Кабинетът в Анкара подема инициативи за турските роми

Турското правителство е приело стратегически план, който включва редица инициативи за подобряване на положението на ромите в страната, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът в Анкара подема инициативи за турските роми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕДНАГА В ТУРЦИЯ!!! ПРЕКРАСНА ИНИЦИАТИВА!

хитър тоя мангал хитър ше ги ислямизира потурчи и печата у пашапорта турчин и айди у френско или белгийско.

ТУРЦИЯ,НАЛИ И БЪЛГАРСКА ОБЩНОСТ ИМА ?! ИСКАМЕ ПАРТИЯ, ДАЖЕ ДВЕ ПАРТИИ В МЕДЖЛИСА !!! ИСКАМЕ ЦЪРКВИ,ПОНЕ ХИЛЯДА,КАТО ДЖАМИИТЕ У НАС !!! ЗАЩО ДИСКРИМИНИРАТЕ НАШИТЕ БРАТЯ В ТУРЦИЯ ?!

Комшиите да заповядат в София, ще им продадем българското ноу-хау.

Те защото с кюрдите се оправиха, и с местните си терористи, и с гастролиращите терористи, и с бежанците-терористи, та стигнаха до ромляните.

За първи път чувам за "дискриминация" в Турция.В тази "прекрасна" държава не са ли всички равни?

Ако даваме по 100 лв на ром да носи кръст в Турция, голям и позлатен, открито и да кажем сложим горна граница 50 000, ще ни струва пет милиона месечно. Годишно - 60 милиона. Още 100 милиона за малки параклиси в малки населени места в Турция. И да кажем 30 милиона за постоянна пропаганда, създаване на някакъв тамошен ДОСТ и сто секции да гласуват роднини в България. За посланик там да пратим Болен Лидеров, та да си отдъхнем. За 200 млн лева ще ги подлудим, така както те с бурките, джамии, ДОСТ-ове, имоти, скандали, права, и прочие. 200 млн годишно само ще ни струва. Със сигурност много европейци също ще се включат в инициативата да подпомогнем бедните християнски души в Турция с пари, доброволци. Какво чакаме?

Същото важи и за Саюдитска Арабия. Там може да изискаме да бъде построен голям християнски център, който да обгрижва християните в Мека. Ама нямало такива там? Ми в Люлин как има нужда от арабски център?

Т.Е. всички роми на Балканите пета колона на Ердоган-Давутоглу. Сега на нашите зигани които се посюлманчиха за нула време ще почнат да им дават и турско гражданство и тогава въобще ще я втасаме- ей ББ и Плевналиев къде спите или сте кукли на конци.

БЪРЗО всички БГ ЦИГАНИ да се ИЗНАСЯТ в ТУРЦИЯ при техните братя и ОТТАМ--> в ШЕНГЕН без проблеми по 90 дни на всеки 6 МЕСЕЦА ...

Давидеее е тука ударихте греда С тези няма оправия сами го казвате- от девети век са там и са си все такива

Образованите турски роми са страшно оръжие на Турската империя. И ако досега те са били слабото им място, вече няма да има такова.

Ти пък къде по света си видяла такова чудо като образовани роми ?

има роми - милиардери..Някои като царот им плащали тока и водата на дадени ромски райони.

Срещнах една група турци в Плевен Всички бяха по 1.60 м височина и приличаха по физиономия на Давутиглу и бяха черни като цигани Откъде намират тия красиви артистки и артисти за сериалите

е новина, само ако е "турска":)

пращаме им и тукашните тъмнозелени - и с бурки , и без бурки!

Браво на Дир-а ! Прилежно следи всички новости в братска Турция. Нищо не казаха за Румъния , Македония или Сърбия например, но затова пък знаем и най-малките подробности за това какво се случва в Турция !

Трябва да знаем всичко за тези от които би следвало да се пазим.

нали външният ни министър вика, че "България има с Турция многовековни приятелски отношения" Та ще следят верни журналисти и редовно ще отразяват, приятелство трябва да продължи на всяка цена!!!

В Турция на Циганите викаме Цигани. Роми викаме на ромеите или на тия дето са от Рим !

а на тези които са от източната римска империя или от източна Румелия - румели, т.е. на българите казват така ..

Да им пратят нашето БХК да им реши проблемите веднъж завинаги. Да им направят едно ТХК и след 10г. Ромите в Турция ще са 50 милиона. Къде е чичко С_рос ?

Че там всички са цигани.

Само един милион в държава като Турция с близо 80 млн. население.В нашата държава са толкова, а ние сме една шепа хора. Браво, добре си ги отглеждаме, щом са се развъдили толкова.Вярно, че Турция има нужда от програма, за да могат и там да се навъдят повечко. Турците да питат нашите политици как става. Много са компетентни по този въпрос.

Да вземат и "наштУ" Асан при тях :)

Този ухилен ром от снимката ли ще ги "интегрира"?

Трима мъже са настанени в болница след скандал на пътя между българи и роми. Инцидентът е станал в Раднево около 1ч:з0 часа вчера следобед заради отнето предимство. Скандалът прераства в бой. Един от пострадалите е опериран. Към момента няма опасност за живота му. Ромите-цигани са нападнали тримата мъже с ножове и бухалки. В Раднево снощи имаше засилено полицейско присъствие.докога???

всеки който е ходил в турция знае, че като излезеш от големия град почти всички изглеждат на цигани, като нашите цигани, със същите порядки. незнам обаче как изглеждат техните цигани.

Има един виц. Отишъл нашенец в Африка и вика: А бе тия като са такива църни, кви ли са им циганите?!

Тогава нашите цигани да вървят в Турция , така и така приеха исляма. Там им е мястото.

В Индия и Сомалия са си направо у тях. :)

ние нямаме проблеми с циганите,интегрирахме ги,поне за изборите

Интересна статия, че те не са ли всички роми в тази циганска държава? Аз разлика между тях не виждам и доказателството за това е че всички тукашни цигани твърдят, че са турци, защо да не им вярваме. Или така е удобно?

и аз това щях да пиша. всички индийци са наричани цигани където и да се намират по света. ама дали си циганин или турчин, то разлика няма - смрадта е все една и съща.

vasil

Не всички цигани в България искат да са турци и говорят турски диалект. Които го правят - искат, но пък турците и българите си ги имат за цигани В Турция вероятно всички са с турски имена и ислямско изповедание и проблемът да е, че някои не владеят добре езика-заради обособените селища и махали, ранно отпадане от образование, седене на жените у дома. Циганите в Турция са минимум половин милион, максимум - до 10 пъти повече - до 5 милиона. Явно повечето искат да са турци, но другите си ги възприемат като цигани.

"....Турските роми се занимават главно с продажба на цветя, с битови занаяти като железарство, дърводелство, работят по строежите...." След като ги интегрират ще спрат да работят и ще започнат да крадат и да се размножават безконтролно , разчитайки на помощите.

Доста съм пътувал из Турция през годините и честно казано не знаех, че имат роми. Бедните махали в турските градове всичките приличат на ромски. Визуално ромите не се различават особено от средностатистическите турци ... за дамите да кажа, че Кавънч Татлуту и Таркан са много рядко срещани екземпляри. Повечето турци са черни с мустаци и по нищо не се различават от нашите роми.

И то Кавънч и Таркан за да изглеждат така европейски съм сигурен че са потомци на някоя отвлечена Българка на времето. А колко много отвлечени българки за 500години са облагородявали гените на турцито. за това се срещат и що годе европейски образи То направо половината турци са си българи

е, чак пък половината да са с български произход - едва ли, но със сигурност поне половината са с византийски корени, останалите - от други балкански народи, грузинци, арменци и много други.....

Това, че са решили да ги интегрират, съвсем на означава, че ще могат. По скоро ще точат присъединителни европейски пари. Нали са се наредили на опашката за членство в ЕС.

Ха, дано да ги оправят, че и нашите да мигрират натам. Халал да са им.

Стига с тия роми бе? Това са си цигани и като им смените името просто няма да се оправят. Какво да направим, че името им е наситено с кражби, мързел и престъпления? Ако всеки престъпник като го прекръстят и ставаше друг човек нямаше да е зле, но уви не се получава. Да видим как ще ги накарат да се образоват, че да ги образоваме и ние.... обречена кауза според мен. И в Европа се опитаха да им плащат , за да се учат, но уви установи се , че като има пари циганина просто яде , пие и за друго не мисли!!!

Каква смешна новина.

Интересен социален експеримент, предварително обречен на провал. Циганинът си е циганин и в Бъкингамския дворец да го отгледаш и възпиташ няма да се промени, винаги ще мързелува, лъже, краде и убива в пиянски запой.

в турция едва ли им викат роми!

В 3 български града с мнозинство на ГЕРБ забраняват бурките..Баба Меркел за колко ни е продала? .Бойко да излезе и да каже.

Крайно време е да се интегрират, само да не стане като в България където 2 милиона българи се интегриража в цигани, бедни, гладни, клошари.

На мангала все филанкешията му пречи да се интегрира,да се къпе и да не краде! де отиде врана, все насрана!

Щом циганите не се интегрират и в турция, никой не може да ги интегрира!!! Не знаех, че циганите дори и там са отделно :):):) Всъщност има ли държаво, където са интегрирани?!

Бухенвалдия

едни цигани щели да интегрират други цигани.... абе циганска му работа

С по един хубав камшик лесно ще ги научат да ходят прави.

(Почти) Същите проблеми имат и кюрдите, но за това май никои не говори.....

В Турция има 80 милиона ченгенета а ердоган е грузински помак от батуми

Интересно дали има дума ром в турския.

Има "ченгене"...

точно роми ги наричат

Повече ли пари ще им дават (отколкото дават в България), циганките да носят бурки, а циганите - бради? На тукашните цигани, Турция е давала по 120 лв. на месец, за да ги кара да се правят на мюсулмани.

изборите наближават?

и тях ще ислямизира като нащи в тракия ще им тури по един чувал на главата

Ще се мъчат да ги интегрират техните цигани / ром се пие/.Пита се защо сега, защо не преди 10-15 год, и не е ли свързано това с договорките с ЕС, май да ???!!!