Турската армия получи ”зелена светлина” за погранични операции в Сирия

Турският парламент даде „зелена светлина” за трансгранични операции в Сирия, предадоха световните агенции. Турция не планира война със Сирия, обясни премиерът Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Турската армия получи ”зелена светлина” за погранични операции в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес е вече Утре, Колеги/жки. Че Сме се изпонапопържали -- от очаквано, та по-очакване. ..... Слагайки нещата от последните една-две седмица и днес се Вижда : 1.ООН получи Официално Предупреждение за бездействие; 2.Изведнъж Турция получи де-факто карт-бланш 2.1. А Турция има втората по сила армия Глобално (И на практика -- е най-обучена в такива условия) 2.2. Турция има сериозни вътрешни проблеми 2.3. Турция има не-от-вчера търкания със Сирия ...И на всичкото отгоре : --като сложим симултантно-обявения ( Баш сега ! ) високопрофилен казус с отвъдчерноморци в Страната на Свободните -- да му призлее на човек ! Та Земите-Ни са на нищо разстояние !! --------- Знам, че сме ЕС. Знам, че сме НАТО. ...Но у Нас държава няма. Няма ! Затова-именно Считам за Неотложно-Необходимо : --Създаване на Работна Група по Въпросите на Сигурноста и Международното-Ни Позициониране ! Която Група да Ни Представя за/на съответните Разговори (след и в Нeпрекъснат Диалог с Нас Данъкоплатците)

Малка поправка - Сирия НЕ СЕ Е извинявала. Поднесла е съболезнованията си на семействата на жертвите и е съобщила, че разследват. Пък и защо да се извиняват за нещо, което явно не са извършили? Вчера пак е имало обстрел то сирийска територия срещу Турция. То, че е провокация от страна на "демократичната" джихадитска опозиция си е ясно - набиха ги яко преди седмица в Алепо и сега се опитват да ни вкарат във войната. Асад може да е всякакъв, но не е луд да воюва на 2-3 фронта. Ама и ние сме велики - още преди да стане ясно, кой е стрелял, вече казахме, че е сирийската армия - няма да чакаме разследването,я?! Защо не сме толкова решителни за атентата в Сарафово, ами чакаме "твърди доказателства"?! Аман от двойни стандарти!

по същия начин съобщиха и за свалянето на самолета:(

ТОВА МОЖЕ ДА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ........

Седи си в катуницата и мирувай:)

Да не приложат след години такъв сценарий и спрямо България. Впрочем нямали някой да нахлуе превантивно и погранично в Турция, заради войната с кюрдите?

Не стана ясно дали Турция се извини за това, че нейни самолети летят на Сирия и един беше свален във въздушното пространство на Сирия!Сирийското правителство даде автономия на кюрдите а те те са концентрирани край границата границата с Турция. Веднага след автономията кюрдите напуснаха отрядите на наемниците и се включиха в подкрепа на армията, дадоха отпор на идващите от Турция оръжия и наемници и провокацията на "засегнатите" не закъсня.Провокация, като тази на Хитлер да нападне Полша и на американците да нападнат Виетнам, Югославия, Ирак, Либия....и пак кестените ще вадят и ще плащат други други...

Малко сте краен, но в общи линии съм съгласен с мнението Ви. +1 Може да сме пияндета, но винаги галантни:)

По подобен начин започна войната в Юго. "Някаква мина " падна на пазара и уби 64 души. После се оказа че са 3 мини. Още по-после че мюслюмюмюните са ги заложили сами като бомби. И сега Юго няма. Тогава Русия беше много слаба, сега е много силна/ военно/ да видим какво ще стане. Много хора ще забогатеят от войната. ЮС тогава изстреля 9оо Томахоук по $1.2 млн евриуан и след това се "сетиха" че са от Стратегическия резерв и трябва да се възстановят. Производителят БОИНГ от финансов колапс живна. Уж нямало държавна помощ за частника/ха-ха/.

Така е. Така правят и САЩ.

1. През август Министерство на земеделнието обяви за продажба на 154 000 декара държавна земя. Срокът изтече на 26 септември. Приети са общо 608 заявления за 115 хил. дка. Най-много заявления са подадени в Кърджали 203, поради най-голямата обща площ за продажба - 15 500 дка. 2. Американски самолети притесниха Бургас/ 28.09.12 Самолети на Американските военно-въздушни сили са базирани в момента на летище Бургас. Това притесни жителите на града, които след терористичния атентат на 18-ти юли са особено чувствителни на тема сигурност, съобщи БНТ... 3. Даваме небето си на Турция/14.12.11 Турски изтребители ще влизат във въздушното пространство на България, без да искат разрешение за това... В документа ще бъде записано, че изтребителите могат да влизат без предупреждение във въздушното пространство...

симо

Китай държи производство , но не и парите.САЩ имат правото да емитират дълг....и го правят.Другите да го ..... .

Нещо ме мързи да чета всички коментари, ама ми идва на ума: България на чия страна е в конфликта? Щото ние ВИНАГИ сме били на страната на ГУБЕЩИТЕ...

"Ние"? Правителствата са изпълнявали все такива разпореждания. "Нас" винаги ни е мързяло да им кажем какво мислим.

Една простичка задачка за запълване на времето. Условия: 1. Преди няколко дни медиите и сирийските "активисти" съобщават за мащабна офанзива на "бунтовниците" срещу централните райони на Алепо, където са разположени сирийските правителствени сили, придружена с масирана минометна атака (за пръв път от началото на въстанието). 2. Вчера в Турция падат няколко минометни снаряда, убивайки по турската версия петима цивилни, между които четири деца. Въпрос: кой отговор ви се струва най-НЕвероятен?: а) бунтовниците, току-що сдобили се с минометно оръжие, го насочват срещу цивилни в Турция, за да предизвикат така дългоочакваната и спасителна за тях интервенция на НАТО; б) турците, които неприкрито полагат всички усилия, за да свалят правителството в Сирия, сами взривяват няколко къщи, при което никой действително не знае със сигурност загиват ли въобще хора или не, със същата цел като в отговор а); в) Сирия изведнъж решава да нападне около 10 пъти по-силен от нея съсед, зад който стоят още 27 добре въоръжени държави, или поне да я провокира да предприеме военна интервенция. P.S. Надявам се, че поне господинът с голЕмото IQ ще може да реши задачката. :-)

jizast

Абе нека се трепят гаджалите. Накрая янките само ще минат с напалм отгоре и всичко ще е наред :-D

Когато беше конфликта в бивша Югославия и американска ракета уцели къща в Горна баня / слава на бога че се размина без жертви/.Тогава какво трябваше да правим? Да се бием с американците ли? ха ха ха Та и сека положението е същото между Турция и Сирия. И аз напълно вярвам че това е провокация.

Е тези сега ще провокират да се намеси и НАТО и ето ти трета световна война..

Така действа една силна държава! Браво на Турция!

Добро утро Мелиха, пиеш ли си кайвенцето пред компа а? :) Хайде хубав ден.

Турските самозабравили се в наглостта и желанието за османски реванш властващи всячески подпомагат неофициалната американска агресия срещу Сирия и имат безочието да се оплакват от законната отбранителна сирийска реакция. Ами разглезили са се от унизителния "български" слугинаж на нашите слугински управляващи, слава Богу не всички нации са с такива овцедушни управници и точно затова на Турция няма да й се размине заслужения урок-отговор.

Башар ал-Асад е президент на Сирия от 2000 г. и лидер на партия Баас.Син е на бившия сирийски президент Хафез Асад. Брат му Базил загива при автомобилна катастрофа през 1994. За да заеме президентски пост се сваля изискуемата възраст от 40 на 34 г. Сирия е с голям военен потенциал, но не трябваше да се репчи на Турция. В Сирия ще има демократично правителство. Тоталитарните държави ще бъдат с една по-малко.

тези сметки никога не са вървели :) , само отбелязвам да знаеш хихи

Подкрепата, която малоумните гербери дават на Турция за ВОЙНА в Близкият Изток е опасна игра с огъня и от гледна точка на българските интереси е изключително вредна ! Тази война е част от НЕООСМАНСКИТЕ въжделения на Ердоган за възстановяване на Османската империя с пари и оръжие в ръка ! България е една от целите на великотурската политика и нашата идиотска подкрепа ще ни лиши от естествени съюзници в бъдеще !

Кой ти е естествения съюзник бе брат ми:))))

Във всеки случай не и НАТО ! Гърция, Русия, Армения, Иран и Сирия от гледна точка на геополитическите интереси...

бе не съм чул да кажат че подкрепят някой бе .. що се филмирате

Няма как - съюзническа солидарност! Българските интереси си заминаха, още когато ни съюзиха с НАТО. Членството само спести военните действия за нашата територия, но не гарантира българските интереси и суверенитет.

"Великите" западни сили ВЕЧЕ ни лишиха от естествения ни могъщ съюзник и от 23 г. се разпореждат с територията ни - след като заграбиха или унищожиха националните ни средстве за производство и ни превърнаха в пазар и ресурс, а сега е стартът на изкупуването и на държавната ни територия. Санстефанска България беше унищожена от тях и сведена до окастрената държава по Берлинския договор, който въпросните сили ни наложиха. В него Южна България беше "Източна Румелия". Може би пак ще го вадят, този договор? На кого се кани да разпродава българската държавна земя Найденов, за която вчера писаха, че се наредили най-много в Кърджали?

сър

Кой са ни съюзниците бе драги? НАТО ли? Глупости! Погледни Кипър. Русия ли? Ми ние се обявихме за тяхни врагове,не те. Америка? Ще ни защити от османлиите? ХА, ХА! Пий си ракията, яж си домуза докато не са го забранили.

Мислиш ли, че заради режима на Асад Русия ще го направи?

Турция е в пълното си право да защити територията и гражданите си. На когото не му изнася да ...

Хей малоумници спрете се! Турците не се посвениха да водят война с Гърция, да нападнат и окупират част от Кипър, сега нападат Сирия!! Скоро могат и към нас да се насочат техните апетити!! Турските пезевенги са двулични кучета! Трябва усилено да се подготвяме за война и да поддържаме висока бойна готовност спрямо тия мангали! Какво е казало това продажно правителство - пфу, плюя на него!! Днес ги има - утре ги няма!

то ако ставаше с три ракийки и туршия:))) Седи и гледай мача, друго не можеш да направиш:))))

Ти не живееш ли в България? Апетитите на Турция към нас не са спирали. Благодарение на разни тузари в нашето управление, Турция от 23г. насам ни окупира постепенно и последователно. Без война, само с предатели! Каква бойна готовност, каква война сънуваш?

аз не мога д арабера президента за какви мирни преговори говори. По добре да си трае

Всичко беше ясно още преди да бъде избран. Ясни бяха какви ще са най-важните "задачи" при президенстването му, както и задължително "наша" инициатива при "решаването" им. Още като събуди новоизбран, човекът отиде да каже на "великите" западни сили: "Можем и искаме повече", относно делата ни в служба на НАТО. И това - от името "на България", като се има предвид, че НАТО беше нанизан на родината ни БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ!!! Хилъри идва специално да "обсъждат" "ролята на страната ни" в тяхната поредна война - Сирия ("проблемите в близкия изток", наред с "енергийната ни сигурност"). А щом дойде лично, значи нещо са подписвали... За военните им бази (при "извънредни ситуации" може да се увеличава чуждото военно присъствие у нас с допънително договаряне), за "енергийните ИМ проекти тук, за ПРО-то им (на наша територия) и т.н. и т.н. Тъй че, смятай... Всички обещания и клетви на политиците ни пред чужди сили се правят от името на България, без самият ни народ да си е казвал думата. БЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ (нито за ЕС, нито за НАТО, нито ва чуждите им военни бази, нито за нищо). Тъй че, смятай...

говорят за контрабандно внесени оръжия, а не говорят за контрабандно изнесената валута в нЕкои руски търговски банки, чрез които пари внасят танкове и хеликоптери за бой по несъгласните, които постоянно емигрират.

А кво ти беше "интересно" от другите войни на янките и техните съюзници (шепата търбуси, пълни с лайна, с един единствен бизнес - войните), писани като под индиго? М?

Ало, НАТО, ставате ми много прозрачни и смешни вече, вашите " бунтовници " изсипаха някоя ракета в турция и сега турция ще ви свърши мръсната работа, лайнари

Ако всичките ти приятели са идиоти ,явно приличаш на тях.Не е в стилът ми да обиждам,затова се извинявам дори да съм права,но форумът е място най-вече за различни мнения и предположения.Жена съм и е почти невъзможно да си ми приятел,затова не се обръщай така към непознати!

турския парламент или ООН трябва да даде зелена светлина???

Когато някой бомбардира София, кой ще даде "зелена светлина"?

Не бомбардират Истамбул, ако не си разбрал!

Какви зелени светлини са ги осветили тези дудуци? Може да пламне света от тях! Къде е съветът за сигурност???

Отново потресаващо инфантилни чупки от истинските подпалвачи на войната. Не щели били да се месят, съветвали били Турция да не ексалирало напрежението. Ми нали точно същите, (дет "не щяха" да се месят в свалянето на Кадафи), отидоха насред мегдана на окупираната от техните наемници държава, залепиха една пачка пред цял свят на челото на обучаваните и внасяни от самите тях "бунтовници" и казаха, че го били искали мъртъв. И, не щеш ли, "юноша-наемник" взе, че случайно го уби, а ържавата - опропастиха. Та и сега така - "въздържали" се били. Пък цялата война - тяхна. Единственото, което наистина не щат, е да плащат поредната си война. И търсят изпълнител на бартер. Нещо като башибозука навремето - нередовната турска войска, която Империята пращала, когато нямало с какво вече да плаща за войните си. Въпросният башибозук се овъзмездявал чрез разрешението да граби и безчинства наволя там, дето е пратен, докато осребри изпълнението на възложената му задача...

Янките и техните съюзници (магнатите, дето движат единствения си останал бизнес - "Новия световен ред") са изпаднали вече финансово дотолкова, че да ползват и те описания по-горе принцип - "башибозук". Затова действат по същия начин - с насилие "на бартер". Т.е. Турция да си вземе каквото й трябва, за да им свърши работата. Затова им трябваха бази тука, натресени ни БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. Затова ни натресоха и Пакта си - БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ. Затова си натресоха и ПРО-то - ракетите, насочени срещу единствения ни кръвен и исторически съюзник - Русия, затова и разсипаха армията ни, икономиката ни, и ни превърнаха в гола, новозавладяна тяхна, територия. Затова и разпродават сега държавната ни територия на търгове и в Кърджалийско най-много се писали кандидатите (ясно кой ще купува българската земя). Затова и продажниците ни дадоха право на турски самолети да си летят в нашето небе, където български самолети вече не могат. Затова и вече нямаме никаква държава. Пълна скръб сме в мързеля си да защитаваме собствените си интереси.

...Преди 23 години имахме всичко, имахме своя държава. Регионът ни беше мирен, защото имахме естествения си могъщ съюзник - от същия регион, със същия общ интерес - стабилност и мир на Балканите. Само за 23 години вече нямаме нищо от държавата си, освен територията й, която обаче вече, дори ОФИЦИАЛНО, е обявена за продан и която и без това си се ползва от силите, дето ни "демократизираха", "реформираха" (явно и ще ни "умиротворяват" скоро), безвъзмездно. Трагедията е пълна.

Боже, колко сложно за разгадаване. Та, нали от поне половин година Турция и НАТО дебнат за най-малък повод да се намесят в полза на "демокрацията". Нали никой не е такъв идиот да си мисли, че войници на Асад са стреляли по Турция в тая ситуация. Естествено, че това е провокация на "демократичните" сили, за да се даде повод на Турция да се намеси. Има ли такъв идиот, който се съмнява в това ?!

повярвай ми доста идиоти ще се намерят дето да повярват и да скачат и да викат чикчирик

земокрацията предупреждавайте. Защото хиляди сирийци хукнаха да я търсят зад граница.

Всички изключват провокацията да е от Сирия,но защо пък да не е?Една война с Турция ще спре гражданската война в Сирия и Асад ще запази властта си,а Русия влиянието си.Обстоятелствата в последствие ще решат дали този конфликт ще се разрастне или не,но каквото и да е,всички заинтересовани страни сигурно разиграват всички възможни варианти и търсят собствената си изгода.А невинните жертви?О Боже,в световната политика те не значат нищо.

И как точно Сирия ще води война срещу няколко пъти по-голяма Турция, която е част от НАТО. Ако ти приятелю си идиот, едва ли има и други такива

Не забравяй, че САЩ са пуснали машините за печатане на долари и гледай до като стигнат до теб да не се обезценят.

ПОТРЕСАВАЩО ахмашка провокация! тия от Новия световен ред са захвърлили всякакви смокинови листенца :) Понеже т.нар. революционери=отрепки не могат да свършат мръсната работа сега пускат план Б - международна агресия. А ООН - най-добре да го затворят - и без това преписва под индиго спуснати заповеди от онези с претенции за световно правителство. А Николайчо ги разбира тия пущини с минометите - не е бил войник в Българската армия (скатал се е), но е минал паравоенно обучение в една чужда армия. Когато низвергнем колониалната си администрация ще се сдобием с шанс за нормален живот и развитие.

Чакай, чакай, баба Ванга да те оправи, тя много работи беше казала, ама...е, може и да го бъде, ама кога?

До пишещия с ник "ай си". Прав си. Ти не си колега на никого. Като тебе може да пише само един малоумен или открит провокатор.

Една значителна част от коментарите звучат като песен в ушите на илюминатите! Нали те изповядат максимата "Разделяй и владей!" Как иначе ще осъществят мечтата си за световно господство?! Как ще заграбват територии и ресурси?! Как ще ограбват и подчиняват народите?! "Ама че там простотията и беднотията загивала и страдала...Хак им е! Защо се развъждат в такива мащаби?!" За има- няма 100 години населението на земята се е увеличило почти седемкратно! Бедните и гладните нямат никакъв интерес от войните! Те имат нужда от мирен свят, от чиста природа, от брагоприятни условия за производство на храни, от чист въздух и води, от....всичко необходимо да отглеждат в Мир децата си! Ние българите не желаем да бъдем въвличани в каквито и да е било военни конфликти! Не желаем да взимаме ничия страна в тях! Провокациите и инсинуациите, с които си служат слугите на илюминатите са ни познати! Ако стане нужда ще защитим страната си най-напред от тях!!!

Така е. И тази година дано да не последна да честваме съединението.

Турското правителство да изтъкне доказателства, че обстрела от сирийска територия е правен от сирийската армия! Невероятно, колко е лесно да се правят ОПИТИ, пред очите на цял свят да бъде оправдана поредната военна агресия през 21 век!

Турците много внимателно наблюдават граничните зони. Много лесно е да се засече откъде идва даден снаряд, ракета и т.н., особено мина, която лети с дозвукова скорост. Така че със сигурност е установено, откъде е дошла мината. Ти какво мислиш, че по света няма независимо обществено мнение никъде, всички са глупаци, само тука изтрещелите от глад и злоба драскачи по форумите, те са прозрели истината...

Вземи се гръмни с 120 милиметров!

Разбира се, нямам предвид, откъде е дошла мината, а кой я е пратил! Или твърдиш, че "бунтовниците" са мирни граждани, без достъп до сирийските военни бази, оръжия, снаряди? Или, че в положението в което се намира, армията на Асад е решила да нападне Турция?

Явно има координация, еврейския външен министър говори за персийска пролет, Турция напира да влиза в Сирия. То арно де, ама в Сирия има руснаци, а те как ще реагират, ще посрещнат като братя анадолските манафи ли? съмнявам се. Но България се държи подобаващо за един жалък пудел, машала николайчо, аферим. Гнида.

"срещу съседен на България съюзник в НАТО. Подкрепяме турските искания за незабавно прекратяване на подобни действия и призоваваме сирийския режим да се въздържа от по-нататъшни безогледни нарушения на международното право, се казва още в изявлението. " Гадничко звучи

Защо коментирате външния? Нали затова е външен.Изпълнява външни поръчки.Нали е илюминат.

смотан шестак,не съм и нямам нищо общо с евреите ама то на времето и монархията ви беше фашистка и всички които са против вас са фашисти защото в речника ви няма друга думичка селски тарикати нагаждачи на народната трапеза-адски много ви е яд,че сте безсилни и времето ви изтече и само това плюнчене тук ви остана-казах ви вече,ПОЧИВАЙТЕ В МИР!!!

Опаааа, КГБ взе, че отгори от друг ник, явно в бързината е пропуснал да си го смени. Егати шизофреника, хахаххха

Когато става дума за пари, по-точно за много пари, всякакви различия изчезват.

Какво, не можеш да се отчетеш на Позитано 20 ли?

Колега, ксенофобията е признак на душевно заболяване или комплекс за малоценност. Само низшият духом мрази другите.

Това е провокация, организирана от сирийските приятели на САЩ. Искат повод да хвърлят НАТО срещу Сирия. Тогава става световна война.

Нашите малоумни политици отново постъпиха като кръгли олигофрени, начело с оня мазник Николайчо Младенов! "Агресия от сирийска страна" И как тоя лайнар Младенов разбра, че това е точно така? Пък и (да се го кажем като честни Българи) проливането на турска кръв за нас не е повод за трагедия, като се има предвид колко българска кръв са проляли турските кръволоци! Ще дойде време, и то е вече дошло, турците да ронят сълзи и да страдат жестоко за деянията си, а ние ще се радваме! Дойди отмъщение на кръвожадните турци!

Ааа, не си прав, колега. По времето на комунизма за съветския блок Израел беше враг, щото соц държавите подкрепяха т.нар арабски борци за свобода, които всъщност бяха и още са терористи. От друга страна, след разпадането на соц блока, комунистите продължават да мразят САЩ и съюзниците им, сред които е и Израел. Плюс това, на комунистите винаги са им втълпявали, че уж евреите командват света и за собствените им неудачи /в действителност поради тъпотията и мързела им/, пак са виновни евреите. Така че, позитанчетата мразят евреите и още как. Те мразят също така всеки, който живее по-добре от тях, независимо кой е той. Така са учени - щом някой е успял в живота, то той е класов враг.

Евреите също са терористи, даже преди арабите, чети как е създаден Израел след ВСВ и после ми говори кой е терорист. С техните камъни - по техните глави.

България подкрепи? Не е вярно! Правителството не е България! Аз съм против силите на НАТО да нахлуват в Сирия! Стрелбата в турския град е провокация, за да се окупира суверенна държава. Тази стрелба вероятно е изпълнена от "бунтовниците"-терористи или от самата Турция, за да създаде повод и "необходимост".

Ей, че си глупав! Ако правителството не е България ти ли си!!Много важно че си против. Ти и другарите ти са против всичко, дето става в държавата и какво от това?

Естествено, че правителството не е България!?