Папата и Ердоган с общ призив срещу радикалния ислям

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и папа Франциск призоваха за обединение на религиите срещу радикалния ислям и фундаментализъм.

Обратно в новината

Коментари - Папата и Ердоган с общ призив срещу радикалния ислям | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе,Ердоган си е турски националист като Орбан,Путин и пр. Но не мислете,че че стратегията му е перспективна-зависим е от технологиите на Америка и Европа и рано или късно ще го изхвърлят събитията от политическата сцена.

Едно говорим, друго правим,а? Кланетата на ИД срещу кюрдите и сирийците,да не говорим за петрола от Ирак на нищожни цени, дойдоха на Ердоган "дюшеш".

Голям политик е Ердоган.Дали обимча, или не обича християните ? Кой мюсюлманин ги обича ?Само тази седмица направи няколко хода, които доказват горепосоченото: 1.Изгони Байдън и Нуланд от Турция с думите-Дошли от 12 000 км. да се разпореждат как ние да нападнем Сирия 2.Сключи нов договор за увеличение на обема от 14 млрд.м3 на 18 млрд.м3 газ за Син поток, който излиза на терминал в Трабзон. 3. Сключи нов договор за увеличаване проектната мощност на новата им АЕЦ, която е 100% Руска собственост. Така Турция ще бъде новият енергиен разпределител за Европа и за газ, и за ток. Турция като член на НАТО с най-многочислена армия положи началото на разпада му.Обяви се против световния хегемон САЩ, който искаше Турция да воюва с мюсюлмани, да харчи пари и да убиват войниците и.А после САЩ да взима петрола от Киркут без пари. Последният много умен ход е посещението на папата.Това е изключително политическо маневриране спрямо християни и мюсюлмани в Сирия, Турция и Близкия изток. Интересно е, че папата посети мавзолея на Ататюрк, а Ердоган е против политиката на бащата на Турция.Неговият баща е убит от от военните като фундаменталист .

Всичко това е абсолютно вярно. Ердоган е добър политик за народа си в абсолютни икономически и политически рамки. Критиката ми към него е в областта на човешките права: ясно е,че зад тази благовидна фраза се крие инструмент за разрушение на държави, но в неговия стремеж към ислямски османизъм мисля,че "ще изхвърли бебето заедно с мръсната вода", както казват американците. Стремежът му да се откъсне от американската хватка /американското финансиране и военни технологии изградиха турската икономика и армия и следователно и Турция в съвременния и вид/ е един вид отказ от изпълнение на сделката с Дявола. Не мисля,че ще успее въпреки успешното му справяне с всякаква вътрешна опозиция към момента. Надявам се и Русия да не се "заиграе" твърде много с Турция в ущърб на Иран. Към момента руската политика спрямо Турция е израз на чист прагматизъм,в което няма нищо лошо. За нас българите с Ердоган и подобни неоосманисти начело Турция ще бъде гибелна.

никакво доверие. Той няма никога да направи съюз с християните, напротив - в речите си е голям противник както на тях така и на запад. Възможно е за да си зяапази власта, да се съюзи с ИД и да постигнат исламска федирация.

На снимката, може да прави такива лицемерни изказвания а всъщото време най-известният храм на ранното християнство църквата "Света София " в Истанбул (ака Константинопол) е превърната в джамия! Някой брадат ислямист може ли да ни посочи подобен случай с джамее, насилствено превърната в друг религиозен храм?!

Нищо необичайно в това църкви да стават на джамии и джамии на църкви. Примерно храмът Свети Седмочисленици в София е бил джамия.

на ислямистите (мюсюлманите) са като на ранено животно, което хапе нй-лошо, усещащо предсмъртния си час. Мюсюлманите (макар и примитивно население в болшинството си) усещат капана и безизходицата, в която ислямът ги вкара, на фона на останалото човечество, и това усещане ги влудява и кара да търсят отчаяно индетичност в малоумни изблици на религиозен фанатизъм и лицемерие от най-долен вид.

C това което пишеш и ти си крайният полюс както радикалните ислямисти, личи се че в тебе няма нищо човешко.

Да се смяташ за най-голямата работа под слънцето. О сори и под полумесеца. Тази религия може да започне да се възприема като диагноза. Още няколко изцепки и цивилизовзния свят ще ви постави на мястото което заслужавате .

Това добре, но къде са изказванията на Ердоган от днес, че "западът обича арабите само заради нефта, диамантите и евтината работна ръка."? Потънаха ли и те в тежката цензура на новата желязна завеса.

жеста който прави и посреща папата с почести е красноречив!и на ердоган не му трябват диваци да му разбият държавата,въпреки симулацията пред обществото на много религиозен!но и той мина границата в изискванията към жените,забрадки и глупости!

Ами ето ,дори и да изглежда лицемерно,но по скоро не е,тези двама лидери официално пред целия свят прокламират обединение срещу радикалния ислям използван за политически цели и убийства на мирни граждани,докато тук когато една акция срещу радикален ислям беше проведена ,някои сбъркани политици поискаха оставката на шефа на ДАНС,е !Много сме зле!

На девица и да хленчи с/у "ислямофобията", след като в Сирия, Ирак, Нигерия и пр. не християни или други избиват мирни мюсюлмани, а мюсюлмани избиват по най-сатанински начин християни, само защото са такива! Ето го лицемерието на тази идиотска и сатанинска религия, наречена ислям, която не цени живота и олицетворява противоположното на онова, което се нарича човешка цивилизация и общочовешки ценности и напредък. Не е възможно да държиш до безкрай в безпросветно робство милионни човешки маси, само защото имаш користна изгода от това.

ислямският фундаментализъм и джихадистите са неофициално подкрепяни от ердоган. в същност - в турция върви едно плавно ислямизиране и (пре)връщане на светските закони и ценности в диктатура на шариата, който не е послание, нито закон от Всевишния, а е написан от ръката на сатаната. семената на всичката тази гадост, която сега си показва рогата над земята са посявани постепенно, методично, поливани с много мръсни пари-придобити от благата на Земята, които с дадени да се върши добро, а не зло(!), за да може омразата да даде ужасните си плодове днес. ердоган е един от тези, които предизвика тези мощни вълни на съпротива и не виждам как ще може да се откупи изобщо.

E разбира се че не е както в Бг където след 17 часа всичко спира . Tрябва незабавно да посетиш TP и ще видиш че не е така, не е лошо да отидеш в Kап. Aндрево и да попиташ идващите от TP

вижте, господине, аз за да говоря нещо (каквото и да е то), първо съм се информирал. при това не само от медиите. ясно до тук. и не ми давайте примери с българия, където властта са си купили (не само) дпс със заплахи, голи обещания, две кебабчета и бира. та, ако искаш - светни ме какво става след 17ч. в султан-ердоганска турция - отваряте стрииптиз барове ли, що ли? ако има нещо цивилизовано, което да става в рт, то е въпреки ердоган, който помете мирни протести с помощта на брутална сила и забрани интернет, подмени полицаи и съдии, затвори разследващи журналисти, бутна деца в зандана.... защото така му изнася на корупционните схеми. мога да ти разкажа и за връзките между банки-строители(на новоосманска турция-близки на клана ердоган) и държавни поръчки, но ти си умно момче и сам можеш да си почерпиш необходимата информация. нали така.

Как беше...врага на моя враг е мой приятел.

Шменти капели.

папата в никакъв случаи не е добре дошъл в турция...дано този път али агджа да е по-точен

ТОВА Е СТЪПКА В ПРАВИЛНА ПОСОКА!

Абе нали ЦРУ обучава ислямските терористи в Турция!

Папат да си гледа литургиите и гнездото на злото наречено Ватикана.

Ислямистът-консерватор Ердоган, подозиран за корупция, и папата, да се свети името му, уплашиха талибаните и терористите. Въпросните типове с бради и ножове си го преместиха от единия крачол в другия и се засрамиха Нашите пазарджишки мангали - също. От утре циганските ханъми ще ходят с минижупове...

Свежо. Плюсче от мен +

Папата и Ердоган с общ призив срещу радикализма Познайте кой не е искрен от двамата.

Верният отговор е - папата, разбира се. Това е неговият подарък за Коледа (който е още по-ценен понеже и получен по-рано). Папата само печели от радикалния ислям, защото благодарение на него светът поне за малко си отклони вниманието от педофилските скандали с католически свещеници, обвиненията в корупция и злоупотреби с огромни финансови средства от страна на Ватикана и засилващия се гняв на хората, че църквата им се меси в живота.

Двама от сатанистите се събраха.

Нка да разпрьснем облаците на нвжството иманипулаците .ВселнскияПатриарх Вартоломей не епатриарх навсички ПРАВОСЛАВНИ завьршил е Йезуитски Униврситет в РИМ-Италия тоес слуга на Масоните и Илюминати сьщия Вартоломей като млад бил лейтенант от Турската Армия щатен агент на МИТ чийто агенти го охраняват .Папата е аржентинец с италиански произход и сьщо като предишния ПАПА е фри-масон GOI-Grande Orient Italia и се рьководи от главния Аржентински РАВИН -Шломо бен Хайм а негов ЗЕТ е главния равин а Израелските дьржавници-Йошиаху бен Пинто.Най сeкртната Изрелска служба за Международни операци TzOMETh централата и е в РИМ За тези които не знаят банката на Ватикана IOR и нейните кардинали банкери са замесени с пране на ПАРИ от Наркотици-Хероин които наркотици идват от ТУРЦИЯ.В официален доклад на Интерпол -турските градове ЧОРЛУ и СИЛИВРИ са посочени като НАЙ големите депа за разпределение на ХЕРОИН като крайната му точка е най вече в Италия

Немският предшественик на папата каза нещо в една лекция-проповед-в Регенсбург- възгласа на последният византийски император преди превземането на Константинопол- "кръвожадни и умопомрачени варвари т.е. османлиите-турци слагат край на християнската и европейска цивилизация...." това е в средата на 15 век. Май бавареца папа,забравих му името , това е една от причината да се откаже или го откажат от папството. А един от кръстоносните походи/при Калоян/ плечкоса цяла православна Европа и превзе християнски Константинопол вместо да отиде да освобождава Иерусалим от османлиите-неверници.

Смешното на коментари по историческите въпроси от този вид е че точно по времето на Калоян България приема католицизма и римския Папа като духовен водач :-) И това споразумение все още е в сила :-) Разбира се за този факт в съвременна "православна" България никой не говори, освен специалистите-историци.... :-)))

всеки знае че булгаристан е основния производител на каптагон,какви градове силиври и чорлу,софия е наи-голямото депо на каптагон

папата идва в Aнкара за да поздрави г-н Eрдоган за помоща която TR оказва на бе-те от Cирия и иска да обıрне вниманието на католическият свят на които политиците са пасивни набл-датели, да се надяваме че ще се срещне и с бг общност в световният хилядолетен град İSTANBUL.

Аз пък що ли си мислех, че името му е Византион, после българското име- Константинопол, после Цариград и чак накрая Истанбул? И защо ли си мисля, че първо е основан от Римската империя, после е бил във Византийската империя, после в Латинската империя и най-накрая в Османската. На запад си му казват Константинопол!

Всички ръководители в Европа и сащ чакат на опашка при папата да му целуват ръка...а той отиде да целува ръка на Ердоган.Кой е по-велик?

Най-велик е Рони Джеймс Дио! После е бате Арни, и чак после Ергоган! Къде ви измислят такива измислени?

А бе, остави ги да си се радват! Те завалийте напоследък се опитват да се представят за голяма, прави се че им вярваш.

Папате е един от основните противници на хора като Ердоган и със сигурност ще бъде голяма пречка за реализирането на болните амбции на Анкара за доминация в близко бъдеще. Ердоган не вижда в папата приятел а заплаха намеренията му не са чисти той е примитивен и консервативен ислямист което е в рязко противоречие с вижданията на папата.

За мен е необяснимо защо папата не осъди бруталното насили срещу мирните жители в Украйна?

2011-2012 бяха избити хиляди православни християни в сирия -----------всички католически и мюсолмански държави си затвориха очите за това варварство----защото именно те стояха зад организирането на ислямистите срещу Асад -------сега ще воюват срещу тия които до преди две години наричаха борци за свобода

А Ердоган въоръжаваше ислямистите в Сирия. Сега ще се целуват с папата.

1. чети критиките срещу папата 10-12 поста под тебе и ще видиш как хората разбират повече от теб, че дават и доводи, а не просто да се прехласват по "мира" и белите дрехи на човека, без да разбират нищо от политика. 2. Не си ти който ще ми казва какво име/ник да ползвам. Първо виж твоя ник - какъв вълк си като се държиш като християнска овца?

Няма човек на тази земя, който да е безгрешен, за да се пише за него - цитирам - "Светият отец"... и то с главна буква...

"ЕВАЛА" НА ТАКИВА РАЗБИРАЧИ НА ПОЛИТИКАТА!

Папата ще се придвижва с бронирана лимузина от съображения за сигурност. - ПРАВИЛНО.. ИНАЧЕ ЩЕ ГО ГРЪМНАТ.

Защо Карол Войтила не дойде по времето на комунизма преди 1989 година?

Питай го. По-добре се запитай защо съсипаха живота на този честен човек Сергей Антонов, и го тровиха с разни психотропни и незнам какви си лекарства и защо Антонов отказа на папата да му дойде на визита. Кой беше гузния в случая?

Исторически погледнато папата и папистите са съюзници на мюсюлманите срещу православните християни. Тези които са ходили в Св.София знаят с какво уважение турците пазят там гроба на Енрико Дандоло, организаторът на 4-ят кръстоносен поход разболял се от страхова невроза при Одрин и пукнал бягайки от цар Калоян. Кръстоносният поход, който съсипа и отслаби Константинопол, което спомогна на турците впоследствие да наберат инерция и да победят Византийската империя.

Абсолютно вярно! Радвам се, че има хора, които се интересуват и образоват на тази тема, за да не се забравя кой какъв е и за какво всъщност се бори!

Папата се бои да идва в България, защото все още не е забравена БЪЛГАРСКАТА СЛЕДА В АТЕНТАТА СРЕЩУ ПАПА ЙОАН ПАВЕЛ II.

Вместо да ходи в Анкара да отиде в Костантинопол и отслужи литургия в Св.София. Най-добре да не ходи ами да обяви един кръстоносен поход на халифата т.е. в Светите земи както преди направиха колегите му преди 10 века. Сега ще го сучи и овърта по иезуитски, може да почне да вика алах акбар,да се обърка.

за пореден път се уверих че турция е голяма и силна държава

Мараба, папа ефенди! Не е ли по-добре да се обърнеш към православието, с което делите една вяра, ами си хукнал при опората на джихадистите - Турция? Ние на Балканите 500 години чакахме вашите войни на Христа да ни оттърват от пустинните диваци, а днес отиваш при тях неизвестно защо. Ние в България с гърдите и живота си спряхме турската инвазия в 13 век към Европа, дадохме бъдещето си и цивилизацията си, но нямаме твоето признание и подкрепа. Религията ни е една и съща, само дето поповете се дърпат по брадите и се ритат по кокалчетата за муфтата. Научете се от левите - единството прави силата. А ти си се юрнал при рязаните...

Към поповете от ДС ли да се обърне?

Вселенската Патриаршия се намира в Истанбул и ще се срещне с Вселенския Патриарх - главата на всички православни църкви!!!

Паисий

объркал си се - всички православни църкви нямат общ глава. Това не ти е католическия Запад. На Изток всяка църква е автокефална! Нашата не е подчинена нито на константинополската, нито на Московската..... ама то трябва да се чете история!

Точно по същите причини като вас и аз съм разочарована от папата. Първото му посещение в европейска държава бе в Албания (?!?). Сега пък в Турция. За София е малко вероятно, но поне нека следващото му посещение да е в Третия Рим.

Паисий

никога няма да стъпи в МОСКВА този папа!!! Явно не ти е ясно каква политика се води в случая! макар че сам си написал къде ходи.... забрави да кажеш още: Йордания и Палестина...!

Има си хас да не е така. Император Константин е признал християнството като официална религия, а Константинопол - за столица на новата Римска империя. Папата знае, откъде е тръгнало всичко.

"Главата на римокатолическата църква ще бъде посрещнат в Анкара с почести като на държавен глава." Ами папата Е държавен глава бе! На Ватикана, ако не знаете. Аман от журналистически бисери.

Турция и Истанбул са любимо място за всички висши представители на Ватикана. Всеки новоизбран папа тутакси включва в програмата си посещение на този исторически регион. Контактите с ислямският свят имат съществен принос за осъвремяняването и обогатяване на католическата и като цяло християнска религия, спомагат за постепенното им разкрепоставяне и извеждане от строго консервативните канони, с цел отреждането на достойно място на християнската религия сред съвременните влиятелни религии като ислямската.

искаш да кажеш, че християнството се изравнява по значимост с описаната през 7-ми век от светите отци като "секта" религия на пророка Мохамед ли?!

Смешко, всеки папа по подразбиране посещава Константинопол, столицата на Християнския свят. Фактът, че сега е населен с объркани във вярата си хора, е трагичен, но не отменя историческото му значение за християнството.

Ей смешко, ако не знаеш кога е произлязъл исляма, седни и прочети. Векове след източноправославно християнство. Да не говорим, че католиците 10 века са били източноправославни християни и после се отделят.

"Светият отец" ??? че кога го канонизираха папата? и да не кажат! да не би двете секти - католицизма и исляма да са решели да се обединят в борбата срещу християнството...

"Такова варварство не е имало и при ранното християнство, каза той"-Прав е Папата.Докато не се обединят всички религии срещу тероризма няма да има спокойствие и мир на света.Терористите не могат да са вярващи хора.Тероризма няма религия.

ранното християнство е жестоко преследвано от кланящите се на идоли владетели на Римската империя. "ранното християнство" на сектата, която оглавява папата е инициаторът на зверства, кръстоносни походи, инквизиция... Напротив! Тероризмът има религия! Този вид война е плод на краен религиозен фанатизъм! killing in the name of ... многоточието всеки си го попълва сам..., както му изнася

Паисий

точно Ердоган не става за съюзник! Нали той подкрепя ИДИЛ! .. и ги въоръжаваше допреди 1-2 месеца!

Свалям шапка, макар, че съм атеист. Папата ще намали головата разлика в мача, в който засега аллах води с няколко гола(Ирак, Сирия, Либия)

Папата излезе голям симпатяга.