Прокуратурата: Да се отмени решението за скъпите винетки

Поскъпването на винетките от 1 януари може да бъде обявено за незаконно. Очаква се решение на съда. Министър Лиляна Павлова заяви, че МРРБ ще обжалва.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата: Да се отмени решението за скъпите винетки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да и го хакнат на таа марла...../разрузителка

Министерство и съд се заиграват, пак ни мктата, а в това време без да се обявява, знаете ли какво се случва? Не, нали???? Прочетете внимателно другите новини, четете между редовете, съберете си акъла, помислете и ще разберете!

Сус, бре, не разваляйте рахата на банкянския дирибей, комуняки с комуняки. Съсипвате европейското бъдеще на България. Гарантирано т ГРОБ и до гроб.

И къде беше цацаратурата да каже същото за паркирането в сини и зелени зони и цените на винетките на живушите преди време? "Според прокуратурата винетна такса е вид проста държавна такса, за която важи изискването да бъде определена въз основа на материално-техническите и административни разходи по предоставяне на услугата"Основанието за поскъпване тука е събиране на пари за ремонт и поддръжка, а за цените при паркиране по зоните основание са думите на общински съветник Тошев- " Цената трабва да не е ниска и същевременно да не е прекалено висока, защото хората ще я възприемат като данък" Нещастна Държава.

Всеки ден по телевизиите се излъчват кадри от лоши пътища.Някой задавал ли си е въпроса на какво се дължат тези ями.Някой погледнал ли е колко е дебелината на асфалта.А чакъленото легло под него.А колко пъти е минавал валяка за да го валира.Всеки гледа дупката и псува.А когато тези пътища се строяха някой има ли смелостта да каже -много тънък асфалт слагате.Ама сега дупките виновни.Ами като искате хубави пътища за да не си трошите колите трябва да има и поддръжка.Ама винетките били скъпи.Ще бъдат скъпи ами като пътищата ни са калпаво направени.

Ха сега кажи честно. Смяташ ли, че ако винетката е 2 пъти по-скъпа, подръжката ще е по-качествена.

И винетките са незаконни и скъпите билетчета са незаконни. Всичкият транспорт трябва да бъде безплатен , хората да се чувстват свободни да се движат в пространството и времето. Не трябва да се работи всеки ден - нека да бъде като в "богатата" Венецуела. Държавните служители работят по 2 дни в седмицата, поради някаква подробност - няма ел.ток. Всички тези директиви ги нише в 45-иа Пленум на Висшия Съвет и трябва да се спазват. Така ще видим Светлото Бъдеще някъде към 2516 год. Да живеят всички бекапета по Земните кълбета.

Какво ти е виновно БКП? Тогава пътищата бяха в по-добро състояние, имаше здравеопазване, образование и всичко беше безплатно. Това сега го има и в нормалната Европа, но ние си избираме мутра - министър председател и гроб ,БСП, ДПС...... цяла плеада некадърници, крадци и защитници на чужди интереси да ни управляват, но пак БКП ни е виновно. Не, виновни сме ние че ги търпим, а не им строшим тъпите кратуни със сопи!

Аве не си уред! нали тези пътища от тогава останаха ве!!! Няма нито един път който да е направен дори да прилича малко на който и да е европейски път!!!!!! Че те римксите пътища и паветата са по-добре направени от комунистическите издънки ве! Дори и измисления мост до летището беше на полуразпад дето целия е бетон!!! Айде малко да си размърдаш клетките в главата!!!

d4

на тъмно, задкулисно, тайно и полека, под масата, без обосновки, разчети, обсъждане и т.н.и т.н. гробаджиите увеличиха цената не само на винетките... а народа псува, кълне и нищо не прави. дано съда си свърши работата.

Повишението на цената на винетките е законна, колкото е законно повишението с 60% на цената на билетите в софия, Фандъкова си го каза, че това увеличение на цената е политическо решение, и докога с такива политически рашения ще съдират кожата на бъэлгарите, защо не повишат заплатите с 60%, заплатата на държавните служители в някой министерства не е увеличавана в послуедните 6 години, само новоназначените са с по високи заплати, а служителите със стаж в администрацията са с по ниски заплати итова било законно, е кое му е законното

Май навсякъде е така. В моята работа новопостъпили без опит и стаж са с по-високи щатове от кадри с 20 годищен стаж. Говоря за енергетика.

...ще обжалваме на тричленка, обясни министърът...е.ати уличния речник има т'оз министър:)

Аз само от едно се притеснявам... Ако намалят цената на винетките, това значи ли, че дори малкия прогрес който се наблюдава по отношение на пътищата ще замре и пак старата песен на нов глас - шофьор ли съм, скьор ли съм?

Зависи дали ядеш асфалт

Не си нито шифьор ни скиор. Кръгъл идот си.

Ние асфалт не ядем. Не ни требват магистрали и убави пътища. Всички магистрали требва да се изорат и да е мека земята отдолу за да е по-меко на каруците ни. Никакви винетки не искам и никакви билети не плащам по гратис транспорта. Да живее бесепето.

Още едно доказателство , че Прокуратура и Съд - Червена Мафия е против всяко едно решение на хора различни от БСП. Висшият Съдебен Съвет Е ОТКАЗАЛ всякакви промени в устава си - искат да са без контрол. Сега играят сечено на Правителството. И аз искам всичко да ми е без пари, но това беше през комунизъмъ- докато фалира. Ясно е , че магисралите и другите пътища имат нужда от поддръжка, а поддръжката от финансови. средства.

Много правилно си казал - магиСралите. Кой както иска да го разбира !

много си печен, ама не съвсем. пътищата са за всички и бедни и богати - защо в УСА има пътища без пари и такива, които са платени???? И защо,за да си идеш на 5 км до нивата трябва да платиш като този, дето ползва магистралата постоянно????? даваш едни и същи пари за различни услуги. отгоре на това и парите са не по всеки джоб. Смисълът на държавата е да обслужва и защитава беззащитните и бедните - у нас как е?? Веднага ще ти кажа - държава за биячите, крадците, НЕПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ, неграмотниците /вече са 16%/, а преди 1989 бяха 1,6%. Държава - враг на гражданите си.

Данъците в САЩ са в пъти по-големи от нашите и затова могат да правят уж безплатни пътища - при тях има доста неща, които тук ако станат ще пищим до небето и дано не станат в този ни живот.

Ползвам безплатна винетка и засега цената ѝ не ме бърка. Но ще се радвам да обявят поскъпването за незаконно, за да се научат политиците да се съобразяват повече с народа си!!! И тъкмо именно заради този ефект ми се струва, че ще повлияят на съдиите да обявят всички действия на правителството за законни?!

Дори да бъде взето такова решение, че поскъпването на винетките е незаконно, ще бъдат ли върнати пари срещу предоставена касова бележка?

Ква бележка бе холан. мастилото се е изпшарило и вече бележката ти е бяло листче.

Dobromir Dimitrow

А де, би било редно, но кой ли си пази касовата бележка и дали както забелязва "опа" мастилото няма да се е изпарило?! Освен да доказваш с оглед, че на колата ти има винетка и така...

ХАХАХА , умирам от смях. Дебелото лиле ще се пукне

Не е дебела,бе! Закръглена е !

Не е дебела, ниска е! :)

трябва да има лятна минетка 20 кинта, а не като ходя за по 3-4 уикенда в годината да плащам седмични за по 15 лв. - по турско не е имало такива данъци

Хак да са ви скъпите винетки! ЗАЩО не рипнахте срещу увеличението, като срещу Пеевски? Ако се бяхте събрали пред МС или Парламента няколко хиляди протестиращи нямаше да има увеличение.......

Прав си,но трябва да правиш разлика между платени протести и спонтанен протест. Народа не може да се мери с перфектната организацията на подобни мероприятия организирани от САЩ и сие.

Видяхме няколко пъти вече, че спонтанен протест, даже ако е против директно бъркане в джоба не може да има. НПО-тата действат и в двата случая в "правилната" за властта посока.

прав си Симо ! За да се впечетлят управлявашите, трябва недоволните, които се събират да са минимум 10пъти повече от охраняващите ги жандармеристи. За да разберат да какво става думе , трабва като викнат УУУУ да се заклатят стъклата на сградите.

Сега ще ни глобяват защото сме с незаконни винетки

Ха дано. Пада ви се беждушни овчи пачи. Купувайте на лилиту винетките

Като реши за винетките , този съд да вземе да реши и други "актуални" казуси - например за законността на актове на Гай Юлий Цезар , на хан Кубрат и законите на Крум !!!! Време е !!

Дебелата Лиляна требва да се рани да не заслабне лакомия шумкарски гъззз

Не стига, че наложиха новие цени на минетките, защото им трябват едни пари, а сега се оказва, че и това не са направили според изискванията. Ай сиктир.

Целия парламент и политици са незаконни, та за някакви си винетки ще правим въпрос.

Герб какво ли не е у..ал, но напоследък : околовръстното към Илиенци, винетките, билетите на градския транспорт - голямо крадене пада. Изглежда усещат, че земята под краката им започва да трепери.

абе защо винаги откриваме топлата вода? толкива е просто:голяма,мощна и/или спортна кола - скъпа винетка. малка,икономична кола - евтина винетка. според двигателя и мощността.хората са го измислили.

Ако някоя община приеме нормативен акт, касаеш косъма на бездомно куче или копитата на някоя крава, без да е минала тази процедура - мотиви, обсъждане и т.н., то веднага това решение се обявява за незаконно още от областния управител. Да не говорим за съда и прокуратурата, че го режат като краставица веднага. Но щом Лилето е казала - значи държавата може незаконно да приема актове, с които още по-незаконно събира от хората милиони.

Да, щом Минетка Павлова е решила, значи е законно. Пък и Винету няма нищо напротив.

Три члена иска цоцолана. Тя с един се омаза, пък с три направо на саварина ше заприлича

Който таковал таковал,буля Пена кръстоса краката.

Дебелият гъз, взе да заеква !!!

и да се запича

Същото ще е и с БИЛЕТКА

А нормално ли е да те глобяват с електронен фиш три месеца след събитието.И каква е гаранцията,че радара не е манипулиран.

Пич, постъпления трябва да има в касата. Ние сме овцете за стрижене, дойните крави и т.н., както искаш го приеми ама плащай, щото онея горе са ненаситни....

Вземете пример от Австрия. Винетка за 10 дена тръгваш на почивка петък вечер и се прибираш след 9 дни с една винетка а не както сега с две седмични. Винетка от дата до дата а не до края на годината. Може и за двумесечна да помислите.

Аз като ви разправях да не купувате винетки докато не се произнесе съда не чувате сега чакайте арменския поп да ви върне парите!

На тази госпожа друго трябва да се пълни.

Не наливай акъл на простия роб. Да си купува винетки. някои даже по 2 си купиха. Аз се радвам че ги вдигнаха, така спестих и без това многото 67 лв.

Парите ще ни ги върнат ли? Дебелите свинетки мъжката и женската ще бъдат ли съдени?

А като сме си купили вече от фалшивите винетки,какво правим сега,кой ще ни връща парите.Или да чакаме от умрел писмо.Да не сте си купували ще речете.......

Ще бъдат върнати на кукуво лято и когато цъфнат налъмите.

на дебеланка па.в.лова, явно ще е в конституционния съд, щото показва много голямо разбиране на материята. Съда казва "не е законно", дебаланката - "законно ест". Да и е честито.

ДАЙТЕ НА СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА ВИ ГЛАСУВА ВИНЕТКАТА, КАКТО БИЛЕТА ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, ПРИ ТЯХ НЯМА ПРАЗНО. РАБОТЯТ С КОЖА НА КЛИЕНТА.

Защо няма ни пенсия, ни заплатка за такваз винетка яка.

" Тя беше категорична, че процедурата е проведена законосъобразно, като е спазена нормативната уредба на Министерски съвет за приемане на актове на съвета." Ама Тя (Павлова) преди това беше също така категорична, че цената на винетките няма да се вдига!!!! Та не знам какво да си мисля и сега де!??

Че за чеп не става !

НО ЗА ДРУГО СТАВА

Тази има ненаситно д>>e!

Тук със сигурност е замесен путлер. Помните ли речта на Президента. Този човек разкри замисъла за дестабилизация от петата колона на мурзилките. Виждат, че българия върви нагоре. Виждат, че нашите ВВС, ВМС и СПВ ще ги натирят отново на майната им и започнаха с компроматите. Тези цени бяха определени след широки разискавания и са съвсем демократични. Защо не ревете против изграденото с тях, а? Ей... Ще ви гоним до Моква, и от там.. Ще ви натикаме в Сибир сда вегетирате.

страшна ирония си вкарал в този пост :-)))))

ще обжалва на тристранка ?Що бе,три малко ли са й ?Ако е така да обжалва на многостранка. Може да остане доволна.

не на тристранка,а на тричлинка и многочленка имап придвид

Никой не се учудва. Просто поредния опит на Герб за кражба и ако мине, мине. На 1000 кражби една е разобличена.

браво бе... Българите са най богати, как издържате на тези цени? Добре,че съм в Швейцария!

герП!

винетка за 6 месеца? Аз сега като си продам колата и взема нова ще трябва да се набутам за още една годишна винетка. Така от 2 винетки, нито едната няма да ползвам цяла година. Обирджии!!!

само парички иска.... Как може в една Румъния, която е много по голяма от България по територия и има много голпма пътна мрежа, винетките да са по евтини и електронни?!? Защо там пътищата са истински,а тук НЕ?!?

Нали имат камери. Да снимат и който няма винетка да го наказват. Софтуер батка. Няма у нас софтуер. Ръка да пипне, рушвет да падне.

Ако четете внимателно ще видите, че става въпрос за това, че някой е решил да претупа работата от мързел. Едва ли е проблем да се докаже цена и по-висока от сегашната. Ама защо да се напрягаме - заплатката си тече, защо да си свършим работата както трябва - я по-добре отгоре отгоре.... Най-опасното в случая е, че се подминава поредния опит на представител на държавата , в случая министър, да оправдае НЕСПАЗВАНЕТО НА ПРАВИЛА. Ако министри се изказват, че е нормално да преценяваме кои правила да спазваме и кои не, защо се очаква , че гражданите ще действат по друг начин. За съжаление това не е патент единствено на ГЕРБ - няма правителство досега, което да не е разсъждавало по този начин.

Никой не ни е крив-на последните избори нахалния Цветанов направи маса фалшифицирани протоколи,но и всички мои познати си счупиха КРАКАТА да бързат и да гласуват за ГЕРБ

Няма да се наяде тази свиня.Да беше се затъкнала вече.......

Тази дрофла вместо да се скрие и да не се появява въобще, има нахалството да заявява, че ще обжалват решението на ВКС в случай, че последният уважи мнението на Прокуратурата. Това за какво ви говори? За мен е ясно - такова беззаконие, което съществува в момента, не е имало и за съжаление то ще продължава да съществува безнаказано, докато ГРОБ е на власт.

Може би много дебела дропла? Приличаща на огромно Ф !

а такаааа сега лилето ще гу ду.аааа и ще връща ресто

Аз пак да попитам. Преди дни си вземах друга кола пътувам доста . Каква винетка да си купя ,че да платя наравно с другите а не двойно до края на годината ?