Плевнелиев: Сигурни сме, че Турция няма да атакува Сирия

Наблюдаваме внимателно ситуацията от двете страни на границата между Турция и Сирия, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на военният полигон "Корен" край Хасково.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Сигурни сме, че Турция няма да атакува Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ООН получи Официално Порицание за бездействието-й (Миналата седмица.) Именно за ставащото в Сирия.

Абе то вярно, че сье апапьi сте си го турили-там Усмихчо за президентин -- ама зЕми та му пооттаковай от онез-твойте, бате Бобчо ! ...Че току-виж -- ще трябва да си поприпомниш някои позабравености от оназ-там част от куркулумчето-ти.

Как си сигурен, какво контролираш, как контролираш от басейна в София Парк ли. Какви глупости плещи този аматьор. Не става за този пост, а нещата са сериозни. Трябва незабавно да му сложат поне пресговорител, че с непремерените и дивотии ще ни вкара в проблеми.

Дезинформатор. На снимката приличаш на турчин!

Radostina

Г-н Президентьт не може да е сигурен за неща, засягащи Бьлгария, а какво остава за такива,които се отнасят до Турция. Сега след 1-2 дни незнайно кой ще пусне още една бомба и войната е готова. Турция вече предупреди миналата седмица Сирия, че ако има още един инцидент, ще реагира. И ето резултатьт е вече на лице. Турция имат силна войска и нямат големи притеснения относно Сирия. Затова мисля, че докато нашият президент е сигурен, Турция може даже и без решение на НАТО да атакува.

Кво значи сигурни сме. Сигурни могат да бъдат САЩ Русия или някоя друга супер сила която дърпа конците на своите марионетки и дори и те не са сигурни какво ще направят някой от по-непокорните. ДЪржави като България могат само да предполагат и да се надяват. Изказвания като това на Президента са крайно нелепи.

На бас, че в рамките на една седмица наемниците ще направят от името на сирийското правителство още една атака към Турция.

Подкрепям. Много е логично

val55

Абсолютно неподготвен е нашият Президент по отношение на дипломацията и националната сигурност. Външният ни министър е от същият дол дренки. Фактите са налице. Така е, когато се назначават, и избират по политическа принадлежност, а и не само по нея. Къде е професионализма, та той се гради много много години. ББ ще им бере гайлето, и то много скоро, но има голяма вероятнос да го отнесем всички, не дай Боже!

Те ги атакуват от снощи бре пумпал А дали знаеш къде е жена ти?

"Сигурни сме, че и нашите партньори в Турция няма да нагнетят допълнително напрежението". Да разбираме ли, че НАТО няма да се занимава с военна интервенция в Сирия? За сега.

Според мен е недопустимо е в 21 в., политическите лидери на тази планета да решават, кое правителство е делегитимирано, без гражданите да са се произнесли преди това! Защо турската артилерия отвръща с обстрел на сирийски позиции, след като не се знае, кой точно е метнал мините от сирийска територия и преди да има мандат за военни операции срещу Сирия? Правителството принуждава българските граждани да са страна в този военен конфликт, без да референдум!

До кога се питам ще ни правят на глупаци не само американците, а и техните марионетки у нас. Видяха, че намеренията им няма да се сбъднат в Сирия и решиха да си предизвикат сами войната "братята американци", чрез тяхната маша в региона -Турция. Браво послушковци!!

Одобрявайте "повстанците", а после ще търсете пети ъгъл, когато тук дойдат всичките беженци от Сирия и с тях кой знае какви боклуци.. коита после ще ви взривяват. Молите се на Башар - това е единствен човек, който е способен да спре бардака в Сирия!

Не взимайте отношение по тези въпроси г-н Президент! Те вече се бият! И войната между Германия и СССР започна без да е обявена... в началото?! Доверете се на инстинктите на българския народ!