Турски геофизик прогнозира земен трус с ”огромни щети”

Турски геофизик прогнозира, че в района на Мраморно море ще има земетресение с магнитуд между 7,3 и 7,7 по Рихтер, "по-лошо от това на 17 август" 1999 г.

Обратно в новината

Коментари - Турски геофизик прогнозира земен трус с ”огромни щети” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, дарявайте повече позитивна енергия на околните и приридата, дарявайте чувственост, любов и добри помисли!! Само така може да уравновесим щурма на природата и да я омилостивим или поне да омекотим ударът! Обичайте, бъдете милостиви и добри към себе си и към околните! Бог да пази България и светът!!!

в РАЙОНА НА РАЗЛОМНАТА ЗОНА ВСИЧКО СЕ КЪСА , остава късметът да не си в тази зона и то на моста понеже е въжен може и да се почувстваш за известно време ,че летиш

това за цимента е вярно ,даже го преопаковаха в един грд до границатав български торби. от този цимент бетонът ставаше бял. от него се произвеждат и тротоарните плочки и се правят капаците за електичрските шахти по улуците и тротоарите затова бързо се рушат.Да не говорим че в асфалта на Боко има 40 % варовик в камъните и затова след две години е на дупки, точно колкото е гаранционния срок

Казвайте дали щесе усети и у нас,ако да,коя степен?

Дано да не стане.

То и аз "прогнозирам", че ще има як трус, ама не казвам кога! Да се не плашите, де!

papion

Учените бяха предрекли и това от 1999г. но им се изсмяха. Тогава сеизмолозите им препоръчаха да спре презастрояването на Истанбул, но това не стана и този път наистина може да е по-страшно.

най-МНОГО жертви бяха в Измит и Адапазаръ .Жертвите бяха от НЕкачествено строени блокове и коопераци предимно с цимент с повишено съдържание на ХРОМ VI СУПЕРФАЛШИВ цимент ТУРСКО производство при това канцерогенен за обитателите .ВБУМа на Строителство по Родното Черноморие от същия НЕкачествен Турски цимент въвБГто впериода 2002-2008година се внесоха над 70.000 торби х 50кг с които се построиха десетки коопераци блокове и хотели наСлънчака Бургас СозополКошарица Влас

Да пази Господ, дано не се случват такива работи.

А аз си помислих, че прогнозата я е дал Лещаноглу.

В документален филм за цитираното по-горе Измирско земетресение от 1999 г. , беше показано как бреговата линия се беше разминала с около 10 метра. /не помня 7, или 14 метра /. Показаха лампите на една крайбрежна улица , как половината бяха се свлекли почти в морето, до където беше се раздвижил разлома. Показаха и една бензиностанция, как пътя до нея беше се разминал с десетина метра от бензиновите колонки , това на същата крайбрежна улица. В този ред на мисли, ако в Истанбил стане нещо такова, какво става с мостове и тунели ? Това са 10 метра, не един?!

А кво ши стане с МЕТРОТО и с трите моста

Само не казвайте това на хасковлии, че още довечера ще се изнесат да спят на теферич...

За целия регион ще бъде най-добре труция да изчезне от лицето на Земята

Срамота и нечовешко е да се говори така.

Да наистина е срамота, но ти мислиш ли че турчолята пък ни мислят доброто. Досега точно обратното са показали, затова написаното си има своето обяснение....

"Труция"? Може би си искал да напишеш туршия, неграмотнико кълнящ?

Ако в Истанбул живее една трета от населението, това означава, че жителите му са 28 милиона.

Имат предвид населението на района Мармара,предполагам.

Пише, че Мармара е най-големия район в Турция, но той всъщност е най-малкия...

Егати прогнозата! Района на Мраморно море е силно сеизмично активен още от най-дълбока древност. Безброй силни и слаби земетресения са описани. Естествено, че ще има и нови. В тоя дух аз ще прогнозирам, че след 4 часа ще се стъмни.

Колкото може да е вярно, толкова може и да не е вярно. А погледнато от голям период от време за около 1000 години ще познае. Но може и да не познае ако се случат множество земетресения, които да изразходят натрупваната по разлома енергия. Иначе казано пак толкова може да познае.

Скалата по Рихтер е логаритмична. Така едно заметресение от 7ма степен има енергията на хиляди слаби. Това ще рече, че всеки ден трябва да ги тресе леко, амаа не съвсем леко - примерно към 5-6та степен за да не се трупа енергия, ама то не ги тресе всеки ден. Божа работа. По-вероятно е Путин да реши да разшити проливите с някоя атомна бомба, че да минава по-лесно самолетоносач. Хахахахахха. Малко майтап да става.

100 пъти е разликата в амплитудата, чрез която се опреселя магнитудата. Разликата в енергията между 6-та и 7-ма степен е 31,62 пъти.

четете Слава Севрюкова

ПИПО

Епа нема да я четеме.

и двамата с боико ли не знаете азбуката?

Слава Севрюкова не познава а я използват за руска пропаганда.

Аз мога да прогнозирам същото. Само не мога да кажа кога ще стане това :)

То се говореше за 8 по Рихтер, отдавна. Дори с подводни снимки от дънто на морето показаха и доказаха, как само една част от разлома не е ''пропаднала'' и няма начин това да не се случи. Въпросът е,че тогава казаха ,че около Истанбул ще е епицентъра?! При всички случаи и в България ще има мазало,ако това стане.