От Турция: Грозно нападение над мюсюлмани в България

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали.

Обратно в новината

Коментари - От Турция: Грозно нападение над мюсюлмани в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет"---аз забелязах друго-принебрежителното мнение към Б-я--"онази страна".Тази страна си има име и се нарича България г-да от в.Миллиет"--ако искате уважение,ще трябва и вие да го дадете.

Трябваше да е по изпипано и красиво!

Алооо, медиите това го раздухвате, а защо мълчите за Асеновград?!

Също така ми е интересно, аз ако отида в Турция и нося доста видимо на верижка кръст, как щяха да реагират на това тези добри хорица?

Те добре, че не са срещнали скинари, че и тупаник щяха да ядат.

Не оправдавам нападението, но се питам защо не са реагирали съответните институции, които би трябвало да са глобили тези хора,тъй като има гласуван закон за покриването с такова облекло. Преднамерената поява на тези жени с мюсюлманско облекло цели единствено и само да покаже, че живеят тук, но не са част от това общество. Това е демонстрация и пренебрежение към България въобще, въпреки че ако ги попитат ще излъжат, че е точно обратното. И така, насилието не бива да се провокира.

Ааххх, Петко льо Капитаааанине, Петко льо, командиреее...:)

Ами, нека Турция си прибере обратно турските шпиони- мюфтия и ходжа. Преди 30- 50 години, и американците , и руснаците пращаха чуждите шпиони в затвора за по 100 години.

....от "онази дарjaва " да ви теглят по една нашенска благословiя,че да мирясате !...с натрапванiя ни ислям от ваша страна ...какво друго сте очаквали бе абдали ?!?

Дираджии, защо поправихте заглавието???

Да се маха от България всякаква забрадена и чалмосана сволач. В анадола няма да ви бият- къш оттук.

Аз пък се радвам, нека се знае, че е тека у нас. Ако не искат да ги бият, да не идват. Ако не им харесва, айде обратно у анадола. Там със сигурност е по-добре и забрадките не пречат. У нас забрадките печат, нека се знае, нека да си имат едно наум. Национална и културна особеност, ако искат да идват у нас, да свалят забрадките, иначе бой.

Циганска турция да си гледа там кюрдите и да не се занимава с нас , не сме им длъжни нищо и тяхното мнение не ни интересува. Ай сиктир сган мръсна .....

НЕ разбрах защо са били нападнати тези със забрадките, и от къде са решили че това е причината. Когато живеем заедно българи и турци, и сме се посмесили кръвно, , трябва ли да се правят такива изводи и създаване на разделение на народа ни. Външният ни министър , трябва да отправи нота към турският посланник. а прокурора ни да потърси отговорност на турските лидери , за изказванията им. Мисля че това е провокация.

Заместник-главният мюфтия Бирали Мюмюн получавал пари от "Ал-Уакф Ал-Ислями" Заместник - главният мюфтия Бирали Мюмюн е бил в списъците на проповедниците, които са получавали пари от нерегистрираната у нас ислямистка организация "Ал-Уакф Ал-Ислями". Това обявиха от обвинението по делото срещу 13-те имами, което се гледа в Окръжния съд в Пазарджик. Прокуратурата показа списъка по време на днешното заседание. Според обвиненията срещу Бирали Мюмюн е имало критики от други мюсюлмански духовници заради това, че проповядва нетрадиционен ислям.-в/к Сега 2012 .Ал -Уакф--от СА,Те не признават демокрацията,борят се за шериат.Единственото,което те правят е да хвърлят кал,някои проповядват и "джихад с/у запада"Турция какво иска ,в запада да има шериат?Шериат значи средновековно мракобесие,проповядва насилие с/у неверниците.Радикалният ислям е подбуда занасилие.

И едните, и другите - един дол дренки са, все вредни за обществения мир и спокоен живот!Турците от мухата слон правят и при положение, че случилото се е с български граждани, независимо религията!За малоумниците, налетели да бият жеkr, само защото са със забрадки - коментара е излишен.Не е е зле тия бабаити да придобият поне няколко мозъчни гънки. Да вземат да влязат в първия етнографски музей и да се светнат, че и в традиционната носия на всяка българка е имало забрадка, та и още стари хора по селата ги носят.

поантата

из София щъкат мюсюлманки с консервативно мюсюлманско облекло - и никой не им обръща внимание. За мен този смешен плач в Турция, си е чиста проба провокация. Моя позната бе в Истамбул и само защото на улицата е била без придружител са я обарали най-нагло(за турците такова поведение се счита за нормално). За тях и пускането на молитви на високи децибели по малките часове на нощта(както бе или все още е от минарето на Баня Баши джамия) - също е нормално. Само дето наоколо не живеят мюсюлмани. В моя квартал имаше мюсюлманска детска градина - пикльовците псуваха и обиждаха жените, майките с деца и момичетата по най-гадния и вулгарен начин(много от бащите искаха да се саморазправят с тях, накрая тази детска градина я премахнаха). За мюсюлманите това поведение също се счита за нормално. Работил съм с мююсюлмани - да не ми се правят на света вода нанапита(едно мислят, друго приказват, а трето и четвърто правят). А какво да кажем за софийската у- ца Симеон" - на долния етаж арабски ресторант, а на горния - публичен дом. Или за факта, че арабеските се стрелят по същата тази улица и да те е страх да минеш по нея. А и по-голяма наглост от това в българско висше учебно заведение, да се водят лекции на турски език - няма!!!

родителите на децата в тази арабска детска градина бяха дипломати, търговски представители или служители на дипломатически мисии.

виждам, че не ти харесва мнението ми, но децата в тази детска градина идваха все с дипломатически коли. А за да напиша това - значи съм бил свидетел на всичко, включително и на молитвите отправяни чрез тонколони, поставени на минарето на Баня Баши джамия в 02.00 часа през нощта(имах познати, които хивееха до нея). Звукът от колоните бе доста над 70 dB. За сведение - звук със сила 45dB през нощта, се равнява на 80 до 85 dB през деня (това си е бая силно).

до тук само глупости прочетох,глупости написани от глупаци.поставете се на местото на това семейство.от къде е тази глупава злоба,не разбирам или просто си плямпате и се правите на герои

Семейството не е българско, да се маха оттук и няма да го бият. И не - не искам да се поставям на мястото им- какви са ми те, нито са българи, нито нищо..

Не забраниха ли фереджетата и бурките на обществени места?

трябва да се обсъди и въпроса за забрадките с боне, които в европа се носят с цел превъзходство на едни хора над други, което противоречи на ценностите и традициите

турция няма търпение да се свърже с велика албания по суша, през България и само търси поводи за конфронтация... може и те да са организирали това странно нападение... и без това сме пълни с американски войници, които с радост ще помогнат на турците да си ни завладеят, все пак щатите и турция са си най-близки

И Mарсиaнците от Mарс могат да видят, че това е мизерно изфабрикувана, платена и лошо разиграна провокация!!! Tоя мюфтия("мюфтия на България") ходи с охрана навсякъде откакто от тяхните си много кратно е заплашван, само, че виж по магазините маа гащи(шалвари) сам със щерките и жената!!!...това от една страна, от друга страна искам да сме 26 септември (стар стил) 1912 г. и да си поправим грешката!!!...като не ги изринахме тези чалмарски интриганти с дълбоките гащи и големите претенции. дори зад Aнадола, в Cредна Aзия и по-нагоре от изходната им позиция, и Западна Европа също да си поправи грешката, като не се намесва и застъпва за тази измислена, изкуствена държава, която те сами ще си разрушът, но както се знае : "Господ бави, но не забравя.",... така ще разберат добре коя е "оная държава" и че се нарича България, а не Булгаристан, защото и за нас Инстанбул може да си стане пак с името Bизантион или Kонстантинопол!!! A джанъм?! Aнадънмо?!

Ха, егати турската наглост. В Турция ако протестираш те пребиват и това се приема за нормално. Едни протестираха на площад Тахир в Истанбул и убиха 12 от тях.

Яд ме е на Фердинанд, това продажно масонско копеле, че не остави българите да превземат Инстанбул.

Добре бе, ама те тия, що са "били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки"?! Щото ако ня бяха, нямаше да ги нападнат, според което излиза, че това нападение не е над мюсюлмани, а над носещи такова облекло и забрадки. Ами ако един ресторант например, има право на изисквания към облеклото на клиентите си, що една държава да няма такива права към поданиците си?! Струва ми се, че правата на България и българските граждани са нарушени, а т.нар. "нападение" е естествена защитна реакция в защита на тези права!

Абе те ако искат и петел могат да си сложат на главата. Тебе ми е интересно какво те грее и защо въобще те интересува хората със какви парцали се разхождат на улицата. И кой си и какъв си, че да командориш другите със какво да се обличат. Прибирай се у дупката си и стига си мрънкал за глупости.

Не ме интересува, само обяснявам що ги бият!

ти кажи на майка си как и какво да облича,живеем в 21век

Който иска война ще я получи.

Каня ефенди Фаик Джелил на приятна разходка из София, утре привечер, след като са минали призивите за молитва от минарето посред центъра на града. Няма нужда да си взима охраната и ятаганите, аллахът му ще се погрижи, ако изпадне в нужда, но настоятелно моля да си вземе чалмата или феса, за да се отличава недвусмислено от неверниците из християнска София!

Освен "облеклото", което ги прави да изглеждат кат' пингвини, младите талибанки джурят тенденционно само на "ердогански", и с нагло държане предизвикват отрицателни и гневни реакции около себе си...!!! Защо ли не се учудвам, че това се е случило с "възпитаните" в радикален и показен ислямистки шериат щерки на заместник мюфтията Бира ли, Бира ли пи?...!!! :::))) До кога държавните органи, ще си затварят очите за провокативното поведение на булгаристанските орки?... А?...

ABe muslita neshtasni,ako az se razhozdam PO kasi pantaloni i gol grab bradatite shte me ybiat s kamani,a v hristianska darzava shte mi se razhozdat zabradeni,OTKADETOE NA kade!

евалла комшу! Надуши че в Булгаристан пак се задават избори и наду бойната сирена.

КОЯ Е ОНАЗИ СТРАНА?????В която си правят каквото искат ли??? Да си ги прибират в Турция като не им харесва тук! Не помня София въведе ли забрана на "консервативните" облекла...Аз не искам да гледам такива в България! Да ходят където ги приемат! Ние не ги щем!

А недей се възпалява толкоз, комшу!;) Ако ги мислите, че в "тази страна" са чак толкова застрашени, да им турим по един етикет "гюленисти", да ви ги опаковаме и да ви ги върнем, а;))

намаме държава, да спре ислямизацията и разочарованите граждани вземат нещата в собствени ръце чрез саморазправа.

Нападението не е срещу мюсюлмани а срещу ислямисти. Ислямистите са на една крачка от терористите. Трябва да се прави разлика. Познавам много мюсюлмани и те не се различават от другите цивилизовани хора.

Сус брееее!!!! Е вие що турихте минарета на Света София, а? Гледайте си в копанята и не се обаждайте!

А сега ще пишат ли, че 50 мангала мюсюлманина нападнаха деца? За всичко виновни са кенефските Пеевски медии, че дават гласност.

Дреме, ми, на Проскубаната, обаче на Оня, с Трите манда, дето с Боргъс Пато-патриота и Праси войводата, в харема, скоро ще му се стъжи живота

В България най незащитени са българите.Цигани нападат лекари,полицаи, обикновени хора.Разправяше ми един близък.Върви по улицата на София.Спират го 3-ма бежанци.Единият му иска огънче .Другият опрял нож във врата ,третият стои настрани.Добре,че в същото време спряла патрулна кола.За Борисовата градина ,ако човек мине сам вероятността да му се случат неприятности е огромна.Политиците често се заиграват с етноса,особено ДПС.Използват всеки повод за собствена узгода.Медиите им пригласят.На принципа са разделяй и владей.

В цялата работа има две напълно неприемливи неща. Едното е да ходиш и да посягаш на мирен човек без значение дали е със забрадка, без забрадка, сляп турист от Словакия камериерка в Слънчев Бряг и т.н. Такива постъпки и омраза трябва много бързо и адекватно да се наказват. Това със забрадките си е малко преувеличено. Като искат забрадки, да си ходят със забрадки. Като искат по шорти и маратонки, да си ходят по шорти и маратонки. Моята пра баба също ходи със забрадка по улиците или когато е на черква. Утре някой може да се обърка и нея да пребие по невнимание. Трябва всеки да си гледа неговата работа, а не да се прави на шпиц команда и да ходи и да налага, дърпа, бие и т.н. Второто неприемливо нещо е когато такъв вид изпълнения започнат да се използват и изопъчават дали от Турция, дали от ДПС, дали от други партии и т.н. Това което се случи за мен си е криминален акт, който трябва да се приключи набързо. Турските политици, които налагат Кюрдите какво да ги коментираме тук?Това не е ли хейт крайм както му викат на запад? Да ги прибират двете пикли които размахват юмруци и са показали агресия и край на историята.

Не разбирам какво квичат турците , вижда се че е пресилен случая но и провокация умишлена има , очевадна ! Обличайте се нормално незаметно , както преди и ние няма да ви забелязваме ! Външното трябва да отправи нота за намеса във вътрешните работи на България от Турция , въпросното лице ако не е Български гражданин да се отведе на границата и шут по меките части!

в ютуб като видях как руска милиция яко бие циганите сигурно мюсюлмани. Само така - ще взема да се преместя в Русия - в САЩ какво - само с пръст докоснеш черен и веднага протести и пр.бълвоч. Да си знаят туркините -срещна ли някои с шамия - ще я скъсам от бой за начало. Кво нищо няма да ми направи полициаята след като двамата цигани биха колегата им.

Лично аз бих посъветвал турция като държава да инструктира своите граждани за порядките в България и по-точно за дрес кода. И също така да ги посъветва, че ако не спазват Българските разбирания по въпроса се излагат на риск по време на престоя си в СУВЕРЕННА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ !

Турските медии чакат само някой да се изкъка и готови да мажат до размирисвание,а нашите от ДПС доволно грачат и разтягат локуми за да ги чуят в Турция колко са активни,простащина.Това си е чисто хулиганство,прибират го ,обвиняват го по съдебен път и да лежи докато му дойде разума ,чак пък в България мюсолманите бити направо супер тъпо и цинично,няма такова нещо.

На тези анадолци, които налагат бурките по европейските ни земи бих препоръчал да прочетат писмото-отговор на запорожските казаци до турския султан.

Как започва от Турция грозно нападение , аз продължавам още по-грозно и Гнусно нападение на деца от Националния юношески отбор по Гребане , от няколко десетки Мюсюлмани Цигани от не безизвесния квартал в Пазарджик има много деца пострадали от ръцете на циганите с мотики и брадви , треньорът е с тежки травми в Болницата !

Стига вече с тия малцинства и мюсолмани бе хора ,сякаш само те са на този свят ,все страдащи ,все убидени те станаха повече от нас ние все сакън мюсолманите и какво да си живеят живота и това е ,нас на път и по сред път ни се случват какви ли не неща нии все с тях се занимаваме,най специалните на света,повръща ми се от простотии.

както пишат колегите по-долу,вероятността нападателите да са със същата религиозна нагласа,е почти толкова голяма,колкото и да не са! тънкият момент идва отпосле,че ако се окаже самонападение(т.е. сами са си го организирали),анадолците няма да повярват в това...,че дори и в някои европейски държави! подобно на хомосексуалните и тия започнаха да парадират и съответно...доста работа се задава за бхк-то!!!

Защо се говори въобще за нападение! Някаква квартална свада. Да кажат точно какви са им травмите.