Коментари - Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница | Днес.dir.bg

Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница

Сирийската армия е изгубила контакт с изтребител близо до турската граница. Предполага се, че може да е бил свален от бойци на опозицията.

Обратно в новината

Коментари - Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница | Днес.dir.bg

Коментари

Абе, неграмотници. Това, което сте показаши на снимката няма нищо общо с МИГ23. Това е МИГ29. Или Су27. Поне да си бяхте направили труда да изнамерите снимка на МИГ23. И щяхте да видите нещо просто. МИГ23 е с изменяема геометрия на крилата и с една вертикална опашна плоскост. Ама къде толкова акъл у журналята...

Не е там пробемът, пич. Проблемът е, че Путин е наредил мъглата, но са забравили да предупредят пилотчето за нея, докато то е получвало последни инструкции преди полета и си е гаврътвало лосиончето...

Тва да не е дедо ти, опрашен от руснаците докато с изути гащи си е опръсвал панталоня с пикоч от висналия щнур бе.

е че нашия Миг няма да падне щото пилота стана президент и самолетчето го акат врабците в некой хангар. А ти орева света за чуждия самолет,явно ти е по важен от нашия!? Какъв натовец си,на прикрито руско мекере мязаш!Или цицаш от две ци ки!

Казах им аз да сложат фарове за мъгла... ама кой да слуша.

Нелепо е сравнението на руски военни самолети с американски, все едно да сравняваш Москвич с Кадилак или с автомобила Тесла.Американците са много напред в това отношение и залагат все повече на безпилотно управляеми роботизирани машини т.е. самолета изпълнява мисия в Ирак а оператор го управлява с компютър от военна база някъде в САЩ.Разбира се това става и чрез спътници.В това отношение няма друг такъв аналог по-света.Въобще американците ще залагат за в бъдеще и на така наречената умна военна техника,което важи за всички родове военни оръжия, като танкове, подводници, кораби и т.н.Естествено е,че човешкият фактор,няма как да се пренебрегне. Скоро,ще видим тези оръжия в действие, те вече са създадени.Прави впечатление ,че руснаците са в паника от разполагането на американския противоракетен щит в Европа или незначителните като брой танкове в държави членки на НАТО.Защо? Освен това натискат съюзниците си да отделят повече средства са модерно превъоръжаване ,което означава оръжия от по-горе изброените.Това може ,да си го позволят всички държави от НАТО с общ БВП = 24 трилиона щ.д. докато Руският едва БВП = 1,54 трилиона щ.д.

Това дето изписа е доста изсмукано от пръстите и не особено реално в момента. Американците не са толкова напред в тия неща, освен в безпилотните разузнавателни и ударни самолети, където наистина имат голям прогрес. Все още няма обаче изтребител, който да лети без пилот и едва ли скоро ще има такъв. Скоростта, времето за взимане на решения и сложността на задачите е такава, че поне засега няма как да се приложи роботизирано управление, което да може да се мери с реален пилот. При танковете също няма работещ роботизиран модел. Да не говорим, че американските танкове за разлика от руските и френските, нямат автомат за зареждане и всичко се прави ръчно, така че няма да е толкова лесно да ги направят роботизирани.

Vladimir Borisov

Американските танкове поне вървят...

на финансиране и техническо превъзходство.В това отношение НАТО и американците нямат конкуренти.Аз цитира БВП = 24трл.дол. >>>1,54трл.дол.

САЩ най технологичните, пък руски хакери им хакнали изборите, ха ха

Какво да сравняваме - амекикански десант в Нормандия - един немски картечар е натръшкал над 2000 американеца. Повече не е можал защото му свършили патроните. такива загуби Червената армия не е реализирала дори под ръководството на некадърника Жуков. Управлението на летателен апарат от компютър беше реализирано преди 30 години в Буран. И досега няма компютър управлявал толкова голям летателен апарат. Който за капак кацна с такава невероятна маневра при сериозен страничен вятър че на екипа му се изправи косата. За което евала на програмистите. Едно време имаше програмисти. Относно противоракетният щит в Европа играта е друга. Въпросните пускови установки са универсални и освен противоракети, могат да стрелят и с крилати ракети че закапак носещи ядрен заряд. Ткак че страните монтирали такива установки задължително ще отнесат по няколко Топола при евентуален сакатлък. Ако ги нямаха тези установки можеше да минат метър. Относно това ВВП каква е тази мерна еденица долар и защо я няма в Системата СИ за мерки и теглилки? И ако американска бомба струва 1 милион долара, руският и еквивалент при цена преизчислена с долари струва 1000. Втората световна война бе зпечелен от танка Т34. Колкото и смешно да е , защото е със слабичко оръдие, кофти оптика, долнопробно качество на сглобката, зле изработени трансмисии (от 10 -15 годишни хлапета дето са ги правили не можеш да очакваш повече). Докато немските бяха със оптика на ЦАЙС, перфектно 88 мм оръдие, отлично качество, прецизна трансмисия. Ама бяха СКЪПИ. А Т34 бяха много и евтини. И резуълтатът от двете концепции за водене на война го обявиха на 9 май 1945 година.

Пишеш глупости!

Руските самальоти си падат сами като гнили ябълки. :))))

на мястото на един паднал ще дойдат 100 други

Всеки месец по един най-малко трябват :)))(Руски изтребител Су-33 е паднал в морето след неуспешен опит за кацане на борда на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", който участва в бомбардировки в Сирия. Инцидентът е станал на 3 декември и е вторият в рамките на месец,)

Миг-ове пълни с глупаци.

В съвременната история има над 100 случая на свалени МиГове от Ф-15 и Ф18. И нито един случайна свалени Ф от Миг. Толкова за "великата" съвеЦка техника

Какво прави до границата на "братска Турция"Сега Ердоган ще се извини и Путин ще даде един медал на загиналите и ще се забрави..ха.ха.ха

Онзи ден празнува 139тата годишнина от развода с братска тиТурция, может би пак ти се е приискало съжителство с турските ти братя? Пак ще помогнат на жена ти дати роди братско турче! мбухахаха

Турция сегодня. Наташки, на старт!Иска ми се руските снахи в Турция да стават все повече, каза турският външен министър след среща с руския си колега..мбухахаха

Турция съобщи, че е намерен пилота с полупразна ботилачка Боярищик

но памперса бил пълен..ха.ха.ха

некакво джудже се промъкнало в леглото и ме ебна. Ти ли беше ??

Това много ми хареса !

Тази руска тенекия няма нужда да е свалят,тя сама пада вследствие от гравитацията

Турция съобщи, че е намерен пилота на падналия самолет. Жив е, но е ранен. В момента е в болница в провинция Хатай.

Дир, той вече и пилота е открит но така е с тази "брадясала" новина от вчера.

един самолет? у нас изчезнаха стоитци самолети, ракети ,танкове... и кво нищо!и 2 милиона българи! и кво? пак нищо!

Миг21

По турска инфромация самолета е МИГ 23. А по данни на талибаните МИГ21. От журналистическите глупости изписани по темата, предполагам че вероятно е УБ варианта с двойната кабина. Самолета е ударен в непосредствена близост до турската граница от ПЗРК или едрокалибрена картечница. Пилота е един и са го намерили на турска територия и е в болница.

ОАЭ покупают российские Су-35 mrete v kofite zavistlivi gnidi :))))

За скраб, бате, много алумин има там!

Ти мангала само за ЖИлязУ можеш да мислиш, щот тъпата ти кратунерка други мисли не ражда!}:-)))

Може само да попълни поляните на Военно-историческия музей! А при Ер-малък има летала още от времето на Виетнамската война. Остава и немците да си пуснат пак "Месершмит"-ите и ще я втасаме.

Пилота сириец е намерен ранен от турски спасители близо до турската граница.

Пилота е бил военен руски пилот в отпуска

и Садам Хюсеин, бяха въоръжени с остаряло руско танково въоръжение и бойна авиация .Това е една от причините това въоръжение без проблемно да беше унищожено при революцията срещу Кадафи и операцията Пустинна буря в Ирак.

Русия на Путин е толкова напред пред Америка във въоръжението и военните технологии, че дори и остарялите руски оръжия са по-модерни и от най-модерните американски оръжия! Просто е станала грешка и пилотът на МИГ-а е употребил грешния лосион! Или дъртият мръсник Сорос и дъртачката Хилъри се е направили съответно на Супермен и Баба Яга респективно и са атакували пилота във въздуха, докато човекът спокойно си е използвал лосиона... Руските оръжия са най-модерните Космоса и цялата Вселена, от тях всички треперят и се напикават от страх, особено и най-вече американците и такова чудо и понятие като морално и технологично остарели РУСКИ оръжия и НЕНАДЕЖДНА военна РУСКА техника просто не съществува! НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ И НЕ ГАВАРИТЕ ГЛУПАСТИ, ДУРАКИ!

Руските джуджета са най-големите джуджета в света! Руските интегрални схеми също са най-големите в ссета! Руския сортир е най-големия сортир в света! Най-голямата джамия в света се намира в Москва! Най-хубавият лосион за вани в света е руския "Боярышник"!

руските военни самолети с американсите или да сравняваш руските танкове с американските ,все едно е да сравняваш Москвич с Кадилак.

ползват същото оръжие,но са много по труден противник,и то при положение,че няматПВО,каквато садамовата армия. безспорно имаше!? Къде е разликата?

Също имаме 23 ки и една годна29,която нема кой да я кара,щото пилота стана президент!?Не плачете на чужд гроб ами се замислете защо след десетилетие а НАТО армията ни е. за посмешище!?

dsco@

Има един свален МиГ-21. За МиГ-23 нищо не пише.

е много стар и ненадежден боен самолет по-стар от МИГ 23.С течение на годините старата и снета от въоръжение руска бойна техника се купуваше на ниски цени от страни в Третия свят,като по евтина.

скоро подари на Сърбия бойни самолети МИГ-29 , които в съвременните бойни условия ,не издържат превъзходството на Натовските образци.

За МИГ-23 нищо не пише, защото още е рано за утрешните новини!

самолет МИГ-23 е остарял като военна техника.Вероятно става въпрос за техническа неизправност. Такива самолети МИГ-23 бяха на въоръжение в либийските военно въздушни сили, които без проблемно бяха сваляни от френските и английски изтребители по-време на революцията срещу Кадафи.

много странно ... не знам защо проамериканските писатели тук са толкова страхливи ... на няколко от тях давам е mail , давам тел и адресс и до сега никои не смее да ми се обади :) не знам колко от тях биха седнали да си поговорят с путин очи в очи :) не съм червен ... от комунизма по страшно зло няма , но гледам какво представляваше русuя преди 27 години и сега ... гледам и нашата дърjaва преди 27 години ( без руска намеса ) и сега ... вие преценете

И какво виждаш в Русия, като се вдига нефта феодалите са добре, масата се алкохолизира и дрогира, корупция колкото искап, свободата е мръна дума, човешкия живот има стойност...рядко. Ако не бяха некадърните руски марионетки в България, които ясно осъзнават, че единствения им шанс да "успеят" е, като упражняват професията национален предател щяхме да в пъти по-добре уредена държава. Лошото е, че кадърните хич не ги свърта в тази рускоподобна кочина, в която сме превърнали държавата ни. Рускоподобна кочина, но без нефт.

ако беха раснаци да сте се срешнали и наеб...али

И за какво да ти се обажда някой бе, свирки ли предлагаш? За какво да ти се обажда и кой кретен тръгва навсякъде да си мери п.ката, дори и по форумите? Ти малолетен ли си, или малоумен? Какво точно си мислиш, че показваш или доказваш по този начин, бабаитлък ли, какво точно? За какъв разговор очи в очи с Путин говориш, бе кретен, ти наред ли си? Много е лесно като си цар да се срещаш очи в очи с всеки друг, заобиколен с охрана. Това не е емелост и критерий за нищо, освен за тъпотата на този, който разсъждава по този начин, и да ти поясня, защото виждам, че си тромав по горния етаж - става дума за тебе!

Баси.... сега пак ще има неподадена информация от турския щаб към руския и 1-2 взвода ще ги опукат по погрешка. Може и повече.

Поточето на Путин с Турция пак се отложи за още някокко години! Което значи, че нашите путинофили ще заочнат с още по-голямо ожесточение да изпълняват заповедта на главатаря им Путъо да напъват за още някое и друго поточе или голямо шлемче в и през България, или в най-лошия случай поне още една по-голяма банка да обезкостят, щото така повече не се живее - ето видяхте че и една яхтичка на Путин, за има-няма 500 милиона евро са я арестували, защото вождът (чрез неговия човек олигарх, който официално се води собственик на яхтата - да не е толкова прост Путин да я запише под свое име...), защото нямат някакви си десетина милиончета за да си освободят лодката...Което са си направо джобни пари за протежета и капии на Путин, да не говорим за самия него! Наистина направо не се издържа повече при тази суша, а и с тези тъпи санкции и увяхването на Ислямска държава и далаверките взеха нещо да се попресушават...

Абе защо се радват Българите толкова на сваления МИГ на касапина Асад? Даже радват се е слаба дума.Направо се кефят за сваления таралясник руско производство

Пич, ти от кои си, та питаш за Българите? От марсианците, путинчетата или други (не)членоразделни групи? И къде са ти пръстите, в контакта ли, на какво бяло си и от къде ти се привижда радост, че и на Българите - че единият диктатор на държава, ПОД ЧИЕТО РОБСТВО Е БИЛА БЪЛГАРИЯ - Ердоган на Турция, ПАК е свалил самолетче на ... другия диктатор на другата държава, Путин на Турция, ПОД ЧИЕТО РОБСТВО СЪЩО Е БИЛА ДЪРЖАВАТА НИ (или както Левски много точно е предрекъл - КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ И ПОРОБИ!), или по-точно на неговото мекере-диктатор Асад в Сирия?

А и как и защо твърдиш, че всички българи се радвали нескрито от падането на поредното руско самолетче, след като е всизеестно, че 130 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА РУСОФИЛИ И ОБИЧАТ ПУТИН, И С РАДОСТ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ ЕС И ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР И КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО! Дори и целуването в устата, така характерно за комунистическите диктатори някога, ще се върне заедно с чл. 1 на Конституцията ни и ще стане задължително за всички българи, където и да е по света! И ще настане такова щастие и благоденствие...

Стършел

По-добре целувка в устата с Брежнев, отколкото в задника на муууркел! ;)

4 часа назад, источник: РИА Новости На юге Турции потерпел крушение самолет сирийской армии

"ирийската..." - а бе гниди борисовски и фашистки, поне на правопис някъде не ви ли научиха? Сигурно сте от тези, "тъмно белите", съгласно НОВОГОВОРА (афроамериканци, евроамериканци, евроазиатци,.....)

"...поне на правопис някъде не ви ли научиха?" Така е LYUbo, което си е така, си е така, много си прав! Като не знаят правописа така, като тебе LYUbo, какво да ги правиш "тези гниди борисови и фашистки", ама какво друго да очаква гамотен човек като тебе (и мене), ЛИЮБчо, от някакви си "тъмно бели" афроамериканци, евроамериканци, евроазиатци,.....) Много си прав, да му е.а майката, Любчо, направи ми пълниш душата колко си прав и бял...Станахме двама от тези, най-белите и грамотните тука с тебе...

Аз ли съм луд че чета МИГ 23, а самолетът е МИГ 21. Като ни информират ГРЕШНО и не се пропускат правилните мнения, защото ТРЯБВА ДА СМЕ ТЪПИ и бездушни като ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛСТВА. "Колкото по-тъп е началника, толкова по-тъпи трябва да са и подчинените му." - 1966 година, "Първи закон" на проф. Паркинсон.

И двете, дедо попе, и двете...

Току що излезе нова информация по случая. От ИТАР Тас и Преса Прас: Този вид руски самолет Миг-23 е върховен, върхът на сладоледа и технологиите и сега се разбра, че не е изчезнал, а просто пилотът се е пообъркал, след като е употребил малко повечко лосион и се е насочил към Луната, като току що е кацнал жив и здрав на нея. И пита къде е там врагът и защо не го вижда? Путин му се е скарал и му е обяснил, че ДЕ ФАКТО е на Луната, но ДЕ ЮРЕ на РУСКА ТЕРИТОРИЯ там, и да се огледа около себе си дали вижда странни зелени човечета със снети опознавателни знаци, като много да внимава отнякъде подлият и долен Сорос да не го издебне да го наебне изотзад..., аТръмп е поискал чрез авера си Путин летецът непременно да забие кол с последния му портрет от Фейсбук и последният туитър, както и с логото на Тръмп и съобщение, че скоро там започва да се строи поредният му хотел с голф курс за марсианци и че е пръв преди всичките си конкуренти и на Луната, дори и пред Ислямска държава (за която Перуката неведнъж тревожно сподели, че те му били конкуренти!?!?!) Ердоган е побързал да звънне на Путин и да му обясни, че онзи дърт коварен превратаджия Фетхуллах Гюлен е и в дъното и на тази подла история, но Путин му се е накарал да не се опитва да отнема първото място на неговия любим кошмар - Демона Сорос с неговите хвърчащи на метли помощници - Хилъри и Обама, които са се вдигнали с метлите и са цъфнали пред прозореца на пилотчето на самолетчето и то окончателно се е побъркало, мислейки си, че е пило кофти лосион....

Как очаквате да сте обективни, като дори не си правите труда да публикувате правилна снимка на МИГ-23. Или го правите нарочно, може би. Как да приемаме текста - като снимката ли или с едно наум. Разберете, хората са зажаднели за ИСТИНАТА и за истински новини, анализи и репортажи. А не на фокус по цяла седмица да стоят полу-измислените нелогизми на платени агит-работници от DW и подобни самокомпроментирали се институции.

Айдеее, Ердоган свали ново руско самолетче, по погрешка! Единият дикгтатор - Ердоган, пак свали самолетче на другия - Путин! Е, не точно негово а негово подарък на Асад де... Сега ми е много интересно как и ИДИЛ ще бъдат убедени, че те са свалили руското самолетче на Асад.

му пожелавам целувка уста в уста, с неговия министър на войната.

Опалааа, и как ИДИЛ, който руснаците бомбардираха 2 години и унищожиха в Палмира 2 пъти, са свалили МИГ?

Путьо вече 5 пъти побеждава ИД в Палмира, ама на Плейстейшъна......това ТАСС го пропускат. Другите победи ще са на Х-бокса

Бай Ставри

Руснаците ужасно унищожиха ИДИЛ преди 2 години с 10,000 ужасни полета и преди невидимият самольотоносач да дойде от север и да опуши ЕС повече от вулкан

Свален - или аварирал е Миг-21. Миг-23 е върховна технология. Компютър въвежда целта, крилата с променлива геометрия и пр. много сложен за управление. Нещо като Т-34 с турбо.

Абсолютен върховен самольот. И крилата си мърда, и е страхотен за управление и е непобедим. И не може да аварира. Това е МИГ бе

Не е върховен, а върха на сладоледа! И си движи крилата, че и компютър си има, и лети, е, докато не ... СПРЕ ДА ЛЕТИ! И ИЗВЕДНЪЖ ИЗЧЕЗНЕ ОТ РАДАРИТЕС ВСИЧКИТЕ СИ НЕВЕРОЯТНИ КАЧЕСТВА И ТЕХНОЛОГИИ! Абе, проверяват ли ги тези самолети да нямат някъде в тях скрит тайник за лосион или други някакви алкохолни концентрати?

И за един МИГ.... пада!

Ами така е, когато не си купуваш Ф-ве, Юрофайтъри, Грипени.....ами си купиш руски въздушен Масквич !!! Колко пъти да обяснявам, че тия МиГ-чета ставам само за торене на ниви !!! Какво да чакаме от инженери, които не могат една пералня да направят, един телевизор или касетофон ??? Но след като има будали да купуват руски хвърчила, никой не им е виновен. Е, най-вероятно да са ги купили под натиск от Масква. Все пак, това е начина по който търгуват рашките - със заплахи, сила, изнудване и лъжи

Аха, верно си е различно. Като падне Юрофайтъра си едни 120 милиона назад, за разлика от руските машини, които са в пъти по-евтини, а същевременно доволно ефективни. А че и Юрофайтърите падат е факт. Не падат единствено изтребителите, които не летят. Колкото повече се ползват - толкова повече инциденти има.

Ами купувай си Фъ-фове колкото искаш с твоите данъци. Купи си и от тия новите, невидимите Фъ-фове, Фа-фове и Фу-фове, дето са по милиард парчето и всичко им ок, само да летят не ги бива много.

Коя е тая "ирийска" армия? Някой убит "муй" е писал тия глупости!

Сваления руски самолет от турците С-24 ли беше,а сега пада и тМиг-29.Много интереси има в Сирия.

На снимката с Миг-29 или на написаното , че е Миг-23? Що не намерите некой по-грамотен да пише? Вече става норма: неграмотен , като журналист!

Миг 29 е на снимката

Интересно-не е имало нарушение на турската граница, а самолетът се е разбил на турска територия .МИСТЕРИЯ.

Самолетът се движи с висока скорост и докато падне може да мине бая път, а той е бил близо до границата, когато се е случил проблема. Освен това, нормално е пилота да е опитал да насочи машината извън територията на джихадистите - в случая най-близо е била турската граница, до безопасните територии в Сирия изглежда доста далеч и е нямало как. Тъй че нищо чудно няма да падне в турска територия.

Идиоти,толкова ли не можете да намерите снимка на МИГ-23?!ОЛИГОФРЕНИ!

На снимката не е Миг-23

Да не е пилотирал Радев ? хаха

Приятелски огън. Питомците на ердоган в действие.

Дано пилота да е жив и да не го намерят джихадистите. Ако го намери турската армия трябва да е ок. Те ще дадат на руснаците.

Много се харесват русите с турските нерези напоследък. Това не е добре за антигейска рус.

Въпрос на интереси. Явно сключиха сделка, от която и двете страни ще получат по нещо. Благодарение на тази сделка Турция си направи буферната зона в Северна Сирия, а Русия и Сирия си развързаха ръцете да довършат битката за Алепо.

Става ли ви ясно колко теденциозно е написано всичко и преди всичко акцентът пада на думата МИГ- 23. Ако беше нормална статия то би трябвало заглавието да е формулирано- Самолет на сирииските въздушни сили е изчезнал около турската граница. Едва в текста може да се спомене, че - самолет от типа МИГ 23 принадлежащ на сирииската армия ...и т.н. Пропаганда, пропаганда и повече коментари от соросоиди които ще донесат пари на тези които публикуват такива статии.

Да, изобщо нямаше нужда да споменават типа на самолета.

Кое е тенденциозното, глупако? Самолет е по дълга дума за заглавие, а това че е Миг-23 е факт. Тенденциозно можеше евентуално да бъде ако пишеше само Миг-23 без "Сирийски" отпред. Маи търсиш под вола теле.

Дадо, по принцип на чукундури като тебе престанах да отговарям с коментари. До сега под този ник не си написал-а нито един разумен коментар, явно, че тролиш за някой и друг цент, а че си ограничен в своето мислене човек може да се разбере от начина по който коментираш. Явно демокрацията ти е дала право да надделее тъпотията в теб, а като човек предполагам, че си един-а подлизурко и доносчик.

Ама то и споменаването на "сирийски", на "самолет" и "турска" пак е пропаганда, бе! Заглавието трябваше да е "Нещо падна някъде"....за да си доволен, че няма пропаганда!:)

Останките са намерени на турска територия, летеца е в неизвестност. Джихадистите от Ахрар аш Шам твърдят, че те са свалили самолета, но сирийските военни говорят за технически проблеми довели до падането. Турция от своя страна заяви, че не е имало нарушение на въздушното им пространство и няма тяхна намеса.

Не изчезна, а паднадна и вече намерен.

Путя пак е усетил нещо под гърба.

Дир. БГ - Сменете снимката, това на нея е МиГ-29. Другото - да е свален с картечница е толкова вероятно, колкото Ердоган да получи Нобелова награда за мир! Към другия писал - руснаците отдавна не летят на МиГ-23, така че злобата ти я заври в най-голямата дупка, която имаш по тялото ти.

Викаш те на втората водка сами летят :Д

Като чета "умностите", които си натворил, втората водка си я ударил още сутринта в 8. Мрете, соросоиди!

Чудесна тема да заработят троловете.

Коментари - Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница | Днес.dir.bg

Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница

Сирийската армия е изгубила контакт с изтребител близо до турската граница. Предполага се, че може да е бил свален от бойци на опозицията.

Обратно в новината

Коментари - Сирийски Миг-23 изчезна около турската граница | Днес.dir.bg

Коментари

Абе, неграмотници. Това, което сте показаши на снимката няма нищо общо с МИГ23. Това е МИГ29. Или Су27. Поне да си бяхте направили труда да изнамерите снимка на МИГ23. И щяхте да видите нещо просто. МИГ23 е с изменяема геометрия на крилата и с една вертикална опашна плоскост. Ама къде толкова акъл у журналята...

Не е там пробемът, пич. Проблемът е, че Путин е наредил мъглата, но са забравили да предупредят пилотчето за нея, докато то е получвало последни инструкции преди полета и си е гаврътвало лосиончето...

Тва да не е дедо ти, опрашен от руснаците докато с изути гащи си е опръсвал панталоня с пикоч от висналия щнур бе.

е че нашия Миг няма да падне щото пилота стана президент и самолетчето го акат врабците в некой хангар. А ти орева света за чуждия самолет,явно ти е по важен от нашия!? Какъв натовец си,на прикрито руско мекере мязаш!Или цицаш от две ци ки!

Казах им аз да сложат фарове за мъгла... ама кой да слуша.

Нелепо е сравнението на руски военни самолети с американски, все едно да сравняваш Москвич с Кадилак или с автомобила Тесла.Американците са много напред в това отношение и залагат все повече на безпилотно управляеми роботизирани машини т.е. самолета изпълнява мисия в Ирак а оператор го управлява с компютър от военна база някъде в САЩ.Разбира се това става и чрез спътници.В това отношение няма друг такъв аналог по-света.Въобще американците ще залагат за в бъдеще и на така наречената умна военна техника,което важи за всички родове военни оръжия, като танкове, подводници, кораби и т.н.Естествено е,че човешкият фактор,няма как да се пренебрегне. Скоро,ще видим тези оръжия в действие, те вече са създадени.Прави впечатление ,че руснаците са в паника от разполагането на американския противоракетен щит в Европа или незначителните като брой танкове в държави членки на НАТО.Защо? Освен това натискат съюзниците си да отделят повече средства са модерно превъоръжаване ,което означава оръжия от по-горе изброените.Това може ,да си го позволят всички държави от НАТО с общ БВП = 24 трилиона щ.д. докато Руският едва БВП = 1,54 трилиона щ.д.

Това дето изписа е доста изсмукано от пръстите и не особено реално в момента. Американците не са толкова напред в тия неща, освен в безпилотните разузнавателни и ударни самолети, където наистина имат голям прогрес. Все още няма обаче изтребител, който да лети без пилот и едва ли скоро ще има такъв. Скоростта, времето за взимане на решения и сложността на задачите е такава, че поне засега няма как да се приложи роботизирано управление, което да може да се мери с реален пилот. При танковете също няма работещ роботизиран модел. Да не говорим, че американските танкове за разлика от руските и френските, нямат автомат за зареждане и всичко се прави ръчно, така че няма да е толкова лесно да ги направят роботизирани.

Vladimir Borisov

Американските танкове поне вървят...

на финансиране и техническо превъзходство.В това отношение НАТО и американците нямат конкуренти.Аз цитира БВП = 24трл.дол. >>>1,54трл.дол.

САЩ най технологичните, пък руски хакери им хакнали изборите, ха ха

Какво да сравняваме - амекикански десант в Нормандия - един немски картечар е натръшкал над 2000 американеца. Повече не е можал защото му свършили патроните. такива загуби Червената армия не е реализирала дори под ръководството на некадърника Жуков. Управлението на летателен апарат от компютър беше реализирано преди 30 години в Буран. И досега няма компютър управлявал толкова голям летателен апарат. Който за капак кацна с такава невероятна маневра при сериозен страничен вятър че на екипа му се изправи косата. За което евала на програмистите. Едно време имаше програмисти. Относно противоракетният щит в Европа играта е друга. Въпросните пускови установки са универсални и освен противоракети, могат да стрелят и с крилати ракети че закапак носещи ядрен заряд. Ткак че страните монтирали такива установки задължително ще отнесат по няколко Топола при евентуален сакатлък. Ако ги нямаха тези установки можеше да минат метър. Относно това ВВП каква е тази мерна еденица долар и защо я няма в Системата СИ за мерки и теглилки? И ако американска бомба струва 1 милион долара, руският и еквивалент при цена преизчислена с долари струва 1000. Втората световна война бе зпечелен от танка Т34. Колкото и смешно да е , защото е със слабичко оръдие, кофти оптика, долнопробно качество на сглобката, зле изработени трансмисии (от 10 -15 годишни хлапета дето са ги правили не можеш да очакваш повече). Докато немските бяха със оптика на ЦАЙС, перфектно 88 мм оръдие, отлично качество, прецизна трансмисия. Ама бяха СКЪПИ. А Т34 бяха много и евтини. И резуълтатът от двете концепции за водене на война го обявиха на 9 май 1945 година.

Пишеш глупости!

Руските самальоти си падат сами като гнили ябълки. :))))

на мястото на един паднал ще дойдат 100 други

Всеки месец по един най-малко трябват :)))(Руски изтребител Су-33 е паднал в морето след неуспешен опит за кацане на борда на единствения руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов", който участва в бомбардировки в Сирия. Инцидентът е станал на 3 декември и е вторият в рамките на месец,)

Миг-ове пълни с глупаци.

В съвременната история има над 100 случая на свалени МиГове от Ф-15 и Ф18. И нито един случайна свалени Ф от Миг. Толкова за "великата" съвеЦка техника

Какво прави до границата на "братска Турция"Сега Ердоган ще се извини и Путин ще даде един медал на загиналите и ще се забрави..ха.ха.ха

Онзи ден празнува 139тата годишнина от развода с братска тиТурция, может би пак ти се е приискало съжителство с турските ти братя? Пак ще помогнат на жена ти дати роди братско турче! мбухахаха

Турция сегодня. Наташки, на старт!Иска ми се руските снахи в Турция да стават все повече, каза турският външен министър след среща с руския си колега..мбухахаха

Турция съобщи, че е намерен пилота с полупразна ботилачка Боярищик

но памперса бил пълен..ха.ха.ха

некакво джудже се промъкнало в леглото и ме ебна. Ти ли беше ??

Това много ми хареса !

Тази руска тенекия няма нужда да е свалят,тя сама пада вследствие от гравитацията

Турция съобщи, че е намерен пилота на падналия самолет. Жив е, но е ранен. В момента е в болница в провинция Хатай.

Дир, той вече и пилота е открит но така е с тази "брадясала" новина от вчера.

един самолет? у нас изчезнаха стоитци самолети, ракети ,танкове... и кво нищо!и 2 милиона българи! и кво? пак нищо!

Миг21

По турска инфромация самолета е МИГ 23. А по данни на талибаните МИГ21. От журналистическите глупости изписани по темата, предполагам че вероятно е УБ варианта с двойната кабина. Самолета е ударен в непосредствена близост до турската граница от ПЗРК или едрокалибрена картечница. Пилота е един и са го намерили на турска територия и е в болница.

ОАЭ покупают российские Су-35 mrete v kofite zavistlivi gnidi :))))

За скраб, бате, много алумин има там!

Ти мангала само за ЖИлязУ можеш да мислиш, щот тъпата ти кратунерка други мисли не ражда!}:-)))

Може само да попълни поляните на Военно-историческия музей! А при Ер-малък има летала още от времето на Виетнамската война. Остава и немците да си пуснат пак "Месершмит"-ите и ще я втасаме.

Пилота сириец е намерен ранен от турски спасители близо до турската граница.

Пилота е бил военен руски пилот в отпуска

и Садам Хюсеин, бяха въоръжени с остаряло руско танково въоръжение и бойна авиация .Това е една от причините това въоръжение без проблемно да беше унищожено при революцията срещу Кадафи и операцията Пустинна буря в Ирак.

Русия на Путин е толкова напред пред Америка във въоръжението и военните технологии, че дори и остарялите руски оръжия са по-модерни и от най-модерните американски оръжия! Просто е станала грешка и пилотът на МИГ-а е употребил грешния лосион! Или дъртият мръсник Сорос и дъртачката Хилъри се е направили съответно на Супермен и Баба Яга респективно и са атакували пилота във въздуха, докато човекът спокойно си е използвал лосиона... Руските оръжия са най-модерните Космоса и цялата Вселена, от тях всички треперят и се напикават от страх, особено и най-вече американците и такова чудо и понятие като морално и технологично остарели РУСКИ оръжия и НЕНАДЕЖДНА военна РУСКА техника просто не съществува! НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ И НЕ ГАВАРИТЕ ГЛУПАСТИ, ДУРАКИ!

Руските джуджета са най-големите джуджета в света! Руските интегрални схеми също са най-големите в ссета! Руския сортир е най-големия сортир в света! Най-голямата джамия в света се намира в Москва! Най-хубавият лосион за вани в света е руския "Боярышник"!

руските военни самолети с американсите или да сравняваш руските танкове с американските ,все едно е да сравняваш Москвич с Кадилак.

ползват същото оръжие,но са много по труден противник,и то при положение,че няматПВО,каквато садамовата армия. безспорно имаше!? Къде е разликата?

Също имаме 23 ки и една годна29,която нема кой да я кара,щото пилота стана президент!?Не плачете на чужд гроб ами се замислете защо след десетилетие а НАТО армията ни е. за посмешище!?

dsco@

Има един свален МиГ-21. За МиГ-23 нищо не пише.

е много стар и ненадежден боен самолет по-стар от МИГ 23.С течение на годините старата и снета от въоръжение руска бойна техника се купуваше на ниски цени от страни в Третия свят,като по евтина.

скоро подари на Сърбия бойни самолети МИГ-29 , които в съвременните бойни условия ,не издържат превъзходството на Натовските образци.

За МИГ-23 нищо не пише, защото още е рано за утрешните новини!

самолет МИГ-23 е остарял като военна техника.Вероятно става въпрос за техническа неизправност. Такива самолети МИГ-23 бяха на въоръжение в либийските военно въздушни сили, които без проблемно бяха сваляни от френските и английски изтребители по-време на революцията срещу Кадафи.

много странно ... не знам защо проамериканските писатели тук са толкова страхливи ... на няколко от тях давам е mail , давам тел и адресс и до сега никои не смее да ми се обади :) не знам колко от тях биха седнали да си поговорят с путин очи в очи :) не съм червен ... от комунизма по страшно зло няма , но гледам какво представляваше русuя преди 27 години и сега ... гледам и нашата дърjaва преди 27 години ( без руска намеса ) и сега ... вие преценете

И какво виждаш в Русия, като се вдига нефта феодалите са добре, масата се алкохолизира и дрогира, корупция колкото искап, свободата е мръна дума, човешкия живот има стойност...рядко. Ако не бяха некадърните руски марионетки в България, които ясно осъзнават, че единствения им шанс да "успеят" е, като упражняват професията национален предател щяхме да в пъти по-добре уредена държава. Лошото е, че кадърните хич не ги свърта в тази рускоподобна кочина, в която сме превърнали държавата ни. Рускоподобна кочина, но без нефт.

ако беха раснаци да сте се срешнали и наеб...али

И за какво да ти се обажда някой бе, свирки ли предлагаш? За какво да ти се обажда и кой кретен тръгва навсякъде да си мери п.ката, дори и по форумите? Ти малолетен ли си, или малоумен? Какво точно си мислиш, че показваш или доказваш по този начин, бабаитлък ли, какво точно? За какъв разговор очи в очи с Путин говориш, бе кретен, ти наред ли си? Много е лесно като си цар да се срещаш очи в очи с всеки друг, заобиколен с охрана. Това не е емелост и критерий за нищо, освен за тъпотата на този, който разсъждава по този начин, и да ти поясня, защото виждам, че си тромав по горния етаж - става дума за тебе!

Баси.... сега пак ще има неподадена информация от турския щаб към руския и 1-2 взвода ще ги опукат по погрешка. Може и повече.

Поточето на Путин с Турция пак се отложи за още някокко години! Което значи, че нашите путинофили ще заочнат с още по-голямо ожесточение да изпълняват заповедта на главатаря им Путъо да напъват за още някое и друго поточе или голямо шлемче в и през България, или в най-лошия случай поне още една по-голяма банка да обезкостят, щото така повече не се живее - ето видяхте че и една яхтичка на Путин, за има-няма 500 милиона евро са я арестували, защото вождът (чрез неговия човек олигарх, който официално се води собственик на яхтата - да не е толкова прост Путин да я запише под свое име...), защото нямат някакви си десетина милиончета за да си освободят лодката...Което са си направо джобни пари за протежета и капии на Путин, да не говорим за самия него! Наистина направо не се издържа повече при тази суша, а и с тези тъпи санкции и увяхването на Ислямска държава и далаверките взеха нещо да се попресушават...

Абе защо се радват Българите толкова на сваления МИГ на касапина Асад? Даже радват се е слаба дума.Направо се кефят за сваления таралясник руско производство

Пич, ти от кои си, та питаш за Българите? От марсианците, путинчетата или други (не)членоразделни групи? И къде са ти пръстите, в контакта ли, на какво бяло си и от къде ти се привижда радост, че и на Българите - че единият диктатор на държава, ПОД ЧИЕТО РОБСТВО Е БИЛА БЪЛГАРИЯ - Ердоган на Турция, ПАК е свалил самолетче на ... другия диктатор на другата държава, Путин на Турция, ПОД ЧИЕТО РОБСТВО СЪЩО Е БИЛА ДЪРЖАВАТА НИ (или както Левски много точно е предрекъл - КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НИ И ПОРОБИ!), или по-точно на неговото мекере-диктатор Асад в Сирия?

А и как и защо твърдиш, че всички българи се радвали нескрито от падането на поредното руско самолетче, след като е всизеестно, че 130 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА РУСОФИЛИ И ОБИЧАТ ПУТИН, И С РАДОСТ ИСКАТ ДА НАПУСНАТ ЕС И ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР И КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО! Дори и целуването в устата, така характерно за комунистическите диктатори някога, ще се върне заедно с чл. 1 на Конституцията ни и ще стане задължително за всички българи, където и да е по света! И ще настане такова щастие и благоденствие...

Стършел

По-добре целувка в устата с Брежнев, отколкото в задника на муууркел! ;)

4 часа назад, источник: РИА Новости На юге Турции потерпел крушение самолет сирийской армии

"ирийската..." - а бе гниди борисовски и фашистки, поне на правопис някъде не ви ли научиха? Сигурно сте от тези, "тъмно белите", съгласно НОВОГОВОРА (афроамериканци, евроамериканци, евроазиатци,.....)

"...поне на правопис някъде не ви ли научиха?" Така е LYUbo, което си е така, си е така, много си прав! Като не знаят правописа така, като тебе LYUbo, какво да ги правиш "тези гниди борисови и фашистки", ама какво друго да очаква гамотен човек като тебе (и мене), ЛИЮБчо, от някакви си "тъмно бели" афроамериканци, евроамериканци, евроазиатци,.....) Много си прав, да му е.а майката, Любчо, направи ми пълниш душата колко си прав и бял...Станахме двама от тези, най-белите и грамотните тука с тебе...

Аз ли съм луд че чета МИГ 23, а самолетът е МИГ 21. Като ни информират ГРЕШНО и не се пропускат правилните мнения, защото ТРЯБВА ДА СМЕ ТЪПИ и бездушни като ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛСТВА. "Колкото по-тъп е началника, толкова по-тъпи трябва да са и подчинените му." - 1966 година, "Първи закон" на проф. Паркинсон.

И двете, дедо попе, и двете...

Току що излезе нова информация по случая. От ИТАР Тас и Преса Прас: Този вид руски самолет Миг-23 е върховен, върхът на сладоледа и технологиите и сега се разбра, че не е изчезнал, а просто пилотът се е пообъркал, след като е употребил малко повечко лосион и се е насочил към Луната, като току що е кацнал жив и здрав на нея. И пита къде е там врагът и защо не го вижда? Путин му се е скарал и му е обяснил, че ДЕ ФАКТО е на Луната, но ДЕ ЮРЕ на РУСКА ТЕРИТОРИЯ там, и да се огледа около себе си дали вижда странни зелени човечета със снети опознавателни знаци, като много да внимава отнякъде подлият и долен Сорос да не го издебне да го наебне изотзад..., аТръмп е поискал чрез авера си Путин летецът непременно да забие кол с последния му портрет от Фейсбук и последният туитър, както и с логото на Тръмп и съобщение, че скоро там започва да се строи поредният му хотел с голф курс за марсианци и че е пръв преди всичките си конкуренти и на Луната, дори и пред Ислямска държава (за която Перуката неведнъж тревожно сподели, че те му били конкуренти!?!?!) Ердоган е побързал да звънне на Путин и да му обясни, че онзи дърт коварен превратаджия Фетхуллах Гюлен е и в дъното и на тази подла история, но Путин му се е накарал да не се опитва да отнема първото място на неговия любим кошмар - Демона Сорос с неговите хвърчащи на метли помощници - Хилъри и Обама, които са се вдигнали с метлите и са цъфнали пред прозореца на пилотчето на самолетчето и то окончателно се е побъркало, мислейки си, че е пило кофти лосион....

Как очаквате да сте обективни, като дори не си правите труда да публикувате правилна снимка на МИГ-23. Или го правите нарочно, може би. Как да приемаме текста - като снимката ли или с едно наум. Разберете, хората са зажаднели за ИСТИНАТА и за истински новини, анализи и репортажи. А не на фокус по цяла седмица да стоят полу-измислените нелогизми на платени агит-работници от DW и подобни самокомпроментирали се институции.

Айдеее, Ердоган свали ново руско самолетче, по погрешка! Единият дикгтатор - Ердоган, пак свали самолетче на другия - Путин! Е, не точно негово а негово подарък на Асад де... Сега ми е много интересно как и ИДИЛ ще бъдат убедени, че те са свалили руското самолетче на Асад.

му пожелавам целувка уста в уста, с неговия министър на войната.

Опалааа, и как ИДИЛ, който руснаците бомбардираха 2 години и унищожиха в Палмира 2 пъти, са свалили МИГ?

Путьо вече 5 пъти побеждава ИД в Палмира, ама на Плейстейшъна......това ТАСС го пропускат. Другите победи ще са на Х-бокса

Бай Ставри

Руснаците ужасно унищожиха ИДИЛ преди 2 години с 10,000 ужасни полета и преди невидимият самольотоносач да дойде от север и да опуши ЕС повече от вулкан

Свален - или аварирал е Миг-21. Миг-23 е върховна технология. Компютър въвежда целта, крилата с променлива геометрия и пр. много сложен за управление. Нещо като Т-34 с турбо.

Абсолютен върховен самольот. И крилата си мърда, и е страхотен за управление и е непобедим. И не може да аварира. Това е МИГ бе

Не е върховен, а върха на сладоледа! И си движи крилата, че и компютър си има, и лети, е, докато не ... СПРЕ ДА ЛЕТИ! И ИЗВЕДНЪЖ ИЗЧЕЗНЕ ОТ РАДАРИТЕС ВСИЧКИТЕ СИ НЕВЕРОЯТНИ КАЧЕСТВА И ТЕХНОЛОГИИ! Абе, проверяват ли ги тези самолети да нямат някъде в тях скрит тайник за лосион или други някакви алкохолни концентрати?

И за един МИГ.... пада!

Ами така е, когато не си купуваш Ф-ве, Юрофайтъри, Грипени.....ами си купиш руски въздушен Масквич !!! Колко пъти да обяснявам, че тия МиГ-чета ставам само за торене на ниви !!! Какво да чакаме от инженери, които не могат една пералня да направят, един телевизор или касетофон ??? Но след като има будали да купуват руски хвърчила, никой не им е виновен. Е, най-вероятно да са ги купили под натиск от Масква. Все пак, това е начина по който търгуват рашките - със заплахи, сила, изнудване и лъжи

Аха, верно си е различно. Като падне Юрофайтъра си едни 120 милиона назад, за разлика от руските машини, които са в пъти по-евтини, а същевременно доволно ефективни. А че и Юрофайтърите падат е факт. Не падат единствено изтребителите, които не летят. Колкото повече се ползват - толкова повече инциденти има.

Ами купувай си Фъ-фове колкото искаш с твоите данъци. Купи си и от тия новите, невидимите Фъ-фове, Фа-фове и Фу-фове, дето са по милиард парчето и всичко им ок, само да летят не ги бива много.

Коя е тая "ирийска" армия? Някой убит "муй" е писал тия глупости!

Сваления руски самолет от турците С-24 ли беше,а сега пада и тМиг-29.Много интереси има в Сирия.

На снимката с Миг-29 или на написаното , че е Миг-23? Що не намерите некой по-грамотен да пише? Вече става норма: неграмотен , като журналист!

Миг 29 е на снимката

Интересно-не е имало нарушение на турската граница, а самолетът се е разбил на турска територия .МИСТЕРИЯ.

Самолетът се движи с висока скорост и докато падне може да мине бая път, а той е бил близо до границата, когато се е случил проблема. Освен това, нормално е пилота да е опитал да насочи машината извън територията на джихадистите - в случая най-близо е била турската граница, до безопасните територии в Сирия изглежда доста далеч и е нямало как. Тъй че нищо чудно няма да падне в турска територия.

Идиоти,толкова ли не можете да намерите снимка на МИГ-23?!ОЛИГОФРЕНИ!

На снимката не е Миг-23

Да не е пилотирал Радев ? хаха

Приятелски огън. Питомците на ердоган в действие.

Дано пилота да е жив и да не го намерят джихадистите. Ако го намери турската армия трябва да е ок. Те ще дадат на руснаците.

Много се харесват русите с турските нерези напоследък. Това не е добре за антигейска рус.

Въпрос на интереси. Явно сключиха сделка, от която и двете страни ще получат по нещо. Благодарение на тази сделка Турция си направи буферната зона в Северна Сирия, а Русия и Сирия си развързаха ръцете да довършат битката за Алепо.

Става ли ви ясно колко теденциозно е написано всичко и преди всичко акцентът пада на думата МИГ- 23. Ако беше нормална статия то би трябвало заглавието да е формулирано- Самолет на сирииските въздушни сили е изчезнал около турската граница. Едва в текста може да се спомене, че - самолет от типа МИГ 23 принадлежащ на сирииската армия ...и т.н. Пропаганда, пропаганда и повече коментари от соросоиди които ще донесат пари на тези които публикуват такива статии.

Да, изобщо нямаше нужда да споменават типа на самолета.

Кое е тенденциозното, глупако? Самолет е по дълга дума за заглавие, а това че е Миг-23 е факт. Тенденциозно можеше евентуално да бъде ако пишеше само Миг-23 без "Сирийски" отпред. Маи търсиш под вола теле.

Дадо, по принцип на чукундури като тебе престанах да отговарям с коментари. До сега под този ник не си написал-а нито един разумен коментар, явно, че тролиш за някой и друг цент, а че си ограничен в своето мислене човек може да се разбере от начина по който коментираш. Явно демокрацията ти е дала право да надделее тъпотията в теб, а като човек предполагам, че си един-а подлизурко и доносчик.

Ама то и споменаването на "сирийски", на "самолет" и "турска" пак е пропаганда, бе! Заглавието трябваше да е "Нещо падна някъде"....за да си доволен, че няма пропаганда!:)

Останките са намерени на турска територия, летеца е в неизвестност. Джихадистите от Ахрар аш Шам твърдят, че те са свалили самолета, но сирийските военни говорят за технически проблеми довели до падането. Турция от своя страна заяви, че не е имало нарушение на въздушното им пространство и няма тяхна намеса.

Не изчезна, а паднадна и вече намерен.

Путя пак е усетил нещо под гърба.

Дир. БГ - Сменете снимката, това на нея е МиГ-29. Другото - да е свален с картечница е толкова вероятно, колкото Ердоган да получи Нобелова награда за мир! Към другия писал - руснаците отдавна не летят на МиГ-23, така че злобата ти я заври в най-голямата дупка, която имаш по тялото ти.

Викаш те на втората водка сами летят :Д

Като чета "умностите", които си натворил, втората водка си я ударил още сутринта в 8. Мрете, соросоиди!

Чудесна тема да заработят троловете.