Цветанов: Длъжността на президента е само протоколна

Не искам да коментирам това, което е казал президентът за избора на съдии в Конституционния съд (КС), защото длъжността на президента в България е само протоколна, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: Длъжността на президента е само протоколна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя тъп милиционер не знае що дума от простотия!

Народът- внимавайте какво говорите. Не искаме да храниме някакъв "паркетен генерал". Ако е само за протокол за каво ги храниме и издържаме. Ало,СЪКВАРТИРАНТИТЕ,събудете се,че някой ще Ви заплющи.

Длъжността на Президента може да е само протоколна, НО той спря продажната съдийка, която щеше да се закълне. На Цветанов всички съдии са му криви, че виждаш ли: "ги пускали престъпниците", но дали ТОЙ лови престъпници и може ли да му се вярва на него? Полицията и Той са "ялови органи" - за това има Катуница, Мечка, Остров... , затова ни колят циганите както турчин не ни е клал, Затова цели региони на България заприличаха на Сирия и никой няма да ни спаси... Затова, когато полицията не си свърши работата 37 пъти (документирано) и на човек му падне пердето го вкарват в затвора заради един жалък измет заловен на местопрестъплението.

Този на снимката е много грозен бре! Направо ми иде да го гръмна с кремъклийката по големия нос :)

хахаха тоя се изгаври с президента направо в сурата му. е президенте удар под краста от един малоумен физколтурник.позор и смех

поредния гаф, гаф,гаф....

Абе затвори си остата неграмотник. Не виждаш ли че след всяко твое изказване намалява електората на ГЕРБ.Не разбра ли, че акопрезидента не присъства на клетвата заради свои подозрения за неморалност, които са доказани, че тя лъже като мъглижка циганка не е прочина за импийчмънд. Председателят на КС е този, който прекъсна процедурата.Вместо да си посипете главите с пепел, че предлагате такава персона, която Фидосова защити и с писмо пред Барозо продължаваш.А и да имаше импийчмънд нямаше да мине.

Егати болния мозък. Тук дискутираме поредния гаф на физкултурника Цветанов, а той отново болнува за Станишко и за Костов. А типичните комундета действащи по класически болшевишки маниер това са твоите приятели Борисов и Цветанов, бивши членове на БКП за разлика от голям брой нормални хора, които ги критикуват във форума

Върна се и веднага зина с голямата си лъжлива уста. Явно още го е яд, че Боко не го номинира за президент, ама с толкова издънки, то само това оставаше.

г-н Цжетанов, Доколкото си спомням поведението ви беше сьщото спрямо предишния президент.За неприлично поведение спрямо Дьржавния глава трябва да бьдете отстранен като министьр и сьден за дьржавна измяна.

г-н Цжетанов, Доколкото си спомням поведението ви беше сьщото спрямо предишния президент.За неприлично поведение спрямо Дьржавния глава трябва да бьдете отстранен като министьр и сьден за дьржавна измяна.

Човека си е абсолютно прав по отношение на сегашния президент и сегашното правителство. Бойко си го "назначи", че даже и представителни функции не му даде, защото сам си реже лентите. Само не знам защо увеличиха бюджета на Президентството тая година?

Оказа се, че и по време на президентите Желю Желев и Петър Стоянов са помилвани престъпници с тежки присъди. При това броят на помилваните е значително по-голям. 2515 души са получили висшата държавна милост от 1990 г. до 2001 г. включително. Това показа проверка в Държавния архив, където се пазят данните за периода преди 2002 г. През 1990 и 1991 г. - двете години след 10 ноември, преди да влезе в сила новата конституция, която регламентира помилването от държавния глава, са опростени над 700 души - 401 през първата година и 345 през втората. Това са предимно политически затворници. По време на мандата на Желю Желев и Блага Димитрова (1992 г. - 1996 г.) са помилвани общо 740 затворници. През първата година от управлението им те са помилвали 246 души, а през следващите четири години съответно 171, 139, 113 и 71 души. По времето на президента Петър Стоянов и вицето му Тодор Кавалджиев са помилвани общо 1029 души. Пикът е през 1999 г., когато опрощение на част или на остатъка от наказанията са получили 344 души. При 181 от тях милостта е в чест на настъпващото хилядолетие. От празнуващите 2000 г. 48 са помилвани с остатъка от присъдата си и са били освободени. Сред помилваните в чест на милениума са няколко основни групи - бременни и майки с деца, хора с влошено здраве, или тежко семейно положение, както и мъже над 65-годишна възраст и жени над 60 години. Милост са получили и осъдени, които са били непълнолетни при извършване на престъплението, или осъдени за престъпления по непредпазливост, такива, на които деянието е било първо и не е с висока обществена опасност. Помилваните през останалите 4 години са съответно 165, 163, 208 и 149. И сред помилваните по времето на президентите Желев и Стоянов има осъдени за убийства, изнасилвания, грабежи, кражби, причиняване на смърт при катастрофи, подкуп, наркотрафик и т.н.

Стига с тези лъжи помияр! Най-малко помилвани има през мандата на Първанов-Марлин. Таво е са фактите! Впрочем, а кой помилва Цар Киро?

Г-н Цжетанов, Сас поведението си рушите даржавността.Пазете авторитета на институцията която представлявате .Ако друго не можете от историята се поучете четете я.

rado_7_6@

Хаха, това е нищо - аз като четох мнения наскоро на челичени друари иначе, как Костов всъщност бил пич реално и съм се търкалял по земята от смях :)

а мойте кокошки, сутринта, вирнаха крака, и ритаха като истирички, като чуха Цецковите "бисери". Тудорка

Не е било от смях ...

Президентът е държавния глава държавата.Дори и в рабфака, в който се е учил Цицерон Цветанов, го преподават това. Добре е вътрешният министър да знае , че президентът стои над всеки милиционер , пък бил той по случайност министър.

Цветанов ,само където не каза ,че Плевнелиев е едно ЧУЧЕЛО. Личеше от всяка негова дума неприязънта му към президента.После направи лек завой,за да каже ,че все пак президента има някаква власт и пълномощия.Явно Плевнелив е трън в очите на шестака ЦЦ и на мнозина от Герб.Те едва ли са очаквали ,че Плевнелиев ще се бъзика/улично казано/ с управляващите.Дано само това не е цирк Понеже всяка власт има нужда от коректив. Няма безгрешни....

Цветанов ,само където не каза ,че Плевнелиев е едно ЧУЧЕЛО. Личеше от всяка негова дума неприязънта му към президента.После направи лек завой,за да каже ,че все пак президента има някаква власт и пълномощия.Явно Плевнелив е трън в очите на шестака ЦЦ и на мнозина от Герб.Те едва ли са очаквали ,че Плевнелиев ще се бъзика/улично казано/ с управляващите.Дано само това не е цирк Понеже всяка власт има нужда от коректив. Няма безгрешни....

Как да се отървем от тия? По бързо! Това е въпросът. Всичко друго е бля бля...

ЗА БЕЗОТГОВОРНО КАЗАНИ ДУМИ,НЯМАЛИ НАКАЗАНИЕ ИЛИ ПОНЕ ИЗВИНЕНИЕ?

Отговорност може да се търси от човек дето е с ума си, какво да отговорност за думите му да търсиш от някой с психични отклонения?

ТАКОВА НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ИНСТИТЪЦИЯТА И ПРЕЗИДЕНТА НИКОЙ НЕ СИ ГО БЕШЕ ПОЗВОЛЯВАЛ???? СРАМНО Е ДА СЕ ЧУЕ ОщЕ ПО-ВЕЧЕ ОТ ЦВ.ЦВ.И ТАЗИ ИРОНИЧНА УСМИВКА?????

Не искам да коментирам това, което е казал президентът за избора на съдии в Конституционния съд (КС), защото длъжността на президента в България е само протоколна, коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. АМИ ТОГАВА ЗАЩО СЕ ДАВАТ ЛУДИ ПАРИ ЗА ИЗБОР НА ПРЕЗИДЕНТ ЗАПЛАТИ ОСИГУРОВКИ ОТ ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА КАТО МОЖЕ БЕЗ НЕГО

Да бе протоколна била, ама друг път! Като е протоколна що стана така, че като се врътна и си тръгна Роско от церемонията не можа да се избере и да заработи новия конституцонен съд,а кажи бе г-н вътрешен министър!

Честито на всички МАЛОУМНИЦИ ,които гласуваха за това недуразумение Плевнелиев.

Че длъжността на президента е протоколна е вярно, защото тези двамата, Боко и Цецо, го управляват. А Плевенлеев само се усмихва и слуша.

Президентът не ще посмее да се защити. Защото се кандидатира по заповед на Бат'Бойко и ни дължи тази чест да бъде на този пост. Хайде на бас на по два предни зъба, че няма да гъкне и ще се направи, че Бат'Цецко не го е обидил.

некой работи на Цветанов, ама ако не бяха те двамата с Борисов, кога това гномче Плевнелиев щеше да е президент. Ако загубят недай боже изборите от комунягите, рейтинга на президентчето, ще е под нулата. Сега до изборите ще го помпат.

Плевнелиев защити се бе , Цецо те обижда на чучело ! Знаеш ли ,че хората шушукат , че и магаре е могло да стане Президент , ако Цецо е кажел.. Ако може другият път да гласуваме за манекен от модна агенция няма да е лошо .

ОТ ТОЗИ ПЪПЕШ СТРУИ ИНТЕЛЕКТ КАТО ОТ ПРАЗНА ЛЕЙКА ВОДА!

ЦВЪКИ-НЕДОЦВЪКИ, ТИ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ПРОЧЕЛ ЛИ СИ КОНСТИТУЦИЯТА, БЕ ,ПАЛАШ НИСКОЧЕЛ!

За Цацаров се правиш на разсеян, а г-н Апартаментов? Все едно Цацаров не е заявил публично, че е нормално когато придобива имот за над 100 000 лева , да го обявява за 2000. С добавка- ами всички така правели. Ами всички не кандидатстват за поста Главен прокурор, нали ? А за пословично надценените имоти, апортна вноска на свинаря Гергов довели до приватизирането на Пловдивския Панаир? Кой изигра тази игра , като по ноти ? Накратко прокурорската философия на цацароВ е : За кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони. Което е и основата за съюза на върхушката на ГЕРБ с Цацаров. Цветанов, някакви коментари?

Да, логично е в парламентарна република президентът да разполога с малко, но не и маловажни правомощия. Ами дайте като президентът е Господин Никой, а така и така премиерът ходи на срещи с президенти, да премахнем президентската институция. Хем пари ще спестим, хем ще ни похвалят за реформаторския дух!

жалко за този, който се хвана да става президент, чрез манипулирани избори и така падна в капана на тиквата и Цвъцко. Човек с малко достоинство щеше да се светне, че обидите от тия двамата няма да спрат и би се преборил и отказал да заеме този пост. Това е най смешния президент, жена му не иска да е до него, тия които го избраха го правят за две стотинки. Къци имаше повече себеуважение.

Мисля, че започна абсолютното договаряне между структурите на Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов", заяви Цветанов,:)))))) .............. Цецо , спри да МИСЛИШ !! Недей , бе !! Неможеш, не ти се отдава мисленето ..Това е сложна мозъчна дейност.) Твоето "мислене" нищо не ражда-само глупости... Все пак ,не ти е 'писано" да мислиш.. Дете си на ДС -шофьорчЕ .. При тях - шофьорчетата няма и не е предвидена тази "дейност" да я има ..Няма я - още при баща ти :))

Ами какво очакваш от учител по физическо.

гледам снимките на политиците в другите европейски страни, гледам и бръснатите манерки на тоя и другата мутра и не мога да се начудя, кой и защо им повери управлението на тия неадерталци???????

Бойко Борисов в последните няколко месеца се опитва да изгради политически модел, който можем да определим единствено като "банкянска неодиващина". Лидерът на ГЕРБ стана инженер на една особено юродива коалиция между РЗС и партията на Веселин Марешки, съюз, около чието име още се спори. От друга страна, за да е сигурен, че ще изчисти дясното пространство за себе си, лабораторно се работи за коалиция между СДС, Касим Дал и Христо Ковачки. Това е истинска манифактура на политически партии, чиято цел е да опорочат напълно всяка възможност за истинска политика. Янев и Марешки са клонинги на Борисов. Той ги пуска като самоходни оръжия, които да му разчистват терена с безцелно вдигане на шум и интригантско миниране на обществото с компромати и истерия. Ето защо инженерните коалиции на Борисов не са за подценяване. Идеята зад тях е ясна - максимално разпиляване на вота, истеризация на общественото мнение, превръщането на реалната политика в клоунада. Дори и като политически инженер Борисов не може да избяга от своята кръчмарска натура. Заради това и коалициите му приличат на кръчмарски оркестър. Втори мандат на кукува лято. Май ще връщат от взетото. За бистришките тигри идват тежки времена. Няма правителствени самолети. Техният трътльо ще ги кани в затвора, да играят срещу другите затворници, ако вътре го остават жив.

Ние,г-н ks,ние /с някои изключения/им дадохме правото да се почувствуват хора,защото изглежда преди да влязат във властта и майките им не са ги смятали за хора.От къде иначе са насъбрали такава омраза и толкова комплекси.

Г-н Цветанов, каква е топлата Ви връзка с плагията "ректор" на Стопанската Академия в Свищов Величко Адамов и защо го спасихте от разследването като един от топ 300 престъпници в Р България.

Много зависи от Президента и ако Цветанов не го знае, жалко за Цветанов. Тук се изложи повече, отколкото друг път.

Щом длъжността е протоколна на президента тогава какъв е смисълът от институцията . Само избори ли да правим.Не бива да се омаловажава тази длъжност защото президента ни представлява пред света. А той засега е много добър президент и уважаван човек.

Цветанов е най-успешния министър за времето на прехода!Без него Б.Б. е кръгла нула.Погледнете само колко се разви Цветанов.Браво,но има някои забележки около говоренето му,но по-важно е какво върши.

Че той какво е свършил. Освен съдебно кадруване ама това май не му е ресор

Върши много! Много глупости говори, то и това е работа. Контрабандата е повече, отколкото беше преди, престъпността също е повече. Полицаите седят на счупени столове и нямат гориво да патрулират, нищо, че им е голям бюджета. Хубаво е г-н Цветанов да си даде сметка, че за разлика от него Президента е избран директно. Ама нека се карат - ГЕРБ е най-лошото нещо, което ни се е случвало.

Без него Борисов е 0 ,а заедно са00.

Незнам каква е функцията на Президента, но знам, че той е Държаван глава, а това физкултурническо недоразумение, подвизаващо се като главен милиционер е просто високоплатен чиновник! Освен това, ако поне една гънка има в подкорието му, ЦвЦв би трябвало да знае, че подобни изказвания просто доказват собствената му несъстоятелност!

От глупост или хитрост,но Плевнелиев показва,че не е "куклата.. " на ГЕРБ и това е неочаквано за тях.Противопоставянето на институциите е за подчинение ,а това води до диктатура или разцепление.

ГЕРБ е партия сбирщак на калинки, румянки, фидоски, венетки, цецкицачки, боковци, цвъковци, рангели, и тем подобна полуграмотна сган. Посочете ми един от ръководните кадри на геЙберастите, завършил нормален ВУЗ у нас или в чужбина. Преобладават възпитаниците н на милиционерската школа в Симеоново и други менте университети не рядко и с фалшиви дипломи. Това дава отговор на всички въпроси...

Така по терлици вкараха и възпитаника на Симеоново Анастас Анастасов в Конституционния съд ,но покрай голямата тупордия за Марковска той се промъкна без народа да се сети ,че изобщо няма мозък да е в КС!

Той пък Цветанов като се е преборил с престъпността.....Направо се чудя кой е по - протоколен той или президента......

Когато едно ренде ,турук, компир се изказва и неговото име е Цвъ., вече нищо не може да ни изненада..Той е 'специализирал" право :))) Става дума за Конституция, за Право , за Законност , за ИНСТИТУЦИЯ - а не за плужек , които временно е на този пост :) Цвъ., явно и тези неща обърква :) Гледайки Плевнелиев, той се смята за прав .. Прочете ли Конституцията, ще види , че става дума за върховен главнокомандващ, разпускащ Нар. събрание - при определени случаи, назначаваш служебно правителство, с квоти във ВСС- можещ дори САМ да обяви война и т.н... Няма да му цитирам всичко на недоразумението Цвъ.,,..) ВСИЧКИ длъжности са "протоколни" , когато един или два прас-лука , компири , са начело на България ..) Тъпотата, глупостта е в такова настъпление в момента в България ,че не можем да я "асимилираме" цялата ..Тя е ежедневна, ежечасна, бликаща от чукундурите , начело на България ..Необхватна е ..))

Г-н Цветанов, много си смешен с това изказване. Кой е главокомандващия на Българската Армия. Тази функция протоколна ли е?

Тази функция не е протоколна. Нито една функция на президента не е протоколна. Личността Росен Плевнелиев прави длъжността протоколна. Не длъжността прави човека, а човекът прави длъжността. Не бива да се забравя, че стойността на предоставените на президента правомощия се проявява в единството с характера на самия президент. При един слаб като личност президент, силните правомощия ще бъдат по-скоро слаби. Каквито и правомощия да се предоставят на една неавторитетна личност, те все ще са недостатъчни. Обратното. При един президент, притежаващ воля и характер, слабите правомощия ще се изпълнят с истинска мощ. Следователно личността на президента неизбежно преминава в предоставените му правомощия, за да им придаде собствените си качества. С други думи, силата на президентските правомощия е не толкова в самите тях, колкото в морално- политическия и волеви характер на онзи, който ги осъществява.

Заради кретенът Цецко, пластмасовото човече Роско чак може да ми стане симпатично.

Нагъл оял се глупак. Малко ви остана. А после те почват на длъж и на шир. Не се ли усещаш, че ще си набедения служител на заплата забогатял по неясен айдушки начин. Някой ще трябва да обере пешкира в тази измъчена страна. Много познат сценарии физултурнико. там където си с наглост и безочие лесно се пада гръмогласно. ВЕрвай го.

Когато в рамките на 48 часа министъра на вътрешните работи атакува президента,а министърана правосъдието напада вицепрезидента.Значи президенството е направило нещо несъглсувано с правителството и то доста сериозно.Това, което на мене ми идва на ум, е атента в Бургас.Президента нещо много настоява са се обяват резултатите докато ББ и ЦЦ всячески бягат от съществото на темата.

там е май ключа от бараката....;)))

там е май ключа от бараката....;)))

Издигнахте такава голяма тиква толкова на високо,а сега малко я показвате/всеки понеделник в 8,10/