12 са ранените след взрива на цистерна край Варна, един много тежко

Двама от пострадалите при вчерашния взрив на цистерна край Варна са в реанимация - единият е получил 90% изгаряния, а другият е с 25% изгаряния, като има добри прогнози за възстановяване. Общо ранени са 12 души, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - 12 са ранените след взрива на цистерна край Варна, един много тежко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка цистерна за горива би трябвало да има сигнални клапани, доколкото ми е известно при задеистването на втори сигнален клапан, всичко живо трябва да изчежне от местото на пожара

ГАЗТРЕЙД АД са типични представители на варненските мутри и изобщо на "биЗнйеса" в БГ! Какви условия за работа, какъв контрол, какви 5 лв, навсякъде вървят с рушветите напред и нямат проблем с нищо! Ще платят и виновни няма да има!

Относно институциите които можеха да предотвратят подобен инцидент. Зимата извиках Гражданска Защита да свалят една Висулка около два метра от място на кооперация до което няма лесен достъп. Отговорът беше че немогат да дойдат, защот била частна..... Добре питам тогава защо не се казва държавна защита а гражданска. Тука също има вероятни институции които са си вършили работата по подобен начин и се стига до немарливостта на фирмата собственик(в частност техен работник)

Такова е положението в цялата държава.Условия за работа никакви ,много работа -ниски заплати.Раздута администрация ,която нищо не работи.До вчера говорихме за мина "Ораново"и ето пак тежка авария.Идете и вижте в какви условия се работи в БДЖ за 500лв.Даже вода няма да си измиеш ръцете.Писна ми!

общо имат БДЖ с Газтрейд

"Положението е под контрол!" Всичко е сринато със земята! Пожар вече няма , защото изгоря, каквото можеше! А кой допусна цистерни да се разтоварват на открито под лятното слънце? Кой остави хората без предпазни средства? Кой пренебрегна всички изисквания за безопасност? Кой не го беше грижа какво може да стане? Това е безобразно безхаберие и сега страдат хора.

България 2013 година.

и ако всичко е написано и говорено ,всичко е в спазването на правилата от работника,но в БГ все още съзнанието е непроменено относно отговорноста при работа.

Докадо герп беше на властъ такива инцитенти не се случваха защото другаря Борисов подършаше пожарната.

Бяха на петолъчката примерно.

Той Бойко толкова мрази червените, че само споменаването на петолъчка му вдига кръвното.

Наследството на гроб е катастрофално.Докато начело на държавата беше уж пожарникар пожарната се превърна в институция регистрираща пожарите и авариите без никаква възможност за реакция.

Айде марш от темата, мястото ти е пред НДК

Ей,журналя,що пускате такива новини,бе?Няма взрив.Какви са тези дезинформации?Когато управляват комунисти,няма катастрофи!И в Чернобил нямаше!И другарят Виденов не е фалирал държавата!Ама-ха..

Ей червенуго не се крий зад подобни постове

Болните от политика при мен, имам един голям ... за тях. Имате си теми боклуци такива.

Никой нищо не казва къде е гражданска защита. Ще се организира ли кръводарителска акция? Защо концесионера на летище Варна Фрапорт не помогна с техниката, с която разполага или я ползват само при инсцинировки на пожар в самолет?

Те концесионерите на летището нямат нищо общо с Газтрейд....

газта е опасна, сега ли го чувате? най-опасното гориво, трудно управляемо, трудно за пренасяне и взривоопасно

Газът, природен или втечнените въглероди, казано най-общо са потенциално опасни. Както потенциално опасни са и всички горива. Само глупаците или злонамерените лица обаче, ги превръщат в истински опасни...

В живота си съм разбрал едно,а то е че човешката простотия е най-опасното нещо във вселената.Хиляди експерименти и опити са доказали,че няма разлика между газта и останалите течни горива относно инциденти и сигурност и едните и другите са абсолютно еднакво опасни понеже с тях боравят еднакъв брой глупаци.

НЕМА СЕ ПЛАШИТЕ, КАПИТАЛЪТ ИСКА ЖЕРТВИ! И СИ ПЛАЩА И НА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ И НА МИНИСТРИТЕ ИМ!!!!!!!!!!!!!!!!

... А ти си най-сладката (...) манекенка у нас! Добре, де! Защо не приемаме факта, че има "виновни" (поставям го в кавички, понеже вината никога не е еднолична!!!), че някой не си е свършил работата (или са му платили да не я свърши), че някой просто е назначен, а не знае, какво се иска от него... (каква изненада!?) Защо намесвате отново партии и интереси??? Няма по-големи "политици"от българите... Някой скочи от петия етаж - Борисов или Царя са виновни! Някой падне от скелето - Станишев и Доган са го бутнали... ......... Ставаме смешни.

Интересно е да се прочете какво пише на сайта на Газтрейд относно превоза с вагони. Ако такава е безопастността към която се стремят, е добре да го имат в предвид и в Костинброд.

не ве - с вагони ги превосват по море и после кашират акцизи и мита - уж че е произведена у булгаристан

не си крият че ги превозват по море, виж отчета за превозените товари от Казахстан с ферибота и ще видиш че не го крият. Въпроса е че ако им бяха дали да направят терминал, можеше да гръмне цял кораб вместо две цистерни. Между другото нязнам дали наистина са две, тъй като аз осетих и чух един взрив, но все пак съм на километри от там така че.. Незнам.

пак вскички пишещи в форума се изказвате неподготвени такива аварии се случват постоянно по света и винаги фактора е човешка грешка нормално е защото работят хора а не маимуни, но за безопасноста колегата е прав в бг. се гледа на нея безодговорно.

Ти предполагам знаеш къде е базата на Газтерйд. Тя е скрита в тревите до Делфин. Винаги съм се чудил как съществува на такова място.

КАК - С ПАРИ!!! същите тези пари, които крадат и от теб

Сега ще цитирам един мой любим американски девиз "Safety first" с който ако се съобразяват всички "майстори" който са професори по всичко в България няма да има толкова ранени и умрели при такива инциденти. Но тук живота не струва нищо както в братска Русия /което всъщност ни е по наследство и няма как да се промени докато самите хора не започнат да си ценят живота/

Путку, идиоти има навсякъде, аварии също. от братска америка през братски китай до братска русия. стига си гледал само към москва.

!!! Палячо не казвам че няма да има инциденти а ще има по малко ранени и умрели при такива.

Защото два завода в САЩ не избухнаха това лято. Или влака в Канада...

Нещо май " леко пострадали "не се връзва с тези пламъци.90%изгаряне,че това е труп,какви ги пишите.

Ама вие туй тъпо видео ли сте сложили народе гледайте "Взривът на цистерната край Езерово"

За едни трагедия,за журналистите поле за изява,статистика,героизъм и т.н. В крайна сметка някой не си е свършил работата и е нарушил технологичната дисциплина. На цялата площадка не трябва да има никакви горими материали,да не говорим за сухи треви и горивни разливи.За това има ПП инспектори, обслужващ персонал, началници,контролни органи и разни други. И когато някой от тях или всички заедно не си свършат работата се дава курбан пред олтара на престъпната немарливост. И не използвайте случая да пишете плиткоумни коментари имащи бледи наченки на мисловна дейност.

Тази полщадка мисля се държи от газтрейд за което никой нищо не казва. Не съм сигурен до колко е законно претоварването което правят, защото те искаха да правят терминал, но до колкото се сещам не им позволиха.

Ivan

Поредната мръсотия извършена от ГЕРБ! Още колко хора ще загинат, докато бъде арестуван Кръстника на българската комунистическа мафия - Доктор Буда!?

Нещо си се объркАл. Червенопрашковците си падате по взривовете и опожаряванията, бре...

Такива трагедии се случват навсякъде по света :( Но само тук... виновни са червени, сини, бледо-лилави и...