Цеко Минев: Забранете ми да инвестирам със закон

"Законът за горите е параграф 22. Ако искат в закона да вкарат и точка "забранено за инвестиции от олигарси и от Цеко Минев", заяви президентът на федерацията по ски и банкер Цеко Минев в парламента след дискусията за поправките в Закона за горите, върху които има вето.

Обратно в новината

Коментари - Цеко Минев: Забранете ми да инвестирам със закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно за прилагаемоста в наши условия ми е притеснението. ...Особено ако добавим за нагледно-доказаните дотук (А колко ли още да очакваме?! И какви ли?!) схеми за какво-ли-не.

Струва ми се сме на идентично мнение. Благодаря Ви!

Не се напъвайте!!!! Всичко ще стане както го искат олигарсите.....С тези дискусии само ви се дава възможност да "изпустните парата"... След това идва ред на богаташите да печелят, а вие да лапате мухите....

Аз съм за! Да му забраним на Цеко да инвестира със закон, щом нищо друго не помага срещу такива рушители на природата като него.

Значи:Цеко спря лифтовете !А защо Фъпдъкова,не възстанови автобусните линии до Златни мостове ,Копитото и Морени!Знаета ли как да се качите на Витоша?С Една разбрицана маршрутка -събота и неделя и един още по разбрицан автобус !Е това е!Защо ли нещо ми намирисва на пожар ли,на заговор ли!Що ли ?

Цеко - ти ли си бе ? Само бетон и стомана ти е в главата - от тях се печели повече отколкото от ски нали ? Ще поиграете голф с премира и е ти разреши - но винаги ще има мнозиство хора, за които горите и планините са национално богатство и трябва да се запазят за бъдещите поколения, а не да се унищожи околната среда за да направи пари една крадилва мижитурка като тебе !

От статията ми стана ясно, че всеки, който е на различно мнение от това на въпросния Цеко Минев е сбъркан, объркан, долен и болен мозък... много обижда. Аз пък знам, че когато човек обижда, визира себе си, макар и да не го осъзнава.

лакоми,прости,нагли,крадливи и гнусни безмозачни сащества убиха хиляди честни хорица в бг ,окрадоха ги,че една витоша ли няма да запалят???????????????

Цеки ковчега джобове няма бе човек, няма кЮ откраднатите от хората пари, като ти продупчат главата ?!?

Той за децата се бори. Я виж на Илия Павлов децата, на Кюлев, на Стоил Славов.

Цеко винаги съм те подкрепял но трупаш гаф след гаф. но палачинката се обръща. нечие недоволство и гняф срещу други ще 9се стовари на теб. ще те отнесат като пенсионер чер хляб. затова възтанови и подобри това което е сега налично и никакво пипане на горския фонд. Ставаш мишена. ще си измият ръцете с тебе. Без глупави изказвания. Интерпретират се превратно, дори да си прав и бият по теб. Умът не само царува. Идва гадно време и се търсят изкупителни жертви да задоволят нечии ядове. Умната. Не с рогите момче..... Никой няма да ти признае какво си направил. Разумно и ефективно използвай това което го има. А не още. Ще става все по-бедно. Много се краде и съсипва.

Имаше някакво литературно произведение "Грамада" за некъв си Цеко. Ами следвайте примера на класиците ни, ако някой е чувал за тях.

Този няма ли кой да го нацели в десятката... калибърът не е от значение. На този наглец никой не му пречи нито му забранява да инвестира или да си обновява лифтовете и ски пистите, но извива ръцете на всички като се инати и казва, че и този сезон ще бъде провален! Провален умишлено от него! Очевидно е, че за него загубите от втори сезон бездействие са незначителни. Очевидно е, че един човек иска да проваля за пореден път ски сезона докато закона не му хареса?!?!?! Хора не се ли усещате бе... този е за разстрел директно! А вие (една част) го подкрепяте!?

Както вече съм написал, българските скиори не са фактор в анализа на Цеко и др. подобни. Те са вече малко и тия дето са останали могат да ходят в чужбина. Цеко се цели в масовите групи, от които трябва да се издои всяка стотинка. Затова дали Витоша работиили не му е през оная работа. БГ скиорите като няма Витоша му кацат в Банско или в Боровец. Все му е тая.

Сега на еколозите не им остава нищо друго освен да искат Столична община да купи лифтовете от Витоша ски, защото няма друг начин, после тя да ги демонтира и да построи нови. като екото ще кажат къде. Значи искаме Столична община да даде около 100-150 милиона. Естествено е да се очаква природозащитниците като искат нещо да помогнат с финансирането или намирането на инвеститори други. Разбира се, че това няма как да стане, защото трябва поне много да ни скочат данъците, ама ние искаме да даваме акъл, друг да плаща вместо нас, ние да плчеме по имащите пари и да ревем , че са ги откраднали. Ако някой твърди, че инвеститора е крадец да го докаже или да си трае. Впрочем, ако някой ви плаче и твърди наляво и надясно какво ли не за вас, как ще реагирате? Очевидно, няма да дадете един лев за инвестиции. Задачата е да се отблъскват инвеститорите! А откъде пари? А хората, които ще останат без работа? Наистина много ниска е летвата ......

....да бе!....и баба знае да инвестира с държавни пари....големия въшкар Цеко Минев пак се изцепи!

ИНВЕСТИРАЙ,НО НЕ ВЪРХУ ИЗСЕЧЕНА ГОРА И ГОЛА ПЛАНИНА!ИНВЕСТИРАЙ КЪДЕТО Е ПУСТИНЯ,КЪДЕТО Е УНИЩОЖЕНА ПРИРОДАТА, ДА Я ВЪЗСТАНОВИШ!НАПРАВИ ПЛАНИНА И ТОГАВА СИ ПРАВИ ВЛЕКОВЕТЕ И ТЪПИТЕ ЛИФТОВЕ...СЪЗДАЙ НЕЩОТО,НЕ ГО УНИЩОЖАВАЙ!!

Добре де, да се изсекат въпросните просеки за лифотве и писти. На друго място да се засядят същия брой дървета обаче умножен по 2 или 3 примерно. Въпросните съоръжения да се отдат под наем на инвеститора з а40-50 год. и повече нищо да не се строи. Обаче нали в нашата прекрасна страна всеки иска да пречи на другия воден единствено от желанието му някой да не забогатее.

Да излезем на протест!!! Нека настояваме за незабавни мерки за спиране на пожара и за съдебно разследване на досегашната организация!!!

Знаеш ли, аз не съм спортист. И всека събота виждам хора неспортисти (някои на 60-70 години) които се качват на върха. Ама знаеш ли, то май желание трябваше!

Еколози=наркомани,що не обявите цялата държава за резерват и да изселите хората?В европейските ски курорти си има правила за всички.Ние ще се лишим от малкото което имаме като даденост...

Еколозите определено НЕ са наркомани, но са неудобни на сегашните еднолични управленци! За това и на теб ти се плаща да ги плюеш!

Изсекоха Балкана за дърва по селата. Какво направиха любимите еколози? Или може би "виреят" само на жълти павета? Защо ли?

С тази разлика, че в европейските курорти И се спазват тези правила, а тук са "врата в полето"!!! Техните курорти не се правят само, за да се напечели някой за 1-2 години на нереално високи цени с минимум инвестиции. Къде в такива курорти си виждал/а опашка като за кабината на Банско сутрин или съоръжения от времето на баба ми, като на Пампорово - където вместо да строят хотели/апартаменти на пистите, можеха първо да си подменят лифтовете, които по-често са счупени отколкото работят? При това на цени почти като тукашните!

бих ти забранил да инвестираш с патрон

Верно е, че сме лековерни щом и досега бабите си дават парите на лъжливи цигани, но чак пък толкова - искал наш Цеко закон пров него, че нямал да участва в търг. А да е чувал за поставени фирми? Пък и много ни подценява или подиграва - няма никъде подобен закон и не може да има само си говори глупости и ни плюе в лицето.

Този е ебаси нагляра! Ама то нали знаете народната приказка - "Не е луд този, дето яде баницата, луд е този, дето му я дава"! Немаш грижи бе Цеко, закон има - казва се СВД (последното значи Драгунов)!!!

Трябат нови затвори. Това е единствения вход към истинската западноевропейска демокрация. Другото е дребнобуржоазна бандитска шарлатания, бакалска мъгла.

Много ми е чудно наш Боко, дето все квичи, че нямало да допусне да му извиват ръцете миньори, археолози, зърнопроизводители, железничари и т.н., защо се поддава на изнудванията на една частна фирма като "Витоша ски"? Значи уж никой не можело да му определя политиката, която ще води, а се оказва, че една частна фирма може да го изнудва, като спре някой и друг лифт......

ясно е кои подпали гората *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

затова подпалиха гората и не бурзат да я гасисат ,на доброволзите им се реве-още 1-я ден е могло да се загаси,но не са доставили помпите и нончето не давала сеч за спиране на поята *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на кой му пука за българския спорт?Важното е сметките в чужбина да се пълнят. Само се чудя,тези от Банско и Добринище,Паничище, не мислят ли,че ако се застрои Витоша,никой няма да им ходи по техните чукари при положение,че София е под носа на скиорите,инфраструктура,готини хотели ,клубове,театри ,кина,молове и т.н.

Хайде сега да помислим за успехите на българските ски. Колко имена на български скиори знаете? Какви са класиранията? Къде тренират? Колко ни струва тяхната издръжка? Държавната субсидия за кръговете от световната купа кого подпомага - спорта или рекламата на собствениците в Банско и Пампорово? Колко български семейства карат ски? Дали няма да се окаже, че държавата подкрепя скъопите хобите на елитните ни скиори без това да се мултиплицира в здравословно масово практикуване на ски? Ами ако тия пари се дадат за развитие на други спортове, например планинското колоездене, велотуризма, любителското гребане по вътрешните водоеми... Или за насърчаване на ученическия спорт и отдих... дали няма да е по-полезно за здравето на нацията, отколкото единичните добре платени рекламни акции като световни купи и др. подобни???

в интересни кръгове се движиш, щом само такива хора си виждал.

НАИСТИНА, ЗАЩО НЕ МУ ЗАБРАНИМ СЪС ЗАКОН НА ТОЗИ (И ДРУГИ ТАКИВА С НАРОЧНО НЕЯСНИ ФОНДОВЕ) ДА ПРИДОБИВАТ ПРИРОДАТА НИ?

Мили съфорумци, през изминалата зима жителите ма Лион, Франция ходеха на ски в един от най-скъпите курорти в света куршавел на цена 42 евра с включен ажтобусен транспорт в двете посоки и карта за всичките съоръжения. Ако не ме лъже паметта в Куршавел има около 600 км. писти с различна трудност и няколко десетки лифта. Ако бъркам с пистите лесно е да се провери. При френските заплати това също не е малко, на хайде сега да сравним цекоминевото Банско и цветелинкиното Пампорово с по 25 евро карта на ден, да добавим транспорта в двете посоки с автобус и да сравним получените цифри с доходите в България. Не ви ли се струва, че един от най-скупите и баровски курорти Куршавел е по-евтин от Банско? За качеството да не говорим, че ще стане дълго.

там подпалвачите ги съдят, а не им дават гори за лифтове.

тези ли са еколозите на орлов мост ами те бяха надрусани а другите пияни от такива еколози пази боже

ти ли им продаде дрогата, или така наредиха да казваш?

Не плюй хората, който искат да живеят в държава с нормална природа. Това са млади и образовани хора. Подобни провокации, че са наркомани, са ПЛАТЕНИ!

Цивилизацията убива природата. Престанете да строите клозети - ходете по нужда в храстите. Така е най-екологично.

"Минев, смятан за главен инициатор на част от големите проекти за ски зони, заяви пред журналисти, че заради отпадането на поправката инвестициите в ски курорти стават невъзможни. В това число според него оставала и невъзможността лифтовете на Витоша да работят, ако бъдат приети исканията на еколозите, съобщи "Дневник". Каъв е Минев на лифтовете, че ще забрани да работят? какъв е Минев на Витоша, че ще забрани да я посещават хората?

Купил е лифтовете. Платил гие. Собственик е, както ти на твойта къща. Ще прави неща, които са му изгодни. Ако не ти харесва, купи ги от него и прави каквото искаш. Не му гледай в канчето, както той не гледа в твоето.

не ги е купил, откраднал ги е от всички нас. Как да не гледа тая мутра, напротив гледа в нашата планина и иска да открадне и нея.

Витоша не е негово канче, независимо от мераците и от далаверата с лифтовете.

Ама къф е тоа Цеко Минев, та се бърка в Парламента? А?

"От олигарсите и от Цеко Минев"?!?! Нещо май се дели сладура.Цепи се от колектива с който пестяха от закуски.

ЕКОЛОЗИТЕ СА ИЗМЕТ

Ела да ми го кажеш лично! Или не ти плащат достатъчно?

гордостта върви преди падението. поне си трайте

Що Цеко Минев иска нов закон , като има Наказателен Кодекс и Конституционен член 7.62 ????

Никой не каза най-важното. Когато се искат повече пари от инвеститорите, то се увеличава цената на проекта и от там цената на предлаганата услуга, която в случая е цената на билетите за лифт и картите. Когато цената стане много висока, няма туристи и скиори. Всъщност, с искането за нови и то много големи такси от инвеститора се цели да се постигне такава цена на билетите, която да направи проекта нерентабилен и инвеститорите да се откажат сами от него. Еколозите искат с тези такси да вдигнат цените, които ще плащаме. Ако е вярно, че за промяна на предназначението ще се платят около 30-35 милиона лева още, то цената на картите ще бъде около 80 лева на ден на човек. На практика се цели никой да няма интерес да се построи и/или модернизира зоната. И това се постигна. Та това е. Простичко нали? Сбогом Витоша.

Те тези 35 милиона ги имат ама не им се дават. На никой не му се дават ама така трябва.Проблема е, че искат за една година да се избият тези пари а не може.

защо сбогом, аз си ходя на витоша и не ми трябва ни лифт ни писта, стига ми да има гора

при предишните бетонирахме морето ,при сегашните бетонираме планините,българия трябва да е бетон от всякъде

Със закон ще национализираме банките, нямай грижа ;)

Моля да ме извините, но аз-лично що-годе отбирам от развитие, бизнес, прозрачност. (Е, казват че съм се и бил родил с даските на ногите ;-) ) Та съм слисан и неподвижен: 1.Как така нищо (Ама нищичко!) не се казва за Прозрачноста?! (От търговете за поръчките, та до изпълнението и поддръжката) 2.Къде се е чуло и видяло таквоз чудо 30-годишна концесия?!

Нещо да кажеш за оцк Кърджали?

Де бре, Цеко! Недей тъй бре, чоджум!! ... Пожалуйстя!!! (Че то В Оригинал, 22ия Параграф нъл знайш отде отпочваше?!)

jftf Извинявам се за това, което ще кажа, но вие драги господине абсолютно не мислите. По-скоро вие се замислете, че в момента в който играта стане такава каквато я иска Цеко и компания ще видите Витоша само на картичка. Планината ще стане толкова скъпа за изтънелите ни джобове, че в крайна сметка ще ни е по-евтино да ходим да караме ски в Алпите. В крайна сметка единственият изход е общината да прекрати договорите и да влезне отново във владение на това, което е по право държавно. Но в крайна сметка при премиер престъпник, който дори след като Европа го обвини за това продължава да мълчи, какво може да се очаква.