Турция може да закупува руски ракетни системи

Русия и Турция ще обсъдят закупуването на руски ракетни системи С-400 на преговори през март, заяви говорителят на турския президент.

Обратно в новината

Коментари - Турция може да закупува руски ракетни системи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..... ще купуват защото имат пари. Ние нямаме и Плювнев, Перукестия тракторист и къдравата Сю са договорили да доставят от ШАЩ 200 стари бронирани машини и танкове производство 1965-68, ще ги копираме и ще започне производство в мездра на образци от тези машини устояли на ръждата и слънцето в Аризона.... Има идея да ги подредят по брега на черно море за да плашат чайките и гларуските....

няма проблем ако не плачат с парите които получават всяка година от САЩ

Недей да лъжеш дядка !!! Турците имат бтр 60 и бтр 80 закупени от ГДР и Русия през 90 години както и 18 хеликоптера Ми 17 предадени от Русия в замяна на дълг !!!Забравих,че турците закупиха и малко ПТУР корнет ,който се намира в турска тракия за гръцките танкове !!!В момента турците произвеждат сами своите бронетранспортюри и ги изнасят на поразия за арабския свят и Малайзия !!!

Ако тази сделка се финализира, турската армия ще пази не само нашето небе, но и нашето море и нашата суша, при това напълно БЕЗПЛАТНО!

Чичко Сорос е виновен, пак ги издокара турците!

Ние направо ще купим ракети С 500.

Даа на Турция не й правят коментар, че е НАТО-вска държава и не са позволени не НАТО-вско оръжие и не "демократични" ядрени блокове.

Държавите около нас се въоръжават,а Ганьо с нека4ествените си магистрали се хвали,но един ден тия магистрали да не ги ползва някой съсед за танковете си.

Тези магистрали не могат да издържат танкове!

с какво оръжие русия въоръжи турция с такова оръжие турция ще воюва срещу русия, в скоро време..../prorochestva na nosterdamus/

Pуслан-чо - днеска на какво си? Bодка? , препарат за баня? или не си си пил хапчетата може би?! нещо да кажеш и от баба Bанга?

Няколко пъти писах, че Путин е загрижен за Южния фланг на НАТО, вие не ми вярвахте. Това, щото на Северния фланг на Алианса, а сега и по на юг някой твори простотии, нямащи нищо общо със сериозните мерки за сигурност. Кога най-сетне ще усмислите, че Русия и САЩ никога няма да воюват. Досега във военни конфликти винаги са били съюзници, нали? Чрез тях двете се управлява света, долара е световното платежно средство, което се крепи на богатствата в Сибир - двуполюсния модел. Едни хора се пробваха да го променят, но нямат потенциал за това. До пет години или всичко си идва на мястото, или след още десет юана заменя долара. Друга алтернатива съвременния свят няма. Иначе безкрайни войни. Тоя цирк не е от вчера.

Искам тия дето по - разбират тук да ми обяснят,като на невнемяем.Нали Р.Турция е член на НАТО,нали уж има ред.Кипър и Франция се опитаха да закупят С-300--забраниха им.Как пък на Турция разрешиха ? Значи или Турция води двойна игра или има двойнствен стандарт в НАТО.Аз съм тъп гьон-обяснете ми ?

Последното ти изречение ще го цитирам при нужда, с и без разрешението ти :) За Франция не знам. за Кипър - Турция декларира, че ако там се развърне групировка С300, турските ВВС ще я унищожат без оглед на загубите от турска страна. Явно така избягаха от нова ескалация на тамошния конфликт.

Питам се в Турция "Инджирлик" ли е разковничето за такава свободия и покровителство.Ще почакам и ще видя до къде ще стигне всичко.С-400 може и към София да се насочи или поне изнуди.Вече нямам вяра на никой.

Разбира се че има двойствен стандарт Турция има точно 3% територия в Европа но я водят европейска държава дори искат да влезе в ЕС.

сложно ми е ама мисля,че турците си имат държавници и си гонят интереса,ние послушковци и расипаха армията,икономиката,земеделието,не знам ако хората не поумнеем и не разберем,че сме един народ,че сме една кръв,че сме...братя,че само ако сме едно цяло ще оцелеем,верно,политици,медий ни делят на всякакви за да могат да ни крадат и продават ама е време да дойдем на себе си...или загиваме,дано да бъркам

Никой нищо не е забранявал. Преди години Кипър поръча/и заплати/ комплексите С-300. Когато се стигна до тяхното инсталиране на острова обаче,Турция заяви,че ако комплексите бъдат инсталирани,тя ще нахлуе на острова. Заради това се наложи комплексите С-300 да бъдат предоставени на Гърция. Това е!

Haron - ти си тъп грък, лицемерен любител на терористи (ака пкк)

Нека си купят хората . Вместо да свалят руски самолети , да пукат собствените си :))))

.

Руските ги пукат ханъмите ...за тях ракети не харчат

Турция е велика страна и сама решава, кое е добре за нея и кое - не. Българските политици не смеят да пр..днат без разрешение от някой третостепенен американски чиновник. Разлика в манталитета и мащаба.

"Манталитета" гаджалски, "мащаба" - 80млн. гаджала.

Турция си знае интересите! А продажните подлоги в БГ продължават да ни предават на западните си господари през това време!

vasco111

много странно ... хората около нас купуват , продават , прокарват , строят ... а ние само точим лиги и ги хулим :) нали помните радои ралин за племето...

И се хвалим колко проекта сме спряли! Помниш ли отчета на Плевенлиев! Най - важното отчете че е спрял трите енергийни проекта с Русия.. не стана ясно какво е направил!

Суверенитетът е право и удоволствие за този, който има волята и средствата да си го позволи! The Legend

Вярно! ВОЛЯ преди всичко, средства се намират!

Най-гадното е, че т.нар. бг. демократи, където сега трепетно се записват в турски националистически партии ни внушаваха, че САЩ, ЕС и т.н. са много почтени. За да бъдем достойни за "добрите" САЩ, ЕС т.н. унищожожихме икономиката си и всичко.

Какво става с фалита на Рассия? Чакам го с нетърпение а те правят далавери с моя Ердоган. От толкова нерви се запекох и търся някой да ме отпуши

А може да мислят да се цепят от НАТО и това да е подготовка да се охладят някои горещи глави отвъд океана!

турция ще купи с 400 за да помогне на азербайджан да наложи и защити интересите си в каспийско море! а и казахстан съвсем скоро ще се нуждае от защита от православният си съсед!

Защо да се занимават с Азърбейджан и подкрепената от Русия Армения, като си имат много апетино и безпомощно православно съседче северозапад от тях, неподкрепено от никой, с 2 милионно турско и мисюлманско население?! Ще ни глътнат като шекер халва!

защото вие ни сте братя! ние ви помогнахме да станете народ.научихме ви да се къпете, и сапун ви научихме какво е и ви създадохме даржава, точно догато русия се отказа от вас! и 1916г ви помогнахме срещу русия и румъния! и през възродителният процес не нахлухме в източна румелия като руснаци в донбас! ние сме единственият ви съсед който никога не ви е нападал! та Мустафа Кемал Ататюрк беше българин!

Ние имаме най-добрата в света отбранителна система. Ще обърнем територията си в кехеф и така никой няма да я иска. По евтино излиза от скъпи ракети.

Трябват ни на нас тежки ракети. С обсег до 500км. Над този се водят със среден и има разни приети конвенции. Но тези малко под 500км са достатъчни да ударим и да си замине частично някой град, столица от съседна държава. За Турция Инстанбул. Такива трябва да са ни ракетите. Може малко Бук за по-близък бой срещу самолети. Може и С-400. Но ни трябват и радари. Може тук да си произвеждаме автомати и гранатомети. Да има готови по общини, да свирнат сирени и след един час народа да се е снабдил с оръжие, като знае от къде да го получи.

Имахме такива ракети ама ги нарязахме на скрап в началото на 90 те че УС то ни натисна! Явно си неинформиран!

Не-точно Турция поиска да нарежат същите наши ракети,а сега купува от руснаците.Вече толкова се обърках,че не зная кой кум,кой сват-кой на булката брат.Объркан свят.

И след като изстреляма 20 ракети по 15 милионен град колкото бургазска и варненска област какво правим? Следва турското отмъщение масиран удар по българските градове с около 400 турски бомбардировача!!! Забравих за турските балистични ракети 150км,300км,1000км!!!

Натовска държава при това най-сериозната купува руски ракети и никой коп4е не може да им каже,а ние си даваме земята за бази без пари.

Гърция е купила с300. Ние също имаме цялата гама С-та, без 400. Всеки според кесията си купува.

Ти освен уакания си дирник, никакви гами на- С серията ракети нямаш! А смешното ти квичене е мужика за ушите ми! Пааалачиии детеее бааашаатааати е нееевинен!!!

Само да попитам... С тази си политика турция още ли е член на НАТО или толерастието е пораснало толкова че е дори и в НАТО структурите... Става много интересно...Някого ще го скасят с една глава...

е то и аз бих се насочил към руските ракети, особенно като се разбра, че иначе невероятните американски ракети имали малък проблем - не им работи GPS-а, хахаа пълен ташунко.

Българските С-300 са добри комплекси, но вече са старички! Трябва ни нещо наистина модерно като С-400, е не някакви измислени краварски или западни боклуци!

То и самоходните 152 мм гаубици "Гвоздика" бяха страхотни ама ни накараха да ги нарежем като излязохме от Варшавския договор.. а сега пари за нови нема! Сори..

Гърция купува, Турция ще купува, а ние кога ще си модернизираме ПВОто. То това е важното за нашата отбрана - ПВОто и поне основни средства за Сухопътните войски. Тва корби и самолети - пари искат много и няма да е лесно, но за нова ПВО лично аз мисля, че е крайно време.

Нямаме ПВО но имаме магистрали.. и ги "дооправяме" на всеки 2 месеца. Те там отидоха 18 милиарда! Грешка, един милиард отиде да плащаме на руснаците неустойка за Белене! Нямало пари да строим Белене, та сега хем плащаме, хем нямаме Белене и скоро ток ще внасяме от Турция! Прост народ, келева държава!

Когато бъдем пак окупирани от воткаджийте, тогава ще им купим С400. Но тъй като зад нас стой USA-САЩ- Америка, то мужиците нямат никакъв шанс да ни заграбят и избият интелигенцията. Тебе естествено това може да те доведе до отчаяние. Вземи еднопосочен билет до Москва и ще ти бъде много харно. Посети безкрайните тундрови полета, чакащи такива руски хрантутници.

vasco111

момче ... я пак кажи кои ще те пази :))) смешник ...

воТкаджиите пият воДка и не само те, неграмотността не оправдава простотията ти.

Те от отдавна го обсъждат, но руснаците се въздържат да продават новите си оръжия, особено на околни или близки на тях страни. Иначе щеше да се е случило още преди години.

Имат си за целта експортни варианти. На времето, когато бяхме Варшавски договор, на нас също ни продаваха от експортните оръжия със занижени параметри.

Че тия турци колко руски самолета смятат да свалят?

Сам се сети - руските ракети са все пак мислени за американски и натовски самолети. Къде отива Турция? Ние кога ще купм нови средства за ПВО питм аз?

От НАТО да купуват турските смешници.... От Русия могат да купят ракети само по-бързата процедура, директен ескорт.

Русия е огромна и и се налага да разработва всякакви видове ПВО системи с всякакви обхвати. Съответно има на всеки какво да продаде. Цена/производителност батка Другото е простотии.

Две диктаторски държави. За съжаление такива са фактите. През целия XXI век в Русия и Турция управляват цар Путин и султан Ердоган.

Член на НАТО ще купува руски оръжия? Хм, сега стана интересно. НАТО ще подскочат, а Ердоган ще им каже да вървят някъде. Ще му организират една "турска пролет" на тоя.

Е нали се опитаха с пролетта, ама руснаците прихванаха разговора на заговорниците и предупредиха Ердоган.. и сега събират дивиденти от "инвестицията"!

Къде точно е проблема? С подходяща електроника всичко може да се напасне и съвмести. Все пак е въпрос на цена/характеристики. Русия има много модели ПВО системи със всякакви обхвати - просто заема голяма част от света и са и необходими. Кой има пари ще купи, ние само ще злобеем.

Лошото е ,че ние като слуги на запада си ликвидирахме ракетната отбрана и нарязахме ракетите си.Държава без собствена армия ще храни чужди армии.Това сме ние ,заради прости,продажни и алчни политици думократи.

А бе ти не разбра ли, че турците ще ни пазят небето БЕЗПЛАТНО!

Ако това стане значи никой няма да има право да ни се противопостави и ние да си купим ракети от Русия.Те са ни особено необходими за въздържане на ,,приятелите" ни съюзници от близкия ориент понеже нямаме нужните ни сили нито в пехота нито като авиация флот.Между впрочем ще ни излязат по-евтини и като цена и като подръжка .

Абе тия руснаци са много прост народ,4е да продадеш ракети на държава която ти свали самолета в Сирия.

Ами може и прости да са , но пък са и големи продажници. За един лосион за пиение всичко продават.

Pesh0

Има някой луд :) А да си чувал , че тези системи руснаците имат кодове с които да ги изключват ... провети как израел бомбандира страни с С 300. От друга страна Русия едва ли ще иска да продаде С 400 , все още са секретни

Sultan Erdogan vze mnogo da se repchi i da se pravi na po-golijam ot Cesar - vuv Washington, mai naistina se vzema prekaleno na seriozno, ta moje skoro da izijade edin zdrav plesnik otzad kirlivija si orientalski vrat ot bai Trump! I bacho mu Putin nijama da mu se priteche na pomosht togava ...

Турция може да купи руски ракети ако са резани.....за скрап..ха.ха.ха

anubis7

Ако това са С-400 , рускините трябва да са С-1000 :Д

Най-големите врагове на България са Русия и Турция.

България ритна по времето на Костов "Син поток" който излиза в Трабзон. Турция получава минус 17% от цената на руския газ и 285 млн. долара на година такси.България ритна Белене и Турция предостави територия Ак Кую за 100% руска собственост на АЕЦ. България ритна Южен поток. Името му стана Турски поток. Турция ще получава газ на минус 21 % от цената и 650 млн. долара такси. България изгуби огромно политическо и икономическо влияние и огромни ползи. След време всички продажни политици прекратили договорите ще бъдат съдени. България ще купува газ по пазарни цени плюс комисионната. Азерският газ ще минава през руски транспортни систими. Тази газ е предварително закупувана от Газпром.

Ако Турция закупи руските пушкала,това е края на държавицата. Кравария няма да допусне това,ще унищожи комшиите. Уса имат бази имат бизнес сложили са юзди на турците. За в бъдеще ги Виждам раздирани от междуособици и нищета,примери много,Сирия Ирак и т.н. Турци заминнавяйте за кравария ще потрябва:)

Това е първата стъпка, държава на НАТО се въоръжава с руска техника.. Гърците ще трябва да подържат баланса.. То и ние би трябвало ама няма кой и с какво. Така че ставаме слабата брънка във веригата.. Не беше така преди 26 години, ама вече сме пред изчезване. Нито армия имаме, нито икономика, а популацита се топи.. Тенкю Европа, Тенкю НАТО!

ДОСТ ако спечели изборите, България ще тръгне по нов път!

Да ви е-а държавата!

Който иска да се гушка в тройка с Путя и Реджеп, сега е момента

Е може с Льо Пен и Тръмп да се гушкаме в замяна.. тъпак!

Пазиш топли спомени от обонговия.

Турция става много агресивна държава,влиза в Ирак влезе в Сирия,заплашва Гърция и не цепи басма на никой,а това е опасно за малка и беззащитна България пълна с национални предатели.

Ердоган пусна ли патока на Късото???