съвсем прилични възнаграждения.

ЗНАЧИ ВЪРВИ СИ БОЧКО БОРЧЕТО ОБЛЕЧЕН ВЪВ ВЕРСАЧЕ ПО УЛИЦИТЕ НА ЦЮРИХ ... И ГЛЕДА ЕДИН ДЯДО С МАЗНИ ПАНТАЛОНИ , ПУЛОВЕР И МНОГО РОШАВА КОСА И МУСТАЦИ ПИШЕ ЕДНИ ФОРМУЛИ НА ЕДНИ САЛФЕТКИ В ПАРКА .. И СИ ПОМИСЛИЛ : "ЕЙ И ТУКА ИМА ЛУДИ ":))

КВО РАЗБИРА МУТРА ОТ НАУКА :))) ... ЗНАЧИ ПРЕДИ ГОДИНИ ПРЕДЛОЖИХ НЕЩО НА НАШТЕ МУТРИ - ЧЕРТЕЖИ , РАЗМЕРИ И Т.Н .... КАТО БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ :)) .... ПОГЛЕДНАХА МЕ , ИЗМЕРИХА МЕ ЕДНИ СВИНЕ В КОСТЮМИ И САМО ДЕТО НЕ МИ КАЗАХА "ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА" ... ПРЕДЛОЖИХ ГО НА МИХАИЛ ЕВГЕНЬЕВИЧ ДРАГУНОВ - СИНА НА "ОНЯ ДРАГУНОВ" - И ТОЙ КОНСТРУКТОР КАТО БАЩА СИ В НПО ИЖМАШ (ДНЕС ЧАСТ ОТ КОНЦЕРНА КАЛАШНИКОВ) ... И РАШКИТЕ ГО ВЗЕХА - АКО ОТИДА КАЗАХА ЧЕ ЩЕ МИ ПОДАРЯТ ЕДНО ИЗДЕЛИЕ БЕЗПЛАТНО :))) .... ТАКА ЧЕ С ПРОСТИ МУТРИ ДИРЕКТОРИ НА ЗАВОДИТЕ НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ БМВ-ТА - ТЕ НЕ ГОВОРЯТ НА ТВОЯ ЕЗИК - ТОЙ ГЛЕДА ДА ОТКРАДЕ - НЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ :)) :))

Имаше един български оръжеен конструктор - Виктор Стаев, лека му пръст. Определено е бил добър, съдейки от делата му. Същият е ходил на крака в "Арсенал", предлагал им е свои разработки, но са му се присмели. Там и досега нищо ново не правят, бичат си калашниците по руски чертежи, добре, че има нискотехнологични световни конфликти, че да им купуват продукцията.

Госпожо редактор, пак ли трябва да ви напомня за граматичните правила?

тази тема става банална вече. колко пати да подчертаваме, че по света "учените" сами си осигуряват хляба - с открития, с нови технологии. само нашите, чакат да им увеличат заплатите... като са толкова "учени" да си намерият начин за оцеляване. ние "неучените" какво да кажем...

Не ставай смешен! По- лесно е да дигаш стачки щото си недоволен , че не ти дават много пари за лежане.

Абсолютно не е вярно че учените сами си изкарват хляба с открития и технологии. Малко се по интресувай . Науката винаги на всички страни се с изключение на САЩ се дотира от държавите!!! В САЩ дотациите не са преки а чрез разработки за военните. Например ,няма как учени в сферата на астрофизиката или медицината да си изкарват сами хляба - първите трудно ще си намерят спонсор , а вторите правят неща които не винаги са комерсиални или ще бъдат след 10 години. Не бъдете наивни а мислете. Наука се прави с държавни пари и ако може спонсори. В науката не винаги има крайни реални положителни резултати на определена дата . За това е наука а не производство.

Sargon lll

Дотира се, да... Тук, обаче, се наблюдава един карго култ, един безплоден опит да се подражава на другите държави в ЕС. Безплоден е, защото и в целия ЕС не се получават твърде нещата. Но, да се върнем на родната ситуация - прекалено много администрация, прекалено много учени с крайно съмнителна научна биография, прекалено малко качествен обслужващ персонал. С всички тези екстри не може да се прави сероиозна наука - малцината, които се опитват, се спират от останалите. Трябват реформи - лесни, бързи, ефективни! След това - повече пари където е необходимо!

Аз не разбирам като не им изнася що не напуснат бе? Всеки нормален работещ човек прави така. Да се махат от там като е толкоз лошо и да си намерят другаде работа. Всичко останало са глупости.

БАН-яджиите протестират. Като милиционерите ( защото това не са полицаи, а долни мицифайки). И като военните пилоти. Дали трябва да спомена от кого са инспирирани протестите? С оглед на това че в БАН доносниците на ДС са 5 пъти повече на глава от стердностатическата бройка , явно става дума з аподлоги на БСП-БКП Преди 10-ина години Дянков ги нарече "феодални старци". И тогава искаха пари. Но Дянков им каза пари срещу реформи. Предложи им да станат част от техническите институти. Но не, те си искат организацията от времето на бай Тошо. какво прави чове4к, когато едно работно място не го устройва? Правилно, подава си молба за напускане. И отива там, където дават по-висока заплата (ако иска повече пари). Или там където ще ползв апо-голяма отпуска (ако иска повече отпуска). А в БАН напускат единици. И то млади учени. А сред протестиращите са хора основно в пенсионна възраст. Които не искат да се пенсионират. Защото, след като напуснат БАН ще се види че повечето от тях не стават и чеп за зеле. Никой няма да ги потърси - нищо че се правят на "велики" учени ( с ударение на "е"-то). Освен за домоуправители на обществени начала за друго не ги бива. И тази пасмина иска по-високи заплати. Обратно - трябва да им намалят парите за да направят реформи

На простаците наука не им требва, затова и бг е най-простата нация и последна в Европа! Бегайте от тия цървули тука и да им протестирате маймуните в БГ нема да ви разберат!

защо не ми пускаш коментара бе операторе--баща ти да не е от "учените" готованци"?

Разходи за научни изследвания и разработване на технологии в американски долари на човек от населението Сингапур 1,832 Швейцария 1,648 Южна Корея 1,518 Швеция 1,468 Дания 1,450 САЩ 1,443 Австрия 1,416 Япония 1,414 Тайван 1,384 Израел 1,362 Германия 1,351 Финландия 1,318 Белгия 1,103 Словения 713 Чехия 600 Естония 399 Малайзия 344 Унгария 343 Полша 301 Русия 290 Словакия 251 Литва 245 Мексико 238 Гърция 217 Турция 198 Хърватско 167 Латвия 137 Белорусия 118 България 112

е затова ще подсмърчате по улиците

разходи за научни изследвания и разработване на технологии US долари на човек Сингапур 1,832 Швейцария 1,648 Южна Корея 1,518 Швеция 1,468 Дания 1,450 САЩ 1,443 Австрия 1,416 Япония 1,414 Тайван 1,384 Израел 1,362 Германия 1,351 Финландия 1,318 Белгия 1,103 Словения 713 Чехия 600 Естония 399 Малайзия 344 Унгария 343 Полша 301 Русия 290 Словакия 251 Литва 245 Мексико 238 Гърция 217 Турция 198 Хърватско 167 Латвия 137 Белорусия 118 България 112

КОЛКО АКАДЕМИЦИ ИЗДЪРЖАМЕ БЕ ХОРА? ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРМАНИЯ!

Аз

Ами бегай в Сомалия, бе! Там не е така.

Академици, член кореспонденти - доживотни допълнителни пари и разходки , нямащи нищо общо с науката.

Искаме да се тества ---- да се види от всички хора, които издържат с данъците си тия учени--- извършваната работа на всеки учен---като на всеки работник,шофьор,зидар!!!

Тук пишат явно незапознати хора, които мислят че учените в белите държави всеки ден ''измислят'' и внедряват в практиката свои открития. Глупости. Трупат тонове фундаментални данни, за които нямате представа, и повечето от които не служат за нищо след като бъдат публикувани - животът на повечето учени навсякъде минава така. И току се намира по някой гений, който да изнамери нещо мъничко в огромния куп данни, което да послужи за разрешаване на някакъв проблем в практиката. И това да не си мислите, че става за две седмици. Години са необходими! Разликата е, че там имат сериозно финансиране на проекти и за развойна дейност. Заплатите им не са кой знае колко високи, но категорично не живеят на ръба на оцеляването, както тук. Та, срещу това протестират тези хора, ама са сбъркали адреса - бедна България не може да си позволи по-голям бюджет, а той се изяжда от феодалите в ЦУ. Питате ги защо не заминат в чужбина......ами, защото са стари. Няма кой да ги вземе там. В чужбината 3 години след университета защитаваш докторска дисертация и имаш реален практически и научен опит. Доскоро в България за късметлии се считаха защитилите 10 години след дипломиране. Причината? Мачкаха ги дъртите. Феодалите. Има и много паразити, но не бъдете така несправедливи защото има много хора, които съвестно се трудят при тези отчайващи условия. Защото обичат работата си.

Говорите неистини! Първо, за техническите науки е крайно желателно след завършване на магистратура да натрупаш реален практически опит - работа в предприятие, сблъсък с производство. Чак след няколко години е разумно да се отдадеш на наука, иначе просто ще правиш безсмислени неща. Непосредствена докторантура след завършване на магистратура е масово срещано явление именно в България - това е крайно вреден сценарий, поне за техническите науки. Хора, които една стружка не са правили през живота си, правят дисертации по материалообработване. После стават преподаватели или "чисти" учени от БАН. Какво да очакваш от тези хора?! Естествено - нищо полезно. Тези, за които коментирате, че защитават късно, много често са продължили като асистенти след завършване на магистратура - същата отвратителна ситуация - хора без практически опит опитват да обучават студенти. И, правилно ги мачкат, те не заслужават да са доктори и преподаватели - нямат нужните знания, почерпени от опита.

Какво е това"учен".И какво е това"учен-беден"-значи некадърен лешперин.И кои са тези учени.Всичките главочи от образователното министерство и ВУЗ -овете.Търтеи мрусни.Със тромавата и закостеняла система във висшето образование и алчноста на некадърните преподаватели сте на това дередже.Пак давам пример с Украйна.В одеса има 7-8 мореходки-нещо като колеж.На 20 години излиза корабен офицер с минимум 3000$-3500$ заплата в зависимост от типа кораб.Тези момчета вкарват свежа пара в държавата и повечето европейски компании са бъкани с тях.А вие мърлячи учени спирате младите специалисти, душите ги с разни безмислени дициплини и нескончаеми късания на изпити и ако на 25-26 години завършат , онези гореспоменатите вече са старшикоманден състав с 10000$ гущера заплата.Ако не е така всеки може да провери.Вие сте учени, ама прости учени.Сами режете клона на който седите.Мрете от глад, некадърници прости и алчни.

Uchen e tova koeto ne blizhe nasrani zadnici kato teb shte ti eba pichkata majchina i bokluka! Begom da celuvash nasranijat Guz na tupaka borisOff,zashtoto takova ti e nivoto!tova ne sa poniatija za Nuli kato teb!

Аз

Човекот е тотално изтрещел... Да обясним на дебила - БАН е държавна институция. Всичко, което БАН направи, не е собственост на учените, а на държавата. Всички приходи от дейността на БАН отиват в бюджета на държавата, а не на БАН. БАН не е на самоиздръжка, защото държавата ѝ обира всичките пари, преди да реши колко да даде на БАН. Така че учените от БАН са бедни не защото нищо не правят, а защото държавата, и по-точно - боклучава сган, като тебе, ги краде. А капитанската правоспособност в Украйна се взема срещу 2 бутилки водка, буркан кисели краставички и кило сланина.

Tи сигурно си украински капитан, че ги чаткаш тези работи мисирек.Само, че за буркана краставици оня получава 13000$ гущера за всеки месец от контракта, а ти и този по-долу го лапате дълбоко и безотговорно и хленчите за стотинки..А на този изсрал се под теб, ще кажа-Ами нали тези учените, дето и в кенефа да ги затвориш гладни няма да останат, творят умнотиите в БГ,Ето онзи ден ти изчискиха 54 лева за тримесечна винетка.Да ви е честито БАН-аджийски педали.

Sargon lll

БАН е автономна организация. Получава държавна субсидия, но държавата не може да се разпорежда напълно с БАН. Найс, а? БАН генерира собствени приходи, които въобще не стигат до държавата, това е съвсем официално. Държавата е на "загуба" от БАН, поне във финансово отношение. Не коментирайте неща, които не са ви ясни!

Sargon lll

Това не е истина! БАН е автономна структура - получава държавно финансиране, но държавта няма пълен контрол над нея. Найс, а? Колкото ВУЗ връщат пари в хазната, толкова и БАН го прави. БАН получава собствени приходи от наеми и др., които са извън държавната субсидия. Не се изказвайте за неща, които не са ви ясни!

става въпрос за БАН, какви ги плещиш,н недоклатен

Докато 10 г. научно само си бъркате в носа,уважаеми български учени,и мин. заплата ви е много! Някой да е видял полза от вас в живота? Всички протестиращи учени са с партийни билети и пратени от БСП да крещят по улиците.

Някой да е видял полза от работата на прокуратурата съдилищата и полицията - едва ли но в съдебната система заплатите и на чистачките започват от 2000 лева нагоре.

Ами протестирайте пред тези от съдебната система и МВР бе.Но с това доказвате, че действително няма полза от вас.

Не става така пък и с такива призиви,по-добре се обадете на сръбските ортаци на Буда.

В България наука няма. Който се занимава с наука, е в чужбина. В БАН са само паразити на издръжка. Пък и реват, че им е малко. Ми изкарайте повече - в частния сектор.

Ако властниците се съобразяваха ако не с мнението на учените, то поне с тяхната прогноза за времето, дъждовната буря в Бургаско нямаше да се окаже смъртоносна и то за толкова хора. Бисер, Бангладеш, Бургаско - открийте разликите... Приликите са ясни - неграмотност, облечена във власт.

Вие си изкарайте заплатите за 10 години нищоправене.

Ако властниците се съобразяваха, ако не с мнението на учените, поне с прогнозата за времето, която те дват, дъждовната буря в Бургаско нямаше да се окаже смъртоносна и то за толкова много хора. Бисер, Бангладеш, Бургаско - открийте разликите... Приликите са ясни - неграмотност облечена във власт.

Коя прогноза? Тази за 20л./кв.м ли? Дори Президента ви го каза. Не 20 както е било по прогнозата, а на места по 200 литра/кв.м. са паднали. Да ви имам прогнозите.

Безотговорните от всички нива в Управлението, винаги друг им е виновен! Дори не осъзнават вината си! За нищо не стават! Не само не могат нищо да предвидят и да вземат превантивни мерки за каквото и да било, ами са и нагли и хвърлят вината върху другите, в случая върху синоптиците, които работят с наличните от "време оно" остарели прибори и съоръжения! И пак добре,че познават...но дори и предупреждението на синоптиците не е в състояние да ги накара да помислят за превенция!Ще е най-справедливо Народът да има право да упражни контрол върху работата на "избраниците" и да предава на съд несвършилите работата си безделници, на които Народът плаща!Докараха Народа до бездната,но не го осъзнават и плещят глупотевини,колко народът бил добре... Никога "Преситен службаш"няма как да повярва на ограбен,гладен Народ, никога!Защото службашите живеят в измислен свят, далеч от Истината!

Драги учени, държавата ни е във валутен борд и плаща толкова. Ако не ви изнася излезте на свободна практика и продайте знанията си за по- добра цена. Немислимо е да бъдете експлоатирани и да работите за жълти пари, а вашите шефове да продават постиженията ви по целия свят. За вас никога няма да има пари, докато сами не се продадете за повече. Ако продължавате да се продавате за малко, вечно няма да има за вас. докато изхранвате търтеи, които получават и вашите пари ще получавате толкова. Социализма свърши, вече не може да се краде от Запада и някой да си приписва заслуги. Вече сте сами на себе си и затова не чакайте държавата да ви измие зъбите.

В Първата Голяма Война срещу БАН по времето на С. Дянков в един вестник се беше появила една интерсна статия. В нея беше описан цигански лидер (може би беше Цветелин Кънчев), който убеждавал други цигански лидери да апелират към циганите да се образоват и да ходят на училище. Те му бяха отговорили, че ще правят, струват но няма да образоват децата "за да не мизеруват като ония в БАН". Даже циганите разбраха, колко е неблагодарно, даже опасно човек да е учил в Бг или пък да се занимава с наука.

Да но интимната играчка на пеевски - горанов е по-тъп и от циганин

Аз

10 години. Що десет? Ми щото от толкова сме в ЕС.

30 лева заплата си беше къде къде по-добре :))

Като искат да са учени по западен образец, защо си търпят академиците и член-коровете с огромните им пенсии от по няколко хиляди лева, а не направят тези звания почетни, както е на запад

Огромните пенсии на академиците и член-коровете се получват на основание на министерско постановление от времето на Станишев. То не може да отменено от БАН а само от МС. Но въпреки многото си критики към БАН МС на Герб упорито не желае да отмени това поставновление.

Моля да ме насочите към поне една публикация на учен от Бан в световно научно издание, някакво изследване, която да е забелязано поне в Европа или изобретение/иновация в приложните науки. Благодаря предварително на отзовалите се.

Физическият принцип на който е основана работата на копирните машини (ксероксите) е българско откритие на акад. Наджаков. Има негов музей в един от институтите на БАН на 7ми километър. Може даже да го посетите.

Така е, преди комунизмът и извън комунизмът много българи имат развитие, ама хайде нещо от комунделската ера, а?

Никой не ги бие по главата да остават в системата на образованието.Щом са им малки заплатите, да си намерят друга работа, нали са учени, трябва да знаят къде е тази скъпо платена работа. И какво работят? Два- до четири часа академични на седмица преподават, през другото време или алъш-вериш или гонят мадами.А мнозина имат и печеливши фирми.

Българските учени не се научиха че с мързел нищо не става...

БАН отдавна е частна собственост на няколко супербогати академици, за които науката е далавери, парички и изнудване на млади колеги да ги включат като съавтори. Нито един проект не може да получи финансиране, ако не включиш шефа си и то с най голямата заплата. А той ще си чеше топките и ще си ходи на лекцийки заради младите студентки и тлъсти хонорарчета. БАН е черна дупка

виждам, че имате опит в академичните среди.

Аз не знам да има масов продукт, който е излезнал от БАН. Ако не е така , моля поправете ме. Тогава защо заделяме такъв голям ресурс за тях?

Аз не се сещам за един продукт произлязъл от БАН, който да е станал масов. Ако бъркам, моля да ме поправите. В такъв случай защо им се дава такъв голям ресурс?

Е как ще знаеш, като си чел само Винету. Там за българи не пише

skromna35

Който не знае какво е наука, да си прехапе езика, вместо да грачи тука!

БАН, като иска не малко пари от обществото да вземе да направи нещо за него. Ще грача колкото си искам. Живеем в свободна държава, комунизма отдавна свърши. Сверете си часовника.

Извинете госпожо, но Вие лично освен лайна, какъв друг продукт сте произвела?

храна за астронавти/микробиология, детектори на радиация, и може би нещо друго тук-там останалите само претоплят труда на чужди учени и публикуват "обобщения" абе нахални пачи, като оная скромната дето я е срам да каже какво е произвела :)

skromna35

Десетки публикации и софтуер използван за открития и за предпазване на изчезващи видове! А вие, наглецо!??

Аз

Леене с противоналягане. Как, мислиш, че са ти направени джантите на гоуфа?!

Балевски и колектив имат патент за един от методите за леене с противоналягане, а не че те са го изобретили! Вече сме почти 30 години след социализма - образовайте се, а не с пропагандата!

Не си съвсем прав - чувал съм, че един институт на БАН с гръмкото име ИБЕ от време на време коригира правописа на някоя думичка - например вместо надслов - наслов, вместо комисионна - комисиона, това са много мъки, много напъни да изсмучеш от пръстите си правопис и да го наложиш на обществото.

В БАН са се загнездили най- вредните паразити- тунеядци! Много отдавна трябваше да закрият това котило на лакоми, нагли безхаберници. Шефът на БАН има заплата над 7000 лв., стотиците изкуфели професори вземат над 3000 лв. месечно. Освен това са завъдили армия от секретарки шофьори и какви ли не други плужеци!

Ами така е но това е така само с професорите, директорите, счетоводителките и друга подобна номенклатура. Да си припомним позабравената думичка "номенклатура", защото са точно такива! И всичките са бивши членове на БКП и настоящи членове на БСП, а може би и за ГЕРБ, защото имам стари спомени, от времето преди ГЕРБ да се роди изобщо. Майка ми беше там като безпартийна, естествено обикновен инженер, а всички останали партийци бяха голямата работа. Научните сътрудници, също бивши членове на БКП, на които са им малки заплатите си взимаха каквото могат (компютри и друга преносима техника) в къщи и там си работеха на часпром. А в БАН ходеха само да си взимат заплатите. Е как да им плащаш изобщо заплати на такива, да не говорим за големи заплати? Изводът какъв е? Явно само с увеличение на заплатите няма да стане нищо, даже ще стане по-зле. Решението е само като се изгонят пишман "учените", с дипломи "калинки", такива които или са некадърни и не ги бива за научна дейност, или са мързеливи, или и двете. И да се оставят само такива, които са истински учени и които могат да се занимават с наука. И техните заплати разбира се могат и трябва да се увеличат чувствително, съобразно техните способности и умения, които ще се доказват всяка година. Аз мисля, че всяко друго решение е наивно или несериозно.

тия не разбраха,че не бива да са по-умни от вожда

Каквато е дисертацията на Вожда, същите са дисертациите на феодалните старчета в БАН - на всички до един - без изключение!

превърнахте в руйни прекрасната ни Родина. България е имала ВЕЛИКИ държавници и за това е оцеляла през вековете. Ако го нямаше Борис първи, да приеме и покровителства Климент, Наум, Горазд, Сава и Ангеларий, щяхме да сме изчезнали като народ.

При тиквата нема наука, има само крадене. Как за 3 път Оправлява ката не познавам никой който да е гласувал за него

напълно съм съгласен, при бсп науката беше на пръво място.. да си врънем бсп на власт, заедно с ахмед :)

БАН отдавна е изгубила смисъла на името си. След като на 9.9.1944г. комунистите изклаха истинските учени и НАЗНАЧИХА нови академици (по съветски образец) БАН е хранилка за псевдо -учени или грамотни хитреци с липса на шансове на запад. Всичко в което имаше потенциал да прави наука е на запад. Тук БАН ми звучи като НАСА в КОНГО!!!

мдаа... така е а през 1947 руските превратаджии, поели управлението след войната, отнемат напълно СУВЕРЕНИТЕТА на държавата. ДА припомня, 'суверена' на държавата е царя (краля, монарха). Та, С помощта на руските окупационни войски, поведеният фалшив референдум отнема СУВЕРЕНИТЕТА, премахвайки суверена... ти за бан си тръгнал да говориш... после се оплаквай защо и кой точно ти натресе станишев, бойко, желю бай тодор и други...

нали за 4 години пак имаше цар, какво толкова си зажалил за царщината?

Същите тези дето премахнаха суверена доведоха отрочето му в България. за да продължи театъра "Изток - Запад". И не защото суверенитета беше отново предаден, а защото въобще не е връщан но парите идват от запад. А иначе не е само БАН котило на безхаберни некадърници в България на които следва да им плаща народа за лоялността им към бившите тайни служби!

суверена пак го имаше от 2001 до 2005 година!И, какво, цъфна ли?

Не се гневете учени! По брой на астрономи и археолози на глава от населението, а и като абсолютна бройка далеч надвишаваме развинине държави.

Прав си, ако в числото включваш и българските учени, работещи в НАСА и другите престижни институции на развитите страни. Жалко за България.

Това е, защото нашите управници през последните 20-на години са заети да развъждат истински ценните кадри за страната, а именно циганите! Например, скоро четох, че на циганка с 3 деца и се събират около 2000 лв социални помощи, така че да може да си живее добре, и да произвежда все повече циганчета! Отделно циганите, като привилегировано съсловие не плащат жилище, ток, вода, здравни и пенсионни застраховки, медицински услуги, транспорт и т.н. И изглежда циганите са толкова ценни за нашите управници, че те са решили да внасят и от чужбина - под формата на "бежанци"! Всеки от тези "бежанци" струва на държавата над 1000 лв месечно! Ето това са истински ценните хора за нашата държава, а не някакви си учени! Така де, за какво са им на нашите управници хора, по умни от тях самите?!

Държава на абсурдите - общ работник взима повече от тези хора. Шофьор вътр. курсове над 1000-ка, външни по 2-3 хил. ... Ще дойде време да ги търсите тия хора, ама ще купувате чуждия ноу-хау за луди пари... Пример - България произвеждаше препарата перуцин, който ноу-хау закупи Байер. Сега се продава като перицин. Перуцин - 1 кг беше 1.50 лева. Сеге перицин - 1 кг - 500 лева...

по погледа ти личи, че нито единият, нито другият препарат ти се е отразил добре.

skromna35

Kauza perduta, с дебили на глава не се излиза, не се хаби!

Sargon lll

"Causa perduta" трябва да бъде. Две правописни грешки. Мерило за нивото в БАН.

Айде пак се почна... Колко велики сме ние, българите. Доказателства? Кой го е открил? Кога? Как го е продал на Байер? В интерес на истината, в Австралия са забранили подобни съединения, а именно Кумафос, което е основната съставка на цитирания от тебе препарат на Байер. А в САЩ той се смята за особено опасна субстанция и е забранен! Не намерих връзка между Байер и БАН... освен че и двете започват с буквичката "Б". Това ще излезе поредна партенка като оня български учен, който "измислил" ракетните двигатели на спускаемия модул от Аполо 11 на Луната.