Учените не се отказват от „божествената частица”

Ускорителят на елементарни частици започна приятно да ни изненадва и очакваме да открием, или поне ще се борим много силно за получаването на „божествената частица".

Обратно в новината

Коментари - Учените не се отказват от „божествената частица” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джон Винсент Атанасов (4-ти октомври 1903 - 15-ти Юни 1995) е изобретател на цифровия компютър... Джон Атанасов е роден на 4 октомври 1903 в Хамилтън, Ню Йорк в семейство на ел. инженер и учителка. Баща му, Иван Атанасов е роден през 1876 г. в с. Бояджик, Османска империя (днешна България). Докато Иван все още е дете, губи собствения си баща, убит от турски войници след Априлското въстание. През 1889 г., Иван Атанасов емигрира в САЩ заедно с чичо си. Майката на Джон Атанасов, Iva Lucena Purdy, е билa учителka по математика. Атанасов е бил отгледан от родителите си в Брустър, щата Флорида. На девет годишна възраст се учи да използва правилата на слайда (линиика за смятане), последвани скоро от проучване на логаритми, а след това завършва гимназията Мулбери за две години. През 1925 г. Атанасов получи бакалавърската си степен по електроинженерство от университета на Флорида, като завършва с 6.00 . Продължава образованието си в колежа на Айова и през 1926 получава магистърска степен по математика. Той завършва формалното си образование през 1930 г. защитавайки докторска степен по теоретична физика в Университета на Уисконсин-Медисън с докторската си дисертация на тема "Диелектричната константа на хелия". След получаването на докторската си степен, Атанасов приема работа като доцент в колежа на Айова в областта на математиката и физиката.

Нищо съществено няма в тези биографични данни, драги! Дж. Атанасов е разработил първата ЕИМ и е била предназначена да решава система алгебрични уравнения с 30 неизвестни в двоична система. По-късно, концепцията му се използва в проекта ЕНИАК. Същественото е, че го е мързяло да ги смята на ръка тия неизвестни и като един умен българин, който спазва поговорката "накарай мързеливия на работа", е заменил човешките изчисления с машинни! От тук трябва да тръгнем, питайки се, за какво им е притрябвало на тия господа от Церн да търсят бизона Хикс в някакъв тунел!?!?!

Същественото е, че не е Българин, а Американец от български пройзход и че, българските учени "израсли" в България(тази идиотска държава) не постигат нищо продължавайки де се обучават от закостенели мозаци като тези в БАН ... Жалко де ... за тях де ...

Атанасов е бил повдигнат от родителите си в Брустър, щата Флорида. На възраст от девет се научи да използва правилата слайда, последвани скоро от проучване на логаритми, а след това завършва гимназия в Черница гимназия за две години. През 1925 г. Атанасов получи бакалавърска си степен по електроинженерство от университета на Флорида, като завършва с права на А. Продължава образованието си в колеж на Айова и през 1926 спечелил магистърска степен по математика. Той завършва формално образование през 1930 г. от спечелилите докторска степен по теоретична физика в Университета на Уисконсин-Медисън с докторската си дисертация, Диелектричната константа на хелия. След завършване на неговата докторска степен, Атанасов прие помощник професор в колеж на Айова в областта на математиката и физиката.

Искам да ви кажа на всички, че Стефан Пиперов е млад човек /мисля че още не е навършил 40 години/ и е един умен и прекрасен човек. Познавам го почти от тинейджърските му години, умно и трудолюбиво момче, родителите му също са математици и големи ИТ специалисти.Пожелавам му много здраве и успехи!! Гордеем се с теб Стефане! М.Генкова

Странно, такъв огромен и скъп ускорител и след това произволни дрънканици за бог и частици. Г- н Пиперов що за безмислици?

ПОНЯКОГА УЖАСНО МЕ Е СРАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН! Предвид плиткоумието, злобата и комплексарщината на някои от сънародниците.. Като гилямата част от тези, които се упражняват по форумите.. И ОПЛЮВАТ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ РАЗБИРАТ! ВСИЧКО КРАСИВО И СЛОЖНО. ТОВА, ЧЕ СТЕ ГРОЗНИ И ПРОСТИ НЕ Е ПРИЧИНА. НО ЗЛОБАТА ВИ ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКВИ ГРАНИЦИ! Ей на тия учени дължите възможността да храчите в световната мрежа. И да си гледате сериали до полуда. И.. да не пасете говедата...

До "КАЛИТКО" Бих пасъл и тебе, но ще трябва да те "спъна" като магаре. Конските мухи няма да можеш да ги понасяш. И то се дължи на разбирането, че интернет е нещо МНОГО ДОБРО, а то в действителност е жестоко вредно. Едва ли би го схванал защо е така, следвайки логиката ти в публикувания от тебе пост.

"И то се дължи на разбирането, че интернет е нещо МНОГО ДОБРО, а то в действителност е жестоко ВРЕДНО" И тодорживковците смятаха, че Интернет е нещо много ВРЕДНО и не позволяваха да гледаш сателитна телевизия, камо ли да се вържеш към идеологическия диверсант Интернет. Слава богу, че можех да осъществявам контакти с целия свят с помощта на любителската радиостанция.

Калитко, сърфирането в интернет, интернета и дори компютрите не се дължат на открития БГ "учени". Джон Атанасов е роден в Америка, получил образуванието си в Америка и възможностите за развитие също е получил от Америка. Фамилията му е Българска, но той е американец.

Во шумака юнак Митре, прашува мудрия войводата. ...Кажи бре войводо, каков е смислата от овой живот, а войводата му отговаря. Бре Митре проста главо, смислата на овой живот е да си найдеш своята божествената частица. Моите согледвачи ми донесуват оти там во "Големият адронен колайдер" во ЦЕРН, во Женева де, найдоха божествена частица - язи нали сум умен одма прашувам тая цастица. Бре частице у вас има ли божествен секс, она ми вели - незнам. А думам си, не ми треби тогаш да одам во тоя тунел,во Женево де, па язи си имам у дома свой тунел. Па секой 15-20 дена влегувам во тунело и си барам божественната цастица. Разбра прост Митре, ова е смисалта на живото - да си найдеш ти своята божествена частица.

Хахаха - добре, добре, виждам заложби на поет :)

Поздравления на младите български учени, работещи успешно в ЦЕРН! Гордеем се с вас! Не обръщайте внимание на дегенератите с пилешки мозъци, дето си избиват комплексите по форумите.

Големият адронен колайдер в ЦЕРН в Женева е голяма парична далавера и нищо повече. Пускат, спират, гълта пари, и накрая слонът ще роди мишка, но новината ще бъде че са уловили кит.

А ако се намесят и "млади български учени" (ако им позволят), слона ще роди каквото си искате и ще кажат , че е родил квот си щете ... :)))

Обаче хахатроните с религиозните залитания яко влачат крилото... но като цало коментарите са супер! Колко много наредо е на свобода, вместо на 4-ти километър. А за възможността да направят супермалка черна дупка - няма страшно, не е опасно. А ако успеят така и няма да разберем, всичко ще се случи за миг и после...

Ако само знаеха учените в ЦЕРН, които навремето първи измислиха интернет мрежата, на каква клоака ще бъде превърната от Бг лумпените, развихрили се по всички форуми...

Слава Богу, Мрежата е по-голяма от българия. Спомням си още през 90-те, когато сайтовете се точеха по модеми с 9.6 Kb/s пак масово се псуваше по българските форуми. Нарочно погледнах как е по сръбските и македонските - там се псуваха само на националистически теми, не за щяло и нещяло. Умираща нация за съжаление, боли :-( М/у другото в Церн са измислили WWW, интернета е измислен много по-рано, мисля че в Станфорд.

по-точно хтмл-а (ама за обобщение може да се каже и ввв). мрежата я измислят в сащ военните и май с участие на 1-2 университета, като първата мрежа е била между 16 компа с възможност да се разшири до 64 (можело е да се чати като в айсикюто)

също така и компютъра не е измислен от българин ... за съжаление ... или за радост на всички. Комунягите щяха да сложат вето на разработките и сега щяхме да лапаме мухите :)

Щяха да се откажат да ътрсят туй що няма да намерят и да създадът друга мрежа/нямам в предвит Интранет дублажа на Интернет/ и да си комуникират на високо ниво там,да ама трябва да се знае ,че българските лумпени макар и простаци са гениални хакери и ще цъфнат и там да развалят рахата на разни "Надблюдатели"......

Защо ми се струва, че този "колайдер" има за цел нещо съвсем друго от откриването на тази частица. Миналата година по една ефирна тв дадоха много интересен"научно-фантастичен" филм със заглавие "ЯДРОТО". За тези, които са го гледали може и да направят връзката с този ускорител в Церн, която истиска цел и предназначение е всъщност да изпълни онова, което бе сюжетът на този филм - т.е. да рестартира земното ядро...и освен това да предотврати разпадането на виртуалната реалност. Т.е. съвсем реални и практически измерими цели.

абе хора, супер коментари, ще се пукна от смях!!:))))))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко много луди има на свобода ...

Най-малката градивна единица на материята се нарича ИН. Има свойството да се умножава/не дели/ на седем.Това се знае от древните китайци и не е нужно да се доказва повече.Тези нови частици създават седем ЯН, които от своя страна отново създава нови седем ИН.

Това някаква твоя теория ли е!?

Абе докато не взривят планетата тия учени няма да мирясат.

Абе и ний я търсехме тая частица....и взехме,че я открихме,ама от нас не остана и следа само митове....не ви требе частицата,открийте вечния двигател по-добре....

Този вечен двигател е "откриван" многократно. Един такъв, известен откривател, е на чеха Никола(о) ТЕСЛА. Обаче тогава и сега икономиката е основана на "фосилите" - въглеводородите. Въвеждането на "перпетум мобиле" ще направи днешната икономика ненужна. Ето защо Тесла си отиде така загадъчно. Когато му дойде времето, времето на нанотехнологиите, ще се позволи и използването на енергията на "енергийния океан" в който е потопено Човечеството.

По повод копаенето в "Царичинската дупка", баба Ванга зададе въпрос:"Защо търсите скелетът на тази маймуна?". Сега "маймуните от взривената планета Фаетон", живеят сред нас като явно изявени / видими на гейпарадите лезбийки и п...... А "частицата на Бог" недоучените нека да си я търсят, но защо не пишат официално какви са последиците за ПЛАНЕТАТА? Какво се случва, когато "колайдерът" е в активен режим и как ехото заглъхва от "играта" им на Господ?

Ти наред ли си?

Крайно време е учените да спрат да се занимават с глупости и да се чудят как да излъжат хората, че живота е самовъзникнал, ами да слагат расото и да спасяват душите си... че бая има да им се опрощава...

Религията Е Манипулация Науката Също . НЕ живеем Във Свободен Свят !!!

Да беше прочел малко повече книжки, когато е трябвало , че сега ти личи.

Чудничко е с тези коментари - яко хилене пада :)

Споко бе - всички в БАН са едни бъдещи Нобелови лауреати и работят за светлото бъдеще на Съединените Ганьовски щати :)))

Абе вие се майтапите за таксиметровите шофьори но имам един познат който замина за Англия да работи като шофьор и печели много повече от мене, работещ като инженер в България. Иде ми да си изям дипломата от яд!

Ми ходи и ти да въртиш геврека и да се разправяш с "мултикултурната" общност в Лондон да видиш хубаво ли е

Ако им кажа истината за Божествената Частица ще ме вземат ли на работа в CERN?

Тези феодални старчета да се скрият някъде. Божествената частица може да бъде отктита само от "Божествения Човек" с думите: "Аз открих божествената частица!".

Аз този Божествен човек го познавам той се казва Бат Бойко.

Остава да определят и пола на частиците, които се движат по двойки...

това беше яко :):)

Що ти трябва да знаеш пола?! В днешне времена хомосексуализмът е на почит :-)

каква божествена-можествена частица бе, мъни мъни мъни мъни животът е париии ...

Е, хубаво де, съгласна съм! Само не разбирам ти защо ги търсиш тук, във форума?? Първо си напъни акъла, да сътвориш нещо, пък тогава искай "мъни мъни мъни париииииииии" ..................

Защо винагин най-слабоумните лумпени с нулеви познания и способност да оценят научни статии са най-ентусиазирани да коментират, при това неща тотално несвързани със статията. Мрачно бъдеще очаква България ако хората станат предимно такива...

нека отговоря на въпроса ти :) защото това е тяхното призвание - да се изказват по всички въпроси "компетентно" и "простичко", а колкото до това дали има някакъв смисал е ... просто няма защото по приницп те са си безсмислени същества :)

Имам познания по физика, но не толкова, че да вникна детайлно в процеса, НО имам странното чувство, че човечеството е на прага на нова ЕРА ...наречете го предчуствие !

Да бе 2012 идва и новата ера ще започне :D

интуиция, еволюция

Ако няма наблизо някой таксиметроф шофьр,пробвайте с преподаватели по религия дето ще зомбират децата след протест -задължително и ще им плащаме при това.

а ти вземи пробвай с преподаватели по граматика :)

е във форумите граматиката е различна

Преподавателите порелигиа, са теолози учили за това 5 години.И най-вероятно няма те да преподават на твоето дете,а изкуфели комунистики,койото ще си твърдят, че човека е произлязъл от маймуната..... Невежа!

Учили са 5 години глупости и тъпотии, а сега искат и ние да им ги слушаме.

докатъо ги откриете тези частици да не настъпи следващия ледников период,а? или накрая Х Y Z и парите на данъкоплатците заминаха за скъпи коли и апартаменти на физиците и за измислени изследвания, създаващи работа на дебилите дюза десетилетия напред

Такива тъпотии са ръсели разни разбирачи и преди 110 години, когато Двоузеф Томсън е открил електрона.... Измислена ти е празната тиква, чиито единствени интереси е да си мисли за гъза!

Изглежда г-н "хи хи хи" е един от дебелогъзите кракоклати в БАН, на които наскоро държавата показа че за нищо не стават и им спря кинтите:) Затова оставя такива ядливи коментари ...

Това с таксиметровия шофьор беше добро :))) Мистър Ганейшън разбира от всичко. В БГ и учените са Бай Ганьовци ... и за нищо не стават

За твое сведение, Мистър Ганейшън, учените, които работят по темата са доста известни сред колегите си в ЦЕРН и не само там. Уважавани са и изпращат млади хора в големите Европейски лаборатории. А такива евтини плювкала като тебе с лопата да ги ринеш...

А, ти един от Ганьовците с циментовите глави ли си? Е, така кажи и повече на плюй (затвори си устата демек:). И още: "Учените" от БАН работят ли? Затова ли държавата им спря тока (парите де:)

Радостно е да прочетем, че наш учен е в час по отношение на всеобщо-установилото се схващане на схоластиците/гностиците в наши дни - че познанието ни (в този си вид) е изчерпало възможностите за натрупване на ново познание .

Как ме е яд само, че няма наблизо някой таксиметров шофьор да обсъдим този проблем...