Десетки жертви от турската офанзива в Сирия

Турски военни самолети и артилерия са атакували цели на кюрдските "Сили за защита на народа" в северна Сирия, съобщи Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Десетки жертви от турската офанзива в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРЦК

В тоя район винаги е имало войни. От поне 10000 години. Там има нещо за което явно си струва да се воюва и не е 'петрол'. Петрола е само 'бонус' от последните 100 години. Не случайно района се счита за мястото където се е зародила първата цивилизация. Първото което ИДИЛ върши неслучайно е да разрушава храмове на по 7000 години. Щото там има много интересна информация дето едни гърбоноси боклуци не искат да се разчуват.

И защо международната общност и институции не реагират адекватно за това насилие на чужда територия??Нямам спомен Сирия да е привикала Турция на помощ да избива нейни граждани на нейна територия

Обаче малкият си мълчи, защото сделката е "домати срещу куршуми".

БРЦК

Руснаците първи осъдиха турците и изразиха загриженост за положението. Е верно ,че беха леко меки и в стил 'Джим Кери се оплаква по ЦНН, че руски самолет летял близо до американски на границата на Русия'.

някой да ми отговори кой с кого и срещу кого и за какво воюват в Сирия?

Всеки срещу всеки... Воюва се за пари под старите благи лозунги за свобода, демокрация и т.н.

големият ангажимент опира до настаняването на отцепващите се кюрди на пътя на газопроводите от средна Азия и Катар към ЕС и Европа, разделянето на едната от двете черноморски империии възможното въвличане на силите на НАТО в конфликт, страничен на линията Естония - България...

Много интересно кои са 'протурските' бунтовници в района. Както пишеше в един западен сайт. Обръснаха брадите и от ИД се превърнаха в нещо си. Но като гледам дори и с турска бронирана подкрепа ще им е трудно да прогонят кюрдите.

Ердоган и Путин са 1:1. НЕ ходят там да бият по ИД, а по всички останали които бият по ИД.

може да сравни Ердоган с Путин

фанатичен путлерист само може да изкаже такава тъпотия за очеВАДНИ неща.

В момента в Сирия върви (подготвя се) предсказаният библейски сценарий от края на времената (епохата)...и битката при Мегидо (Армагедон). Друг е въпросът как точно тя ще се осъществи. Бълг. управници трябва да загърбят цирковете, които разигравати да започнат да мислят с пълната отговорност за бъдещето на България в онова, което предстои,

Sm3hurk0

Уважавам мнението Ви ... и Ви моля да престанете с вицовете. :))))) Български управник да мисли за народа.... няма такъв ! Всички мислят само и единствено за себе си. Народа - кучета го яли... :0)))

Всичко върви по плана на големите. Има и малки изключения но те по-скоро са противоборства кой ще вземе предимство в суматохата.... Та така: САЩ искат Бъдещ голям Кюрдистан да се вклини между Турция и Иран, настоящ проблем за Турция, бъдещ за Иран. В момента САЩ позволяват на турците успешно да затънат в Сирийското блато.... За САЩ сегашната Турция няма бъдеще, справка няколко опита за площадни революции, подкрепа за преврата, подкрепа за Кюрдите, пазенето на Гюлен и т.н. Руснаците Бъдещ голям Кюрдистан ги устройва защото ще запазят 80% от Сирия, ще отслабят Турция много сериозно по всички линии, ще имат влияние и в бъдещ Кюрдистан - не ги устройва само Кюрдите да имат излаз на средиземно море, защото тогава Иранския газ ще стигне европа през кюрдистан, за това сега не пречат и не бомбандират турците в сирия. В момента пресичането на кюрдите от турците напълно устройва Русия. ЕС гледа отстрани и е бита карта и бъдеща жертва. Сирия има вариант да запази 80% територия и да се стабилизира. Турция ще бъде поставена на колене, ще им вземат турската част от Кюрдистан със всички негативни последствия - военни, политически и икономически..... Иран ще е доволен защото ще опази Сирия, ще бъде разбита Турция и ще се притеснява само за кюрдите в Иран. Бежанците ще се увеличат драстично от самата турция към нас и ЕС, НЕЗАВИСИМО от това кой ще бъде поставен на власт в Турция....

Tурция никога и никой не е в състояние да доведе до падaне на колене, както си писал . Bсички турци са готови да умрат за родината си , което нe важи за другите народи. Cвободен кюрдистан няма да има ,защото никога не е имало. Tурция винаги ще си остане силна страна в този район и геостратегически важен възел без който Eвропейската общност няма да може да съществува. Bече не е тайна и се знае че почти цялата ислямска общност е зад Tурция , към тях прибави и 40-те милиона Pуска ислямска общност.

БРЦК

Ахахахахах. "Никога и никой". Ахахахаха. Я прочети малко история бе! Руснаците само 15тина пъти са ги били.

Не трябва да се допуска такова затъване. Ердоган не вижда ли,че влиза в капана ? Войни, атентати, изтегляне на инвестициите и бизнеса от Турция. Ще я направят марионетна. А всичко беше перфектно до 2012-та преди митингите на площада за градинките. После дойдоха бурките сега очаквам следващия гаф.

Ислямски терористи Сирийски умерени терористи и сега турски терористи.

забрави руските дето се борят за ИД и ги пазят от останалите терористи. А па да знаеш колко е смешно сам да си набиваш плюсчета... не... хич не си личи :))) ама хич :))))

балкански домуз AMK

дето реват на умрело, че руснаците, Асад трепели цивилни и ни пробутват сърцераздирателни детски снимки та да ревнат сега? Ама нали турците са техни хора и убиват "демократично" враговете на ИДИЛ, та си траят като наср.а.ни!

Господин Бойко ще вземе ли отношение или ще вземе валериан? Щото ние сме били "с", но не и "против" ... Ние ще се снишиим, братчета ... Та чак ще легнем, а?

тъпако, тия ги има защото ние в продължение на години сме спирали османските нашествия на запад. Ние един вид сме се биели, а те не са ни помагали, само са гледали и чакали. Сега обаче, това което е трябвало да се случи пред векове е в ход. Западната цивилизация ще бъде завладяна отвътре и ще бъде разпиляна. Виждал ли си как мухата снася, червеят пробива и влиза в хубавия плод. Отвън е хубав, но вътре той гризе, докато плодът не падне от дървото и не изгние.

турция нападна вероломно сирия диктаторът ердоган опитва да запази позициите си с война това трябва да са заглавията ако в бг има свободна преса да ама нема щото сме катилска нация

Турция показва нагледно, че ИД е тяхна. Кюрдите се бият с ИД а турците нападат кюрдите. Ердоган е АГРЕСОР!

Как само турската армия превзе държания от ИД приграничен град.. ИД вежливо се изтегли, някой от бойците им дори вежливо се предадоха на турската армия и нищо не се чу за тях. Най - вероятно са ги изкъпали, нахранили и са ги върнали в строя..

Е агресор , а боко й е сол .ашак

Няма протести на Американското и Западно Европейски правителства.. няма сълзливите коментари на журналята от CNN.. И кво прайм сега? Турците бомбандират подкрепяните от САЩ Курди, т.е. члена на НАТО Турция е в състояние на война с Сирийските и не само сририйските курди. Значи и ние като член на НАТО сме в състояние на война с Кюрдите.. ша пращаме ли Карловската дивизия в Сирия или за сега само ще гледаме?

сигурно дяда ти е разказвал за тая дивизия, къде я търсиш сега? То няма българска армия, ти дивизия търсиш!

Щерев ( нерегистриран ) 28.08.2016 07:05 Денят започва с прекрсна новина само се питам защо само 15 мурзилки като можеше да са 150 или 1500 или 15000 или 150000 или 1500000 а Хилъри още не е седнала официално в белиа дом представям си какво ше стане кат стане президент със един залп от томахавки ше ги избие до крак мръсните кумунисти ахахахаха ПРОСТО БЕЗ КОМЕНТАР

Турски танкове нахлуха в Сирия.... е от днес са с 2 по-малко ...

БРЦК

Е те 'нахлули' 8. Още 2 дена и ще трябва нови да нахлуват. Тия противотанкови оръжия дето САЩ раздадоха като бомбонки в началото на конфликта сега ще влезнат в употреба и срещу турците.

"Турската армия" Не е Воювала Истински близо 100-летие, като изключим Кипър /то пък там едно "воюване беше"/ и сега Започва отнова Да се Учи. Но разбирам, че не е "умерила" Истинския противник, а събсем обикновени хорица. На "армейския прощъпулник" може да му е простена да се "изака на метеното" , но нека да не го прави с Цивилни хорица.

Напротив. Турската армия воюва ежедневно с ПКК от десетилетия. Явно не много успешно, щом още ги има, ана си е боен опит.

Ти сериозно ли говориш? Локалната "междуособица" за Война ли я Имаш? Че, ако е така,както в случая, то "чалмите" вече са си стъкнали една Нова 100 годишна война - и направо "ще се изравнят с французи и англичани".

Ей съсипаха образованието за последните 26 години.. Абе АRKANе абе пиле заблудено.. я Гугълни "Галиполската операция", да видиш какъв бой са яли Британската армия - основно наемници Сенегалци.. ама и Чърчил едва отървава кожата.. Спря да мисли Матеряла, ей!

Че, коя Година е било това? Българан-е, прочети по-внимателно какво съм написал. И съм се изучил преди 90-та. И си Личи.

и кога почнаха джагалята война - стдването на баидъноглу(както случва и случаино иа украина

Набираме такива като теб да идват да се бият доброволно на наша страна.

Само истинските американски тролове ще намесят руснаците в новина за 50+ убити от турската армия цивилни в Сирия. Или е някаква много заразна болест на мозъка или от Козяк плащат наистина добре.

Путеноидите как добре сте информирани защото преди сваляхте альоша от наряд и бяхте на заплата при Сорос...но ви уволниха за некадърност.. :)))))

КАТО ЧУЕШ джагалов се сещай за хамерите - убиват без съд и присъда(помним ИРАК с малката епроветка и до ден днешен не самери тоя химичиски завод но обесиха С ХУСНЕН и взеха хамерите контрол над нефта в тая страна а именно това им и трябваше - целта оравдава средствата ) ще ме триите ли дира?????

И тия протурски бунтовници не са подкрепяни от редовното армия, колкото и ония сепаратисти в Донбас не са подкрепяни от руската армия, ам хайде!

Какво за подкрепяните от САЩ терористични групировки, дето режат детски глави и пускат клиповете в интернет? Или си проспал този неудобен момент? А по-рано когато една друга групировка, пак подкрепяна от САЩ, се прослави с ядене на човешки сърца?

десетките пострадали от турската офанзива са жертви, а хилядите пострадали от руската офанзива са благодарни, че са им помогнали да се преселят в по-добрия свят.

Още в първия ден на АМЕРИКАНСКИТЕ въздушни удари в Сирия (септември 2014), американците взривиха 30 цивилни с Томахоук. От Пентагона казаха "сори, ще внимаваме повече". Да си ревал тогава за жертвите ?

Това е лъжа,но при подобни инциденти в американската армия има разследване,наказани,обезщетения!А Вовачка никога нищо не признава,а само громи жилищните райони в Украйна и Сирия!Това командни пунктове,учебни центрове,складове с боеприпаси ги унищожава заедно с жените и децата вътре!

верваш ли си,човеко, на това което избълва тука? И да знаеш, голееем си нещастник приятелю! Та викаш разследване, наказания! И като се събуди-какво? Краката ти в цукалото, одеялото ти паднало! Мъкаааа!

Ало къде са сега ЕС и САЩ да порицаят Турция за невинните жертви? Или пак показваме двоен аршин и то срещу държава-агресор

в Кьрджали никой не обявил а и не си мисли да обяви дьржава в дьржавата в услуга на родшилт

Над 70% от Сирия е била завладяна от терористи-ИД.ИД-това не са сирийци,а терористи от света.Самите сирийци са си обединени,те не са разединени.Но градовете им са разрушени,всичко е в руини.В Палмира,на всяка крачка е имало мини.Там вече са се върнали около 150 семейства.И надписи на къщите"очистени от мини"В Сирия се води световна война,а не гражданска.

В Сирия и преди и сега само върхушката в армията и БААС подкрепят Асад.

Десетки жертви от руско - турската офанзива в Сирия

Това може да го напише само соросоид.

Те вече се познават и от космоса.

Йолдаръм-Тяхната войска щяла да остане в Сирия,до тогава,до като е необходимо.Защитавали териториалната цялост на Турция.Започвало се голяма война.Отдавна мечтаят да унищожат кюрдите в Сирия,под предлог ,че се борели с терористи.Но ИД са техен бизнес партньор.Тях те не ги закачат.Пречат им кюрдите,които те и войската на Асад единствено се борят с терористите.Турция отдавна мечтае да унищожи кюрдите,най вече сирийските кюрди и да им присвоят териториите,които самите кюрди са разчистили от ислямистите.Турция ,настанят ли се в Сирия,ще контролират района,най вече Израел.Танцът на чудовищата в Близкият Изток продължава.Поне Гюлен заявяваше ,че неговата позиция е за ненамеса на Турция в чужди държави.Но Ердоган разчисти привържениците на Гюлен.

Турция отдавна мечтае да унищожи кюрдите,най вече сирийските кюрди и да им присвоят териториите, Такали цион плаши кюрдите ахха

Една от заветите на Ататюрк нито педя чужда земя нито педя своя. Забравиха как молеха Турция в тяхно време да влезе вьпреки асад сега не е тяхното време щото на пкк заложиха

От началото до сега знамето на свободната Сирийка армия се вее на 2000 кв километра. какво значи ту един два танка пкк почна да атакува от безсилие летище По добре да пита този който му е обещал кумунизьм там.

На всички трябва да им е ясно едно, ако сирийския народ не се обедини под ръководството на Асад, края на войната няма да е скоро!

70 процента сунити срещу 20 процента алевити... няма да се обединят :D Асад е обединител, колкото султан Сюлейман Селим е бил обединител на тюрки, араби и българи!

Баце, то сирийски народ няма - има кюрди, алевити, сунити. И никой не ще да е с другите.

Минусите на цион не ме впечетляват

Това не е ли АГРЕСИЯ ? Агресия ще ако се бият с Асат. Засега има мьлчаливо сьгласия зощото гарантират териториалната цялост на Сирия.

В едно телевизионо предаване един от туркменските лидери обяснава така ,,победите'' на пкк в Сирия идва даеш с цялото си жестокост на една провинция налага терор след година се изоставя уж с битка това място местното арабско население в вьзтог но те се обременени с етническо прочистване и тук почва проблема на местното население. Размисьл.

пкк и всичките му разновидности измениха на родителите си, а и имено кпсс продадоха се на алчните от ци.нистите. Те от своя страна с мощната си пропаганда накараха света и другата част от Америка да помогнат вьпреки протестите на натовския сьюзник. Сега ленинистите марксистите и т.н да усетят какво е да предадеш дедите си.

- Г-н Динков, във вашата книга твърдите, че присъединяването на България към Османската империя е спасило българския народ. Защо смятате така? - Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко. Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно.

Разбира се че е така, смешно малко опълченци е имало на Шипка, румънци, финландци и украинци е имало в пъти повече от опълченците. И Христо Ботев бил отчаян, когато никой не се е присъединил към четата му, просто народа е бил сит и добре облечен и безплатно защитаван и е знаел че от севера иде само студ, глад и хиляди мародери.

Sabertooth

Финландците и другите народи на руската империя са били наборници и на разположение за мобилизация, докато българите са били в пределите на турската империя... Пак хвала на тези хиляди български момчета, които са успели да преодолеят граници и всякакви препятствия, за да постъпят в опълчението... Така, че не черни с гнусната си мерзост българския народ и жаждата му за свобода...

Турската пропаганда в действие! ... Стоян Динков... говедо тъпо! В Дубровник сигурно говорят на венециански, а Сърбия на австрийски... Само дето останките от арменците от Арарат днес говорят турски! Щом говориш за Видинско, кажи ми колко обезлюден е бил тоя район под Пазвантоглу и защо?? Кажи ми защо българите учили и говорили гръцки в църквата, а колко кръв сме дали на проклетите султани? Нима българският език не е възстановен от малкото съхранени ръкописи по манастирите???

Няма по-жесток народ от турчина варварин, дошъл от анадола с нечовешка жестокост и злоба с ятаган в ръката, клал и набивал на кол народите, като видиш един турски мустаклия си мислиш, че само ятагана му липсва. Този народ винаги се чувства като завоевател и не на собствена земя и затова трябва да бъде винаги военно силен, защото е чужд на тази земя в която живее.

Спомням си.

Още кирливи турски фесове ще падат в лайната. Да живее ПКК!!!

Помните ли Западана и Източна Германия, а по същия модел Севрна и Южна Корея, Китай и Тайван и тн. в Сирия се очертава като чели подобен сценарии, даже по-комплексен.

Никой не може да отрече високохуманният акт на турците по приютяването и издръжката на над 3 милиона бежанци и борбата на ултрамодерната им армия на 3 фронта, срещу ПКК, срещу сирийските кюрди, които искат да завземат арабски територии както и срещу превратаджиите с кривите сметки, само страна с мощна икономика и могъща армия е способна на такъв героизъм, всичко останало и окръжаващо в региона е нищожна, жалка паплач, неспособна с разни смешни телени огради дори от някакви бедни невъоръжени бежанци да си защити страната, телени мрежи за сметка на бедния български народ през които бежанците преминават като през тюлени пердета, гняв, злоба и мъка обхваща изстрадалия български народ ...

Прибави и зверствата на "улткрамодерната" турска армия, преди няколко месеца в Диаберкир, когато избиваха мирни жени и деца-кюрди.

Ти Исмаиле застана ли в защита на арестуваните 3000 турски съдии от хунтата на ислямистите , дерибействащи в турция днес? А арестуваните журналисти? А арестуваните и уволнени чиновници, учители ,учени, университетски преподаватели?

Пишещ добре на български, но защо си мислиш, че Турция е страната, на която й пука за теб. С ислямизацията й идва край на разумните решения и ще те използват, сдъвчат и изхвърлят на края, защото ти не си израстнал там. А за модерната им армия нещо се бъркаш.... Числеността на войниците е голяма, но техниката им е много остаряла!!!

гледаите добре и си представете в какво състояние щеше да се намира и днес българския народ ако не беше аргесивната политика и желанието за завладяване на проливите (както казват фобите)на русите които с кръвта си ни откопчиха от лапите на османлиите.

Какво да гледат, българите категорично не са искали да илизат от Османският съюз, всички поети и революционери от онова време са знаели че руский камшик бие много по болно от турския, и ако днес България е най бедна се дължи на руската и съветската идиотски окупации довели страната до просешката тояга и катастрофален демографски срив ...

Абе ти нормален ли си?

Няма по-жесток народ от турчина варварин, дошъл от анадола с нечовешка жестокост и злоба с ятаган в ръката, клал и набивал на кол народите, като видиш един турски мустаклия си мислиш, че само ятагана му липсва. Този народ винаги се чувства като завоевател и не на собствена земя и затова трябва да бъде винаги военно силен, защото е чужд на тази земя в която живее, чети вярно историята анадолецо

Турски троле, защо не отидеш ДЕПМ. Безумни тъпотии пишеш.

Ти ако си професор-жална й майка на науката Калтак безумни

На снимката танк M-60, американско производство. Разработен 1957-58 г. Оръдие 105 мм. Нали бяха страшна армия, ултрамодерни Леопарди, каква излезе тя ?

80% от войската им е въоръжена от този период от време.

Щерев ( нерегистриран ) 28.08.2016 07:05 Денят започва с прекрсна новина само се питам защо само 15 мурзилки като можеше да са 150 или 1500 или 15000 или 150000 или 1500000 а Хилъри още не е седнала официално в белиа дом представям си какво ше стане кат стане президент със един залп от томахавки ше ги избие до крак мръсните кумунисти ахахахаха

МОЖЕ ЛИ НОРМАЛЕН ДА НАПИШЕ ТОВА И КЪДЕ ДРЕМЯТ МОДЕРАТОРИТЕ ИЛИ И ТЕ СА НА СЪЩАТА ЯСЛА КАТО НЕНОРМАЛНИКА ЩЕРЕВ

той, е един от тях, от тяхното котило на модераторите от дир/ника, провокатор, умишленно пише наглости за да предизвиква хората!! това е "ника",.. щерееффф!! ;))