Унгарските цигани участваха в ”Рома прайд”

Няколко стотици унгарци участваха вчера в Будапеща в ромско шествие "Рома прайд" в подкрепа на най-многобройното малцинство в страната.

Обратно в новината

Коментари - Унгарските цигани участваха в ”Рома прайд” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...циганите

Пак бъркат унгарци и цигани с унгарски граждани !

а също така и Ром, Рим не са цигански имена, а коренни на Италия. А циганите са от Индия. Нека да сменят име на циганско или индийско. А Рома е римско, няма никакво отношение към циганите. Сега навсякъде из ЕС цигански просяци от Румънско.

Роми имат ток въпреки задължения от 23 хил. лв Има хора, които не си плащат с години сметките за електроенергия и въпреки че са натрупали 23 хил. лв. дълг към ЧЕЗ, продължават да имат ток, информира Нова ТВ. Това се случва в Ботевград, където на социални помощи в апартамент в ромската махала живее Цоко с 15-членното си семейство. Вече 10 години той не плаща сметка за ток, тъй като нямал финансова възможност. Така е натрупал 23 хил. лв. задължения към ЧЕЗ. От енергото твърдят, че правят постоянни проверки на място и спират некоректните платци ежедневно. От 95 апартамента в блока, 58 плащат без закъснение, но съседите на Цоко посрещат служителите на ЧЕЗ на нож и с камъни. Екипът телевизияа също не е желан в Ботевградската махала. Проблемът с длъжници на ЧЕЗ съвсем не е нов и непознат. Под засилен полицейски контрол през 2011 г. стотици жители на ромския квартал се събират на автомагистрала "Хемус", готови да блокират движението. Причината е, че три блока няколко дни са били без ток заради неплатени сметки от по няколко хиляди.

Това НЕ са хора!!!

...заради такива като тебе,ще станем изчезващ вид,но дори и в "червената книга" да ни включат,ще бъде вече ...късно! ...Защо триеш ИСТИНИ,БЕ Мизерник...Какво нетолерантно "видя " в констатацията,че:... 1)..."прайда" се размножава в геометрична прогресия... 2)...като хлебарки и плъхове...толкова плодовити и ....вредни... 3)...започвайки още от 12-13 годишна възраст... 4)....до 30,вече имат по 10-на чаавета... 5)...които също започват да се размножават от 12-13,докато ...майка им продължава да ражда 6)...лъжа ли е ,че има баби на по 28-30 години.... 7)...лъжа ли е,че се вземат "детски" за деца на по 13-16 години,които в същото време получават вече и "детски" за собствените си деца.... Кое от всичкото НЕ Е ИСТИНА И МОЖЕ ЛИ ...ИСТИНАТА ДА БЪДЕ ....НЕТОЛЕРАНТНА !!!! ИСТИНАТА Е САМО ...ЕДНА....НЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ ДВЕ....ЗАКОН...!!! И АКО ИЗТРИЕШ И ТОВА,ЗНАЧИ ТИ И ВСИЧКИТЕ ОТ ДИР-а ...СТЕ ЗА НЯКАКВА СИ ....ДРУГА "ИСТИНА"....обвита в хартийки с НОМИНАЛНИ ЗНАЦИ !!!!

След шествието не остана нищо метално по пътя на прайда.

Когато чуя "ПРАЙД"- от англ "Гордост" се сещам за "София прайд" и американския посланник начело. Що пак "прайд"? Ама, че тъпи случайни съвпадения...

Не са съвпадения.

Хаха, става дума за СТАДО, ГЛУТНИЦА, а не за "гордост"! "Прайд" има няколко значения!

Когато цигани изнасилят 10-годишната ви дъщеря е културна особеност, когато ви пребият като куче за 5 лева е културна особеност, когато ви ограбят апартамента е културна особеност, а когато това се напише в дир.бг е етническа нетолерантност.

"предразсъдъците": Преди години в претъпкан автобус си помислих, че един циганин е твърде близо до чантата ми и може да ме обере. После си помислих, че не бива само защото е циганин да го подозирам. Слязох от автобуса без портмоне и с ... "предразсъдъци".

И с мен така преди година у нещо, в катедралата "Св. Александър Невски''.

И какво искат "парадиращите" ... и кой, ако не самите те, им пречи да го постигнат? Да но за постигането на това което искат трябва ум и упорит труд!Подаръци се дават само в България.

Кое ми е "не-толерантното" ? . Когато един мургав индивид забремени сестра си тои е РОМ .Когато продаде бебе то в Гърция автоматично става Българин . А когато същия този индивид срещне брат си в Унгария примерно , поздравът му е (Хас му кар бе мангасар ) Иначе всички други сме не-толерантни .

Надявам се след това Будапешта да са я измили едно хубаво, защото могат да тръгнат един болести.

Наколкостотин участници в друмилионна Будапеща е нищо, но важното е да има новина и тя да се раздуе по медиите. Тези прайдове не са случайни и знаем кой стои зад тях. Никой в Европа не води толкова смела политика в защита на страната си, в случая косвено и на циганите, колкото Виктор Орбан. А това, че те имат само претенции, си го знаем отлично.

Те САЩ вече наложиха определени санкции на Унгария заради ... националноотговорната политика на Виктор Орбан ... типично в техен стил сега вкарват циGанският елемент, след него ще вкарат и педеRасткият елемент, кръвосмешението и други "добродетели" за "укрепване" на една нация!

И на Унгария ли дойде реда за цветна революция? Не случайно САЩ финансира толкоз НПО-та за цигани, вярно е те са бедни обаче са фанатици и са много, един момент може да получат и оръжие. Орбан си оправи родината, въпреки че господарите искат колония. Ще му правят и там мизерии.

Много правилно сте поставили акцента, но ДИР не мисли така. Преди малко ми изтриха коментар със същото съдържание.

Като слушам заканите на Роберт Фицо - премиерът на Словакия, че по-скоро ще излязат от НАТО отколкото да допуснат чужди военни бази на територията си ... въпросният циGански прайд ... а и педеRасткият такъв господарите на наш близач Плевню може би ще го пренасочат веднага от Унгария в Словакия!

"рома прайд" да се чете "цигански катун"

pride се превежда също като стадо при животните ... Но ромите това няма как да го знаят.

Кога ние нормалните бели, работещи хора, които отглеждат децата си с грижа и любов, и осигуряващи най-доброто по силите ни образование за децата ни, ние, които сме хетеросексуални, плащащи редовно данъци, осигуровки, сметки и такси, кога ще направим един прайд? Ей, така, вече сме малцинство в Европа!

Е хубава работа, аз ли да ти го направя тоя прайд? Ми направи си го ти бе! Кой ти пречи? Направи си го като си недоволен! Аз нямам нужда затова не правя.

Ти сигурно и не гласуваш. Нямаш нужда...

Защо си мисля, че Ч.Чаплин е евреин, а не циганин? Някой , ако знае да каже? Да не би да се опитват циганите да си го откраднат, така както македонците откраднаха голяма част от нашата история?

Не, циганин е. И аз се бях заблудил като тебе - мислех го за евреин, но се оказа че е от цигански произход - проверил съм го - гаранция!

Мерси, приятел! И аз не го знаех това. Но няма лошо, дали е евреин, циганин или какъвто и да е. Все пак човека е успял и то със собствени сили. Това е прецедент при циганите!

Най-после съобщение: "Коментарът е скрит, защото е етнически нетолерантен". Ами според мене, в този форум би трябвало едно над 90% от коментарите да бъдат скрити, изобщо няма смисъл от коментари - колко от тях са толерантни според вас? Аз не отричам че имаме големи проблеми с малцинствата, но научете се да мислите как да ги разрешаваме, а не да пишете нацистки лозунги и пропаганда. Научете се да мислите с главите си - можете ли го?

Тоест вие стоите тук и докладвате коментари и надписи от сорта на "коментарът е скрит, защото дъра-бъра измишльотини" ви радва? Като скриете коментар на друг човек, мислите ли, че ще му попречите реално в живота той да мисли и казва истините, за които ни насаждат от 25 години да си мълчим и да сме хипер-мега-гига толерантни?

Не съм аз този, който скрива коментари. Никога не съм го правил. Не е моя работа. Само констатирам. А между другото - кой те кара да мълчиш? Или забрави гласността и перестройката на Горбачов?

на цар киро портрет носеха ли?

А ти що не понесеш портрет на Веселин Марешки? Или на Цветан Василев, а?

Еми, искат хората права, без задължения.

Където и да отидат по света никой не ги иска? Питате ли се защо?

Аз ще ти обясня защо. Поради две причини: Първо, недостатъчни усилия за интеграция. В държави като България, бивша комунистическа държава, липсата на интеграция (а и на заинтересованост на държавата) е най-голяма. В други държави от Западна Европа ситуацията е далеч по-добра. И да, въпреки всички усилия, и там проблемите са налице, и там много много не ги искат. Защо? Втората причина според мен е, в бита и начина им на живот. Всички знаем, че циганите идват от Индия. А в Индия до ден днешен имат същите проблеми, но с бедните касти. Там все още се делят на касти. И това им е така насадено в поколенията, че не могат да се отърват. Естествено е, че ако баща ти е махараджа, и ти ще станеш махараджа. Ако обаче произходът ти е бедняшки, или ако си роден в някой клан на професионални крадци или просяци - и ти трябва да си такъв. Не че нямаш възможност да забогатееш - не трябва! Длъжен си да си беден! Дори да спечелиш от тотото - нямаш право да си богат. Ето, това е втората причина. Малцината които са се издигали в обществото са преодолявали тези пречки.

Т.е тезата на БХК, Отворено общество и Протестна мрежа е,че през социализма в НРБ циганите не бяха интегрирани,нямаха работа и бяха още повече, отколкото в развъдника Ромландия /бивша България,при демокрацията/? Опасявам се,че няма да привлечете съмишленици на каузата си с подобни лозунги,колега;-).

Chefo77

Какви недостатъчни усилия бре, пич? Усилията СА БЕЗСМИСЛЕНИ, защото тези твари не желаят да бъдат интегрирани! Те живеят благодарение на социалната политика в държавите, в които се подвизават. Колко % от ромите в Европа желаят, искат и се образоват? Това е като да интегрираш кобра в училище - все ще я влече да ухапе някого. Проблемът е основно в начина им на мислене и живот.

Ти не си Българин... Просто и ясно... А тези опорни точки на БХК си ги заври..... знаеш къде...

Цганите не идват от Индия! Цган е сган- тоест събирателно за всякакви хора.Циганите са народи с политеистични вярвания на монотеиститична територия. В арабския свят са избити или им е наложен илсям.Затова там ги няма

Абе, във Франция имаше ли такъв "прайд", или това е само за източна Европа!?!